Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kto pozorne sleduje diskusie, toto sa deje veľmi často.Toto som ako admin už zažil. Dotyčný mal ilúziu, že jeho diskusný partner na neho medzi riadkami útočí a je arogantný.
je to zhruba tak. A to, čo nás rozčuľuje na iných, je len to, čo sami nemáme spracované. Oni nás v podstate zrkadlia.tieňová zložka našej osobnosti
A tak je potom v podstate hlúpe snažiť sa dať facku "do zrkadla". Bo ju dávame sami sebe, len o tom nevieme. Ale o tom táto emocionálna hra je. Dostávame upozornenia. JŽO. Prakticky neustále. Čokoľvek nám vadí, je to posolstvo vo fľaši s názvom: "rozšifruj ma!".Oni nás v podstate zrkadlia.
Súhlas, len by som dodal, že to neplatí úplne vždy. Je veľa situácii, keď nás irituje na druhých niečo, čoho sa dopúšťame sami, alebo čo máme v sebe nedoriešené ako traumu v podvedomí.A to, čo nás rozčuľuje na iných, je len to, čo sami nemáme spracované. Oni nás v podstate zrkadlia.
Kde vidíme stále to samé "Malým" a zřejmě vyšší level je Malý a unavený.sám v sebe stane obyčajným malým človekom, ktorý robí veľké činy v duchu Laovho:
"Kto vládne mnohým je mocný. Kto vládne sám sebe je najmocnejší."
Toto sú už "len" viditeľné výsledky projekcií.Samotná historie je těmito projekcemi poseta: války, pronásledování, hony na čarodějnice, inkvizice, čistky.
Priznám sa, že možno nie celkom dobre rozumiem, v akej konotácii myslíš slovo "malý" ty, ale ak som to správne pochopil, tak to v súvislosti s Jungom znamená "malý pod ťarchou projekcií" (a preto aj unavený?) = toho, čo som si doteraz neuvedomoval, a až keď som si to uvedomil, zistil som, že len moje EGO chcelo, aby som bol VEĽKÝM - (odkaz na pýchu), zatiaľ čo v skutočnosti som bol celý čas menším ako malým, dokonca úplne maličkým (čo sa týka vzťahu k typu osobnosti "človek"), no až keď som si uvedomil, že som takýto maličký, otvoril sa mi priestor vyrásť = byť skutočne veľkým (akoby začať zrieť a dospievať), ale nie vo vzťahu k iným, ale vo vzťahu k sebe samému a nie vo význame a z pohľadu svojho na seba samého ako to predtým vyrastalo z EGA, ale z objektívne platného a nezaujatého pohľadu, kedy "veľkosť" nie je nič zvláštne, slávne a významné, nič za čo by ma ktokoľvek mal velebiť alebo na mňa pozerať ako na "veľkého", ale je to prejav toho, že si už uvedomujem. A tak som malý, ale zároveň "veľký". Mocný nie nad inými, ale sám nad sebou.Kde vidíme stále to samé "Malým" a zřejmě vyšší level je Malý a unavený.
Presne tak. Každý človek je životom tlačený do toho, aby pochopil načo tu je, a žil potom skutočný život. Pri tom sa dostáva do rôznych, aj bolestivých situácií. A začne sa im vyhýbať. Začne žiť potom povrchný život, a tak vyhľadáva práve tie veci, o ktorých dáma vo videu hovorí. Lebo to je náplasť na ten hnis, ktorý mu v podvedomí rastie, rastie a rastie z rôznych bolestí. Čím viacej času uplynie bez pochopenia svojej životnej púte, tým viac flastrov musí nalepiť na svoje bôle. Pri tom mu s odľahčením vnímania svojich problémov práve sprievodne pomáha často alkohol, cigareta, alebo iné návykové látky.Tvůrčí potenciál vs. pozorování, sezení, pasivita a odměny pro ty, kdo dovedou druhé přikovat, uzemnit, zpohodlnět, zlenivět oddálit je od umu a svého potenciálu.
Som mal tú možnosť si pozrieť všetky časti pána prsteňov. Môžem povedať, že v prvej časti je neskutočne veľa hlbokých myšlienok. Ale v minulosti som to tak nevidel. Niečo sa zmenilo. Zrejme som sa ja zmenil. Chápem viac princípov. Hlavne v krátkych dialógoch je pokryté ezoterické poznanie, ktoré je veľmi užitočné. Ale vidí ho len ten, kto vie ako a kde sa má pozerať.Zrcadlo galadriel : viz : Obstála jsem, odejdu Zmenším se
Hobit a pán prsteňov je plný všeličoho. A nie len toto dielo od Tolkiena, ale aj kopec iných akože rozprávok a príbehov od rôznych autorov. Ale to sme tu už tiež kdesik debatili o tom. Je zaujímavé, že koľko ľudí, toľko rôznych pohľadov a vnímaní.Som mal tú možnosť si pozrieť všetky časti pána prsteňov. Môžem povedať, že v prvej časti je neskutočne veľa hlbokých myšlienok.
Celý problém pre ego/vedomie je, kde a či vôbec bude po smrti. Keby tento strach a otázky neexistovali, život by bol úplne o inom. A aby prestali existovať, je nutné:Tak ako aj interpetácia prechodu na druhú stranu.
A to dabované verzie majú veľmi veľa vystrihnutých scén (takmer hodinu videa z každého z troch filmov), pretože originál diely majú okolo 4 hodín. A oni to do kín asi potrebovali skrátiť, aby neunavili divákov. Ja som si z webu stiahol tie kompletné epizódy, kde je dabing striedaný s angličtinou a titulkami. Titulky sú v tých scénach, ktoré neboli nadabované, lebo boli vystrihnuté.Som mal tú možnosť si pozrieť všetky časti pána prsteňov. Môžem povedať, že v prvej časti je neskutočne veľa hlbokých myšlienok. Ale v minulosti som to tak nevidel. Niečo sa zmenilo. Zrejme som sa ja zmenil. Chápem viac princípov. Hlavne v krátkych dialógoch je pokryté ezoterické poznanie, ktoré je veľmi užitočné. Ale vidí ho len ten, kto vie ako a kde sa má pozerať.
Premena Gandalfa sivého na Gandalfa bieleho má veľký význam. Presne opisuje ako prebieha premena človeka. Najprv padá, hľadá sa. Ale ak má dostatočne veľa síl, tak sa doslova prerodí v človeka iných kvalít.
Napríklad v poslednej časti, keď Aragorn prepúšťa armádu duchov tak povie "Považujem vašu prísahu za splnenú, choďte v pokoji." Človek neznalý by si povedal - veď aj v kostole hovoria duši "Choď v pokoji", to je normálne, to sa len tak hovorí. Ale ba! To nie je len tak. Slová "Choď v pokoji" majú obrovskú silu. Tými slovami môže človek pomôcť duši zaseknutej medzi svetami. Nie len farár, alebo vyháňač duchov, ale aj obyčajný človek. Je to jedna z tajných ezoterických foriem. Veľmi užitočná. Už som ju niekoľko krát použil.
Keď sme tak pozerali prvú časť, 3 hodiny, tak veľa ľudí doslova opustilo sálu. Sa im zdal film nezaujímavý. Som počul názory - len tam putujú a putujú. Aj ja som sa na ten film tak pozeral pred 10 rokmi. Ale teraz sa na to pozerám úplne inak. Hlavne ak sa človek na film pozerá z pohľadu DVTR, tak to dáva úplne iný zmysel. Odhliadnuc od malicherností niektorých postáv, môžeme vidieť boj medzi dvoma globálnymi princípmi - Svetlo a Tma.
Ak vieš, tak daj linky, prosím…Ja som si z webu stiahol tie kompletné epizódy,
Je to na webshare. Dá sa odtiaľ sťahovať zadarmo ale pomaly, alebo za drobný poplatok normálnou rýchlosťou.Ak vieš, tak daj linky, prosím…
Ja som svojho času našiel len pár vystrihnutých scén, nie kompletné 4 h filmy