Tady jsou stránky, kde nabízejí trička SBU, asi ne tedy přímo oficiální. Podle mě je znak stejný.
Musím uznat, že je to trochu jinak, než jsem psal v původním příspěvku.
Problém byl, že na zařízení, na kterém jsem psal původní příspěvek, mi prohlížeč nějak nechce dostatečně zvětšit fotku linkovanou zde na fóru. A i když jsem to zkusil jinde, kde to zvětšit jde, kvalita je slabá, takže jen velmi obtížně lze rozlišit, co je ve středu toho znaku na tričku Kuby.
Lépe šla zvětšit až ta fotka přímo na tvitru.
Co je tedy vidět:
i. Kubovo tričko má znak, který je černobílý a uprostřed má nedokonale modrý tlapatý kříž, bíle orámovaný, tričko má ukro-vlaječku
ii. tričko e-šopu je komplet černobílé, bez ukr-vlaječky
iii. znak na tričku Kuby koresponduje se znakem na tričku z e-šopu (ale není stejný, protože není ani černobílý, ani správně barevný - viz níže link se správně barevným znakem jednotky Alpha, tlapatý kříž je rámovaný žlutě), tričko z e-šopu má nápis "ЦСО «А» СБУ"
iv. nápis "ЦСО «А» СБУ" znamená to, co je popsáno ve wiki hesle zde
speciální jednotka 'Alpha' SBU. Tam je i uveden znak této speciální jednotky, který je černo-žluto-modrý a nesedí barevně ani na znak z trička Kuby, ani na znak z trička z e-šopu. Navíc je jiný, než znak SBU jakožto celku, viz zde
SBU.
Takže můj původní závěr ohledně trička Kuby
Takže já počítám s tím, že nejde o tričko SBU. Nejspíše jde o "obyčejné" ukr-armádní tričko (tedy ВСУ resp. ЗСУ) nebo vůbec o obyčejné černé tričko s ukrajinskou vlaječkou a trojzubcem.
mohu nyní upřesnit: nejde o "obyčejné" ukr-armádní tričko, ani o tričko s obyčejným ukr-trojzubcem, jde o neoriginální tričko s nepřesným znakem jedné speciální jednotky SBU.
Které mu v lepším případě poslal někdo z Ukrajiny nebo v horším případě si ho mohl dokonce sehnat sám v nějakém "uvědomělém" e-šopu, třeba i v ČR.
Takže počítám, že si Kuba prostě jenom "honí triko", vlastně doslova :- )
Nicméně:
Takže zůstává otázka: proč Kuba píše o SBU?