SLAV_jan_in
Známy člen
- Okres
- Považská Bystrica
Stojíš si za svojím názorom, to je v poriadku. Ale ja v tom vidím dosť silnú tvrdohlavosť, pretože s tým, čo si napísal ďalej, sa úplne očividne nikam nedostaneš. A ja ťa nepresviedčam. Je to tvoja voľba. Každý jednotlivec má právo si vybrať. Ako v 1918, ako v 1939, ako v 1944, ako v 1968, ako v 1989, ako v 1992/1993, ako v 2020, ako v 2020 - 2023 a a v 2023 ... Iba opäť podotýkam, že keď môžem otvoriť dvere k cieľu zo svojej strany, prečo by som mal čakať na to, kým ich otvorí niekto zvonka tak, aby ja som nimi mohol prejsť spôsobom, ktorý sa bude mne páčiť?Nebudem sa už k tejto téme vyjadrovať, za svojim názorom si stojím.
A toto:
... máš naopak. Tu vôbec nejde o skláňanie hláv. Ide o ich vztýčenie a vystieranie svojho vlastného chrbta. Nerobím/e to kvôli Maďarom. Robíme to kvôli sebe. Zbytočná hrdosť vec sťažuje, no to už je súčasťou bitky každého jednotlivca vnútri neho samotného. A tomu bude zodpovedať aj výsledok. I uňho i náš kolektívny-celonárodný. Maďari majú svoju časť tejto nacionalistickej hry, ktorú si musia rozlúsknuť tak, ako my. Riadiť sa tým, či to Maďari už spravili, alebo to robia alebo budú robiť = byť v závese a reagovať. Mám zato, že politika sa musí robiť aktívne tam, kde sa robiť dá. A toť tuto na tomto poli to jednoznačne ide, len sa ešte nie úplne dostatočne chce. Ale pôjde to. Je to skrátka nevyhnutnosť.Prečo by zasa raz Slováci mali skloniť hlavu, lebo nemajú inú možnosť.....?
Naposledy upravené: