Ano, tady na fóru.Jako délka videa se (mi) v něm ukazuje 11:09
Ale když si to otevřeš přímo na TyTrubce, tak je vidět 11:08.
Není to poprvé, co jsem si takového 1-sekundového rozdílu všiml.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ano, tady na fóru.Jako délka videa se (mi) v něm ukazuje 11:09
Mateja Korvína si pletieš s niekym iným. Ondrej III. (Arpádovská dynastia) bol kráľom koncom 13. storočia a Matej I. Korvín (Huňadyovská dynastia) o cca 200 rokov neskôr - v 15. storočí.či je naozaj históriou potvrdené, že Matej Korvín bol Uhorský kráľ,
Jasne, máš pravdu, myslel som Matúša ČákaMateja Korvína si pletieš s niekym iným. Ondrej III. (Arpádovská dynastia) bol kráľom koncom 13. storočia a Matej I. Korvín (Huňadyovská dynastia) o cca 200 rokov neskôr - v 15. storočí.
A ešte jedna info pre všetkých: čo sa týka historického zoznamu panovníkov Uhorska Arpádovskej dynastie https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_panovníkov_Uhorska tak tá zodpovedá objektívnej skutočnosti. Ak niekto tvrdí niečo iné, tak zavádza.
To jo, když otevřeš přímo to video, ale v hlavní nabídce na tom kanále je taky délka 11:09.Ano, tady na fóru.
Ale když si to otevřeš přímo na TyTrubce, tak je vidět 11:08.
Není to poprvé, co jsem si takového 1-sekundového rozdílu všiml.
,,Uhorské kniežatstvo bolo založené niekedy medzi rokmi 895 a 896 prišli do tejto oblasti pod vedením Arpáda, ktorého si sedem maďarských vojvodov v roku 890 zvolilo za svojho panovník." Používam citát z wikipédie. Nie je mi jasné to pomenovanie ,,sedem maďarských...." To už v r.895-896 boli maďari, alebo do akého etnika môžeme zaradiť ,,sedem maďrských..."?Mateja Korvína si pletieš s niekym iným. Ondrej III. (Arpádovská dynastia) bol kráľom koncom 13. storočia a Matej I. Korvín (Huňadyovská dynastia) o cca 200 rokov neskôr - v 15. storočí.
A ešte jedna info pre všetkých: čo sa týka historického zoznamu panovníkov Uhorska Arpádovskej dynastie https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_panovníkov_Uhorska tak tá zodpovedá objektívnej skutočnosti. Ak niekto tvrdí niečo iné, tak zavádza.
Máš pravdu, lebo Maďari vznikli až v 19.storočí, ale nechce sa mi to tu znova rozpisovať. Vikipédia je klamárska stránka. Píše to, čo sa práve "patrí".,,Uhorské kniežatstvo bolo založené niekedy medzi rokmi 895 a 896 prišli do tejto oblasti pod vedením Arpáda, ktorého si sedem maďarských vojvodov v roku 890 zvolilo za svojho panovník." Používam citát z wikipédie. Nie je mi jasné to pomenovanie ,,sedem maďarských...." To už v r.895-896 boli maďari, alebo do akého etnika môžeme zaradiť ,,sedem maďrských..."?
Film Májové hvězdy z roku 1959 , který dnes v tv programu nikde nenajdete !!!
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=jN_TGS6QMmc
ok.ru
nabojpravdy.cz
nabojpravdy.cz
nabojpravdy.cz
Ty Pochodně se přiznám, jsem předtím neviděla. Doporučuji ke shlédnutí.Jestli vám to nebude vadit, budu sem dávat filmy, které postupně uveřejňujeme na Náboji pravdy.
Irena už dala v komentáři odkaz na film Mstitel. Dramatický děj filmu, natočeného podle románu Karla Matěje Čapka-Choda „Kašpar Lén mstitel“, se odehrává v Praze před první světovou válkou. Mladý zedník Kašpar se po třech letech vojny vrací do civilu. Chce se ubytovat u přítele Kryštofa, sklepní byt je ale prázdný. Přítel je po smrti a z jeho dcery Márynky, na niž Kašpar celou vojnu myslel, se z donucení stala lehká holka. ...
![]()
Mstitel (1959) - dramatická adaptace románu "Kašpar Lén mstitel" od Karla Matěje Čapka-Choda zkoumá témata pomsty a sociální nespravedlnosti - Náboj Pravdy
Film v režii Karla Steklého se odehrává v Praze před první světovou válkou a sleduje příběh mladého zedníka Kašpara Léna, který se po třech letech vojny vracínabojpravdy.cz
Partyzánská stezka (1959) – rodinný film o dětské výpravě po stopách partyzánů, účastníků Slovenského národního povstání
![]()
Partyzánská stezka (1959) - rodinný film o dětské výpravě po stopách partyzánů, účastníků Slovenského národního povstání - Náboj Pravdy
Neměli bychom zapomínat na ty, kteří se podíleli na našem osvobození od nacismu. Ani děti z Ostravy v tomto filmu nezapomínají.nabojpravdy.cz
Pochodně (1960) - filmové historické drama, které zobrazuje těžký život dělníků v 19. století a jejich boj za lepší podmínky a spravedlnost
Scénář filmu ze života Josefa Rezlera, jednoho z významných účastníků dělnického hnutí, napsal Vladimír Neff, autor Sňatků z rozumu a dalších významných děl. V hlavní roli uvidíme např. Eduarda Cupáka, Jaroslava Vojtu, Karla Högera a Luďka Munzara.
Na webu je již mnoho starých filmů, které stojí za to vidět. Najdete nahoře Rubriky - Kultura - Filmy.![]()
Pochodně (1960) – filmové historické drama od Vladimíra Neffa, které zobrazuje těžký život dělníků v 19. století a jejich boj za lepší podmínky a spravedlnost - Náboj Pravdy
Scénář filmu ze života Josefa Rezlera, jednoho z významných účastníků dělnického hnutí, napsal Vladimír Neff, autor Sňatků z rozumu a dalších významných děl.nabojpravdy.cz
nabojpravdy.cz
Videl som viackrát. Výborný.Čs-gruzínský film Prerušena pieseň (1960)
Dramatický příběh o hrdinství a lásce v době 2. světové války je výjimečný mimo jiné tím, že jde o výpravný film, na kterém se podíleli tehdejší špičkoví filmaři ze Slovenska a Gruzie. Hrdinou vyprávění je učitel Mišo Zvara (JULIUS PÁNTIK), který je nucen na začátku války narukovat do slovenské armády. Brzy zjišťuje, na kterou stranu barikády se zařadí. Přeběhne k Rudé armádě a spolu s ní bojuje proti fašistům v Gruzii. Osudy ho časem zavedou zpět do vlasti, kde vrhne veškeré úsilí do obrany Dukly.
Jak se dočtete v recenzi, je to film podle skutečné události.
![]()
Prerušená pieseň - čs.-gruzínský film (1960) o hrdinství a lásce v době 2. světové války. V hl. roli vynikající. J.Pántik. - Náboj Pravdy
Dramatický příběh o hrdinství a lásce v době 2. světové války je výjimečný mimo jiné tím, že jde o výpravný film, na kterém se podíleli tehdejší špičkovínabojpravdy.cz