Benešove dekréty

Hlavne je potrebné poslať ten článok tomu sudcovi, aby si uvedomil aký je nevzdelaný a koceptuálne neschopný. A vlastne má ten sudca vôbec právomoc na taký rozsudok? Veď ten rosudok je v rozpore so zákonom. Mal by byť ihneď napomenutý ústavným sudom.
Posláno. Není snadné najít e-mail soudců, ale poslala jsem na adresu soudu v Břeclavi a přidala jméno soudkyně Dobišárové. Zatím se mail nevrátil.
 
Aj ja ďakujem iniciátorom za dobrú vec. Rada by som tiež pomohla. Napadlo ma, skusiť článok ponuknuť predstaviteľom našej "alternatívnej sceny", majú lepší prístup na youtube a ďalšie zdroje. Napr. panu Skálovi, Pilmaierovi, Vrábelovi atd. Možu sa aspoň na tejto úrovni skusiť zjednotiť.
 
Tak toto je názor právníka Koudelky, který kandidoval v politice za Trikoloru. To se mi snad jen zdá.

Ovšem Benešovy dekrety byly po roce 1945 i zneužity. Zcela proti smyslu Benešových dekretů bylo zabavování majetku, který za války přešel z našich občanů na Německou říši v důsledku aktů okupační moci. Naše poválečné právo bylo založeno na tom, že právní akty německých okupačních orgánů jsou neplatné. Přesto byl v rozporu s tímto právním principem Němci zabavený majetek po válce zabaven jako německý majetek Československem, často se nevrátil původním majitelům. Majetku tak byli zbaveni i ti, na které se dekrety vztahovat neměly, ale bylo to politické přání tehdejších držitelů moci. Poválečná třetí Československá republika byla republikou s omezenou demokracií i omezenou právní ochranou. Moc vítězila nad právem. Jen v případě židovského majetku to bylo napraveno, ale až za vlády Miloše Zemana v roce 2000. V případě řady odbojářů či osob označených Němci za nespolehlivé, kterým byl Němci zabaven majetek, náprava nenastala.
Účel Benešových dekretů byl dvojí. Jednak potrestat československé občany – příslušníky německé a maďarské menšiny na principu kolektivní viny za zradu propadnutím majetku bez náhrady a ztrátou občanství. Dalším cílem bylo znárodnění velkého majetku i Československu věrným osobám v duchu tehdy módního volání po socializaci velkých majetků státem, ovšem za takto zabraný majetek příslušela podle dekretů peněžní náhrada.

Lichtenštejnové žili na Moravě od 13. století. Měli statky na obou stranách moravsko-rakouské hranice. Z Moravy je blíže do Vídně než do Prahy. Jejich hlavním sídlem byly Valtice, které připadly Moravě a Československu až v roce 1920. Přitom to byl panovnický rod samostatného Lichtenštejnského knížectví, kde až do roku 1938 trvale nepobývali. Ještě v roce 1938 zemřel kníže František ve Valticích. Byl odpůrcem nacistů a za manželku měl Židovku. I rodinnou hrobku měli Lichtenštejnové na Moravě. Teprve hitlerovská agresivní politika donutila jeho nástupce Františka Josefa II. k přesídlení do Lichtenštejnska. Lichtenštejnové nepodporovali Hitlera a okupaci jejich státu zabránilo to, že Hitler nepřistoupil k útoku na Švýcarsko, jehož neutralitu Německo obchodně využívalo. Jejich statky na okupované Moravě vyplácely dávky rodinám Němci zatčených zaměstnanců.
Ty Benešovy dekrety, které měly za účel potrestat německé obyvatelstvo Československa za zradu na Československu, neměly být proti Lichtenštejnům užity, na což již po válce poukázal významný ústavní právník František Weyr. Byly panovníky neutrálního státu. Stejně jako nebyly užity vůči Švýcarům, byť i ti z velké většiny mluví německy a jejich stát byl též neutrální. Ale právní ochrana vlastnictví po druhé světové válce znárodňovací orgány nezajímala.

Znárodnění majetku Benešovými dekrety bylo jiné vůči majetku německému a maďarskému, který byl jako nepřátelský znárodněn bez náhrady, a jiné vůči majetku jinému. Ten byl znárodněn za náhradu. Majitelé však náhradu nedostali, protože komunistický režim po roce 1948 zahájil znárodnění téměř všeho a všem bez náhrady a nevyplatil ani náhrady za dřívější znárodnění.

Hájíme-li Benešovy dekrety, musí být respektován jejich obsah a účel. Jinak je sami zpochybňujeme. Účelem znárodnění bez náhrady podle Benešových dekretů bylo potrestat spolupráci našich občanů německé národnosti za zradu Československa. Nebylo jejich účelem zabavovat majetek příslušníkům neutrálních států, byť mluvili německy. Bylo-li tak učiněno a zároveň se náš stát hlásí k ochraně vlastnického práva, což je podstata restitučních zákonů, je správné jednat o narovnání s Lichtenštejny a nejen s nimi.

Pak tam ještě píše, že se budeme muset podřídit zahraničním soudům, atd.
 
Tak toto je názor právníka Koudelky, který kandidoval v politice za Trikoloru. To se mi snad jen zdá.
Obávam sa, že nezdá. Takéto a podobné články sa budú objavovať viac. Už od revolúcie sa systematicky pracuje na zmene názoru - informačného poľa národa českého a slovenského v prospech pozitívneho obrazu šľachty, v médiach viz. dokument Modrá krev, Kaple - duše rodů, prepadák Eliška a Damián atd. Mladá generácia má jasno, krivdy treba napraviť a ukradnutý majetok treba vrátiť, málokoho zaujímajú faktá z dejín. Je toho veľa, čo by sa dalo zmieniť. Začína to príspevkami nadácii, dotáciami - na opravu pamiatok - to sú viditeĺné a prospešné počiny. Prikladám odkaz na jeden z výsledkov práce skupiny historikov, špeciálnej Česko-lichtenštejnskej komisie historikov: Lichtenštejnové: konstrukce obrazu, stereotypy, propaganda - vydaný Maticou moravskou (!) http://cesko-lichtenstejnskakomiseh...uploads/2016/12/CMM-134-2015-Supplemetum7.pdf Je z neho asi jasné, akým smerom je priklonená časť historikov ale aj napr. zástupcov pamiatkovej starostlivosti. Táto činnosť začína prinášať ovocie, rozhodnutie ohľadom Dietrichsteinskej hrobky bolo prvým kamienkom, ktorý spúšťa lavínu.
 
Naposledy upravené:
Ozvěte se, kdo jste už poslal někomu z politiků mail. Aby to nebylo, že spoléháme, že to napíše někdo druhý.
Nešlo by info o tom, kam bola Výzva poslaná sustrediť na nejaký e-mail, nech sa nezahlcuje vlákno?
 
Nešlo by info o tom, kam bola Výzva poslaná sustrediť na nejaký e-mail, nech sa nezahlcuje vlákno?
Ono to nebude, zdá se, tak horké.
Zatím postačí, když někdo dá palec nahoru pod můj dotaz jako znamení, že poslal mail a když jich bude víc, tak se pak může založit nové vlákno
 
Anjuska na Zlomu napsal následující.

Zdroj: https://t.me/zlom221/67957

Může na tom něco být. Vzhledem k tomu, jaké informace uvolňuje Bobošíková, by celá ta snaha o prolomení B.D. ( opozice se zatím moc neozývá, nechává protistranu projevit se ) mohla posloužit k odpisu podpindosů u nás.
Mezitím se ale připravuje půda pro přesun "elit" z Izraele k nám. V Praze prý izraelští investoři postavili plno bytů, které jsou dosud prázdné.
Nevím ale, jak na to nasadit ale tu šlechtu?

Zdroj: https://t.me/zlom221/67958
 
Naposledy upravené:
Máme volbu. Evropa se propadá populačně, technologicky, ekonomicky, sociálně...
Využít tohoto propadu chtějí síly minulosti, obnovením starých pořádků a likvidací sociálních vymožeností a rovnostářství, které zesílilo po 2.WW (= další spolupráce ve formátu RU2 na starých principech rozděl a panuj - konglomerát).
Druhou možností je odmítnout (národně orientovaná část národa) návrat těchto sil. První fáze je o chopení se majetku, dál už rozhodují vlastníci a jejich moc - peníze. A pokračovat ve spolupráci ve střední Evropě (V4) na blokové (rovnocenné) úrovni. Tomu se musí přizpůsobit představitelé státu.
 
Naposledy upravené:
Máme volbu. Evropa se propadá populačně, technologicky, ekonomicky, sociálně...
Využít tohoto propadu chtějí síly minulosti, obnovením starých pořádků a likvidací sociálních vymožeností a rovnostářství, které zesílilo po 2.WW (= další spolupráce ve formátu RU2 na starých principech rozděl a panuj - konglomerát).
Druhou možností je odmítnout (národně orientovaná část národa) návrat těchto sil. První fáze je o chopení se majetku, dál už rozhodují vlastníci a jejich moc - peníze. A pokračovat ve spolupráci ve střední Evropě (V4) na blokové (rovnocenné) úrovni. Tomu se musí přizpůsobit představitelé státu.
Jasně. V první fázi musíme uhájit Benešovy dekrety. Ať už mají plány jakékoliv.
 
Naposledy upravené:
Takto začína rozklad Česka,
Vzhľadom na lokalizáciu daných majetkov, o ktorých chcú opätovne rozhodovať Liechtensteinovci, to znamená, že Česká republika by v symbolickej rovine strátila kontrolu nad Moravou.
Z https://cs.wikipedia.org/wiki/Lichtenštejnové “Lichtenštejnové (či německy (von) Liechtenstein) je knížecí rod panující v Lichtenštejnsku a vlastnící další značný majetek zejména v Rakousku, dříve i na Moravě… …Rod se trvale usadil na Moravě a ve Slezsku. Král Matyáš udělil Opavské knížectví roku 1613 lénem svému důvěrníkovi Karlovi I. z Lichtenštejna (1569–1627) a formálně je stvrdil jako součást Slezska... …Majetek rodu Lichtenštejnů byl zčásti zabrán v rámci pozemkové reformy v období první československé republiky… …Po roce 1945 byl zkonfiskován veškerý lichtenštejnský majetek v Čechách i na Moravě pro příslušnost k německé národnosti… …
Každopádně byla stížnost knížete 21. listopadu 1945 správním soudem v Bratislavě zamítnuta, při čemž soud souhlasil s názorem správního orgánu, že „je všeobecně známou skutečností, že kníže je "osobou německé národnosti" ve smyslu Dekretu č. 12.“
Konfiskační rozhodnutí se kníže Hans Adam II. pokusil napadnout před soudy Spolkové republiky Německo, avšak byl neúspěšný. Postup německých soudů schválil nakonec rozsudkem ze dne 12. července 2001 i Evropský soud pro lidská práva.”

To najdôležitejšie z wikipédie o tomto rode: pôvodom je z Rakúska (Dolné Rakúsko - Maria Etzensdorf - teraz súčasť Viedne, a táto oblasť v časoch Veľkej Maravy/arpádovského Uhorska striedavo prechádzala z nemeckých do slovanských rúk. Majetky prevažne v Rakúsku, na Morave a v moravskom Sliezsku.
Svojho času som v súvislosti s budúcnosťou Českej republiky v prípade snáh jej “elít” včleniť sa ešte hlbšie do nemeckého područia napísal, že v takomto prípade hrozí rozdelenie Českej republiky a príklon Moravy k Rakúsku, nie k Nemecku (čo vyvolalo svojho času búrlivú reakciu českých kolegov). Prednedávnom o deliacej čiare medzi Čechmi a Moravou v súvislosti s voľbami v Poľsku písal MIG. Lichtenšteinovcov som doteraz podrobnejšie neskúmal, až dnes zo zvedavosti vzhľadom na @Jox13 príspevok. To podstatné som uviedol vyššie. Nezabúdajme na to, ako v súvislosti s hrobkou nedávno rozhodol súd na Morave. Nie v Prahe, na Morave!!!
Bratia Česi, máte veľký problém:
1. Tá snaha o dohodu českej vlády s Lichtenšteinovcami, kde spravovať tento majetkový fond bude nadácia Lichtensteinovcov, je poistkou do budúcna, že v prípade, ak si Česká republika neuháji suverenitu, alebo rozhodne sa vyčleniť z V4 (V4+) a včleniť sa do Západu, tak Morava a Sliezko zostanú vo V4 (V4+). V hre je ešte situácia a vývoj v Poľsku a Nemecku (prípadné delenie Poľska, či Nemecka). Pamätajte: žiadne veľké kliny v prípade deliacich čiar medzi V4+ a Západom (prípadným moslimským chalifátom) nebudú, sú neprípustné.
2. Ak dôjde k podpisu tejto dohody o správe majetku na Morave, tak budú snahy o prelomenie Benešových dekrétov natvrdo zo strany sudetských Nemcov. To preto, aby sa toto riziko obmedzilo, zvolil sa v prípade Lichtenšteinovcov model správy spoločného fondu. Aj preto ten hovorca, či právnik (tuším v rozhovore s Bobošikovou) povedal, že tu nepôjde o právne rozhodnutie, ale politické.
Kolegovia spoza rieky Moravy, tu nestačí len iniciatíva na ochranu Benešovych dekrétov a v rámci tejto iniciatívy boj proti politickej dohode s Lichtenšteinovcami, tu musí byť boj za zotrvanie Českej republiky vo V4. Zotrvanie nie formálne, ale reálne. Inak je zmarenie politickej dohody s Lichtenšteinovcami v prípade odklonenia Českej republiky od V4 k Západu a jej zotrvanie na zozname Rusku nepriateľských štátov na jednej strane kontraproduktívne a na druhej strane z hľadiska hierarchicky vyššieho riadenia aj nemožné.
Je čas na “májové povstanie českého ľudu II”.
(alebo si ešte stále myslíte, že s MIGom ohľadne deliacej čiary len blúznime?)
Ešte raz zdôrazňujem: Tu neide primárne o prelomenie Benešovych dekrétov, tu ide hlavne o to, čoho budú Čechy (zámerne píšem Čechy a nie Česká republika) súčasťou!!!
 
Naposledy upravené:
Napsala jsem starostce Mikulova, že je třeba se odvolat.
Ale jak je vidět, tak psát politikům, považuje jen málo lidí za potřebné. Dala jsem dotaz i na telegramu ve skupině s 1.550 lidmi, kdo už někomu napsal a nikdo se neozval. Vyvolala jsem tedy diskuzi na toto téma a budeme to probírat společně na chatu. Snad se lidi poté odhodlají k nějaké činnosti.
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom