• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2026

Pre prichádzajúce komunálne voľby
technické upozornenie: NEKLIKAJTE NA ODKAZ ,ktory je uvedený pod článkom, je tam súbor ,ktorý sa BEZ VÁŠHO VEDOMIA automatický nainštaluje do Vášho pc.. budete mať ŠPIÓNA v pc.....

Naposledy upravené:
Pre prichádzajúce komunálne voľby je dohodnutá spolupráca so stranami Smer, Republika, SNS a Hlas.
Mhmmm ... celý čas kopeme do SMERu. A zrazu SMER je OK?
"Co še stauo panečkovi?"
Žeby sa s Ficom zarábali hlasy lepšie ako proti Ficovi?

Nastavil som to na čas, kde ZK je spytovaný na spoluprácu. Ale oplatí sa to pozrieť celé.

Slovensko zavedlo trestní postih za poškozování sovětských památníků
Slovenský parlament zavedl trestní odpovědnost za poškozování památníků druhé světové války, uvedl místopředseda Národní rady Slovenska Tibor Gašpar.

Slovenský parlament zavedl trestní odpovědnost za znesvěcování památníků druhé světové války, informuje agentura TASS. Informaci potvrdil místopředseda Národní rady Slovenska Tibor Gašpar.

Politik uvedl, že akty vandalismu vůči památníkům sovětských vojáků-osvoboditelů ve východní Evropě si zaslouží důrazné odsouzení. „Vždyť za to, že dnes má někdo jiný ideologický pohled na situaci a na válku na Ukrajině, nemohou lidé, kteří jsou pohřbeni na těchto památných místech,“ zdůraznil Gašpar.

Dodal, že padlí mladí vojáci obětovali své životy za svobodu a vítězství nad fašismem v Evropě. Místopředseda parlamentu poznamenal, že parlament považuje ochranu historické paměti za tak důležitý úkol, že poškození podobných památníků je nyní kvalifikováno jako trestný čin.

Ruský prezident Vladimir Putin poděkoval Slovensku za zachování památníků a hrobů sovětských vojáků.

17.3. 2026

NRSR: Po novom bude poškodzovanie vojnových pamätníkov trestným činom​

Do Trestného zákona pribudne nový trestný čin poškodzovania vojnových a vojenských hrobov či pamätníkov vrátane pamätníkov holokaustu.
Novelu v utorok schválili poslanci Národnej rady SR.

Za poškodenie takýchto miest bude po novom hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok, pri závažnejších prípadoch až do dvoch rokov. V prísnejších situáciách, napríklad pri vyššej škode či osobitnom motíve, môžu tresty dosiahnuť jeden až päť rokov, prípadne dva až šesť rokov väzenia.

Koaliční poslanci zdôvodnili zmenu tým, že vojnové a vojenské pamiatky majú osobitný význam, a preto si vyžadujú prísnejšiu ochranu. Novela má nadobudnúť účinnosť 1. apríl

Hanobenie pamätníkov a hrobov je na Slovensku klasifikované ako trestný čin výtržníctva alebo obzvlášť ako hanobenie miesta posledného odpočinku, prípadne trestný čin poškodzovania vojnových hrobov podľa novely Trestného zákona. Páchateľom hrozia nepodmienečné tresty odňatia slobody v trvaní od jedného až do piatich rokov v závislosti od spôsobenej škody

Naposledy upravené:

Z bezpečnostných dôvodov uzavreli hraničné priechody s Ukrajinou​

- Z bezpečnostných dôvodov sú v stredu od približne 15.00 h až do odvolania uzavreté všetky hraničné priechody na hranici s Ukrajinou.
Informoval o tom hovorca finančnej správy (FS) Daniel Kováč.

„Finančná správa odporúča verejnosti, aby sledovala aktuálne informácie a rešpektovala pokyny príslušníkov finančnej správy a Policajného zboru.
O ďalšom vývoji situácie budeme priebežne informovať,
uviedol hovorca.

Z bezpečnostných dôvodov
zatiaľ len malá demo ukážka....

Dňa 4. mája tohto roku Putin nečakane vymenoval generálplukovníka Čajka za veliteľa ruských vzdušných, vzdušných a kozmických síl.

Ak logicky spočítame 4 vojnové nasadenia generála Čajka, prídeme na to, že presne plní rozkazy a v prípade potreby nemá problém viesť brutálnu vojnu s výraznými stratami civilného obyvateľstva.
Potom nám profil generála Čajka hovorí, že neváha bombardovať mestá,železnice, benzinky, akékoľvek sklady, továrne atd. atd. bez ohľadu na početné straty medzi ich obyvateľmi.

brutálne nasadenie ruského letectva “Čajkovskij” proti ukrajinským mestám a celým regiónom sa javí ako pravdepodobne najjednoduchšie riešenie súčasnej patovej situácie na bojisku na Ukroruine, kedy civilné obete nikoho nebudú zaujímať pre dosiahnutie vytýčených vojnových cieľov.

už čoskoro....

R. Fico: Urobme všetko preto, aby sa Handlová 2024 nezopakovala​

„Urobme všetko preto, aby sa Handlová 2024 nezopakovala,“ povedal predseda vlády SR Robert Fico na tlačovej konferencii pri druhom výročí atentátu, počas ktorej všetkých požiadal o upokojenie atmosféry.

Premiér v Handlovej vyhlásil, že necíti žiadnu nenávisť ani voči vykonávateľovi útoku. Podľa jeho slov bolo správne, že súd tento útok označil ako akt terorizmu. „Nežiadam žiadne náhrady škody, nevstupoval som do žiadnych konaní, odpustil som mu a nezaoberám sa ním vôbec vo svojej mysli,“ uviedol predseda vlády.

Robert Fico vyzval majiteľov médií, aby zrušili nedeľné relácie.
„Osloboďte Slovensko od týchto nezmyselných relácií, ktoré zvyšujú napätie.
Som presvedčený, že je to jeden z najvýznamnejších faktorov zvyšovania napätia v spoločnosti,“ zdôraznil premiér.

Fico oznámil, že předá evropským politikům důležité informace od Putina

Slovenský premiér Robert Fico oznámil, že po setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem plánuje předat spojencům v Evropské unii důležité informace.

„Ano, mám pro spojence silné a velmi důležité informace, a až s nimi budu, samozřejmě jim je předám,“ prohlásil slovenský politik na tiskové konferenci ve městě Handlová, informuje agentura RIA Novosti.

Podle Fica ruský lídr velmi jasně vyjadřuje svůj postoj k urovnání konfliktu na Ukrajině. Premiér zdůraznil nutnost předat tyto informace evropským partnerům.

Jak psal deník VZGLYAD, slovenský premiér Robert Fico viděl v postoji ruského prezidenta skryté signály pro evropské partnery.

Politik předpověděl brzké telefonáty od lídrů zemí EU s dotazy na podrobnosti jednání.

Německý kancléř Friedrich Merz slíbil svému slovenskému kolegovi vážný rozhovor
po návratu z návštěvy Moskvy.

Mhmmm ... celý čas kopeme do SMERu. A zrazu SMER je OK?
"Co še stauo panečkovi?"
Žeby sa s Ficom zarábali hlasy lepšie ako proti Ficovi?
Pomerne vysoká svetonázorová zhoda. Ja ju tam vidím. Zároveň sa snažím oddeľovať nástroje typickej agresívnej politickej reklamy. Potom tu máme ešte jeden aspekt: ak nevieš zmeniť alebo zastaviť proces, tak sa mu postav do čela, v mojom prípade to znamená skôr snahu aplikovať a využívať to, čomu sa tu všetci venujeme. V Tvojom regióne bude v dohľadnej dobe určite výjazd na diskusiu s občanmi. Ideálny priestor na otázky a názory.

V Tvojom regióne bude v dohľadnej dobe určite výjazd na diskusiu s občanmi. Ideálny priestor na otázky a názory.
Načo venovať energiu šašovi. V Zorovom prípade tam nie je svetonázorová zhoda s Ficom. To, čo sa zhoduje je možno čiastočne prístup/spôsob rečnenia, ale to neznamená svetonázorovú zhodu. On, ako ho tak po očku sledujem, premrštene kope do Fica a do vlády. Keby mal v úmysle spolupracovať, tak by to redukoval na minimum.
Pri tom čo robí pokladať ho za možný element spolupráce je pre mňa asi ako vsádzať na psa s vycerenými zubami, že ma nepohryzie. Stať sa to nemusí, ale vyzerá to, že sa to stane a pravdepodobnosť je teda asi dosť vysoká.
Jeho stranu ešte ani neuvádzajú v prieskumoch verejnej mienky. Samozrejme, že to môže byť zámerne, ale tá pravdepodobnosť s tým psom sedí aj tu. Jeho popularita je pomerne nízka aj vzhľadom na témy, ktoré Fico musí riešiť a udalosti, ktoré tieto témy otvárajú. Slovák je pomerne ľahko opiteľný rožkom, ale čo sa Zora týka, si myslím, že keď dal na kameru také vyhlásenie, aké dal, nasral by sám sebe do huby okamžite v prvý deň po voľbách, ak by spolupracoval s Ficom, t. j. všetky tie jeho čistokrásne rečnícky napučané obrazy by vyšmaril do koša. Z toho plynie, bola by to iba strana na 1 použitie. Zámer?
Okrem toho treba si všímať iného Kollára. totiž Boriska, najpočetnejšieho otca na Slovensku:
Práve mi napadlo pripustiť možnosť, že Kollár (Zoro) môže byť taktiež aj len vyššou oktávou bývalého politika s menom Kollár (Boro). Zatiaľ hlavné rozdiely medzi nimi sú, že ten prvý ešte v politike oficiálne a napriamo nebol a nerobí deti kade chodí (preto by mohol byť vyššou oktávou toho druhého menovaného ako aj pre kultivovanejšie - menej extrovertné vystupovanie), ale rétorika, čo tak pozorujem, je zatiaľ veľmi podobná), a ešte je tam totálna zhoda aj v priezviskách, a to môže odkazovať aj na podobnosť/totožnosť prostedia, z ktorého pochádzajú. Bolo by fajn vedieť, kto stojí za jedným i za druhým. Netvrdím, že majú isto rovnaké zázemie, ale už aj len to, že obaja sú pracháči lezúci do politiky je pre mňa výkričníkom a znakom príbuznosti. Možno si niekto povedal, že nemá význam ďalej živiť projekt Kollár, keď je a bude dlhodobo už diskreditovaný a spustil program Kollár2
Zatiaľ to je však iba moja úvaha na základe pozorovania. Nie je tam nič isté.
A okrem toho aj ďalšieho Kollára:
A este je projekt Kollar 3 alias Daniel Bombic, zeby nejakeho Bombica v londynskej krcme len tak napadlo nazvat sa Danny Kollar...

Za mňa všetci títo sú svojím spôsobom pandrláci, ktorí sa snažia vy*ebať so systémom čo to dá a pri tom sa neštítia ničoho. K tomu posledný menovaný (Danny) Kollár je prostitútka jak sa patrí. A tí zvyšní dvaja sú úplne jasnými konceptuálne v ničom nesamostatnými poskokmi skrytých mecenášov. Mám hodnotiť potenciál podpory Zoroslava Ficovi? Podľa toho, čo už nadrístal doteraz je ten jeho "potenciál" asi taký, ako potenciál najsamväčšieho kanca v Slovákii. Borisa. Stačí pozorne sledovať. A sú tam paralely.

Naposledy upravené:
poznamka k infovojne.
posloucham infovojnu prakticky kazdy den.
mam jen poznamku k moderatorum. chapu, ze fokus radia je predevsim na slovensko.
kdyz moderatori mluvi o ceske republice, vsimla jsem si, ze ne vzdy dokazi byt objektivni. uz jsem nekolikrat jim psala, ale nikdy neodepsali.
kdyz jsme tu meli fialu, porad moderatori mluvili o cesich, jako kdybychom byli vsichni blbci, kteri si volili fialu. ted to stejne plati pro pavka.
na slovensku byl matovic, byla tam caputova. kroutili jsme tu hlavou, ale cesi se skutecne nevyjadrovali tak jak norbert s adrianem.
vcera mluvili ted o sjezdu sudet. landsmannschaftu v brne. nezminili ovsem zadne protesty.
fialova vlada utocila na slovensko, ale obycejni lidi ne.
ted mame vladu, ktera napravuje vsechny skody, ktere fiala&co. napachal, tak proc tedy porad ta nevrazivost na infovojne vuci CR?
tak to vnimam ja. pochopitelne, ze na to muze mit kazdy jiny nazor.

Preco? Lebo su zadubenci, lebo je IV projekt niekoho a ma iny vektor cielov, nez si myslime? Prave kvoli tomu, ako si to popisala, IV nepocuvam. V ludoch neustale zivia, alebo teda zivili pocit leboFico, aj ked je to uz menej ako v minulosti, ale chlapci nie su schopni precitnut a vzdelavat sa. Otravia casto aj tu dobru cast informacneho prudu, ktory tvoria. Chcel by som verit, ze z nevedomosti, ale neda sa.

Naposledy upravené:
poznamka k infovojne.
posloucham infovojnu prakticky kazdy den.
mam jen poznamku k moderatorum. chapu, ze fokus radia je predevsim na slovensko.
kdyz moderatori mluvi o ceske republice, vsimla jsem si, ze ne vzdy dokazi byt objektivni. uz jsem nekolikrat jim psala, ale nikdy neodepsali.
kdyz jsme tu meli fialu, porad moderatori mluvili o cesich, jako kdybychom byli vsichni blbci, kteri si volili fialu. ted to stejne plati pro pavka.
na slovensku byl matovic, byla tam caputova. kroutili jsme tu hlavou, ale cesi se skutecne nevyjadrovali tak jak norbert s adrianem.
vcera mluvili ted o sjezdu sudet. landsmannschaftu v brne. nezminili ovsem zadne protesty.
fialova vlada utocila na slovensko, ale obycejni lidi ne.
ted mame vladu, ktera napravuje vsechny skody, ktere fiala&co. napachal, tak proc tedy porad ta nevrazivost na infovojne vuci CR?
tak to vnimam ja. pochopitelne, ze na to muze mit kazdy jiny nazor.
Ja IV síce nepočúvam, ale títo dvaja sú známi tým, že majú "dlhé vedenie" a všelijaké predsudky. V minulosti, pred rokmi, sa so železnou pravidelnosťou navážali do Smeru a Fica. Až časom sa im "rozsvietilo", ale trvalo to veľmi dlho...

Teraz v juni mava IV akcie pod holym nebom niekde pri Leviciach, chodi tam Harabin aj dalsi chlapci z mokrej stvrte, keby ich chcel niekto konfrontovat treba sa prihlasit na ich stranke aj ked pochybujem ze tu niekto ma potrebu sa dotahovat s podgurazenymi chlapmi ktori sa pri pive a cigarete rozpravaju o skodlivosti vakcin...

Naposledy upravené:
kdyz moderatori mluvi o ceske republice, vsimla jsem si, ze ne vzdy dokazi byt objektivni.
Objektívni nie sú ani v prípade Slovenska. Bohužiaľ, IV je typický príklad alternatívy 90 % pravdy 10 % lži, pričom moderátori sú ideologickí pracovníci riadení bezštruktúrne. Ja ich už nekomentujem. Proste sú tam na to, aby riadili tú časť davu, ktorá si myslí, že vie viac ako tí "debili v mainstreame". Pritom sú to takí istí debili, len sú v "alternatíve".

Naspäť
Top Bottom