• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Liečenie tela

@Lubino vďaka za zdieľanie takejto obsiahlej skúsenosti. Dokonca ešte aj z textu, ktorý si napísal, mám pocit, že si v dobrom zdravotnom stave. Tie jednodňovky, si myslím, že sú dobré prestávky počas týždňa na takú jednoduchú a rýchlu očistu. A človeka to pripraví potom aj na dlhšie pôstne úseky, pokiaľ by potom chcel Ale 42 dní, to je fakt že riadne. To máš skoro 1,5 mesiaca. V akom si bol stave vtedy ten 42. deň? Keby si chcel mohol by si to predlžovať ešte dlhšie? Lebo ľudí kŕma teóriou, že bez jedla za pár dní umrieš. Pritom ja mám dojem, že to stojí výhradne na tom, ako človek identifikuje vo svojej vlastnej psyché stav, kedy nemá prísun stravy. Najdlhší som zatiaľ mal trojdňový, ale už po 3 dňoch sa mi zdalo, že nie je problém nejesť aj donevidím. T. j. pokiaľ človek nie je naladený na vlnu "môžem zomrieť!", ale na vlnu "pomáha mi to, je to dobré!", výsledok môže byť ohromný.

Pôvodný web www.pust.cz viedol istý Pavel Vácha.,Dalo by sa povedať, že môj "guru". Nový web už je iný. Tento pán podľa jeho vyjadrenia sa dokázal postiť 80 dní. Pritom pracoval aj počas pôstov ako pilot lietadla, avšak zamestnávateľa o tom neinformoval. Ja som sa na konci pôstu sice cítil zoslabnutý a spomalený, avšak mentálne som bol v poriadku. 39. deň so bol autobusmi (nemám auto) z Pezinka na jednaní v Nitre, ktoré som v pohode absolvoval bez tohože by si niekto niečo neobvyklé všimol a v pohode som sa vrátil domov. Síce pomalými krokmi, ale v pohode. Na konci som však nebol nastavený na to, aby som pokračoval. Ďalší 10 dňový pôst som mal v máji toho roka. Najväčšia prekážka sú však rodina a priatelia a ich strach. Máš pravdu v tom, že najdôležitejšie je mať všetko usporiadané v hlave. Presvedčil som sa o tom, že ľudské telo je úžasná "fabrika", ktorá sa dokáže sama opraviť a reštartovť.

Po zistení zdravotných problémov s hrubým črevom a konečníkom a snahou lekárov urobiť zo mňa pokusného králika, som sa rozhodol hľadať alternatívne liečby
Jednu veľmi podstatnú vec som sa naučil, ku každému jedlu je potrebná zelenina.
Niečo podobné sa hovorí aj v tomto videu. https://ksb-csr.net/threads/liecenie-tela.891/post-78542
Zelenina pomáha tráviť všetko. V prípade sacharidov spomaľuje trávenie - sa predchádza inzulínovým špičkám. V prípade bielkovín a mäsa urýchľuje trávenie - sa strávené jedlo dostáva z tela von skôr než mu začne škodiť.

Ak nemáte čas sa starať o stravu, riešiť hladovky alebo podobné, tak to najmenej čo môžete spraviť pre svoje telo, je pridať ku každému jedlu zeleninu. Ak píšem ku každému, tak ku každému. Dokonca aj buchty na pare jem s listovým šalátom. A chutné sú. Je to o pohľade na jedlo. Jednoducho keď nemám zeleninu pri jedle, tak mi už dačo chýba. To je jedno aké jedlo to je. Na obed v práci stále vyhráva jedlo, ktoré ma prílohu zeleninu. Prípadne zeleninový šalát s niečím.
Podstatné je pred jedením zeleninu umyť. Nie len z hygienických dôvodov ale aj kvôli tomu, že opláchnutím tá zelenina akoby ožije, nasaje vodu do buniek. Tak je viac prospešná pre organizmus.

Keby si chcel mohol by si to predlžovať ešte dlhšie? Lebo ľudí kŕma teóriou, že bez jedla za pár dní umrieš.
Z fyziologickeho hladiska vydrzis do vtedy, dokial moze telo cerpat energiu z tukov, umieranie zacina ked uz zacne pozierat svalstvo vratane najdolezitejsieho svalu - srdca. Vynechavam teorie o prane, mozne to asi je ale nemyslim ze clovek v hmotnom svete ma zit ako duch. V guinessovej knihe rekordov je zapisany skot ktory nejedol tuhu stravu 382 dni, pil vodu, caj, kavu a lekari mu dodavali elektrolyty a mineraly, z vyse 200 kg schudol na 80 kg a zil este 25 rokov.

Naspäť
Top Bottom