Danko zas natrepal v sobotných dialogoch
Andrej Danko povedal, že ďalšie voľby, ktoré prídu, budú zásadné. „Úcta k Ficovi a hlas SNS,“ predstavil už teraz motto SNS. Na otázku, či by prospela vláde zmena, povedal, že to by musela padnúť celá vláda. „Prichádza čas, kedy verím, že ľudia dajú dôveru aj iným ľuďom. Robert Fico by mal byť prezidentom a urobím preto všetko a budem sa uchádzať o voličov, ktorých má Smer,“ dodal Danko.
Tiež dodal, že Fico by mohol v niektorých témach cúvnuť. „Slováci nepotrebujú negativizmus a nie sú národ, ktorý túži po pomste,“ dodal Danko. Očakával by od premiéra, že v týchto časoch zdražovania bude ľuďom dávať pozitívny odkaz.
Ak Robert Fico hovorí o EÚ ako o bordeli, kde treba vymeniť ľudí, tak by mal podľa Andreja Danka vyzvať komisára Maroša Šefčoviča, aby odstúpil. „Veď on je symbolom green dealu. Aj teraz bol Šefčovič po boku predsedníčky eurokomisie Ursuly von der Leyen,“ povedal Danko v Sobotných dialógoch.
„Nemôže povedať jedno a urobiť druhé a potom sa na mňa hnevať, keď mu nastavujem zrkadlo,“ konštatoval predseda SNS. Na otázku, či vie povedať, kto by mohol Šefčoviča nahradiť, Danko odpovedal vyhýbavo.
„Teraz tu poviem meno diplomata, aby dopadol rovnako ako Miroslav Radačovský, ktorého prezident odmieta vymenovať za veľvyslanca na Cypre, ale nemá problém poslať Petra Kmeca do Ríma,“ komentoval Danko s tým, že on ľuďom život nebude ničiť. (stvr)
Andrej Danko priznal, že bol nadšený zo zvolenia Donalda Trumpa za amerického prezidenta. Dnes ale o ňom hovorí, že je nevyspytateľným partnerom. „Svet sa akoby politicky zbláznil,“ povedal predseda SNS. Zopakoval, že Ficova návšteva v USA bola dôležitá, ale nemali by sme ísť s Američanmi do partnerstva pri výstavbe jadrovej elektrárne.
Predseda SNS preto ocenil, že premiér sa stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, no dodal, že Fico ide za Macronom lebo sa zľakol rozhovoru s Trumpom. Vraví, že len ťažko sa bude premiérovi niečo vyjedávať, keď už urýchlene zbytočne niečo podpísal“.
„Najradšej by som ale bol, keby sme robili jadrovú elektráreň s Rusmi,“ dodal Danko s tým, že to možné nie je, tak je rád, ak budeme rokovať aj s Francúzmi. (stvr)
Ja som chcel,aby premier bol Pellegrini a prezident Fico
Audio
Vypočujte si archív našich rádií. Rádio Slovensko, Rádio Regina, ale aj ostatné stanice a relácie kedykoľvek chcete.
www.stvr.sk