Ireno, Atome, Moone, Vegane ad.:Myslet si, že dávno globalizovaný svět není řízen sjednocenou "elitou", může jen někdo, kdo se absolutně nezajímá o algoritmy řízení, které se notabene neustále opakují. To nadnárodní řízení, když se člověk pořádně podívá, je vidět na každém kroku. Samozřejmě, že když někdo dělá u soustruhu, a nikdy si nedal práci něco přečíst, tak to řízení ze své pozice vidět nemůže. Obzvláště, když ve škole ho nic o řízení zcela účelově nenaučili. To ale neznamená, že to nadnárodní řízení neexistuje.
1) Mě neobviňujte z neznalosti vyšších vrstev řízení - byl jsem členem Tripartity a nadnárodní řízení jsem viděl docela jasně.
2) Každý jsme v úplně jiné rovině. Za podmínku pevné stavby považuji základ a nepochybuji, že vy také. Ale každý ten základ vidíme úplně jinde - v jiném patře.
Pokud jde o mě, tak za základ považuji přírodní podmínky a funkční ekosystém. Podmínkou vůbec života na Zemi je určitá harmonie prostředí a teprve v takovém prostředí se dá rozumně uspořádat život. A čím "vyšší" živočich, tím vyšší jsou požadavky na tu harmonii prostředí. A tady mluvím o tom, že lidská společnost usilovně pracuje na zničení této harmonie a to dnes už v rozsahu přímo ohrožujícím její přežití. A moje šetření mi ukazují, že si tento průšvih děláme úplně sami nadnárodní řízení-neřízení. Je na rozhodnutí každého z vás, kolik hodin budete trávit za volantem. Prostě s růstem počtu aut se situace katastrofálně zhoršuje a pro toto je celá řada důkazů.
Zatím vy tyto záležitosti vůbec neberete v úvahu a automobil považujeme přímo za projev "svobody" a nezbytnou výbavu soudobého "Homo Sapiens". Operujete s teoriemi KSB, pro které ale nemáte ty hlubší základy, podmiňující vůbec život na Zemi. A to za podmínky, že tyto základy dál a dál jako společnost podkopáváme - a považujete to za normální. Za těchto okolností je mi ono "nadnárodní řízení" docela ukradené - protože také je pouze důsledkem a nikoliv příčinou (tento názor mi teď potvrdili lidé z okruhu S. G. Kara-Murzy). Příčinou je snížená citlivost mozku. Tak jeden příklad:
Vždyť toto je přesně důsledek toho, co jsem napsal výše! Toto je důsledek prudkého poklesu druhové rozmanitosti - kterou musíme dotahovat pesticidy, fungicidy, herbicidy a ještě dalšími ...cidy - a toto všechno prostě zákonitě musí skončit na našem stole!!! To je "zákon zachování hmoty a energie". Kam a jak byste to svinstvo chtěli uklidit? Na Měsíc?Tenkrát lidé umírali hlady a tvrdilo se jim, že není zdrojů dost. Dnes to dost dobře možné není, protože těch potravin je dost. Tak nám je alespoň chemicky otrávili. Lidé se pomalu dobrovolně tráví, protože zase žijí v dobré víře, že by je přece nikdo nechtěl trávit programově. TO PŘECE NENÍ MOŽNÉ! Pchá!
Chcete zdravé potraviny? Postarejte se v prvé řadě o obnovu druhové rozmanitosti krajiny. A aby se toho dosáhlo, musíte jednak obnovit koloběh vody v přírodě a jednak obnovit přirozené areály jednotlivých živých tvorů. A překážkou jsou především silnice, dálnice a provoz na nich.
A toto je přitom jen jediná stránka gigantického problému zvaného automobilizmus. Další jsem také uváděl: porodnost. A další stranou je právě zánik citlivosti mozku - takže vlastně sami cosi píšete a neuvědomujete si, z čeho to pochází (viz příklad výše). Nakonec neméně důležitým důsledkem bude ne sice úplný zánik individua, ale jeho podstatné přiblížení se člověku. Tím se zmenší jeho sklon tvořit dav - protože tento sklon zase vyplývá ze snížené citlivosti mozku a malého počtu vazeb mezi symboly. Toto bude i ústup davo-elitární společnosti.
Opravdu doporučuji vysednout z aut a po nějaké době zjistíte, že začínáte myslet úplně jinak. Stanete se podstatně vnímavější a budete vidět daleko více souvislostí, aniž byste se museli cokoliv učit. To píši z vlastní zkušenosti.
Ostatně KSB je v podstatě snaha popsat konstrukce takovýchto "jemných" vrstev vědomí. "Ukecané" to je proto, že se jedná o překlad 1. signální soustavy do 2. signální soustavy. Pokud si obnovíte citlivost mozku, ušetříte hromadu času s jeho učením - protože prostě toto je přirozenou součástí naší duševní výbavy!
Tedy počítejte s tím, že pokud by se skutečně mělo začít pracovat na nějaké nápravě, bude se muset začít tvrdým omezováním automobilizmu. Ten se na celém tom současném průšvihu podílí tak z 90-95 %. Toto je jediná rozumná cesta "změny systému".