Kdo by to byl tušil, že z téhle mé předvolební iniciativy
A co může být lepšího než oficiální samoodpis? A dokonce rovnou 2 mouchy 1 ranou!
www.parlamentnilisty.cz
18.07.2025
A kdo jsou ti “vlivní premianti”?
Luděk Niedermayer, TOP 09
“Rok od evropských voleb přišla zpráva, která mě potěšila. V nezávislém žebříčku think-tanku Europeum, který posuzuje vliv českých europoslanců, jsem byl ohodnocen jako nejvlivnější v oblasti unijní politiky a reprezentace České republiky. Děkuji všem, kteří moji práci sledují a podporují! Zároveň si vážím i toho, že byla oceněna lidmi z odborné veřejnosti, médií, akademické sféry i think-tanků. Toto hodnocení vnímám jako povzbuzení i závazek – a důvod nepolevit v úsilí prosazovat odpovědná a funkční řešení v evropské politice. Děkuji za důvěru!“ napsal na síti X politik TOP 09 Luděk Niedermayer…”
Danuše Nerudová, STAN
“„Říkali o mně, že budu bloudit po chodbách Evropského parlamentu. Po roce intenzivní práce na úspěchu Česka v Evropě jsem podle expertů Europea druhá nejvlivnější z českých europoslanců,“ napsala na svých sítích europoslankyně za STAN…”
A kdo jsou 3 poslední?
Ivan David z SPD, Filip Turek za Motoristy sobě, Ondřej Dostál z hnutí Stačilo!
Celý “žebříček” je zde.
A kdo ho vyrobil?
“Nezávislá” politická neziskovka, zapsaný spolek “Institut pro evropskou politiku EUROPEUM”.
A kdo tu “nezávislost” platí?
“Největším donátorem organizace je pravidelně Evropská komise, která poskytuje více než 50 procent ročního rozpočtu spolku.
…
Peníze poskytuje také Mezinárodní Visegrádský fond, European Climate Foundation, české Ministerstvo zahraničí, NATO, Evropský parlament, české Ministerstvo obrany, Úřad vlády ČR a několik velvyslanectví západních států jako například USA (v roce 2024 232 tisíc korun) nebo Velká Británie.“
může vzniknout seriálek?Furt tady propaguju SPD, PRO, Stačilo! a jiné dezoláty. To je nevyvážené, neinkluzivní a diskriminující.
A proto jsem se rozhodl, v tomto předvolebním čase, napsat něco pozitivního i o nějaké demokratické, dozimetrické, proeurounijní, pronatovské, liberální, proválečné, hodnotové, rusofobní, grýndýlové, blackoutové, elektromobilní, emisní povolenky do každé rodiny prosazující, migračně se paktující, proti cenzuře a dezinformacím bojující, předvolební sliby dodržující straně, která nezatěžuje náš stát stamiliardovými dluhy, nezvyšuje několik typů daní, neprodlužuje věk odchodu do důchodu, neškrtá na důchodech, buduje zdravotnictví…
A co může být lepšího než oficiální samoodpis? A dokonce rovnou 2 mouchy 1 ranou!
„Jsem vlivná,“ chlubí se Nerudová. Jenže kdo to o ní řekl? A za kolik?
Žebříček vlivu českých europoslanců? Na předních příčkách se umísťují poslanci Luděk Niedermayer z TOP 09 či Danuše Nerudová z hnutí STAN. Hojně citované hodnocení přitom sestavuje spolek financovaný Evropskou komisí a českou vládou. Ročně inkasuje přes dvě desítky milionů korun a ve...
A kdo jsou ti “vlivní premianti”?
Luděk Niedermayer, TOP 09
“Rok od evropských voleb přišla zpráva, která mě potěšila. V nezávislém žebříčku think-tanku Europeum, který posuzuje vliv českých europoslanců, jsem byl ohodnocen jako nejvlivnější v oblasti unijní politiky a reprezentace České republiky. Děkuji všem, kteří moji práci sledují a podporují! Zároveň si vážím i toho, že byla oceněna lidmi z odborné veřejnosti, médií, akademické sféry i think-tanků. Toto hodnocení vnímám jako povzbuzení i závazek – a důvod nepolevit v úsilí prosazovat odpovědná a funkční řešení v evropské politice. Děkuji za důvěru!“ napsal na síti X politik TOP 09 Luděk Niedermayer…”
Danuše Nerudová, STAN
“„Říkali o mně, že budu bloudit po chodbách Evropského parlamentu. Po roce intenzivní práce na úspěchu Česka v Evropě jsem podle expertů Europea druhá nejvlivnější z českých europoslanců,“ napsala na svých sítích europoslankyně za STAN…”
A kdo jsou 3 poslední?
Ivan David z SPD, Filip Turek za Motoristy sobě, Ondřej Dostál z hnutí Stačilo!
Celý “žebříček” je zde.
A kdo ho vyrobil?
“Nezávislá” politická neziskovka, zapsaný spolek “Institut pro evropskou politiku EUROPEUM”.
A kdo tu “nezávislost” platí?
“Největším donátorem organizace je pravidelně Evropská komise, která poskytuje více než 50 procent ročního rozpočtu spolku.
…
Peníze poskytuje také Mezinárodní Visegrádský fond, European Climate Foundation, české Ministerstvo zahraničí, NATO, Evropský parlament, české Ministerstvo obrany, Úřad vlády ČR a několik velvyslanectví západních států jako například USA (v roce 2024 232 tisíc korun) nebo Velká Británie.“