• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Zpravodajské služby jako nástroj GP (v kolonii ČR), jejich vliv na vedení police, justice, médií a jiné lokální "elity", střelba na fakultě.

Poslechni si pozorně to video, všechno do sebe logicky zapadá. Je tam i o tom "lezení" na strom.
To s tím počasím je patrně dokola omílaná spekulace, protože časové rozpětí doby úmrtí je hodně široké.
Desátý člen výpravy, který ze zdravotnich důvodů zůstal kdesi u domorodců a nebyl s výpravou v tom stanu, zemřel v R. 2013. Existují s ním nějaké rozhovory?

Nic z toho není v rozporu s verzí, kterou předestřel ten bývalý důstojník KGB, který podrobně popsal předpokládaný průběh událostí.
Já také nic nerozporuji. Existuje mnoho videí o této události. Je tam více záhad. Třeba - v r. 1957 se v oblasti Celjabinska stala taková malá Černobyl. Jeden ze členů Djatlovy výpravy se účastnil likvidace. Proto jeho svetr vykazoval dost velkou radiaci, což se zjistilo právě při vyšetřování úmrtí výpravy.

Volby se nezadržitelně blíží, takže nastal čas pro sdílení receptu na dobrý předvolební guláš.

Není třeba vypisovat recept celý, stačí jen tu pasáž o nejdůlěžitějších ingrediencích.
Inspiraci můžeme vzít ze známého TV pořadu "mek Babicovy Dobroty":
"...
Dejte tam Plochozem.
Když nemáte Plochozem, dejte Kolpakidiho.
Když nemáte Kolpakidiho, dejte Djatlovovu výpravu.
A když nemáte ani Djatlovovu výpravu, tak tam nedávejte nic."

A toho "nic" můžete dát neomezené množství, čím více, tím lépe.

Volby se nezadržitelně blíží, takže nastal čas pro sdílení receptu na dobrý předvolební guláš.

Není třeba vypisovat recept celý, stačí jen tu pasáž o nejdůlěžitějších ingrediencích.
Inspiraci můžeme vzít ze známého TV pořadu "mek Babicovy Dobroty":
"...
Dejte tam Plochozem.
Když nemáte Plochozem, dejte Kolpakidiho.
Když nemáte Kolpakidiho, dejte Djatlovovu výpravu.
A když nemáte ani Djatlovovu výpravu, tak tam nedávejte nic."

A toho "nic" můžete dát neomezené množství, čím více, tím lépe.
Až se zas budeš dovolávat "spravedlnosti" u adminů, tak si vzpomeň na tuto jiskrně humornou tirádu, u které nelze nalézt ani nepatrnou souvislost s vláknem, které je věnované hromadné vraždě (potažmo všem takovým hromadným vraždám) zorganizované a spáchané rukama zpravodajských služeb.
Ale znovu říkám, pokud jsou (pře)tlaky veliké, tak to nepotlačuj, ať se to ještě nezhorší :-)

Naposledy upravené:
Desátý člen výpravy, který ze zdravotnich důvodů zůstal kdesi u domorodců a nebyl s výpravou v tom stanu, zemřel v R. 2013. Existují s ním nějaké rozhovory?
Tady jsem našel diskuzi na VK ohledně Jurije Judina, desátého člena výpravy, který měl výpravu opustit a vrátit se kvůli zánětu sedacího nervu.

Úvodní článek:

Tajemství průsmyku Djatlova a záhada mrtvé hory.

Jurij Judin. To je klíčová postava, která toho ví poměrně dost a možná i příčinu smrti skupiny. Zaprvé, prostudoval jsem si téměř všechny dostupné rozhovory s ním a mohu říct jediné - Yudin lže. Buď se vyhýbá přímým otázkám, nebo dává neurčité odpovědi zcela o ničem. Za druhé, nebyl nemocný. Lidé se skřípnutým nervem, dokonce ani s nevelkým revmatismem, se takhle nechovají. Je to dost silná bolest, dá se zmírnit jen léky, a Jurij na všech fotkách vypadá šťastně a naprosto zdravě. Už ve vesnici na 41. kilometru věděl, že trasu opustí. Otázkou je, proč se vydal na Severní 2? Je to i dále zajímavé. Do Severného přišli pozdě večer, někdy kolem jedenácté, jestli se nepletu, a našli dům vhodný k přenocování podle čerstvého otvoru. Kdo ho udělal? V podmínkách severního Uralu nezůstane z díry ve sněhu za pár minut nic, je pokrytá námrazou a zavátá, ani ve dne není vidět. Dále je to ještě zajímavější. Druhý den se Judin nevrátil s Veličkjavičusem na koni, ale počkal, až skupina odjede, a vrátil se sám. A teď si odpovězte - znajíce Djatlova, pro kterého byl život a bezpečí lidí nade vše, nechal by nemocného Yudina samotného více než 20 kilometrů v pusté tajze? Ne, nikdy, s výjimkou specifické situace. A taková situace s největší pravděpodobností nastala. Judin čekal buď na nějakou informaci, nebo událost, a právě s těmito informacemi se musel vrátit zpět. A právě s tímto tajemstvím odešel do hrobu, aniž by cokoli prozradil.
Mimochodem, z trestního spisu vyplývá, že se skupina vydala z 41. kolem 16. hodiny, což je již večer, za soumraku. Na cestě by musela být úplná tma. Proč je na všech fotografiích mezi 41. km a Severním 2 světlo jako ve dne?

Naposledy upravené:
Tady jsem našel diskuzi na VK ohledně Jurije Judina, desátého člena výpravy, který měl výpravu opustit a vrátit se kvůli zánětu sedacího nervu.

Úvodní článek:

Tajemství průsmyku Djatlova a záhada mrtvé hory.

Jurij Judin. To je klíčová postava, která toho ví poměrně dost a možná i příčinu smrti skupiny. Zaprvé, prostudoval jsem si téměř všechny dostupné rozhovory s ním a mohu říct jediné - Yudin lže. Buď se vyhýbá přímým otázkám, nebo dává neurčité odpovědi zcela o ničem. Za druhé, nebyl nemocný. Lidé se skřípnutým nervem, dokonce ani s nevelkým revmatismem, se takhle nechovají. Je to dost silná bolest, dá se zmírnit jen léky, a Jurij na všech fotkách vypadá šťastně a naprosto zdravě. Už ve vesnici na 41. kilometru věděl, že trasu opustí. Otázkou je, proč se vydal na Severní 2? Je to i dále zajímavé. Do Severného přišli pozdě večer, někdy kolem jedenácté, jestli se nepletu, a našli dům vhodný k přenocování podle čerstvého otvoru. Kdo ho udělal? V podmínkách severního Uralu nezůstane z díry ve sněhu za pár minut nic, je pokrytá námrazou a zavátá, ani ve dne není vidět. Dále je to ještě zajímavější. Druhý den se Judin nevrátil s Veličkjavičusem na koni, ale počkal, až skupina odjede, a vrátil se sám. A teď si odpovězte - znajíce Djatlova, pro kterého byl život a bezpečí lidí nade vše, nechal by nemocného Yudina samotného více než 20 kilometrů v pusté tajze? Ne, nikdy, s výjimkou specifické situace. A taková situace s největší pravděpodobností nastala. Judin čekal buď na nějakou informaci, nebo událost, a právě s těmito informacemi se musel vrátit zpět. A právě s tímto tajemstvím odešel do hrobu, aniž by cokoli prozradil.
Mimochodem, z trestního spisu vyplývá, že se skupina vydala z 41. kolem 16. hodiny, což je již večer, za soumraku. Na cestě by musela být úplná tma. Proč je na všech fotografiích mezi 41. km a Severním 2 světlo jako ve dne?
V tomto článku

se nachází tato fotografie Jurije Judina
-7

Nemusel jsem dlouho přemýšlet, koho mi připomíná, a z obrázků se mi zdála nejpodobnější tato fotka:
Pět miliard proti rasismu. George Soros pomůže iniciativám za rasovou spravedlnost

A něco mála z pestrého života "filantropa" z tohoto článku:

"V té době, kdy skuteční nacisté páchali reálný holokaust, George Soros, byvše dospívajícím, jim fakticky pomáhal přivlastňovat si majetek následně vyhlazených židů v jeho rodné Budapešti.
Tato faktická spolupráce mladého George Sorose s nacisty nebyla vůbec pochybováníhodným kompro-materiálem, odkrytým těmi, kdo ho nenávidí. George Soros o tom sám vyprávěl v rozhovoru se Stevem Kroftem v r. 1998. Sám Soros byl udiven, že rozhovorem tak mnoho lidí bylo ohromeno a odvrátili se od něho a ve snaze "vyladit nedorozumění" mobilizoval svého životopisce Michaela Kaufmana.
Když Soros v r. 1998 hovořil s Kroftem, hlavní otázka spočívala v tom, uvědomoval-li si Soros svou vinu v účasti na kolaboraci. Sorosovi výmluvy zněly poněkud neohrabaně: "Kdybych to nedělal já, potom by to navíc dělal ještě někdo." To ani trochu neuspokojilo veřejnou pozornost. A četné detaily, uvedené později životopiscem, ani v nejmenším nezmenšily nelidskou "stydlivost" Sorose vzhledem k utrpení jeho soukmenovců během Holokaustu."

Ačkoliv jsem zhlédl/přečetl jen malý zlomek materiálů na ruskojazyčném internetu o Djatlovově výpravě, z nichž je velká část věnována Juriji Judinovi, dovolím si vyslovit svůj (velmi laický) názor.
Domnívám se, že role Jurije Judina v této hromadné vraždě, nesoucí znaky jejího provedení vojensky organizovanou skupinou, je přeceňována a on sám je zbytečně démonizován.
Ať již byly důvody jeho předčasného návratu z výpravy a míra zasvěcení do zpravodajské akce jakékoliv, faktem je, že "neočekávaný" vývoj událostí, který skončil násilnou smrtí všech členů výpravy, ho doživotně traumatizoval.
Osobně se přikláním k názoru, který zazněl od některého psychologa analyzujícího jeho chování při rozhovorech na dané téma, že důvodem jeho chytračení může být snaha stárnoucího osamělého člověka zachovat zájem o svou osobu.
Ať již tuto hromadnou vraždu v době vlády Chruščovovy skvadry, kdy se patrně hodně roztočilo kolo debolševizace/západizace/banderizace sovětských (nejen) silových složek, provedla vojensky organizovaná skupina řízená z kteréhokoliv centra globálního ušatého zpravodajského bratrstva, tradičně jejími oběťmi byli ti nejzranitělnější - mladí lidé plní ideálů ...

Naposledy upravené:
Ačkoliv jsem zhlédl/přečetl jen malý zlomek materiálů na ruskojazyčném internetu o Djatlovově výpravě, z nichž je velká část věnována Juriji Judinovi, dovolím si vyslovit svůj (velmi laický) názor.
Domnívám se, že role Jurije Judina v této hromadné vraždě, nesoucí znaky jejího provedení vojensky organizovanou skupinou, je přeceňována a on sám je zbytečně démonizován.
Ať již byly důvody jeho předčasného návratu z výpravy a míra zasvěcení do zpravodajské akce jakékoliv, faktem je, že "neočekávaný" vývoj událostí, který skončil násilnou smrtí všech členů výpravy, ho doživotně traumatizoval.
Osobně se přikláním k názoru, který zazněl od některého psychologa analyzujícího jeho chování při rozhovorech na dané téma, že důvodem jeho chytračení může být snaha stárnoucího osamělého člověka zachovat zájem o svou osobu.
Ať již tuto hromadnou vraždu v době vlády Chruščovovy skvadry, kdy se patrně hodně roztočilo kolo debolševizace/západizace/banderizace sovětských (nejen) silových složek, provedla vojensky organizovaná skupina řízená z kteréhokoliv centra globálního ušatého zpravodajského bratrstva, tradičně jejími oběťmi byli ti nejzranitělnější - mladí lidé plní ideálů ...
Vypadá to, že Jurij Judin byla opravdu nejspíš jen vírem událostí zlomená a traumatizovaná oběť zpravodajských her. Na rozdíl od Davida Kozáka měl "štěstí" a přežil.

Domnívám se, že klíčovou postavou událostí byl Semjon Zolotarjov, který se vymykal už jen svým o cca 15 let vyšším věkem.
Překlad posledních tří odstavců:

"Tělo Zolotarjova našli až za tři měsíce po tragédii. Ukázalo se natolik poškozeným, že identifikace byla krajně komplikovaná. v r. 2018 provedli exhumaci ostatků, aby se pokusili objasnit okolnosti smrti. Výsledky DNA expertizy však vyvolaly ještě více otázek: ukázalo se, že ostatky neopovídají genetickému profilu potomků Semjona Alexejeviče.

Na tomto základě vznikly verze o možné inscenaci smrti. Známý Zolotarjova, Viktor Bogomolov, předpokládal, že Semjon pracoval pro zpravodajské služby a vražda turistů byla částí zvláštní operace kvůli přemístění agenta za hranice. V souladu s touto hypotézou, Zolotarjov mohl přelstít kurátory KGB, (z)inscenovat svou smrt a ukrýt se. Existovala také verze o jeho spolupráci se zahraniční rozvědkou, údajně právě ona mu pomohla prchnout z SSSR, což vedlo k tragédii skupiny.

Nicméně, později expert na antropologii, srovnavší lebku nalezeného těla s fotografií Zolotarjova, došel k závěru, že ostatky skutečně náleží jemu, nehledě na neshody v DNA expertíze. A tak definitivní odpovědi na mnohé otázky ohledně osudu Semjona Zolotarjova doposud zůstávají nedostupné."

A pro doplnění ještě toto video:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=yVqsw2-OXjE

Naposledy upravené:
Domnívám se, že klíčovou postavou událostí byl Semjon Zolotarjov
Tak to souhlasím, co nejpravděpodobnější, první co mě trklo, že se k nim připojil někdo starší, za mlada jsme na čundry chodili vrstevníci. A to, že v denících si je získal mě také úplně původně, před lety, kdy jsem o tom viděl dokument zaujalo (obvykle se mladí vůči starším vymezují).
Naposledy jsem soustředil na dvě verze, které byli i přeloženy vyšetřovateli:
1. Druhá skupina
2. Shoda okolností, nepříznivé počasí, děsivé vyluzované zvuky.
A je tu nyní třetí za mě nejpravděpodobnější
3. Krtek ve skupině
Úplně jsem na to zapomněl a až teď jsem si vybavil, že mě to napadlo úplně jako první věc, když jsem na tím přemýšlel (uvádím proto, že "první dobrá" má vysokou efektivitu sice ne 100%, tak 60%-80% odhadem u mě). Ovšem tělo se podle dokumentu našlo a nic nesvědčilo, že by se jeho osud lišil od ostatních, tak jsem to vyřadil. To je ještě jednodušší vysvětlení než jsem se pokusil bez nároku na jistotu zde:
Událost se jeví pak srozumitelněji, zastihl je nějaký nečas - nějaké atmosférické a přírodní jevy. Působí to podobně jako by utíkali před lavinou, dolů v určitém směru. Ta "lavina" mohli to být i nějaké zvláštní vzdušné víry, zvláštní velmi silné turbulentní proudění, prostě běsnění větru sněhu ... Dokonce jsem někde četl, že někdo z výpravy se snažil vyšplhat na strom (podívat) a někdo plazit zpátky (podle polohy těl tak usuzovali , strom byl polámaný, jako by se někdo snažil na něj vylézt). To naznačuje po pominutí běsnění živlů snaha dostat na místo, kde jsou zdroje (oblečení, deky, zásoby). Při této verzi, kdyby zůstali na místě, tak by přežili (ale to nemohli vědět), stan zůstal na místě.
Krtek snadno a nejjednodušeji vysvětlí všechny díry v příběhu. Například, proč postavili stan na tak nevhodném místě, mohl svou autoritou staršího zkušeného "dobrodruha" je nějak přesvědčit. Paniku zevnitř lze také snadno zařídit, stačí vykřiknout "Pryč lavina" a rozříznout stan a běžet pryč, ostatní v probouzecím režimu budou jednat dle instinktu záchrany života, mozek a jeho analytické funkce se spustí až za chvíli. A zvenčí se špatně nastaví načasování, zrovna když ulehli ke spánku. Může použít i nějaké omamné prostředky ve stanu se plyn nerozptýlí apod. Lze zařídit i navigaci případné další skupiny. S krtkem se možnosti vysvětlení znásobují a nic není nemožné...

Poznámka ještě napadlo:
Že je něco dusilo a tak potřebovali dýchat a tak rozřízli stan, když nemůžete dýchat jde vše ostatní stranou. Otázka jestli to někdo zkoumal a jestli při vhodném plynu by nějaké stopy po tak dlouhé době zůstali.

Naposledy upravené:
Domnívám se, že klíčovou postavou událostí byl Semjon Zolotarjov, který se vymykal už jen svým o cca 15 let vyšším věkem.
Skús pozrieť toto(celé to má 26 častí), táto 18 je také zhrnutie. Všetko bolo úplne inak = stan a telá tam boli nanovo prinesené/zinscenované. Niečo pre ruštinárov. Ja som si to vytrpel s automatickým prekladom, tak som to nemohol/nevedel pochopiť na 100%:).

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sLiR8Fi0cHU&list=PLP2pwZ3L4-sqgUJ-_0mew3Svp8NCxjdhk&index=20

Naposledy upravené:
Všetko bolo úplne inak
Přibyla další verze:
4. Celé zinscenované - to může vysvětlit absenci motivu, proč tam vlastně šli a co tam dělali

Koukl jsem na začátek videa, jde na to Butov od podlahy, ale už to vyžaduje mnoho času se prezentovanými hypotézami prokousat.

Přibyla další verze:
4. Celé zinscenované - to může vysvětlit absenci motivu, proč tam vlastně šli a co tam dělali

Koukl jsem na začátek videa, jde na to Butov od podlahy, ale už to vyžaduje mnoho času se prezentovanými hypotézami prokousat.
Byli to zkušení lyžaři, horolezci, měli druhý stupeň výkonnosti (nevím přesně, jak se to jmenuje), chtěli dosáhnout na třetí - nejvyšší. Proto se vydali k Hoře smrti v nejobtiznejsim období - t. j. v únoru.

Skús pozrieť toto(celé to má 26 častí), táto 18 je také zhrnutie. Všetko bolo úplne inak = stan a telá tam boli nanovo prinesené/zinscenované. Niečo pre ruštinárov. Ja som si to vytrpel s automatickým prekladom, tak som to nemohol/nevedel pochopiť na 100%:).

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sLiR8Fi0cHU&list=PLP2pwZ3L4-sqgUJ-_0mew3Svp8NCxjdhk&index=20

Tak jsem to právě doposlouchal a je to mazec. Je tam v podstatě všechno jmenovitě a dopodrobna poskládáno.
Zolotarjov byl agent KGB, který měl k dispozici průzkumně-diverzní skupinu z Pobaltí pod legendou geologů - tzv. skupinu "Z". Měli v zájmu odpůrců Chruščova ve vedení SSSR ve Sverdlovské oblasti provést hromadnou bestiální vraždu turistické výpravy a zinscenovat ji jako dílo domorodých Mansiú, aby byly vyvolány masové protivládní nepokoje.
Volba padla na Djatlovovu výpravu, protože se jednalo o mladé vysokoškoláky (nebo nedávno absolvující) z významných rodin. Postupně je všechny zavraždili a některé zohavili tak, aby to vypadalo jako pomsta Mansiú za zabití jednoho z jejich mladých chlapců, kterého také zavraždili oni. Obřadně ho pochovali po Mansijském způsobu a těla mrtvých turistů naaranžovali poblíž, aby nebylo pochyb o pomstě.
Místní vyšetřovací orgány se však rychle zorientovali a Chruščovova klika okamžitě pochopila, že se političtí konkurenti pokoušejí rozhoupat loďku. Začali vyšetřování manipulovat tak, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda/působení neznámé (přírodní) síly, aby odvrátili masové nepokoje.
Díky této dvojité manipulaci v rámci mocenských bojů ve vedení Chruščovovské SSSR se tak dlouho nedařilo poskládat úplný obrázek, který potvrzuje zločinnou podstatu zpravodajských služeb, jež pro své kurátory provedou jakékoliv svinstvo.

Pro odlehčení se to možná dá krátce shrnout tak, že se studenti stali (rituální) obětí mocenských bojů mezi ušatými a ještě ušatějšími rossionskými klany v období po Velké vlast. válce, kdy byla bolševická kádrová základna, která byla garantem správného řízení procesů nastartovaných GP, jejichž řízení bylo bolševiky plně převzato, zcela zlikvidována (s klíčovým přispěním části zrádné vlastní generality tak, jak to vidíme dnes) a mocenské vakuum (tradičně) začaly vyplňovat tyto pejzaté klany.

Naposledy upravené:
Tak jsem to právě doposlouchal a je to mazec. Je tam v podstatě všechno jmenovitě a dopodrobna poskládáno.
Zolotarjov byl agent KGB, který měl k dispozici průzkumně-diverzní skupinu z Pobaltí pod legendou geologů - tzv. skupinu "Z". Měli v zájmu odpůrců Chruščova ve vedení SSSR ve Sverdlovské oblasti provést hromadnou bestiální vraždu turistické výpravy a zinscenovat ji jako dílo domorodých Mansiú, aby byly vyvolány masové protivládní nepokoje.
Volba padla na Djatlovovu výpravu, protože se jednalo o mladé vysokoškoláky (nebo nedávno absolvující) z významných rodin. Postupně je všechny zavraždili a některé zohavili tak, aby to vypadalo jako pomsta Mansiú za zabití jednoho z jejich mladých chlapců, kterého také zavraždili oni. Obřadně ho pochovali po Mansijském způsobu a těla mrtvých turistů naaranžovali poblíž, aby nebylo pochyb o pomstě.
Místní vyšetřovací orgány se však rychle zorientovali a Chruščovova klika okamžitě pochopila, že se političtí konkurenti pokoušejí rozhoupat loďku. Začali vyšetřování manipulovat tak, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda/působení neznámé (přírodní) síly, aby odvrátili masové nepokoje.
Díky této dvojité manipulaci v rámci mocenských bojů ve vedení Chruščovovské SSSR se tak dlouho nedařilo poskládat úplný obrázek, který potvrzuje zločinnou podstatu zpravodajských služeb, jež pro své kurátory provedou jakékoliv svinstvo.

Pro odlehčení se to možná dá krátce shrnout tak, že se studenti stali (rituální) obětí mocenských bojů mezi ušatými a ještě ušatějšími rossionskými klany v období po Velké vlast. válce, kdy byla bolševická kádrová základna, která byla garantem správného řízení procesů nastartovaných GP, jejichž řízení bylo bolševiky plně převzato, zcela zlikvidována (s klíčovým přispěním části zrádné vlastní generality tak, jak to vidíme dnes) a mocenské vakuum (tradičně) začaly vyplňovat tyto pejzaté klany.
Tady jsem narazil na článek, kde jsou uvedené stručné charakteristiky všech účastníků pochodu.

Z té Zolotarjovovy je v kontextu předchozího příspěvku zajímavá tato část:

"Pozoruhodný je ten fakt, jak se Zolotarjov dostal do Djatlovovy skupiny. Původně chtěl Zolotarjov jít na pochod se skupinou Sergeje Sorgina na připolární Ural, avšak okolnosti se změnily a "on se co nejdříve musí vypravit za matkou na Kavkaz". Tehdy se připojuje k Djatlovově skupině (kde nikoho nezná), s odkazem na to, že Djatlovova skupina se měla vrátit z túry dříve, než skupina Sorginova, která se měla vrátit 18. února. Avšak ... rozdíl v termínech návratu obou skupin činí 4 dny. Směšné. V tu dobu 20. ledna Zolotarjova zařazují do seznamu Djatlovovy skupiny, přičemž prodloužení pochodu o 3 dny už nijak neovlivňuje rozhodnutí Zolotarjova a "zapomíná" na to, že musí jet za matkou. Tento fakt navozuje myšlenky o tom, že Zolotarjova speciálně včlenily do této skupiny orgány státní bezpečnosti (v západních "demokraciích" zpravodajské služby). Otázka: proč? A zatím si označme tuto skutečnost, abychom si ji připomněli později."

Tady jsem narazil na článek, kde jsou uvedené stručné charakteristiky všech účastníků pochodu.

Z té Zolotarjovovy je v kontextu předchozího příspěvku zajímavá tato část:

"Pozoruhodný je ten fakt, jak se Zolotarjov dostal do Djatlovovy skupiny. Původně chtěl Zolotarjov jít na pochod se skupinou Sergeje Sorgina na připolární Ural, avšak okolnosti se změnily a "on se co nejdříve musí vypravit za matkou na Kavkaz". Tehdy se připojuje k Djatlovově skupině (kde nikoho nezná), s odkazem na to, že Djatlovova skupina se měla vrátit z túry dříve, než skupina Sorginova, která se měla vrátit 18. února. Avšak ... rozdíl v termínech návratu obou skupin činí 4 dny. Směšné. V tu dobu 20. ledna Zolotarjova zařazují do seznamu Djatlovovy skupiny, přičemž prodloužení pochodu o 3 dny už nijak neovlivňuje rozhodnutí Zolotarjova a "zapomíná" na to, že musí jet za matkou. Tento fakt navozuje myšlenky o tom, že Zolotarjova speciálně včlenily do této skupiny orgány státní bezpečnosti (v západních "demokraciích" zpravodajské služby). Otázka: proč? A zatím si označme tuto skutečnost, abychom si ji připomněli později."
Také jako jediný by zcela dobře oblečen do mrazu a měl fotoaparát na krku. To u něj nevypadá na zběsily úprk před nebezpečím.

Také jako jediný by zcela dobře oblečen do mrazu a měl fotoaparát na krku. To u něj nevypadá na zběsily úprk před nebezpečím.
Celé to místo "oficiálního" nálezu bylo zinscenované. Místo původního nálezu, jak jsem pochopil, bylo v bezprostřední blízkosti té pohřební mohyly mladého Mansi, kde byly zohavené mrtvoly studentů naaranžovány tak, aby bylo nepochybné, že to provedli Mansiové jako odvetu za smrt jednoho z nich.
"Zolotarjovo" úplné oblečení má možná důvod ten, že pachatelé nechtěli zbytečně dávat na odiv tetování, které měl tento Zolotarjovovi vzhledově podobný člen diverzní skupiny na těle. Podle toho videa ho zavraždili jeho "vlastní" proto, aby souhlasil počet mrtvol.
Poté měli zbývající tři plus Zolotarjov v čele překročit Ural do určeného místa na západním úbočí Uralu, odkud byli dopraveni do Pobaltí.

Skús pozrieť toto(celé to má 26 častí), táto 18 je také zhrnutie. Všetko bolo úplne inak = stan a telá tam boli nanovo prinesené/zinscenované.
Verze Butova je nejpropracovanější a nejlépe vysvětluje zmatky při vyšetřování.
Akorát mi není zatím jasné jak tím chtěli rozhoupat loďku a způsobit masové nepokoje v SSSR. Nějaký miniaturní kmen kdesi v pustinách Uralu a rituálně přišli o život děti nějakých vysoce postavených (má někdo více informací o jejich rodičích). To by vyvolalo, kdyby se to rozmázlo nevraživost ke kmeni Mansiú, ale jak by to vedlo k masovým nepokojům, to nevidím, maximálně by vedli někoho k odpovědnosti, kdo měl na starost tu oblast. Ale jak by otřáslo pozicí nějakého klanu na úrovni celého SSSR ? Za mě teď s informacemi co mám - jedině, že by to navazovalo na nebo zasahovalo do něčeho většího. Byla zmíněna jaderná bezpečnost v jedné verzi, ale moc jsem to nepochopil, zase čeho tam mohli dosáhnout v srdci Uralu.
Djatlovova skupina sloužila jako krytí pro cestu (ze strany KGB) podstrčeného agenta CIA, který měl předat "informace" paradesantní skupině jejích agentů, složené z vlasovců a banderovců uprchnuvších do severní Ameriky.
Tam mi připadalo krkolomné. Ještě krkolomnější mi připadalo vysvětlení uváděné ke zranění účastníku výpravy v příslušném videu, že se mstili. Kdo pracuje v tajných službách musí zvládat emoce a v těžkých namáhavých podmínkách nebývá na emoce tolik energie.

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom