• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Egregoriálno-matričné udalosti

N
Môže ísť o spolupôsobenie. Procesy sú vzájomne vložené. Vyššie to dobre zhrnul @jan18 , pričom egregoriálna úroveň môže skrývať viacero paralelných dejov a teda s odkazom pre viacero subjektov, ako aj pre jednotlivcov, tak aj pre celé Slovensko. Líšia sa navzájom len úrovňou hĺbky z ktorej korenia.

Ja len dodám, že na takéto niečo pôsobia najväčšou silou deje, ktoré sú najsubtílnejšie, a takmer ich nevidno. Z jednej strany všetci chcú všetko rýchlo a hneď. Z druhej strany "nemá kto", tlak narastá, čo sa dá suplujú digitalizáciou a umelou inteligenciou. Znova na úkor budúcnosti. Dnes som bol na dopravnom inšpektoráte niečo vybavovať. Ale prišiel som pomerne neskoro, takže som počítal s tým, že si to tam odsedím. Ako som tak pozoroval ľudí, zaujali ma ešte 2 prípady okrem mňa. Mne chýbal jeden doklad, nechal som ho v aute. A tak som chcel odísť, lebo daná vec mi nejak extrémne nesúri, ešte mám vyše mesiaca času, tak môžem prísť aj inokedy. Dnes zrovna som k tomu pristúpil tak trošku "zvoľna", ten systém im frčí pomerne rýchlo, tak chvíľu počkám a vybavím sa. Ale nepočítal som s 2. vecami:
- je pondelok = nával je väčší,
- normálne tam pracujú 2 policajtky, do konca novembra tam však bude iba jedna, kvôli OČR inej policajtky.
Pani vo vestibule ma upozornila, že mám vyššie číslo a budem dlho čakať, pýtala sa, či mám všetky doklady, vysvitlo že jeden doklad nemám pri sebe, ale trefne ma naviedla, že šak kľudne si môžem ísť pre ne do auta, že aj tak mám číslo, ktoré hneď nepôjde na radu.
Sedel som a čakal, vravím si, šak keď by to bolo príliš dlho, odbehnem si vybaviť ešte 2 veci medzičasom, uvidím, ako rýchlo to pôjde. Zavolali dnu prvého. Po asi 15 minútach pán vyšiel odtiaľ telefonujúc manželke, že ho poslali preč, pretože auto je napísané na ňu a ona musí byť pri vybavovaní. Rozčúlil sa a osopil na pani vo vestibule, ktorá mu vysvetľovala, že je tam iba jedna policajtka, a on do nej vytočený, že sa nevybavil (kvôli jeho vlastnej nevedomosti) ďalej búšil zvýšeným hlasom, že prečo tam nejde ona, a že šak môže aj ona to robiť, pričom 2x jedlivo poznamenal: "Čo je toto za štát?!?!" Potom odišiel. Ja som odbehol do poisťovne a vrátil som sa, pozerám, ešte išla len 4ka, ja som mal 13tku, znova som vybehol vybrať si peniaze do bankomatu. Všehovšudy to spravilo možno hodinu, čo som bol vonku a nemusel som tam sedieť a čakať. Na rade bola 6tka. Hovorím si, toto tu je nadlho. Prišiel pán, ktorá za mnou ráno čakal v rade. Ešte jak ráno došiel za mňa, spadla mu huba, že koľko tam je ľudí. Vtedy som mu nepovedal nič. Mal 14tku. Teraz tesne po tom jak som znova vošiel dnu, prišiel aj on. Sadol si vedľa mňa. Dali sme sa do reči a rozhorčene mi vysvetľoval, že tam bol minule, a že nebolo zďaleka toľko ľudí. Vravím mu, asi ste neboli v pondelok? Pritakal, že nie. Hovorím iné dni tu taký nával nie je, a pani vysvetľovala, že policajtka je tam teraz iba jedna až do konca novembra. Zamyslel sa. A stíchol. Zrejme to pochopil. Ja som videl, že to je bohužiaľ nadlho, podal som mu svoje číslo a odišiel som domov. Vybavím inokedy.
A takýchto príbehov je denne všade kopu. Keby ľudia nemali ani tak efektívne pracujúci informačný systém (prenesme sa do času cca 10 rokov nazad a viac), kedy sa otváral úrad o 8:00 ako aj dnes, ale na to, aby sa človek vybavil išiel už o 5tej-6tej ráno stáť radu, aby bol medzi prvými a nečakal na vybavenie celý deň. Prečo o tom píšem? Nuž preto, čo som bol spomenul na začiatku. Všetko chceme hneď a okamžite. Ak to nemáme, nastupuje nervozita, hnev a jed. Nadávame na to, ako funguje štát. Niekedy oprávnene, ale veľmi často je to iba tým, že si nie plne uvedomujeme, že my sami tomu nepomáhame. Zaiste, človek nemôže nosiť v hlave všetko. Zbláznil by sa. Z druhej strany však ide aj o to, ako hlboko máme zakorenený odpor voči obmedzeniam, ktoré sa tým nielenže nevyriešia, ale budú sa ešte stupňovať, pretože JŽO sa tak prejavuje vždy, keď človek sám v sebe nesie nezvedomené programy a odpory. Stupňovaní JŽO, kedy sa skupina nespokojných jednotlivcov zväčšuje nakoniec začne tlačiť na jednotlivcov až tak, že znižuje ich schopnosť vykonávať dané funkcie/prácu, ľudia sú preťažení zo všetkých týchto hier, vyhorení, mnohí od toho odskočia pracovať inde a na tých, čo ostali, sa tlak takto ešte viac zvýši, čo znova vedie k skokovitému nárastu pravdepodobnosti zlyhania.

Blízko mňa sedel otec so synom. Malý chlapec mohol mať asi 5 rokov. Pýtal vodu. Otec mu pokojne a trpezlivo vysvetlil, že nemá so sebou vodu. Stále sa nemohol dočkať, kedy už pôjdu na radu. Otec mu trpezlivo vysvetľoval, že už to bude o chvíľu, lebo majú nejaké číslo a na obrazovke svieti už predchádzajúce číslo. Medzitým mu tak zľahka vysvetľoval ako ten systém funguje, aby zabavil jeho pozornosť. Na obrazovke naskočilo ich číslo. Otec naradostene vzal syna za ruku a šli dnu. A ten malý chlapec sa tešil a jasal, že konečne sú na rade, čo si všimli úplne všetci v miestnosti.
Najväčšia cnosť rodiča je trpezlivosť.

Inak ešte k tomuto krátko by som:
Voľakedy mohol na mašinu sadnúť len človek, ktorý mal jednu z 3 predpísaných škôl. Pred 25 rokmi v Rakúsku a Nemecku začal už byť nedostatok vlakvedúcich, tak brali aj pekárov a zaúčali ich.

Teraz táto "vymoženosť" západnej civilizácie prišla pred pár rokmi aj k nám.

Lenže my sme už ďalej - na železnici už robia Ukrajinci a Uzbeci. Tu máte výsledok.
Ak si dobre pamätám, v nedávnej minulosti tieto veci (zrážky a nehody vlakov) pomerne často stíhali našich českých bratov. Bolo to každú chvíľu. Pamätáte sa? Teraz to relatívne utíchlo.
A teraz:
1. bolo to len tým hore = nedostatkom kompetentných kádrov?
2. boli to všetko sabotáže?
3. boli to všetko E-M udalosti?

Stojí za zamyslenie. U nás sú to za krátky čas 2 vážnejšie nehody, no predtým niečo bolo tiež. Podľa mňa je to hlavne prejav 1 a 3. Bod 2. vylučovať nasilu nechcem, ale zatiaľ sa mi nejaví, že by existovali jasné dôkazy sabotáže = buď bola urobená fakt že poriadne, alebo nebola urobená vôbec a je to kombinácia 1 + 3.

Práve som dotelefonoval s kamošom, bývalým hasičom, už je vo výsluhovom dôchodku a chvíľku pracoval na železnici na rampách v našom krajskom meste. A podľa neho to bola čistá psychiatria a cca po pol roku aj odišiel, lebo ako povedal, že on sa nedá zavrieť za to, že veci nefungujú. ( iba som si overoval, to čo pred asi rokom porozprával, ešte pred nehodami, sucho vtedy konštatoval, že sa určite niečo stane a ani neni jasnovidec, aj keď má všelijaké zaujímavé zážitky a keď boli asistovať onehdy v Tlmačoch ako hasiči v atómke pri kontrolách, tak o tom mi zakázal hovoriť a aj preto niektorí nemôžu ani citíť súčastný klan pri moci, lebo pamätajú, ako sa hospodárilo a čo sa za nich robilo, to fakt nechcete vedieť)

A hlavne kôli bezpečnostným prvkom, čo aj pri odchode na plno povedal hlavnému výpravcovi stanice. A prečo sme v takomto stave ?

Podľa jeho pozorovania :

- penezia idú (išli, roky) úplne niekam inam ako by mali ( v krajinách okolo vlaky fičia aj 300km/h)
- šetrí sa na ľudoch, zamestanávajú ľudí za almužny, starých prepúšťajú, aby im nemuseli platiť veľké výplaty a ani ľudia nechcú robiť robotu, za dvoch, či troch.( preťaženosť, stres)
- predstavenstvo šetrí na ľuďoch, aby sebe dali viac na výplaty a odmeny ( že by podobnosť čiste náhodná s niekým ?)
- nie sú ľudia do praxe, ale šimlov kde sa nerobí v kancloch nadostač ( čo to tak pripomína ?)
- predávali sa všetky rekreačné a oddychové zariadenia niekomu ( komu asi ?), kde ľudia mali oddychovať a nikto nevie komu a kde sú tie peniaze.

A táto situácia, je ako cez kopirák vo všetkých rezortoch. Ja som zažil, čo dorábali kdh-hácky, alebo smer-ácky riaditelia ( úplne jedno z akej zlodejskej bandy) v nemocniciach a vždy som odišiel a nahováral ostatných, nech to urobia, lebo keď im dá 30 ľudí naraz výpoveď, tak to neustoja...no hádajte ako to dopadlo ?

Minulosť každého dobehne. To sú desiatky rokov, čo sa to všetko deje a iba sa prestriedajú a tvária sa, že voľačo robia.

Prečo sa asi teraz udiali tie nehody, práve teraz, tejto garnitúre, žeby náhoda ? Tu nič nieje náhoda, všetko sa deje presne, na atóm presne. To čo robili pred x rokmi sa im krásne vracia a môžu sa vyhovárať na neviem čo všetko... (kto čo seje, to aj žne, a aj po rokoch)

Plus začínajú účinkovať šmakulády, pretože ja zažívam denno denne, že ľudia nedajú prednosť z vedľajšej a všelijaké "čudné" situácie, kde ma prvé napadne, že či majú všetkých doma ? A keď idem po meste na "mestskom bicykli" ( cesťák a horák do mesta nepoužívam) tak takmer všetci čumia do mobilov, ešte aj vodiči, už aj kolobežkára som videl.

Simulácia má perfektne vymyslené zákonitosti a naučíme sa, aj keď nechceme...

A záleží na každom z nás, či to bude také jemnejšie, alebo si to vyskúšame tak drsnejšie. Či už ako jednotlivci, alebo aj ako spoločnosť.

Naposledy upravené:
Musím súhlasiť. Napr. v rezorte lesníctva momentálne dochádza k úplnému rozvratu. Nádeje, že táto garnitúra zastaví deštrukciu lesného hospodárstva, "bezdôvodné" odovzdávanie obrovských výmer hospodárskych lesov tzv. "ochrane prírody" (ktorá so skutočnou ochranou prírody nemá lautr nič spoločné), sa rýchlo rozplynuli. K tomu sa pripája nehanebné rozkrádanie obchodu s drevom a "dielo" je dokonané. Vzhľadom ku zlej situácii v št. podniku vymenili gen riaditeľa, ktorý predtým pôsobil aj u plynárov. Mal renomé pomerne schopneho riadiaceho pracovníka. Urobil si v podniku prieskum a prvé opatrenie, kt. urobil (chcel urobiť), boli zmeny v obchode s drevom, ktorý ovládajú mafiánski kmotri. A viete, čo sa stalo? Okamžite ho odvolali! Neohrial sa ani 3 týždne - menej ako brigádnik na chmeli. Na jeho miesto posadili bieleho koňa a prvým námestníkom urobili buzeranta (skutočného "dúháka") ktorý povereného riaditeľa ovláda. Katastrof. situácii chcú nominanti "sociálnej vlády" riešiť nevyberavým vyhadzovaním ľudí z práce. Toto je odvrátená stránka tejto garnitúry.

Fico má velmi podobnou situaci co Putin, co se týká řídícího korpusu.
Jeden môj známy to komentoval takto: "Keby všetkých, ktorí si to zaslúžia, zastrelili, tak tam nemajú koho dať". Proste ponovembrový kryptokoloniálny režim vytvoril nevídanú kádrovú krízu. Máme len zlodejov, prozápadných kolaborantov, grázlov a hlupákov. Systém vytvorený v minulosti ešte škrípajúc zotrvačnosťou dožíva, ako jazdec bez hlavy. Stačí zakopnutie a všetko skončí.

Toto je odvrátená stránka tejto garnitúry.

Tu ani nikdy nebola iná stránka žiadnej garnitúry. Komouši to dokázali udržať len vďaka "tvrdej ruke", ale pri tom sami tiež robili, to čo robili. A po naplánovánom vybrakovaní za spolupráce a dohody s tými, čo mali kontakty a telefónne čísla sa to začalo aj 1989 u nás. To je v nejakej forme všade na planéte. Je to škola.

Všetko je to len a len o ľuďoch. Ak sa zmenia ľudia, tak len zdola môže prísť kvalita hore. Ale nakoľko sme na planéte 0, kde sú parametre určené, kde je presne vyhranené, aký spôsob a druh výučby je potrebný, aby prebiehal.

Skoro absolútna väčšina celej populácie na planéte má nastavenie, ktoré vlastne predurčuje dianie, ktoré sa tu neustále opakuje. Aké všelijaké vyspelé civilizácie tu už boli a všetky do jednej lahli popolom a temer nič po nich nezostalo !!! A to boli technicky aj morálne na míle od momentálnej, ktorú teraz žijeme. Momentálne sme ešte oproti nim primitívy.

Neustále sa to tu opakuje dokolečka dokola. Až dokedy každá jedna bytosť sama za seba nepreukáže, že má "parametre a kvalitu", aby mohla opustiť tento level a ísť sa už učiť do vyššieho ročníka.

To, že včetci naokolo robia to, čo robia je presne tak ako sa to má diať, aby došlo k poznaniu. A kto pochopil, môže už sám za seba inak. Môžeme okomentovať dianie na okolo, to k tomu patrí, veď o tom je ten posun. To že to niekto robí podľa seba je už jeho osobná voľba a pekne krásne si ju príde zase odžiť do tejto geniálnej simulácie, výučbového programu so všetkým, čo k tomu patrí. Veď preto sme tu aj my všetci. A zažívame presne, to čo sme kedysi robili aj my. A prečo už máme chuť to robiť a aj to niektorí robíme inak. Lebo už vieme, lebo máme zažité konce civilizácií, pády a katastrofy.

Ale koľko ďaľších to ešte nechápe a potrebuje zažiť na vlastnej skúsenosti, lebo inak to nepochopia. A o tom je táto planéta. Nikoho nasilu nedonútite byť šťastnými. To jednoducho nejde. To môže každý len sám za seba spoznať.

Kto hľadá ten nájde. Treba žiť najlepšie, ako to len ide. A aj na to treba akosi dôjsť, že ako to vlastne je. Ale až zase "hore" budeme vedieť presne vyhodnotiť, že ako sme to tu zvládli a uvidíme čo ďalej.

Je to taký krásne začarovaný kruh, ale len každý z nás za seba môže z neho vedome vystúpiť...

Že by matrix ? A koľko je levelov ? Multidimenzionalita v multidimenzionalite...to už nedáva ani môj počítač, lebo ešte neviem takmer nič...(takú prťku, čo to, si fandím)

Naposledy upravené:
Tu ani nikdy nebola iná stránka žiadnej garnitúry. Komouši to dokázali udržať len vďaka "tvrdej ruke", ale pri tom sami tiež robili, to čo robili. A po naplánovánom vybrakovaní za spolupráce a dohody s tými, čo mali kontakty a telefónne čísla sa to začolo aj 1989 u nás. To je v nejakej forme všade na planéte. Je to škola.

Všetko je to len a len o ľuďoch. Ak sa zmenia ľudia, tak len zdola môže prísť kvalita hore. Ale nakoľko sme na planéte 0, kde sú parametre určené, kde je presne vyhranené, aký spôsob a druh výučby je potrebný, aby prebiehal.

Skoro absolútna väčšina celej populácie na planéte má nastavenie, ktoré vlastne predurčuje dianie, ktoré sa tu neustále opakuje. Aké všelijaké vyspelé civilizácie tu už boli a všetky do jednej lahli popolom a temer nič po nich nezostalo !!! A to boli technicky aj morálne na míle od momentálnej, ktorú teraz žijeme. Momentálne sme ešte oproti nim primitívy.

Neustále sa to tu opakuje dokolečka dokola. Až dokedy každá jedna bytosť sama za seba nepreukáže, že má "parametre a kvalitu", aby mohla opustiť tento level a ísť sa už učiť do vyššieho ročníka.

To, že včetci naokolo robia to, čo robia je presne tak ako sa to má diať, aby došlo k poznaniu. A kto pochopil, môže už sám za seba inak. Môžeme okomentovať dianie na okolo, to k tomu patrí, veď o tom je ten posun. To že to niekto robí podľa seba je už jeho osobná voľba a pekne krásne si ju príde zase odžiť do tejto geniálnej simulácie, výučbového programu so všetkým, čo k tomu patrí. Veď preto sme tu aj my všetci. A zažívame presne, to čo sme kedysi robili aj my. A prečo už máme chuť to robiť a aj to niektorí robíme inak. Lebo už vieme, lebo máme zažité konce civilizácií, pády a katastrofy.

Ale koľko ďaľších to ešte nechápe a potrebuje zažiť na vlastnej skúsenosti, lebo inak to nepochopia. A o tom je táto planéta. Nikoho nasilu nedonútite byť šťastnými. To jednoducho nejde. To môže každý len sám za seba spoznať.

Kto hľadá ten nájde. Treba žiť najlepšie, ako to len ide. A aj na to treba akosi dôjsť, že ako to vlastne je. Ale až zase "hore" budeme vedieť presne vyhodnotiť, že ako sme to tu zvládli a uvidíme čo ďalej.

Je to taký krásne začarovaný kruh, ale len každý z nás za seba môže z neho vedome vystúpiť...

Že by matrix ? A koľko je levelov ? Multidimenzionalita v multidimenzionalite...to už nedáva ani môj počítač, lebo ešte neviem takmer nič...(takú prťku, čo to, si fandím)
Komunisti o.i. strazili podniky v kazdom podniku mali svoje zakladne organizacie. Strazili aj mieru kradnutia skratka len tolko sa ukradlo aby podnik plnil plan a fungoval.Hovorilo sa tomu ze si takto ludia pomahali lebo nebolo tovaru a sluzieb. Po revolucii zakladne organizacie KSS odisli z podnikov. Zacalo sa eldorado od riaditela cez odbyt a nakup po posledneho pracovnika. Kto co mohol čorol. Dneska tito ludia vypisuju na politikov co kto rozkradol ako to patrilo narodu statu atd. Ten podnik aby este ako tak fungoval musel mat gazdu privatizacia bola nevyhnutna. Ako to je ked je podnik kazdeho a nikoho bez tvrdej ruky mozno pozriet cilske bane na med. Ludia maju velke naroky na politikov a riadiace kadre nech sa pozru na seba. Druzstva. Tu nedaleko byva posledny predseda JRD. Hovori mi dalo sa pokracovat ale ludia druzstvo rozkradli hovoril som im na kazdej schodzi ze takto sa robit neda. Kobylky. Robil som podnikoveho pravnika od 87roku mal som na dohody dalsie podniky neskor po advokatskych skuskach som mal v portfoliu byvale s.p. transformovane na a.s. nasledne privatizovane. Videl som do vnutra procesov co bezali v podnikoch. Na ludi musis tvrdou rukou ci komunistickou alebo sukromnou. Toto je realita.

Na ludi musis tvrdou rukou ci komunistickou alebo sukromnou. Toto je realita.
áno, je to tak.
Bývalý spolužiak, ktorý sa stal riaditeľom v jednom nemenovanom podniku to zhrnul takto: " v práci, ak si vedúcim, tak sú len dve možnosti: buď máš "vredy" na žalúdku ty, alebo tvoji podriadení. Ja som sa rozhodol, že tu budú moji podriadení..."

Naposledy upravené:
áno, je to tak.
Bývalý spolužiak, ktorý sa stal riaditeľom v jednom nemenovanom podniku to zhrnul takto: " v práci, ak si vedúcim, tak sú len dve možnosti: buď máš "vredy" na žalúdku ty, alebo tvoji podriadení. Ja som sa rozhodol, že tu budú moji podriadení..."
:-) kamos riaditel vyroby mi hovori. Stazovali sa ze ich majitel doji. Tak im hovorim, doji Vas ale da Vam nazrat aby Vas mohol dojit. Vy si myslite ze mozete len mlieko brat a Vy nemusite dat nazrat krave? Je to o dohode.

Komunisti o.i. strazili podniky v kazdom podniku mali svoje zakladne organizacie. Strazili aj mieru kradnutia skratka len tolko sa ukradlo aby podnik plnil plan a fungoval.Hovorilo sa tomu ze si takto ludia pomahali lebo nebolo tovaru a sluzieb. Po revolucii zakladne organizacie KSS odisli z podnikov. Zacalo sa eldorado od riaditela cez odbyt a nakup po posledneho pracovnika. Kto co mohol čorol. Dneska tito ludia vypisuju na politikov co kto rozkradol ako to patrilo narodu statu atd. Ten podnik aby este ako tak fungoval musel mat gazdu privatizacia bola nevyhnutna. Ako to je ked je podnik kazdeho a nikoho bez tvrdej ruky mozno pozriet cilske bane na med. Ludia maju velke naroky na politikov a riadiace kadre nech sa pozru na seba. Druzstva. Tu nedaleko byva posledny predseda JRD. Hovori mi dalo sa pokracovat ale ludia druzstvo rozkradli hovoril som im na kazdej schodzi ze takto sa robit neda. Kobylky. Robil som podnikoveho pravnika od 87roku mal som na dohody dalsie podniky neskor po advokatskych skuskach som mal v portfoliu byvale s.p. transformovane na a.s. nasledne privatizovane. Videl som do vnutra procesov co bezali v podnikoch. Na ludi musis tvrdou rukou ci komunistickou alebo sukromnou. Toto je realita.

Opäť človek musí len "smutne" súhlasiť. Ale v tom je to pochopenie, ľudia sa musia poučiť na vlastnej skúsenosti, inak to nepochopia. Ľudia majú presne to čo potrebujú, vlastné zrkadlá, ale im to ešte nedochádza, ale raz im to docvakne. Tak ako docvaklo aj nám.

Môžeme im akurát tak želať, nech sa im na ich ceste poznania "darí" najlepšie pre nich ako je to len možné. A ono sa aj bude...

To, že sa to nám až tak nebude pozdávať, lebo vieme, že by to mohlo a dalo by sa aj inak, je o tom, že ak som si vedomý práva na slobodné rozhodnutie a ako ho uplatním, je už zas len na mne...

Jeden múdry pred 2000 rokmi tiež povedal. " A hlavne sa modlite a želajte svojim neprajníkom". A chlapík vedel, čo hovorí.

Veci sa dejú a aj sa budú diať, každému presne, ako je treba, aby sa naučil. Či sa nám to už páči, alebo nie.

Naposledy upravené:
áno, je to tak.
A tu je ten krásny moment, kde sa vďaka poznaniu človek môže už ocitnúť v bode, kde už nebude potrebovať "vredy".

Zažil som to síce len v uSa, keď som robil v jednej pizerii-bagetárni pekára, kde manageri buzerovali všetkých okrem mňa, lebo zistili, že ma nebaví flákať sa ( nakoľko pri práci, keď vás baví, uteká omnoho lepšie čas, ako keď sa nudíte, alebo sa máte zašívať) a dokonca sa ma chodili vypytovať, že ako veci zlepšiť a zefektívniť a nakoniec mi aj ponúkali miesto vedúceho. Čo som im slušne odmietol, lebo za pár dolárov navyše mi to nestálo.

A to je to, kde si môžete zmeniť svoj vlastný svet aj v tomto veľkom svete vďaka poznaniu. To je nádherná "zázračnosť", ktorá sa začne diať, vďaka poznávaniu sa a učeniu sa zákonitostiam tohto matrixu, kde sa potom začnú diať veci hraničiace so Sci-fi a fantáziou...

Káždý ako sa sám rozhodne, čo si potrebuje ešte zažiť a dožiť a čo ďalšie nové spoznávať.

Naposledy upravené:
Tu ani nikdy nebola iná stránka žiadnej garnitúry. Komouši to dokázali udržať len vďaka "tvrdej ruke", ale pri tom sami tiež robili, to čo robili. A po naplánovánom vybrakovaní za spolupráce a dohody s tými, čo mali kontakty a telefónne čísla sa to začalo aj 1989 u nás. To je v nejakej forme všade na planéte. Je to škola.

Súhlasím tak z 95%. Akurát si myslím, že zmena zdola prísť nemôže. Keď je na salaši bordel, ovce poriadok neurobia. Masa davu je nevedomá a z jej radov môžu výjsť nanajvíš mafiáni, grázli a banditi, ktorí sa vyznačujú op**ou chytrosťou a tým, že sú bezohľadnejšie svine ako ostatní. Ozajstný Človek prichádza od hora, od Boha . Nemyslím grázla, ktorý sa sám povýši na "Človeka". Dnes je k dispozícii DVTR a KSB. Koľko ľudí má záujem o tieto či iné znalosti? 2-3%? Dav netúži po poznaní a otroctvo im vyhovuje. Túžia aby za nich rozhodoval pán a im stačí plný bachor, hlúpe zábavky a podobne.

áno, je to tak.
Kvalitný riadiaci pracobník nie je dráb. My na Slovensku nemáme tradíciu riadiacej kultúry. Za komunistov sa určitý druh riadenia rozvinul, no jeho nositelia sú už v dôchodku alebo mŕtvi. Preto "manažeri" u nás kompenzujú svoju mizernú kvalitu terorom a buzeráciou, " výrobou vredov". Vo firmách vlastnených cudzincami sú najviac nenávidení slovenskí riadiaci pracovníci. Nemec, Francúz, Dán, dokonca aj Korejec je vnímaný v pozitívnejšom svetle. Domáci janičiar si chce šplhnúť u páníčka a zároveň nevie riadiť. Tak buzeruje, vyhadzuje, strháva z platu... Sám chce 7000 mesačne.

Naposledy upravené:
Kvalitný riadiaci pracobník nie je dráb. My na Slovensku nemáme tradíciu riadiacej kultúry. Za komunistov sa určitý druh riadenia rozvinul, no jeho nositelia sú už v dôchodku alebo mŕtvi. Preto "manažeri" u nás kompenzujú svoju mizernú kvalitu terorom a buzeráciou, " výrobou vredov". Vo firmách vlastnených cudzincami sú najviac nenávidení slovenskí riadiaci pracovníci. Nemec, Francúz, Dán, dokonca aj Korejec je vnímaný v pozitívnejšom svetle. Domáci janičiar si chce šplhnúť u páníčka a zároveň nevie riadiť. Tak buzeruje, vyhadzuje, strháva z platu... Sám chce 7000 mesačne.
Ešte doplním. V susednej firme jediní, kto vie niečo riadiť, je majiteľ - starý privatizér exkomouš a starí majstri, všetci vo veku 59>. Pár najatých
" manažérov" s platom od 3 000 s modernými školami "managementu", sú nepoužitelní kreténi - diverzanti. To najlepšie, čo môžu pre firmu urobiť, je sedieť v kancli a nerobiť nič. Keď im to známy povedal na porade (o málo "kulantnejšie" ako ja tu), chceli ho vyhodiť. Zastal sa ho Najvyšší a zdôvodnil to tým, že o toho technológa nemôže prísť, nemá ho kým nahradiť.

Súhlasím tak z 95%. Akurát si myslím, že zmena zdola prísť nemôže. Keď je na salaši bordel, ovce poriadok neurobia. Masa davu je nevedomá a z jej radov môžu výjsť nanajvíš mafiáni, grázli a banditi, ktorí sa vyznačujú op**ou chytrosťou a tým, že sú bezohľadnejšie svine ako ostatní. Ozajstný Človek prichádza od hora, od Boha . Nemyslím grázla, ktorý sa sám povýši na "Človeka". Dnes je k dispozícii DVTR a KSB. Koľko ľudí má záujem o tieto či iné znalosti? 2-3%? Dav netúži po poznaní a otroctvo im vyhovuje. Túžia aby za nich rozhodoval pán a im stačí plný bachor, hlúpe zábavky a podobne.

Tu by sme mohli prevelice dlho polemizovať. Ja tipujem, že ani tie percentá, ktoré ste dali to nie sú. Ešte menej.

A zmeny viac menej prichádzajú vždy z dola, ale musia na to byť podmienky. A tie sme už momentálne ďaleko prešvihli. V šúčastnej dobe "peňazí" a "morálky" už nie je žiadna zmena možná.

Na rad prichádzajú iné mechanizmy pochopenia, čistenia, upratovania a tu bude otázne, ako bude treba "upratať", či len tak zľahka, alebo to bude znova od prvotno-pospolnej.

Pokiaľ vládnu peniaze, tak ako to tu funguje, zmena spoločnosti je nemožná, ale jedinec ako bytosť vďaka náročným podmienkam zase môže fantasticky poskočiť o riadny kúsok "dopredu".

Samozrejme je to len môj osobný názor ( a bolo by super, keby som sa mýlil v niečom). Budúcnosť ukáže...

Naposledy upravené:
Tu by sme mohli prevelice dlho polemizovať. Ja tipujem, že ani tie percentá, ktoré ste dali to nie sú. Ešte menej.

A zmeny viac menej prichádzajú vždy z dola, ale musia na to byť podmienky. A tie sme už momentálne ďaleko prešvihli. V šúčastnej dobe "peňazí" a "morálky" už nie je žiadna zmena možná.

Na rad prichádzajú iné mechanizmy pochopenia, čistenia, upratovania a tu bude otázne, ako bude treba "upratať", či len tak zľahka, alebo to bude znova od prvotno-pospolnej.

Pokiaľ vládnu peniaze, tak ako to tu funguje, zmena spoločnosti je nemožná, ale jedinec ako bytosť vďaka náročným podmienkam zase môže fantasticky poskočiť o riadny kúsok "dopredu".

Samozrejme je to len môj osobný názor ( a bolo by super, keby som sa mýlil). Budúcnosť ukáže...
"Vládnu peniaze" - znamená egoizmus, hmotárstvo. Žiadny systém tak dlho nevydrží fungovať, rozpadne sa na súperiace egá. Osobne typujem veľké upratovanie od prvotno- pospolneh, eventuélne raného feudalizmu.

"Vládnu peniaze" - znamená egoizmus, hmotárstvo. Žiadny systém tak dlho nevydrží fungovať, rozpadne sa na súperiace egá. Osobne typujem veľké upratovanie od prvotno- pospolneh, eventuélne raného feudalizmu.
Buducnost je mnohovariantna ale ako sa hovori pesimista je dobre informovany optimista :-). Pravdou je ze noznice medzi homo prezuvavsi a homo erectus sa roztvaraju. U tych prezuvavcov treba akceptovat ze maju pravo na omyl je tam masa ludi ktori necitia potrebu nieco menit ale zmeni to niekto mimo nich a oni sa budu musiet prisposobit resp. minimalne zacat premyslat. Internet sposobi, ze ludia uprednostnia evolucne riesenia a HNR reset asi nebude aplikovat. Ak na toto myslite.

Buducnost je mnohovariantna ale ako sa hovori pesimista je dobre informovany optimista :-). Pravdou je ze noznice medzi homo prezuvavsi a homo erectus sa roztvaraju. U tych prezuvavcov treba akceptovat ze maju pravo na omyl je tam masa ludi ktori necitia potrebu nieco menit ale zmeni to niekto mimo nich a oni sa budu musiet prisposobit resp. minimalne zacat premyslat. Internet sposobi, ze ludia uprednostnia evolucne riesenia a HNR reset asi nebude aplikovat. Ak na toto myslite.
Ja typujem, že HNR pristúpi k resetu. Terminálne štádium Kali jugy ("vrchol evolúcie").

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom