• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2026

Možná by bylo i lepší upřednostnit jinou akci, nevím, ale co je úplně nejhorší, to je tříštění již tak slabých sil.
Velmi se obávám, že velká část národa si to líbit nechá.
Těm to nevyčítám. Ale potom je tu dost lidí, kteří chápou, oč jde, přesto nebudou nic konat
Proč jsem nečekal nic jiného, než (opět) poraženecké řeči?
A co volby? Taky nemáme chodit?

Tak abych to trochu vykompenzoval, tak sem dám něco užitečnějšího.
Babiš nevyměkl.
“Mám pocit, že jsme se domluvili na půl, pane předsedo,” přivítal prezident Pavel Babiše na Pražském hradě.
(Andrej Babiš dorazil na jednání o 15 minut později.)

((Vydržať – zatiaľ sto bodov.))
8.5.2026
“Prezident a premiér se opět nedohodli na tom, kdo v červenci pojede na summit NATO do turecké Ankary. Andrej Babiš (ANO) stále trvá na tom, že by Petr Pavel neměl být součástí delegace. Prezident na summit dál chce.”

Babiš nevyměkl.
“Mám pocit, že jsme se domluvili na půl, pane předsedo,” přivítal prezident Pavel Babiše na Pražském hradě.
A ještě dohra této počítám že důležité hříčky.
8.5.2026
“„Ta jeho poznámka je nepatřičná a já nejsem jeho podřízený ani nikdy nebudu. A my nemáme prezidentský systém,“ dodal Babiš.”

P.S.: Babiš o sobě rozhlašuje, že vstává brzy a začíná pracovat taky brzy. A tím se “nestihnutí” termínu v 8:30 stává ještě “pikantnějším”. A ten myslitel, PePa 107, místo aby to přešel, tak to ještě rozmaže. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Za to ho “přítel po boku” asi nepochválí a Babiš má solidní PR.
Takže já počítám, že to ve skutečnosti bylo takto: Babiš tam přijel v 8:15 a pak seděl 30 minut v autě, aby mohl přijít o 15 minut pozdě :- )

Naposledy upravené:
Proč jsem nečekal nic jiného, než (opět) poraženecké řeči?
A co volby? Taky nemáme chodit?

Tak abych to trochu vykompenzoval, tak sem dám něco užitečnějšího.
Babiš nevyměkl.

((Vydržať – zatiaľ sto bodov.))
8.5.2026
“Prezident a premiér se opět nedohodli na tom, kdo v červenci pojede na summit NATO do turecké Ankary. Andrej Babiš (ANO) stále trvá na tom, že by Petr Pavel neměl být součástí delegace. Prezident na summit dál chce.”
Volit v současných podmínkách ne, protestovat proti sudeťákům rozhodně ano. Tlačit zdola také ano.

Reportér ČT Szántó v bundě gangu Havloids protestuje proti Nočním vlkům na Olšanech. Zřejmě dodržuje nějaký nový kodex ČT.

Písecká radnice vyvěsila na oslavy americkou a sovětskou vlajku.​

Přišla na ni policie, rudý prapor musí pryč​

​

"Dnešní den měl být především důstojnou připomínkou konce druhé světové války. Dne, kdy padlo jedno největší zlo moderních dějin. Ve svém projevu jsem zdůraznil, že historie se nemá ohýbat podle momentální politické módy. Že v Písku si na nic nehrajeme a připomínáme si všechny spojence, kteří nacismus porazili. Proto u nás visí (visely) vlajky všech osvoboditelů. Americká i sovětská. Přesně tak, jak to odpovídá historii našeho města, kde se obě armády potkaly," píše Čapek. "A teď ta nejlepší část dnešního příběhu. Telefonovala mi Policie, že prý pácháme trestný čin. Vlajka sovětská prý musí okamžitě dolů, protože od 1. ledna je to trestné. Ano, čtete správně. Pietní vzpomínka se v mžiku změnila v policejní spis," pokračuje starosta.

Policista, který mu volal, byl mimořádně slušný, chápavý, jen konal, co mu bylo nařízeno. Nemám jedinou výtku k němu, naopak děkuji za slušnost a pochopení. Takto by měli jednat všichni policisté, řekl dále starosta.

"A tak jsme v podvečer (obě) zahraniční vlajky sundali. Ne ze strachu, ale z principu. Pokud si totiž nemůžeme důstojně a bez asistence policie připomenout 144 000 sovětských vojáků, kteří padli při osvobozování naší země, nebudeme dělat selektivní politické divadlo. Buď si připomínáme historii celou, nebo si na tu pietu jen hrajeme," sdělil dále Čapek. V sobotu pak starosta města dodal, že policie jednala na "podnět."

Na oslavu konce války dorazily do centra Prahy stovky lidí,​

včetně odpůrců Ruska​

​

Pořadatelé zdůrazňují, že akce nemá vzpomínat jen na sovětskou armádu. Před Staroměstskou radnicí stojí vedle sovětského tanku T-37 i Jeep s americkou vlajkou.
Pódium, na kterém má během odpoledne vystoupit několik umělců, je vyzdobené portréty bývalého československého prezidenta Ludvíka Svobody, velitele někdejší Rudé armády Ivana Stěpanoviče Koněva a bývalého komunistického novináře Julia Fučíka,
popraveného německými nacisty.

Na místě si příznivci a odpůrci akce vyměňovali nadávky či na sebe ukazovali vulgární gesta. „Byly zajištěny tři osoby pro přestupkové jednání. Dvě kvůli občanskému soužití a jedna kvůli znevážení úřední osoby,“ řekl před 16:40 Daněk.

​

​

"Dnešní den měl být především důstojnou připomínkou konce druhé světové války. Dne, kdy padlo jedno největší zlo moderních dějin. Ve svém projevu jsem zdůraznil, že historie se nemá ohýbat podle momentální politické módy. Že v Písku si na nic nehrajeme a připomínáme si všechny spojence, kteří nacismus porazili. Proto u nás visí (visely) vlajky všech osvoboditelů. Americká i sovětská. Přesně tak, jak to odpovídá historii našeho města, kde se obě armády potkaly," píše Čapek. "A teď ta nejlepší část dnešního příběhu. Telefonovala mi Policie, že prý pácháme trestný čin. Vlajka sovětská prý musí okamžitě dolů, protože od 1. ledna je to trestné. Ano, čtete správně. Pietní vzpomínka se v mžiku změnila v policejní spis," pokračuje starosta.
Přitom rozhodnutí Ministerstva vnitra říká, že pokud jde o "příležitost k podání zpráv o historicky nezpochybnitelných událostech světových dějin, nejde (v případě vlajky SSSR) o spáchání veřejnoprávního deliktu"

Zdroj: https://youtu.be/JP6RpYPuwoc?si=RUL7fCTYEPqTGXze&t=179

Přitom rozhodnutí Ministerstva vnitra říká, že pokud jde o "příležitost k podání zpráv o historicky nezpochybnitelných událostech světových dějin, nejde (v případě vlajky SSSR) o spáchání veřejnoprávního deliktu"

Zdroj: https://youtu.be/JP6RpYPuwoc?si=RUL7fCTYEPqTGXze&t=179

Také mně to přijde divné. To video jsem už dříve viděl. Je otázkou, zda ten Krajča nekecal. Drží v ruce nějaký papír, co je na něm napsáno, není vidět, zda je ten dokument pravý, těžko posoudit. Bylo by dobré tuto informaci ověřit z jiného zdroje, nejlépe od samotného MV, zda se skutečně takto vyjádřilo. (Vím, že z toho prostředí KSČM a jejího okolí byla jedna paní odsouzena k podmínečnému trestu odnětí svobody za padělání dokumentu. Požádat o to ji měl - jistý Zdeněk Milata - a ona mu vyhověla a měla z toho soud. Nemohlo být těch padělaných dokumentů třeba více?)

Vím, že z toho prostředí KSČM a jejího okolí byla jedna paní odsouzena k podmínečnému trestu odnětí svobody za padělání dokumentu. Požádat o to ji měl - jistý Zdeněk Milata - a ona mu vyhověla a měla z toho soud.
Takže policejní provokatér Milata znovu v akci a uspěl.
Více o Zdeňkovi “cestovateli” Milatovi je vypočítáno např. v těchto mých komentářích:
https://ksb-csr.net/threads/spravy-z-ciech-2025.2213/post-56033
https://ksb-csr.net/threads/spravy-z-ciech-2025.2213/post-56533
https://ksb-csr.net/threads/spravy-z-ciech-2025.2213/post-59796

Naposledy upravené:

​

Policista, který mu volal, byl mimořádně slušný, chápavý, jen konal, co mu bylo nařízeno. Nemám jedinou výtku k němu, naopak děkuji za slušnost a pochopení. Takto by měli jednat všichni policisté, řekl dále starosta.

"A tak jsme v podvečer (obě) zahraniční vlajky sundali. Ne ze strachu, ale z principu. Pokud si totiž nemůžeme důstojně a bez asistence policie připomenout 144 000 sovětských vojáků, kteří padli při osvobozování naší země, nebudeme dělat selektivní politické divadlo. Buď si připomínáme historii celou, nebo si na tu pietu jen hrajeme," sdělil dále Čapek. V sobotu pak starosta města dodal, že policie jednala na "podnět."
Pan starosta má asi špatné právníky. Sovětskou vlajkou už nelze páchat žadný trestný čin, SSSR už neexistuje a Rusko má dnes jinou vlajku, jedná se o historickou vlajku. Pokud očerňují rusy a napsali si takový zákon, tak trestné by bylo vyvěsit stávající Ruskou vlajku.

Také mně to přijde divné. To video jsem už dříve viděl. Je otázkou, zda ten Krajča nekecal. Drží v ruce nějaký papír, co je na něm napsáno, není vidět, zda je ten dokument pravý, těžko posoudit. Bylo by dobré tuto informaci ověřit z jiného zdroje, nejlépe od samotného MV, zda se skutečně takto vyjádřilo. (Vím, že z toho prostředí KSČM a jejího okolí byla jedna paní odsouzena k podmínečnému trestu odnětí svobody za padělání dokumentu. Požádat o to ji měl - jistý Zdeněk Milata - a ona mu vyhověla a měla z toho soud. Nemohlo být těch padělaných dokumentů třeba více?)
Já včera na akci byla a nějaký opilý mladík mi chtěl vyrvat vlajku SSSR z rukou. Patřila k němu žena, která tam začala řvát, že to je zakázaná vlajka a když přišla policie, tak začala řvát i na ně, jak to, že to dovolují.
Podle Seznamzpráv ale policisté přestupek nezjistili. „Žádný trestný čin spojený se založením, podporou a propagací hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka ve spojitosti se symboly zajištěný nebyl,“ uvedl Daněk.

Já včera na akci byla a nějaký opilý mladík mi chtěl vyrvat vlajku SSSR z rukou. Patřila k němu žena, která tam začala řvát, že to je zakázaná vlajka a když přišla policie, tak začala řvát i na ně, jak to, že to dovolují.
Podle Seznamzpráv ale policisté přestupek nezjistili. „Žádný trestný čin spojený se založením, podporou a propagací hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka ve spojitosti se symboly zajištěný nebyl,“ uvedl Daněk.
Není jednotný výklad příslušného paragrafu toho zákona. V Praze k němu přistoupili jinak než v Písku, záleží, kdo kde velí. Pan starosta Písku by měl dát stížnost a odvolat se na to údajné vyjádření MV. Zjistilo by se tak, jak to vlastně je.
SSSR už neexistuje
To je úplně jedno. NSDAP také už neexistuje stejně jako Třetí říše a to není důvod, aby šlo veřejně mávat s jejími symboly bez postihu (mám na mysli ČR, ne Ukrajinu).
Pan starosta má asi špatné právníky.
Skála a spol. neměli špatného právníka ve věci Katyně a bylo jim to houby platné, soudy všech stup za pravdu obžalobě.
trestné by bylo vyvěsit stávající Ruskou vlajku
Rusy nebo Rusko příslušný paragraf vůbec nejmenuje. Komunismus ano.

Naposledy upravené:
Vlkův článek k sjezdu Landsmanšaftu. Včetně jmenovitého přehledu 39 signatářů zvacího dopisu. Co dodat? Chce se mi blejt velebnosti.
Dokonalý článek.
V něm je tato dokonalá fotka.
CSR.webp
K tomu se vztahuje tento text:
"U cesty před hotelem Peršlák je umístěn „kámen republiky“ – žulový kámen ve tvaru Československa, který pochází z období před zabráním Sudet německou armádou v roce 1938. V tomto roce, když bylo Rakousko již po anšlusu obsazeno Německem, přišli sem příslušníci SOS, kteří tvořili předsunuté postavení 29. pluku umístěnému na 1. linii LO (lehkého opevnění). Muži, odhodlaní bránit vlast, vytesali do kamene podobu tehdejší ČSR (ke které ještě patřila Zakarpatská Ukrajina) a do obrysu hranic vyryli nápis
„21/5 1938 Naše je a naše zůstane!“
V tomtéž roce 8. října překročily hranice republiky vojska Wehrmachtu a němečtí vojáci posměšně doplnili k českému nápisu: „Naše je a naše zůstane“ vlastní text: „BIS WIR kamen! P. Z. A. A. 5 (zkratka A A 5 označuje Aufklärung Abteilung 5, jednotku 2. tankové divize), to znamená: „Než jsme přišli my! 5. tankový průzkumný oddíl“, později doplněný o dataci 8. X. 1938. V květnu 1945 se naši příslušníci finanční stráže na Peršlák vrátili, a na kámen dopsali „9. V. 1945 Pravda vítězí”."

P.S.1: Jen tak "odboku" jsem - na základě "osobní" znalosti a empirické jmenné heuristiky - spočítal, kolik je >přibližně< na tom seznamu 36-ti jmen jewrejů (v nadpisu článku je uvedeno 39, ale dále v textu je číslovaný seznam a ten má 36 číslovaných položek). Nebudu uvádět jmenovitě, jde mi jen o odhad: vyšlo mi 28 z 36. To je cca 77 %, tedy 3/4. Spíše je pravděpodobné, že jsem některé nezachytil.
Tedy počítám, že jsem se nemýlil.
Že to vychází (i) zevnitř, s tím nezbývá, než souhlasit, je to očividné.
Ale počítám, že druhá část věty vyžaduje trošku upřesnit.
Ano, jde o česky mluvící zevnitř.
Ale jsou to česky mluvící zde žijící (a škodící) jewrejové.

P.S.2: Byla tady narážka, že někdo podepsal "in memoriam".
Proto jsem šel přímo do jámy lvové (nebo bych měl spíše psát "jámy arielové"?) a originál seznamu je zde.
Dám sem porovnání. Ti, co mají znaménko plus, ti na seznamu Vlka oproti originálu chybí. Ti, co mají znaménko mínus, ti jsou na seznamu Vlka oproti originálu navíc.
Miloš Doležal
Tomáš Halík
Josef Holcman
Matěj Hollan
Petr Hruška
Karel Hvížďala
Mojmír Jeřábek
Dora Kaprálová
Vladimír Karfík
Pavel Kosatík
Jiří Kratochvil
Eda Kriseová
Daniel Kroupa
Mikuláš Kroupa
Josef Mlejnek
Bedřich Moldan
Dobrava Moldanová
Petr Oslzlý
Petr Pithart
Bolek Polívka
Petr Pospíchal
Jaroslav Rudiš
Pavel Rychetský
Břetislav Rychlík
Vít Slíva
Olga Sommerová
Jiří Suchý
Jan Šabata
Anna Šabatová
Marcela Šabatová
Pavel Švanda
+Kateřina Tučková
Milan Uhde
+Ondřej Vaculík
+Jan Vedral
+Alena Zemančíková
-Petr Uhl
-Jan Urban
-Ludvík Václavek
-Václav Vacek

P.S.3: Co dodat? Snad jen stylové "sudetendeutscher Gesindel".

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom