Niečo podobné tvrdím dlhodobo aj ja sám. Totiž Slovensko (ale aj celý svet) má žalostne málo aktívnych ľudí... Z celej populácie je aktívnych tak možno 8 percent a drvivá väčšina z tejto malej skupiny sú ľudia bez chrbtovej kosti, čo sa tlačia do politiky a biznisu. T.j. vidíme aktivitu len u tých nesprávnych.Toto nie je obhajova Fica = opakovať mi to nie je treba. Toto predsa vieme obaja, a to sa v tom rozhovore píše tu:
A teraz sa vráťme k tomu, čo nevie väčšina. Pretože to nechce vedieť. Pretože si to neuvedomuje. A to sa píše v tom rozhovore tu:
... a akého. Podstatné je, že je to "cár", tak nech "c(Č)aruje tak, aby my sme boli spokojní".
A pokiaľ ide o toto:
Tak práve to je obraz toho celého. Ja sa nechcem opakovať, ale toto som nepísal tak dávno (rozklik ,tu je vidno len to, na čo reagujem):
Ani toto:Keď už chceš lúštiť...Prax je kriteriom pravdy. Tak Fico asi konal spravne ked ma za sebou bajpas,prehral volby, rozpadla sa mu strana, skoro ho zatvorili, (zavazil hlas Tabakovej ze ho nevydali a asi este jedneho?) a nasledne bozia prozretelnost mu zachranila zivot. Tu si moze kazdy urobit svoj vyklad JZO. Moj vyklad je nasledovny: To ze Fico je este medzi zivymi znamena ze je tam este nejaky potencial co ma naplnit, nevycerpal hranice bozieho dopustenia ale ho to riadne otlklo. Fico nedavno zahlasil, ked chces s vlkmi byt musis s nimi vyt. Toto je jeho problem problem jeho vnutra.
To len znova na to, aby sme pochopili, že:Dávno pred voľbami som hovoril každému, kto sa o politiku zaujímal, že je naivný, ak si myslí, že táto vláda všetko otočí o 180°. Z toho plynie ten, kto to čakal, sedel na obrovskej ilúzii.Každý dúfal, že táto vláda to začne naprávať,
Realita je presne taká, aká je. Ľudia nemajú vedomosti a veria ilúziám...ale realita je úplne opačná a oni tú krízu naďalej prehlbujú. Štát namiesto toho aby riešil základné príčiny tejto krízy, odstraňoval ich a robil reformy a modernizáciu, tak sa zasekol a jedine čo vie, tak je len okresávanie výdavkov a prepúšťanie. Kamenický povedal,
Všetci tu stále dokola prezentujete prežitie Fica ako JŽO výhradne pre neho. Ale bol to jednoznačne JŽO pre celý národ! Pre mňa, pre teba, pre každého.
Poviem to inak, a to bude zároveň moja konečná bodka za touto témou z mojej strany:
"Žiadny pretekár nedokáže zo svojich koní vymlátiť viac, ako mu môžu dať. Žiadny tréner nedokáže vymlátiť zo svojich hráčov viac, ako sú oni sami schopní zahrať. Žiadny doktor nedokáže vyliečiť svojho pacienta, keď on odmieta liečbu a nechce robiť to, čo mu doktor radí. ŽIADNY CÁR NEDOKÁŽE VYRIEŠIŤ PROBLÉMY ĽUDÍ ZA NICH, KEĎ MU V TOM DOSTATOČNE NEPOMOŽU!"
O tom je ten úryvok videa hore. Pretože oni nechcú zmenu. To by sa sami chceli meniť. Oni chcú len aby to nebolo také ťažké. Popritom sami nemajú ani pary o tom, aké chcú aby to bolo. Už som to tu zdôrazňoval viackrát. Vedieť kam nechcem privedie ľudí späť len k tomu vedieť kam nechcem. Vedieť kam chcem je východisko z:
Niektorí (nemenujem) tu neustále hádžu všetko iba na "cára". Oni sami však nemenia nič. Ani zvnoka, ani, a to je ešte dôležitejšie, zvnútra. Kopať vie každý. Tu (a táto výzva nepatrí tebe, ty robíš kus práce už) https://ksb-csr.net/threads/napady-tipy-a-uzitocne-rady-do-riadenia.2243/page-2#post-54080 sa treba zapojiť V PRVOM RADE! To je miesto, kde treba tvoriť. Aby sme vedeli kde je východ z pekla. Inak bude stále len "leboFICO" a drb na hubu. Zvolíme si Fica, on to opraví. A znova "leboFICO" a drb na hubu. Zvolíme si Fica, on to opraví. A znova "leboFICO" a drb na hubu ... Nie je to nikomu trápne? Všade tam je len "on to opraví". On má len takú "kamandu", akou sme my. A čo robíme my? Rukávy spustené a kopeme znova "leboFICO". Povedal, že Slovensko potrebuje víziu, a že ju asi dá SAVke robiť. A čo robíme my? Rukávy spustené a: "Prečo to asi povedal? Šak SAVka je zberba hlupákov." Priložil snáď niekto z drvivej väčšiny tých, ktorí tak radi a tvrdo hodnotia jeho skutky ruku k dielu na spoločnej vízii?? Nech si každý odpovie. Kritikou, a hlavne tou zbytočnou = nekonštruktívnou, ktorá mylne objektívne danosti systému považuje za ľahkoodtrániteľné závady, chce preskakovať priority riadenia a ignoruje postupnosť fáz plnej funkcie riadenia ... nech si odpovie, že načo mu je vlastne tá teória konceptuálna, keď ju v praxi nevie ani použiť na správne hodnotenie situácie a ani nechce konať v jej zmysle a podieľať sa na spoločnej vízii = konať na 1. priorite riadenia - konceptuálnej.
Tento obrázok presne vypovedá o dnešnej situácii:
View attachment 5981
Nestači sa len pridať do KSB skupiny a tváriť sa ako študent, možno si aj niečo prečítať alebo pozrieť Pjakina. KSB treba žiť! Bez toho súbornosť nevznikne a Slovensko ani svet sa netransformuje na lepšie miesto pre život.
Aj keď Slavjanin občas trocha pritvrdil svoju rétoriku v poslednej dobe, no teší ma, že on svoju aktivitu berie vážne, dal sa do práce a napr. pracuje s informačným poľom, na informačných sieťach, bojuje proti hoaxom, ktoré šíria ľudia z nášho politického spektra (pronárodných).
Poviem to tak, ak ľudia sami nezačnú pracovať na sebe, vzdelávať sa a zasahovať do verejného života, tak potom každý politik, ktorý bude chcieť pomôcť ľuďom ("páchať dobro"), bude v pozícii dobrosera a zákonite si to odskáče, lebo pomáhal davu, ktorý si sám svoju lekciu neodpracoval a mentálne nedozrel. Preto hrdinovia zomierajú...
PS: ešte taký postreh. Už dlho o arabských národoch hovorím, že sú neschopní sa zjednotiť a preto sú stále v roli "otloukánka - fackovacieho panáka". GP si s nimi hraje ako s marionetkami. Nahucká jedného proti druhým a už sa medzi sebou mlátia. Korán? Ale kdeže, žiadne vyššie hodnoty nemajú (reč je o elite, ktorá odráža nízku morálku národa ako celku), každý arabský štát si háji svoje plytké záujmy a kolaboruje s nepriateľmi islamu.
A niečo podobné si robíme aj my sami. Namiesto toho, aby sme sa zjednotili proti globálnemu zlu, skáčeme na vlnu plytkých škriepok a fandenia jednej politickej strany proti druhej. Na vlne lebo fico, lebo Harabín, Lebo Uhrík a pod. To nie je ani hlúposť, to je skôr zločin z nevedomosti.
Naposledy upravené: