• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Jak to tak sleduju, ani se stranou PRO to není jednoduché. A co u nás je, že?
Protože jsem odkaz na jejich tiskovku dávala sem, dám sem i toto zhodnocení od P.Bohuše.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=s_0YN5wUbdU

A aby těch zmatků a možných zklamání nebylo málo, dám sem ještě i Kollerovo hodnocení "české vlastenecké scény":

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=BLfBitRXhoc

PS: Chci se zeptat, jestli taková videa dávat sem nebo do "informačních". Já nevím - tak je prostě flákám pokaždé jinam...

Obě videa jsou velmi přínosná.
Já mám M. Kollera ráda, protože je vždy ohromně nabitý informacemi, které podává uceleně a má je podložené fakty.
Je evidentní, že jde o člověka typu bagr, který nedělá kompromisy a bude těžší s ním vyjít. Co mi vadilo, když dával doporučení nejít k volbám a nepodporovat tento cirkus.
Rozhodně ho ale vnímám jako člověka, který má konkrétní představu o nové cestě, nejen o překabátěné vládě. Je to srdcem voják a na vysokém vojenském postu by se mi velmi líbil.

Myslím, že v současné době je nutné využívat hráče, kteří jsou k dispozici. To mi nedovolí jen tak zavrhnout všechny, o kterých p. Koller mluví kriticky. Každý z nás má nějaký vývoj a západ v 90tých letech nebyl ještě v takovém strašném rozkladu jako je dnes. Spoustu z nás v tehdejších letech házela svůj hlas ODS a fandila společenským změnám. V určitém věku většina z nás musela řešit i jiná osobní životní témata, tak logicky chvíli trvá, než se mozaika poskládá celá a člověk se dopracuje k různým informacím. Respekt všem, kteří byli osvícení už v mládí - pár takových kolem sebe mám.
Ale jednoznačně platí velká obezřetnost a pečlivé pozorování současných figur.

Naposledy upravené:
PS: Chci se zeptat, jestli taková videa dávat sem nebo do "informačních". Já nevím - tak je prostě flákám pokaždé jinam...
Určitě sem - jsou k tématu dění v ČR.
zhodnocení od P.Bohuše.
Přínosné sjednocující video. Celým videem se line nit posouzení společensky citlivého a rozdělujícího tématu naší civilizační příslušnosti (k západu vs. k východu, a komu máme být vlastně vděční). Jako sjednocující se předkládá hájení vlastních zájmů - zájmů středoevropské identity - zájmů spolupráce se všemi. Rajchl ve 14-té minutě částečně koriguje protiruskou rétoriku mluvčího PRO (vynucená korekce řízení - zpětná vazba odspodu byla dostatečně silná). Dále je zajímavé, když v rozhovoru s Bobošíkovou, na téma možného vystoupení z EU, přímo jmenoval osoby vhodné k prohloubení vazeb/spolupráce - Orbána, Fica, Rakousko (projekt RU2.0).

@Daniela , @Buran
Moc vám děkuju. I když se to možná nezdá, vaše slova mi moc pomohla. Nějak poslední dobou ztrácím půdu pod nohama - a dost váhám.
Měla jsem přesně takovou představu o "využití přijatelných figur, které máme k dispozici".
Protože jiné k dispozici nemáme. Nemáme ani jiný systém, který by dovoloval volit osobnosti bez ohledu na strany. Má představa je taková, že tyto změny si musíme prosazovat postupně - a s tím, co máme nyní.
Co se p. Kollera týká - mám ho ráda a dokonce si ho vážím a to nejen kvůli vědění, ale hlavně kvůli charakteru. Je sice hodně nekompromisní a často se mi zdá sebestředný - ale je to voják. Díky, Danielo. Toto mi do skládačky chybělo. Je to voják a ten - aby byl dobrým vojákem - jiný být nemůže. Už taky chápu, proč z něj mám pocit bezpečí = že ví, co dělá a o co jde.
Co se p. Rajchla týká, to už jsem tu psala. Z něj osobně opravdu nemám dojem podvodu či lsti. Jasně - je velmi ambiciózní - ale spíš z něj vnímám touhu to "natřít" všem těm současným hlupákům a nedoukům, kteří se nad nás povyšují. Takže ho podporuju, protože by se mu mohlo podařit dostat od koryta současnou kliku.
A jak tu už podotkla Irena - budeme-li dostatečně "tlačit" a konstruktivně kritizovat, můžeme tuto stranu korigovat. Což se - dle mého - stalo právě nyní - kvůli protiruskému vyjádření toho místopředsedy.
Protože - naše politická scéna je tak neplodná a vyšeptalá jako plevy. Kam se člověk podívá, samý Aspen nebo starý profláknutý kus. Já skutečně nemám stranu a snad ani osobnost, kterou bych chtěla volit. A nejít k volbám? Dost dlouho jsem si myslela, že nejít je jedna z cest dát jim najevo, že "výběr" je tak šílený, že mi nestojí za to vážit cestu do volební místnosti. Než jsem poměrně nedávno pochopila, že tahle squadra je schopná se považovat za legitimní a legální i za situace, kdy ji zvolí jen vlastní rodina. Prostě - není žádný limit volební účasti a oni toho využívají. Jestli je pravda, že mají nyní podporu občanů 2%, tak už jsme v diktatuře a ani o tom nevíme. Mít podporu 2% občanů a přesto neodstoupit dobrovolně - to už chce "tvar" bez žaludku.

Naposledy upravené:
@Daniela , @Buran
Moc vám děkuju. I když se to možná nezdá, vaše slova mi moc pomohla. Nějak poslední dobou ztrácím půdu pod nohama - a dost váhám.
Měla jsem přesně takovou představu o "využití přijatelných figur, které máme k dispozici".
Protože jiné k dispozici nemáme. Nemáme ani jiný systém, který by dovoloval volit osobnosti bez ohledu na strany. Má představa je taková, že tyto změny si musíme prosazovat postupně - a s tím, co máme nyní.
Co se p. Kollera týká - mám ho ráda a dokonce si ho vážím a to nejen kvůli vědění, ale hlavně kvůli charakteru. Je sice hodně nekompromisní a často se mi zdá sebestředný - ale je to voják. Díky, Danielo. Toto mi do skládačky chybělo. Je to voják a ten - aby byl dobrým vojákem - jiný být nemůže. Už taky chápu, proč z něj mám pocit bezpečí = že ví, co dělá a o co jde.
Co se p. Rajchla týká, to už jsem tu psala. Z něj osobně opravdu nemám dojem podvodu či lsti. Jasně - je velmi ambiciózní - ale spíš z něj vnímám touhu to "natřít" všem těm současným hlupákům a nedoukům, kteří se nad nás povyšují. Takže ho podporuju, protože by se mu mohlo podařit dostat od koryta současnou kliku.
A jak tu už podotkla Irena - budeme-li dostatečně "tlačit" a konstruktivně kritizovat, můžeme tuto stranu korigovat. Což se - dle mého - stalo právě nyní - kvůli protiruskému vyjádření toho místopředsedy.
Protože - naše politická scéna je tak neplodná a vyšeptalá jako plevy. Kam se člověk podívá, samý Aspen nebo starý profláknutý kus. Já skutečně nemám stranu a snad ani osobnost, kterou bych chtěla volit. A nejít k volbám? Dost dlouho jsem si myslela, že nejít je jedna z cest dát jim najevo, že "výběr" je tak šílený, že mi nestojí za to vážit cestu do volební místnosti. Než jsem poměrně nedávno pochopila, že tahle squadra je schopná se považovat za legitimní a legální i za situace, kdy ji zvolí jen vlastní rodina. Prostě - není žádný limit volební účasti a oni toho využívají. Jestli je pravda, že mají nyní podporu občanů 2%, tak už jsme v diktatuře a ani o tom nevíme. Mít podporu 2% občanů a přesto neodstoupit dobrovolně - to už chce "tvar" bez žaludku.
Milá Lin, byla jsi první, kdo kdysi ještě na starém fóru zareagoval na mé první příspěvky a podpořil mi. Pokud teď můj příspěvek prospěl tvému vidění a zpevnění pohledu, je to pro mě čest.
Každý z nás v této pohnuté době občas znejistí a může propadnout určité melancholii, proto je fajn, se vrátit třeba sem a trochu zkorigovat své pohledy s jinými, ale ze stejného egregoru. A to je bezvadné, že takové místo máme, protože někdy nezafunguje rodina a přátelé, je třeba jiný pohled z jiných míst naší krásné země.

Figury ve hře, které jsou vidět, jsou podle mě různorodé (stejně jako my tady) a příležitost dostanou ti, ke kterým my všichni (nejen tady na fóru) dozrajeme. Jsou připravené různé scénáře.
Moc si pro naše děti a vnoučata přeji laskavý a životadárný model a vytvářím si v tomto směru krásné obrazy.

Naposledy upravené:
@Daniela
Ještě jednou díky. Čest i pro mě - já jsem totiž tuto "příhodu" vůbec nezaregistrovala. Prostě mě nejspíš tvé příspěvky zaujaly. :)

K těm dvěma rozhovorům výše (Havel s Kollerem a Modrý jelen) tématicky patří ještě jedno.
J. Bobošíková si povídá s P. Bohušem:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YzDV6h2d2IM

Upozorním na kratičkou poznámku J. Bobošíkové přesně v 18-té minutě a následující komentář P.Bohuše (čekání na silný vnější podmět/událost, která povede ke sjednocení opozice).

Když odhlédnu od faktu, že je to nelidské, V našem zájmu rozhodně není pokračování války a podpora jedné z bojujících stran. Umírají lidé na obou stranách konfliktu a Pětikolka ruinuje náš stát a naše lidi. A pořád je to ještě ta "lepší" varianta (chudnutí). Vnímá tady někdo spuštěný algoritmus postupné eskalace války? Postupné vtahovaní východoevropských zemí hlouběji a hlouběji do horké války? Dám sem dva odkazy.
První je Ruský pohled na věc:

Válka s NATO – Rusko má nyní jiné cíle a záměry, je na čase to oznámit​

https://www.novarepublika.cz/2023/0...nyni-jine-cile-a-zamery-je-na-case-to-oznamit
Ve zkratce. Válka se mění z SVO (UA vs. Rusko) na otevřený konflikt NATO (tlačeni do toho jsou především jeho východoevropští členové) vs. Rusko. PL už v tom je až po uši.
Cituji:
"Především už nepůjde o speciální operaci proti Ukrajině s cílem demilitarizovat a denacifikovat ji, ale o plnohodnotnou válku se Západem (nejen s NATO, ale s celým Západem). A to je třeba říci předem a otevřeně, Západ nás už nesmí podvést svou údajnou účastí-neúčastí, nebo jakýmsi poskytnutím pomoci jedné z válčících stran. Ne, to už nebude pomoc, ale v každém případě válka.

Z humanitárních důvodů musíme předem oznámit obyvatelům těch zemí, které budou souhlasit s rozmístěním stíhaček F-16 na svém území, že jejich letiště, jakož i infrastrukturní objekty, které zajišťují provoz těchto letišť, jsou potenciálními cíli raketových a bombardovacích úderů ruských ozbrojených sil, které by mohly mít za následek civilní oběti z důvodů, které Rusko nemůže ovlivnit (v důsledku operací protivzdušné obrany, umístění samotných letišť v blízkosti civilních objektů atd.)."

Je logické, že pokud to dojde až sem, bude celá východní a střední Evropa mobilizovat, včetně nás. Dostanou do ruky argument.

Druhý odkaz - Fico to chápe, Orbán taky...

Fico si jde pro vítězství. Ukrajině nechce dát jediný náboj​

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nevidět to - už to není téměř možné. Proto nechápu, proč to ještě nikdo nezdvihnul a nepoužil ke sjednocení. Boj za mír je nosné jednotící téma. Je to i ukazatel, kdo je kdo. Kdo nevystupuje za mír, pravděpodobně pracuje pro druhou stranu nebo je to hlupák (durak ili vrag).

Vnímá tady někdo spuštěný algoritmus postupné eskalace války? Postupné vtahovaní východoevropských zemí hlouběji a hlouběji do horké války?
Já zcela určitě. Proto taky občas dost znervózním a ztrácím půdu pod nohama. Už velmi dlouhou dobu na toto upozorňuje i M.Koller - naposledy při setkání s lidmi někde na Plzeňsku.
Nejde také jen o F16, ale vůbec o zbraně, radary, "deštníky" aj.
Bude to přesně jako dnes vidíme na UA. Nestraším. Rusko prostě bude raketami likvidovat vojenské cíle, odkud jdou útoky na jejich území.
A pokud se tady kdo křižuje, že např. v Charkově střela zlikvidovala divadlo - tak pokud do toho divadla, navíc poblíž obchodního centra, vojenská prasata umístí školící středisko pro obsluhu dronů všeho druhu, pak se není čemu divit.
Jelikož máme u nás stejná nelidská prasata, umím si živě představit, že tytéž "schovky" se budou dít i tady.
A jak říká Koller:
- stačí mít ve své blízkosti letiště s rovnou plochou a můžete si být jisti, že jste cílem.
Stačí se dívat na soudobou UA = co a proč je raketami zasahované.

Já zcela určitě. Proto taky občas dost znervózním a ztrácím půdu pod nohama. Už velmi dlouhou dobu na toto upozorňuje i M.Koller - naposledy při setkání s lidmi někde na Plzeňsku.
Nejde také jen o F16, ale vůbec o zbraně, radary, "deštníky" aj.
Bude to přesně jako dnes vidíme na UA. Nestraším. Rusko prostě bude raketami likvidovat vojenské cíle, odkud jdou útoky na jejich území.
A pokud se tady kdo křižuje, že např. v Charkově střela zlikvidovala divadlo - tak pokud do toho divadla, navíc poblíž obchodního centra, vojenská prasata umístí školící středisko pro obsluhu dronů všeho druhu, pak se není čemu divit.
Jelikož máme u nás stejná nelidská prasata, umím si živě představit, že tytéž "schovky" se budou dít i tady.
A jak říká Koller:
- stačí mít ve své blízkosti letiště s rovnou plochou a můžete si být jisti, že jste cílem.
Stačí se dívat na soudobou UA = co a proč je raketami zasahované.
Ten rozhovor J. Bobošíkovej a P. Bohušom (a ďalšie na toto téma, už tu uverejnené), podľa mňa z dovodu rozkolu v mimoparlamentnej opozičnej politickej scéne, chce ukázať na neperspektívosť projektu Jindřich Rajchl (PRO) ktorý už asi nesplňuje očakávanie (podľa P. Bohuša proklamovanie prázdnych hesiel, nie sú osobnosti, chýba jednotiaci prvok a téma, niektorí kopú len za seba, sú tam ľudia, ktorí tam nemajú byť...) - alebo sa vymkol Rajchl spod kontroly a takto je ho treba slušne odstreliť? Preto tá zmienka o spravodajcoch v médiách? Samotná strana PRO je nejednotná, má nekonzinstentné názory a nevhodných ľudí (preto tá tlačovka s ProLibertate - nastrčená mina s Vackom?), zdá sa, že beží proces oddelenia nežiadúcej časti mimoparlamentnej opozície, v ďalších videách otvorene hovoria o Rajchlovi ako len výmene figúrok bez systémových zmien, falošnom vlastenectve (To zistili až teraz?). Hamplová je nežiadúca tiež? Pana Bohuša som nepoznala skor, až v súvislosti s Modrým jeleňom, tento projekt vznikol v r. 2021, tak som zvedavá aký má cieĺ, čo tým sledujú, prečo ho teraz vytiahli?

Pana Bohuša som nepoznala skor, až v súvislosti s Modrým jeleňom, tento projekt vznikol v r. 2021, tak som zvedavá aký má cieĺ, čo tým sledujú, prečo ho teraz vytiahli?
Já P.Bohuše sleduji už delší dobu,zrovna tak , jako Petr Bureš TV (Skála) Protiproud ,První zprávy a Martin Koller (dříve Parlamentní listy i TV ,nyní alternativa).

Každý úspěšný pokus o "změnu systému" se zatím odehrával v režii někoho ze zákulisí. Většina zákulisím neřízených pokusů o změnu systému pravidelně skončila na veřejném nezájmu, zesměšněním až odsouzením, když ne rovnou stíháním či odstraněním buřičů. Výjimkou jsou pouze ty pod řízením tajných služeb se silnou podporou sdělovacích prostředků a právě proto úspěšné.
Zákon času toto pomalu, ale jistě smývá, ale opravdu už nazrál čas očekávat pokusy o změnu systému nezávislé na loutkovodičích, tzn. jdoucí proti jejich vůli?

Sdělovacími prostředky mám na mysli veškeré sdělovací prostředky, i ty postaru označované za "alternativní", což je už zavádějící. Některé z nich, a někdy pouze některé jejich příspěvky, však již přebírají řízení a bývalé oficiální sdělovací protředky zůstávají jednak proto, aby si to občané neuvědomovali, a za druhé píší částečné nesmysly, aby část občanů nahnali do zdánlivě protisystémové náruče zdánlivé alternativy. V podstatě se stále ladí co nejvyrovnanější rozdělení společnosti, se kterou se pracuje nejlépe, přehazováním jenom malinkého závaží jednou tam, a podruhé na tu stranu, která zrovna bude blíže udržení davo-"elitarismu".

Karta "Chci mír" ve vzduchu visí už od prezidentských voleb a u dalších voleb bude použitá. Jen by měla být položená tou silou, která to ustojí, a ve správný čas, aby jí to posadilo do vládních křesel dřív, než bude umlčena soupeři. Do té doby se bude tlakovat informační pole, zatím stále málo nasycené, a bude zajímavé sledovat chování všech hráčů u stolu, kteří se bedlivě navzájem hlídají také. Vyhlášení plnohodnotné války NATO Ruskem tomuto postupu nahrává a přijde jako na zavolanou. Proti tomu půjde poskytnutí občanství všem přistěhovalým duším, i těm zdánlivým, a tím právo volit, kteří za své protěžování budou volit jednoznačně. Máme se na co těšit, bude to řádná bouře!

Znáte Mariáš? Hned po rozdání karet se může ohlásit červená sedma (což se už stalo), která mívá rozhodující váhu pouze v tom případě, bude-li položena v posledním kole hry. Protihráči se jí buď snaží znehodnotit vynucením jejího předčasného vytažení , nebo až v tom posledním kole přebytím něčím ještě silnějším, zůstane-li jim v ruce něco takového..
Nebo podle hesla Euroasijců konajících (Zeman = Babiš = Rajchl = Vidlák = ?): "Pokrok vpřed, ale ne tak rychle!" :o)
Chtějí-li si Fialoví zachránit kejhák, tak by měli udělat toto: .. Ale to asi nechtějí. Ke škodě jejich i naší..

Věřím nakonec (někdy) v "naše" vítězství, které bude znamenat pouze přesměrování naší jízdy do dalšího davo-"elitarismu", který je ideologicky všežravý, tentokrát zase toho národního, vlasteneckého, hejslovanského, s třepotající se trikolórou, tanečkama folklórních souborů, jako za otčíma Mesiarika. Někdo tu vlastně psal, že nebylo tak zle, proto si to "vychutnáme" na vlastní kůži a posoudíme sami..

Naposledy upravené:
Fico si jde pro vítězství.
No, ťažko povedať, tých okolností a síl, ktoré mu v tom môžu zabrániť je veľa. Ak však Fico nezostaví vládu na Slovensku, tak s ohľadom na pohľad Pjakina na momentálne smerovanie procesov okolo Okrajiny -
Zdroj: https://youtu.be/QXeiutS_crU?t=2593
to veselo pre SR (týka sa to rovnako Poľska, Maďarska a Rumunska) zrovna nevypadá. Dúfajme teda (a snažme sa), aby to ostala len jedna z možností, ktorej nebolo umožnené naplniť sa.

V krátkosti, (aby som neodbočoval z témy, keďže reč je tu o vťahovaní ČR do vojny, avšak vzhľadom na jej protiruský postoj je to, aspoň podľa mňa dosť podstatné, i keď sa to zdanlivo ČR teraz netýka) Pjakin hovorí o pláne dať po kúsku Okrajiny spomínaným štátom, čím ich západ v podstate vtiahne do otvorenej vojny s RF. (Video už je prezentované vo vlákne Pjakin. Ja som len čas nastavil na pasáž, o ktorú sa opieram.)

Naposledy upravené:
Ešte k tomu Pjakinovi doplnenie od Chazina. Veľa vecí sa má rozhodnúť, aj vzhľadom na prípravu k prezidentským voľbám v Rusku a USA, do októbra (října). Teda sa aj rozhodne, či bude vojna v strednej a východnej Európe.

Ešte k tomu Pjakinovi doplnenie od Chazina. Veľa vecí sa má rozhodnúť, aj vzhľadom na prípravu k prezidentským voľbám v Rusku a USA, do októbra (října). Teda sa aj rozhodne, či bude vojna v strednej a východnej Európe.

tu je podľa mňa doležité to, čo Pjakin intenzívne ohlasuje minimálne posledné tri vysielania O-O:

Keďže mobilizačný zdroj Ukrajiny sa vyčerpal a Západ chce dlhú, ale naozaj veľmi dlhú vojnu s Ruskom, je potrebné posunúť vojnu na 2. úroveň - vtiahnuť do vojny Poľsko a spol. (Rumunsko, Slovensko, Maďarsko) a otvoriť druhý pobaltský front - Litva a spol. (Lotyšsko, Estónsko) ... čo je zase možné len vtedy, keď Rusko vtiahnu do mierových rokovaní s Ukrajinou.
Na tomto pláne sa teraz intenzívne pracuje plus téza: "všetky vojny končia rokovaním"

Proti tomu plánu podľa mňa stojí plán ofenzívy Ruska (nie nadarmo Pjakin použil analógiu s 2.sv. vojnou), na ktorom sa tiež intenzívne pracuje (Pj: а где у нас Суровикин? ... kdeže máme Surovikina?) plus téza: "všetky vojny končia bezpodmienečnou kapituláciou protivníka"

A rozhodujúci mesiac je asi október.

Keďže mobilizačný zdroj Ukrajiny sa vyčerpal a Západ chce dlhú, ale naozaj veľmi dlhú vojnu s Ruskom
Je tu ještě otázka, kdo chce dlouhou válku v kolektivním západu ?

Máme dva hlavní subjekty GP a jeho psa utrženého ze řetězu USA státní elitu.

Ten utržený pes rozhodně není schopen provést dlouhou válku s Ruskem nebo vůbec provádět nějaké dlouhodobé plánování, zatím nevyrobili "ani náboj" a navíc razí horem dolem degradaci a úpadek a tak nemají kádry a nejsou schopni ani zafinancovat nové vojenské výrobní kapacity. Evropa se energeticky a výrobně ruinuje, ale USA nepřevádí průmysl k sobě, ale pouze krade trhy Evropě. Takže Evropa má bojovat holýma rukama proti Rusku, které má i přes činnost podpindosů ve vojenské technice technologický náskok? Navíc hegemon má dalšího protivníka Čínu s podporou GP a sype se to kolektivnímu západu i v Africe.

Zoufale potřebují USA oddechový čas, ale jenom aby se nadechli, jsou nyní neakceschopní. Zatím nevidím jak by mohl ten projekt dlouhé války GP realizovat, spíše je to vějička pro kolektivní západ, aby ze zoufalství nezkusil jaderné zbraně (mimochodem Pjakin už to nezdůrazňuje).

Vzteklý pes pouze hasí co může (a spoléhá na nějaký obrat situace) a dosazuje silou bez maskování protinárodní vlády (aby získal čas než dojde k obratu, který ale není možný), vidím tam ponechaný proces, aby starého hegemona začali všichni nenávidět a přijali nového Čínu a na to se hodí i dlouhá předstíraná válka s Ruskem na opravdovou současný západ nemá, šel cestou úpadku a degradace a úplně zničil mladou generaci (mileniánové - to jsou bojovníci k pohledání).

Naposledy upravené:

Vláda schválila předpokládané parametry státního rozpočtu na rok 2024​

Vzhledem k tomu, že část konsolidačních opatření z balíčku se v rozpočtu projeví až v roce 2025, museli jsme v souladu s nastoleným trendem zeštíhlení přebujelých veřejných financí navrhnout další úsporná opatření již pro rok 2024.

Hm, zajímavé... Chceš říct, že předkládaným informacím z cizích zdrojů, předžvýkaným někým jiným, na základě kterých si uděláš následně vlastní analýzu, věříš víc než svým smyslům a vlastní zkušenosti (co jsi si přežvýkal sám)? Tzn. částečně popíráš potřebu praktického ověřování informací? Nemohou být mezi těmi cizími informacemi podsunuté také záměrné lži? Pro mně je tedy kritériem pravdy (jistiny) pro vyhodnocení teoretických/virtuálních informací praxe/poznaná realita na nejvyšším stupínku.
Dav je manipulován přesně takto - na základě zmanipulovaných informací (zdánlivě racionálních a podložených statistikou), k tomu se přidá hezký emocionální příběh (třeba jak nám umírá 80% biocenóz), přikápne se strach (všichni vymřeme) a je hotovo.
Pozor: my všichni tady jsme ve stavu, že můžeme bez potíží "přežvýkávat" atd cokoliv. Ale přesně za těchto podmínek to vlastně skoro nikdo nedělá! Zde právě vidíte slabiny liberálního pohledu na svět - to je totiž přesně o tomto!!! "Dav je manipulován přesně takto" - naprosto přesné, ale platí to pro Váš pohled.
Kdysi jsem se setkal s lidmi s tradičním pohledem na svět (pár tříd národní školy, paty z obce takřka nevytáhla - ale obzor, o jakém se nezdá dnešním "politologům". Není potřeba objíždět a ochutnávat, je potřeba umět myslet a na to Vám žádné cestování nepomůže.
Za mě vyvolávání strachu a záměrné tlačení přes "nutnost" nepřiměřené ekologizace do regrese (opak pokroku).
Biocenózy se vyvíjí, jako všechno na světě. Pokud je nějaký druh v důsledku činnosti člověka vytlačen (přežívá pouze okrajově nebo dokonce mizí/zaniká), je nahrazen jinými druhy - vzniká nová biocenóza. Samoregulační a regenerační schopnosti přírody jsou robustní.
Chlape, chlape... vrabci zobají zrní - tak je vybijeme. Přemnoží se nám něco jiného a housenky to obilí sežerou daleko spolehlivěji. Použijeme pesticidy a narostou plevely. Použijeme herbicidy - často organofosfáty - to jsou nervové jedy. Ubudou dravci a přemnoží se myši - takže výborně, ještě jed na ně. Mimoto se nám rozmnoží plísně - takže fungicidy. A to všechno dostanete na talíř, Vy nová biocenóza. To už totiž není žádná rovnováha, ale smrt na všechny strany. Přírodní rovnováha totiž značí dlouhodobou stabilitu zajišťovanou ohromnou "hloubkou" (bohatstvím) těchto systémů a určitou "pohyblivostí"ve smyslu zaujímání nik jednotlivými druhy - a to vše jsme však silně poničili.
Pokud dnes kvůli rozšiřování bezzásahových zón (pralesů) likvidujeme kulturní zemědělskou krajinu vytvořenou člověkem, také měníme životní podmínky mnoha druhům a likvidujeme již existující biocenózy (s nimi i řadu druhů organismů). Šídlo v pytli neutajíš. Konečným důsledkem těchto kroků je snížení výtěžnosti/omezení zdrojů (především potravin) = omezení populace. Pokud bude chtít většina lidí skutečně víc divoké přírody (a o tom silně pochybuji, zvlášť pokud by chápali co to obnáší a jaké to bude mít související důsledky; spíš si pod tím pojmem představují tradiční kulturní krajinu plně využívanou člověkem k zemědělství, lesnictví, rekreaci...), musí se nejprve zajistit zdroje pro jejich živobytí (potraviny, stavení materiály, palivo...) někde jinde, když část polí a kulturních lesů přeměníme na pralesy.
To nepochybně. Ono totiž těch "šídel v pytli" je tam více, to bude hodně bolet, ale jiná cesta není. Jakmile se ten "Jih" přihlásí o svůj podíl na zdrojích, budeme namydlení a celé západní zemědělství se zhroutí.
Celkově mám pocit, že to chápeš, ale záměrně mlžíš. Motáš lidem hlavy.
Žádné mlžení tady není.

Naposledy upravené:

Konec diplomatického kóma. Vláda chce otevřít novou kapitolu vztahů s Ruskem​

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

"Silné evropské země posílají i přes ruskou agresi na Ukrajině do Moskvy nové velvyslance. Premiér Fiala pro Seznam Zprávy uvedl, že Česko má postupovat obdobně.

"Do Ruska chce vláda poslat nového plnohodnotného velvyslance. Právě jeho či její hledání odvolání (Pivoňky) oddaluje.
„Chceme mít v Rusku zastoupení, které nejlépe odpovídá českým zájmům, tedy obdobně, jak ho mají nastavené naši spojenci, se kterými postup koordinujeme,“ řekl Seznam Zprávám premiér Petr Fiala (ODS).

"Většina zemí Evropské unie má v Moskvě velvyslance. V posledních týdnech oznámily rozhodnutí poslat do Ruska – i přes pokračující ruskou agresi na Ukrajině – nové plnohodnotné ambasadory Velká Británie a Německo."

"A nebudou první ani jediní západní diplomaté, kteří vkročí do Kremlu od začátku ruské invaze na Ukrajině. Už letos na jaře předávali své pověřovací listiny do Putinových rukou nová americká velvyslankyně, velvyslanec EU – tím je mimochodem bývalý francouzský velvyslanec v Česku Roland Galharague – či ambasadoři Dánska a Norska. Od srpna v Moskvě působí také nová švédská velvyslankyně, která do Moskvy přejela z opačné světové strany, z Washingtonu."

Naposledy upravené:

Konec diplomatického kóma. Vláda chce otevřít novou kapitolu vztahů s Ruskem​

"Silné evropské země posílají i přes ruskou agresi na Ukrajině do Moskvy nové velvyslance. Premiér Fiala pro Seznam Zprávy uvedl, že Česko má postupovat obdobně.
21. června 2023:

Ministr zahraničí Jan Lipavský předložil vládě revizi vztahů s Ruskem. „Jasně jsme pojmenovali, že Rusko bude představovat i následující desetiletí hrozbu a riziko pro evropskou bezpečnost, pro bezpečnost Česka, pokud nedojde k nějaké fundamentální proměně ruské společnosti,“ řekl Lipavský.

V dokumentu, který schválila vláda, česká diplomacie uvádí, že řada sankcí vůči Rusku zůstane i v nadcházejících letech v platnosti. Ruské vedení bude Česko, Evropskou unii i NATO podle zprávy nadále považovat za své nepřátele.

Česká politika vůči Rusku bude podle dokumentu schváleného vládou určována úkoly, mezi které patří přispět k vítězství Ukrajiny ve válce, kterou rozpoutalo Rusko, spolupracovat se spojenci, přispívat k mezinárodní izolaci Ruska, minimalizovat jeho vliv v ČR, posilovat obranyschopnost, odolnost a čelit hybridnímu působení Ruska nebo dosáhnout co nejdříve nezávislosti na dodávkách surovin či jiných komodit ze země.

Moc dlouho jim ta dlouhá desetiletí nevydržela. :-)

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom