• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
K tomu Kubovi. Jednou napsal, že dostal dárek. A nechal se v něm vyfotit.
"Dneska mi přišel takovou zajímavou cestou tenhle dárek. Tričko z uniformy Bezpečnostní služby Ukrajiny. Prý jako poděkování za zaslání zdravotnického materiálu a za to, jak jako kraj pomáháme. Je mi ctí. Držte se!
🇺🇦

https://x.com/Kuba_Martin/status/1498752636723642373
View attachment 4049
BLB !!!

Naposledy upravené:
Myslím si, že Fiala urobí takú rošádu: odstúpi z funkcie premiéra aby debakel spôsobenú touto vládou v najbližších voľbách odniesli Piráti. Samozrejme bude okolo toho veľa kriku, ale vládna koalícia, ktorá nadmieru vyhovuje Pražským klanom zostane.
Skratka je to varianta, o ktorej som písal už dávnejšie...
Je to možná varianta. Fialovo angažmá jistě končí, své odehrál. Za loajalitu očekává někde v ústraní teplé místečko, zřejmě v Bruselu. Pokud přijde sekáč typu Kuby, Skopečka, začne se SPOLU drobit v přímém přenosu. Na odpis nejsou pouze Piráti, ale i topka a také KDÚ.
Může přijít hlasování o důvěře vlády, najít 4 přeběhlíky nemusí být těžké. A ODS se bude snažit s občerstveným vedením zapůsobit na bývalý volební elektorát a tito šíbři mohou mít lecos předomluveno s ANO. Vždyť kdyby ANO chtělo, mohlo začít tvořit krajské koalice s Konečnou a SPD.

Je to možná varianta. Fialovo angažmá jistě končí, své odehrál. Za loajalitu očekává někde v ústraní teplé místečko, zřejmě v Bruselu. Pokud přijde sekáč typu Kuby, Skopečka, začne se SPOLU drobit v přímém přenosu. Na odpis nejsou pouze Piráti, ale i topka a také KDÚ.
Může přijít hlasování o důvěře vlády, najít 4 přeběhlíky nemusí být těžké. A ODS se bude snažit s občerstveným vedením zapůsobit na bývalý volební elektorát a tito šíbři mohou mít lecos předomluveno s ANO. Vždyť kdyby ANO chtělo, mohlo začít tvořit krajské koalice s Konečnou a SPD.
Je to tak. ANO (Babiš) má blíž k druhému křídlu ODS, které se teď dere k moci, než k SPD nebo STAČILO. Spolupráce v krajích je ale něco jiného, než otevřená spolupráce/koalice ve vládě. Pokud před volbami začnou spolupracovat ve vládě s ODS, bude to taktická chyba, zase tak krátkou paměť voliči nemají - výsledky Fialova vládnutí budou pociťovat ještě dlouho (ceny potravin, energií, ukrajinizace - všude plno náplav zejména v Praze, podpora ukrovermachtu, Green deal...). Byla by to vlastně OPOSMLOUVA 2.0 - podraz na voliče.

Ale souhlasím, že po volbách na to nejspíš dojde. Do té doby ovšem ODS musí projít transformací (uvnitř, ale především v očích voličů) - druhé křídlo převzít moc a otočit kormidlo k perspektivním směrům (k V4 a spolupráci ve střední Evropě, k míru a ekonomické spolupráci na východ a BRIC, k větší suverenizaci/soběstačnosti atd = napodobit to, co Babiš pochopil dřív a díky čemu má náskok).
ANO je jen lícem (rubem je dnešní SPOLU) téže mince. Ani OSD ani ANO nejsou tvůrci ani spolutvůrci nadřazenějšího nadnárodního řízení (Babiš možná malinko víc, viz koalice s Orbánem v EU, tam už náznak je), jsou převážně jen vykonavateli/aplikátoři v ČR.
Tzn. ANO je jen volba menšího zla. Ale věřím, že se přiblížila doba, kdy bude potřeba vybírat/volit pokud možno konceptuálně gramotné/samostatné/tvořivé, orientující se na potřeby lidí.

Ale co to?
Nějak často nám začali “vytahovat” Kellnera.
Nejdřív n-krát cca 1 měsíc před eurovolbami, namátkou např.
11.5.2024
11.5.2024
11.5.2024
11.5.2024
11.5.2024
11.5.2024
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet...dar-david-horvath-snowboarding_2405111111_gut
11.5.2024 11:11
Hmm, všechny články z 11.5., ale den výročí to přitom není.
A ten poslední článek navíc v 11:11. A co 111111 v té url-adrese? (a ciferný součet toho zbytku - 2405 - je taky 11)
Že by si chtěl Horváth “přivydělat”?

A nyní, po dalších 2 volbách, na ČT v seriálu “13. komnata”
25.9.2024
a k tomu “do série” ještě článek
25.9.2024

Že by varování pro Andyho?

Naposledy upravené:
Myslím si, že Fiala urobí takú rošádu: odstúpi z funkcie premiéra…
Je to možná varianta. Fialovo angažmá jistě končí, své odehrál.
Je to tak. ANO (Babiš) má blíž k druhému křídlu ODS, které se teď dere k moci…
Cože?
Vy znáte ten vtip?

Tři obálky.
Odstupující premiér předává kancelář svému nástupci.
Na rozloučenou říká: "Co sme si, to sme si. Abys věděl, že nejsem taková svině, jak si myslíš, dám ti dárek. Tady máš tři obálky. Vždycky, když Ti bude nejhůř, jednu otevři."
Nastupující premiér poděkuje a dá obálky na dno posledního šuplíku premiérského stolu.

Ale neuplyne mnoho času a nová vláda se dostává do problémů.
Zoufalý premiér neví co dál, ale vzpomene si na 3 obálky.
Otevře první a tam stojí: "Všechny problémy sveď na mne."
Premiér poslechne radu a problémy jako zázrakem pominou.

Jenomže neuplyne mnoho času a nová vláda se znovu dostává do krize.
Premiér, tentokrát více v klidu, jde a otevře druhou obálku a tam stojí: "Vyměň koaličního partnera."
Zase poslechne a krize je do týdne pryč.

Po nějaké době nastávají problémy znovu a je tlak na demisi vlády.
Ale premiér neklesá na mysli.
Otevře třetí obálku a tam stojí: "Připrav tři obálky."

Operací “Bartoš” Nutela otevřel druhou obálku.
:- )

Druhé kolo senátních voleb PŘEHLEDNĚ: Termín, obvody a kandidáti
Ve 22 obvodech postoupilo do druhého kola senátních voleb hned 19 kandidátů či kandidátek hnutí ANO. Druhé kolo má však jinou dynamiku, voliči se rozhodují jen mezi dvěma konkrétními osobnostmi.
A stranická značka ANO nestačí.
Druhé kolo voleb do horní komory má ale jinou dynamiku. Voliči se rozhodují jen mezi dvěma konkrétními osobnostmi.

A ODS se bude snažit s občerstveným vedením zapůsobit na bývalý volební elektorát a tito šíbři mohou mít lecos předomluveno s ANO. Vždyť kdyby ANO chtělo, mohlo začít tvořit krajské koalice s Konečnou a SPD.
Zeman si uvědomuje Babišův příklon k ODS, tak se ho po eurovolbách snažil usměrňovat, když prohlásil, že by se mu líbila po parlamentních volbách koalice ANO s Přísahou/Motoristy a Stačilo.
Přísaha s Motoristy ve volbách do krajů neuspěla. Jednou jsem koukala na předvolební debatu a zástupkyně Přísahy byla dost tragická (ve smyslu hrozná). Budou teď nejspíš hledat někoho typu Turka.

Naposledy upravené:
Za normálnych okolností by som s tebou súhlasil, ale mám dojem, že skutočným cieľom sú Pražské klany a Fiala a spol sú na to dokonalé nástroje...

Je to tak. ANO (Babiš) má blíž k druhému křídlu ODS, které se teď dere k moci, než k SPD nebo STAČILO. Spolupráce v krajích je ale něco jiného, než otevřená spolupráce/koalice ve vládě. Pokud před volbami začnou spolupracovat ve vládě s ODS, bude to taktická chyba, zase tak krátkou paměť voliči nemají - výsledky Fialova vládnutí budou pociťovat ještě dlouho (ceny potravin, energií, ukrajinizace - všude plno náplav zejména v Praze, podpora ukrovermachtu, Green deal...). Byla by to vlastně OPOSMLOUVA 2.0 - podraz na voliče.
Je třeba aby posílila Konečná a třeba i nějakým způsobem ozývající se Maláčová, mladý Stropnický. Tím ale vůbec nemyslím oživení socdem. Ale aby se rozšířil doslech podobných vizí.

Původně byl Babiš ala stará garda ODS, ale ve vládě ho ovlivnila podpora komunistů a koalice se Sociální demokracií. Přikláněli ho k sociálním tématům. Zdá se mi, že tehdy Babiš prvně přičuchnul k problémům běžné populace. Sám fungoval ve zcela jiné bublině. Nebál se jít nikdy mezi lidi a trochu mu došlo, jak se žije "v podzámčí".
Spojení ANO se starou gardou ODS není vůbec ideální (i když vše je lepší než dnešní tragická vláda). Ale pokud se to na nějakou dobu přihodí, je k nim nutná protistrana, která dostatečnou silou bude působit jako tlumič antisociálních návrhů.
Potřebujeme ideál, který stmelí ta různorodá uskupení. Já tam zatím jako spojku vidím snahu o zajištění míru na Ukrajině. A určitě souhlasím, posílit opět spolupráci V4, čemuž by měli být nakloněni.

Naposledy upravené:
Zeman si ivědomuje Babišův příklon k ODS, tak se ho po eurovolbách snažil usměrňovat, když prohlásil, že by se mu líbila po parlamentních volbách koalice ANO s Přísahou/Motoristy a Stačilo.
Přísaha s Motoristy ve volbách do krajů neuspěla. Jednou jsem koukala na předvolební debatu a zástupkyně Přísahy byla dost tragická (ve smyslu hrozná). Budou teď nejspíš hledat někoho typu Turka.
Je to tak, ale to mi nemrzí, protože Motoristi opravdu velmi smrdí manýry Klause st. A to už jsme si vyzkoušeli. Je tu SPD, která si už dost odpracovala a je třeba, aby stejně jako pro ODS přestalo ANO ztrácet své stigma, aby se tak stalo u i SPD.

"Dneska mi přišel takovou zajímavou cestou tenhle dárek. Tričko z uniformy Bezpečnostní služby Ukrajiny.
Iluze o Kubovi jsem neměl/nemám.
SBU mezi ty "neiluze" zatím nepatřilo.
Ale tomuhle říkám "obrázek s hlubším skrytým smyslem".
:- )
Tvít je z 1.3.2022.
Ten tvitr-účet počítám sice za pravý, fotku i text taky... ...ale přece se mi něco nezdá, pojďme si to přepočítat.

Nesedí mi to tričko.
Protože jaká je symbolika SBU, tedy "Služby bezpečnosti Ukrajiny"?
To se dozvíme např. z obrázků tohoto ukr-wiki-hesla:
https://uk.wikipedia.org/wiki/Служба безпеки України
Zájemce si může dát do gúglu vyhledávání na téma "SBU trička", přepnuto na >Obrázky<, např. pomocí slov
Служба безпеки України ма́йка
nebo slov
Служба безпеки України футбо́лка
Výsledky jsou zcela jiné, než předvádí Kuba.
Takže já počítám s tím, že nejde o tričko SBU. Nejspíše jde o "obyčejné" ukr-armádní tričko (tedy ВСУ resp. ЗСУ) nebo vůbec o obyčejné černé tričko s ukrajinskou vlaječkou a trojzubcem.

Takže zůstává otázka: proč Kuba píše o SBU?

Naposledy upravené:

Stropnický: Piráti čuměli a hlasovali, teď brečí. Fotře, chci tvůj plat, bylo jejich heslo. Maláčová? Konečná potřebuje spojence​

https://www.parlamentnilisty.cz/are...lo-Malacova-Konecna-potrebuje-spojence-762184

Svítili Fialovi tři roky. A taky Blažkovi, Rakušanovi, Síkelovi, Stanjurovi, Jurečkovi. Nebyly s nimi žádné problémy. Žádné. Byli u drahoty, u inflace, u namaštěných kapes energoholdingů, byli u zvedání daní lidem, byli u dmýchání války na Ukrajině, u nákupů zbraní za desítky miliard, u nákupu bombardérů, souhlasí s masakrováním Palestinců, byli u snížení valorizace důchodů i u zvýšení věku odchodu do důchodu. Byli přitom jako Peter Sellers v tom filmu. Čuměli do obrazovky a hlasovali.

Teď budou rok brečet a dělat, že jsou opozice. Chápete? Ve volebním roce, kdy už se stejně dělá jenom kampaň. Je potřeba podržet jim nosy pěkně v tom vládním lejníčku, protože jsou podepsáni úplně pod vším. Budou dělat všechno pro to, aby se na to zapomnělo, a část jejich bývalých voličů jim na to ráda skočí a za rok jim to hodí znovu.

"Dneska mi přišel takovou zajímavou cestou tenhle dárek. Tričko z uniformy Bezpečnostní služby Ukrajiny. Prý jako poděkování za zaslání zdravotnického materiálu a za to, jak jako kraj pomáháme. Je mi ctí. Držte se!
🇺🇦

https://x.com/Kuba_Martin/status/1498752636723642373
View attachment 4049
Ani se nedivím. ODS vždy byla partou protinárodních elementů, jejich ideologie je jen jedna - ať se každý postará sám o sebe, což oni činí. Proč by měl být nějaký Kuba výjimkou? Naopak, on dnes představuje větší nebezpečí než Fiala - protože ten už je odepsaný.

Takže já počítám s tím, že nejde o tričko SBU. Nejspíše jde o "obyčejné" ukr-armádní tričko (tedy ВСУ resp. ЗСУ) nebo vůbec o obyčejné černé tričko s ukrajinskou vlaječkou a trojzubcem.

Tady jsou stránky, kde nabízejí trička SBU, asi ne tedy přímo oficiální. Podle mě je znak stejný.

Naposledy upravené:
Ústavní soud se znovu osvědčil. Vrátil naději rodu Walderode na majetky s tím, že občanství z roku 1947 platí. Soudy tak musejí pracovat s tím, že o majetky přišli jako českoslovenští občané.

Tady jsou stránky, kde nabízejí trička SBU, asi ne tedy přímo oficiální. Podle mě je znak stejný.
Musím uznat, že je to trochu jinak, než jsem psal v původním příspěvku.
Problém byl, že na zařízení, na kterém jsem psal původní příspěvek, mi prohlížeč nějak nechce dostatečně zvětšit fotku linkovanou zde na fóru. A i když jsem to zkusil jinde, kde to zvětšit jde, kvalita je slabá, takže jen velmi obtížně lze rozlišit, co je ve středu toho znaku na tričku Kuby.
Lépe šla zvětšit až ta fotka přímo na tvitru.

Co je tedy vidět:
i. Kubovo tričko má znak, který je černobílý a uprostřed má nedokonale modrý tlapatý kříž, bíle orámovaný, tričko má ukro-vlaječku
ii. tričko e-šopu je komplet černobílé, bez ukr-vlaječky
iii. znak na tričku Kuby koresponduje se znakem na tričku z e-šopu (ale není stejný, protože není ani černobílý, ani správně barevný - viz níže link se správně barevným znakem jednotky Alpha, tlapatý kříž je rámovaný žlutě), tričko z e-šopu má nápis "ЦСО «А» СБУ"
iv. nápis "ЦСО «А» СБУ" znamená to, co je popsáno ve wiki hesle zde speciální jednotka 'Alpha' SBU. Tam je i uveden znak této speciální jednotky, který je černo-žluto-modrý a nesedí barevně ani na znak z trička Kuby, ani na znak z trička z e-šopu. Navíc je jiný, než znak SBU jakožto celku, viz zde SBU.

Takže můj původní závěr ohledně trička Kuby
mohu nyní upřesnit: nejde o "obyčejné" ukr-armádní tričko, ani o tričko s obyčejným ukr-trojzubcem, jde o neoriginální tričko s nepřesným znakem jedné speciální jednotky SBU.
Které mu v lepším případě poslal někdo z Ukrajiny nebo v horším případě si ho mohl dokonce sehnat sám v nějakém "uvědomělém" e-šopu, třeba i v ČR.
Takže počítám, že si Kuba prostě jenom "honí triko", vlastně doslova :- )
Nicméně:

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom