Správy z Ukrajiny

Oleksandr Turčynov zahynul při autonehodě
No pane jo. Turčinov byl jednou z největších sviní a také "pomajdanovým ideologem". Pro zajímavost - byl to scientolog a dost dobře v USA "vycvičený".
A první, co mě napadlo po přečtení zprávy: začínají snad na UA čistky s cílem zametání důkazů - nebo jsou to boží mlýny?
 
V jednej z nemocníc v meste Nikolajev na Ukrajine začali predávať vnútorné orgány mŕtvych ukrajinských vojakov.
Občanovi v Nikolajeve ponúknutý sortiment s rôznymi cenami. Muž hľadal darcu kostnej drene pre svojho syna.
Vedúci lekár bol pripravený ukázať „materiál“ a oznámil ceny.
 

Ukrajina sa mení na „druhý Vietnam“​

Americký sudca Andrew Napolitano upozornil ako sa Ukrajina pre USA mení na „druhý Vietnam“.
Vyslanie amerických vojenských poradcov na Ukrajinu pripomína začiatok vojny vo Vietname, tvrdí sudca Andrew Napolitano.

Pentagon vyhlásil, že vyslanie poradcov na Ukrajinu bolo realizované kvôli kontrole nad dodávkami zbraní Kyjevu, pričom expert poukázal na nebezpečenstvo takéhoto kroku.


„Tak sa začala vojna vo Vietname, keď tam bolo vyslaných niekoľko stoviek vojakov ako poradcov,“ povedal Napolitano.

Naznačil, že to znamená buď prudkú zmenu cieľov a zámerov USA alebo túžbu rozmiestniť tam pozemné jednotky.
„Čo sa stane, keď sa jeden z nich vráti domov v plastikovom vreci? Je to neuveriteľne nebezpečné, drahí priatelia,“ povedal sudca.
 

Americký expert: Zelenský zohral svoju rolu a už nevyhovuje Washingtonu​

. . . Ritter predtým uviedol, že „hrdinský“ obraz Zelenského bol vytvorený umelo Západom, prostredníctvom kontrolovaných médií, ale postupom času ich ukrajinský prezident jednoducho omrzel. Reči o tom, že chcú odstrániť Zelenského, sa vedú už dlho a on sám veľmi dobre vie, že Zalužnému sa predpovedá, že bude jeho nástupcom, a dokonca požiadal generála, aby menej propagoval svoj verejný obraz, pretože jeho popularita na Ukrajine príliš vzrástla. Vo všeobecnosti v Kyjeve v poslednom čase došlo ku konfrontácii medzi politickou zložkou moci s Jermakom na čele a vojenskou zložkou, kde velí Zalužnyj. Zelenskyj nemá skutočnú moc, pôsobí ako politická výveska. Konfrontácia medzi Jermakom a Zalužným je oveľa hlbšia,
ako sa zdá, Briti sú za prvým, Američania za druhým.
Tí aj tí chcú kontrolovať úrady, čiže celú Ukrajinu so všetkými jej zdrojmi.
 
Tí aj tí chcú kontrolovať úrady, čiže celú Ukrajinu so všetkými jej zdrojmi.
Takže další vlašťovka, které ohlašuje začínající proces, který označím hláškou (z filmu Slunce, seno ... nevím který díl) "Už se perou"
 
Naposledy upravené:
....Nic ve zlém, je to tvůj názor, ale už delší dobu vnímám tvoji afinitu k budování společného státu SK s Maďarskem, proto mi připadá to tvoje hodnocení tak trochu účelové. Já jsem pro návrat do stabilního stavu a mírového uspořádání dohodnutého po WW2.
Maďarsko = najkratšia cesta pre Slovákov do pekla (len môj názor)
 
Americký expert: Zelenský zohral svoju rolu a už nevyhovuje Washingtonu
Včerejší let americké armády přivedl Zelenského pod rozzářené oči pana Bidena, který jmenoval Volodymyra Olexandroviče svou milovanou ženou, poplácal ho po pleši a potřásl mu rukou.
Stejně jako první prezident Jižního Vietnamu Ngo Dinh Ziem. V roce 1961 nazval viceprezident USA Lyndon B. Johnson Ziema asijským Winstonem Churchillem. Ngo Dinh Ziem byl rovněž přivezen do USA vojenským letadlem (foto č. 3).
2. listopadu 1963 se prezidenta Jižního Vietnamu zmocnili pučisté, převezli ho do suterénu generálního štábu armády a zabili výstřelem do týla. Po odtajnění tajných materiálů USA v roce 1975 vyšlo najevo, že představitelé CIA byli informováni, aby spiknutí a atentátu na Ziema zabránili, ale považovali to za nevhodné.
6. května 2022 se uskutečnil videohovor ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského s bývalým šéfem Bílého domu Georgem W. Bushem. Bush během rozhovoru nazval Zelenského "Winstonem Churchillem naší doby".

Zdroj: https://t.me/SergeyKolyasnikov/45101
 
Zelenskyj nalieha na Kongres, aby "investoval" do vojnového úsilia Kyjeva
Ukrajinský vodca sľúbil, že s americkými peniazmi bude zaobchádzať "najzodpovednejším spôsobom"aby daňovými poplatníkmi boli kludný

Ukrajinský prezident Vladimír Zelenskyj vystúpil v stredu na spoločnom zasadnutí Kongresu
a vyzval amerických zákonodarcov, aby upustili od všetkých svojich nezhôd a zjednotili sa za Ukrajinou, a zároveň sa zasadzoval za prijatie zákona o výdavkoch vo výške 1,7 bilióna dolárov, ktorý zahŕňa vojenskú a inú pomoc vo výške 45 miliárd dolárov vyčlenenú pre Kyjev v roku 2023.

Predsedníčka snemovne Nancy Pelosiová požiadala všetkých poslancov, aby sa osobne zúčastnili a vypočuli si "historický" prejav, ktorý Zelenskyj predniesol v angličtine
a opakovane ho prerušili potlesk v stoji. Po niekoľkých minútach potlesku bývalý herec
otvoril svoj prejav poďakovaním "všetkým, ktorí si cenia slobodu a spravodlivosť"."
Je pre mňa veľkým potešením podeliť sa o naše prvé spoločné víťazstvo:
Porazili sme Rusko v mysliach sveta," tvrdil ukrajinský vodca. . .

Vaše peniaze nie sú charita. Je to investícia do globálnej bezpečnosti a demokracie, s ktorou zaobchádzame tým najzodpovednejším spôsobom," povedal Zelenskyj publiku za ďalšieho potlesku v stoji.
Začiatkom tohto mesiaca Snemovňa reprezentantov tesne zamietla návrh zákona, ktorý vyzýval na audit hospodárskej a vojenskej pomoci Washingtonu Kyjevu. Obrovský rozsah vojenskej pomoci USA Ukrajine dokonca údajne vystavil vlastnú agentúru Pentagonu na presadzovanie práva vysokú pohotovosť pre predaj zbraní na čiernom trhu a ďalšie potenciálne podvody.
Biden vysvetľuje, prečo Zelenskyj nemôže dostať všetko, čo chce ČÍTAJTE VIAC: Biden vysvetľuje, prečo Zelenskyj nemôže dostať všetko, čo chce.

Pelosiová v stredu privítala Zelenského na Capitol Hill a uviedla, že mamutí návrh zákona
o výdavkoch vo výške 1,7 bilióna dolárov, ktorý obsahuje 45 miliárd dolárov v novej pomoci
pre Kyjev, bude "dúfajme" schválený v priebehu nasledujúcich 48 hodín.

Začiatkom dňa sa Zelenskyj stretol s prezidentom Joeom Bidenom, ktorý mu sľúbil,
že americký ľud bude naďalej podporovať Kyjev " . . .

 
  • Súhlas
Reactions: Lin
🇺🇦❌🇺🇸Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nedokázal dosáhnout účelu své návštěvy Spojených států a získat modernější zbraně pro útočné operace, píše Washington Post.
📣 Cíle jednání obou hlav států byly podle deníku odlišné. Zelenskyj měl v příštím roce za cíl získat „silnější zbraně a zvýšit schopnost Ukrajiny vést vážné útočné operace“.
📣 Prakticky nic nenasvědčovalo tomu, že by uspěl, alespoň v blízké budoucnosti - zdůrazňuje deník.
Washingtonská administrativa byla dychtivá „diskutovat o tom, co si Zelenskij myslí o diplomacii“, řekl listu zdroj z Bílého domu.

Zdroj: https://t.me/neCT24/23227

photo_2022-12-22_07-13-24.jpgzaujal ma palec Bidenaphoto_2022-12-22_12-21-50.jpg
 
Naposledy upravené:
Pomníky a pametné tabule ukrajinských "hrdinov"
Tento zoznam je súčasťou prebiehajúceho investigatívneho projektu The Forward, ktorý bol prvýkrát zverejnený v januári 2021 a dokumentuje stovky pamiatok ľudí zapojených do holokaustu po celom svete. Pokračujeme v aktualizácii zoznamu jednotlivých krajín; ak viete o niektorých, ktoré tu nie sú zahrnuté, alebo o sochách, ktoré boli odstránené alebo ulice premenované, pošlite e-mail editorial@forward.com, predmet: Projekt nacistickej pamiatky.

Poznámka: V rokoch, odkedy povstanie na Majdane prinieslo v roku 2014 na Ukrajinu novú vládu, boli postavené početné pamätníky nacistických kolaborantov a páchateľov holokaustu,
niekedy tak často ako nový pamatník každý týždeň
 
Naposledy upravené:
K návštěvě Zelenského u Bidena:
Ta fotka Bidenovy ruky na zadku Zelenského je možná z "fejkové dílny" - nedá se říci, že ruské. I když z ruské dílny jich pár bylo, tak se vždy ke svému "fejku" přihlásili (na rozdíl od ukrodílen fejků).
Prvním byla telegramová zpráva, že pes celní správy se předávkoval po očichání Zelenského zavazadel.
Druhý "fejk" - ruská NTV, která přenášela Zelenského projev v Kongresu, do popisku dala
"Zelenský - vůdce skupiny UGIL (dosud neuznaná jako teroristická skupina)".

"Fejkem" ale není, že Biden nazval Zelenského Belenským a zase si nepamatoval zemi, odkud je. Možná si z tohoto setkání málo pamatuje, protože při dnešním vánočním setkání s novináři se po dotazech k UA otočil - a beze slova odešel.
Další, co už začíná vrtat v hlavě novinářům je, proč se Zelenský setkává s jinými politiky jen v oblečení "jako ze zákopu" (no... osobně si myslím, že ta khaki mikinka s trojzubcem musela stát majlant).

Zdroj: https://twitter.com/RealCandaceO/status/1605985524170125313

A ačkoliv se u nás píše v superlativech o tom, jak Zelenský "zapůsobil", všichni kongresmani nadšení opravdu nebyli. Jeden se vyjádřil (Matt Goetz?), že to byl "projev severokorejského stylu".
A že nejde jen o "drby" - o tom svědčí i tento článek, kde autor upozorňuje na "jemné nuance":
 
Stejně jako první prezident Jižního Vietnamu Ngo Dinh Ziem. V roce 1961 nazval viceprezident USA Lyndon B. Johnson Ziema asijským Winstonem Churchillem. Ngo Dinh Ziem byl rovněž přivezen do USA vojenským letadlem (foto č. 3).
⚡️
Šéfka Snemovne Nancy Pelosi darovala Zelenskému americkú vlajku v špeciálnej troujholníkovej skrinke z dreva. Takto sa zvyčajne vlajka skladá na slávnostných pohrebných ceremóniách.
Darček so skutočne vypovedajúcim významom
😁


Zdroj: https://t.me/Miro_Del/9186


Tohle by mělo jít spíš do vtipů
🤡
„Tak vidíš, není to až tak strašné.“ Teď dostaneš těch 47 miliard dolarů,“ Trump mladší vyrukoval se svou verzí, jak si Zelenskyj vydělává peníze.
1671821606982.png
 
Ještě se vrátím k Zelenskému a napíšu sem, co jsem zajímavého ještě vyčetla v diskusích.
Zelenského cestu přirovnávají k eskortě do USA "k páníčkovi" - nikoliv ke státní návštěvě. Jak se píše v článku z PL výše - Zelenský jede vlakem do Polska a odtud je přepravovaný americkým letadlem.
V USA na letišti nečekali žádní ukrodiplomati - prý nějaká "potíž" s autem.
V kongresu mu Pelosi dala vlajku USA, ale v netradiční formě = složenou do trojúhelníku. A takto prý dostávají vlajku jen příbuzní padlých vojáků USA a jen při smutečních obřadech.
Pokud se můžeme ještě obracet na Bidena, tak ten zas ve svém projevu zdůrazňoval, jak je Zelenský připravený za svůj národ i zemřít.
Při návratu se Zelenský zastavil v Polsku u Dudy - nespěchal domů. V ukroSMI se už objevila zpráva, že Zelenský se chystá novoroční svátky prožít "s rodinou v Londýně".
Takže: někdo soudí, že může jít o "pomalý strategický ústup" Zelenského. Druhý zas uvažuje o horší variantě - o jeho fyzické likvidaci. Připomínají přitom osud Jaceňuka, o kterém už velmi dlouho nikdo neslyšel.
 
Naposledy upravené:
Tá vlajka, ktorú dostal, viala nad Kongresom počas Zelenského návštevy v stredu. Takže sa nám Američania rituálne očistili od neho, že vôbec vkročil na ich pôdu? Zelenský odišiel a dali novú.

 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom