• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2025

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
O tomto propojení redaktorky jsem nevěděl. Tak to pak souhlasím, že tady nebude jen nevědoucím užitečným ****em. Nicméně zbytek z toho, co jsem napsal, platí. Pro mne je na tom všem opravdu nejděsivější to, že těmto „důkazům“ vůbec někdo věří. A dá se na jejich základě rozjet podobná mašinérie.
Táto mediálna mašinéria klamstiev a falošnosti ide na Slovensku na plné obrátky od vraždy novinára a jeho priateľky v roku 2018. Aby ovládli informačné pole, Denník N vytiahol z denníka SME kádre a cez kovid úplne ovládol naratív, informačný prúd vysokofrekvenčných udalostí servírovaných zombierobotom v slovenskej populácii, čo je určite aspoň 1 milión ľudí denne. Ich práca je ukážkovou židovinou, drzo kŕmia stádo vymyslenými a pozmenenými informáciami, dokázali u svojich konzumentov úplne vypnúť bezpečnostný prvok karantény v samoriadení a v ich hlavách zaviedli totálnu dôveryhodnosť k akýmkoľvek blbostiam a rozporuplným informáciám. Určite bola táto cudzia koncepcia prítomná u nás už skôr, ale naplno a otvorene sa prejavila pár rokov pred spustením projektu kovid a Ukrajina. Ide o ukážku vytvárania ilúzií pre stádo, ale stále viac to vyzerá tak, že ilúziám podľahli aj tí, ktorí ich vytvárajú a riadia.

„Viktor Orbán potvrdil svoju reputáciu uznávaného svetového lídra. Ak to bude mierová konferencia a ukončí vojnu na Ukrajine, — je to skvelé,“ — budúci český premiér Andrej Babiš

Zdroj: https://t.me/VA_Nikonov/50872

Ak sa stretnutie prezidentov Trumpa a Putina v Budapešti uskutoční — prečo by sme nemali veriť, že aj Európania sa vydajú cestou zdravého rozumu?“ — predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.

Zdroj: https://t.me/VA_Nikonov/50874

Naposledy upravené:
Táto mediálna mašinéria klamstiev a falošnosti ide na Slovensku na plné obrátky od vraždy novinára a jeho priateľky v roku 2018. Aby ovládli informačné pole, Denník N vytiahol z denníka SME kádre a cez kovid úplne ovládol naratív, informačný prúd vysokofrekvenčných udalostí servírovaných zombierobotom v slovenskej populácii, čo je určite aspoň 1 milión ľudí denne. Ich práca je ukážkovou židovinou, drzo kŕmia stádo vymyslenými a pozmenenými informáciami, dokázali u svojich konzumentov úplne vypnúť bezpečnostný prvok karantény v samoriadení a v ich hlavách zaviedli totálnu dôveryhodnosť k akýmkoľvek blbostiam a rozporuplným informáciám. Určite bola táto cudzia koncepcia prítomná u nás už skôr, ale naplno a otvorene sa prejavila pár rokov pred spustením projektu kovid a Ukrajina. Ide o ukážku vytvárania ilúzií pre stádo, ale stále viac to vyzerá tak, že ilúziám podľahli aj tí, ktorí ich vytvárajú a riadia.
To samozřejmě ano. To je pak další stránka problému. Já měl ale teď na mysli čistě technologickou stránku věci. Ty technologie dnes jsou všude kolem nás. Prakticky každý je využívá na té nejprimitivnější uživatelské úrovni, ale málokdo si dokáže představit, jak to vše funguje na pozadí. A jak snadno je to zneužitelné a manipulovatelné. Ještě před 20 lety byla situace jiná. Tehdy bylo větší procento uživatelů počítačů, kteří měli alespoň trošku pokročilé znalosti. I samotné operační systémy vypadaly jinak. S masovým rozšířením chytrých telefonů, kdy se do sítě připojily davy, se situace změnila. Začala všeobecná debilizace uživatelského rozhraní, odstraňování pokročilých funkcí atd. Velká část těch lidí pak prakticky neví, která bije, a uvěří každé blbosti i v čistě nepolitických záležitostech. Pořizují si domů zařízení, která už z principu funkce narušují jejich soukromí atd. atd.

To, že Deník N pak zveřejní pár obrázků, na kterých lze rozjet tuto mašinérii, je i důsledek tohoto. A oni to ještě na drzovku strčí za placenou bránu. Aby většina vlastně neviděla nic, krom té koláže v úvodu. A ten, kdo chce vidět více, je nucený za tuhle stupidní propagandu ještě zaplatit. (To, že to lze obejít, ani neberu v potaz, protože to neví ani promile lidí v populaci.)​

Naposledy upravené:
Putin nikdy nebyl bolševik ve smyslu revolucionář. Dostal se do premiérské a později prezidentské funkce jako schválený nástupce Jelcina liberály z USA (Clinton).
Putin si zakládá na tom, že dodržuje své slovo - a očekává to i od svých "partnerů".
(výše uvedená matrice na něj tedy nesedí a nikdy sedět nebude).

ON směřuje ke spravedlivé společnosti jinou cestou (viz předchozí odkazy na Valdajské fórum ). ... a ano, vypadá to, že se v ní zasekl (čekání na odpověď druhého (doposud neexistujícího) konceptuálního centra)
Revoluční, co to znamená? Bojovat, válčit? A co dělá současné Rusko? Jenže za co válčí? Za vlastenectví? Za pravoslaví? Za Grefa? Za Nabiullinovou? "Elity" v naší první republice, také měly huby plné vlastenectví, fráterníci také měli zelenou a pomohlo to lidem k něčemu? Jen je potom i s těmi "elitami" nacpali do chřtánu Hitlerovi.

Ne nadarmo se v Rusku neustále mluví o tom, že je třeba mít vlastní ideologii. Kde je? Kde je o ní vedena veřejná diskuse? Snad na Valdaji mezi Grefy? Do čela vlasteneckých médií jsou dosazováni lidé typu Simoňanové. Ta je schopná tvrdit, že dělník měl za cara posluhu, jak se mu dobře dařilo. Kdo byl tou posluhou, už se očividně neptá. Jak na tom bylo Rusko jako takové v průmyslu, to také není předmětem jejího zájmu.

Jestliže tedy Putin není bolševik, je nutné ho k tomu dotlačit a to se určitě nepovede tak, že se mu všechno odkývá. Naopak tak, že když řekne Stalinův režim, tak se někdo ozve, co tím jako myslel, když za Stalina se lidé na řízení státu podíleli vůbec nejvíce... A zda vůbec ví, z jakého marasmu bolševici vytáhli lidi na celém světě, včetně USA!

Putin si prý zakládá na dodržování slova. Zajímalo by mne, kolikrát ti jeho "partneři" dodrželi to slovo. Co ty červené čáry, které jsou neustále překračovány, což on toleruje? Kde je ta hranice? Možná k ní spěje právě kvůli tomu, že už toho začínají mít lidé dole dost. Tj. řízený objekt se brzy začne vzpěčovat i gosudarovi. A to znamená ztrátu řízení. Gerasimov mu lhal v přímém přenosu a dostal metál. Cožpak jsou lidé slepí? Jak dlouho ještě nechají ty klanově-korporativní skupiny hrát ty své hry, za které platí svými životy?

Nakonec to dopadne tak, že když už nepomůže k ovládání davu korektní Putin, tak ho potopí a nastoupí "vlastenec" Medvěděv s tvrdým fašismem. Ale čí to bude chyba, nás, co Putina kritizujeme a dáváme mu do rukou páky proti "elitám", nebo samotného Putina a jeho týmu, který tak rád "dodržuje zákony", které píšou a vykládají jiní?!

Nemyslete si, i já dokážu mít radost, když se v některé ze stran bývalé vládní bývalé pětidemolice objeví kvalitní kádr a stane se poslancem.
Zejména, když měří 168 cm a umí dělat dobré sendviče.
:- )
19.10.2025
Link na videjko v článku dám sem.
(Místopřísežně prohlašuji, že v tomhle jsem nevinně, dozimetr jsem nevolil :- )
(A je to vůbec pravda? A nebo to jen v Deníku N zase přehnali s těmi snímky obrazovek?)

(A je to vůbec pravda? A nebo to jen v Deníku N zase přehnali s těmi snímky obrazovek?)
Zfalšovat dnes lze cokoliv – audio, video i fotografie. Hacknout se dá teoreticky také téměř vše. Technologie dosáhla bodu, kdy prakticky již nelze věřit ani vlastním očím a uším. Na druhou stranu ale zase nelze podléhat dojmu, že vše je falešné. Většina z nás se obzvláště v mládí nadělala spoustu hloupostí, ale nebylo to zaznamenáno a publikováno na internetu. Dnes je to jiné. Žijeme v době všudypřítomných kamer, sociálních sítí a především lidí, kteří jsou dostatečně hloupí na to, aby na sebe napráskali naprosto vše, natáčeli se u kdejakých bizarností a ještě se tím pochlubili. Ale co se jednou dostane na internet, nad tím ztrácíme kontrolu. A toto by si každý měl uvědomit, než něco někam veřejně pod svou skutečnou identitou napíše nebo nahraje.

Člověka je vždy tak nejlepší posuzovat jen podle jeho jasně prokazatelných činů a zbytek v klidu ignorovat.​

Na pomoc přišla BIS​

16. 10. 2025 - EB
Bude se příští léto Bezpečnostní informační služba (BIS) ve své výroční zprávě za rok 2025 chlubit, že úspěšně zabránila obratu země směrem ke Slovensku, Maďarsku nebo ještě dál díky sofistikované informační - či dezinformační - operaci proti nově zvolenému poslanci Filipu Turkovi zahájené týden po sněmovních volbách? BIS a další zpravodajské služby jsou v podstatě jediní, kdo jsou schopni „shromáždit všechno a uchovat to navždy“, takže největší otázkou je, která ze služeb poskytla kompromitující materiál Deníku N. Kdyby to byli Rusové, ředitel BIS Michal Koudelka by bezesporu vydal jedno ze svých slavných prohlášení o stopách vedoucích do Ruska, neboť jedním z deklarovaných úkolů BIS je bránit se pokusům o ovlivňování veřejného mínění. Kampaň proti Turkovi takovým pokusem bezpochyby je,
ale Koudelka nápadně mlčí. Nabízí se tedy vysvětlení, že pokud „jde o všechno“,
zpravodajská operace proti politicky nekorektnímu českému občanovi je oprávněná.

Zlý Rajchl způsobil předčasné ukončení diskusního pořadu ČT24 OVM (Otázky Václava Hlodavce).
19.10.2025
A teď jak to bylo doopravdy. Což počítám, že si může ověřit každý, jak jsem to udělal i já.

Týká se to až 2. hodiny tohoto pořadu, 2. hodina se už vysílá pouze na ČT24. První hodina na ČT1 proběhla normálně.
>Ke konci< Moravec zavedl řeč na tajwance Vystrčila a citoval jeho vyjádření nesouhlasu s tím, že Okamura má být předsedou Sněmovny: protože euro-hodnoty a blá-blá-blá.
Rajchl to celkem vklidu odpálkoval ve stylu “voliči rozhodli, Vystrčil do toho nemá co kecat” a zavedl řeč jinam. To nějakou chvíli vydrželo, ale pak došla řeč na Turka a Ivana “antifa” Bartoše.
Dostal slovo Hřib Satan, zastával se Bartoše a znovu vrátil řeč na Vystrčila, že je výborný předseda Senátu. A že Rajchl ho nemá co kritizovat a vytáhl na něho papír (tedy >předem< připravený papír) s vytisknutým starým článkem ze SeznamŽumpy, že prý Rajchl vytuneloval jeden pražský tenisový klub v Libni.
Rajchl se standardně bránil, nastala celkem běžná slovní přestřelka, Moravec se - na rozdíl od jiných okamžiků - ani nesnažil je moc překřikovat, či to nějak “umravňovat”.
A najednou (jak se později ukázalo, tak cca >3 minuty< před koncem né pořadu, ale interního bloku uvnitř pořadu) moderátor začal teatrálně hlásit, že “předčasně ukončuje diskusi”.
Odůvodnil to jejich nedisciplinovaností a že tím pádem nemá smysl dál pokračovat.
Všichni (snad kromě Hřiba?) mi přišli z toho dost překvapení.
Celé to na mne působilo, jako kdyby moderátor vykonal hlasový pokyn z režie přes ušní naslouchátko (kabílek byl viditelný; standard, který před xx-lety, kdy jsem se naposledy na tento pořad díval, buď nebyl nebo jsem to neregistroval).
Takže blok se 4-mi politiky skončil o cca 3 minuty dříve a blok se 2-ma “nezávislými” daňovými odborníky o tyto cca 3 minuty dříve začal. Pořád jsme v rámci stejného pořadu.
Bouře ve sklenici vody.

Naposledy upravené:
Zlý Rajchl způsobil předčasné ukončení diskusního pořadu ČT24 OVM (Otázky Václava Hlodavce).
19.10.2025
A teď jak to bylo doopravdy. Což počítám, že si může ověřit každý, jak jsem to udělal i já.

Týká se to až 2. hodiny tohoto pořadu, 2. hodina se už vysílá pouze na ČT24. První hodina na ČT1 proběhla normálně.
>Ke konci< Moravec zavedl řeč na tajwance Vystrčila a citoval jeho vyjádření nesouhlasu s tím, že Okamura má být předsedou Sněmovny: protože euro-hodnoty a blá-blá-blá.
Rajchl to celkem vklidu odpálkoval ve stylu “voliči rozhodli, Vystrčil do toho nemá co kecat” a zavedl řeč jinam. To nějakou chvíli vydrželo, ale pak došla řeč na Turka a Ivana “antifa” Bartoše.
Dostal slovo Hřib Satan, zastával se Bartoše a znovu vrátil řeč na Vystrčila, že je výborný předseda Senátu. A že Rajchl ho nemá co kritizovat a vytáhl na něho papír (tedy >předem< připravený papír) s vytisknutým starým článkem ze SeznamŽumpy, že prý Rajchl vytuneloval jeden pražský tenisový klub v Libni.
Rajchl se standardně bránil, nastala celkem běžná slovní přestřelka, Moravec se - na rozdíl od jiných okamžiků - ani nesnažil je moc překřikovat, či to nějak “umravňovat”.
A najednou (jak se později ukázalo, tak cca >3 minuty< před koncem né pořadu, ale interního bloku uvnitř pořadu) moderátor začal teatrálně hlásit, že “předčasně ukončuje diskusi”.
Odůvodnil to jejich nedisciplinovaností a že tím pádem nemá smysl dál pokračovat.
Všichni (snad kromě Hřiba?) mi přišli z toho dost překvapení.
Celé to na mne působilo, jako kdyby moderátor vykonal hlasový pokyn z režie přes ušní naslouchátko (kabílek byl viditelný; standard, který před xx-lety, kdy jsem se naposledy na tento pořad díval, buď nebyl nebo jsem to neregistroval).
Takže blok se 4-mi politiky skončil o cca 3 minuty dříve a blok se 2-ma “nezávislými” daňovými odborníky o tyto cca 3 minuty dříve začal. Pořád jsme v rámci stejného pořadu.
Bouře ve sklenici vody.
Raichlovi to kolegyně měřila a naměřila, že jeho 1/4 času (na veřejnoprávní televizi, kde platí určité kodexy, tj, vyváženost by tam měla být) z 27 minut je 2 min 17 sec.

Raichlovi to kolegyně měřila a naměřila, že jeho 1/4 času (na veřejnoprávní televizi, kde platí určité kodexy, tj, vyváženost by tam měla být) z 27 minut je 2 min 17 sec.
Zvláštní, subjektivně mi to přišlo, že v absolutní hodnotě to bylo o něco delší.
Avšak taky mi přišlo, že z těch čtyř mluvil nejméně.
A taky, když je uváděn výčet účastníků toho pořadu, tak je všude uváděn na posledním místě. Ale to pořadí bude asi podle počtu poslanců.

Naposledy upravené:
Tahle epizoda zatím nemá >dohru<.
Ale počítám s tím, že >předehru< má.
Před dnešním pořadem OVM, ale stále dnes, totiž vyšel na bakalovinách obsáhlý rozhovor s panem OVM.
19.10.2025
Takže ta dnešní epizoda je možná součastí většího divadla.

Tahle epizoda zatím nemá >dohru<.
Ale počítám s tím, že >předehru< má.
Před dnešním pořadem OVM, ale stále dnes, totiž vyšel na bakalovinách obsáhlý rozhovor s panem OVM.
19.10.2025
Takže ta dnešní epizoda je možná součastí většího divadla.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ofrIcW53vUs

Rajchlovo každotýdenní vysílání (neděle 18.00). 1/2 věnuje právě Otázkám Václava Moravce.
... naštvali ho, dohra bude (nevíme zda úspěšná).

P.S. K té délce .... v 2 části si hodně skákali do řeči včetně již vytočeného Rajchla (v 1/2 to byl jen Hřib a Výborný). Kdyby se započítalo i toto, tak to bylo jinak, ale na to nemám metodiku.

Naposledy upravené:
My vám ty sudeťáky vnutíme za každou cenu:
Počet osmdesátníků skokově naroste, i kvůli odsunu Němců ze Sudet, říká demograf
Mazouch upozorňuje, že poválečný odsun sudetských Němců nezměnil jen složení regionů, ale trvale narušil věkovou strukturu české populace. „Každá věková pyramida má paměť sto let,“ vysvětluje. „A já v ní dodnes vidím stopu po odsunu. V roce 1945 jsme prostě ořízli čtvrtinu obyvatel, kteří by jinak zestárli s námi.“
V letech 1945–1946 bylo v rámci vysídlení odsunuto zhruba dva a půl milionu německých obyvatel všech generací – od kojenců po seniory. A právě tento „odsunutý“ deficit se podle demografa brzy naplno projeví.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...pocet-osmdesatniku.A251018_091313_domaci_vov?

Odsun Němců nebyl výmysl vlády tehdejšího Československa, ale na tom se dohodly vítězné mocnosti na konci války. A mimochodem málo se ví, že byla také realizován odsun Rusů z Evropy zpět do Ruska, tedy SSSR. Odsun se týkal všech, kteří byli za hranicemi asi od roku 1930, možná dříve. Přesně si už nepamatuji. V celkovém součtu to byli miliony.

Naposledy upravené:
Tak koukám, že se nudit nebudeme.... motoristé budou jazýčkem vah i při případném vydání-nevydání Babiše ke stíhání ( to mi hned nedošlo). O to silnější pozici nyní mají s Turkem.
a k tomu přidám i toto - oni jsou fakt schopní ty volby ještě upravit a "vyhrát".
z textu...ANO by přišlo celkem o sedm křesel - tzn. dvě křesla pro SPD a pět křesel pro SPOLU...

Naposledy upravené:

Zadním vchodem na Hrad: Kdo za Štítem ostřeluje Turka?​

Kdo stojí za šířením výstřižků údajných výroků poslance Filipa Turka a kdo zvedá hlasy proti působení lídra Motoristů Petra Macinky ve vznikající vládě? Redaktorku Deníku N Zdislavu Pokornou a tváře za projektem Štít demokracie pojí vícero společného.
Hovoří se o „pražské chobotnici“.

Kdo stojí za šířením výstřižků údajných výroků poslance Filipa Turka a kdo zvedá hlasy proti působení lídra Motoristů Petra Macinky ve vznikající vládě? Redaktorku Deníku N Zdislavu Pokornou a tváře za projektem Štít demokracie pojí vícero společného.
Právě jsem ho sem chtěla dát. Ten článek je skvělý. Pro mě neni tak důležitý pro zmínku o Turkovi, ale je VELMI důležitý v popisu propojenosti různých neziskovek, novinářů, rádoby nezávislých organizací i Deníku N. Některá zmíněná jména mě překvapila - netušila jsem až tak velkou provázanost. Já si fakt už asi začnu dělat "pavouka" ;) .

Naposledy upravené:
Ústavní soud odmítl zrušit zákon, podle kterého se Beneš zasloužil o stát
Plénum se návrhem věcně nezabývalo, protože jej podal spolek, který k tomu neměl oprávnění, vyplývá ze stručného usnesení v databázi soudu.
(To zní jako návod, jak je to potřeba příště udělat).
Návrh podal spolek Primer, který má sídlo v Mladé Boleslavi. Podle stanov dostupných ve spolkovém rejstříku je cílem spolku zejména organizovat kulturně-společenské akce pro propagaci opomíjených a drobných historických artefaktů, léčivých rostlin, sportu a jiných volnočasových aktivit. V návrhu stálo, že existence zákona představuje „trvající a přímý zásah do ústavně zaručených práv a principů“, které jsou esenciální jak pro činnost spolku, tak pro fungování demokratického právního státu.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...-zaslouzil-o-stat.A251021_112353_domaci_hejj?

Připomínám článek, jehož autorem je hlavně Buran

Tohle vyřeší jen zákon FARA a označení "zahraniční agent"

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom