• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Zároveň však z videa tu som si stihol všimnúť tie tušky, čo má Fico na stole. Vyzerá to ako obyčajné ceruzky? Aj som si to približoval, ale nevidno to veľmi dobre. Kým V. V. má pero.
Zkoušel jsem si to přiblížit.
S jistotou lze rozeznat, že každý z nich má 2 kusy psacích potřeb.
Vidím, že oba mají stejné 2 kusy.
Položené těsně vedle sebe. Akorát v jiném pořadí.
S jistotou lze rozeznat, že oba mají jednu tužku (ceruzku).
Fico má nejprve tužku, potom tu druhou psací potřebu.
Putin naopak: druhá psací potřeba mu částečně kryje tu tužku, ale pořád je viditelná a rozeznatelná ostrouhaná špička tužky.
Co je tou druhou psací potřebou těžko říct. Má to uzávěr jako pero.
Mohlo by to být plnící pero. I když to bych čekal více “obtloustlé”.
Ale může to být i nějaká forma kuličkového (guľôčkového) pera.
Za podstatné počítám, že to mají oba stejné a tedy dodané Ruskou stranou.

Zdroj: https://t.me/RVvoenkor/83188

Video z privítania. Myslím si, že V. V. veľmi dobre vie, koho pred sebou má, i to v akej je pozícii. Tie obrázky hore čo si uverejnila, sú veľavravné. Zároveň však z videa tu som si stihol všimnúť tie tušky, čo má Fico na stole. Vyzerá to ako obyčajné ceruzky? Aj som si to približoval, ale nevidno to veľmi dobre. Kým V. V. má pero. Ak to je tak, i to je veľmi dobrý ukazovateľ niečoho ... Nehovorím teraz o osobnom statuse. Skorej si treba porovnať, akú váhu má napísané perom a akú má ceruzkou a na základe toho si vyhodnotiť, čo to znamená.

Inak, pod príspevkom som chvíľu čítal diskusiu. A musím povedať, že som sa až zahanbil. I keď mnoho Rusov naopak, chápe, čo sa deje dialo, a za to teda klobúk dole.

Tu si treba všimnúť inú vec a to je tá, že Fico bol sám a Putin mal vedľa seba človeka, okrem tlmočníka. Z mojich poznatkov o takomto formáte môžem povedať len toľko, že : Putin - "Nuž, čo Ťa k nám doviedlo Róbert"? Fico : "Chudobnieme a zrúti sa mi rozpočet po 1.1.2025 kvôli energiám. Pomôžeš"? Putin : "Pomôžem Róbert, ale za istých podmienok a nie všetko, čo si si predsavzal, že u mňa vyjednáš sa aj tak stane, lebo ja si nerobím zo svojich vyhlásení dobrý deň". Fico : "V čom Ti mám byť nápomocný, aby som aspoň ten plyn a ropu dostal nie za štvornásobok ceny, ale len za dvojnásobok"? A tu sa môže stať to, že RF poslúži ako vyjednávač a čoskoro sa možno stretne s Trumpom ešte pred jeho inauguráciou. Keď sa stretne po inaugurácii, tak príbeh bude iný. Sám som zvedavý, ako to pôjde.

Tu si treba všimnúť inú vec a to je tá, že Fico bol sám a Putin mal vedľa seba človeka, okrem tlmočníka. Z mojich poznatkov o takomto formáte môžem povedať len toľko, že : Putin - "Nuž, čo Ťa k nám doviedlo Róbert"? Fico : "Chudobnieme a zrúti sa mi rozpočet po 1.1.2025 kvôli energiám. Pomôžeš"? Putin : "Pomôžem Róbert, ale za istých podmienok a nie všetko, čo si si predsavzal, že u mňa vyjednáš sa aj tak stane, lebo ja si nerobím zo svojich vyhlásení dobrý deň". Fico : "V čom Ti mám byť nápomocný, aby som aspoň ten plyn a ropu dostal nie za štvornásobok ceny, ale len za dvojnásobok"? A tu sa môže stať to, že RF poslúži ako vyjednávač a čoskoro sa možno stretne s Trumpom ešte pred jeho inauguráciou. Keď sa stretne po inaugurácii, tak príbeh bude iný. Sám som zvedavý, ako to pôjde.
No neviem, ale mne skôr vychádza, že plyn je len zásterka. Mohli hovoriť aj o ňom, ale mne skôr vychádza, že sa jednalo o iných, dôležitejších veciach. To nebola obyčajná návšteva a bola aj dosť utajená. Kebyže o nej nepovie srbský prezident (otázka je, či sa s dátumom sekol úmyselne, alebo takto mu to bolo oznámené), tak sa o nej dozvieme až keď by prebiehala. A čo je dôležité, opozícia o nej nevedela, prečo asi?

Zkoušel jsem si to přiblížit.
S jistotou lze rozeznat, že každý z nich má 2 kusy psacích potřeb.
Vidím, že oba mají stejné 2 kusy.
Položené těsně vedle sebe. Akorát v jiném pořadí.
S jistotou lze rozeznat, že oba mají jednu tužku (ceruzku).
Fico má nejprve tužku, potom tu druhou psací potřebu.
Putin naopak: druhá psací potřeba mu částečně kryje tu tužku, ale pořád je viditelná a rozeznatelná ostrouhaná špička tužky.
Co je tou druhou psací potřebou těžko říct. Má to uzávěr jako pero.
Mohlo by to být plnící pero. I když to bych čekal více “obtloustlé”.
Ale může to být i nějaká forma kuličkového (guľôčkového) pera.
Za podstatné počítám, že to mají oba stejné a tedy dodané Ruskou stranou.
Máš pravdu. Keď som priblíženie vypeckoval čo to šlo, je to tak ako hovoríš. Svoj mylný - zavádzajúci skôr vyslovený predpoklad teda beriem späť.

že Fico bol sám a Putin mal vedľa seba človeka, okrem tlmočníka
V dnešnom rannom článku M.Zoldy podotkol ešte niečo k tomu človeku

...Snáď s drobnou osobnou poznámkou, že ma na záberoch zo stretnutia Fico-Putin na samom začiatku zaujala ako malý ale pozoruhodný detail čierna aktovka, alebo to možno bol kufrík...., ktorý mal na podlahe pri svojej stoličke človek, ktorý sedel pri Putinovi. Nech v ňom bolo čokoľvek, určite tam nemal zabalenú desiatu..... Čakáme na ďalšie správy a vyjadrenia premiéra Fica...

Naposledy upravené:
No neviem, ale mne skôr vychádza, že plyn je len zásterka. Mohli hovoriť aj o ňom, ale mne skôr vychádza, že sa jednalo o iných, dôležitejších veciach. To nebola obyčajná návšteva a bola aj dosť utajená. Kebyže o nej nepovie srbský prezident (otázka je, či sa s dátumom sekol úmyselne, alebo takto mu to bolo oznámené), tak sa o nej dozvieme až keď by prebiehala. A čo je dôležité, opozícia o nej nevedela, prečo asi?
Načasovanie bolo kvôli bezpečnosti, lebo jeden atentát už prebehol. Naša opozícia je totálne vymletá a pomaly odchádza do zabudnutia. Dejú sa úplne iné veci, ktoré už idú mimo nich, aj keď budú snahy nového ministra zahraničných vecí USA všemožne "podporovať" - rozumej rozvracať (expert na farebné revolúcie) všetko, čo sa rozvrátiť dá a ochotne sa prispôsobí. A keďže SR je v sfére záujmov Moskvy už dlhšiu dobu (viditeľné to začalo byť, keď RF už pred dvomi rokmi začal byť mierotvorcom) a aj vektor cieľov zahraničnej politiky SR je ťahaný na východ, tak bolo potrebné si zabezpečiť zdrojovú stabilitu na tento proces. Čas plynie veľmi rýchlo a niekedy je nevyhnutné tzv. ručné riadenie a tzv. prekvapivou a náhlou návštevou RF v Moskve a vo formáte nie premiér - premiér, ale premiér - prezident dáva predpoklad domnievať sa, že okrem zdrojov išlo aj o zosúladenie krokov uzavretia blízkeho "mieru" na UA v rámci a možnostiach, ktoré sa ponúkajú. Jednu z možností (podľa mňa najschodnejšiu a najbezpečnejšiu) som už tuto na fóre opísal. Keď následne RF vycestuje do USA ešte pred inauguráciou a Trump sa stotožní s tým, čo RF donesie, tak môže niečo byť z dohody a Trump hneď po inaugurácii naozaj ukončí vojnu, ako ju sľúbil. Win - win pre obe strany, samozrejme, že to okecajú všelijak, lebo to zderstvo od Black Rock musí byť zamaskované. Keď sa návšteva RF v USA neuskutoční v krátkom čase, tak zatiaľ nie je dohoda na tom, že ako USA (rozumej Black Rock) z toho vyprofitujú.

okrem zdrojov išlo aj o zosúladenie krokov uzavretia blízkeho "mieru" na UA v rámci a možnostiach, ktoré sa ponúkajú
Je tu ešte jeden faktor - pokračovanie štátnosti Slovenska.
Je tu paralela so SNP. Zosúladenie krokov vtedy zlyhalo, bolo až na poslednú chvíľu (ani to by sa nepodarilo kvôli sabotáži SNP agentmi Benešovej vlády v Londýne, nebyť osobnej iniciatívy miñistra obrany Čatloša, tak to lietadlo zo Slovenska by na východ vtedy neletelo) a Beneš Tisa predbehol. Moskva už mala dohovor s Benešom o povojnovom usporiadaní na tradícii prvej ČSR, a tak Tiso na SNP rezignoval.
Dnešná situácia je podobná tej minulej, opätovne sme satelitom Nemecka (EÚ), len to potláčanie SNPII je zatiaľ prostriedkami 4. priority - finančno-ekonomickej. No hrozí potlačenie aj prostriedkami 6. priority a opäť tu máme čo do činenia s “SS Galícia”…
Rozdiel je len v tom, že tentokrát “Beneš” s Moskvou dohodu nemá a Fico na rozdiel od Tisa nerezignoval, ba naopak - letel do Moskvy osobne.

Je tu ešte jeden faktor - pokračovanie štátnosti Slovenska.
Je tu paralela so SNP. Zosúladenie krokov vtedy zlyhalo, bolo až na poslednú chvíľu (ani to by sa nepodarilo kvôli sabotáži SNP agentmi Benešovej vlády v Londýne, nebyť osobnej iniciatívy miñistra obrany Čatloša, tak to lietadlo zo Slovenska by na východ vtedy neletelo) a Beneš Tisa predbehol. Moskva už mala dohovor s Benešom o povojnovom usporiadaní na tradícii prvej ČSR, a tak Tiso na SNP rezignoval.
Dnešná situácia je podobná tej minulej, opätovne sme satelitom Nemecka (EÚ), len to potláčanie SNPII je zatiaľ prostriedkami 4. priority - finančno-ekonomickej. No hrozí potlačenie aj prostriedkami 6. priority a opäť tu máme čo do činenia s “SS Galícia”…
Rozdiel je len v tom, že tentokrát “Beneš” s Moskvou dohodu nemá a Fico na rozdiel od Tisa nerezignoval, ba naopak - letel do Moskvy osobne.
Nuž, takto som na to nepozeral, pretože mi nenapadla taká možnosť porovnávať to so SNP. Vtedajší Slovenský štát bol umelý a narýchlo sformovaný za jediným účelom - drang nach osten. Súčasná SR je v trošku inej pozícii, aj keď v dlhodobejších plánoch pred vznikom SR v 1993. roku to bolo zakomponované, no čas zmenil konfiguráciu a ciele. ŠVO ukázala, že vojensky to nepôjde, naviac, západ prepásol šancu na takýto krok ešte v roku 2014 a teraz sa len uvoľňuje para, ktorá bola nahromadená pre prostriedky 6. priority riadenia rovnako, ako sa uvoľňuje para prostriedkov 5. priority riadenia (covid). Na rade sú prostriedky 4. priority riadenia a zároveň 3. priority riadenia (BRICS). O štátnosť sa nebojím, lebo stále máme okrem iného (nevyhnutné zdroje)aj garantované hranice (preto nie sme na zozname nepriateľských štátov). ČR je na tom horšie, lebo tej už takmer nikto nič negarantuje.

Rozdiel je len v tom, že tentokrát “Beneš” s Moskvou dohodu nemá
Položil jsem si otázku: “Kdo je dnes Beneš?”.
A čistě spekulativně, na základě “souzvuku” jmen, si zkouším odpovědět, že Babiš.
Ale není to jenom ten souzvuk.
Beneš na začátku války emigroval.
Babiš na začátku války “rezignoval”: nechal prohrát prezidentské i parlamentní volby, podobně jako Trump, viz zde
To by podporovalo moji tezi, že 3 volební období “Trump-Biden-Trump” tvoří jeden celek.
Počítám, že válka na Ukrajině začít “musela”. Ale neměl se tím zašpinit Trump.
Beneš i Babiš jsou sice oba jewrejové, ale Babiš je naštěstí Slovák/Rusín.
Zatímco tehdy bylo ČSR obnovováno “směrem” od ČR (tedy od západní světové strany), tak nyní by ČSR mohlo být obnoveno směrem od SR (tedy z východní světové strany).

P.S.1: Registruji i přirozenější “uherskou” cestu. U které jsem dlohou dobu nechápal, proč je přirozenější. Počítám, že jsem nedávno pochopil, proč je přirozenější. Zatím si to ponechám pro sebe, páč se ještě trochu bojím, aby mne kolegové z ČR “nesežrali”.
Je ovšem otázka, jestli to, co je přirozenější, je i schůdnější.

P.S.2: Když už jsme u těch souzvuků. Co takhle Fico ~ Tiso?

Naposledy upravené:
Položil jsem si otázku: “Kdo je dnes Beneš?”.
A čistě spekulativně, na základě “souzvuku” jmen, si zkouším odpovědět, že Babiš.
Ale není to jenom ten souzvuk.
Beneš na začátku války emigroval.
Babiš na začátku války “rezignoval”: nechal prohrát prezidentské i parlamentní volby, podobně jako Trump, viz zde

Beneš i Babiš jsou sice oba jewrejové, ale Babiš je naštěstí Slovák/Rusín.
Zatímco tehdy bylo ČSR obnovováno “směrem” od ČR (tedy od západadní světové strany), tak nyní by ČSR mohlo být obnoveno směrem od SR (tedy z východní světové strany).

P.S.1: Registruji i přirozenější “uherskou” cestu. U které jsem dlohou dobu nechápal, proč je přirozenější. Počítám, že jsem nedávno pochopil, proč je přirozenější. Zatím si to ponechám pro sebe, páč se ještě trochu bojím, aby mne kolegové z ČR “nesežrali”.
Je ovšem otázka, jestli to, co je přirozenější, je i schůdnější.

P.S.2: Když už jsme u těch souzvuků. Co takhle Fico ~ Tiso?
P.S.2: Když už jsme u těch souzvuků. Co takhle Fico ~ Tiso? - Zvláštna fantázia. Čo k tomu autora vedie? Keď už súzvuk mien, avšak nemusí to byť presne to isté, tak v slovenských dejinách už bol jeden Ficko.
Prirodzenejšia je uhorská cesta, no skutočne uhorská a nezamieňať s maďarskou.

Reakcie opozície na premiérovu cestu do Moskvy​

Reakcie koalície na premiérovu cestu do Moskvy​

Hlas-SD zatiaľ nechce komentovať Ficovu cestu do Moskvy​

V Bratislave proti návšteve premiéra v Moskve protestujú stovky ľudí​

Občianske združenie žiada prokuratúru o preskúmanie konania R. Fica​

A frajer na záver!:

Vypovedali nervy: Zelenský požaduje, aby špeciálne služby Slovenska vyšetrili styky ich premiéra Fica s Ruskom​

Pozn.:
Toto je tak koordinovaná akcia, že až. A aj keď tie "stovky", čo som tam videl na námestí je skôr možno iba 100-vka (jedna), znova valia debilom kliny do hlavy ... A už z toho raz rezultát bol - 15. 05. 2024 ... Čo je pre vypatlancov dokonale vedľajšie, keď šéfko ich vzoru prehlásil, že sa pôjde na stretnutie s Putinom (https://www.teraz.sk/zahranicie/trump-sa-tesi-na-stretnutie-s-putinom/845118-clanok.html), a popri tom sa ešte človek dozvedá, že vraj Prázdna Slama už volebne štatisticky predbehla SMER:
1734959234427.webp
Ani trošku sa mi táto situácia nepáči. Nie preto, že by akýmkoľvek spôsobom otkryto popisovala realitu, ale preto, že sa pokračuje v tichom zdvíhaní vlny besnoty.

Naposledy upravené:

Reakcie opozície na premiérovu cestu do Moskvy​

Reakcie koalície na premiérovu cestu do Moskvy​

Hlas-SD zatiaľ nechce komentovať Ficovu cestu do Moskvy​

V Bratislave proti návšteve premiéra v Moskve protestujú stovky ľudí​

Občianske združenie žiada prokuratúru o preskúmanie konania R. Fica​

A frajer na záver!:

Vypovedali nervy: Zelenský požaduje, aby špeciálne služby Slovenska vyšetrili styky ich premiéra Fica s Ruskom​

Pozn.:
Toto je tak koordinovaná akcia, že až. A aj keď tie "stovky", čo som tam videl na námestí je skôr možno iba 100-vka (jedna), znova valia debilom kliny do hlavy ... A už z toho raz rezultát bol - 15. 05. 2024 ... Čo je pre vypatlancov dokonale vedľajšie, keď šéfko ich vzoru prehlásil, že sa pôjde na stretnutie s Putinom (https://www.teraz.sk/zahranicie/trump-sa-tesi-na-stretnutie-s-putinom/845118-clanok.html), a popri tom sa ešte človek dozvedá, že vraj Prázdna Slama už volebne štatisticky predbehla SMER:
View attachment 4461
Ani trošku sa mi táto situácia nepáči. Nie preto, že by akýmkoľvek spôsobom otkryto popisovala realitu, ale preto, že sa pokračuje v tichom zdvíhaní vlny besnoty.
Nič mimoriadne sa nedeje. Akurát ich štve, že nevedia čo bolo okrem plynu a ropy v privátnom rozhovore. Tá ich frustrácia je skľučujúca. :D Prejdú sviatky a trošku sa ukľudnia. V januári budú opäť vystrašení, keď zistia, že Fico sa chystá do Washingtonu - hehehe. :D

Nič mimoriadne sa nedeje. Akurát ich štve, že nevedia čo bolo okrem plynu a ropy v privátnom rozhovore. Tá ich frustrácia je skľučujúca. :D Prejdú sviatky a trošku sa ukľudnia. V januári budú opäť vystrašení, keď zistia, že Fico sa chystá do Washingtonu - hehehe. :D
Veď robí politiku na všetky 4 svetové strany. Na troch stranách už bol, takže chýba už len štvrtá, čiže Washington. :-)

presne toto ich štve najviac a ešte, že sa dejú veci, o ktorých nemajú ani tušenia. Fico povedal, že bude robiť politiku na 4 svetové strany. Progresívcov najviac naštvalo to, že nemajú tušenia čo tá politika vôbec znamená a ešte viac ich šokovalo a rozzúrilo, keď Blanár vyhádzal určitých ľudí z ministerstva a progresívci tak prišli o jeden zo zdrojov informácií. Podľa mňa, táto návšteva bola sprostredkovaná narýchlo z dôvodu krátkosti času a priamo to súvisí s Ficovími cestami do Číny a Brazílie, ale hlavne s ukrajinou a túžbou niektorých vyvolať vojnu. Obsahom schôdzky mohlo byť aj zosúladenie krokov ohľadom ukrajiny a ďalší postup. Fico keby nemal krytý chrbát, len tak by prudko nezaútočil na ukrajinu.

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom