Z krátkodobého hlediska je to prakticky jisté - Trump půjde tímto směrem.
Otázkou je, zda má izolacionismus (vytvoření konkurenčních samostatných soběstačných obchodních zón) šanci na dlouhodobější stabilitu v informačně (digitálně) globalizovaném světě? Jenže iluzionistovi se stále daří upoutávat pozornost davu na nepodstatné.
Z hlediska GP vznik samostatné anglosaské zóny konzervuje existenci fašistické/koloniální koncepce, která překáží dalšímu rozvoji a pokroku lidstva (což je jejich cíl).
I když Rusko svou ideologii nedeklaruje, přesto je jeho koncepce (pravidla hry) jiná. Ruským elitám to pochopitelně nevoní, jenže Putin a jeho tým brání národní zájmy (zájmy většiny). To že, byl Donald vpuštěn do oválné pracovny a chystá se dělat nový New Deal, je právě důsledek práce Putinova Ruska.
Dokonce je Donald (GP) donucen maskovat pravou ideologii USA za zájmy většiny, aby ustál/zabránil rozkladu USA (většinou to nemělo dlouhé trvání - o to se už pokoušeli Roosevelt a Kennedy). USA pro svou záchranu a schopnost obstát v novém soutěžení mocností potřebuje vzbudit nadšení a podporu mas (mimochodem, na to je tam Ilon a jeho vize). Po krátkém nadechnutí bude pokračovat boj koncepce menšiny vs. koncepce většiny.yf
To s tím Novým údělem, ke kterému Roosevelta přinutili bolševici a teď Rusko Trumpa, si myslím, že je pravda. (Myslím, že Roosevelt byl jen potřebný kádr, jaké mají předem roztříděné různými síty - viz Sad roste sám.. systém klubů na amerických vysokých školách, nechali ho to táhnout přes dobu války, kdy byl potřebný tah na branku, a potom se ho zbavili a zase to převzali standardní kádry, když jim to tam dal více méně do kupy). Je zapotřebí se na ty věci dívat z hlediska globalistů, kteří vývoj brzdí, jak jen mohou, protože vývoj znamená ve své většině ulehčení života lidem a tudíž jim to dává prostor posunout se do vyšších duchovních rovin. A to je to, co globalisté, jako ztělesnění Ďábla nehodlají dopustit. Takže veškeré jejich řízení vždy směřuje k potlačování vývoje. Své si s tím užil třeba Ford. Takže souhlasím se vším až na tu drobnost, že anglosasové brzdí vývoj, naopak ti právě plnili v tomto ohledu globalistickou agendu, jak jen mohli. A hlavním úkolem globalistů je, že pokud už k pokroku došlo, tak obratem vyvinout pokrokové technologie lidské degradace. Zdá se mi tedy, že bychom neměli jejich jednání hodnotit z toho pohledu, že by si rádi sami žili v pohodlí, jejich cílem je aby lidé nežili v pohodlí a to i za cenu svého nepohodlí. Ono to potom lépe osvětluje jejich řídící kroky. Lidé mají moc tendenci je hodnotit z lidských pozic, ne z těch božských, Bůh versus Ďábel/Satan. Tím se Ďábel podobá Sisyfovi, neustále valí do kopce ten kámen, jenže ho před vrcholem nechává vyklouznout schválně, aby sebou stáhl dolů i všechny ostatní, to je to, co ho činí šťastným, protože nikdy nevyzkoušel ten kámen převalit přes ten vrchol, aby se sám vysvobodil z tohoto marného počínání, které mu může přinášet jen ďábelskou radost, ne tu božskou, která by ho povznesla do pro něj netušených výšin.
Kdysi jsem od některého z KOBáků slyšela, že ten globální prediktor může také být něco neživého, třeba egregor. Myslím, že časem začínám chápat, jak to myslel. Je to ten algoritmus ďábla, který si v sobě do určité míry nese každý člověk a je jen na něm, zda ho v životě dokáže potlačit a stát se tím Člověkem, zástupcem Boha na Zemi. Hloupé je, že stejně jako lidskost má tendenci narůstat geometrickou řadou, je-li sycen...Stejně, jako se v lidském kolektivu naopak posiluje ta božská podstata.
Nějak mne to uneslo k těm "náboženským" tématům. Ale fakticky se to dá vysvětlit i čistou vědou pod názvem psychologie. Jestliže v sobě lidé popustí svou špatnou stránku, tak se bohužel v kolektivu násobí, stejně funguje ta stránka dobrá.
Já jen chtěla poukázat na to, že se lidé soustřeďují na hodnocení jednotlivých režimů v tom smyslu, nakolik dokážou pozvednout životní úroveň lidí. Jenže o to tu přece právě nejde (jen v rámci řídících manévrů, jak zakrýt, že se lidem dobře žít nemá). A možná ani o ten cíl, který teď všichni popisují, rozdělit to na "elitu" a lidi služebné. Pokud by toho totiž ďábel dosáhl, přijde vlastně o smysl života. Nebude mít oč bojovat, oč v životě usilovat a to je smrt...
Jen jsem chtěla osvětlit, co se mi honí hlavou. To nebyla polemika Burane.