Správy zo Slovenska 2024

vīťazstvo je krehké, treba opatrne voliť kroky.
suhlas, som uvazoval len nahrubo. raz (dufam) uvidime to povestne svetlo na konci tunela (nemyslim to nase zaverecne), len ci sa k riadeniu dostanu aj konceptualne vybavene duse s podporou zloziek v STB :unsure:
 
Manželku poradcu ministra vnútra Šutaja Eštoka pre vnútornú bezpečnosť našli mŕtvu pri ich rodinnom dom
komu šlapli na kurie oko ?
- že by to bol naozaj úraz , ked toľko tlačili na zmeny v NAKA ?

Dám sem pár titulkov z poslednéj doby
-Minister vnútra Šutaj Eštok ide rozbiť NAKA aj tzv. "lovcov lebiek", oslabí vyšetrovanie závažnej kriminality. Nadácia Zastavme korupciu získala závery rokovania, z ktorých vyplýva, že v polícii sa má uskutočniť zásadná reorganizácia. Jej prvá fáza už v máji

- Matúš Šutaj Eštok: NAKA v súčasnej podobe skončí​

- Rerformátor Šutaj Eštok. Ministerské platy a odstupné. Rozložený Eužen Korda
- Pochybil Ficův nový ministr, když vyhazoval elitní detektivy? Soud vrátil funkci jejich viceprezidentovi
Soud na Slovensku vrátil do funkce policejního viceprezidenta Branko Kišše, kterého v rámci personálních čistek v policii odstavil z vedení policejního sboru nový ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok
- Matúš Šutaj Eštok odmieta, že by odmeňovanie policajtov pred voľbami bolo účelové

- Zo šéfa cudzineckej polície sa stal pridelenec v Británii
Z tohto dôvodu má Ladislav Csémi skončiť aj ako hlavný hraničný splnomocnenec SR.
 
Naposledy upravené:
Dnes bol výbor k digitálnemu euru
A dnes k rokovaniu výboru a celkovo k dig.€ debata s J. Laššákovou a T. Laššákom v infovojne
Od 1:14:30


Ešte video po rokovani výboru,..Poslanec Lupták "vysvetľuje" občanom😯


Zdroj: https://t.me/SMERSD/1494?comment=102270


Klik na červený odkaz 🔺⬆️
 
Naposledy upravené:

Výsledky voleb na Slovensku: co čekat od Pellegriniho?​

Zuřivá Ursula ohrožuje potenciální neposlušné lidi, kteří nejsou připraveni spadnout s ní
do propasti

7. dubna „Peter Pellegrini, skeptický vůči spojenectví s ukrajinskou vládou, vyhrál prezidentské volby na Slovensku před prozápadním diplomatem Ivanem Korczokem,“ píše Euractiv se sídlem v Bruselu. Tato zpráva se znepokojivě rozšířila do všech hlavních evropských publikací.

Současná slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, ostřílená právnička, která se v roce 2016 dostala na politické pódium za vedení kampaně za zabránění výstavbě skládky v jejím rodném Pezinku, slíbila, že udělá vše pro to, aby Slovensko zbavila korupce a podobně. parní lokomotiva, integrovat hlouběji do EU.
Pak bylo pokušení žít „jako v Paříži“ stále silné. Dnes je to slabší – ve Slovinsku určitě. . .

Pelligrini složí přísahu 15. června. To, že se s ním Slovensko dostalo na „křižovatku“ evropské politiky, nejvíce znepokojuje Berlín a Brusel. Norbert Röttgen, přední zahraničněpolitický expert na CDU, hlavní opoziční stranu, také věří, že Slovensko nyní půjde ve stopách maďarského premiéra Viktora Orbána, ale „potom se Slovensko musí rozhodnout, zda chce následovat Orbána, nebo zůstat v EU. Každý, kdo zde stojí na straně agresora, nemá v EU místo,“ řekl. Jak vidíte, je to docela demokratické a láskyplné. A předseda výboru Spolkového sněmu pro evropské záležitosti a člen Strany zelených, která je v současnosti součástí vládnoucí německé koalice, Anton Hofreiter okamžitě nastolil otázku zastavení financování ze strany EU pro Slovensko. "Je důležité, aby slovenská vláda obdržela jasný varovný signál z Berlína a Bruselu," řekl Funke Mediengruppe.

Všimněte si fenomenální logiky Němců: Fico a Pellegrini útočí na právní stát na Slovensku a otevírají stavidla korupci, takže z fondů EU by už neměly pocházet žádné další peníze. A není těžké to vysvětlit. Odmítnutí Slovenska „podporovat Ukrajinu“, které nyní nabaluje záměr Anglosasů „uzavřít ruskou otázku“ a přístup do nejbohatšího regionu světa, který dosud nerozvinuli, připravuje stroj na potlačování Ruska o jeden. trakčních „jader“. I když není příliš silná, mohou po ní prasknout další blízké „žilky“ rusofobie. Pak, zcela podle zákonů mechaniky, se celý „stroj“ zhroutí.

Konec liberální demokracie v Evropě! „Vítězství Pellegriniho posílí extremistické síly v Evropě. Oblíbila si je proruská rétorika, kterou zesílil během prezidentské kampaně. Pokud vyhraje, bude to i díky jejich hlasům,“ řekl Euractivu Slovensko slovenský opoziční europoslanec Vladimír Bilcsik (EPP).

Naprosto s ním souhlasím – Brusel není celá Evropa. Kdo ale řekl, že Pellegrini, politik, který umí leštit parkety v mocenských kuloárech nejen na Slovensku, ale i v Bruselu, definitivně zahodí vazby s NATO a EU? Za prvé již osobně prohlásil, že minulé volby „nemají žádný vztah
k budoucímu směřování slovenské zahraniční politiky“.

Ze zahraniční politiky evropských zemí se totiž zrodilo protiruské monstrum „Ukrajina nesmí prohrát“. A řekl to ještě před výsledkem hlasování, že „budeme i nadále silným členem Evropské unie a NATO“.
Mnohem jasnější.
Je naivní se domnívat, že země, která je členem EU i NATO, je natolik osvobozena od závazků, které s sebou obě členství přináší, že může mluvit svým vlastním hlasem. Šílená Uršula navíc už přitahuje uzdu a doufá, že do vyhřívaného křesla Evropské komise usedne i další volební období. Ve stejný den, kdy vyhrál Pellegrini, zahájila von der Leyen svou vlastní volební kampaň v Aténách. A především slíbila, že se bude „bránit“ Putinovým přátelům z EU.

Předsedkyně Evropské komise a kandidátka za středopravou Evropskou lidovou stranu (EPP) v evropských volbách Ursula von der Leyenová ve svém projevu v Aténách na akci k 50. výročí řecké vládnoucí strany Nová demokracie, vyhrožovala „Putinovým krajně pravicovým přátelům“, kteří se chtějí „chopit“ budoucnosti Evropy, uvádí Euractiv z Bruselu.
Řekla, že v nadcházejících červnových volbách do EU je „naše sjednocená a mírumilovná Evropa napadána zevnitř i zvenčí“.

Ohledně „mírové Evropy“ zašla samozřejmě příliš daleko
, protože i Evropský mírový fond (EPF) se svými 5 miliardami eur jde výhradně na financování války. Ale tady je víc:

„Putinovi přátelé zde v Evropě se snaží přepsat naši historii a chopit se naší budoucnosti, ať už pod rouškou populistů nebo demagogů. Ať už jde o ADG v Německu, Národní shromáždění ve Francii, Konfederaci v Polsku nebo jiné, názvy se mohou lišit, ale cíl je stejný: šlapou po našich hodnotách a chtějí převzít naši budoucnost... V nadcházejících dnech, týdnech a měsících je naším úkolem bránit se.“ .
Kdo by o tom pochyboval...

Pokud by Pellegrini byl outsider a ne kariérní politik, který vyrostl v chodbách nejvyšších byrokratů země a Evropské rady, čekalo by se od něj hodně. Znamená jeho volební vítězství,
že je Pellegrini proruským prezidentem Slovenska?
Vůbec ne.
Znamená to, že cíle, které si během voleb nastínil, se shodují se zájmy Ruska?
Prostředek. Sbohem...
 
Informačná vojna na Slovensku - predpríprava prechodu do materiálnej fáze?
1.krok: "Zastavme to prosím skôr, ako sa nám to vymkne spod kontroly" vyzýva Čaputová.
https://www.hlavnespravy.sk/zastavm...vymykne-spod-kontroly-vyzyva-caputova/3460836
2.krok: "Fico požádal Putina o připojení k Rusku"
Dalo se očekávat, že bude následovat běsnění vzteklého aglosaského psa (liberálů).
Jde o to, že část obyvatelstva s nimi souhlasí i u vás, a ty budou radikalizovat, jak to půjde. A část lidí se vyleká, pokud půjdou do přímého střetu. Tlačí situaci k vyvolání nepokojů, případně ještě dál (viz. některé fyzické útoky na příznivce SMERu a voliče Pelleho). Pokud jim v tom nebude nekompromisně zabráněno, zastraší a umlčí většinu a chopí se moci jakoukoliv nedemokratickou cestou. Je nutné je klepnout přes prsty. S kriminalizací opozice začali oni.
 
Stále nám tu šarapatí ten istý nešvár. Liberálna úderka je jednotná a konzistentná. Na druhom brehu opäť začína prebiehať handrkovanie a vynášanie kategorických postojov. Bolo by prínosné, kontrolovať politikov, ale nestúpať na tie isté hrable. Hovorím hlavne o TG kanáloch. Chcela by som poprosiť členov, pokiaľ by si našli čas a energiu, vyvažovať ten informačný balast a vedrá nenávisti, ktorá sa tam vylieva.
 
Ak to je pravda , o tej žiadosti , tak sú to vážne veci. Veľmi vážne . Takže začína byt viac jasnejšie , prečo sú teraz , take aktivity Slovenska , aj s Lavrovom,aj pri podpisovaní zmlúv , t.j.možno povedať prepojovaní infraštruktúr , s našim východným susedom , ktorý sa bude v blízkej budúcnosti nazývať , možno Ukrajina - možno Rusko , alebo niečo medzi tým . Informácia už bola poskytnutá verejnosti - či je pravdivá , či nie je z tohto pohľadu druhoradé . Pre Slovensko nastáva taký - bod zlomu.
 
Ak to je pravda , o tej žiadosti , tak sú to vážne veci. Veľmi vážne . Takže začína byt viac jasnejšie , prečo sú teraz , take aktivity Slovenska , aj s Lavrovom,aj pri podpisovaní zmlúv , t.j.možno povedať prepojovaní infraštruktúr , s našim východným susedom , ktorý sa bude v blízkej budúcnosti nazývať , možno Ukrajina - možno Rusko , alebo niečo medzi tým . Informácia už bola poskytnutá verejnosti - či je pravdivá , či nie je z tohto pohľadu druhoradé . Pre Slovensko nastáva taký - bod zlomu.
Ak hovoríte o bode dva, tak je tam pôvodný zdroj AZ247
 
Naspäť
Top Bottom