Zlý Rajchl způsobil předčasné ukončení diskusního pořadu ČT24 OVM (Otázky Václava Hlodavce).
O pár minut dříve skončily nedělní Otázky Václava Moravce. Důvodem bylo vzájemné obviňování se politiků. V pořadu v neděli diskutovali Patrik Nacher (ANO), Zdeněk Hřib (Piráti), Marek Výborný (KDU-ČSL) a Jindřich Rajchl (PRO). Ke konci se nicméně strhla hádka, při níž jeden na druhého...
www.novinky.cz
19.10.2025
A teď jak to bylo doopravdy. Což počítám, že si může ověřit každý, jak jsem to udělal i já.
Týká se to až 2. hodiny tohoto pořadu, 2. hodina se už vysílá pouze na ČT24. První hodina na ČT1 proběhla normálně.
>Ke konci< Moravec zavedl řeč na tajwance Vystrčila a citoval jeho vyjádření nesouhlasu s tím, že Okamura má být předsedou Sněmovny: protože euro-hodnoty a blá-blá-blá.
Rajchl to celkem vklidu odpálkoval ve stylu “voliči rozhodli, Vystrčil do toho nemá co kecat” a zavedl řeč jinam. To nějakou chvíli vydrželo, ale pak došla řeč na Turka a Ivana “antifa” Bartoše.
Dostal slovo Hřib Satan, zastával se Bartoše a znovu vrátil řeč na Vystrčila, že je výborný předseda Senátu. A že Rajchl ho nemá co kritizovat a vytáhl na něho papír (tedy >předem< připravený papír) s vytisknutým starým článkem ze SeznamŽumpy, že prý Rajchl vytuneloval jeden pražský tenisový klub v Libni.
Rajchl se standardně bránil, nastala celkem běžná slovní přestřelka, Moravec se - na rozdíl od jiných okamžiků - ani nesnažil je moc překřikovat, či to nějak “umravňovat”.
A najednou (jak se později ukázalo, tak cca >3 minuty< před koncem né pořadu, ale interního bloku uvnitř pořadu) moderátor začal teatrálně hlásit, že “předčasně ukončuje diskusi”.
Odůvodnil to jejich nedisciplinovaností a že tím pádem nemá smysl dál pokračovat.
Všichni (snad kromě Hřiba?) mi přišli z toho dost překvapení.
Celé to na mne působilo, jako kdyby moderátor vykonal hlasový pokyn z režie přes ušní naslouchátko (kabílek byl viditelný; standard, který před xx-lety, kdy jsem se naposledy na tento pořad díval, buď nebyl nebo jsem to neregistroval).
Takže blok se 4-mi politiky skončil o cca 3 minuty dříve a blok se 2-ma “nezávislými” daňovými odborníky o tyto cca 3 minuty dříve začal. Pořád jsme v rámci stejného pořadu.
Bouře ve sklenici vody.