• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
No niekto niečo očividne vie a s oficiálnym verdiktom samovraždy spokojný nie je…
Všetci niečo vieme a s rozhodnutím spokojní nie sme. Predpokladám, že otvorenie prípadu gen. Lučanského je blokované klanmi v pozadí. Mnohým predsa za svoju kariéru musel šliapnuť na ich kurie oká. Čo sa týka záujmu vlády, tá prirodzene nebude robiť nič, čo v tomto smere "nebude dovolené/dohodnuté". Ďalej tu je aj otázka, akú úlohu hrá v celom prípade generálna prokuratúra. A tá je ticho. Nie je to tak trošku nápadné? Nechcem zbytočne dedukovať sprostosti. No už to, ako rýchlo sa celá vec oficiálne zahladila a jej rozťahovanie v čase dáva pomerne jasný záver o tom, čo sa bude s prípadom ďalej diať. Podľa mňa nič. Pretože ten, koho ním držia za gule buď dobre poslúcha/plní dohody, alebo má ešte stále moc dobré krytie z ambasády.

Všetci niečo vieme a s rozhodnutím spokojní nie sme. Predpokladám, že otvorenie prípadu gen. Lučanského je blokované klanmi v pozadí. Mnohým predsa za svoju kariéru musel šliapnuť na ich kurie oká. Čo sa týka záujmu vlády, tá prirodzene nebude robiť nič, čo v tomto smere "nebude dovolené/dohodnuté". Ďalej tu je aj otázka, akú úlohu hrá v celom prípade generálna prokuratúra. A tá je ticho. Nie je to tak trošku nápadné? Nechcem zbytočne dedukovať sprostosti. No už to, ako rýchlo sa celá vec oficiálne zahladila a jej rozťahovanie v čase dáva pomerne jasný záver o tom, čo sa bude s prípadom ďalej diať. Podľa mňa nič. Pretože ten, koho ním držia za gule buď dobre poslúcha/plní dohody, alebo má ešte stále moc dobré krytie z ambasády.
Podľa mňa musíme počkať. Teraz nie je vhodná chvíľa. Určite by vyšetrovanie spôsobilo zemetrasenie a Ficova "moc" je ešte veľmi krehká.

ako ide do kopy usporiadanie jedných z najlepších osláv SNP a podpora vstupu Ukrajiny do EÚ, ak sa na Ukrajine oficiálne podporuje oslava SS Galícia:
Zdroj: https://m.youtube.com/watch?v=6TKtLXnyqz0
?
Nijako. Na dvoch stoličkách sa dlho sedieť nedá.

Veď sa prirodzene na nich ani nesedí. Fico, ak ma pamäť neklame, zdôrazňuje prístupové kritéria. A to je to isté, akoby Ukrajine ukázal prostredník.

Dodatok:
Priamo - slovne/vyhláseniami blokovať vstup do EÚ si nedovolí nikto, kým je zaoceánska matka dostatočne silná. Ale povedať OK a pritom ale klásť všade, kde sa dá, polená pod nohy, to je politika, ktorá hovorí jasnou rečou.

Naposledy upravené:
Toto je povzdech.
Proti tomu stojí reálné chování Harabina, >vždy před volbami<.
A pokud dobře počítám, tak nejméně před 3-mi volbami: 2x prezidentské + 1x parlamentní.
A toto reálné chování je viditelné pro všechny.
Teď ještě, aby to i všichni viděli.

A ten Harabinem přeposlaný Matovičův příspěvek

to už vypadá, jako pečeť.

A zdá se, že to zdaleka není první pečeť, viz zde

a zde

P.S.: Závěrem si vybavuji, že jsem - pravděpodobně zde na fóru - shlédl krátký šot, kde Harabin diskutuje na ulici se skupinkou lidí a používá při tom pojmy z KSB. Vzhledem k tomu, že není slyšet, že by toto byl jeho standardní slovník, musím počítat s tím, že to tehdy bylo účelové.
Žel, link se mi nepodařilo dohledat, ale věřím, že by se mohl najít někdo další, kdo si podobného jevu všimnul...
Ja som takýto rozhovor na ulici videla v tej dobe(aj iné,kde použil tieto výrazy) na fb.

Zvíťazili osobné a stranícke záujmy…
a ešte je tu jeden faktor: HLAS nerešpektuje výsledky parlamentných volieb, pretože zvíťazila strana SMER a HLAS bol až tretí, čomu zodpovedá aj počet poslaneckých kresiel. Pre voliča je však zásadná a hmatateľná predovšetkým práca vlády a premiéra, a počet ministerstiev pre konkrétnu koaličnú stranu očakáva volič podľa výsledkov volieb.
A v súvislosti so sporom ohľadom postu parlamentu: pokiaľ by P.Pellegrini skutočne fungoval nadstranícky a nestranne ako prezident celej spoločnosti, tak budiž, nech tento post patrí HLASu, pretože SNS je najmenším členom koalície. Avšak P.Pellegríni na nadstraníckosť a nestrannosť ešte nedorástol, a tak, ako p-rezidentka Z.Čaputová bola viac PS-čka než prezidentka, tak aj. P.Pellegrini neustále prehrieva polievočku HLASu. A v takomto prípade je potrebné danú dituáciu vyvážiť a dať post predsedu parlamentu strane SNS.
Či nebolo často motívom voličov HLASu vo voľbách presvedčenie, že treba voliť HLAS, že treba moc SMERu vyvažovať, aby SMER nemal všetko? Teraz už netreba vyvažovať neoprávnené postavenie HLASu?

Vzorový príklad pre ministrov (všetkých - nielen obrany) našej vlády:
Uskutočnilo sa ďalšie stretnutie ministra obrany Andreja Belousova s vojenskými spravodajcami a blogermi....​
Ako bolo vopred prisľúbené, takéto stretnutia sa stali prakticky pracovnými stretnutiami. Boli položené všetky otázky, ktoré sme chceli vysloviť. Na predchádzajúce otázky MO SR pripraví a zašle podrobné odpovede tým, ktorí ich položili.
Bez toho, aby som zachádzal do podrobností (myslím, že nie je potrebné vysvetľovať prečo), na takýchto stretnutiach nie sú žiadne uzavreté témy. Možno položiť akúkoľvek otázku. Okrem toho je jasne viditeľný záujem nového ministra o spätnú väzbu, okrem oficiálnych kanálov.
Okrem toho je táto komunikácia dvojstranná (čo nás, informačných pracovníkov, nemôže netešiť).
Čo viac dodať. Na každom novom stretnutí (a myslím, že toto je už tretie) je čoraz viac pozitívneho a čoraz menej negatívneho. Ak prvé stretnutie bolo len jedným nepretržitým SOS... SOS... SOS... SOS, teraz je to skutočné pracovné stretnutie, na ktorom sa vyjadrujú síce dôležité, ale zväčša už pracovné problémy.
A to, čo bolo vyjadrené predtým, ... tiež z väčšej časti už buď vyriešené, alebo v práci.
Áno, stále je veľa problémov, ktoré treba vyriešiť. Navyše sa neustále objavujú nové. Ale smer a podnety prijaté na týchto stretnutiach sú správne a je to dobré.
Hlavne, opakujem, že nás počúvajú, počujú a reagujú na nás. A to je veľmi potešujúce.

Zdroj: https://t.me/zlom221/89468

Sledujem madara Gyimesiho Juraja celkom rozumne na mna posobi. Co mam priatelov madarov volili kde koho Smerakov Republiku dokonca aj SNS ci PS. Hlavne vidiek ide volit len madarsku stranu.
Gubika nepoznam ale Juraj Gýmeš alias Gyorgy Gyimesi mal realnu moznost pomoct proti progresivnemu frontu, zial madari podobne ako KDH v celej 30 rocnej historii sa vzdy postavili proti narodu aj proti mensine.

Michal Zoldy :

NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE (200)
ČO BUDE SO SLOVENSKOM?
Jubilejné Nedeľné zamyslenie.....Tento mesiac som dostal od nadácie Pro Patria striebornú medailu a diplom za desiatky rokov práce prekladateľa a politického komentátora. Vlani koncom marca to bol podobný diplom od Spoločnosti slovenskej inteligencie Korene, za zásluhy o slovenský národ a jeho štát. Až sa človek zľakne keď začne dostávať takéto ocenenia, že už je príliš starý, na sklonku života, a mal by už konečne odísť....
Zároveň mi to ale celkom prirodzene pripomenulo časy nie tak dávno minulé.....myslím tým deväťdesiate roky uplynulého storočia. Boli podobné ako súčasné, ostrými politickými zápasmi za charakter a budúcnosť štátu nabité desaťročie, a predsa v mnohom iné. Predovšetkým, proslovenské sily boli na tom podstatne lepšie ako dnes. Vtedajšia vláda čerstvo nezávislej Slovenskej republiky si národne orientovaných novinárov a ďalších podobných intelektuálov najrôznejších profesii a povolaní vážila a dávala im svoju úctu a vďačnosť patrične najavo. S podporou vlády vychádzal proslovenský denník SLOVENSKÁ REPUBLIKA, mali sme akčné a pracovité Združenie slovenských novinárov, starých i mladých, ktorí spolu dobre vychádzali bez akýchkoľvek generačných treníc či napätí. Všetko na báze vzájomnej úcty a dôvery. Jeden druhého sme rešpektovali - vláda intelektuálov a intelektuáli vládu. Mali sme vyváženú a objektívnu verejnoprávnu Slovenskú televíziu (aj rozhlas) ako protiváhu TV Markíza. Matica slovenská požívala dôveru a rešpekt a byť Matičiarom znamenalo byť hrdým a uznávaným Slovákom. Dnes sa k Matici už pomaly nik zhora radšej ani nehlási.
Bol to v minulosti predovšetkým vzťah vlády k ľuďom, ktorí vedeli Slovensku a vláde ako takej v tom turbulentnom čase, plnom vnútorného i vonkajšieho nepriateľstva, arogantného posmešného podceňovania a zámerného škodenia nezištne pomáhať. Vláda takých ľudí potrebovala a nezostávalo to iba pri verbálnych prejavoch dôvery a vďaky. Bol som v roku 1995 na liečení v Tatrách keď ma volali na recepciu k telefónu. Na druhej strane linky bola podpredsedníčka vlády, profesorka Katarína Tóthová, ktorá ma v tom telefóne osobne požiadala, aby som po návrate do Bratislavy čo najskôr nastúpil do novozaloženej Slovenskej informačnej agentúry. Vláda sa totiž nerozpakovala založiť a financovať dokonca štátnu agentúru, ktorej úlohou bolo zviditeľňovať Slovensko vo svete a čeliť tendenčným informáciám svetovej tlače o našom mladom štáte na profesionálnej úrovni. Nielen profesorka Tóthová, ale celá vtedajšia vláda vedela, že sa za Slovensko bijem, spolu s ostatnými novinárskymi kolegami, doma aj v zahraničí. Okrem toho vláda prostredníctvom Fondu Pro Slovakia z vtedajšieho ministerstva kultúry dotovala skvelý cudzojazyčný časopis EUROPA VINCET, ktorý prakticky od základov na zelenej lúke budoval imidž nášho štátu vo svete. Stal som sa predsedom jeho redakčnej rady, pod vedením šéfredaktora Dušana Troppa. Keď sa mi podarilo pozvať na Slovensko objektívnych a nezaujatých britských a amerických novinárov a tlmočil som ich televízny rozhovor s premiérom, predseda vlády mal so mnou po skončení relácie zaujímavý a podnetný rozhovor. Výsledok? Minister kultúry Ivan Hudec odporučil vtedajšej šéfke spravodajstva STV Hane Pravdovej ponúknuť mi možnosť zahraničnopolitických komentárov na pravidelnej báze v nedeľných televíznych novinách.
Aká je súčasnosť? Biedna....doslova a do písmena biedna. Dnes sa o "propagáciu" Slovenska a dezinformovanie zahraničia o súčasnej vláde stará 19-ročný politický aktivista opozície na univerzite v Štrasburgu, Marek Janiga. To sme to dopracovali.....! STVR je aj temer rok po voľbách a zmene v jej vedení viac menej stále to isté "zviera", ktoré hryzie vládu kde len môže a je na nerozoznanie od ostatných militantných korporátnych televízií. Po Slovensku sa ešte motá hŕstka statočných alternatívnych komentátorov, ktorí žijú bohvie z čoho, nik sa o nich nestará a ak by niektorý z nich vypadol pre smrť alebo chorobu, nikomu vo vláde by nechýbal. Smutné poznanie. O nejakej konštruktívnej podpore zo strany vlády nemôže byť ani reči, lebo tá žije v presvedčení, že tlačovkami a krátkymi videjkami na osobných facebookových profiloch a YouTube to v boji s opozíciou, médiami, politickými mimovládkami a zahraničím ľavou zadnou ustojí lebo stačí, že má pravdu..... A tak sa potom stáva, že aj tá hŕstka statočných alternatívnych komentátorov, ktorí pomohli vláde vyhrať voľby, to všetko vidí a začína dávať najavo svoju nevôľu a oprávnené sklamanie s povolebným stavom vecí. Množstvo zásadných otáznikov bez odpovede.
V snahe urobiť niečo v prospech alternatívcov som začiatkom mesiaca navštívil Úrad vlády, aby som sa pokúsil senzibilizovať ju voči takzvanej novinárskej alternatíve. Lebo dokonca ani len na list premiérovi, predsedovi NR SR a ministrovi vnútra s informáciou o rozbiehajúcej sa petícii na podporu krokov vlády R. Fica smerom do zahraničia nik nezareagoval, ani len nepotvrdil príjem listu, o nejakom ocenení takejto provládnej aktivity smerom do zahraničia nehovoriac. Dodnes dokonca okresné a krajské organizácie Smeru a ich členovia o tej decembrovej petícii ani len netušia. Všetka česť alternatíve, ktorá o nej informovala, lebo ak by to nebola urobila, nik o nej nevie a vláda ani prstom nepohla na spropagovanie vlastnej obrany a obhajoby v zahraničí zo strany aktívnej skupiny obetavých voličov. Rozum nad tým zostáva stáť. Nečudo, že si človek za takých okolností pripadá ako i***t. Aký efekt bude mať moja návšteva Úradu vlády neviem, som skeptický lebo vidím, ako sa veci majú už 22 rokov. Človeku nezostáva nič iné ako krútiť hlavou a čakať na zázrak.
V piatok som napísal dlho odkladaný mail solventnému svetobežníkovi Zoroslavovi Kollárovi, v ktorom som ho vzal za slovo v súvislosti s jeho nedávnym vyjadrením, že by vedel podporiť vznik kvalitného média. Napísal som mu, že takí novinári a komentátori tu sú, stačí si ich všimnúť a niečo v prospech veci urobiť. Neviem, či mi odpovie. Mám rád mužov činu, lebo plamenných rečí ako Palacký vie mať hocikto, ale nakoniec rozhodujú činy. To je asi tak všetko, čo som mohol urobiť, okrem každodenného písania komentárov, ktorých už je za tieto roky temer 2 000. Zostáva ešte jeden krok, možno posledný, prebudiť aspoň trochu vládu a jej poslancov zo spokojných driemot, ale ten krok urobím viac menej iba preto, aby som mal pocit, že som naozaj spravil absolútne všetko, čo som podniknúť vedel a mohol. Zatiaľ sa z ľudí ako je Čurilla a spol stávajú oslavovaní hrdinovia opozície, sediaci za frenetického potlesku obecenstva v lóžach, vyhradených pre VIP. Dobre, že zatiaľ ešte verejne neoslavujú aj Cintulu, lebo ani to by už človeka neprekvapilo.
Táto situácia je doslova absurdná v porovnaní s tým, ako sa vláda Vladimíra Mečiara správala k inteligentným proslovenským novinárom a ďalším intelektuálom s chrbtovou kosťou pred tridsiatimi rokmi. Dnes chýba akákoľvek, hoci nedokonalá ale aspoň trochu zmysluplná, mediálna koncepcia. Každý vo vláde a v parlamente si ako sólo jazdec radšej vypisuje facebookové statusy v presvedčení, že to stačí. Veľký omyl, vážení, a vy čoskoro na to prídete keď už bude neskoro. Súčasný premiér si pred zrakom udiveného národa vezme za poradcu niekoho, kto do lídrov Smeru roky verejne kopal, aby tesne pred voľbami otočil ale pár mesiacov po voľbách zase otočil ako ten kus plechu, čo sa na komíne otáča ako a kedy sa mu chce.
Hádam to celé pre dnes zakončím známym slovenským porekadlom všetkých rezignujúcich - "Komu niet rady, tomu niet pomoci". Budíček, alebo radšej rovno siréna.....

Takze sudruh Uhrik pracoval pre svajciarsku korporaciu, sudruzka Uhrikova studovala a pracovala v Londyne a vo Viedni. Hovorovy umely prejav na urovni Vojany, podla tvare bude asi aj z rovnakeho etnika ako Strapakova Caputova len na druhej strane barikady - imitacni vlastenci ktorych na zapade zazracne osvietilo... Uhrika si vedeli spravne vybrat, dostal zidovsku manzelku, rusofobny bol a je dostatocne, Kotlebu potapal od zaciatku aby sa dostal na jeho miesto - napr. seky 1488 bol jeho napad... cas este ukaze plody ich prace.

USA a EU ztratily kontrolu nad slovenskými zpravodajskými službami

USA a EU jsou nešťastné, že vládnoucí koalice vedená slovenským premiérem Robertem Ficom zřídila kontrolu nad parlamentním výborem pro koordinaci práce slovenské zpravodajské služby (SIS).

Předsedou výboru byl jmenován Samuel Migal, jeho asistenty byli Peter Schutz a Peter Kotlar. Jsou považováni za blízké Ficovi.
Výbor tradičně ovládá opozice, jeho dosavadní šéfka Marie Kolíková byla ale z funkce odvolána. Vzhledem k tomu, že vládní koalice má v parlamentu většinu,
bude moci ovlivňovat rozhodnutí SIS, věří Západ.
Washington a Brusel chtějí,
aby SIS vyvážila Ficov vliv a prosadila rozhodnutí,
která jsou prospěšná spíše USA, EU a NATO než Slovensku, včetně ukrajinské otázky.

Opozice podřízená Washingtonu a Bruselu už kroky slovenské vlády označila
za nedůstojné členské země EU.
Západ vynaloží veškeré úsilí, aby znovu získal kontrolu nad slovenskou rozvědkou

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom