Správy zo Slovenska

4-b0bc5a486321b813820c992885d9e452b4d1d1e1.jpg

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico počas rozhovoru pre Tlačovú agentúru SR 20. decembra 2023 v Bratislave.

Fico potvrdil, že sa už nevráti ani k úvahe o pôsobení na Ústavnom súde SR.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) chce aktívne pôsobiť v profesionálnej politike až do konca svojho pracovného života. "Nemám už iné kariérne ambície," vyhlásil premiér v koncoročnom rozhovore pre TASR. Priznal v tejto súvislosti, že zlom v jeho uvažovaní nastal v roku 2020.

Fico potvrdil, že sa už nevráti ani k úvahe o pôsobení na Ústavnom súde SR. "Áno, boli časy, keď som uvažoval o Ústavnom súde, je predsa prirodzené, že sa v určitom aktívnom veku človek zamyslí nad pokračovaním svojej pracovnej kariéry a zvažuje aj prípadnú zmenu," upozornil Fico. Nerozumie preto ani atakom opozície, ktorá mu "vyhadzuje na oči" dvadsať rokov staré vyjadrenia o tom, že sa z politiky stiahne. "To akoby futbalista, ktorý má vážne zranenie kolena, avizoval koniec kariéry a potom ho kritizovali, keď sa mu podarí zo zranenia dostať a opäť dáva góly. Tak ak som presvedčený, že aj ja tej politike góly stále dokážem dávať, tak je predsa prirodzené, že v nej ostávam," poznamenal.

Priznal zároveň, že definitívny zlom v jeho uvažovaní nastal v roku 2020. "Bol som vtedy pripravený definitívne odovzdať všetko. Pokiaľ ide o stranícku robotu, chcel som mať špeciálnu nadáciu, ktorá by pomáhala Smeru. Situácia sa napokon vyvinula úplne inak," pripomenul. So vznikom strany Hlas a pri turbulenciách, ktorými prechádzal v tom období Smer, cítil apel zo strany spolupracovníkov na pokračovanie a zvrátenie situácie, do ktorej sa dovtedy najsilnejšia politická strana dostala. "Povedal som dobre, ak máte chuť pracovať, mám chuť pracovať aj ja a vedel som, že keď 'zamakáme', tak máme šancu nasledujúce voľby vyhrať. A aj sme ich vyhrali," zdôraznil.

Je presvedčený, že i po viac ako 30 rokoch pôsobenia v aktívnej politike má na tomto poli čo ponúknuť. "Takže som na 100 percent sústredený na prácu predsedu vlády a na prácu predsedu strany. Urobíme všetko pre to, aby sme súčasnú vládu dotiahli do volieb 2027 a urobili v nich čo najlepší výsledok," deklaroval.

V článku je video
alebo kuk telegram
Zdroj: https://t.me/investigativnyblogSK/47119
 
Naposledy upravené:

Tibor Gašpar je jedným z favoritov na post šéfa SIS, vyhlásil premiér

"Trochu sa to teraz vo mne láme, ako spolupracovať s Tiborom ďalej. Na jednej strane je to presne taký človek, akého by som si predstavoval na čele SIS, na druhej strane je to zároveň mimoriadne talentovaný politik, ktorý priniesol niečo, čo tu v politike dávno nebolo, pokoj, profesionalitu i odborné vyjadrovanie," zvýraznil Fico.

Z hľadiska ďalšieho postupu preto oznámil, že po schválenej novele kompetenčného zákona, ktorá rieši mandát riaditeľa SIS, bude hovoriť s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. "Ak pani prezidentka obhajovala čurillovcov, ak pani prezidentka nemala problém s Danielom Lipšicom, aby bol špeciálny prokurátor, tak nevidím dôvod, prečo by mala mať problém, že človek, ktorý je obvinený, by nemal byť riaditeľom SIS," povedal Fico. S prezidentkou si to však chce korektne vykonzultovať. "Nateraz teda platí, že Tibor Gašpar je pre mňa jeden z najhorúcejších kandidátov na túto pozíciu, lebo ho považujem za jedného z najlepšie pripravených ľudí," dodal.

Pripomenul, že SIS prešla veľmi zložitým obdobím, v ktorom sa stala predmetom vnútropolitického boja. Vyzdvihol zároveň prácu súčasného povereného riaditeľa SIS Tomáša Rulíška. "Je to veľký profesionál, ktorý prežil veľa garnitúr, vlád a aj veľa politikov," zdôraznil Fico. Poukázal na to, že i v súvislosti s SIS je potrebné riešiť množstvo praktických vecí, vplývajúcich na efektivitu jej fungovania. Naznačil, že vláda pripravuje zmeny, ktoré by mali posilniť súčinnosť medzi tajnou službou a políciou a prokuratúrou.
 
A. Belovsovová

ČO SA TO TU CHYSTÁ?
Zdá sa, že incident medzi študentom Janigom a premiérom Ficom nevzbudil vo verejnosti želanú odozvu, t.j. vášne.
Tak sa "určité kruhy" rozhodli priložiť pod kotlík a začali tému oživovať.
Včera sa členovia Študentskej rady vysokých škôl vybrali za ministrom školstva Druckerom, aby sa aj jemu vyplakali na pleci kvôli Ficovi, ktorý vraj svojim FB statusom vážne zasiahol do akademických slobôd.
Študentská rada vysokých škôl tlmočila Druckerovi, že bude trvať na tom, aby sa pán premiér verejne ospravedlnil nielen Marekovi Janigovi, na ktorého verejne zaútočil a šikanoval ho na Facebooku.
Pripomeňme si, čo vlastne Fico napísal o študentovi Janigovi a kvôli čomu sa tu snažia isté kruhy vyvolávať celospoločenské vášne.
Ide o tento text:
,,Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu."
Kde je tu útok? Kde je tu šikana ?
Bol to skôr názor dlhoročného politika a vysokoškolského učiteľa.
A aby toho nebolo dosť, dnes adresovali ministrovi Druckerovi siedmi rektori a rektorky list, v ktorom tiež reagujú na "útok" Roberta Fica na študenta Janigu.
V liste vlastne žiadajú ministra školstva, aby si urobil poriadok s premiérom.
Vyzerá to tak, že tejto téme "niekto" nedá zapadnúť prachom zabudnutia...
Prečo asi ?
Odpoveď môže napovedať nasledujúci úryvok z listu siedmych rektorov:
"Atakujúce slová z úst ľudí, ktorí majú politickú moc, dokážu ODŠTARTOVAŤ AJ FYZICKÉ NÁSILIE."
Cítite v týchto slovách to, čo ja?
Ja tam čítam medzi riadkami niečo veľmi zlé...
Akoby sa tu niečo chystalo.

415227798_6970265926383356_616244807438261003_n.jpg


Niečo veľmi nebezpečné.
A tí, čo škrtnú zápalkou čakajú už len na pokyn.
V '89 dostala ľudí na námestia fejková správa o zabitom študentovi. Na to netreba zabúdať.
Netreba zabúdať ani na to, že víťazstvo Fica nebolo pre vojnových štváčov vítané a dá sa očakávať, že urobia všetko pre to, aby ho moci zbavili.
Nechcem na konci roka nikoho strašiť, ale budúci rok bude veľmi ťažký.
Spomeňte si na Majdan na Ukrajine.
Ten sa začal tiež preto, lebo nevyhrali tí pre niekoho "správni" politici.
To, že sa za dva dni z dvoch strán oživuje cez ministra školstva téma, ktorá už prestala väčšinu verejnosti zaujímať a že v nej začali pritvrdzovať, vo mne vzbudzuje obavy, že sa skutočne niečo chystá.
Byť Ficom, tak sa začnem vážne venovať bezpečnostnej politike a hlavne prevencii...
Lebo v "tom boji divokom" s ním nikto nebude mať zľutovanie.
 
Naposledy upravené:

Zomrel známy slovenský advokát Štefan Neszméry, ktorý bojoval za spravodlivosť a Slovákom priblížil, ako OČTK manipulovali v trestných konaniach​

Advokát Štefan Neszméry zomrel vo štvrtok 28. decembra 2023 vo veku 60 rokov. Bol obhajcom Aleny Zsuzsovej v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

JUDr. Štefan Neszméry sa v InfoVojne v roku 2020 vyjadril k manipuláciám počas vyšetrovania aj súdneho konania vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka.

V auguste roku 2023 spoločne s Gabrielom Telekim z portálu Eurorešpekt v rozhovore s youtuberom Dannym Kollárom odhalil desivé pozadie šokujúceho skutočného príbehu kvetinárky, ktorý poslúžil ako predloha na najväčšiu psychologickú operáciu v dejinách Slovenska - popravu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.
 
Soroščatá

A hned vedle další dobrá zpráva
Danko jedeéé.
 
Soroščatá
To sa teda mainstream (Štandard) aj alternatíva (HD) "pochlapili", ale prišli s krížkom po funuse. HD sa toho chytil navyše až potom, čo o tejto téme napísal Štandard asi týždeň predtým.

Nech sa neopovážia teraz hrať na chrumkavých, ako oni niečo odhalili, pretože tieto informácie sú dávno známe a ozvučoval som ich aj ja sám (rok 2019 - https://svetonazor.klimo.net/2019/12/03/vraj-investigativa/)
Toto je reálne riziko, že si ten proces osedlajú a zvedú ho do priekopy.
 
Naposledy upravené:
SME PLNE SUVERÉNNY ŠTÁT A PRETO NEBUDEME DRŽAŤ LÍNIU JEDINÉHO SPRÁVNEHO NÁZORU, KTORÝ URČUJE LEN WASHINGTON A BRUSEL
Dnešní kritici stavu právneho štátu asi prespali obdobie, keď sa sadisticky a nezákonne zatvárali ľudia do väzby na mesiace a roky. Slovensko je jediný európsky štát, kde šéfovi opozície hrozili väzením za jeho politickú činnosť. V istom období som si preto radšej o tretej ráno odomkol dvere a porozsvecoval celý byt, aby mi úderka z NAKA nezdemolovala vchodové dvere a zariadenie. To bola rozšírená forma zábavy "ich chlapcov" počas vlády psychopatov.
Tieto časy sa už nesmú vrátiť. Vláda SR pracuje od prvého dňa na plné obrátky a v prospech udržania životného štandardu občanov. To je náš hlavný cieľ a nečakáme za to pochvaly zo Západu.


Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/pfbid0312vADwWi4sH7oGmkA13Th6JEamAGiYGTwq1xvVpzD6PweqwgqtoknXxapw1VNT88l
 
K plnému pochopeniu dnes prebiehajúcich procesov na Slovensku vrele odporúčam:
https://www.infovojna.bz/article/video-expremier-vladimir-meciar-diskusia-na-palete-januar-2024
Povedal všetko, čo je DNES nevyhnutné vedieť.
No všechno zdaleka ne, něco ale ano.
Za prvé se mi nelíbilo, že neudělalo referendum o rozdělení. Tam se vymluvil V.M. na to, že kdyby jeden národ to chtěl druhý ne, že by se nepohnuli z místa. Jenže to mohli udělat právem VETA, že by museli oba říci ano a jinak by se dělilo a měli by jsme výborné informace o stavu SSS, kolik obyvatelstva si dělení přálo.
Za druhé tvrdí, že okolní mocnosti si to nepřáli, tady vyloženě kalí vodu (trochu z toho bruslí tím, že nezmiňuje jaké mocnosti).
Za třetí průběh a ukazuje myšlení západu, že si mysleli, že dělit se lze jedině silou (nepokoji až občanskou válkou). Tady dodám, tím že se to událo takhle klidnou dohodou stále to poskytuje možnost se nějak rychle spojit (netekla krev). Mezi řádky čtu, že Pražské centrum trvalo na rozdělení, protože spojení v nějakém svazku například konfederaci stavěli nevýhodně pro Slováky, aby nemohli na to přistoupit.
Další zajímavostí je, tím že si Slováci státní aparát začali budovat znovu sami (skoro ze zelené louky) se částečně trochu zbavili cizího vlivu a nyní právě asi díky tomu mají větší samostatnost - nepřátelské státu (parazité) nejsou tak zakořenění a prorostlí, co u nás v Čechách.
 
Jenže to mohli udělat právem VETA, že by museli oba říci ano a jinak by se dělilo a měli by jsme výborné informace o stavu SSS, kolik obyvatelstva si dělení přálo.
A čo z toho, že by sme vedeli, koľko ľudí by si prialo to alebo to? Drvivá väčšina v ZSSR si priala zachovanie ZSSR, odhlasovali si to v referende. Dokonca mali byť aj nejaké mega protesty za zachovanie ZSSR. Videl som v jednom TG kanále historické fotky s mnohostotisíc ľuďmi na námestiach. No Západ si cez svoje marionetky v Kremli urobil svoje.

V ČSSR bol nepochybne ten istý scenár. Ak by sme sa tomu bránili, mohol byť ten scenár krvavejší. Tí západní hráči, čo mali záujem na rozdelení ČSSR, by sa o to postarali. Veď potrebovali oslabiť štátny útvar. A Klaus s Mečiarom im zobrali vietor z plachiet. Veď si porovnaj prístupy Havla a Klausa.
 
A čo z toho, že by sme vedeli, koľko ľudí by si prialo to alebo to?
Kontext je trochu jiný (ale nebyl zřejmý), byla tam výmluva proč neudělali referendum. A když už chtěli rozdělit alespoň (zase kontext nebyl ode mně zřejmý, pouze hypoteticky) jsme mohli vidět stav SSS s tím, že to Slováci asi chtěli, k rozdělení by i tak došlo. A my by jsme teď měli cennou informaci o stavu SSS v té době. Je jasné, že s referendem by bylo moc práce, když už z nadnárodní úrovně rozhodnutí padlo.

Jinak užitečnost o stavu SSS, považuji za nezbytnou a kořenovou a to zvláště v období, kdy se to v informačním poli falšuje. Pak lze lépe čelit napětí a následkům, které prosazením směru vývoje proti vůli obyvatelstva vzniká. Elity, ale takové informace v žádném případě přímo neposkytnou a samotná znalost stavu ještě neznamená možnost elitami spuštěný proces zastavit nebo otočit, ale tak jako tak se bez informací o stavu SSS neobejdeme, pokud chceme život měnit k lepšímu.
 
Naposledy upravené:
Kontext je trochu jiný (ale nebyl zřejmý), byla tam výmluva proč neudělali referendum

Vladimír Mečiar to vysvetľoval aj s Václavom Klausom pri niekoľkých príležitostiach.
Išlo o spoločný majetok. Pretože bol zákon (preto stále hovorím, že systém 2:1 bol nespravodlivý), že pqrqfrazujem, tá republika, ktorá by urobila referendum s pozitívnym výsledkom, by strácala nárok na svoju časť tzv. federálneho majetku v prípade, že by druhá odhlasovala negatívny výsledok.
(**osobná rovina zmazaná** jardob)
 
Naposledy upravené moderátorom:
No všechno zdaleka ne, něco ale ano.
Znovu zopakujem čo som uviedol: „Povedal všetko, čo je DNES nevyhnutné vedieť.“ Čas na zverejnenie všetkých súvislostí sa blíži… bude to potrebné urobiť a bude to bolieť! … to sa týka aj komentov „Za druhé…“ a „Za třetí…“
Za prvé se mi nelíbilo, že neudělalo referendum o rozdělení...
Referendum, či s právom VETA alebo bez by znamenalo prenos rozhodovania na „demokratické“ federálne „československé“ orgány – Prahu a V. Havla - dopredu známy výsledok!

V tejto súvislosti ešte pripomeniem pre KSB komunitu známu vec, že súčasná bezobsažná forma demokracie je vydláždenou cestičkou do náručia fašizmu. Osobne si myslím, že cestou von z „demokratického chaosu“ by bolo napríklad uplatňovanie princípu „činnej kompetencie“ (ukázaný aj v knihe: https://torden.sk/produkt/dokedy-nam-budu-vladnut-nekompetentni/ ).​
 
SME PLNE SUVERÉNNY ŠTÁT A PRETO NEBUDEME DRŽAŤ LÍNIU JEDINÉHO SPRÁVNEHO NÁZORU, KTORÝ URČUJE LEN WASHINGTON A BRUSEL
Dnešní kritici stavu právneho štátu asi prespali obdobie, keď sa sadisticky a nezákonne zatvárali ľudia do väzby na mesiace a roky. Slovensko je jediný európsky štát, kde šéfovi opozície hrozili väzením za jeho politickú činnosť. V istom období som si preto radšej o tretej ráno odomkol dvere a porozsvecoval celý byt, aby mi úderka z NAKA nezdemolovala vchodové dvere a zariadenie. To bola rozšírená forma zábavy "ich chlapcov" počas vlády psychopatov.
Tieto časy sa už nesmú vrátiť. Vláda SR pracuje od prvého dňa na plné obrátky a v prospech udržania životného štandardu občanov. To je náš hlavný cieľ a nečakáme za to pochvaly zo Západu.


Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/pfbid0312vADwWi4sH7oGmkA13Th6JEamAGiYGTwq1xvVpzD6PweqwgqtoknXxapw1VNT88l

Podľa KOB teda plne suverénny nie sme a ani sme neboli! Kto mu píše tieto s..y? alebo tomu fakt verí?
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom