• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Cesta vyššieho poznania

seneca

Člen
Ešte doplním, že posledné desaťročie prudko narástol počet mladých ľudí s onkonologickými nálezmi čriev. Ns našej ulici umrela iba 30 r. mladá žena na recidívu rakoviny hrubého čreva -našli jej ju, keď mala 28 (!). Príčinu zvalili na hormonálne procesy v tehotenstve. Umrela v r. 2020, druhá suseda pred 2 r. zomrela vo veku 50 r. na rozsiahlu rakovinu z hrubého čreva (mala vzácny druh rakoviny, veľmi agresívny, našli jej ho 3 mesiace po očkovaní Pfizer). Bojovala 1 rok. Obe baby boli štíhle, nefajčiarky, zdravo sa stravujúce. O asi 200 m nižšie žije pani okolo 60, má asi 140 kg, občas si zapáli, údené nezahodí, nemá cukrovku a je rel zdravá... neviem, či si dala pichnúť "vakcínu" , skôr nie, ...taký paradox...

Na doplnenie toho paradoxu tiež čosi.

Pred 12 rokmi "odložila" telo moja vtedy 45 ročná sestra. Stravovala sa ukážkovo takmer až bio, nefajčila, nepila, rozumela veciam veľmi dobre. Mala všelijaké "schopnosti", videla všeličo z minulosti, budúcnosti, vedela nájsť stratené veci, no prosto všeličo...

Ak už má niekto určitý "level" poznania, ale nepokračuje ďalej, podľa "plánu" ktorý si "niekde" individuálna nehmotná duchovná bytosť nastavila (má ho každý z nás ten plán nejaký), no tak sa budú rozsvecovať signálky, ako v aute keď treba doliať olej, nemrnúcu, ostrekovače, palivo, dofuknuť kolesá atď.

Vyrobila si rakovinku, potom šokovala lekárov (2x), že ako jej mohol zmiznúť nádor z prsníka, keď deň pred operáciou tam podľa rentgenu bol a oni ho tam na druhý deň ráno nevedeli nájsť a potom mala z metastázy rozpadnutú kosť, dali je 3 mesiace a ona prišla po roku na kontrolu a kosť totálne čistá !!!

Takmer všetko je v hlave a myšlienkach a v nastavení, ako človek žije. Keď bolo treba, vedela "zamakať" a dá sa všeličo. Ale vždy sa potom vrátila do toho "starého" myšlienkového nastavenia a to jej opäť jednoducho tú signálku rozsvietilo, že už má prosto inak žiť a zmeniť priority v živote.

Táto "realita" je tak neskutočne úžasná, že to ešte ani páru nemáme, ale čo to sa predsa len vieme naučiť, ak je snaha. Niekto má také ciele, niekto onaké, je to prevelice zaujímavé...

Ak nepôjdeme v súlade s "našou" stanovenou cestou ? Očkovaný, neočkovaný z kola von. Akurát šmakuláďaci si to, čo ich "možno" malo postretnúť až o 1,2,5,10 rokov prevelice urýchlili.

Nič sa tu nedeje náhodou, je tu všetko na atóm a kvark presne a dokonale. Samozrejme, je to len môj názor a pár ďalších na ceste za poznaním. Dôverujte, preverujte, neverte, overte, hľadajte, bádajte. Máme slobodnú vôľu v rámci parametrov tejto "reality" a k tomu aj prislúchajúce zákonitosti príčiny a následku.

Naposledy upravené:
Všetko sa formuje v astráli, naše myšlienky a morálne postoje poháňané emóciami formujú udalosti v hmotnom svete. Niekedy sa dožije vysokého veku v prijateľnom zdraví jedinec s úplne otrasnou životosprávou a niekedy zomrie v mladom veku osoba snažiaca o dokonalú životosprávu. Emocionálne bloky, potlačený hnev, strach a pod dokážu spustiť chorobu. K tomu očkovanie " proti covidu".. kolegynina dcéra (33r. matka 2 detí), takmer vegetariánka, nefajčiarka, na jar hospiralixovaná s exotickou a zvlášť agresívnou formou rakoviny pľúc. Takmer umrela, keď uź sa s ňou rodičia boli rozlúčiť, tak sa jej stav neočakávane zlepšil. Zatiaľ žije. Tento druh onko ochorenia je veľmi zriedkavý a vyskytuje sa u pracovníkov s azbestom tak po 20 r. expozície. Ona je účtovníčka. Súvislosť s Vakcínkou je samozrejme "vylúčená"...

Je čierna a biela a medzi nimi je x odtieňov.

Aj šmakuládový ma môže v pohode prežiť, pretože ak už niekto "dosť VIE" tak je to úplne inak hodnotené, ako keď nejaké ne-múdrosti vyparatí škôlkar. Ten predsa nemá takú vedomosť, ako vysokoškolák. Ja ak voľačo nezvládnem, tak schytám takú "po čuni" hneď a nemusím na to čakať do ďalšieho života, lebo "niekto" vidí, že ja už "čo to viem" tiež a že mi to aj tým pádom môže docvaknúť.
V tom je tá múdrosť, že je nám zhora naložené, len toľko, koľko sme schopný zvládnuť, aj keď si to väčšinou nemyslíme.

Čím je väčšie poznanie, tím je aj väčšia zodpovednosť a aj intenzívnejší výučbový program a všetko, čo k nemu patrí.

Ak sa niekomu dobre v hlave rozsvieti, alebo bude ešte treba aj inak, tak môže mať aj neviem čo v sebe a bude v pohode.

A teraz opäť velice zaujímavá skúsenosť, ktorá niečo naznačuje a naznačuje dosť...

Moja mama má 81, jej sestra 82, obi dvom začala pred cca 6 rokmi vypadávať krátkodobá pamäť. Mali sme rodinnú sešlost ako každý rok v lete. 45 ľudí, moja mamka, ženuška a ja jediní nešmakuládoví. Mama si absolútne nepamätá, že bol nejaký kovid, jednoducho ho nemá v hlave. 3 dni po akcii volali, že všetci majú "kovid" a že čo my. Ženuška a ja sme 2 dni cítili nejaký diskomfort, však sme jedli koláče, maškrty, dobroty hala bala, ale moja mama absolútne nič a jej sestra tiež nič. Oni jednoducho nevedia, že nejaký kovid existuje.

Celý panelák kde mama žije sú všetci očkovaní a furt im čosi je a mama stále vonku, každý boží deň si tam behá okolo kvetín, zametá a 6 rokov jej nič nie je. Ona jednoducho nemá kovid v myšlienkach a ak jej aj niečo niekto povie, za 15 minút už ani nevie, o čom sa bavili.

Úžasný príklad ako to funguje.

Na čo myslíte, to buď tvoríte, udržujete pri živote a to sa aj manifestuje a trvá. A keď si pozriete film "Sféra" tak tam na konci je zaujímavá myšlienka, že čo by sa udialo, ak by ľudia už mali schopnosť myšlienku preformovať do hmoty vo veľmi krátkom čase, pri súčasnom (dlhodobom) stave morálky na planéte zem...

Sme schopní všeličoho, závisí to ale od viacerých faktorov. A je len na nás, čo si v tom nehmotnom kufri poznania odnesieme, ale peniaze ani majetky to určite nebudú.

Svetská sláva - poľná tráva.

Naposledy upravené:
Je čierna a biela a medzi nimi je x odtieňov.

Aj šmakuládový ma môže v pohode prežiť, pretože ak už niekto "dosť VIE" tak je to úplne inak hodnotené, ako keď nejaké ne-múdrosti vyparatí škôlkar. Ten predsa nemá takú vedomosť, ako vysokoškolák. Ja ak voľačo nezvládnem, tak schytám takú "po čuni" hneď a nemusím na to čakať do ďalšieho života, lebo "niekto" vidí, že ja už "čo to viem" tiež a že mi to aj tým pádom môže docvaknúť.
V tom je tá múdrosť, že je nám zhora naložené, len toľko, koľko sme schopný zvládnuť, aj keď si to väčšinou nemyslíme.

Čím je väčšie poznanie, tím je aj väčšia zodpovednosť a aj intenzívnejší výučbový program a všetko, čo k nemu patrí.

Ak sa niekomu dobre v hlave rozsvieti, alebo bude ešte treba aj inak, tak môže mať aj neviem čo v sebe a bude v pohode.

A teraz opäť velice zaujímavá skúsenosť, ktorá niečo naznačuje a naznačuje dosť...

Moja mama má 81, jej sestra 82, obi dvom začala pred cca 6 rokmi vypadávať krátkodobá pamäť. Mali sme rodinnú sešlost ako každý rok v lete. 45 ľudí, moja mamka, ženuška a ja jediní nešmakuládový. Mama si absolútne nepamätá, že bol nejaký kovid, jednoducho ho nemá v hlave. 3 dni po akcii volali, že všetci majú "kovid" a že čo my. Ženuška a ja sme 2 dni cítili nejaký diskomfort, však sme jedli koláče, maškrty, dobroty hala bala, ale moja mama absolútne nič a jej sestra tiež nič. Oni jednoducho nevedia, že nejaký kovid existuje.

Celý panelák kde mama žije sú všetci očkovaný a furt im čosi je a mama stále vonku, každý boží deň si tam behá okolo kvetín, zametá a 6 rokov jej nič nie je. Ona jednoducho nemá kovid v myšlienkach a ak jej aj niečo niekto povie, za 15 minút už ani nevie, o čom sa bavili.

Úžasný príklad ako to funguje.

Na čo myslíte, to buď tvoríte, udržujete pri živote a to sa aj manifestuje a trvá. A keď si pozriete film "Sféra" tak tam na konci je zaujímavá myšlienka, že čo by sa udialo, ak by ľudia už mali schopnosť myšlienku preformovať do hmoty vo veľmi krátkom čase, pri súčasnom (dlhodobom) stave morálky na planéte zem...

Sme schopní všeličoho, závisí to ale od viacerých faktorov. A je len na nás, čo si v tom nehmotnom kufri poznania odnesieme, ale peniaze ani majetky to určite nebudú.

Svetská sláva - poľná tráva.
Ani taká demencia nie je vždy na zahodenie 😁

Ahoj Seneca,

Toto sa mi aktuálne deje. Za posledné 3 roky študujem veľa materiálov (KSB, rôzne filozofické diela, parapsychologickú literatúru a podobne). Začínajú mi veci čím viac do seba zapadať.

Čím viac chápem procesom vo vonkajšom svete aj vo svojej mysli a ich vzájomne previazanosti, tak tým viac cítim zodpovednosť za seba a svoje pôsobenie tu na Zemi. Dokonca mi z nejakého neznámeho dôvodu prichádzajú do rúk rôzne texty, či knihy, a až keď ich čítam tak zistím, že práve toto aktuálne potrebujem :-)

Asi dva týždne dozadu mi prišla myšlienka, že by som mal podporovať komunitný spôsob života. Napríklad som bol na Kundalini Activation Process KAP (aktivácia kundalíni energie) a tam mi prišlo, že ísť ešte ďalej a to do budovania civilizácie. Vypozoroval som zvláštnosť, že akonáhle som sa vo svojom vnútri rozhodol budovať a podporovať komunitný spôsob života, či dokonca budovanie civilizácie (samozrejme ešte neviem ako presne, no KSB je nápoveda :-) ), tak sa mi okamžite zmenila vnútorná energia. Som pokojnejší, vyrovnanejší, lepšie spím a ide mi viac karta v živote. Ako by som nastúpil na nejakú loď a už z nej nebudem chcieť vystúpiť.

Rozhodnutie budovať komunity, či civilizáciu je pre mňa silná konceptuálna odpoveď mojej psychiky na davo-elitárny systém, ktorý vedie k vojnám a genocídam.

Všímam si aj viac rôzne "náhody" v živote. Napríklad tip na pomoc s aktiváciou kundalíni energie som dostal od dvoch ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú a v jeden deň.

Ahoj Seneca,

Toto sa mi aktuálne deje. Za posledné 3 roky študujem veľa materiálov (KSB, rôzne filozofické diela, parapsychologickú literatúru a podobne). Začínajú mi veci čím viac do seba zapadať.

Čím viac chápem procesom vo vonkajšom svete aj vo svojej mysli a ich vzájomne previazanosti, tak tým viac cítim zodpovednosť za seba a svoje pôsobenie tu na Zemi. Dokonca mi z nejakého neznámeho dôvodu prichádzajú do rúk rôzne texty, či knihy, a až keď ich čítam tak zistím, že práve toto aktuálne potrebujem :-)

Asi dva týždne dozadu mi prišla myšlienka, že by som mal podporovať komunitný spôsob života. Napríklad som bol na Kundalini Activation Process KAP (aktivácia kundalíni energie) a tam mi prišlo, že ísť ešte ďalej a to do budovania civilizácie. Vypozoroval som zvláštnosť, že akonáhle som sa vo svojom vnútri rozhodol budovať a podporovať komunitný spôsob života, či dokonca budovanie civilizácie (samozrejme ešte neviem ako presne, no KSB je nápoveda :-) ), tak sa mi okamžite zmenila vnútorná energia. Som pokojnejší, vyrovnanejší, lepšie spím a ide mi viac karta v živote. Ako by som nastúpil na nejakú loď a už z nej nebudem chcieť vystúpiť.

Rozhodnutie budovať komunity, či civilizáciu je pre mňa silná konceptuálna odpoveď mojej psychiky na davo-elitárny systém, ktorý vedie k vojnám a genocídam.

Všímam si aj viac rôzne "náhody" v živote. Napríklad tip na pomoc s aktiváciou kundalíni energie som dostal od dvoch ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú a v jeden deň.
Takmer nič sa tu nedeje náhodou. Systém výučby zvaný život je tak neskutočne interaktívny a navzájom prelínajúci sa, že je to až neskutočné. Veľmi dobre to vedia už momentálne aj kvantové teórie doplniť a dovysvetliť.

Aj napriek tomu však treba zostať pozorný a neustále preverovať a dbať na to, do čoho sa človek pustí a s kým. Každý sme individuálny a na ceste poznania potrebuje rôznorodé info a skúsenosti. Naozaj treba dávať pozor kto a ako Vám zasahuje do energo-informatiky vášho tela.

Aj to čo ja dám na plac, niekomu môže sadnúť, niekomu nie. Treba aj to overiť, podumať a ak, sadne fajn, ak nie, odložiť a zase niečo iné, nové. Nikto z nás nemá ani patent na pravdu a ani na rozum.

Všetci sme na spoločnej ceste POZNANIA.

Koľko je ľudí, toľko je ciest.

Jeden dělá to a druhý zase tohle a všichni dohromady...
Ja viem, je to troška taká utópia, ale aspoň sme sa pokúsili... nič neostane nepovšimnuté.

Aj napriek tomu však treba zostať pozorný a neustále preverovať a dbať na to, do čoho sa človek pustí a s kým. Každý sme individuálny a na ceste poznania potrebuje rôznorodé info a skúsenosti. Naozaj treba dávať pozor kto a ako Vám zasahuje do energo-informatiky vášho tela.
Ďakujem veľmi pekne za upozornenie. Samozrejme, moja ostražitosť pracuje. Zhodou okolností a "náhody" čítam aktuálne od generála Petrova o egregoriálnom riadení.

Dejú sa mi v poslednom čase divné veci.

1, vo svojom periférnom videní vidím, že ku mne chodia ženy z môjho okolia a snažia sa mať so mnou sex. Je to akoby som videl ich astrálne telo vo svojom periférnom videní. Jasne roznám aj ich tvár. Dokonca sa dá s nimi aj komunikovať. Odpovedajú aj v materinskom jazyku napríklad češtine. Toto si všímam posledné tri týždne.

2, vnímam prítomnosť duchov/duší čerstvo zomrelých osôb. Akoby sa prišli rozlúčiť. Druhý krát som sa aj uklonil smerom, kde som mal pocit, že duša/duch je a odisšlo to preč. Začína to silnými zimomriavkami a mám silný pocit, že v miestnosti nie som sám. Toto sa mi stalo tento rok 2 krát. Potom som sa dozvedel od známej, že v prvom prípade zomrel pán, s ktorým mala moja rodina súdny spor a v druhom prípade môj učiteľ zo strednej.

Ďakujem veľmi pekne za upozornenie. Samozrejme, moja ostražitosť pracuje. Zhodou okolností a "náhody" čítam aktuálne od generála Petrova o egregoriálnom riadení.

Dejú sa mi v poslednom čase divné veci.

1, vo svojom periférnom videní vidím, že ku mne chodia ženy z môjho okolia a snažia sa mať so mnou sex. Je to akoby som videl ich astrálne telo vo svojom periférnom videní. Jasne roznám aj ich tvár. Dokonca sa dá s nimi aj komunikovať. Odpovedajú aj v materinskom jazyku napríklad češtine. Toto si všímam posledné tri týždne.

2, vnímam prítomnosť duchov/duší čerstvo zomrelých osôb. Akoby sa prišli rozlúčiť. Druhý krát som sa aj uklonil smerom, kde som mal pocit, že duša/duch je a odisšlo to preč. Začína to silnými zimomriavkami a mám silný pocit, že v miestnosti nie som sám. Toto sa mi stalo tento rok 2 krát. Potom som sa dozvedel od známej, že v prvom prípade zomrel pán, s ktorým mala moja rodina súdny spor a v druhom prípade môj učiteľ zo strednej.
To sú práve tie "zaujímavosti", ktoré sa môžu udiať pri určitých evokačných technikách. A práve preto je dôležité mať o TOM kvalitné informácie a poznanie, aby to človeka "nepreplesklo". Zjavne ste "citlivec", ako to "naša partia" nazýva. Pre nás sú to v podstate veci už normálne a pochopiteľné ( to ešte iné sci-fi je tu naokolo nás) a súčasťou momentálneho žitia a bytia.

Všetko súvisí so všetkým. A ak sa tomu človek venuje 30 rokov ( a nie prvú inkarnáciu ) a samozrejme "náhodou" stretne ešte iných ďalších fantastických učiteľov "čarodějov prvé kategorie", tak aj Castenadove knihy, alebo niečo na štýl Strovolovského mága, alebo x ďalších "zaujímavostí" začne byť jasné a do seba zapadajúce a otvorí taká "brána" ÚŽASNOSTI, že to sa ani nedá popísať. To človek zažije, a potom hľadá vysvetlenia, že čo sa vlastne deje.

A potom aj všetko ostatné dianie naokolo týkajúce sa čohokoľvek, nie len zdravia, samoliečenia, ale všetkého, čo vás len napadne, história, architektúra, vesmír, veda, zrodenie, život, akože smrť, globálna politika, no prosto všetko so všetkým súvisiace má zrazu úplne iný obraz a význam
A vďaka tomu poznaniu je sa možné v tom celkom slušne orientovať.

To, že má niekto iné poznanie a názor a pohľad je úplne v pohode. Nikomu sa nič nevnucuje. Je to naša osobná slobodná voľba, čomu sa kto venuje a aké má priority v živote.

Až keď niekto zažije niečo také nové, ako vy, je schopný uveriť, že táto "realita" ma ešte aj iné parametre. Ja viac menej stretám ľudí, čo sa nikdy o tom s nikým nemohli rozprávať, lebo by ich okolie považovalo "za" a myslíte, že je to náhoda ? Tak ako som stretol ja mojich "učiteľov" a desiatky rokov sme kráčali cestou "POZNANIA" a nemenil by som za nič na svete.

To je to, že predal všetko na svete čo mal a kúpil najvzácnejšiu perlu - POZNANIE a v nej je aj ukrytá akože tá "nesmrteľnosť". Ale nie ľudského hmotného tela-nástroja na poznávanie, ale úplne niečo iné...

A potom zistíte a pochopíte, že nepotrebujete chodiť ani do Južnej Ameriky a ani nikde inde a všeličo skúšať, aj keď na tom nič nie je zlé, nakoľko každý máme svoju cestu individuálnu.

Každý z nás má parametre na všetko a je len na ňom, ako sa rozhodne žiť svoj život a následne aj poznanie pretaviť do reality. Či to použije akože na "dobro" alebo to použije inak. O tom sú aj tie všetky "akože" tajné organizácie a spoločnosti. Aj tam čo to vedia, ale aj to má všetko svoj význam.

Žijeme ešte stále úžasné obdobie prevelice priaznivé k možnostiam učenia sa, poznávania, prístupu k takmer všetkým informáciám ( môžu mať aj vo vatikáne, aj neviem kde všetko možné poskovávané) a žiadne dvere ohľadom poznania nie sú zavreté pre toho, kto má úprimnú snahu a morálny kredit na nejakom stupni.

A delfskú veštiareň budete mať doma v kuchyni pri krbe...:-),

...svet síce nespasíte, ale budete mu rozumieť.

Strovoloský mág je podnetná knižka, ale (ako asi v každej) je v nej aj povestná lyžička dechtu. Ježiš Kristus a jeho apoštoli v nej vystupujú ako reálne postavy (plagiátum prevzaté a prevrátené z budhizmu, kde "prebudeného" sprevádza 12 cností), vlastenectvo je zatracované a zamieňané za militantný šovinizmus (vzťahy Turkov a Grékov).

Všetko súvisí so všetkým. A ak sa tomu človek venuje 30 rokov ( a nie prvú inkarnáciu ) a samozrejme "náhodou" stretne ešte iných ďalších fantastických učiteľov "čarodějov prvé kategorie", tak aj Castenadove knihy, alebo niečo na štýl Strovolovského mága, alebo x ďalších "zaujímavostí" začne byť jasné a do seba zapadajúce a otvorí taká "brána" ÚŽASNOSTI, že to sa ani nedá popísať. To človek zažije, a potom hľadá vysvetlenia, že čo sa vlastne deje.
Opäť "zhodou okolností" som si včera v kníhkupectve pozeral knihy od Castanedu a zvažoval ich kúpu :)

V tom čo ste napísali, mi veľmi pomáha sa zorientovať a hľadať vhodnú formu práve KSB. Ostatné diela alebo texty všetko vhodne v nejakej miere doplňujú, či rozširujú.

Je úžasné vidieť, ako všetky veci a procesy spolu súvisia. Je až neuveriteľné ako môže vôbec takýto komplexný systém (z ktorého vidíme aj tak len malú časť) fungovať aj po častiach, aj ako celok. U mňa má brána "ÚŽASNOSTI" formu nikdy nekončiaceho úžasu nad tým všetkým - formu nekonečna. Nedá sa to poriadne ani slovne vyjadriť. Aj keby som žil 1 000 rokov, nedošiel by som úžasu na koniec a vždy našiel niečo nové, nejaký nový mechanizmus alebo spojitosť.

Ohľadom citlivosti tak mám pocit, že ľudia okolo mňa majú anténu veľkú jeden meter a ja jeden kilometer. Inak podľa karmickej astrológie, som sa v minulosti zaoberal tajnými náukami a mágiou.

Čo sa týka mojej budúcej práce (ak budem niekedy učiteľom, či sprievodcom) tak má láka pomáhať zvyšovať mravno-informačné zabezpečenie sociálneho systému a jeho užívateľov. Možno napísať nejaké sociologické eseje o vlastných skúsenostiach a pozorovaniach ako doplnok (či modul) k mravno-informačným modulom uvedeným v KSB.

Ďakujem veľmi pekne Seneca a pekný deň Vám, aj ostatným čitateľom.

J.

komplexný systém (z ktorého vidíme aj tak len malú časť) fungovať aj po častiach, aj ako celok. U mňa má brána "ÚŽASNOSTI" formu nikdy nekončiaceho úžasu nad tým všetkým - formu nekonečna. Nedá sa to poriadne ani slovne vyjadriť. Aj keby som žil 1 000 rokov, nedošiel by som úžasu na koniec a vždy našiel niečo nové, nejaký nový mechanizmus alebo spojitosť

Ano presne o tom je "Platónova jaskyña"/ či matrix......."Můžete studovat "jeskyni" navždy ale Platónova jeskyně je tak obrovská, tak složitá a tak podrobná, že ji můžete studovat navždy a někteří to dělají. Někteří prostě doslova budou uvězněni tím, že celý život za životem studují jeskyni. Musíte ji nějakou dobu studovat, musíte přijít na to, jak tu věci fungují, musíte přijít na to, jak můžete jeskyni trochu manipulovat ve svůj prospěch, abyste mohli ovládat svou energii tak, jak potřebujete, ale nakonec přijde okamžik, kdy si řeknete: Dobře, vím toho o jeskyni dost, už nepotřebuji studovat jeskyni, potřebuji studovat východ a cestu domů. Jakmile se někdo pokusí udělat to, je to jako by systém na něho střílel a říkal: Aha, teď na tebe hodíme tenhle odpad, protože jediná věc, kterou Matrix nechce, abys hledal je východ. Nechá tě dělat cokoli jiného, ale možnost jít, tu opravdu velmi ztíží a proto potřebujeme vytvořit obrovský záměr."

Strovoloský mág je podnetná knižka, ale (ako asi v každej) je v nej aj povestná lyžička dechtu. Ježiš Kristus a jeho apoštoli v nej vystupujú ako reálne postavy (plagiátum prevzaté a prevrátené z budhizmu, kde "prebudeného" sprevádza 12 cností), vlastenectvo je zatracované a zamieňané za militantný šovinizmus (vzťahy Turkov a Grékov).
V tom je práve tá dôležitosť a umenie vedieť rozlíšiť, koľko je v danej knihe, alebo niečom, čo človek vníma toho dechtu. Či len lyžička, alebo celé fúriky ako presne naznačujete. A aj to sa dá naučiť.

Opäť "zhodou okolností" som si včera v kníhkupectve pozeral knihy od Castanedu a zvažoval ich kúpu :)

V tom čo ste napísali, mi veľmi pomáha sa zorientovať a hľadať vhodnú formu práve KSB. Ostatné diela alebo texty všetko vhodne v nejakej miere doplňujú, či rozširujú.

Je úžasné vidieť, ako všetky veci a procesy spolu súvisia. Je až neuveriteľné ako môže vôbec takýto komplexný systém (z ktorého vidíme aj tak len malú časť) fungovať aj po častiach, aj ako celok. U mňa má brána "ÚŽASNOSTI" formu nikdy nekončiaceho úžasu nad tým všetkým - formu nekonečna. Nedá sa to poriadne ani slovne vyjadriť. Aj keby som žil 1 000 rokov, nedošiel by som úžasu na koniec a vždy našiel niečo nové, nejaký nový mechanizmus alebo spojitosť.

Ohľadom citlivosti tak mám pocit, že ľudia okolo mňa majú anténu veľkú jeden meter a ja jeden kilometer. Inak podľa karmickej astrológie, som sa v minulosti zaoberal tajnými náukami a mágiou.

Čo sa týka mojej budúcej práce (ak budem niekedy učiteľom, či sprievodcom) tak má láka pomáhať zvyšovať mravno-informačné zabezpečenie sociálneho systému a jeho užívateľov. Možno napísať nejaké sociologické eseje o vlastných skúsenostiach a pozorovaniach ako doplnok (či modul) k mravno-informačným modulom uvedeným v KSB.

Ďakujem veľmi pekne Seneca a pekný deň Vám, aj ostatným čitateľom.

J.
Všetko, stále a všade.
Niečo, niekedy a niekde.
Nič, nikdy a nikde.

A to všetko naraz v jednom momente sa navzájom prelínajúce.

Už sme tu 1 000 000 rokov a tisíce inkarnácií a ešte sme dokopy nič nepochopili a zároveň sme na tom fantasticky, tam kde sa už nachádzame.

Ďakujem aj ja za pozdielanie, spätná väzba je tiež dobrý ukazovateľ niečoho.

Ano presne o tom je "Platónova jaskyña"/ či matrix......."Můžete studovat "jeskyni" navždy ale Platónova jeskyně je tak obrovská, tak složitá a tak podrobná, že ji můžete studovat navždy a někteří to dělají. Někteří prostě doslova budou uvězněni tím, že celý život za životem studují jeskyni. Musíte ji nějakou dobu studovat, musíte přijít na to, jak tu věci fungují, musíte přijít na to, jak můžete jeskyni trochu manipulovat ve svůj prospěch, abyste mohli ovládat svou energii tak, jak potřebujete, ale nakonec přijde okamžik, kdy si řeknete: Dobře, vím toho o jeskyni dost, už nepotřebuji studovat jeskyni, potřebuji studovat východ a cestu domů. Jakmile se někdo pokusí udělat to, je to jako by systém na něho střílel a říkal: Aha, teď na tebe hodíme tenhle odpad, protože jediná věc, kterou Matrix nechce, abys hledal je východ. Nechá tě dělat cokoli jiného, ale možnost jít, tu opravdu velmi ztíží a proto potřebujeme vytvořit obrovský záměr."
Pred každým postúpením do vyššieho ročníka/levelu/života, sú potrebné skúšky. A tie vôbec nie sú ako v škole. Niekedy ani nevieme, čo je skúška, akurát potom vieme, že sme ju zvládli, alebo nie.

Aj skúška požitia jedu, ako to robia nejakí tí mnísi kdesik v chrámoch má svoj dôležitý význam.

Ak aj vylezieme s jednej "bubliny matrixu" tak zistíme, že je ďalšia a ďalšia a...koľko ešte ?

Aj Sokratés zjavne čo to pochopil.

To všetko, čo je tu na našej planéte 0 aj s tým "blatkom" naokolo, je niečo tak bravúrne vymyslené, ako to nazvala jedna skvelá bytôstka " POŽEHNANÁ ŽUMPA", že to ešte chvíľu potrvá, kým prejdeme všetky jaskyne tu na zemi.

A potom nás čakajú ďalšie nádherné jaskyne...

Naposledy upravené:
Veľmi dobré a podnetné témy, prispejem aj ja:
Mám dlhoročné skúsenosti s meditáciami, študujem duchovne zamerané knihy (nie bibliu apod :) ), začal som Silvovou metódou voľakedy veľmi dávno, keď tá firma/pani organizovala ešte len druhý kurz v bývalej čs.republike. Týmto smerom ma to ťahalo od detstva, vo veku cca 10 r. som prežil klinickú smrť a odvtedy som sa pravidelne dostával do meditačnej hladiny, v uvoľnenom stave a pri rozostrenom pohľade na les. Vtedy som nevedel, že som v meditačnom stave mysle, vždy som sa po čase strhol a zľakol sa. O trochu neskôr som často myslel na jedno vytúžené povolanie a ono sa mi to splnilo. Ale ešte stále som nevedel, že som vlastne programoval svoju realitu, zistil som to až na kurze silvovky. Tento kurz bol vlastne začiatkom mojej vedomej cesty za poznaním a odvtedy som prešiel hodný kus cesty. Čoraz viac vecí mi vychádzalo.

Od malička som bol dobrák, dobrosrdečný a priamy, niekto by povedal že naivný až hlúpy, vedel som sa vžiť do kože iného človeka, cítil som a prežíval jeho pocity. Rád som pomáhal a dal by som aj posledné, ak to malo obdarovanému priniesť radosť (preto "hlúpy" :)). Až prišiel čas keď som stretol istú dievčinu a okrem lásky som prvýkrát v živote zažil nenávisť (samo, ona nebola moja prvá, ale značne rozporuplná osoba). Bol to nový pocit, to nepríjemné pálenie okolo žalúdka, zlosť .... začal som zabúdať na meditácie a išiel som čoraz viac zlým smerom. Ako tu viacerí píšete, život - alebo strážcovia, ako verím ja - nám dávajú viacero výstrah, každá je o niečo silnejšia. Nevšímal som si ich, hoci som ich dobre vnímal, až nakoniec prišla tá hlavná, po ktorej som sa totálne prebral (ďalšia facka by bolo už len stiahnutie z obehu). Vážny úraz, čas v nemocnici na rozmýšľanie o tom množstve chýb, ktoré som urobil.
Opäť som sa vrátil verím, že na správnu cestu a po nejakom čase som išiel zamyslený a uvoľnený len tak po meste a zrazu som zacítil ten známy (pozitívny) pocit v okolí plexu solaris, že sa niečo deje, stane, alebo mám niečo urobiť. Zabočil som do kníhkupectva okolo ktorého som išiel a prvé čo mi padlo do oka, bola séria kníh ktoré mi veľmi pomohli napredovať. Keď som ich x-krát preštudoval odpredu aj odzadu, všimol som si na poslednej, reklamnej strane upútavku na knihy Vadima Zelanda. Ruského autora, kvantového fyzika, knihy sa volajú
Ovplyvňovanie reality a pre mňa osobne je to vrchol (zatiaľ), stalo sa to mojou životnou filozofiou. No a po čase som bol zase "náhodou" navedený na KSB, čo je zase momentálny vrchol v máličko inom smere. Je to fantastický pocit, keď sa Vám niečo, na čo intenzívne myslíte, alebo hoci sa Vám o tom aj sníva, zrazu splní. Stáva sa mi to, niekedy častejšie, niekedy zriedkavejšie, ale zakaždým som milo zaskočený. Napriek mojim skúsenostiam.

Viem, že v mojom živote stretávam len dobrých ľudí (resp. nie vždy, tak na 80%), viem, že všetko je dobre tak, ako sa to práve deje, že Stvoriteľ mi dal strážcov, ktorí ma vedú a usmerňujú moje kroky, že sa mám v živote naučiť čo najviac a že všetko, čo sa mi stalo a čo som zažil/prežil, ma smeruje k tomu hlavnému cieľu. Že všetko so všetkým súvisí.

Často sa mi stáva, že ma zrazu napadne niečo, čo sa o pár sekúnd naozaj stane. Možno to nie je nič výnimočné, ale pre mňa je to taký milý odkaz od strážcov. Niekedy sa stane, že človek stretne "učiteľa" tam, kde to nečaká, napr. žobráka, ktorý Vám po darovaní peňazí povie takú neobyčajne múdru vetu, že o nej premýšľate ešte dlho a zisťujete, akú veľkú pravdu Vám povedal. Podľa Zelandovej teórie mi moji strážcovia dajú vždy vedieť, keď moja vrstva sveta zmení polohu s rámci priestoru variánt :). Znamenia sú rôzne, zrazu sa môže ozvať kukučka, keď ste zamyslený/-á, zbadáte čudného človeka apod. Alebo spomenutý pocit v spodnej časti hrude. Funguje to na 100%.

No a na záver - ak toto dlhé táranie niekto dočítal až sem, prajem mu všetko dobro vesmíru :), nech sa nám darí spoločne aspoň položiť základy inému, spravodlivejšiemu svetu

Myslím, že Vadím písal aj o takzvaných "kyvadlách". Ide len o iný termín pre to, čo v KSB nazývame egregory.
Presne, o egregoroch píše aj ďalší ruský autor Svijaš, ktorý napísal sériu kníh o karme - ja veľmi na karmu neverím, ale mnohí sa v tom nájdu.

ja veľmi na karmu neverím
Záleží na tom, či a ako karmu chápeš. Bežne medzi tými, čo si myslia, že vedia čo to je karma, panuje prevzatý ezoterický názor, že karma je niečo magické, s čím sa nedá porátať, nemôžeš tomu uniknúť a je to relikt minulého života. Lenže v skutočnoti je karma o zákone akcie a reakcie a ty si ten, kto vlastne tvorí dôsledky svojich vlastných činov. Nie je na tom žiadna mágia ani hlistým rúškom zahalená ezoterická veličina, o ktorej nič nevieme. Každý človek v momete, kedy niečo koná, alebo aj nekoná (vtedy keď má) si tvorí dôsledky svojich (ne)činov a tie sa mu následne odzrkadľujú v živote, čiže karma je plne dielom jeho vlastných "rúk", na čo by som naviazal známy výrok: "Záchrana topiaceho sa je v rukách samotného topiaceho sa." Ľudia často stotožňujú karmu s nevyhnutným osudom, pričom slovo "osud" veľmi pekne definoval C. G. Jung nasledovným výrokom: „Kým neučiníte nevedomie vedomým, bude riadiť váš život a vy ho budete nazývať osudom.“ Nevedomý človek naraziaci na mylné predstavy o týchto veciach môže potom padnúť do "fatalizmu", čím pán nIKTO veľmi ľahko dokáže vyradiť takéhoto človeka z aktívneho prístupu k riadeniu svojho vlastného života a spraví ho tak závislým na nekonečnom čakaní na záchranu, dotyčný sa stáva obeťou (svojej vlastnej nevedomosti) a žobravo naťahuje ruku o pomoc namiesto toho, aby použil svoju vlastnú ruku na pomoc sebe samému. I celé masy takto boli uvrhnuté do osudovosti. Najlepší príklad z histórie je asi cirkev. Všetko je dané, nič nerob iba ver a všetko je už zariadené, "ora et labora", tu si toto slzavé údolie pretrp a šťastný budeš na onom svete.

tohle heslo mi do něho nezapadá.
Rôzne veci možno vysvetliť rôzne. No ako si ho vysvetľovali ľudia v danej dobe, kedy cirkev bola hlavným arbitrom ľudských životov, je asi jasné. Vzhľadom na úroveň poznania bežných ľudí. A to bola podstata príkladu. Že ty pochopíš heslo inak, je pozitívna stránka tvojej osobnosti a úroveň poznania dnešného človeka. Sám ale v dave, ktorý ho v drvivej väčšine chápe inak, si prakticky väzeň, keďže ťa tá väčšina ťahá so sebou tam, kam nIKTO potrebuje.
A tá reč životných okolností je vlastne to, že čítaš príčiny a následky. Vieš ich rozšifrovať a vieš, čo máš robiť. Vieš SEBAriadiť.

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom