Situáciu doma i vonku si popísal dobre. Ale aj tak si nie som istý, čo to má s tým, o čom som písal. Spätná väzba je dôležitá. Bez nej sa nedá kvalitne riadiť ani zlepšovať existujúcu kvalitu. A v dnešnej koalícii exitujú bezpečnostné riziká, na ktoré treba poukazovať, nie o nich mlčať. Tým skôr, že máme po voľbách a už sa nerieši boj o moc medzi nimi a liberálmi.Možno si to nevšímaš, ale 15. mája 2024 skoro zabili premiéra. Keby sa to bolo stalo, vláda by sa pravdepodobne bola rozpadla, nasledovali by predčasné voľby a boh ho vie, kto by v tejto kalnej vode sa dostal do čela štátu. To bola taká poriadna "dozubovka", na ktorú sme akosi mnohí rýchlo zabudli, a to tomu sú len 3 mesiace. Situácia nie je zďaleka taká pevná, ako sa môže zdať a tí, ktorí ju potrebujú rozkolísať si to uvedomujú veľmi dobre. Preto moje reakcie nepatria do šuflíka precitlivelých, ale keďže si to stále uvedomujem, mám potrebu na to upozorňovať. Toľko-toľko čo sme ušli hrobárovi z lopaty v 2023. Znova sme mu ušli z lopaty po 15. 5. 2024. A už máme bledí, s horúčkou, lační a potácajúci sa skákať odzemok? Kto to potrebuje? Aby sme sa dorazili sami? Dynamika procesu nášho otočenia sa správnym smerom sa týmto nielenže spomalí a zastaví, ale i aká-taká politická stabilita sa rozpadne, čo by využili ... vieme dobre kto, a asi netreba pripomínať na čo.
Čo sa týka eurovolieb, keďže si sem upriamil pozornosť, pamätám si čo som povedal, a pre istotu som si to znova prečítal celé. Pre osvieženie pamäte:
Eurovoľby 2024
V sobotu tu máme voľby do Európskeho parlamentu. Chcel by som sa podeliť o jeden TG príspevok od Petra Weisa a niečo k tomu ešte doplniť. Zdroj: https://t.me/akwblog/165 Je už najvyšší čas navoliť do Europarlamentu ľudí, ktorí sa nebudú báť kriticky vyjadriť voči všetkým nezmyslom, ktoré sa...ksb-csr.net
Od volieb uplynulo niekoľko mesiacov. Okrem toho, že AfD a ďalšie "pronárodne" orientované strany vo voľbách posilnili, nezaregistroval som, žeby EÚ nejak razantne zmenila kurz smerom k Rusku, či k Ukrajine, ani k iným témam. Odbočka - ako to je s LePen vo Francúzsku? Nechystala sa vyhrať? Už po koľkáte? Nazad k veci ... V EU sa do Orbána ďalej zborovo kope, ako sa aj kopalo, WHO sa snaží rozbehnúť si svoju novú pLandémiu, Leyenová je znova predsedníčkou, Kallasová - kovaná nacistka je "ministerkou zahraničných vecí". Čo sa teda zmenilo? Okrem toho, že Babiš a spol si vytvorili nový chlievik patriotov pre Európu, prakticky nič. Resp. možno ma opravíš, no ja som zatiaľ žiadne signifikantné rezultáty nepostrehol (budem srdečne vďačný, ak mi predložíš opačný príklad, človek niekedy zabúda, nevšimne si, nevidí ...). Všetky hyeny pokračujú v kurze, ktorý bol navodený z Fašingtonu a poctivo čakajú, kedy pániček vydá nový príkaz = čo vzíde z volieb v SŠA. T. j. nebudem sa znova vracať ani k Mazurekovi, ani k Uhríkovi, k Weisovi ani k Harabínovi, Heredošovi či hocikomu inému, koho otvorene považujem jemne povedané za "príliš optimistického", pretože by svojím silneprezentujúcim sa JA radi tlačili rieku. Ktorá na ich tlak nielenže nereaguje, ale ona si potečie ďalej tempom, ktoré udáva ten, kto skutočne vie, ako tú rieku "potlačiť", a oni mu svojím vreskotom nielenže nepomáhajú, ale práve často stavajú "bobrie hrádze". V druhom z príspevkov k eurovoľbám som sa vyjadril k SNSke, a práve včera znova, pretože len ona dokáže SPOLUpracovať na patriotických témach = pracuje podľa šablóny "spájaj" a nie podľa šablóny "rozdeľuj". A to je pre mňa úplne jasný signál, na koho sa orientovať keď ide o témy národné. Všetko ostatné je divadlo/komparz a to niekto potrebuje/používa. Na plnenie svojich cieľov môžeš áno ... použiť aj ľudí, ktorí "kopú". Treba si však uvedomovať, že nie ty si ich subjektom riadenia, a ten, koho sú oni objektom, počíta aj s tým, čo spraví niekto iný vo vzťahu k nim s cieľom prevziať nad nimi riadenie/použiť ich inak, ako sú naprogramovaní, preto ich vybavil "zarytou tvrdohlavosťou typu - buď bude po mojom, alebo po nikoho" - v skratke sa tomu hovorí - neschopnosť spolupracovať. Majú pancier, sú odolní. T. j. pri ich používaní treba byť setsakra obozretný na to, či to, o čo sa snažím/e vedie pri práci s nimi tam, kam chceme (a áno, rozumiem dobre, že aj ako výsledok činnosti, ktorá sa nám nemusí páčiť na prvý pohľad), alebo to vedie IBA tam, kam niekto potrebuje, a naše ciele sú vpísané do jeho zámeru. Iba o tomto sú moje príspevky. Mám totiž silný dojem, že si toto akosi málo uvedomujeme, preto vo mne vzniká potreba opakovať to, i keď sa to nepáči.Eurovoľby 2024
V sobotu tu máme voľby do Európskeho parlamentu. Chcel by som sa podeliť o jeden TG príspevok od Petra Weisa a niečo k tomu ešte doplniť. Zdroj: https://t.me/akwblog/165 Je už najvyšší čas navoliť do Europarlamentu ľudí, ktorí sa nebudú báť kriticky vyjadriť voči všetkým nezmyslom, ktoré sa...ksb-csr.net
Veď pozri sa na to takto, ja ti nijako nebránim hovoriť, čo potrebuješ za potrebné. Neber to osobne. Ty vyvažuješ infopole podľa svojho vedomia a svedomia. Ja takisto. Každý si z toho zoberie, čo uzná za vhodné.
Naposledy upravené: