seneca
Člen
Tušim 8 rokov dozadu som cestoval z Kasselu ( Nemecko) do Viedne. Po nemecku sme fičali 315, v Rakúsku bola maximálka 260. Zábavné bolo, že cesta z Viedne do BA a potom ešte čo to trvala skoro toľko isto, čo z Kasselu do Viedne.Toto by ma inak akože celkom zaujímalo. To nebude bežný parameter pohybu vlaku. Naposledy som sa vlakom viezol v ČR a štandard normálne 120, ako aj u nás. Žeby v Maďarsku a Poľsku vlaky bežne chodili 300? To sa mi nechce veriť.
Tá rýchlosť bola myslená v zmysle bezpečnosti. Tu ani tak rýchlo vlaky nebudú jazdiť nikdy a bezpečnosť pritom úplne niekde inde.
Bol by ste prekvapený, ako "veľmi" záleží na kvalite a bezpečnosti papalášom na ľuďoch. Troška pripomeniem.
Onehdy na polovičku záchranných staníc na SK vyhrala tender dánska firma FALCK. A už pred tým s ňou boli skúsenosti. A na väčšinu ostatných Bratislavská záchranná. A viete čo spravila firma z dánska. Dostala naše peniaze a nakúpila nové sanitné vozidlá a na slovensko poslala z dánska jazdenky z 200 000 až 300 000km najezdené. Hádajte kto bol vtedy pri koryte ? To pána nevyrušovalo ? Asi nie, lebo dostali všimné. Ale nás áno, čo sme pracovali. A ak sa niekto sťažoval, čau párky, tak ako vždy sa radšej držala klapačka. Ja som už bol na inom mieste v systéme, ale všetci sme sa poznali. Všetci sme presne vedeli, ako prebiehali tendre. A preto vačšina zdravotníkov nemusí túto grupu, čo je teraz pri váľove.
A bol ešte jeden tender, ale nechce sa mi zverejňovať ešte moju identitu...a to si budem pamätať do svojej najbližšej smrti a nezabudnem naň. A bol v ňom osobne zamontovaný panáčik, ktorý si tak "sociálne" nadelil 12 000 a rentičku.
To že všetci jeho predchodcovia a členovia všetkých politicko-oligarchicky zoskupených klanov to robili podobne, alebo ešte horšie ho ale nijako neospravedlňuje. A nejednalo sa o zahraničný kapitál a ani nič globálne. Bolo to čisto "slovenské pieskovisko".
A ak vyleze na svetlo sveta, čo sa ešte teraz nehovorí nahlas, ale určité "zložky v štáte" o tom majú aj nahrávky a záznamy ( a dostávajú všimné), tak to ešte len bude zemetrasenie...