Kdyby volby mohli něco změnit zrušili by je

Atom

Člen
Toto rčení se stalo součástí kultury. Má pravdivou část výkladu, kdy si dav (objekt) začíná uvědomovat, že je pouze pracovním dobytkem a nemá vládu ve svých rukou (jak lživě zpívala prolhaná Marta), první krok k získání subjektnosti (ale a to už z rčení nevyplývá, že potřeba získat znalosti a dovednosti). A zavádějící část výkladu, kdy to navozuje dojem, že volby jsou pouze imitačně provokační (divadlo pro dav) a nemají žádný vliv na budoucí procesy.

Toto téma zavadím, aby jsme si ujasnili, jak funguje tento nástroj na řízení sociálních systémů. Postavím základní schéma:

GP (subjekt)
Elity - bojující mezi sebou (řídící nástroj - objekt), jsou finanční - tvůrčí (parazitická vrstva) - průmyslové
Obyvatelstvo (řídící objekt)

S tím, že v elitách i obyvatelstvu se mohou vyskytnout subjekty vědomě ovlivňující celý sociální super systém. Ovšem pokud budou překážet plánům GP dochází z jeho strany k jejich likvidaci (často demonstrativním způsobem), ovšem pokud má takový subjekt vysokou morálku je to pro GP problém nemůže ho zlikvidovat přímo a jít proti Bohu (poštvat jednoho darebáka proti druhému).

Volby umožňují nenásilným dobrovolným způsobem dosazovat do funkcí (řídících struktur) potřebné kádry. Boj mezi elitami (klany) je pro dav skrytý a nedělá tolik paseky při řízení sociálního super-systému. Navíc před davem skrývá kdo skutečně řídí. Další cennou funkcí voleb je zjištění stavu sociálního super systému. Obyvatelstvo musí mít, alespoň minimální zájem o věci veřejné nebo se sociální systém rozpadne (přestane fungovat ctění autorit a zavládne úplný chaos), proto "dobří" i "špatní" chtějí co největší účast u voleb, záruka řiditelnosti pro vítězného kandidáta.

Pokud se mezi elitami boj vyostřuje dochází k větším podvodům přímo ve volbách a už se nebojuje jenom v informačním poli (oblbováním davu), ale všude kde t ojde, protože elity se vyznačují velmi nízkou morálkou (což je výhoda pro GP s takovými lehko zatočí) de facto žádnou čest. Podvody se ale ztrácí důvěra obyvatelstva a stabilita super systému se snižuje.
 
Naposledy upravené:
Co dělat?
- Snažit se najít co nepoctivějšího kandidáta, kterému jde veřejný prospěch víc než o svůj vlastní. Nenechat pouze na rozlišení podle líbivých hesel kampaní kandidátů.
- Hledat stranu, která má smysluplný program.
- Jsou i extrémní případy, kde lze k volbám masově nejít. Kdy vlastně se pak vládě odebere legitimita a dá se najevo, kašlem na Vás, hrajte se svoje falešné hry jinde (což šlo teoretciky uplatnit na Ukrajině dle Pjakina, ale obyvatelstvo nejen tam, myslím i jinde na to není dostatečně vyzrálé se takhle sjednotit - obyvatelstvu chybí rozlišení, kdo jedná v jejich zájmu a kdo ne).
 
Co dělat?
- Snažit se najít co nepoctivějšího kandidáta, kterému jde veřejný prospěch víc než o svůj vlastní. Nenechat pouze na rozlišení podle líbivých hesel kampaní kandidátů.
- Hledat stranu, která má smysluplný program.
- Jsou i extrémní případy, kde lze k volbám masově nejít. Kdy vlastně se pak vládě odebere legitimita a dá se najevo, kašlem na Vás, hrajte se svoje falešné hry jinde (což šlo teoretciky uplatnit na Ukrajině dle Pjakina, ale obyvatelstvo nejen tam, myslím i jinde na to není dostatečně vyzrálé se takhle sjednotit - obyvatelstvu chybí rozlišení, kdo jedná v jejich zájmu a kdo ne).
Doplním sem výborný rozbor volebného systému v DE spoločnosti od Putinovca, ktorý je potrebný brať do úvahy pred hľadaním otázky "Čo robiť?"

V uvedených možnostiach "čo robiť?" chýbajú tie najdôležitejšie možnosti... Navrhol si možnosti, ktoré predpokladajú spoliehanie sa na kádre, ktoré ponúka GP (resp. ignorovanie volieb). Lenže ak chceme naozaj zmeniť systém k lepšiemu, tak musíme to vziať za opačný koniec a musíme ho začať meniť sami!
- jedni ľudia sa musia sami rozhodnúť stať kádrami, kvalitnými politikmi, ktorí budú na úrovni štátnej štruktúry budovať lepšiu spoločnosť a pripravovať k tomu podmienky.
- ďalší ľudia sa musia ujať úlohy podhubia. Tí, čo nechcú byť politikmi, musia sa stať aktívnymi občanmi, rozumiacimi politike. Musia sa stať Ľuďmi, a vychovávať nových Ľudí zo svojich detí. Musia spoločne budovať novú kultúru.
Pri tom všetkom treba využívať poznatky z riadenia, aby sa aj obyčajní ľudia vedeli čo najefektívnejšie organizovať, ale aj sebaorganizovať.

Nesmieme sa spoliehať iba na politikov a nástroje (voľby), ktoré nám podsúva systém. To je ako bojovať s niekym podľa jeho krivých pravidiel.
 
V uvedených možnostiach "čo robiť?" chýbajú tie najdôležitejšie možnosti..
Já to vidím Jardobe tak , že reálná objektivní možnost , jak spojit lidi za jedním cílem , je Prolidská ideologie , která lidem pomáhá vytvořit takový svět , kde se člověk bude cítit Člověkem .
A teď počítejme :
Jak dlouho trvalo vytvořit a prosadit marxistickou ideologii . Nechci se dohadovat o tom , co tato ideologie měla přinést , jen si myslím , že pro lidstvo je byl krok vzhůru a to jak z pohledu uspokojení potřeb , tak na vývoj lidské morálky , protože tak člověk získal v životním shonu , více času pro sebe .
Jak dlouho trvalo , než Stalin plně převzal tuto ideologii a přepracoval ji s pomocí ostatních bolševiků pro lidi .
Jak dlouho trvá snaha Putina , zachránit Ruský svět a vytvořit Společenství Míru a vzájemné Spolupráce .
Máme dostatek času na zavedení do morálky obyvatel takovou Ideologii , která povede ke spravedlivé Koncepci ?
Myslím si že nemáme . Muselo by dojít k velice silnému zásahu shora , kdy by každý doslova spadl po hlavě do rozlišení .
Obávám se , že nejprve se bude muset uklidit nastalý bordel a teprve poté bude možné budovat novou společnost a morálku .
Budeme si muset projít dojezdem , nárazem , stagnací a Novým začátkem . A pochybuji o tom , že volba kdekoliv něco výrazně změní .
Ta cesta bude dlouhá a mnoho z obyvatel této planety bude mít čas srovnat si to v hlavě , vzhledem k nemalému tlaku okolního prostředí .
Pan Staněk ve své nedávném rozhovoru doslova řekl : Potřebujeme narazit na žulovou stěnu . Zeď je pro současného konzumenta příliš měkká .
 
Střípeček:
Jedna možnost bez-strukturního řízení, které v malé míře probíhá. Aby si lidé řekli a mluvili o politicích, aby se šířilo co se o nich ví (jde o osobní zkušenosti ne o pomluvy). Prostřednictvím důvěryhodných osob, každého jednoho.
Před více než dvaceti jsem nějaký čas žil v Praze a o politiku se nezajímal, ale dozvěděl jsem se pravdu o politicích od známých (kdo je lotr), kteří měli s politikem osobní zkušenost. No a sedí to až do dneška, potvrdilo a nemusel jsem ty informace nijak moc upravovat a přehodnocovat (lotr zůstane lotrem na 99%). Povzdech: To, ale nebrání v politice neustále recyklovat ten stejný morální odpad - řešení uvedl @jardob (podhoubí lidí co samostatně studují a snaží se tvořit sociálně spravedlivější svět - bezstrukturně).
 
Naposledy upravené:
Atome jedna technická, objekt nemůže být řídící, je vždy řízený, řídící je subjekt.

Já jsem kdysi sepsala článek o rozdělení "elit", možná byste tedy mohli rozporovat, zda se vám zdá jejich základní dělení na globální a státní nevěrohodné.
Viz https://kob-forum.eu/2022/03/08/elity-v-davo-elitarske-spolecnosti/

Co se týče voleb, je nutné lidem poukazovat na to, že tento systém nemůže vést ke zlepšení jejich životů. Není přece možné, aby stát řídili fakticky diletanti (v daných oborech) volení na čtyři roky, kteří ještě navíc nejsou z jedné struktury (více stran - koalice), která by mohla mít více méně jednotně vytyčené cíle. I kdyby to tak bylo, a jedna strana získala většinu, tak má na své plánování a realizaci cílů dobu čtyř let. Sjednocením pro všechny z různých politických stran i nestraníky se musí stát heslo dlouhodobé plánování a odpovědnost, tedy i odvolatelnost a sledování kontrolních parametrů dosahování vytyčených cílů. Jestliže si stát vytyčí dlouhodobé cíle svého rozvoje a já nevidím důvod, proč by se na nich neshodlo široké spektrum lidí, musí nakonec ti lidé přijít k tomu, že stávající systém není schopen je začít naplňovat. Nechat smečky rvát se o státní zdroje každé čtyři roky je cesta do pekla. Navíc tak není možné ničeho dosáhnout ani kontrolovat, zda se vývoj mění k lepšímu díky práci lidí v konkrétních funkcích, když jsou v nich jak figurky na orloji. Místo, aby se táhlo za jedno lano, každý, kdo se ho chytí táhne k sobě.

Je tedy nutné začít přemýšlet, co s tím. Volby mohou být, ale jen v rámci kontroly a sledování vytyčených cílů. Není-li někdo schopen svou funkci naplňovat, mohou proběhnout volby na jeho místo s tím, že daní kandidáti lidem předloží konkrétní návrhy, jak daný konkrétní směr - sledovaný parametr hodlají vylepšit. Tj. vždy by mělo jít o dílčí volbu z hlediska sledovaných cílů v rámci pozvednutí nějakého zaostávajícího odvětví, směru, oblasti řízení. Státní cíle by měly zůstat přitom stejné, tj. jednou přijatá koncepce se nezmění. Možná, když o tom takto ti lidé začnou přemýšlet, sami dojdou k tomu, co a jak je nutné měnit.

Ovšem není možné zapomínat ani na to, jaké je postavení našeho státu, jaký je na něj vnější tlak, jaké jsou jeho zdroje a tak dále a tak podobně.

Donutit lidi přemýšlet o tom, že je zbytečné se dohadovat o stranách a jejich programu, když žádná z nich není schopná ho po volbách naplnit, a to z důvodu toho, že je v koalici, cíle byly jen deklarované a plnit je ani nehodlá... Vždyť ani během toho pitomého čtyřletého mandátu, který je z hlediska rozvoje státu mžikem, není žádná zpětná vazba! Uvedu příklad: sociální demokracie měla ve volebním program, že nevstoupíme do NATO a podepsala vstup. A co? Takové zásadní rozhodnutí, které mění směřování státu na desetiletí, závazek, ze kterého se fakticky už nelze vyvázat... Nesl za to někdo odpovědnost? A to nemluvím o tom, že přes nás tehdy okamžitě začala létat letadla bombardující Jugoslávii.
 
Já to vidím Jardobe tak , že reálná objektivní možnost , jak spojit lidi za jedním cílem , je Prolidská ideologie , která lidem pomáhá vytvořit takový svět , kde se člověk bude cítit Člověkem .
A teď počítejme :
Jak dlouho trvalo vytvořit a prosadit marxistickou ideologii . Nechci se dohadovat o tom , co tato ideologie měla přinést , jen si myslím , že pro lidstvo je byl krok vzhůru a to jak z pohledu uspokojení potřeb , tak na vývoj lidské morálky , protože tak člověk získal v životním shonu , více času pro sebe .
Jak dlouho trvalo , než Stalin plně převzal tuto ideologii a přepracoval ji s pomocí ostatních bolševiků pro lidi .
Jak dlouho trvá snaha Putina , zachránit Ruský svět a vytvořit Společenství Míru a vzájemné Spolupráce .
Máme dostatek času na zavedení do morálky obyvatel takovou Ideologii , která povede ke spravedlivé Koncepci ?
Myslím si že nemáme . Muselo by dojít k velice silnému zásahu shora , kdy by každý doslova spadl po hlavě do rozlišení .
Obávám se , že nejprve se bude muset uklidit nastalý bordel a teprve poté bude možné budovat novou společnost a morálku .
Budeme si muset projít dojezdem , nárazem , stagnací a Novým začátkem . A pochybuji o tom , že volba kdekoliv něco výrazně změní .
Ta cesta bude dlouhá a mnoho z obyvatel této planety bude mít čas srovnat si to v hlavě , vzhledem k nemalému tlaku okolního prostředí .
Pan Staněk ve své nedávném rozhovoru doslova řekl : Potřebujeme narazit na žulovou stěnu . Zeď je pro současného konzumenta příliš měkká .
Áno, čo sa týka perspektív, vidím to podobne. Boľševici nastúpili v ideálnom okamihu, keď bola spoločnosť na dne a mohla sa odraziť nahor. Bola v stave, keď cítila neprávosť na vlastnej koži (bolo to obdobie keď sa feudalizmus zmenil na divoký štátny kapitalizmus a ľudí naháňali na prácu vo fabrikách od rána do večera za mizernú mzdu. Gramotnosť bola veľmi nízka, skoro žiadna). Tí ľudia boli v stave, že snívali o svetlej budúcnosti, a marxizmus so svojimi zrozumiteľnými heslami sa im mohol zdať ako dar z nebies. Cirkev bola zdegradovaná a stála na strane pánov, takže ani ateizmus sa nestal pre ľudí problémom.
Bolševici to vzali za správny koniec, a začali ľuďom tú svetlú budúcnosť dávať. Nielen rečami, ale zmeny mohli ľudia vidieť.

Dnes je však situácia iná. Žijeme v zhýčkanej konzumnej spoločnosti, kde väčšina ľudí nemá potrebu o niečo bojovať. Trochu si zahundrie, nasrdí sa, ale stále si myslí, že sa všetko nejako samo utrasie. V dnešnej spoločnosti je len veľmi málo aktívnych ľudí, čo sa snažia aj niečo praktické robiť. Veľmi málo.
Práve preto je veľmi pravdepodobné, že aby tento počet narástol, musia prísť ešte horšie časy, ktoré zhýčkaných ľudí prebudia z letargie a ľahostajnosti. Budeme musieť poriadne naraziť.

Ale to neznamená, že my si medzitým nemusíme robiť svoju robotu. Stimulovať bezštruktúrne riadenie. Hubám sa lepšie darí, ak majú rozrastené podhubie. Vtedy je úroda hojná.
 
Existujúci volebný systém postavený na tzv. demokracii parlamentných strán sa zvrhol už dávno, no bolo to pred zrakom bežného voliča skryté. Tento prehnitý systém je teraz všade a na každej volebnej úrovni demaskovaný a pre voličov je čoraz očividnejšie, že to takto nefunguje. Buď bude tlak na zmenu aj zdola, a riadiaca sféra na ten tlak zareaguje (na Slovensku sa to už deje - ozvučovanie potreby zameniť pomerný volebný systém väčšinovým, viď. https://www.postoj.sk/118701/snaha-oslabit-extrem-vaecsinovym-systemom-sa-moze-vypomstit), alebo ten tlak a odozva zhora nebude, prípadne to bude smerované zlým smerom, a v danom štáte bude nastolená nejaká forma autokratického režimu bez možnosti voľby (aj staroveký Rím - demokratická republika bola zmenená na autokraciu - cisárstvo).
A čo sa týka problému odbornosti a krátkosti funkčného obdobia, ktorý nastolila Irena Areni, tak toto bolo rozoberané v diskusii na oracle911blogu pod článkami zo série Za pràvne a sociálne spravodlivý štát (najpodrobnejšie tu https://oracle911blog.wordpress.com...skusia-k-zmene-volebneho-systemu-a-referendu/ po predošlých diskusiách v predošlých článkoch), kde jednoznačne vyplynula potreba striktne oddeliť výkonnú zložku moci (vláda) od zákonodárnej (parlament), kde výkonná zložka bude odborná, menovaná, bez obmedzenia funkčného obdobia, avšak aj jednotlivo odvolateľná jej nadriadenou volenou zákonodárnou mocou - parlamentom. Aktuálne je to graficky odprezentované na konci tohto textu tu https://www.sarisskadrzava.sk/vlastenecky-front/
 
Naposledy upravené:
Chtěla bych cosi k výchově kádrů.
Pokud budou mladí lidé a děti "plněny" tím, co do nich lije současný systém, pak se obávám, že nikdy nebude koho volit. Měli jsme před pár týdny na vedlejším webu diskusi o současném ruském zpěvákovi, který velmi oslovuje i lidi v zahraničí - a Počtář k tomu napsal velice dobrý rozbor, který mě inspiroval. Debata vznikla hlavně proto, že jsem na zpěváka upozornila - že je jeho hlas až zázračný - a jak psali Rusové - je v něm "celá bolest ruské duše". No a Počtář měl názor jiný, ale mlčel a "počítal" - až z toho vylezl jeho rozbor ve smyslu, že ten hlas "plní lidi žádaným obsahem". Ocituju - snad se nebude zlobit:

O fašismu. “Ideje není možné >trvale< porazit silou zbraní (6. priority - pozn. Počtář), ale pouze pomocí silnějších idejí.” (Molotov, 1939)
O transhumanismu. “Je třeba vstoupit do matrice post-člověka a naplnit ji naším obsahem.” (Zaznobin, 2015)
Oba citáty jsou z tohoto videa Zaznobina.

Jeho celý komentář je zde:
Tak mě k tomu napadlo, že prostě můžeme dětem a mladým lidem nabízet něco jiného - jinou, než americkou a "západní" kulturu. Kdo může, samozřejmě. Podaří se nám tak "nalít" i něco, co v nich zůstane, uchytí se - a sami pak budou vyhledávat taková dílka. Já často ani neříkám "to je ruské" - prostě nabídnu a pak odpovídám na otázky.
Nyní si dovolím představit Jaroslava Dronova - alias Šamana:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=K5kvk7F3lKs
 
Naposledy upravené moderátorom:
Příběhy (a šířeji celá kultura) určují charakter civilizace.
Před televizí (kterou ovládla "západní" kultura) tady byly obřady a svátky nějaké kultury.
Křesťané jsou poddruh západu, který relativně odolává působení televize, protože existují: křesťanské seznamky, křesťanská hudba, křesťanské TV, ... a nejdůležitější je, že to mají v uceléném systému - liturgický rok.
(pokud by chtěli, tak ze své bubliny nemusí vylézt)

Irena to rozvíjí zde:
 
Naposledy upravené:
Mimochodem vytvoření výše zmíněného systému obřadů a svátků v nějaké nové kultuře naplňující poznatky KSB ve smyslu budování Lidského typu psychiky - čímž se nahradí působení TV nebo kostela/synagogy/mešity, by mohlo být tou "ruskou národní ideou, která se může stát celosvětovou národní ideou.
 
Začala bych pozvolněji než obřady a svátky. K tomu mají mladí většinou odpor a žádnou zvědavost (zvídavost) to v nich nevzbuzuje. Začala bych s učením používat představivost spolu s emocemi. A k tomu jsou velmi vhodné ruské filmy nebo muzika. Ale - každý ať hledá schůdnou cestu podle svého - hlavně, když se podaří vzbudit u mladých zájem.
Vycházím z toho, že je potřeba nejdříve znovuobnovit něco jako "vnímání srdcem" - já to neumím nazvat.
 
Popolvár: V čem vidím úskalí navrhovaného „rozdělení“ zákonodárné a výkonné moci? Zůstane-li v parlamentu smečka rvavých psů, kteří se sami nebudou podřizovat vytyčené koncepci (ani dnes se jí nepodřizují, protože ta ohlášená je jen deklarativní a oni za nic nenesou odpovědnost), jak zajistíte, že si po každých volbách do těch výkonných funkcí zase nedosadí „své lidi“?

To, co jste sepsali, je sice pěkné, ale nemáte to za současného stavu prostředí šanci v této podobě prosadit. Je nutné nejprve vyvolat širokou diskusi a sjednotit lidi na pro většinu přijatelných alternativách, nebo přinejmenším na tom, že je nutná nějaká radikální změna. My jsme například vypracovali body národního obrození bez terminologie KSB, ale podle šesti priorit řízení. To je podle mne jako výkop daleko přijatelnější. Musíte nechat i ostatní přiložit ruku k dílu a společnou práci, pokud budete mít tu možnost, korigovat a hned na začátku je neděsit něčím, co neznají, je jim to cizí a nechápou to. Že stát musí plánovat v dlouhodobějším horizontu pochopí každý a když jim vytyčíte tento „jednoduchý“ cíl, budou muset začít přemýšlet o tom, jak toho dosáhnout.

Lin: O tom Dronovi jsme se také už bavili jinde. Souhlasím se závěry Počtáře, že má naplnit především mládež novým obsahem, přinejmenším vlasteneckým. A k tomu je ten vzhled prostě nutným přechodným procesem. Já ho slyšela prvně, když soutěžil, protože tu píseň někdo tehdy vzal a smontoval na ni video z Donbasu, kde se už bojovalo a bylo to dost působivé:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=J7JEzNML9Ww
 
V čem vidím úskalí navrhovaného „rozdělení“ zákonodárné a výkonné moci? Zůstane-li v parlamentu smečka rvavých psů, kteří se sami nebudou podřizovat vytyčené koncepci (ani dnes se jí nepodřizují, protože ta ohlášená je jen deklarativní a oni za nic nenesou odpovědnost), jak zajistíte, že si po každých volbách do těch výkonných funkcí zase nedosadí „své lidi“?
Až budeš mať čas, pozorne preštuduj vrátane odkazov ten článok na oracle911blogu, diskusiu k nemu (so Stanom bola polemika k tomu aj v predošlých častiach série “Za pràvne a sociálne…”), popremýšľaj nad tým, nechaj to uležať, a potom sa k tomu vráť. Ja som bol tiež voči tomu spočiatku skeptický.
 
“Kdyby volby mohli něco změnit zrušili by je”
Toto rčení se stalo součástí kultury.
Na starém fóru nick constanze v jednom příspěvku zmínila, že se jedná o citát:
“Emma Goldman, americká anarchistka a mírová aktivistka litevského původu stojí za citátem "If voting changed anything, they'd make it illegal"”.
Dnes se mi podařilo dohledat link, který je zdrojem pro toto tvrzení:

Kdo je Emma Goldman (1869-1940)?
(v tom wiki-hesle se citát sice nevyskytuje, zato je tam popsán její názor na volby a celkem to s tím citátem odpovídá; možná někdo jiný pouze koncentroval její myšlenky do jednoho verše)
...americká anarchistka... ...feministka... ...genderistka... ...aktivistka... ...litevského původu... ...Goldman...
Takže širokospektrálně destruktivní jewrejka, která se angažovala ve prospěch mnoha -ismů, co nás doteď drtí.

Jsem rád, že je toto téma uvozeno právě tímto citátem, který je slyšet velmi často a z mnoha stran (např. i z SVCS).
Dokonce jsem žil v domnění, že jde o české lidové (!) rčení .
Proto mne překvapilo, že jde o citát.
A ještě víc mne překvapilo, když jsem zjistil, kdo (ve smyslu životopisu) je autorem.
Počítám, že je užitečné to ozvučit, protože mi vychází, že jde o velice škodlivý mem.
Doufám, že jsme mu společně ubrali na síle.
Volby totiž (zatím) nikdo neruší, zato díky memu k nim nepřijdou ti, kteří by přijít měli a ještě se cítí jako "bojovníci proti systému".
Jenom díky tomu, že “se přišlo k volbám” se (s odřenýma ušima!) stal prezidentem Zeman a ne Černohorec (Schwarzenberg) nebo dokonce Fíkus (Drahoš).
Podobným škodlivým memem (tentokrát platným speciálně pro ČR) je šíření teze o zbytečnosti senátu.
Ano, je zbytečný, ale dokud existuje, je nutné chodit k volbám do senátu. Protože pokud ne, tak stačí několik málo tisícovek hlasů a máme za předsedu tchajvance. Už 2x...
Nastavení, kdy při volbách je v ČR cca 1/3 “nechodičů”, cca 1/3 volí “liberálně” a cca 1/3 volí “konzervativně”, počítám, že není příznivé pro volební bojkot. Ta liberální 1/3 si pak v klidu zvolí “toho svého” a prestituti by ještě neúčast 2/3 voličů okomentovali, jak jsou lidi vlastně spokojení, když ani nechtějí žádnou “změnu”...
 
“Kdyby volby mohli něco změnit zrušili by je”

Na starém fóru nick constanze v jednom příspěvku zmínila, že se jedná o citát:
“Emma Goldman, americká anarchistka a mírová aktivistka litevského původu stojí za citátem "If voting changed anything, they'd make it illegal"”.
Dnes se mi podařilo dohledat link, který je zdrojem pro toto tvrzení:

Kdo je Emma Goldman (1869-1940)?
(v tom wiki-hesle se citát sice nevyskytuje, zato je tam popsán její názor na volby a celkem to s tím citátem odpovídá; možná někdo jiný pouze koncentroval její myšlenky do jednoho verše)
...americká anarchistka... ...feministka... ...genderistka... ...aktivistka... ...litevského původu... ...Goldman...
Takže širokospektrálně destruktivní jewrejka, která se angažovala ve prospěch mnoha -ismů, co nás doteď drtí.

Jsem rád, že je toto téma uvozeno právě tímto citátem, který je slyšet velmi často a z mnoha stran (např. i z SVCS).
Dokonce jsem žil v domnění, že jde o české lidové (!) rčení .
Proto mne překvapilo, že jde o citát.
A ještě víc mne překvapilo, když jsem zjistil, kdo (ve smyslu životopisu) je autorem.
Počítám, že je užitečné to ozvučit, protože mi vychází, že jde o velice škodlivý mem.
Doufám, že jsme mu společně ubrali na síle.
Volby totiž (zatím) nikdo neruší, zato díky memu k nim nepřijdou ti, kteří by přijít měli a ještě se cítí jako "bojovníci proti systému".
Jenom díky tomu, že “se přišlo k volbám” se (s odřenýma ušima!) stal prezidentem Zeman a ne Černohorec (Schwarzenberg) nebo dokonce Fíkus (Drahoš).
Podobným škodlivým memem (tentokrát platným speciálně pro ČR) je šíření teze o zbytečnosti senátu.
Ano, je zbytečný, ale dokud existuje, je nutné chodit k volbám do senátu. Protože pokud ne, tak stačí několik málo tisícovek hlasů a máme za předsedu tchajvance. Už 2x...
Nastavení, kdy při volbách je v ČR cca 1/3 “nechodičů”, cca 1/3 volí “liberálně” a cca 1/3 volí “konzervativně”, počítám, že není příznivé pro volební bojkot. Ta liberální 1/3 si pak v klidu zvolí “toho svého” a prestituti by ještě neúčast 2/3 voličů okomentovali, jak jsou lidi vlastně spokojení, když ani nechtějí žádnou “změnu”...
Počtáři, souhlasím s tebou. Ač souhlasím i s tím, jak Putinovec popsal současný systém voleb, tak jsem mu dala palec dolů za to, že celkové vyznění je přesně o tom: nač chodit teď volit, když volby nic nezmění. Sleduji to u mnoha lidí na facebooku, kteří jinak mají podobné názory jako já, ale k volbám prostě chodit nechtějí, protože to dle nich nemá smysl.
 
Naposledy upravené:
Jenom díky tomu, že “se přišlo k volbám” se (s odřenýma ušima!) stal prezidentem Zeman a ne Černohorec (Schwarzenberg) nebo dokonce Fíkus (Drahoš).
Podobným škodlivým memem (tentokrát platným speciálně pro ČR) je šíření teze o zbytečnosti senátu.
Ano, je zbytečný, ale dokud existuje, je nutné chodit k volbám do senátu. Protože pokud ne, tak stačí několik málo tisícovek hlasů a máme za předsedu tchajvance. Už 2x...
Nastavení, kdy při volbách je v ČR cca 1/3 “nechodičů”, cca 1/3 volí “liberálně” a cca 1/3 volí “konzervativně”, počítám, že není příznivé pro volební bojkot. Ta liberální 1/3 si pak v klidu zvolí “toho svého” a prestituti by ještě neúčast 2/3 voličů okomentovali, jak jsou lidi vlastně spokojení, když ani nechtějí žádnou “změnu”...
Chtěl bych se zeptat na to , jaká radost Nás postihla správnou volbou . Bylo to snad to , že Zeman prohlásil ty , kteří se nechtějí očkovat pro ně zbytečným svinstvem , za blbce ?
Je ta výhra v tom , že Zeman pilně plní plán na válečné úsilí na Ukrajině ?
Nebo je to v tom , že tam kde má Zeman rázně vystoupit a usměrňovat směřování státu , dělá mrtvého brouka a tam kde by měl mlčet , má hlasité proklamace ?
Uniká Vám MÍRA , ne nadarmo to Irena napsala .
Volby jsou jen systém , který má udržovat daný Ideologický směr v dané Koncepci .
Já už nevím jak Vám to vysvětlit , že proces který je nastaven na setrvalé otroctví , neotočíte na setrvalé udržitelné blaho .
Ten soupis trockistky z původu je zajímavý , jenže Vám ve smyslu toho co vykládá Šváb , uniká pointa .
Trockistka nemluví o tom , že volby jsou pro společnost článkem otrockého řetězu .
Ona dle jejich staletých záměrů mluví o tom , že v Jejich Novém Světovém Zřízení volby nebudou .
Vidí svět přesně tak , jak jej popsal Jefremov v Hodině býka .
Ale zkusím to ještě jednou .
Je potřeba popsat nástroje , které pracují proti Lidské Koncepci , postarat se o to , aby těmto informacím bylo možno vejít v všeobecnou známost a dále pracovat v tom duchu , které tyto informace způsobí v dosavadním způsobu nemyšlení u davu .
Já tomu říkám bezstrukturní řízení , které se snaží eliminovat zavedené procesy podporující a udržující Biblickou Koncepci na základě generačního idiotismu , "to se rozumí samo sebou" .
Prostě půjdeme volit a všechno bude lepší , protože Nám to tak říkají .
Já si dovolím použít zkušenost , za posledních 33 let protektorátních voleb .
Nejen že to není lepší , je to stále horší . Hraje se hra , Teď je pořádně zmáčkneme , necháme je vydechnout a následně je zmáčkneme ještě víc .
A na konec ještě jedna douška . Víte jistě , že procesy , které vedou k odhalování stavu současného objektivního otrokářského stavu světa , nejsou tím zlatým klíčkem , který k Nám přichází coby souhrnného balíčku pomoci Shora , k ukončení projektu Biblické Koncepce ?
Já to samozřejmě nevím , ale to neznamená že nebudu naslouchat , vnímat a sledovat celostní děj jednotlivých procesů , které jsou v pohybu .
A když už mluvíme o pohybu , který v celém Vesmíru znamená Řád a naopak ustrnutí Smrt , tak podpora voleb , coby odhaleného otrokářského generačního systému ovládání řízení procesů , předznamenává být stále ustrnulý , kdežto hledání nového Řádu , ve Vesmírné MÍŘE , je pokračováním pohybu a tím být Trvale součástí předurčeného Vývoje Homo Sapiens , coby maličké části Biosféry planety Země , která sama je pouze nepatrnou částí Všehomíra .
 
@Putinovec
To pořadí je jiné první subjekt až pak nástroj na řízení sociálních systému. Šikovný subjekt dokáže divy i s horším nástrojem (viz. Stalin a jeho práce v rámci Mraksismu). Určitě je užitečné pracovat na nových nástrojích. Jenže my nový nástroj nemáme a pak nejenom nástroj vymyslet, vyrobit, ale zavést do života společnosti (zavést to je teď nereálné) a trvá to roky, pracujeme na tom i tím, že studujeme KSB a snažíme se sdílet poznatky a učinit je dostupné každému.
Dokud nemáme v provozu nový nástroj pracujeme s tím, který máme, až bude nový k dipozici, tak se rozhodne doba "ukončení provozu" starého nástroje - voleb.
Dále volby jsou jen nástroj (nemusí být článkem otrokářského řetězu, ale mohou být podpěrou ve spravedlivé společnosti) záleží jak ho kdo použije.
A poslední je potřeba počítat z celou populací, nejenom s těmi co si upřímně přejí změnu a také s davem a s těmi co si změnu nepřejí a s těmi co změnu blokují, to vše se musí zahrnout do výpočtu pro nasazení nového nástroje (dovolil jsem si použít Tvůj styl Počtáři, se mi to sem hodilo).
 
Chtěl bych se zeptat na to , jaká radost Nás postihla správnou volbou . Bylo to snad to , že Zeman prohlásil ty , kteří se nechtějí očkovat pro ně zbytečným svinstvem , za blbce ?
Je ta výhra v tom , že Zeman pilně plní plán na válečné úsilí na Ukrajině ?
Nebo je to v tom , že tam kde má Zeman rázně vystoupit a usměrňovat směřování státu , dělá mrtvého brouka a tam kde by měl mlčet , má hlasité proklamace ?
Uniká Vám MÍRA , ne nadarmo to Irena napsala .
Volby jsou jen systém , který má udržovat daný Ideologický směr v dané Koncepci .
Já už nevím jak Vám to vysvětlit , že proces který je nastaven na setrvalé otroctví , neotočíte na setrvalé udržitelné blaho .
Ten soupis trockistky z původu je zajímavý , jenže Vám ve smyslu toho co vykládá Šváb , uniká pointa .
Trockistka nemluví o tom , že volby jsou pro společnost článkem otrockého řetězu .
Ona dle jejich staletých záměrů mluví o tom , že v Jejich Novém Světovém Zřízení volby nebudou .
Vidí svět přesně tak , jak jej popsal Jefremov v Hodině býka .
Ale zkusím to ještě jednou .
Je potřeba popsat nástroje , které pracují proti Lidské Koncepci , postarat se o to , aby těmto informacím bylo možno vejít v všeobecnou známost a dále pracovat v tom duchu , které tyto informace způsobí v dosavadním způsobu nemyšlení u davu .
Já tomu říkám bezstrukturní řízení , které se snaží eliminovat zavedené procesy podporující a udržující Biblickou Koncepci na základě generačního idiotismu , "to se rozumí samo sebou" .
Prostě půjdeme volit a všechno bude lepší , protože Nám to tak říkají .
Já si dovolím použít zkušenost , za posledních 33 let protektorátních voleb .
Nejen že to není lepší , je to stále horší . Hraje se hra , Teď je pořádně zmáčkneme , necháme je vydechnout a následně je zmáčkneme ještě víc .
A na konec ještě jedna douška . Víte jistě , že procesy , které vedou k odhalování stavu současného objektivního otrokářského stavu světa , nejsou tím zlatým klíčkem , který k Nám přichází coby souhrnného balíčku pomoci Shora , k ukončení projektu Biblické Koncepce ?
Já to samozřejmě nevím , ale to neznamená že nebudu naslouchat , vnímat a sledovat celostní děj jednotlivých procesů , které jsou v pohybu .
A když už mluvíme o pohybu , který v celém Vesmíru znamená Řád a naopak ustrnutí Smrt , tak podpora voleb , coby odhaleného otrokářského generačního systému ovládání řízení procesů , předznamenává být stále ustrnulý , kdežto hledání nového Řádu , ve Vesmírné MÍŘE , je pokračováním pohybu a tím být Trvale součástí předurčeného Vývoje Homo Sapiens , coby maličké části Biosféry planety Země , která sama je pouze nepatrnou částí Všehomíra .
Keď poviem za seba. Tak k voľbám chodím len preto, aby som spomalil degradáciu. Napr. na Slovensku: voľba Smeru a Fica Slovensko nezachráni, iba spomalí tento proces. Získame trocho viac času pre seba... V konečnom dôsledku to budeme musieť byť my-občania, ktorí zmenia systém od základu. Za nás to nespraví žiadny stranícky politik.

Zmena v spoločnosti bude technicky možná, až väčšina ľudí bude politicky a riadiaco dostatočne gramotných, aktívnych. Takýto ľudia budú môcť vybudovať lepší a efektívnejší systém. No, aby bol ten systém dlhodobo udržateľný, a nerozbil sa ako domčeky v rozprávke o troch prasiatkach, tak ľudia musia zamakať aj na svojej mravnosti, tým sa zmení kultúra spoločnosti a viac nebudú tolerované žiadne nešváry, korupcia, zrada... Ľudia musia mať jasnú a podrobnú ideu, akú spoločnosť chcú vybudovať, a začat musia od seba.
 
Chtěl bych se zeptat na to , jaká radost Nás postihla správnou volbou . Bylo to snad to , že Zeman prohlásil ty , kteří se nechtějí očkovat pro ně zbytečným svinstvem , za blbce ?
Když zmiňuješ covid, řekni, kdo ze státníků reagoval proti rozjetému procesu? Zeman reagoval po svém, ale jaké měl možnosti? Po té masírce a vyvolávání strachu ze strany médií?

Cituji Kurgiňana:
"Totéž se děje ve většině ostatních zemí. Je velmi obtížné nezapojit se do covidového šílenství.
Zaprvé proto, že pokud ho již ve vaší zemi ROZEHRÁLI , můžete na to pouze reagovat, přičemž určitým způsobem minimalizujete tyto okolnosti. Co znamená „pokud ho již rozehráli“? Jakmile už jsou v zemi síly, které ho chtějí rozehrát, pak ho rozehrají. A jelikož se do roztočení hry zapojuje také mezinárodní systém masových sdělovacích prostředků, stejně jako mezinárodní odborné společenství, stejně jako farmacie atd., je možné rozehrát vše, i když v zemi nemáme zvlášť horlivé rozehrávače. Je možné je získat, ale v případě potřeby se rozehrávka může uskutečnit také zvenčí … Nemám zde na mysli Trumpa, jak chápete, ale naši strádající vlast
.
Aby bylo možné se chránil před touto rozehrávkou, je nutné, opakuji, buď mít sníženou přizpůsobivost obyvatelstva a nenacházet se mezi hlavními teritorii rozehrávky, nebo se „odvázat“ a vyhlásit alternativní misi. Takovou, že celý globální trend je svinstvo, a že covidové záležitosti jsou součástí tohoto trendu a jsou obzvláště velké svinstvo.
Ale to neplatí ani pro Trumpa, ani Si Ťin-pchinga, ani Putina. Zatím to není nikdo. A každý se orientuje zaprvé na vnitřní okolnosti a zadruhé na vnější, protože vše nelze omezit na ty vnitřní a je třeba provádět určitou zahraniční politiku. Jinými slovy, postavit se určitým způsobem k takzvanému globálnímu trendu.

Když jsem řekl „zaprvé“, měl jsem na mysli roztáčeni uvnitř země – jak skutečně organické, vnitřní, kde existují vlastní „bazarové“ skupiny, tak i vyslané zvenčí, kdy „bazar“ na vaše území přinášejí jiní. To vše spadá do zaprvé.

Zadruhé, nejde jen o to.
Opakuji, že Číňané možná mohli zpomalit roztáčení covidového poplachu na svém území. Ale oni velmi rychle odhalili, na co to je. A uvědomili si, že pokud nebudou efektivní v boji proti covidu, pak se na nich vyřádí s neuvěřitelnou silou. A to je v rámci současného kurzu čínské komunistické strany silně nežádoucí. Je to už dlouho nežádoucí, od té doby, co odešli od maoismu. Proto se Čína začala rozhlížet, co může udělat, aby se ti mizerové, kteří se zabývají roztáčením, na ní nevyřádili s maximální silou. Přemýšlela a pochopila, co je třeba udělat. Je třeba se postavit do čela procesu. Pokud to nemůžeš zastavit, postav se do čela. A ona se postavila do čela. A ona má možnosti – víc než kdo jiný."

 
Naspäť
Top Bottom