Otázka – Odpověď V.V. Pjakina ze dne 20.11.2023

No, ja neviem, ale vypočujte si pozorne časť o sovietsko-fínskej vojne cca od min. 6:40, kde vraví, že v tejto vojne konal Sovietsky zväz voči Fínsku v súlade s medzinádným právom a že podľa tých istých medzinárodných noriem boli odtrhnuté Sudety od Česka. Československa.
Takže podľa tohto vyjadrenia Pjakina bola Mníchovská zrada OK a odtrhnutie Sudet bolo tiež v poriadku.
Za dva týždne dva kontroverzné vyjadrenia v súvislosti s našimi štátmi.
 
a že podľa tých istých medzinárodných noriem boli odtrhnuté Sudety od Česka
Otázky jsem zatím neprošel, ale taková pravidla tehdejší nadnárodní řízení nastavilo. Mám takovýto obrázek: my jsme byli projektový stát a nebyla jeho podoba trvale garantována mezinárodními smlouvami (To pak znamená, že mnohem větší část subjektů bude plánovat změnu podoby, než když je to naopak).
 
Pro pořádek, dnes jsem si přečetl titulky, nejdříve co přesně V.V.Pjakin řekl, byla to krátká vsuvka nijak víc to nerozváděl, jenom toto:

"Rusko nikdy ve svém životě na nikoho neútočilo a nechte si ty pohádky o sovětsko-finské válce v letech 1939-40.
Už nejednou jsem uváděl, že se to vůbec nedá hodnotit
z toho hlediska, že Rusko na někoho zaútočilo.
Jednalo se o limitrofní stát, který neměl pevně vymezené hranice
přesně podle mezinárodního práva.
Na základě stejných právních norem byly svého času odtrženy Sudety od Česka, Československa."

Nespatřuji v tom nic závadného. Platí tam reciprocita a právní rámec stanovují vítězové, důležité je to svého času, že se to pak odsoudilo jako protiprávní je něco jiného. Takhle nás okleštili (Čechy) a západní mocnosti to podepsali jako legální čin v tu chvíli.

Moje stanovisko už jsem také uvedl v jiném vlákně. Nepovažuji za šikovné přít jestli něco bylo podle práva nebo ne, protože je v tom dvojí metr (kdyby jenom dvojí) a v podstatě platí právo silnějšího, který si prosadí výklad práva i zpětně. To, že nakonec to bylo po 2.sv. spravedlivé bylo proto, že vyhrálo SSSR, kdyby ne tak i právníci by měli jiné výklady co a jak bylo podle tzv. mezinárodního práva.

S tím, že současné právo-neprávo je lepší než chaos i když je kvalita mizerná je to mnohem lepší než nic a SSS se musí nějak řídit a alespoň nějaká zdánlivá spravedlnost musí v tom právu být. U mezinárodního práva je to ještě složitější, než u práva ve státě, kde právo legalizují obyvatelé, kdežto legalizace mezinárodního práva už je čistě záležitost elit z větší části nevolených a i skrytých. Ještě právo silnějšího zajišťuje nějakou spravedlnost (když morálka je taková, že se mezi sebou pereme), protože nakonec vyhraje morálně silnější, ten který to nevzdá, ten který nehledá, kde koho slabšího okrást, ten vytrvá. Vychytralý, ale morálně slabší bude kličkovat a nakonec prohraje (Bůh není na jeho straně).

A nemyslím, že Pjakin hájí zájmy Ruska na úkor ostatních národu, to jsou hodnocení místních přispívatelů, mě to z jeho odpovědí a otázek nevyplývá, hájí zájmy všech, to je podstata bolševismu, to je podstata Ruska. O společné bezpečnosti nás všech je KSB, jakýkoliv nacionalismus tam nepatří.
 
Naposledy upravené:
Narazil jsem tam na zajímavou matriční událost:
"Českou skupinu televizních reportérů okradli v chráněné zóně", uvedl V.V.Pjakin
(Páníček je neochrání, mediální žumpu u nás, čili všichni ti profesionální lháři přijdou o peníze - Bůh poštve jedny darebáky proti druhým - někdo je okrade, nebude platit a oni to tak budou vnímat, že jsou okradeni)
 
Naposledy upravené:
A teď to nejdůležitější: dle V.V.Pjakina USA (nad)státní elity prosili Si Ťin-pchinga, aby za nimi přijel (ale nebyla to návštěva USA, ale setkání na APEC), vyloženě o to "prosili". Si přijel na poslední chvíli. A protože si nemohou dovolit konflikt s Čínou, tak odevzdali Tchaj-wan.

"Udělejte první krok, ukažte, že jste skutečně připraveni s námi spolupracovat a vydejte nám Tchaj-wan.", takto popsal pozice elit Číny Pjakin.

USA už jsou již zlomené, teď si trochu oddechli, ale nemají žádný plán co s Ukrajinou, proto můžeme slyšet ty bezmocné výkřiky: "Rusko nesmí vyhrát", asi v naději, že obyvatelstvo vychované co kvalifikovaný spotřebitel se z vlastní iniciativy a plnou silou zakousne do Ruska a vyřeší to bez-strukturně (hloupý jsou na to dost, aby si to nalhali). Jenže kádry řeší vše, jestli před pádem SSSR díky skryté zradě v nejvyšším vedení v socialistickém bloku vládl šlendrián a v USA naopak klanům sloužili kvalitní manažeři, tak teď jsou na tom katastrofálně včetně kádrů a rychle je nelze získat a vychovat je neumí a ani čas k tomu nemají. Potvrzené, což ji víme dlouho USA (nad) elity jsou na smetišti dějin, starý světový četník umírá.

Kdo bude nový ?
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom