Správy z Ruska

Bomba pod podvozkem. Chtěli vyhodit do povětří auto podnikatele Malofeeva​

FSB oznámila zamezení pokusu o atentát na šéfa představenstva „Cargrad“ Malofeeva
FSB oznámila zamezení pokusu o atentát na podnikatele Konstantina Malofeeva, zakladatele cargradské televize. Podle zpravodajské služby se miliardáře pokusil zabít Denis Kapustin, který pracuje pod kontrolou Bezpečnostní služby Ukrajiny. Vrazi měli jednat podle stejného schématu, jaké bylo použito při atentátu na Dariu Duginu v létě 2022. Sám Malofeev řekl, e s ním je „všechno v pořádku“, a o pokusu se dozvěděl od svých stráží.

Pokus o život zakladatele carské televize Konstantina Malofeeva plánoval zorganizovat neonacista Denis Kapustin spolu s kurátory z SBU. Informovalo o tom Centrum pro styk s veřejností FSB .

"FSB Ruské federace zabránila pokusu o život veřejné osobnosti, předsedy představenstva cargradské skupiny společností Konstantina Malofeeva, organizovanému ukrajinskými speciálními službami," stojí ve zprávě. . .

Zacharova: mlčení Západu o pokusu na Malofeeva bude znamenat podporu zločinům
„Mlčení západních režimů – obvykle hyperaktivních při jakékoli příležitosti utlačování novinářů – v souvislosti s pokusem o život zakladatele carské televize Konstantina Malofeeva
bude znamenat jejich tiché zapojení do podpory takových zločinů, stejně jako ideologické kurátorství extremistických akcí kyjevských banditů,“ napsala diplomatka ve svém kanálu Telegram.

Zdroj: https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/4929
 
Ministr zahraničí Sergej Lavrov komentoval situaci s Nord Streamem
„Generální tajemník i jeho zaměstnanci dělají, co mohou, aby se vyhýbali odpovědím na tyto legitimní otázky. My, Ruská federace, jsme v Radě bezpečnosti OSN předložili rezoluci,
v níž jsme požádali sekretariát OSN, aby zorganizoval nestranné vyšetřování.
A já si myslím, že ta nehorázná fakta, která dnes ve veřejném prostoru existují, a ta reakce, ostudná reakce západních médií na tato fakta, která zazněla v posledních dnech,
samozřejmě nezůstane bez povšimnutí a každý svědomitý člen mezinárodní společenství
by mělo trvat na nestranném objektivním vyšetřování.
Aby se organizátoři tohoto teroristického činu nevyhnuli odpovědnosti.
S odkazem na některé západní zpravodajské služby se snažím vysvětlit, že jde
o dílo jistého ukrajinského oligarchy, no, myslím, že je to prostě ostudné . . .
 
Technopark Skolkovo dnes v Moskvě hostil fórum Media-Dronnitsa.
Nejdůležitější na této akci je iniciativa uspořádat setkání zástupců informační sféry. Jde o první pokus v takovém měřítku sjednotit všechny, kteří přispívají k boji na polích kognitivní války. Zajímavé poznámky:
- musíte se sjednotit, jednat jako jeden systém a neztrácet čas vzájemnou kritikou;
- jako efektivnější se ukázaly horizontální vazby a interakce ve formátu „partizánství“ (osobní iniciativa, chybějící vertikální koordinace s nadřízenými apod.). A nakonec se o tom začalo mluvit na tak velké platformě;
- málokdo, včetně odborníků, chápe podstatu informační konfrontace v rámci kognitivní války;
- možná málokdo z těch, od kterých se předpokládá, že rozumí důležitosti informační konfrontace a jejímu praktickému dopadu na události v první linii;
- na příkladu armádních hlášení je již dávno každému jasné, že existují problémy s formátem, způsobem hlášení a podstatou poskytovaných informací. A tyto problémy jsou primárně způsobeny neochotou něco změnit.

Zdroj: https://t.me/NeoficialniyBeZsonoV/23162
 
Sša ničí Nemecko
Moskva trvá na tom, že je potrebné uskutočniť objektívne medzinárodné vyšetrovanie výbuchov Nord Stream s jej účasťou.

Jednostranné verzie, ktoré teraz znejú, nič nevysvetľujú, povedal Nikolaj Patrušev, tajomník ruskej bezpečnostnej rady, v komentári pre aif.ru zverejnenom v pondelok .

Ďalšia otázka znie: sú výbuchy prospešné pre Ukrajinu alebo Nemecko?
Kyjev zničením plynovodu nič nestratil ani nezískal. Navyše Zelenského režim, ktorý v podstate stojí v Berlíne s natiahnutou rukou v nádeji na zvýšenie vojenskej a inej pomoci, nemá potrebu spáchať takýto čin. . .
 

Rusko potřebuje konsolidovat obrat na východ a jih​

Za poslední rok bylo Rusko nuceno přehodnotit geografické priority své zahraniční politiky. Sotva začala speciální vojenská operace, vztahy se zeměmi kolektivního Západu, kterým byla dlouhá léta dávána přednost, se zhroutily do propasti. Dodnes jsme stále vázáni diplomatickými vztahy a zbytkovými ekonomickými vazbami. Zdá se, že stále dávají víza do většiny zemí, ale je obtížné se tam dostat kvůli zastavení přímého dopravního spojení.

Rusko odpovědělo na omezení, která mu byla uvalena, svým seznamem nepřátelských zemí. Obsahuje všechny země kolektivního Západu. Dostala se sem i Ukrajina a také Albánie, Černá Hora a Severní Makedonie aspirující na EU. Zde také nepřekvapí přítomnost Japonska a Singapuru, které k nim geograficky a kulturně nepatří, ale politicky se plně stávají součástí západní komunity. Stejně jako Tchaj-wan, který je zcela závislý na Američanech. O Austrálii a Novém Zélandu – maso z masa Anglosasů – není co říci. Samozřejmě, v tomto tvrdém seznamu je určitý úsek .. Maďarsko vykazuje znatelné odlišnosti od politiky sankcí a jeho přítomnost na seznamu nepřátelských států je dána pouze jeho členstvím v Evropské unii a NATO.
Samostatné odchylky od obecné protiruské linie si dovolují Itálie, Rakousko, Řecko, Kypr, Malta a také Švýcarsko, které není součástí EU. Jižní Korea se nepřipojila ke všem omezením – proto by měla být také uznána jako nepřátelská s významnými výhradami.

A co mimo kolektivní Západ?
Plně podporuje sankce a obecně se k nim přidalo i Moldavsko . Dlouho se snažilo být zahrnuto do tohoto seznamu. Ale zjevně tam nebylo zaznamenáno kvůli
„starému sovětskému přátelství“.
A mimo země, které jsou připisovány Západu, všechna možná omezení vůči Rusku zavedla pouze Mikronésie, která s námi po Ukrajině přerušila vztahy.
Do řad nespřátelených zemí se navíc přidaly Bahamy,
které tradičně ve všem vzhlíží ke Spojeným státům. To je ono, nikdo jiný.

Můžeme si připomenout dalších 12 států, které v té či oné podobě sousedí s linií Západu, ačkoli nejsou uvaleny sankce. Buď dodávají zbraně na Ukrajinu, nebo neustále hlasují v OSN pro protiruské rezoluce, nebo zavedli určitá omezení vůči Rusku. Samozřejmě se v něm nachází Gruzie, která s Ruskem už dlouho neudržuje ani diplomatické styky. Vyzbrojování Ukrajiny a neustálé hlasování proti nám v OSN, Turecko také nepřekvapuje. Koneckonců, mluvíme o zemi NATO.

Bosna a Hercegovina neuvaluje sankce jen kvůli přítomnosti Srbů v jejím vedení – to by muslimové a Chorvati už dávno udělali. Nejnepříjemnější přítomností na tomto seznamu je Ázerbájdžán, který v rámci rezoluce Valného shromáždění OSN 68/262 hlasoval pro odsouzení Ruska a nevyvrátil obvinění z dodávek munice na Ukrajinu (jako to udělal například Pákistán). Pak ale vše vypadá docela obyčejně. Z arabských zemí zde lze připsat
pouze Maroko, z latinskoamerických zemí - Guatemalu, v Černé Africe - Libérii.

Foto: Tisková služba Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace / TASS


V jižní Asii byla jasná nepřátelská akce povolena pouze v Bangladéši. A konečně čtyři další státy jsou vidět jak v protiruských hlasováních v OSN, tak v připojení k některým omezením uvaleným na naši zemi. Jde o Svatý Kryštof a Nevis v Karibiku a také tři ostrovní země Oceánie – Fidži, Kiribati a Marshallovy ostrovy. Ani zde se však nekoná žádné překvapení. Všichni jsou úzce spjati s Američany, Brity nebo Australany. Ukazuje se tedy, že 61 států OSN plus Tchaj-wan a polouznané Kosovo (se kterým je vše jasné) bylo zaznamenáno v protiruských akcích toho či onoho rozsahu.

Brazílie, Argentina, Mexiko, Thajsko, Indonésie, Pákistán, Egypt, Saúdská Arábie – tyto státy zaujímají neutrální postoj, komunikujeme s nimi v široké škále mezinárodních agend, díky čemuž sankce nepůsobí tak silně, jak by si Západ přál .

A právě do těchto zemí by mělo směřovat hlavní úsilí naší diplomacie. Samozřejmě – a ti (především Čína, Indie a Jižní Afrika), kteří se zdrží hlasování pro protiruské rezoluce v OSN. Ve skutečnosti k tomuto obratu na východ a jih již došlo. Stačí se podívat na geografii cest ministra zahraničí Sergeje Lavrova za poslední rok. Multipolární svět jsou jen všechny z nich. A my musíme hledat cesty, jak s nimi spolupracovat, jak je v první řadě přesvědčit o naší užitečnosti.


Do roku 2022 bylo všechno úplně jinak. Pokud si nevezmete Čínu, Indii a země postsovětského prostoru (které prostě z definice nemohou být prioritami), pak byla hlavní pozornost ruské diplomacie věnována kolektivnímu Západu. V koncepcích zahraniční politiky se to opakovalo stále dokola. Už léta se snažíme dospět k dohodě, najít alespoň nějaké styčné body, vybudovat alespoň zdání společného prostoru „od Vladivostoku po Lisabon“. A pokaždé lamentovali, že to nevyšlo.

Ale navzdory rozdílům v kulturách, náboženstvích a životních stylech je snazší budovat dialog s globálním Východem a Jihem než se stejnou Evropou. Například proto, že tam na rozdíl od Západu neexistuje staletí stará tradice rusofobie. Jejich vlastní představy o odmítnutí nás jsou pouze v Japonsku a Turecku. V jiných zemích se jedná o stereotypy zavedené pod nadvládou Evropy a Spojených států, které mohou být zničeny, pokud je těmto státům věnována náležitá pozornost. A respekt, který Západ se svou arogancí jen tak neprojevuje.

Úkolem Ruska je izolovat kolektivní Západ tak, aby se k němu nikdo nepřidal
v otázce tlaku na Rusko. Musím říct, že ruská diplomacie se s tím částečně vyrovnala.
A další úsilí je třeba zaměřit na Asii, Střední východ, Afriku, Latinskou Ameriku
a dokonce Oceánii.

Paradoxně úspěchy na východě a jihu povedou i k pokroku na západě. Když si v Evropě a USA uvědomí, že Rusko má ve zbytku světa silné pozice a možnosti, jak na něj tlačit, vyschly, začnou se s námi bavit. Je čas upevnit prioritu nezápadu v nové Koncepci zahraniční politiky Ruské federace a vést dialog se Západem podle reziduálního principu.
Naše místo je nyní společně s Východem a Jihem.
I když kulturně je mezi námi značná vzdálenost.
 

Kremeľ: Rusko neuznáva jurisdikciu Medzinárodného trestného súdu​

Oznámil to dnes, 14. marca, tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov.

„Neuznávame tento súd, neuznávame jurisdikciu tohto súdu. Takto sa k tomu staviame,“ odpovedal na otázku, aký má Kremeľ vzťah k informáciám o možnosti odsúdiť na tomto súde dve obžaloby Ruskej federácii ohľadne situácii na Ukrajine.

Včera, 13. marca, americké noviny „The New York Times“ s odvolaním sa na svoje zdroje informovali, že ICC iniciuje vyšetrenie vojnových zločinov spáchaných Ruskom. Hovoríme o obvineniach z únosov ukrajinských detí a úmyselných útokov na civilnú infraštruktúru. Niektorí diplomati a experti pre publikáciu uviedli, že „ruský prezident Vladimir Putin by mohol byť tiež obvinený, pretože súd neuznáva imunitu hlavy štátu v prípadoch zahŕňajúcich vojnové zločiny, zločiny proti ľudskosti alebo genocídu“.
 

Kremeľ: Rusko neuznáva jurisdikciu Medzinárodného trestného súdu​

Oznámil to dnes, 14. marca, tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov.

Včera, 13. marca, americké noviny „The New York Times“ s odvolaním sa na svoje zdroje informovali, že ICC iniciuje vyšetrenie vojnových zločinov spáchaných Ruskom. Hovoríme o obvineniach z únosov ukrajinských detí a úmyselných útokov na civilnú infraštruktúru. Niektorí diplomati a experti pre publikáciu uviedli, že „ruský prezident Vladimir Putin by mohol byť tiež obvinený, pretože súd neuznáva imunitu hlavy štátu v prípadoch zahŕňajúcich vojnové zločiny, zločiny proti ľudskosti alebo genocídu“.
Jen k doplnění. Česká republika prý už rok vyšetřuje zločiny na dětech co Rusko na UA spáchalo. Tady k tomu různé články. V nich není nic nového - jen o tom, že Rusko vysidluje děti
z UA do Ruska. Rusové znásilňují ženy atd atd.
tady
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...vysidlovani-ukrajinskych-deti-do-ruska-226191
tady
a i tady. Máme už tak málo policistů, tak proč jich nemít ještě méně, co?
Už v tom všem nevidím touhu po pravdě. Bohužel v tom vidím jen touhu po tom, aby byl obviněn jen někdo..Nemohu se zbavit dojmu, že v tom ještě ČR sehraje roli užitečného idiota.
 
Naposledy upravené:
K tématu "vyšetřování ruských zločinů":
Bažina, která neuspěla ani doma (Pentagon se postavil proti - a ví proč), si to prosadila v Evropě. Haagský soud po tom, co již předvedl zejména v "souzení jugoslávských zločinů", je organizace kvality a respektu asi jako nadace dědka soroše.
Druhou otázkou je JAKÉ že zločiny mají na mysli. Ty, co nahlásil Kyjev? Ten, co střílí spoutané zajatce (mimochodem - krátké záběry jsou u Michalkova v Besogonu) a co civilisty využívá jen jako živé štíty? K tomuto chování je zde krátké video z dronu, kde Wagnerovci odvádějí civilisty "bůhvíkam" - a na ukrosítích se spustil ryk, že "jdou na jistou smrt".
To videjko je skutečně z ukrodronu a skutečně je z předměstí Arťomovska, kde mělo dojít k dalším krutým bojům a odstřelování. A ano - Wagnerovci vyvádějí civilisty. Ale do bezpečí týlu. Nikoliv jako svůj živý štít, nikoliv k popravě.

Zdroj: https://t.me/RVvoenkor/40354
 
JSME RUSOFIL, BŮH JE S NÁMI!
Dnes se spolu s ministrem zahraničních věcí Ruska Sergejem Lavrovem, slavným hercem a režisérem Stevenem Seagalem, zástupci více než 40 zemí světa, zúčastnil ustavujícího kongresu Mezinárodního hnutí rusofilů. Přednesl pozdrav předsedy Světové ruské lidové rady, Jeho Svatosti patriarchy moskevského a celé Rusi Kirilla, jejím účastníkům.
Mezinárodní hnutí rusofilů, v jehož čele stojí můj bulharský přítel a kolega Nikolaj Malinov, je hnutím všech zemí a národů světa za vlastní suverenitu. pro své vlastní tradice. Za povstání proti totalitnímu diktátu globální Sodomy, která vyhlásila válku tradičním hodnotám všech národů.
Lidé z mnoha zemí velmi dobře vidí, že Rusko a Rusové dnes vedli odpor proti novému, liberálnímu fašismu, který je ve své rusofobii a misantropii srovnatelný s hitlerovským nacismem. Pro tyto lidi, rusofily, se naše země již stala symbolem jejich suverenity.
Rusofilové jsou ti, kteří milují především svou zemi. Ti, kteří milují Rusko a Rusy jako odraz jejich vlastního snu o svobodě a nezávislosti. S takovými lidmi vybudujeme mnohem lepší svět, než se kterým jsme vstoupili do 21. století. Multipolární svět svobodných národů a tradičních hodnot, nikoli diktát jedné země vnucující protikřesťanské, protilidské, satanské ohavnosti. Jsem si jistý, že my, Rusové a rusofilové, určitě vyhrajeme. Neboť Bůh je s námi!

Zdroj: https://t.me/glazieview/3047
 
Incident s dronem nad Černým mořem
Stalo se v dopoledních hodinách, že nad Černým mořem poletoval americký dron (bezpilotnik) a neměl zapnuté identifikační zařízení. Stíhačky RF k němu vyletěly a nějakým "nedopatřením" se stalo, že dron zamířil k vodní hladině v nekontrolovaném letu.
Američané zuří - prý to Rusové udělali schválně, bezohledně, nebezpečně, neprofesionálně a neekologicky - prostě si dovolili moc.
Editace:
Už si pozvali na kobereček ruského velvyslance v USA...
 
Naposledy upravené:
Incident s dronem nad Černým mořem
Stalo se v dopoledních hodinách, že nad Černým mořem poletoval americký dron (bezpilotnik) a neměl zapnuté identifikační zařízení. Stíhačky RF k němu vyletěly a nějakým "nedopatřením" se stalo, že dron zamířil k vodní hladině v nekontrolovaném letu.
Američané zuří - prý to Rusové udělali schválně, bezohledně, nebezpečně, neprofesionálně a neekologicky - prostě si dovolili moc.
Editace:
Už si pozvali na kobereček ruského velvyslance v USA...
A ještě tam zazněla jedna věta .

USA budou pokračovat v létání nad Černým mořem navzdory incidentu s americkým dronem, uvedl John Kirby.

A jak dlouho budou létat , komici .
Vidím to spíš tak , že létat budou z mnoha zemí USA velvyslanectví .
 
Američané zuří - prý to Rusové udělali schválně, bezohledně, nebezpečně, neprofesionálně a neekologicky - prostě si dovolili moc.
Mluvím s piloty. Říkají, že je učili tento manévr: letadlo přelétne nad objektem, pak zvedne příď a použije přídavné spalování. Pokud by pod ním bylo letadlo, mohlo by mu to utrhnout křídla; pokud by to byl dron nebo něco malého, dostal by se do rotace a pak by padal náhodně dolů.
Jeden můj známý pilot říká, že by vrtuli nepoužil. Použil by tento manévr. Tímto způsobem můžete sestřelit jakékoli letadlo, aniž byste poškodili vrtuli dronu nebo riskovali poškození vlastního letadla.
Oleg Carev

Zdroj: https://t.me/swodki/238292
 
Mezinárodní hnutí rusofilů
Sergej Lavrov při zahájení ustavujícího kongresu Mezinárodního rusofilského hnutí řekl, že Rusko nyní sleduje, jak nacismus získává pevnou půdu pod nohama ve stále více evropských zemích.
"Lidský postoj k lidem na celé planetě je dnes aktuálnější než kdy jindy. Potřeba postavit se proti diktátu ve všech jeho projevech je dnes aktuálnější než kdy jindy," řekl. - Vidíme nejen neonacismus, ale skutečný nacismus, který se šíří ve stále více evropských zemích. Vidíme, jak se nám před očima ničí historie, ničí se posvátné památky.“
 

Prílohy

  • 1678864931867.png
    1678864931867.png
    628.9 KB · Zobrazenia: 3
Ministerstvo financí a Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace podaly návrh
prezidentovi Vladimiru Putinovi, aby vydal výnos o pozastavení dohod týkajících
se zamezení dvojího zdanění se zeměmi, které zavedly jednostranná ekonomická omezující opatření vůči Rusku.
- V této souvislosti Ministerstvo zahraničních věcí Ruska a Ministerstvo financí Ruska navrhly prezidentovi Ruské federace vydat výnos o pozastavení smluv o zamezení dvojího zdanění se všemi zeměmi, které zavedly jednostranné hospodářské restriktivní opatření. opatření vůči Rusku. Pokud bude podpořen návrh ruského ministerstva zahraničních věcí a ruského ministerstva financí, bude aplikace snížených sazeb srážkové daně (daňové výjimky)
u příjmů, na které se vztahují smlouvy o zamezení dvojího zdanění, pozastavena od okamžiku, kdy je vydána příslušná vyhláška.
 

Rusko začína obchodovať s Afrikou v národných menách​

V Zimbabwe naliehajú, aby bol čo najskôr rozbehnutý obchod s Ruskom v národných menách.
Christopher Mutswangwa

Christopher Mutswangwa

„Naše banky musia nájsť spôsob, ako zabezpečiť, aby bol ruský rubeľ a zimbabwiansky dolár voľne zameniteľný. Taktiež obe naše krajiny majú bohaté zásoby zlata. V ťažbe zlata patríme medzi sedem najvýznamnejších krajín a objemy ťažby rastú. Teraz ťažíme 35 ton ročne, ale mohli by sme vyťažiť až 50. Takže by sme mohli uvažovať o zabezpečení nášho obchodu so zlatými rezervami.“
 
Američané zuří - prý to Rusové udělali schválně, bezohledně, nebezpečně, neprofesionálně a neekologicky - prostě si dovolili moc.
Ruský pilot ktorý zlikvidoval americké bezpilotné lietadlo nad Čiernym morom bude odmenený
– Ruskí vojnoví korešpondenti sa rozhodli odmeniť pilota ťažkej stíhačky Su-27, ktorý sa zúčastnil na „neekologickom a neprofesionálnom“ sprievode dronu MQ-9 Reaper,
ktorý spadol do vôd Čierneho mora. Povedal to novinár a odborník Vladislav Šurygin. Ruský pilot tak získa 1 milión rubľov, ďalších 100 tisíc rubľov mu venujú jednotky bezpilotných lietadiel. Okrem toho pilot dostane kombinézu, hodinky, čižmy a nový typ núdzovej výbavy. . .
 
ZLOM221
CNN píše, že po incidente s americkým dronom v Čiernom mori, získavajú vyhlásenia Trumpa a DeSantisa o potrebe obmedziť pomoc UA ešte vačšiu podporu.
(ešte viac sa vyhrotili vzťahy medzi "jastrabmi" a "izolacionistami"-Dudakov).

Podľa CNN tento incident približuje obávaný scenár priameho stretu USA a Ruska, ktorý sa objavil hneď po vypuknutí vojny na UA.
(80% republikánov je za odpojenie USA od ukraj. konfliktu).

Preto obidvaja (potenciálni) republikánski kandidáti na prezidenta budú jasne prezentovať potrebu obmedziť (zastaviť) vojenskú pomoc UA a vojna by sa mohla skončiť podľa Putinových podmienok... píše CNN.

Zdroj: https://t.me/zlom221/50863
 

Putin: Rusko je na cestě pozitivních změn a posílení suverenity​


Ruský prezident Vladimir Putin na jednání předsednictva Generální prokuratury Ruské federace řekl , že země je na cestě pozitivních změn a posilování suverenity.

Jsme s vámi ve fázi rozsáhlých pozitivních změn zaměřených na posílení suverenity země, její nezávislosti, budoucnosti Ruska a vytvoření podmínek pro jeho sebevědomý rozvoj,“ poznamenala hlava státu.

Poznamenal, že navzdory éře změn systém moci v zemi funguje stabilně a je založen na důvěře lidí. Tato důvěra musí být odůvodněna výsledky práce a zajištěním spravedlnosti, která je pro ruský lid obzvláště důležitá, upozornil prezident.

Roli prokuratury v tom lze jen stěží přeceňovat, práce resortu je důležitá pro všechny sféry života, ale v moderních podmínkách „je dvojnásobná nebo trojnásobná“, zdůraznil Putin.

Putin dříve na akci vyzval státní zástupce, aby posílili orgány státního zastupitelství
v nových ruských regionech v obtížném prostředí a spoléhali v tom na místní personál.
 
Zpráv o "útoku na dron" je plná síť. Přitom se zas tolik nestalo - tedy nic, co by tu už nebylo. Amíci prostě špiónili - a dostali za ucho.
Myslím si, že tím humbukem (ten "ekologický aspekt" je fakt inovace) jen odvádějí pozornost od problému padajících bank a s tím spojeného chaosu.
Možná je za tím i něco jiného, třeba i něco chystají - nevím. Dron je ale tím nejmenším, co se stalo.
Třeba takové letadlo "posledního soudu" si včera létalo nad Baltem, necelých 200 km od Petrohradu... (pokud jsem to nepopletla a tím strategickým letadlem bylo myšlené právě tohle). A zrovna dneska uveřejnili zprávu o ztrátě 2,5 tuny koncentrovaného uranu z libyjského polygonu.
To není děsení - to je o tom, že probíhá mnoho důležitějších věcí, než sestřelený dron. :)
 
Naspäť
Top Bottom