Správy zo Slovenska 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
…tak v slovenských dejinách už bol jeden Ficko.
i. Ficko byla >přezdívka< osoby jménem Ján Ujvári
ii. tato osoba nebyla politik či něco obdobného, počítám, že to byl zločinec
iii. kromě toho, že to byla reálně existující osoba, byla to také literární postava
iv. i když o existenci této osoby mám povědomost, srovnání se jménem “Fico” mne nenapadlo, a už vůbec to nesedí na osobnost aktuálního Slovenského předsedy vlády

jeden modrý hadr, ale Slovenskou vlajku nevidím ani jednu.
To je vzor pro svislé zavěšení vlajky, každopádně je to nepatřičné použití vlajky a odhaluje pro znalého jazykem životních okolností, co jsou za zač. Žádnou úctu k Slovenskému státu a národu nemají, popadnou nějakou slovenskou vlajku, kterou mají první po ruce, aby tam něco měli a kryli si tím svůj zvrácený aktivismus.

Naposledy upravené:
i. Ficko byla >přezdívka< osoby jménem Ján Ujvári
ii. tato osoba nebyla politik či něco obdobného, počítám, že to byl zločinec
iii. kromě toho, že to byla reálně existující osoba, byla to také literární postava
iv. i když o existenci této osoby mám povědomost, srovnání se jménem “Fico” mne nenapadlo, a už vůbec to nesedí na osobnost aktuálního Slovenského předsedy vlády
Nuž, spústa vecí ako aj pováh ľudí je väčšine ľudí skrytá, lebo by stratili ilúzie, ktorým veria. Ale nesporím sa s nikým, lebo aj to skrývanie je v podstate umenie a nie každý to dokáže a objektívne je to súčasťou reálneho života.

To je vzor pro svislé zavěšení vlajky, každopádně je to nepatřičné použití vlajky a odhaluje pro znalého jazykem životních okolností, co jsou za zač. Žádnou úctu k Slovenskému státu a národu nemají, popadnou nějakou slovenskou vlajku, kterou mají první po ruce, aby tam něco měli a kryli si tím svůj zvrácený aktivismus.
To je tak, keď vlajku nosia nedouci ... Zvislé zavesenie = zástava, nie vlajka. Vlajka je na žrdi.

Záchranári najčastejšie riešia na Vianoce bolesti brucha​

Pozn.:
- Od hladu to asi nebude?
- Slovák sa má zle?
- Ak ma nebolí brucho ako Nemca, Rakúšana, Švajčiara je to iné, ako keď ma bolí brucho ako Slováka?

Nuž, spústa vecí ako aj pováh ľudí je väčšine ľudí skrytá, lebo by stratili ilúzie, ktorým veria.
Moje “cesta k Ficovi” nebyla přímočará.
Nakonec “cizího” Fica si začneš vážit, když nemáš vlastního.
Počítám, že “to dělá dobře”, protože ho málem zabili.
Počítám, že “to dělá dobře”, protože to přežil.
To je pro mne dvojitá pečeť.
Doufám, že vydrží.

Cena krutosti

Vďaka poslednému zatýkaniu čurillovcov sme dostali náhľad do toho, ako momentálne uvažujú a poviem to asi takto:

Som zvyknutá čítať všeličo. Som zvyknutá na drsné fakty. Ale ja... tak ako ďalší ľudia naokolo... sme už niekoľko dní otrasení hĺbkou krutosti a neľudskosti, ktorá sa v ich rozhovoroch objavila. (Detaily nezverejňujem... Nechcem narušiť vyšetrovanie.)

Dovolím si k tomu pár poznámok.

Keby som sa obklopovala ľuďmi, ktorí v sebe majú nenávisť a písali by sme si nenávistné komentáre dokola, možno aj ja by som o takomto čase už považovala za normálne sadisticky uvažovať o smrti nevinných.

Práve preto... a aj vďaka veľmi múdrym radám ľudí, ktorí mali za sebou skutočné boje a vedeli, aké to je niekoho zabiť... si vyberám, s kým som v kontakte a ak z niekoho cítim zlo voči obetiam, kontakt utlmujem.

Vedome v sebe pestujem ľudskosť zoči voči zlu.

Vedome sa opieram o vieru v ľudskosť a čistotu svedomia a duše.

Vedome sa zastavujem a monitorujem, či som ešte stále na tej dobrej strane alebo či hnev prevážil a zatemnil môj úsudok.

Mnohí naši chlapci tento filter morálnych kompasov už stratili. S každou vedomou krutosťou strácajú kúsok svojej empatie... svojej láskavosti... svojej ľudskosti.

Čo povedia svojim deťom, milenkám, Bohu, až zomrie ďalší nevinný človek?

Že ten nevinný o nich povedal pravdu a teda si zaslúžil kruto zomrieť??

To predsa nie je morálne v žiadnom vesmíre.

Nevinní si nezaslúžia zomrieť a na Slovensku nemáme ani Zákon, ktorý by umožňoval popravovať vinných.

Lenže keď ste v partii, ktorej členovia majú pocit, že sú nad zákonom, je ľahké uveriť pomýlenej morálke nadradenosti nad inými.

V skupine je ľahké byť krutý. V skupine necítia zodpovednosť jednotlivca. Funguje v nej stádový efekt.

Ich morálne hodnoty sa rozpadajú.

Začalo prevažovať zlo, prázdnota, nenávisť voči nevinným ĽUĎOM a ja dúfam... a pravdupovediac úprimne verím... že v tej partii je viacero ľudí, ktorí si to ich priveľké zlo už uvedomujú a v duchu bijú na poplach za záchranu svojej duše a svojej ľudskosti.
———
Odložte mobil.

Choďte sa prejsť do prírody.

Choďte sa prejsť do kostola, ak to je miesto, ktoré Vám dáva pokoj v duši.

To dobro, pre ktoré ste kedysi bojovali, je ešte stále tam.

Len ho pod tlakom skupiny ťažko vidieť.

Držím Vám palce, aby ste sa rozhodli ísť ďalej správne.

Ako ľudia. ❤️

Zdroj: https://t.me/SavennaM/701
Milá Savenna,krutá bezcitnosť Čurilovcov je len špička z ľadovca.Na NAKA bolo omnoho viac skupín bezmenných vyšetrovateľov a operatívcov ktorí vykonávali ešte strašidelnejšie techniky ako Čurilly,len sa o nich nevedelo,resp.neodpočúvali ich.Teraz títo ľudia v polohe mŕtveho chrobáka tíško čakajú že to prhrmí a oni vyjdú bez úhony.Samozrejme že ich nájdete v exponovaných kauzách.Ostali za nimi utýrané obete,mŕtve obete,zničené osudy rodín,púšť beznádeje.Ich duchovný vodca Lipšic sa smeje čoraz vražednejším úsmevom a oni brúsia nože v nádeji že sa vrátia späť.A ak sa vrátia späť,tak hrôzovláda 2020-2023 je len slabý odvar toho čo nastane.Lidé,bděte!🫡

Naposledy upravené:
Cena krutosti

Vďaka poslednému zatýkaniu čurillovcov sme dostali náhľad do toho, ako momentálne uvažujú a poviem to asi takto:

Som zvyknutá čítať všeličo. Som zvyknutá na drsné fakty. Ale ja... tak ako ďalší ľudia naokolo... sme už niekoľko dní otrasení hĺbkou krutosti a neľudskosti, ktorá sa v ich rozhovoroch objavila. (Detaily nezverejňujem... Nechcem narušiť vyšetrovanie.)

Dovolím si k tomu pár poznámok.

Keby som sa obklopovala ľuďmi, ktorí v sebe majú nenávisť a písali by sme si nenávistné komentáre dokola, možno aj ja by som o takomto čase už považovala za normálne sadisticky uvažovať o smrti nevinných.

Práve preto... a aj vďaka veľmi múdrym radám ľudí, ktorí mali za sebou skutočné boje a vedeli, aké to je niekoho zabiť... si vyberám, s kým som v kontakte a ak z niekoho cítim zlo voči obetiam, kontakt utlmujem.

Vedome v sebe pestujem ľudskosť zoči voči zlu.

Vedome sa opieram o vieru v ľudskosť a čistotu svedomia a duše.

Vedome sa zastavujem a monitorujem, či som ešte stále na tej dobrej strane alebo či hnev prevážil a zatemnil môj úsudok.

Mnohí naši chlapci tento filter morálnych kompasov už stratili. S každou vedomou krutosťou strácajú kúsok svojej empatie... svojej láskavosti... svojej ľudskosti.

Čo povedia svojim deťom, milenkám, Bohu, až zomrie ďalší nevinný človek?

Že ten nevinný o nich povedal pravdu a teda si zaslúžil kruto zomrieť??

To predsa nie je morálne v žiadnom vesmíre.

Nevinní si nezaslúžia zomrieť a na Slovensku nemáme ani Zákon, ktorý by umožňoval popravovať vinných.

Lenže keď ste v partii, ktorej členovia majú pocit, že sú nad zákonom, je ľahké uveriť pomýlenej morálke nadradenosti nad inými.

V skupine je ľahké byť krutý. V skupine necítia zodpovednosť jednotlivca. Funguje v nej stádový efekt.

Ich morálne hodnoty sa rozpadajú.

Začalo prevažovať zlo, prázdnota, nenávisť voči nevinným ĽUĎOM a ja dúfam... a pravdupovediac úprimne verím... že v tej partii je viacero ľudí, ktorí si to ich priveľké zlo už uvedomujú a v duchu bijú na poplach za záchranu svojej duše a svojej ľudskosti.
———
Odložte mobil.

Choďte sa prejsť do prírody.

Choďte sa prejsť do kostola, ak to je miesto, ktoré Vám dáva pokoj v duši.

To dobro, pre ktoré ste kedysi bojovali, je ešte stále tam.

Len ho pod tlakom skupiny ťažko vidieť.

Držím Vám palce, aby ste sa rozhodli ísť ďalej správne.

Ako ľudia. ❤️

Zdroj: https://t.me/SavennaM/701
Milá Savenna,krutá bezcitnosť Čurilovcov je len špička z ľadovca.Na NAKA bolo omnoho viac skupín bezmenných vyšetrovateľov a operatívcov ktorí vykonávali ešte strašidelnejšie techniky ako Čurilly,len sa o nich nevedelo,resp.neodpočúvali ich.Teraz títo ľudia v polohe mŕtveho chrobáka tíško čakajú že to prhrmí a oni vyjdú bez úhony.Samozrejme že ich nájdete v exponovaných kauzách.Ostali za nimi utýrané obete,mŕtve obete,zničené osudy rodín,púšť beznádeje.Ich duchovný vodca Lipšic sa smeje čoraz vražednejším úsmevom a oni brúsia nože v nádeji že sa vrátia späť.A ak sa vrátia späť,tak hrôzovláda 2020-2023 je len slabý odvar toho čo nastane.Lidé,bděte!🫡

Oni sa nepotrebujú vracať späť, pretože sú stále prítomní a to bez ohľadu na to, aká vláda je pri moci. Totiž, nie je záujem na skutočnej náprave, lebo okrem toho, že sa zmenili trestné zákony žiaľ v prospech nepoctivých (ekonomické zvýšenie hranice priestupku nad 700 Eur, ekonomické zvýšenie hranice trestného činu a obzvlášť závažného trestného činu a zločinu, pričom trestné sadzby sa výrazne znížili, ako aj premlčacie lehoty) sa neurobilo nič viac, čo vedie k prevencii páchania protispoločenskej činnosti. Čiže znížil sa dôsledok páchania protispoločenskej činnosti pre samotných páchateľov (podľa Suska vraj kvôli tomu, aby sme boli kompatibilní s EÚ, čo je blbosť, ako voda v koši) a neprijalo sa nič, čo by odrádzalo páchať protispoločenskú činnosť. Prevencia mala spočívať v tom, že sa mali prijať aj preventívne zákony a tými mali byť samostatný Zákon o vyšetrovateľoch, ktorý presne a bez akejkoľvek modifikácie tzv. právnikov advokátov by jasne a zrozumiteľne pomenoval všetky úkony, ktoré sú vyšetrovatelia povinní vykonať a v prípade porušenia ktoréhokoľvek ustanovenia tohto zákona aj znášať trestnoprávnu a majetkovú zodpovednosť. Druhým prevenčným zákonom by mal byť samostatný zákon O dôkazoch a dokazovaní a samozrejme aj so sankciami, ktoré som uviedol vyššie. Prečo o tom píšem? Pretože tam je kľúč, aby hocijaký darebák nemohol korumpovať OČTK a prokuratúru a v tomto zločineckom "konglomeráte" aj samotné súdy. Takto by mali aj sudcovia tzv. rozviazané ruky a mohli skutočne nestranne a objektívne súdiť. A verte mi, spoločnosť by ozdravela, ale ani u tejto verchušky nie je záujem riešiť prevenciu, lebo príležitostí už mali viac, ako dosť počas tých dlhých rokov pri moci. Takže, čo je to vlastne spravodlivosť a kde začína a kde končí? Doteraz vždy začala a končila v hĺbke vrecka toho, kto si vie v súlade s doterajšími nedokonalými zákonmi (a úmyselnému vyhýbaniu sa prijať dokonalejšie) vypýtať dostatočnú odmenu za nepotrestanie a nevyvodenie zodpovednosti. Už viac ako 25 rokov sa hovorí o potrebe prijať zákony o trestnoprávnej a hmotnej zodpovednosti riadiacich pracovníkov a tieto mnou načrtnuté dva by mali byť ako začiatok tohto procesu. Ryba síce smrdí od hlavy, ale umne tá hlava na zakrytie svojej nepoctivosti vytvorila a preniesla zodpovednosť na chvost, čiže na OČTK, ktorým umožnila sa správať "kreatívne".

Pridávam sem svoj nový článok:
Slovensko a jeho budúcnosť.
Týmto článkom nadväzujem na články: Koncepcia Slovenska, Slovensko-minulosť a súčasnosť (sú dostupné tu:

Zdroj: https://t.me/zlom221/89875

Zdroj: https://t.me/zlom221/91170
).

Osnova:
a. Úvod
b. Globálny súboj koncepcií
c. Riadiaca práca V. V. Putina
1) Evolučný spôsob
2) Budovanie paralelných systémov riadenia
3) Utajenie
4) Vzájomne výhodná ekonomická prosperita
5) Videnie z pozície subjektu
6) Kutuzovov ústup z Moskvy vs. Sýria
d. Manévrovanie Róberta Fica
e. Vektor cieľov
f. Prvý cieľ - Svetonázor
g. Druhý cieľ - Objektívna chronológia
h. Tretí cieľ - Koncepcia spoločnej bezpečnosti
i. Štvrtý cieľ - Ekonomická prosperita
j. Piaty cieľ - Zdravie občanov
k. Šiesty cieľ - Vojenská bezpečnosť štátu
l. Záver

Prílohy

• Slovensko a jeho buducnost-25.12.2024-.pdf
    Slovensko a jeho buducnost-25.12.2024-.pdf
    185.6 KB · Zobrazenia: 37
Slovensko a jeho budúcnosť.
Dal som ti "Súhlasím", pretože oceňujem, že si si dal toľko práce s tým, aby si to takto pekne všetko zhrnul do jedlej podoby pre človeka, ktorý zatiaľ neprišiel do styku s tým, s čím študent KSB. Sú tam aj veci, s ktorými sa tak úplne nestotožňujem, tie sa však viac týkajú názoru na predikcie a v princípe z môjho pohľadu väčšiemu zámeru jednak neodporujú a jednak nie je isté, že to, čo vnímam ja ako pravdepodobnejšie varianty vývoja, tak aj objektívne bude. Každopádne za seba ti ďakujem, že teraz je možnosť dať Slovákovi pod nos krátky, ale výstižný materiál na základné pochopenie stavu, ktorý je.

Naposledy upravené:
Rusko je pripravené využiť Slovensku ako miesto na rokovania,
keďže krajina zastáva neutrálnu pozíciu - Putin

Zdroj: https://t.me/navideovidno/82364

Putin: Slovensko je připraveno poskytnout platformu pro jednání mezi Ruskem a Ukrajinou. Rusko není proti​

Rusko je pripravené využiť Slovensku ako miesto na rokovania,
keďže krajina zastáva neutrálnu pozíciu - Putin

Zdroj: https://t.me/navideovidno/82364

Putin: Slovensko je připraveno poskytnout platformu pro jednání mezi Ruskem a Ukrajinou. Rusko není proti​

Je rozdiel povedať, že sme to ponúkli Rusku a Putinovi, a rozdiel, či to Putin prijíme. Putin dostal takéto ponuky aj od iných krajín.

Je rozdiel povedať, že sme to ponúkli Rusku a Putinovi, a rozdiel, či to Putin prijíme. Putin dostal takéto ponuky aj od iných krajín.
To si nemyslím. Naša ponuka nebola verejná a ani podľa oficiálneho programu nebola na programe rokovania. Putinove vyhlásenie podčiarkuje fakt, že na jednej strane podčiarkuje fakt, že ponuku prijíma a na druhej strane prijíma aj miesto konania tejto konferencie. A tuna je potrebné zastaviť sa a uvedomiť si niekoľko vecí:
- 1) Je to spoločná iniciatíva Európy a možno aj kolektívneho západu - Koza (vrátane EÚ ako celku,
- 2) uvedomenie si oboch strán, že práve tuna sa nachádza bod , priestor a sila na dosiahnutie dohody a zmierenia.
- 3) Maďarsko a Orbán svoju úlohu už skoro splnili, teraz je čas predať štafetu ďalšiemu hráčovi.
Ak môžem byť smelý, tak poviem, že práve teraz sa dostávame pod priamu ochranu východu a západu. Ale zároveň nám práve teraz hrozí najväčšie nebezpečenstvo.

- 1) Je to spoločná iniciatíva Európy a možno aj kolektívneho západu - Koza (vrátane EÚ ako celku,
Ja by som im otrieskal o hlavu - chcel som povedať, že by som vychádzal z Minských dohôd - už boli podpísané 2 hlavnými členmi KoZa (Nemecko, Francúzsko) a schválené OBSE. Doplnil by som termíny realizácie jednotlivých korkov/bodov, nech KoZa ukáže, či to myslí vážne.

Dal som ti "Súhlasím", pretože oceňujem, že si si dal toľko práce s tým, aby si to takto pekne všetko zhrnul do jedlej podoby pre človeka, ktorý zatiaľ neprišiel do styku s tým, s čím študent KSB. Sú tam aj veci, s ktorými sa tak úplne nestotožňujem, tie sa však viac týkajú názoru na predikcie a v princípe z môjho pohľadu väčšiemu zámeru jednak neodporujú a jednak nie je isté, že to, čo vnímam ja ako pravdepodobnejšie varianty vývoja, tak aj objektívne bude. Každopádne za seba ti ďakujem, že teraz je možnosť dať Slovákovi pod nos krátky, ale výstižný materiál na základné pochopenie stavu, ktorý je.
Ďakujem za ocenenie SLAV_jan_in. Myslím, že máme na Slovensku veľký potenciál v ľuďoch. Čím viac ich oslovíme, tým jednoduchšie a relatívne rýchlejšie prejdeme transformáciou spoločnosti , ktorá je pred nami. Sledujem Tvoje príspevky na situáciu u nás doma a s mnohými Tvojimi názormi sa stotožňujem. Zvolil som si formu písania článkov, ktorý dokážem raz za dva mesiace vyprodukovať. Posúvam to na Zlom221 v Telegrame a sem na ksb-csr.net. Na Slovensku máme prístup ku kvalitným analýzam z Ruska, tie sú však zamerané predovšetkým na Rusko a globálny vývoj vo svete. Chýbala mi ucelenejšia a systematickejšia analytická komunikácia, ktorá by tie procesy a analýzy premostila na naše pomery. Budem rád za každý podnet a spätnú väzbu k môjmu článku. Pripravujem, ako som v ňom uviedol ďalší a ten chcem zamerať na priestor nielen Slovenska, ale aj Moravy a Čiech.

Ak môžem byť smelý, tak poviem
Dovoľ mi, aby som znova pripomenul:
ak sa takéto rokovania budú konať. "Nie sme proti tomu," pokračoval šéf Kremľa.
"Ak k tomu dôjde - prečo nie? Slovensko z nášho pohľadu zastáva neutrálny postoj. Je to pre nás prijateľná možnosť," citovala Putina agentúra TASS.
Myslím, že z použitých častíc je jasne vidno, že sa to berie IBA ako možnosť (zatiaľ). A kde sa niečo berie iba ako možnosť, tam sú aj iné možnosti:
- porážka
- kapitulácia

Orbán sa minulý týždeň vyjadril, že EÚ túto vojnu prehrala. A myslím, že to nespravil len tak prenič zanič. Prehrala ju jednak preto, že zo všetkých 3 subjektov ona bola v nadradenom procese vlastne objektom (SŠA a Ruska) a SŠA samotné sú ešte v nadradenejšom procese objektom GP, takže jediným subjektom tu ostáva Rusko, a od neho bude závisieť aj to, či "peregovory" budú/nebudú.

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom