Volba prezidenta České republiky 2023

Ano, nenávist vůči AB se podařilo vypěstovat dokonale. Možná jim koronabacil vyhrál prezidentskou volbu.
Vzpomněl jsem si na rčení:
“Pokud nenávidíš - to znamená, že už nad Tebou zvítězili.”
Do příštích parlamentních voleb jsou ještě 2 roky (2025), za rok (2024) jsou krajské (+ senátní + euro), doufejme, že “čas” a “doba“ zapracují v náš prospěch.
Počítám s tím, že není úplně na chtění AB, jestli bude pokračovat v politice nebo ne.
Možná nastal čas, kdy musí splácet za to, co mu bylo dopřáno. Takže pokračovat bude muset, vždyť je zdravý a je mu teprve 68 :- )

Že se kavárna pokusí rozštěpit ANO, viz odbojný tandem Vondrák/Macura…
11.1.2023 11:10, aktualizováno 14:20
…tak, to už bylo zahájeno a bylo to ozvučováno i v pár povolebních komentářích v mejnstrýmu.
Je zajímavé, že to není poprvé, co se právě v Moravskoslezském kraji startují tendence tohoto typu: viz projekt Volný a jeho neúspěšný pokus o ovládnutí SPD.

Mimochodem SPD: jedním z varovných znamení před 2. kolem byla chytrá Horákyně Okamura a jeho podpora-nepodpora AB. Byla to velice obtížná situace o zachování si tváře, skoro Sofiina volba. Otevřeně nepodpořit znamenalo “postavit se na stranu” pražské kavárny a zároveň nasrat část vědomějších voličů SPD. Otevřeně podpořit znamenalo nasrat množství voličů SPD, kteří nenávidí AB kvůli koronabacilu a částečně popřít sám sebe, coby opozici bývalé “Babišově” vládě (Ano, ČSSD, nestraníci). A obojí (by) ještě umocnila prohra AB (ke které nakonec skutečně došlo).
Proto ta ”soukromá” návštěva Foldyny doma u AB, proto silácký výrok AB, že se SPD “do vlády nikdy nedostane” (nebo tak nějak to řekl).
To muze spolecne s postojem Okamury znamenat jedine...Pavel jako zastupce GP,mel vyhrat.Uvidime zdali kauza neposlusnych vysumi.Okamura sam rikal po prvnim kole ze chtel prosadit novej xicht mezi lidi,Babis tedy rozhodne nevypadal po prohre nastvane,stejne jak Okamura mluvil spise o posileni do dalsich voleb..Nejednou se v debatach resilo zdali Pavel jmenuje SPD ministry,a co by treba delal padlali by vlada..
 
Naposledy upravené:
Trochu cisel:
Pavel ziskal 58,32% hlasu (9), volilo ho 3 358 926 lidi (9)
Babis ziskal 41,67% hlasu (9), volilo ho 2 400 271 lidi (9)

General de Gaulle, nar. 22.11.1890 - skorpion (stir)
General Pavel, nar. 1.11.1961 - skorpion (stir)
Ty dva pany nesrovnavam, ale je tu urcity aspekt ....
 
@Počtář On zdravý není. Má něco s trávením tuším, nemůžu to teď nikde najít.
Ano souhlasím, je otázkou, co bude v roce 2024-2025. Ale také si všímám toho, jak je otevíráno infopole války USA s Čínou o Taiwan. ( dle predikcí astrologů - ano já vím, ale je zajímavé to sledovat) k válce mezi nimi dojde.
 
Rečnícka otázka: Čo ste začali robiť, aby sme spoločne zvrátili túto verziu budúcnosti? Kecať na internete a študovať posmrtnú KOBku nestačí.Musíte pochopit že výsledek voleb není překvapivý, ale souvislosti a dopady volby jsou naprosto zásadní. Tento výsledek voleb totiž potvrzuje, že Česká republika je po 34 letech od roku 1989 definitivně transformována do neoliberální společnosti pod kontrolou trans-atlantických struktur procesů řízení a původní tradiční české středoevropské řízení je definitivně odstraněno.
Řád a klid je tady! Disciplína musí být, jinak bysme skákali po stromech jako opice. Takže svazáci, co se týká řádu, naučíte se skládat košile do komínků. Taky se konečně naučíte poslouchat autority a to bez odmlouvání. Večerka bude v deset večer a potom bude ticho a klid. Žádné šmejdění na mobilu pod dekou! Běhání po ranním budíčku v šest hodin vám taky udělá dobře. Rozborku a sborku zbraně se naučíte tak, že když vás vzbudí v noci na cvičný poplach, tak to budete umět i se zavřenýma očima. To se nedá nic dělat, nás se taky nikdo neptal, jestli se nám to libí. Některé z vás ten vojenský režim možná i zlomí, trochu si pobrečíte, v osobním volnu si zavoláte mamince a svému děvčeti, aby vás politovaly. Poznáte o čem je vlastně život, protože vás vojna naučí, že trvalý mír je jen iluze. Vegetariáni, vy se naučíte jíst maso a trochu si vypracujete svalovou hmotu, až budete dělat 3x denně 50 kliků. Hlavně se toho nebojte hošánci z humanitních fakult, protože vojna a příprava na válku z vás udělá konečně pořádné chlapy, což potřebujete jako koza drbání!

 
Naposledy upravené moderátorom:
Trochu cisel:
Pavel ziskal 58,32% hlasu (9), volilo ho 3 358 926 lidi (9)
Babis ziskal 41,67% hlasu (9), volilo ho 2 400 271 lidi (9)
2 400 271 (7)
Dle https://www.volbyhned.cz/prez2023/index.html je to
PP 3 359 151 (9) 58,32% (18 ~ 9)
AB 2 400 046 (7) 41,67% (18 ~ 9)
Když už tady byla zmíněna aritmetika, doplním, i když trochu přízemněji:

“Babiš získal v prvním kole o takřka půl milionu hlasů více, než byl nejlepší výsledek hnutí ANO ve sněmovních volbách (v roce 2017 právě 1,5 milionu, v roce 2021 o 42 tisíc méně). Předvolební průzkumy Babišovi stanovily strop právě někde na úrovni půldruhého milionu hlasů. Získal-li o půl milionu v prvním kole a ve druhém dokonce o 900 tisíc hlasů nad všechny racionální předpoklady, je to opravdu velký úspěch.”

Vzato odtud:
29.1.2023
 
Musíte pochopit že výsledek voleb není překvapivý, ale souvislosti a dopady volby jsou naprosto zásadní. Tento výsledek voleb totiž potvrzuje, že Česká republika je po 34 letech od roku 1989 definitivně transformována do neoliberální společnosti pod kontrolou trans-atlantických struktur procesů řízení a původní tradiční české středoevropské řízení je definitivně odstraněno.
Máš to špatně, má to být takto:
“Výsledek voleb není překvapivý, ale souvislosti a dopady volby jsou naprosto zásadní. Tento výsledek voleb totiž potvrzuje, že Česká republika je po 34 letech od roku 1989 definitivně transformována do neoliberální společnosti pod kontrolou trans-atlantických struktur procesů řízení a původní tradiční české středoevropské řízení je definitivně odstraněno. Ve společnosti toto staré řízení tvoří již zcela zjevně menšinu voličů.”
(citace vzducho-net článek z 28.1.2023)

A ten zbytek od “Řád a klid je tady!” až po “…koza drbání!” je zkopírovaný příspěvek účtu “Petr Svetr” z “Led 29, 2023 8:31” v diskusi k tomu samému článku, rovněž ze vzducho-netu (#comment-648668).
 
Naposledy upravené:
29.01.2023 11:55
Co mne zaujalo:
”V další části pořadu potvrdil (PP), že už se mu ozvala prezidentka Tchaj-wanu a bude v kontaktu i s prezidentem Zelenským.
„Prezidentka Tchaj-wanu se mi ozvala, zatím písemně, a prezident Zelenskyj bude volat dnes, asi tak okolo 14:30 máme naplánovaný hovor.”

“„Se mnou automaticky nepřichází mobilizace, se mnou nepřichází žádná změna kurzu, se mnou nepřichází žádné vtahování do války,“ ujistil všechny Pavel.”

”Podle zvoleného prezidenta bude záležet také na tom, jak se bude ke konfliktu dál stavět Čína.”

“Nakonec prozradil, že bude jednat o vrácení původní prezidentské standarty na Hrad.”
 
Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, počítám, že správně, poukazuje na to, že až se rozplyne kocovina z vítězství, přijde pyrrhova pachuť. Celkově pozoruhodné zhodnocení vzniklé situace.
Nějak mi ta JZH přijde čím dál lepší.
(Dodávám: proč během války na Ukrajině je prezidentem USA Biden a nikoliv Trump?)
29.01.2023 10:44
 
Další (moje) hodnocení voleb:

Kouknul jsem na ČT a shrnul bych to jedním slovem "bezradnost". Ve stylu a jak se Pavel nebo Čaputová oblékali. Fiala nezklamal,blahopřál generálovi a pouze prázdné fráze, že se budou často setkávat a musí vytvořit na to nějaký plán schůzek (naprostá zhovadilost).

Všechno (bažina) vsadila na vítězství v Ukrajině a rozpad Ruska, ale to je čím dál tím méně pravděpodobnější. USA státní elita neví co si počít, natož pak kolonie.

Když se to koukám s denním odstupem: Je to vítězství českého národa a Babiše. Nastolilo se téma "mír" a stál za ním všechen národ, všichni, kteří jsou schopni tvořit a pracovat a proti byli pouze Ti co žijí z cizích zdrojů (mladí nezkušení a rozmazlení) a "kavárna" a všichni podpindosníci a část davu (ale ten nic nerozhoduje, rozhoduje kdo mu šikovněji podsune svoji agentu). Tito tvoří hodnoty jsou proti ním, to je pro ně katastrofa, protože doba nadměrné spotřeby končí (parazité si sežrali přebytky a když sežerou hostitele zahynou, takže nás velmi, ale velmi potřebují - jen si to uvědomit a vyhnout se konfrontaci).

Vítěství je to "naše" my jsme zvolili hřiště a tím je mír, tím jsou v dost ošemetné situaci, nehledě že někteří volili generála, že si myslí, že je NATO ochrání. O jedinou kartu, kterou měli přišli - nenávist - o tu přišli. Mají sice všechny posty, ale nemají řídící schopnosti a ani instrukce - západ je ve stavu zachraň se kdo můžeš a každý sám za sebe. Účast je vysoká a to je silný tlak plnit nebo předstírat, že plní co slíbili (při bez-strukturním řízení je to skoro jedno). Vlastně ideologickou převahu nezískali (předtím jsem se mýlil) s válkou nemohou teď vyrukovat. Ideologicky vyhrál mír.

Nyní vidím což jsem říkal ještě před volbami, že by Babiš měl nechat vyhrát Pavla - pěkně ať se před národem vybarví (a už to jede). Vše jde jak má (mlýnek na maso pro Čechy Slováky považuji za méně pravděpodobný - nedovedu si představit, že by mladí mohli bojovat a rodiče se budou bránit z nich udělat potravu pro děla - podle mě současné info pole to neumožňuje).

už myslím někdo linkoval

Jo a v TV uvedli:
95% ze zahraničí bylo pro Pavla (takže se potvrdilo, že hlasují jako jeden muž)
 
Naposledy upravené:
Vyposlechla jsem si, že jenerál včera hned po volbách volal na UA pianistovi - a taky na Tchajwan. Dále se jenerál svěřil, že s Barbí společně pojedou na UA a to ještě před summitem NATO. Fajn... samé veledůležité "věci" pro naši zemi... Takže neočekávám, že se jenerál projeví nějak jinak, než se už projevil. Podle mého je předvídatelný a bude se chovat přesně tak, jak ho vycvičili = opozici bude kriminalizovat a jiné názory trestat.
Někde na netu jsem četla, že jenerál na Hradě a fialka v parlamentu je jako za normalizace Husák s Jakešem. Trefné přirovnání co do situace, ale ti současní normalizátoři těm minulým nesahají ani po ponožky. Husák byl velmi inteligentní a měl velký přehled - a Jakeš taky nebyl takový blbec, byl jen naiva se slepou důvěru ve stranu.
 
Naposledy upravené:
naposledy som k tejto téme písal, že si myslím, že vyhrá Pavel, a až sa to stane, že napíšem viac.
Ten zjavný problém sa dá zhrnúť slovami Lin uvedenými vyššie...
Čo s takými ľuďmi? Vypláchnuté mozgy a v nich namiesto nie že zdravého úsudku, ale dokonca čo i len schopnosti vypočuť si iný názor a popremýšľať, len primitívna živočíšna nenávisť, túžba ničiť a zabíjať. Pozor na priania, pretože dnešná doba ich veľmi rýchlo plní. A tak aj týmto vojnychtivým človekupodobným kreatúram ich prianie bude veľmi rýchlo splnené. Ukrajinský mlynček na mäso...
No je ešte jeden dôvod, prečo očista českej spoločnosti pôjde aj skrze ten "mlynček na mäso".
Nálepkovanie Slovákov kvôli vzniku Slovenského štátu v marci 1939 - "Boli ste fašisti!" a dávanie Slovákom za vinu, že Čechy a Morava skončili ako Protektorát.
Sám som bol šokovaný z tohto rozhovoru, ktorý sa udial v januári tohto roku. Nepomohli žiadne argumenty, že J.Tiso nemal v podstate od Hitlera na výber, ak chcel zachovať národ: Buď Slovenský štát, alebo rozparcelovanie Slovenska medzi Maďarsko a Poľsko. Žiadna argumentácia časovým sledom udalostí, že najprv bol Mníchov, potom odstúpenie pohraničia v 1938 a až tak vznik Slovenského štátu. Nič nemalo váhu, stále húdol svoje: "To vy ste fašisti, vy ste rozbili ČSR, vy ste nás zradili, to kvôli vám Česi a Moraváci skončili v Protektoráte..."

Pritom, ak pôjdeme na koreň veci, tak zradila Benešová vláda - Pražský hrad. Odstúpením pohraničia v duchu Mníchovského diktátu zradila aj Slovákov.

J.Tiso a Slováci vtedy na výber nemali. Česi a Moraváci dnes áno. Pretože to dnes nebolo o voľbe medzi Babišom a Pavelom, to bolo o voľbe medzi mierom a vojnou. A výrazná časť obyvateľstva Českej republiky si zvolila vojnu a fašizmus.

Nechápte ma, kolegovia spoza rieky Moravy, zle. Tento príspevok nie je o nejakom vyvyšovaní sa Slovákov nad Čechmi, či jatrenie starých krívd a nedorozumení. Ja ani neviem faktologicky podoprieť a následne posúdiť, jak rozšírené je v Českej republike medzi obyvateľmi vyššie uvedené nazeranie na vznik a existenciu Slovenského štátu. Mne len toho 6. januára 2023 po tomto rozhovore okamžite naskočil vysoko pravdepodobný obraz budúcich udalostí v súvislosti so smerovaním českého národa. A keď predvolebná kampaň pred 2. kolom prezidentských volieb sa zvrtla na voľbu nie medzi Babišom a Pavelom, ale na voľbu medzi mierom a vojnou, tak som vedel, že ten obraz zo 6. januára sa napĺňa.

Na druhej strane, podpora mieru, keď nositeľom tejto idey bola tak rozporuplná a v Českej republike mimoriadne neobľúbená postava A.Babiša (Chazar, slovenská národnosť, špinavosti v konkurenčnom boji (to, čo Andrey píše, je len vrchol ľadovca) je veľmi vysoká. Pretože veľmi veľa voličov zvolilo mier napriek tomu, že nositeľom idey mieru v tejto kampani bol A.Babiš. Osobná zášť, nesympatie išli bokom, brali ohľad na spoločný záujem.
Gratulujem!
A vojnoví štváči, fašisti/satanisti? Jak ukrajinská, tak česká, poľská, ale aj slovenská banderovština skončí na ukrajinskom fronte... Je to ich voľba.
My sme pre seba a svojich blízkych zvolili mier!
Takže ešte raz: Gratulujem! Dobrý výsledok.
Popolváre, nejsou tady žádní Moraváci a Češi. Nebo snad odkazuješ na Protektorát Čechy a Morava či na povinnou změnu názvu vedoucí komunistické strany po sametové revoluci na Komunistická strana Čech a Moravy? Co se mne týče, v tomto ohledu nejsi nic jiného než štváč. O žádné národnosti Moravák nic nevím, a každý, kdo zná koncepci a neustále přilévá v tomto duchu olej do ohně u mne nevzbuzuje důvěru. Co se týče Babiše, tak už to, že působí úspěšně v politice svědčí o tom, že tady nikomu nevadí, že je Slovák. A pokud se právě o tuto skutečnost někdo otírá, jsou to zmije ze stejné líhně, jaká se najde všude, a kterou někdo tak rád podporuje a masíruje. Viď?

A teď k těm volbám. Já sama volila Babiše z donucení, protože to tak postavili, že on hájí v tomto případě stranu míru. Jinak je jeho působení v politice dost rozporuplné a nevidím jediný důvod, proč právě jeho v něčem podporovat. Kdykoliv na něho zadupou, sklapne podpatky a zasalutuje, jako v kauze Vrbětice či koronavirus. Ale v životě bych nehodila volební lístek někomu, kdo sloužil v NATO.

Volby jsou také zpětnou vazbou na stav prostředí. Myslím, že díky nim zjistili, že tu lidi nakloněni válce nejsou. Hodně lidí jako já volilo z donucení Babiše a ti dali jasně najevo, že o žádnou válku nestojí. Tj. 41,67% dalo v tomto ohledu najevo jasně svůj postoj i přes nechuť k Babišovi! A teď k té druhé "půlce" 58,32%. Nemyslím si, že by to byla strana války. Hodně lidí volilo PP jen kvůli vzhledu, vzpomeňme si, jaké úspěchy sklízel Klaus. Tak už to u davu chodí. Stačí, když někdo vypadá reprezentativně! Babiš si svou politikou žádné sympatie nezískal a tak v PP mnoho lidí, co se o to zajímá povrchně, vidí novou alternativu. Prostě to s tím novým zkusí a uvidí... Hodně lidí také nevěří na možnost, že se skutečně aktivně dostaneme do války, to znamená, že dojde-li na lámání chleba, těch 58,32% podle mne roztaje jako sníh na jarním sluníčku a bude po podpoře. Což znamená, že nás mohou dostat do války jen donucovacími metodami, což fakticky znamená selhání řízení. Vidíme to dnes na Ukrajině, jak tam nyní probíhá "mobilizace". Nepodceňovala bych, že i náš dav už je přece jen o něco více informovaný, než byl třeba v roce 2014. Takže když to shrnu, ty zpětné vazby stranu války zřejmě příliš nepotěšily a to je dobře.
 
Len taká odbočka - v ČR máte Koláře, u nás máme Borisa Kollára (vekslák a predseda parlamentu) ale tiež Kollára, predsedu strany Spolu, ktorá teraz dala priestor Dzurindovi a tzv. Modrej koalícii.

Nejako moc Kolárov na tak malom území. A všetko křiváci.
 
Len taká odbočka - v ČR máte Koláře, u nás máme Borisa Kollára (vekslák a predseda parlamentu) ale tiež Kollára, predsedu strany Spolu, ktorá teraz dala priestor Dzurindovi a tzv. Modrej koalícii.

Nejako moc Kolárov na tak malom území. A všetko křiváci.
Máme více podobností. Třeba vy Hríba - a my Hřiba. Oba velice obětaví a národ milující ... :(
 
Nejako moc Kolárov na tak malom území. A všetko křiváci.
Mno, chtěl jsem trochu kontrovat, že i mezi Koláři/Kolláry jsou “dvě křídla”, jedno lepší, druhé horší, ale není to žádná sláva.
První “obrozenec” co šel proti Štúrovi, druhý jezuita a knihovník Habsburské knihovny ve Vídni.

Počítám, že by bylo chybou považovat jméno “Kolář/Kollár” za jméno ”řemeslnického” původu. Vše nasvědčuje tomu, že je to jméno používané s oblibou v jewrejské komunitě.
Petr Parléř taky nebyl Čech, navzdory “ř”.
Tedy je velmi pravděpodobné, že nejprve byl “Kollar”, z něho vznikl “Kollár” případně “Kolár” a nakonec “Kolář“. Podle vzoru “Parléř”, který vznikl údajně z německého, spíše však z francouzského, “Parler”.
 
naposledy som k tejto téme písal, že si myslím, že vyhrá Pavel, a až sa to stane, že napíšem viac.
Ten zjavný problém sa dá zhrnúť slovami Lin uvedenými vyššie...
Čo s takými ľuďmi? Vypláchnuté mozgy a v nich namiesto nie že zdravého úsudku, ale dokonca čo i len schopnosti vypočuť si iný názor a popremýšľať, len primitívna živočíšna nenávisť, túžba ničiť a zabíjať. Pozor na priania, pretože dnešná doba ich veľmi rýchlo plní. A tak aj týmto vojnychtivým človekupodobným kreatúram ich prianie bude veľmi rýchlo splnené. Ukrajinský mlynček na mäso...
No je ešte jeden dôvod, prečo očista českej spoločnosti pôjde aj skrze ten "mlynček na mäso".
Nálepkovanie Slovákov kvôli vzniku Slovenského štátu v marci 1939 - "Boli ste fašisti!" a dávanie Slovákom za vinu, že Čechy a Morava skončili ako Protektorát.
Sám som bol šokovaný z tohto rozhovoru, ktorý sa udial v januári tohto roku. Nepomohli žiadne argumenty, že J.Tiso nemal v podstate od Hitlera na výber, ak chcel zachovať národ: Buď Slovenský štát, alebo rozparcelovanie Slovenska medzi Maďarsko a Poľsko. Žiadna argumentácia časovým sledom udalostí, že najprv bol Mníchov, potom odstúpenie pohraničia v 1938 a až tak vznik Slovenského štátu. Nič nemalo váhu, stále húdol svoje: "To vy ste fašisti, vy ste rozbili ČSR, vy ste nás zradili, to kvôli vám Česi a Moraváci skončili v Protektoráte..."

Pritom, ak pôjdeme na koreň veci, tak zradila Benešová vláda - Pražský hrad. Odstúpením pohraničia v duchu Mníchovského diktátu zradila aj Slovákov.

J.Tiso a Slováci vtedy na výber nemali. Česi a Moraváci dnes áno. Pretože to dnes nebolo o voľbe medzi Babišom a Pavelom, to bolo o voľbe medzi mierom a vojnou. A výrazná časť obyvateľstva Českej republiky si zvolila vojnu a fašizmus.

Nechápte ma, kolegovia spoza rieky Moravy, zle. Tento príspevok nie je o nejakom vyvyšovaní sa Slovákov nad Čechmi, či jatrenie starých krívd a nedorozumení. Ja ani neviem faktologicky podoprieť a následne posúdiť, jak rozšírené je v Českej republike medzi obyvateľmi vyššie uvedené nazeranie na vznik a existenciu Slovenského štátu. Mne len toho 6. januára 2023 po tomto rozhovore okamžite naskočil vysoko pravdepodobný obraz budúcich udalostí v súvislosti so smerovaním českého národa. A keď predvolebná kampaň pred 2. kolom prezidentských volieb sa zvrtla na voľbu nie medzi Babišom a Pavelom, ale na voľbu medzi mierom a vojnou, tak som vedel, že ten obraz zo 6. januára sa napĺňa.

Na druhej strane, podpora mieru, keď nositeľom tejto idey bola tak rozporuplná a v Českej republike mimoriadne neobľúbená postava A.Babiša (Chazar, slovenská národnosť, špinavosti v konkurenčnom boji (to, čo Andrey píše, je len vrchol ľadovca) je veľmi vysoká. Pretože veľmi veľa voličov zvolilo mier napriek tomu, že nositeľom idey mieru v tejto kampani bol A.Babiš. Osobná zášť, nesympatie išli bokom, brali ohľad na spoločný záujem.
Gratulujem!
A vojnoví štváči, fašisti/satanisti? Jak ukrajinská, tak česká, poľská, ale aj slovenská banderovština skončí na ukrajinskom fronte... Je to ich voľba.
My sme pre seba a svojich blízkych zvolili mier!
Takže ešte raz: Gratulujem! Dobrý výsledok.
Mě se celkové vyznění tohoto příspěvku nelíbí, protože:
  • se tu uvádí jako dva důvody neblahé budoucnosti ČR jednak hloupost voličů (tomu rozumím), ale za druhé (a tomu nerozumím)? Čtu do dobře? Nějaké spory o vzniku Slovenského státu v roce 1939?! Kdo z voličů, nejen příznivců PP, o tom vůbec ví? Koho to zajímá?! Připomínám, že je rok 2023. Tohle považuji za podsouvání neexistujícího sporu a podvratnou snahu o jitření vzájemných vztahů, naštěstí lichou. Jestli ale takovými "dětskými bolístkami" trpí většina Slováků, tak se "starších bratrů" nikdy nezbaví.
  • jak půjdeme na kořen problému, tak Slováky (stejně jak Čechy) zradila jejich židozednářská vláda. Nebyl to český národ, ale vláda první společné republiky, kterou jsme si prostě neuhlídali, ani my, ani vy, slovenský národ, který byl její rovnoprávnou součástí
  • se tam srovnávají hrušky s mrkví: "..Slováci tehdy na výběr neměli, Češi a Moraváci dnes ano.." ?!
  • a na Slezany se zapomělo, proč? Když už se porcuje..
  • nesouhlasím s černobílým tlumočením výsledku voleb, že: ".. výrazná část obyvatelstva České republiky si zvolila vojnu a fašismus..", tak to přeci není, to je bulvární odezdikezdismus, který sice vtipně AB zavedl, aby to pochopili i jednodušší typy psychiky, ale na tomhle fóru předpokládám vyšší odolnost proti takové manipulaci, voliči PP prostě zatím ještě své ohrožení válkou tak moc nevnímají, věřím, že jí také nebudou chtít
  • na základě jednoho rozhovoru ze 6. ledna s nějakým bezmozkem se zde podsouvá a programuje '..vysoko pravděpodobný obraz budoucích událostí v souvislosti se směřováním českého národa.." To tvrdí čí "noosféra"?
  • osoba AB zřejmě není až tak "..mimořádně neoblíbená..", když získala přes 2.400.000 hlasů, omýlání, zdůrazňování a přetahování tohoto bulvárního klišé sem nepatří, viz výše, za další pořádnou ránu pod pás považuji to sdělení v závorkách, že je slovenské národnosti, uvedené mezi vlastnostmi, co měly odradit české voliče?! Ani tohle bývalý starší brácha nikdy neřešil.
  • po bitvě je každý generál. Proč tenhle příspěvek nespatřil světlo světa ještě před volbama? "Noosféra" si ještě nebyla jistá?
Potom se nelze divit, že závěrečná gratulace a hodnocení voleb může vyznít jako ironické.
 
Naposledy upravené:
A teď k té druhé "půlce" 58,32%. Nemyslím si, že by to byla strana války. Hodně lidí volilo PP jen kvůli vzhledu, vzpomeňme si, jaké úspěchy sklízel Klaus. Tak už to u davu chodí. Stačí, když někdo vypadá reprezentativně! Babiš si svou politikou žádné sympatie nezískal a tak v PP mnoho lidí, co se o to zajímá povrchně, vidí novou alternativu. Prostě to s tím novým zkusí a uvidí...
Podobne zvolili na Slovensku Čaputovú…
Hodně lidí také nevěří na možnost, že se skutečně aktivně dostaneme do války, to znamená, že dojde-li na lámání chleba,
bude už neskoro, tak ako v prípade Nemecka za A.Hitlera
Na Slovensku I.Matovič verejne ozvučil, že septembrový termín predčasných volieb, a nie skorší, je len preto, aby mohli trestno-právne odstaviť opozíciu, rozumej SMER a R.Fica.
Je to možné, pretože aj keď od Kuciakovej vraždy uplynulo už 5 rokov, ešte stále veľmi veľa ľudí frčí na “leboFico”, napriek tomu, že nesúhlasia s politikou terajšej vlády.
AntiBabiš je v Českej republike veľmi silné a veľmi, áále veľmi hlasné a zúrivé. Čo, myslíš, Irena,
aký % podiel z celej českej spoločnosti tých zúrivých a veľmi hlasných stačí na to, aby strhli ČR do vojny?
Senátorka J.Z.Hamplová si vydýchla, že prehrou A. Babiša nedošlo k občianskej vojne. To znamená, že demokratickou cestou, voľbami, ich diktát nezastavíš! Voľby nie, občianska vojna nie, zostáva už len ukrajinský front. Tu už vzhľadom na očistné procesy Zeme a teda aj urgentnej potreby sanitácie ľudskej spoločnosti nestojí pre štáty strednej a východnej Európy otázka, či ukrajinský front áno alebo nie, ale otázka, či tento front zostane plne na území Ukrajiny, alebo v nejakej podobe zasiahne aj územia vyššie uvedených štátov.
Môžem sa mýliť, ale radikalizácia určitých skupín obyvateľstva je očividná.
 
Naspäť
Top Bottom