Sám dobře víš, že SVO neřeší Ukrajinu, ale, že se tím řeší globálně celý svět, takže počítat mrtvé a vinit ho z toho je trochu od věci (všichni by jsme měli bojovat s tím co máme).
A když Ukrajina konečně prohraje, tak čekáš, že se zázračně vyřeší nejpalčivější problémy světa?
Nepřijde ti, že kolektivní Západ může vysát ještě spoustu zemí zcela do mrtě a zničit jejich ekonomiku i obyvatelstvo a odhodit je jako použitý odpad, než konečně dojdou všechny zdroje na hraní si na vojáčky?
Jestli tohle je Putinův cíl, tak zase moc lidumilný není.
Dokud budou lidi myslet stylem "Mně je nějaký konflikt na Ukrajině (genocida v Palestině atd...) ukradená, je to daleko, já mám svých problémů dost, navíc odpoledne máme grilovačku a pivko!", tak se nezmění nic.
Samozřejmě chápu, že svět, včetně Ruska je na Číně závislý a je nutnost udržovat korektní vztahy a "kádry" jako Knedlík Lipánek se snažily nám škodit, kudy chodí, nicméně, stále platí, že každé velké zvíře chrání hlavně sebe a když mu vlezeš do zadku, tak neuvidíš nebe...
Nechápu jásání některých "Čína tohle a Čína tamto".
Vyměnit v pozici světového četníka Ameriku za Čínu je tak maximálně z bláta do louže a to je další věc, která se mi na Putinově zahraniční politice nelíbí.
Nezapomínejte, že mnoho mechanismů, které Evropská unie se snaží zavést na kompletní zničení zbytků naší svobody, včetně zákona Chat Control, kopíruje právě z Číny, kde s tím mají bohaté zkušenosti. Ať z hlediska technologického, tak z hlediska sociálního inženýrství.
Říkal jsem si, že když jsme začali toto téma diskusí na téma sociální demokracie, kterou Putin praktikuje, tak se zeptám někoho z Ruska na názor...zeptal jsem se, když pomineme Speciální operaci, konflikt na Ukrajině, zahraniční politiku, co si myslíš o Putinově domácí politice?
Dostal jsem odpověď, že malá městečka pomalu umírají a rozkládají se, nikdo nic neřeší a nic s tím nedělá.
I když je to asi i vina starostů těch malých měst.
Jenže, dle mého názoru to je zcela systémová chyba.
Občas v Přímé lince Putinovi, nebo jak se ten pořad jmenuje, se pár vybraných občanů dostane do studia, tam si postěžují a na pár místech v rozhlehlém Rusku se možná něco trošku, alespoň na chvilku, zlepší.
Za 26 let mohl Putin udělat mnohem víc...
Jenže proč, že? Když ho lidé do toho zase tak moc netlačí a někteří ho mají stále za poloboha.