PMC Wagner

alex mluvi o tom, ze v dejinach to bylo vzdy tak, ze puc byl uspesny jen tehdy, pokud elity zeme castecne nebo zcela zmenily stranu nebo kapitulovaly. alex rika, ze po projevu putina, mu vyjadrily podporu vsichni guverneri, stejne tak i osoby verejneho zivota. podporu vyjadrili i skupiny patriotu, o ktere se chteli oprit puciste a spolehali na jejich podporu. tyto skupiny patriotu pucisty odsoudily. nekteri to udelali urcite s presvedceni, jini se skripenim zubum, ale vsem bylo naprosto jasne, ze putin vyhraje a proto se postavili na stranu viteze. lze rict, ze 100 procent medialni stranky v rusku je na strane putina. to je uz velmi spatne pro pucisty. kdo vyjadril podporu prigozinovi? alex rika, ze je nazyva "antirusky tym". zelensky samozrejme, ktery vyjadril podporu, svitlana tichanovskaja, chorekovski (?) z londyna a jim podobni. s takovymi lidmi je tedy prigozin na jedne strane barikady. (poznamka: takze jak rikal sun tzu, je nutne vedet, kdo je kdo a ted je zase vse o neco jasnejsi) alex rika, ze puciste nebudou mit podporu lidu. nepratele ruska se tedy znovu prepocitali, ale to uz bylo v dejinach mockrat. pak alex rika, ze cetl hodne, ze je prece nutne, aby obe strany jednaly, ze je treba dojit k nejake dohode, at se prigozin prihlasi, a pak je potreba, aby sojdu a gerasimov byli propusteni. alex rika, ze tohle se urcite nestane. alex rika, ze zadny normalni stat nebude jednat s ozbrojenymi bandity a bude pristupovat na jejich pozadavky. ozbrojeny puc, ktery vyzyva ke svrhnuti vlady, to je zlocin. putin to nikdy neudelal a neudela. jedine, o cem lze jednat, je pred soudem, o delce trestu. u obycejnych vojaku to jiste bude jinak, jak u vedeni.


Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=hTyiNowBTD4
 
Mám takovou teorii.
Prigožin není blázen.
Možné je všechno. Netroufám si nic tvrdit. Možná v tvé úvaze je dost pravdy, protože se mi nelíbí chování Medveděva a ten je dost čitelný.
Medveděv vyřvává do médií, že to byl dlouho plánovaný převrat pod taktovkou západních zpravodajských služeb.
Další velmi zajímavý je fakt, jak si ukři pospíšili s gratulacemi Prigožinovi. Dokonce i zelébabul mu popřál úspěch a Podoljak dokonce snil o velké občanské válce, která se nyní rozpoutává - a jak z toho bude UA těžit.
A abychom nechodili daleko - je tu někde reakce soudružky černochové.
Také zvolené datum není jen tak. V r. 1812 se v tento den - ve tři ráno - začala válka s Napoleonem.
Na závěr Prigožinovo prohlášení k odchodu do tábora (je to audio):

Zdroj: https://t.me/RVvoenkor/48073
 
Tak zdá se, že je po puči. Celá věc ukázala jednu dost šokující věc, tedy pro Západ. Ať je to jak chce, ať je Prigožin zločinec či nejlepší herec na planetě, všichni zrádci měli unikátní a těžko opakovatelnou příležitost provést převrat. Celý západní establišment se zatajeným dechem sledoval on-line přenos... A nic. Všichni srazili paty a demonstrovali loajalitu Putinovi. To asi na prémie od páníčka nevypadá.
 
zatimco zapad je zdrzenlivy, cesky ratlik steka
View attachment 1613
Ale on ten západ v klidu zrovna nebyl. :)
Západ horečně rokoval a lipánek jen ozvučil, co určitě cloumalo s celým atlantským západem. Naděje, že snad už konečně...
Anglie, USA, Francie a Německo se dělily o své zpravodajské informace, politici měli dlouhou videokonferenci a velení NATO se "radilo". O čem - to se můžeme jen dohadovat.
Rozjásaní ukři se vrhli do útoku - naštěstí neuspěli...
V Rusku (podle webu Carygrad) se moskevská "elita" snažila prchnout ze země. No a záhadou je samotný Šojgu. Nebyl vidět, nevyjadřoval se. A to ho Dugin přes média vyzval, ať se s Prigožinem sejde a zabrání tak občanské válce.
Gruzie narychlo svolala bezpečnostní radu státu, v Polsku jsou vojáci v nejvyšší pohotovosti a v Rusku se obyčejní lidé modlili, protože s převraty mají své zkušenosti.
 
Naposledy upravené:
Tak zdá se, že je po puči. Celá věc ukázala jednu dost šokující věc, tedy pro Západ. Ať je to jak chce, ať je Prigožin zločinec či nejlepší herec na planetě, všichni zrádci měli unikátní a těžko opakovatelnou příležitost provést převrat. Celý západní establišment se zatajeným dechem sledoval on-line přenos... A nic. Všichni srazili paty a demonstrovali loajalitu Putinovi. To asi na prémie od páníčka nevypadá.
Vieš prečo sa nepridali lebo neprišli do moskvy vojska wagnerovcov.
Krásna hra na viac prihrávky.

Takže aby som zhrnul plán zradcov:
1.1. Vyprovokovať prigožina (prv mu nedodávali zbrane, nedávali mu podporu a teraz dokonca použili bombadovanie jeho oddychujúcich jednotiek) Posledné urobili v predvečer útoku Napoleóna na rusko.
1.2. Pravdepodobne rátali že prigožin pôjde robiť poriadky do Moskvy. Asi mali pripravené v 1.3.Moskve nejaké provokácie na chaos a tvrdili by že to robí Prigožin.
1.4. Boli pripravený na vraždu Putina v tom chaose

Aká bola realita:
2.1. Prigožin chápal že to je provokácia tak obsadil stredisko v Rostove ktoré možno ani nevedelo čo robý.
2.2. Putin vydal vyhlásenie bez určenia vinníkov. Väčšina zradcov mlčala alebo vydala pár vyhlásení o zlom prigožinovy (aby ho démonizovali čo je v súlade bodom 1.3.)
2.3. potom Putin dal návrh Prigožinovy a to spolu s beztrestnosťou a Prigožin to hneď prijal (aby sa zbytočne nenavyšovali emócie)

Čo bolo dosiahnuté?
Do vnútra supersistému menom Rusko:
1. Väčšina ľudí si všimla že stále je niečo neporiadku na najvyšší poschodiach riadenia (bombardovali vágnerovcov Prečo?)
2. Zradcovia sa museli pridať k Putinovy ako "vlastenci".
3. teraz prevrat bude ťažší lebo ľudia budú obozretnejší (stávajú sa menej davom) a zradcovia si všimli výsletku odohratého gambitu

Do vonka:
1. západ vidí že prevrat sa zdá biť čím viacej nepravdepodobnejší a toho medveďa čo už zranený behá po maloruských stepiach si nebudú môcť porcovať.
2. a tým začne veľká nervozita pre výrobné elity hlavne v nemecku ktorým určite dali prísľub pri porcovaní veľkého medveďa ako náhrade škôd pri dotovaní malého medveďa na boj s veľkým
 
všichni zrádci měli unikátní a těžko opakovatelnou příležitost provést převrat.
Nemusel to byt nutne plan na okamzity prevrat, (vzhladom na to, ze spolocnost je zomknuta akciou na Ukrajine), ale plan na zhodnotenie situacie pre buduci mozny pseudopatrioticky prevrat, alebo taktiez pre dalsie nastavie riadenia spolocnosti globanym zakulisim.

No a záhadou je samotný Šojgu. Nebyl vidět, nevyjadřoval se. A to ho Dugin přes média vyzval, ať se s Prigožinem sejde a zabrání tak občanské válce.
A preco by mal Sojgu pristupit na hru, ktoru mu vnucuje ten, co vtrhol do Ruska? Putin taktiez vyslal Lukasenka a dal mu ramec dohody, v ktorej sa moze Prigozin s Lukasenkom dohadovat.
 
A preco by mal Sojgu pristupit na hru, ktoru mu vnucuje ten, co vtrhol do Ruska? Putin taktiez vyslal Lukasenka a dal mu ramec dohody, v ktorej sa moze Prigozin s Lukasenkom dohadovat.
No, pretože Šojgu je veliteľ. A Gerassimov - tiež veliteľ - doslova ušiel z boja a ponechal svojich podriadených napospas svojmu osudu. Správne reagoval Surovkin (ten príhovor Wagnerovcom), čím si vystavil kvalifikáciu na budúceho následníka Šojgua alebo Gerassimova.
 
Správne reagoval Surovkin (ten príhovor Wagnerovcom)
Prigozin sa pozitivne vyjadroval k Surovkinovi, cize pre znizenie napatia bolo mudre predstavit vyhlasenie Surovkina. Ci si myslis, ze Surovkin si len tak z domu urobil vidieo?

No, pretože Šojgu je veliteľ. A Gerassimov - tiež veliteľ - doslova ušiel z boja a ponechal svojich podriadených napospas svojmu osudu.
Ty fakticky pozadujes, aby poklaciacky prisli k Pyrozinovi a zaliali mu kavu. Ja vidim problem v hierarchickej problematike tejto situacie a je jedno, ci toho alebo tamtoho povazujes za svatca alebo zapredanca.

Proste cudzia armada vtrhla na Ruske uzemie a diktuje si podmienky. Je v poriadku tento postup z pohladu upevnenia statnosti a myslienkovych pohnutok roznych vojenskych velitelov a dalsich zapredancov Rusku?

Asi nie nahodou isiel s Prigozinom jednat skuseny pseudopatriot Lukasenko, ktory velmi dobre pozna Putina.

ps: Ocividne nastrbovanie jednoty armady je vzdy horsie, ako vnutorna ciastocna nespravodlivost, ktoru treba primerane riesit z ohladom na stabilitu a celkovy obraz armady. Nevylucujem, ze to moze mat aj ine varianty deja, ale toto je moj pohlad.
 
Asi nie nahodou isiel s Prigozinom jednat skuseny pseudopatriot Lukasenko
Tohle je dobrý opěrný bod, protože jde o klanové nesváry. Takže pro znesvářené klany byl vybrán Lukašenko, protože byl pro všechny strany přijatelný. Očividně klany orientující se na zájmy USA světového banditu dopadli jak sedláci u Chlumce. Utočili na své a všichni od toho dali ruce pryč a nyní jsou odepsaní - vše se děje jak má.
 
Toto je zaujímavá verzia pohľadu na posledné udalosti. Prigožin odmietal podriadiť sa rozhodnutiu V. Putina a podpísať kontrakt s ruskou armádou (ministerstvom obrany), konečný termín k podpisu zmluv je pravdepodobne 1. júl 2023. Vyzerá to na Prigožinovu solo akciu a tých ktorí sú priamo za ním (napr. Ukrajinci mohli situácie využiť ale nereagovali...) https://www.ceskenoviny.cz/ukrinform/cesky/zprava.php?id=1108631
Takto sa Prigožin pripravil o podporu zo strany ministerstva obrany a žiadne kontrakty už nedostane, zostáva nezávislým hráčom, čo nieje len o podpore finančnej. Základom fungovania nájomných skupín je komerčná báza. Prigožinove záumy naštrbila aj nová ruská vojenská základňa v Stredoafrickej republike, jeho záujmy tu sú pravdepodobne spojené s ochranou majetkov elít, všších úradníkov pri možnom krachu režimu (Projekt Ruská Odessa)... S tým súvisí aj snaha Prigožina na odstránenie Šojgu a Gerasimova, ktorí stoja v ceste Prigožinovym komerčným záujmom ad. kontrakty s elitami, Prigožina podporujú iné klany ako Šojgu a Gerasimova. Prigožinov záujem v tomto je teda čisto komerčný. Prigožin si asi oddýchol, keď mu bolo umožnené stiahnuť sa. On sám totiž kontrakty nezadáva, on je len nájomný robotník. Zdroj príspevok z diskusie k článku
Takže dobré, krysy si idú po krku a bude sa deratizovať, zas o kročik ďalej.
 
Přesun "wagnerovců" do Běloruska ještě spojuji s plány Ukrajiny (zoufalého kolektivního západu) zaútočit na Bělorusko. Tak je jako by "vyhnali" (před davem, aby to nemohl nepřítel zneužít - obraz armády nějak drží), ale tam kde jsou nejvíce potřeba a tak plní nadále skrytě úkoly globální politiky.

Zapomeňte na to, že Prygožin jedná ze žištných zájmů

(celý život se rve za zájmy Ruska a pak co: "zradí všechny lidi kolem sebe a koupí si někde ostrov v Karibiku a tam bude popíjet limonádu?" - tahle programují dav filmy o darebácích sympaťácích - ale skutečnost není pro darebáky tak růžová - jak dlouho asi tu limonádu budou popíjet než spáchají sebevraždu ?),

znovu opakuji nedává to smysl - Ruské duši zápaďaň nerozumí (Satan Boha nechápe a proto se proti němu staví - pýcha je druh nevědomosti).
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom