Správy zo Slovenska 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Výsledné stanovisko zo samitu je aj víťazstvom Slovenska

Igor Melicher - Štátny tajomník Ministerstva obrany SR: Ukrajina nedostala na samite vo Washingtone pozvánku do NATO. Je to výhrou aj slovenského diplomatického vyjednávania, čo občania Slovenska musia vedieť.
V Európe sú niektoré členské štáty NATO militantnejšie a najradšej by prijali Ukrajinu do NATO ihneď aj za cenu radikálneho zhoršenia bezpečnostnej situácie. Na druhej strane sú tu aj umiernené štáty, ktoré si uvedomujú katastrofálne riziká spojené s členstvom Ukrajiny v NATO a odmietajú ho.
Výsledné stanovisko samitu je preto kompromisom až víťazstvom umiernených štátov, medzi ktoré patrí aj Slovensko dlhodobo volajúce po mieri.
V stanovisku sa jasne uvádza, že sa Ukrajina môže stať členom NATO len ak na jej území nebude prebiehať vojna a ak s tým budú súhlasiť všetky členské štáty NATO. Vojna na Ukrajine však stále prebieha a Vláda SR sa jasne vyjadrila, že nepodporí členstvo Ukrajiny v NATO.

Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/videos/7876494325804485/?comment_id=1485211115469130

Naposledy upravené:
O dúhových pochodoch médiá píšu litánie. O 32. výročí Deklarácie zvrchovanosti SR som sa dnes v liberálnych a progresívnych médiách nedočítal nič. Ale že nič.

Premier i o atentátom zmarenom rokovani s Činou

Preseda vlády SR Robert Fico (Smer-SSD) vo svojom aktuálnom videu komentoval aktuálnu spoločensko-politickú situáciu a pripomenul, že naša vlasť si dnes pripomína 32. výročie prijatia Deklarácie Slovenskej národnej rady o zvrchovanosti Slovenskej republiky.
Výročie prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky by malo byť podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SSD) odkazom, že odvaha, suverenita, vlastný názor a obhajoba národnoštátnych záujmov SR sa oplácajú a sú v prospech občanov Slovenska, ktorí si v roku 1992 želali samostatnú SR. Predseda vlády to povedal vo videu na sociálnej sieti.
Premiér sa poďakoval starostovi Starej Bystrice a poslancovi parlamentu Jánovi Podmanickému (Smer-SSD) za organizovanie osláv zvrchovanosti Slovenskej republiky. "Sedemnásteho júla 1992 som bol 27-ročným elévom v Slovenskej národnej rade, napriek tomu mi bolo jasné, že deklarácia je pre nezávislosť Slovenskej republiky nevyhnutná," povedal predseda vlády. Vyčítal médiám, že podľa neho o výročí prijatia deklarácie neinformovali dostatočne.
Spomenul tiež, že sa v roku 1992 obával, či Slovensko dokáže po 1. januári 1993 prežiť ako samostatná republika. "Aj dnes máme oprávnené obavy o našu suverenitu a do akej miery sme schopní v zdivočelom svete, kde sa nerešpektuje iný názor, realizovať suverénnu slovenskú zahraničnú politiku a presadzovať naše národnoštátne záujmy," povedal.

Podľa premiéra sa Slovensko nesmie báť nevyhnutnosti otvoriť dialóg nielen s Čínou, ale aj s Ruskou federáciou. Spomenul, že v druhej polovici júna mal navštíviť Čínu. "Veľmi som privítal ústretovosť čínskej strany, ktorá prakticky okamžite potvrdila náhradný termín mojej návštevy," uzavrel premiér.

V ďalšej časti videa informoval, že v utorok dal pokyn ministerstvu zahraničných vecí, aby slovenskí zástupcovia v orgánoch EÚ v žiadnom prípade nesúhlasili s nápadmi trestať Maďarsko ako predsedajúcu krajinu v Rade EÚ za to, že maďarský premiér Viktor Orbán navštívil s mierovou iniciatívou okrem Kyjeva a Washingtonu aj Moskvu a Peking.

Fico označil nápady na potrestanie Maďarska za "bláznivé".

Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/videos/460520543424246

Naposledy upravené:
V Bruseli aj vo Washingtone sa Smer rozhodol správne
Sociálnymi sieťami vibruje mierne znepokojenie z toho, že sa Smer nepridal k niektorej z radikálnejších frakcií v Európskom parlamente.
V skutočnosti je to pomerne pochopiteľný krok. Patrioti pre Európu majú napríklad u seba aj holandskú stranu Geerta Wildersa. Tá sa dlhé roky profilovala nielen ako anti-arabská ale aj anti-východoeurópska (podčiarkla to aj europoslanyňa za Smer Katarína Roth Neveďalová). Strana vyzývala Holanďanov, aby nahlasovali úradom Poliakov či Slovákov, ktorých v krajine nechcú alebo ktorých treba potrestať. A viac menej ich všetkých označovala za skutočných alebo aspoň potenciálnych kriminálnikov.

Zdroj: https://www.facebook.com/draxlerjuraj/posts/pfbid0APhMkcgQ1X5PiuAehzt4HBmnDEoCYX7DuHz3Fr2aEBPguC6UQefBVwnkgPuuRoLWl

Naposledy upravené:

Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je Expres, má najväčší podiel na trhu​

Druhým najpočúvanejším je Fun rádio s 22-percentnou podporou poslucháčov.

Keď si nechá človek podprahovo vyplachovať denne kotrbu sra*kami, možno sa čudovať, že ich tam potom má? "Počúvam rádio Expres!" ... hurá vyhral som pár korún za to, že som zo seba spravil opicu a denne si kvôli tomu nechám srať do dutiny lebečnej od ľudí ako je Branislav Závodský. To je výhra ... úplne že "wow". FUJrádio so Sajfom žerúcim chrobač ani radšej nekomentujem. Na oboch kanáloch nehrajú absolútne nič zaujímavé, iba programovacie odrhovačky.

Naposledy upravené:

Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je Expres, má najväčší podiel na trhu​

Druhým najpočúvanejším je Fun rádio s 22-percentnou podporou poslucháčov.

Keď si nechá človek podprahovo vyplachovať denne kotrbu sra*kami, možno sa čudovať, že ich tam potom má? "Počúvam rádio Expres!" ... hurá vyhral som pár korún za to, že som zo seba spravil opicu a denne si kvôli tomu nechám srať do dutiny lebečnej od ľudí ako je Branislav Závodský. To je výhra ... úplne že "wow". FUJrádio so Sajfom žerúcim chrobač ani radšej nekomentujem. Na oboch kanáloch nehrajú absolútne nič zaujímavé, iba programovacie odrhovačky.
Ja osobne rádio moc nepočúvam. Ale ak si ho niekedy v aute pustím, tak najčastejšie rádio VLNA. Alebo občas Reginu.

Ja osobne rádio moc nepočúvam. Ale ak si ho niekedy v aute pustím, tak najčastejšie rádio VLNA. Alebo občas Reginu.
Ja už rádio nepočúvam prakticky vôbec niekoľko rokov. Na Expres mám silnú alergiu, keďže v bývalej robote ho počúvali každý deň 5 dní v týždni, 8 hodín denne. A keď som musel počúvať cez obed tie Závodského kydy, vždy ma to tlakovalo ... Mám MP3 a keď-tak si pustím to a tam je všetko, čo sa mi páči, hrá mi hudba a nemusím počúvať manipulátorské reči. Ak by som bol nútený počúvať rádio, tak jedine to, kde hrajú a zbytočne nerečnia. Donedávna fungovalo internetové "rádio Muzika" a ešte nedávno som dostal aj tip od jednej Rusky na rádio Gamajun, a tam tiež prakticky stále len hrajú.

https://svobodny-svet.cz/ladikovy-glosy-18-07-2024/

Štefan Harabin: ...."O to smiešnejšie vyznievajú “hlášky” niektorých dezorientovaných politikov, že tu bude príležitosť pre naše firmy podieľať sa na obnove Ukrajiny."

presne, suhlasim. nasi politici (hrabose) idu tu istu pesnicku ako pri Iraku ...
iste, iba podporuju zbrojarsky priemysel (naboje), lebo potom by trhy prevzal niekto iny... blablabla - klanovo-korporatny ****i su to

. Nejaký i**** napadol nášho poslanca Paľa Ľuptáka. Päsťou ho zrazil k zemi s tam ho dokopal. Len preto , že upozornil 4 ženy pod vplyvom, aby nerobili bordel. Tak sa mu pomstili a poslali na neho nejakého i****a, vraj motorkára. Paľo ma pohmoždeniny a odštiepeny kus holennej kosti. To znamená, že ho musel kopať poriadnou silou . Je zázrak, že mu nespôsobil vážne vnútorné zranenie brucha. Dúfam, že si tento údajný motorkár dlho nevŕzne a nebudú s nim chcieť jazdiť ani veteráni na Babetach .... A ešte pre páchateľa odkaz, skutok si spáchal na chránenej osobe ..... takže prísnejšia trestno právna kvalifikácia....
Vyzývam policajtov, aby tento skutok čo najrýchlejšie objasnili, zdokumentovali a poslali na prokuratúru.
Vyzývam GP, aby nad vecou vykonávali dohľad a skontrolovali trestno právnu kvalifikáciu skutku, nakoľko podľa môjho názoru ide o pokus ťažkej ujmy vzhľadom na všetky okolnosti spáchania skutku a následok.
Čo sa to deje v spoločnosti ?

Zdroj: https://t.me/genIvanSevcik/5345

Zdroj: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid028EYNTc8iLwrnnzftknS4sbKx6KLL3omvpSyMNzRCoUTMxy3WPkjWf7FWCvJStpZul&id=100064021966129

Naposledy upravené:
blablabla - klanovo-korporatny ****i su to
Tak by si mál skúsiť:
1. vybrať si takých, ktorých nezastrelia,
2. vybrať si takých, ktorí aj keď ich zastrelia, tak budú ďalej žiť a robiť politiku.
Lebo HArabínovi ešte stále nedopína, že keby tam bol on, tak dnes už má len kopu vencov na hrobe. Teda v prípade, že by, rovnako ako Kotlebovci, nenašiel vhodné slovíčka, aby obhájil svoju otočku o 90°, a tým by sa dostal na úroveň oných klanovo-korporatívnych .... Akurát s tým rozdielom, že jeho fanúšikovia by to už potom "zrazu vedeli pochopiť". Lebo kam kráča "vožď", tam idú poslušne aj oni.

A k tým firemným zákazkám ohľadne obnovy Ukrajiny. Scenár odtrhnutia niektorých jej častí v prospech okolitých štátov je ešte stále v hre. I keď sa mi to nepáči, ale je, hoc aj považujem jeho naplnenie sa za menej pravdepodobný ako vytvorenie zo zvyšku denacifikovanej/demilitarizovanej Ukrajiny satelitný štát s možnosťou/pravdepodobnosťou jeho postupnej integrácie do RF. A keďže tento scenár živý je, politici podľa neho konajú, takže Harabínove slová opäť raz poukazujú na nedostatok jeho rozhľadenosti, ktorá závisí od toho, že sa pasie iba na V. V. Pjakinovi, ktorý zas vyhlasuje, že Rusko musí Ukrajinu doraziť aj s jej banderovskou liahňou. Okrem toho, aj keď dôjde k vytvoreniu satelitného štátu, hranice neostanú uzatvorené pre priateľov Ruska. A týmto smerom sa z našej strany politika robí od 30. 9. 2023, myslím, že teda nie je treba viac pitvať záležitosť vzájomne výhodného obchodu, keďže jeho otázka je stále otvorená, a rovnako ako po 9. 5. 1945 sme s Rusmi vychádzali priateľsky v rámci SNP a toho, že sme neskončili v II. svetovej vojne medzi porazenými, pričom dnes je tomu veľmi podobne.

Ja už rádio nepočúvam prakticky vôbec niekoľko rokov. Na Expres mám silnú alergiu, keďže v bývalej robote ho počúvali každý deň 5 dní v týždni, 8 hodín denne. A keď som musel počúvať cez obed tie Závodského kydy, vždy ma to tlakovalo ... Mám MP3 a keď-tak si pustím to a tam je všetko, čo sa mi páči, hrá mi hudba a nemusím počúvať manipulátorské reči. Ak by som bol nútený počúvať rádio, tak jedine to, kde hrajú a zbytočne nerečnia. Donedávna fungovalo internetové "rádio Muzika" a ešte nedávno som dostal aj tip od jednej Rusky na rádio Gamajun, a tam tiež prakticky stále len hrajú.
Tam kde zbytočne nerečnia je zrovna mnou už spomínané rádio Beta ( Ceskoslovensko - kvalitné pesničky), rádio Janko Hraško -žiadne rozprávanie . , ďalej :
1721547023826.webp
tato internetová stanica z Nemecka (disco), tiež žiadné rečnenia a reklamy iba muzika.
Zase v Nedeľu o 9 ráno na Čt2 sú ponúkané kvalitné dokumentárne filmy od p.Časlavského je tam veľa informácii o živote v Československu.Su tam často ukázané staré zábery, fotky, snímky atď.
TV vôbec nepozerám , ale moja mama si stále púšťa tv kanál “senzi” ( pre starších), a CT2-ku.

Dnes je v Bratislave AC/DC, skupina hnusných uvrieskaných, vyžitých starcov, kvôli ktorým sa od rána pripravovali opatrenia apod. Mám tú smolu, že musím byť služobne od štvrtka do utorka v BA ... vracal som sa okolo 14-tej do Rače, kde bývam a nastali problémy. Záplava áut všetkých okolitých štátov, otrávená polícia usmerňovala dopravu ako sa dalo, takže keď som už bol cca 3 km od ubytovania, zastavili prejazd, odklonili na výpadovku Zlaté piesky -Žilina/Senec. Ešte na dvoch miestach sa dalo odbočiť na smer do Rače, ale obe polícia zablokovala. Takže namiesto 3 km som musel ísť cez Pezinok, teda cca 40 km. Otras a hrôza počúvať ten škrekot - lebo to sem počuť a na rozdiel od rádia sa to nedá vypnúť. Čiže to mám dnes asi za trest, že odmietam počúvať bezduché stanice typu Fun alebo Expres, kde súťažia štýlom máš tri možnosti, kladivo slúži na a) zatĺkanie klincov, b) varenie, c) Afrika. Na IQ úrovni Verony. A šťastný súťažiaci ktorý dostal šancu za "počúvam rádio Expres", váha a po dvoch nápovedách víťazne výska, že vyhral tričko s logom rádia ... držte mi palce, aby so bez ujmy vydržal :)

clanok z 22.07.2024 "Slovenské húfnice mieria na Ukrajinu", rusky-original: tu, prelozeny: tu
'Rusko' nas urcite vnima ako velkych priatelov. Na toto Harabin upozoronoval, ale ved vši sa maju dobre. Treba podporovat vyrobu, ktoru este uplne nerozkradli, kvoli lepsej zamestnanosti, alebo iba pre peniazky pre politickych zlodejov ?

Za sociku zvladali vyrabat: traktor, kombajn, bager, zeriav.... a teraz ? pozrite sa, vsade mate nemecke, americke atd nahrady tychto strojov. Preco je to tazke nanovo vyrabat u nas (ci je lepsie montovna posr. aut ?) ? ved by podporili konstrukciu/vyvoj/odbory materialov na skolach, zamestnanost ... ved naco pre bananovu republiku s magormi a 'nosacmi' v riadeni...

Naposledy upravené:
1. vybrať si takých, ktorých nezastrelia,
neverim v pravost udalosti Trumpa ani Fika - aj ked na to asi nemam pravo.
verim, ze Fika aj Trumpa pred Covidom stiahli, vyrobili nejake udalosti, aby sa tak stalo.
preckali na lavicke jednu "opichavaciu" plandemiu a po nej zase naspat do prace, splnit sen panicka. politikom sa neveri, ale kontroluje...lebo keby bola vola, vsetko by sa dalo.

Koľko stojí výchova dieťaťa na Slovensku? Odborníci to spočítali. Z tej sumy sa vám zatočí hlava​

"Vhodné je založiť si minimálne šetriaci účet, ešte lepšie je však využiť rôzne investičné produkty. Rodičia sa tak môžu postupne pripravovať na očakávané veľké výdavky, napríklad na výbavu pre novorodenca, pre prváka, či na vodičský preukaz."

... a rup ho, od kojenca rovno po šoféra. Bicykel? Prvý som mal ako decko, keď som si naň ušetril. Telefón? Prvý som mal až v 20-tich, keď som si naň zarobil. Počítač? Prvý som mal až v 23, keď som si naň zarobil. Akože ja neviem, za vodičák A, B, C, T som vylial 21 000 SKK v r. 2004. Svojich. Nikto mi na to nedal, zarobil som si na to.

Je neuveriteľné, ako niekto manipuluje mienkou ľudí vytváraním obrazu, ktorý potrebuje. A horšie ale je, že ľudia tento "glamour" nezmysel podporujú. Napríklad? Odkedy človek, ktorý potrebuje bývať a nemá na to (musí si požičať), potrebuje riešiť v svojom dome 2 kúpelne a 2 záchody - pre seba a pre hostí? Zdá sa to byť absurdné? Nie, vážení bratia a sestry, toto je naozaj "trendy". Nepočuť to na vlastné uši od človeka seriózne o tom vykladajúceho ostatným, ktorého mesačná priemerná mzda je 1000 E a ide sa zamordovať hypotékou 150 000, tak tomu asi tiež neuverím ...

Keby naši boli takto počítali, tak neviem, či by som bol z nás troch dnes na svete aspoň aj len ja sám. Nuž ale ... "komu nie je rady, tomu nie je pomoci", hlavne keď si človek chce žiť podľa "trendy obrázkov", aj keď na to nemá.

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom