Blahoželanie VP ZSSR k zaregistrovaniu strany generála Petrova - KPE (2002)

Ta situace patrně zrála již nějaký čas v období odchodu V.M.Zanobina a na psychiku konceptuálně nekompromisního V.V.Pjakina zřejmě silně tlačily ty privatizační snahy výsledků kolektivní činnosti některých členů kolektivu VP. A to namydlení schodů ze strany Velička byla asi poslední kapka v nádobě míry bezbřehé tolerance, tak mu trochu ušla pára.
Rozhodně to nebyl V.V.Pjakin, který by něco podnítil, ale naopak vysvětloval neslučitelnost a nesmyslnost jakýchkoliv pokusů o konfrontaci, do kterých byl manipulován.
Je to jasně vidět v tom videu z r. 2018, které jsi sem včera vložil.
Niečo v ňom mohlo zrieť. Všimol som si v jeho starších videách nedopovedané narážky, ktoré neboli nikdy vysvetlené do konca. Napr. raz načkol niečo v zmysle, že niekto od KSB chcel kandidovať v prezidentských voľbách. To ho naštvalo. Potom raz vybuchol a povedal niečo v zmysle "oni dokonca chceli odstrániť z kníh metodologiu", ale nebolo jasné o kom hovorí. Takže niečo ho zrejme už dlhšie tlačilo. Ešte pred rokom 2018.
 
Neviem, či je vhodné hovoriť o nemravnosti VP ZSSR
Tak snížila se kvalita/mravnost VP SSSR nebo nesnížila odchodem Zanzobina ?
Pokud ne, jak to vznikají takové "zbytečné" problémy? Za všechno může někdo jiný jen tým VP SSSR? To pak může kdokoliv rozbít cokoli a druhý je k tomu bezmocný? Kde je pak HNR? Vybereme jednoho viníka mimo tým a na toho všechno hodíme ?

VP SSSR v kritické době, kdy jde o všechno mlčí a pak mluví jiní. Prediktor pro spravedlivou SSS má poskytnou informace o nebezpečí a vyjádřit je tak srozumitelně, aby tomu každý člen SSS, každý obyvatel porozuměl. Pokud SSS funguje dobře může prediktor řešit dlouhodobé procesy a na ty se zaměřit a bedlivě je sledovat a včas upozornit na hrozící rizika a tím je odstranit. Ale v době, kdy se vědomý prediktor SSS teprve rodí a obyvatelstvo je zombírované a hrozí zánik celého SSS je potřeba intezivně pracovat na tom jak co nejsrozumitelněji a co nejrychleji předávat informace obyvatelstvu. Nestačí řešit v této situaci jenom dlouhodobé procesy, krizi má prediktor co nejrychleji identifikovat, když už k ní již došlo a označit za prioritu a uvést cesty jak z ní ven. Vlastně tu vzniká složitá otázka, když predikor vznikl až na poslední chvíli, řeší nejenom nejen svoje fungování, ale i svoje sestrojení (rodíme se v bolestech) jak ošetřit dlouhodobé i krátkodobé procesy (kdyby bylo více času nemusel by krátkodobé tolik řešit, už dříve by poskytl informace pro zajištění krátkodobých procesů).

Místo toho VP SSSR vytváří zmatky se svou značkou, to prediktor nepredikoval k čemu může dojít (týmy se budou měnit, budou nové generace, bude vznikat více týmů ...), nemohl si vytvořit pojistky před a všechny dopředu informovat, aby se zneužití minimalizovalo (dle mě ano, ale M.V.Veličko to rozbil a my nemáme potvrzení, že tým VP SSSR se na tom dohodl, když je tým annonymní a osvětlující práci k tomu kroku nevydal). Než se značka zaregistrovala nejasnosti nevznikali a pro všechny to vypadalo, že tenhle problém o autorství nikdy neznikne (kdyby si to tým sám nezpochybnil bylo by to tak dál). A nebo kdyby například zaregistrovali značku hned na začátku a osvětlili, že chráněná je pouze značka týmu a obsah je dostupný všem, ke zmatkům by nedošlo (chyba predikce? to tak daleko neviděli - divné).

Mravnost je obtížné měřitelná a tak se dá odvodit pouze z poklesu kvality a vnějších projevů. Ten základní projev je rozkol týmu VP SSSR s týmem FKT Altaj, oba bojují za stejnou věc a tak není vhodné, aby šli proti sobě ( konkurovat si nějak mohou, poukazovat na chyby, ale ne se očerňovat navzájem ). To by se dle mě za Zanzobina nestalo, protože byl vysokým standardem mravnosti. Na slabiny projevu VPPj jsem v předchozím příspěvku upozornil.
 
Naposledy upravené:
@Atom , nechcem sa s tebou hádať. Aj keď sa to snažíš maskovať, vidím, kto je tvoj idol. Skrátka vidíš to všetko jeho optikou, tak ako to on objasnil. Radšej to nebudem ďalej rozvádzať.

Snáď len to, že všetko sa ošetriť dopredu nedá. Každý kto chce KSB škodiť, tak to aj urobí. A zbytočne sa budeme odvolávať na naše idoly-autority, že prečo to nepredvídali a nezabránili tomu. Ani Boh-najvyššia autorita, nebráni zlu, aby sa dialo, ak v tomto smere samotní ľudia nevyvíjajú náležitú aktivitu a spoliehajú sa len na autority.
Z hľadiska Ruska je dôležité to, že Boh pomáha Rusku a Putinovi, dáva im čas, aby sa sami ľudia prebudili, vyhnali skorumpované "elity" a urobili si krajinu takou, akou ju chcú mať (bez spoliehania sa na "cára"). A nie je dôležití to, či Boh ukazuje, či je na strane Pjakina alebo toho "zlého nového" VP ZSSR. Vďaka Bohu, že na čele Ruska stojí Putin, a nie Pjakin ani Veličko. To by bolo veľké riziko.
 
Aj keď sa to snažíš maskovať, vidím, kto je tvoj idol (subjektivní rovina, podsouvání)

Každý kdo chce KSB škodiť, tak to aj urobí (také ponese za to následky a také je to možné ).

Není důležité co Bůh ukazuje (podivné)

Toho "zlého nového" VP ZSSR ( oba považuji za dobré Velička a Pjakina od obou si beru užitečné informace a u obou vidím i chyby a ano jsem kritický i k týmu VP SSSR, v čase se přeci vše může měnit a hodnotím, že jeho kvalita klesla )

Snáď len to, že všetko sa ošetriť dopredu nedá
Ano, ale dle mě se tou značkou mohlo ošetřit snadno.

Mě nyní už zajímá pouze jedna věc, abychom si více porozuměli. Vidíš pokles kvality u VP SSSR nebo ne - jaké máš k tomu stanovisko - pracují dobře vše jde jak má?
 
@Atom , povedal som, že sa nechcem s tebou hádať, ty áno?
Ak to chceš doriešiť, tak to radšej urobme v súkromnej diskusii. Nie tu.
 
Kam sa to az posuva co tu hodnotis Atom.
Niekto vytvoril koncepciu t.z. teoriu KSB druhy ju len vyucuje. To je ale ohromny rozdiel. To sa tyka tak Petrova aj Pjakina. Toto nie je o neomylnosti toho alebo hentoho ci z kolektivu VPCCCP FKT alebo hocikoho kto tu hodnoti VPCCCP. To je o principe ziak ucitel. Na slovensku aktualne studentik prava Janiga chcel poucovat dekana PFUK Burdu. Niekedy mi to tu pripomina tuto situaciu.
 
Nevnímám to jako hádání, chtěl pouze vyjádření stanoviska k té věci. Když v něčem nedojde ke shodě snažím se alespoň dojít k rozlišení v čem ta neshoda je (často to dojde v hádce tak daleko ve snaze neztratit tvář, že se ztratí kořen sporu). Za sebe jsem to identifikoval, že je to hodnocení mravnost a kvalita současného týmu VP SSSR. Nějak jsem si tu odpověď sám odvodil z kontextu, ale nebudu s ní nijak operovat. Řekl jsem vše co jsem považoval za důležité nemám dalších otázek.

Děkuji za nabídku na soukromou diskuzi, ale z mé strany je už téma dostatečně vyčerpané. Nebráním se soukromému dotazu a odpovím na něj, pokud jsem to pro druhou stranu nechal nějak neuzavřené (nehodnotím tak).
 
Naposledy upravené:
Každý kdo chce KSB škodiť, tak to aj urobí (také ponese za to následky a také je to možné ).
Ktovie aké následky nesie alebo ponesie GP a jeho lokaji za to všetko, čo počas života páchajú.

Čo sa týka VP ZSSR. Z hľadiska intenzity prace, periodicity vydávania správ a kníh, a ďalších aktivít. Tam to pozorujem u starého a nového VP približne rovnako. Pritom starý VP existoval zhruba 1987 - 2018 a prežil najkritickejšie 90-roky, keď v krajine zomieralo približne toľko ľudí na reformy, ako vo Veľkej Vlasteneckej. Boli to krutejšie časy ako dnes.

No uznávam, že tá práca VP ZSSR s kritikou Putina nebola veľmi kvalitná, bola povrchne napísaná. Bolo to zakopnutie, z ktorého sa Veličko mohol poučiť, a aj poučil, lebo podobné veci o Putinovi už nikdy viac nepísal. Byť na Pjakinovom mieste, tak prižmúrim oko a netlačím na pílu. Nebudem vyhrocovať situáciu s agitáciou verejnosti, aby čítali len knihy pred Zaznobinovou smrťou.

Čo sa týka toho pojmu mafia, je to robenie z komára slona. Ten kontext je tam jasne pochopiteľný pre každého, kto si to prečíta bez predpojatosti.

Čo sa týka tej registrácie značky, no vyzerá to tak, že Veličko sa tu nechal napáliť. Pjakin ho nachytal. Pjakin najprv začne verejne hovoriť o tom, že plánuje vydávať knihy pod značkou VP ZSSR. Veličko na to hneď zareaguje registráciou tejto značky. A Pjakin ho má tam, kde ho chcel mať: môže ho poriadne zosmiešniť. Donútil ho urobiť niečo, čo je do určitej miery v rozpore so zásadami KSB, aj keď sa jedná len o značku a nie obsah. Podarilo sa mu teda znížiť Veličkovu dôveryhodnosť.

Z tohto pohľadu môže nový VP ZSSR vyzerať menej kvalitne. Ja osobne za chybu považujem akurát tú nekvalitnú prácu VP ZSSR kde kritizujú Putina. To ostatné sú už intrigy, aké sa bežne dejú v politike, a ani Putin nie je od nich ušetrený. Jeho nepriatelia mu dávajú zabrať a robia mu veci, ktorým sa nevie vyhnúť a vrhajú na neho zlé svetlo. Veď aj ten prípad, keď ho vláda postavila pred dôchodkovú reformu, a musel hľadať z toho kľučky von. A naozaj v tom svojom prejave aj kľučkoval. Na jednej strane to musel odobriť, že ta reforma je potrebná, ale zároveň sľúbil aj opatrenia na zmiernenie dopadu na ľudí.
 
Naposledy upravené:
S tým Cézarom je to vždy predsa o miere a zdravom rozume. Ak ľudia spolupracujú na nejakom projekte, tak sa môže stať, že sa v niektorých otázkach nezhodnú, ale je treba si vždy rozmyslieť, čo je lepšie a čo horšie pre spoločné dielo. Je možné niektoré svoje želania ignorovať, ak nie sú životne dôležité, alebo si ich nasilu vyžadovať, aj za cenú, že to poškodí projekt?
Pjakin sa veľmi unáhlil, keď 5 dní po tej analytike VP ZSSR naznačil verejnosti, že v hnutí KSB nastal názorový rozkol (to odporúčanie o čítanie kníh pred júnom 2018). Buď to ešte mohli riešiť v tichosti, alebo sa mohol zamyslieť nad tým, či má zmysel v tejto veci tlačiť na pílu, aj keď to Putinovi nemôže uškodiť. A Putinovi tá správa naozaj neuškodila.
Tá Veličková správa o Putinovi bola síce o ničom a povrchná, ale určite to nebol dôvod na tak prudký manéver, na vyzvanie fanúšikov, aby čítali knihy VP ZSSR len pred smrťou Zaznobina.
Vážně Putinovi neuškodila? Tak to máme každý jiné informace. Byl jsem v Rusku po přijetí penzijní reformy. Jen líný tam nekopal do Putina. Zapojila se do toho veškerá liberální svoloč, dokonce i ukrajinská CIPSO. Lezli ze všech kanálů. Obyvatele si přeposílali z mobilu na mobil videa Chodorkovského, Navalného, Platoškina a jiné méně významné "anál ytiky". Dokonce si vzpomněli i na Němcova, že ho "Putin zabil a on byl pro lidi". V té době jsem se chytl s vlastní sestrou, že nechápe, že pomáhá nepříteli likvidovat vlastní stát. Valila na mě překvapené oči: "Všichni o tom mluví, jen od tebe slyším něco jiného."
Z pohledu obyvatele Putin byl samovládce který v tom státě může dělat, co chce. A on porušil dané slovo a reformu podepsal. Pracuje proti národu spolu s oligarchy.
Jedině dobře, že to Pjakin začal hasit, sice emotivně, ale na to lidé v Rusku slyšeli. Kdyby mluvil s intonaci uspávače hadů, nikdo by ho neposlouchal.
V té době Pjakin věděl fakta:
- zpráva o penzijní reformě je povrchní,
- poškozuje stát tím, že podporuje tendence k barevné revoluci,
- ochuzené složení VP SSSR nechce slyšet na zpětné vazby
Krom toho věděl, že tajní infiltrují KOB svými agenty a jdou po čelních představitelích KOB.
Chronologie události:
- smrt jeho manželky a snaha administrace ho i s dětmi vyhodit na ulici, což ho mělo přimět, aby se věnoval jen svým osobním záležitostem,
- útok na Jefimova , rok 2017,
- smrt Zaznobina
Za této situace reagoval tak, jak mu velelo jeho svědomí: doporučil studium KSB podle materiálů VP SSSR do roku 2018 a ostatní materiály číst už se znalosti DOTU, kriticky.
A mělo to být naopak? Měl doporučit, aby k materiálům VP SSSR po roce 2018 se přistupovalo nekriticky, když viděl, jak jedna analytická poznámka k penzijní reformě může zamávat s náladami ve společnosti? Nebo měl dělat mrtvého brouka?
Veličko, vzhľadom na Pjakinovu psychodynamiku, mohol tento problém zažehnať hravo iba tak, ak by pristal na Pjakinove návrhy a vyhovel im. Veličko možno usúdil, že by to nebol vhodný krok (jednak mal za sebou podporu ostatných členov (aj z tohto sa dá usúdiť, že Pjakin v tej autorskej skupine istotne nebol) a možno sa bál, že ak spraví jeden ústupok, tak sa bude zvyšovať tlak zo strany Pjakina na robenie podobných ústupkov, vzhľadom na jeho výbušnú povahu), nebol to predsa len jeho názor, ale aj názor ostatných členov. A nevyzeralo by to dobre ani na verejnosti, priznávať, že napísal nevhodné veci. Pjakin si chybu nikdy neprizná, a VP ZSSR by sa mal zhadzovať pred verejnosťou? Tak možno zvolil taktiku, že to nechá vyšumieť. Lenže Pjakin sa s tým neuspokojil, a napísal správu, kde autora toho textu od VP ZSSR zhodil ako malé decko. Skrátka, Pjakin sa začal chovať ako neriadená strela. A ak aj niekto má pomerne úspešnú analytiku z hľadiska prognóz, tak to mu ešte nedáva právo sa chovať ako slon v porceláne a ničiť spoločné dielo, len sám ostať celý, nepoškodený.
Podle stylistiky Veličko napsal tu analytickou zprávu sám. A jestli, jak píšeš, mu to někdo v kolektivu schválil (že by Serov z moskevské pobočky KPE? ten kope do Putina už delší dobu) tak by to jen znamenalo, že v té době kolektiv nebyl schopný pochopit dopad své zprávy na Rusko.
Nemyslím si, že je lepší hájit své barvy stůj, co stůj, než přiznat chybu. V té době se to mohlo obejit bez skandálu. Navíc, v pozdější době VP SSSR přiznal svoji chybu v analytice, a to když napsal, že ozbrojený konflikt Ruska s Ukrajinou nehrozí.
Tobě vadí, že Pjakin shodil Velička jako malé děcko, mně zas vadí, že Veličko shodil jako malé děcko Putina, dokonce mu vytknul, že popotahuje nosem. Jaký jiný smysl měla tato poznámka, než kopnutí do Putina?
Podepsání penzijní reformy bylo nuceným, složitým a natolik rizikovým manévrem Putina, který bez pochopení aspoň části společnosti, mohl položit stát. A co udělal VP SSSR místo toho, aby ten manévr vysvětlil ? Přiložil své polínko do ohně a pak se urazil na kritiku.
Zde je odpověď Pjakina na tu analytikou zprávu k penzijní reformě. Hned první v pořadí, kliknout a zobrazit v PDF. Je tam něco, co by nebylo k věci?
Tu zprávu nejdříve dostal Veličko, zveřejněná byla později, až Veličko se odmítl bavit.
Ak budeme iniciovať rozkoly kvôli málo dôležitým veciam, tak len napomáhame GP. A keď sa pozerám na mentalitu rôznych ľudí v konceptuálnom hnutí, tak mi je jasné, kto dokáže ovládať svoje emócie a tým pádom je schopný pracovať aj kolektívne, t.j. tvoriť súbornosť bez vnútorného napätia. Dokonca aj na Slovensku a v Čechách máme matadorov KSB, s ktorými by sa súbornosť nedala vytvoriť, pretože sú výbušní. Tam by bol celý projekt vždy ohrozený nebezpečenstvom výbuchu a rozpadu (ako lietadlo vo vzduchu s výbušninou) celého diela. A na také veci treba myslieť dopredu. Stavím sa že ani VP ZSSR do seba nikdy nebrali ľudí, ktorí nedokázali zvládať svoje emócie, lebo to by bolo zásadné bezpečnostné riziko.
K tomu, aby došlo k rozkolu, jsou zapotřebí aspoň 2 strany, kde každá z nich má svoji zodpovědnost. Jestli jedná strana je citlivá na kritiku a raději kupí chyby řízení, tak je možné poukazovat na emoce druhé strany, které jí brání tu kritiku vnímat.
Pjakin neřešil NF procesy, při kterých je zapotřebí určité emoční vyladění. On řešil VF procesy, při kterých nějaké emoční výkyvy nemají takový vliv na procesy řízení. Dokonce je problém při denním sledování událostí se nějakým emocím vyhnout. Navíc, byl zvyklý pracovat v tandemu s VP SSSR, kdy VP SSSR vyhodnotil faktor prostředí, ukázal směr a on, jako
tlumočník to vysvětlil posluchačům. A najednou taková disonance. Nejenže se nemohl opřít o analytickou zprávu VP SSSR, ba naopak, viděl její škodlivost pro Rusko. Věděl, že musí hasit negativní nálady obyvatelstva a na druhou stranu mu tu zprávu od VP SSSR mohl kdykoli někdo omlátit o hlavu. Co měl za takové situace udělat? - distancovat se od ní!
V dlhodobých projektoch je vždy prípustnejšie spraviť chybu a neskôr ju napraviť, než vziať do tímu možno intelektuálne výkonnejšieho človeka s nestálou výbušnou povahou. V krátkodobých projektoch to ale nevadí až tak. Dlhodobé projekty sú závislé na to, aby neustále bežali na pozadí bez prestania.
Dlouhodobý projekt musí být především zaměřen na to, aby splnil své cíle.
Cílem dlouhodobého projektu VP SSSR je, aby lidé pochopili KSB, pracovali na sobě, stávali konceptuálně mocnými a sami brali život do svých rukou. Cílem projektu by nemělo být zakonzervování značky VP SSSR a zachování si vůdčího intelektuální postavení. Protože s realizací tohoto projektu časem vznikne více center konceptuálních technologii, které budou vytvářet nové projekty a vnášet nové idey. Zdravá konkurence těch idey a jejích společné posuzování by mohla posunout společnost dál. Každopádně víc, než organizace nějakého zkostnatělého "politbyra", které bude rozhodovat o tom, kdo může a kdo nesmí předložit své projekty.
 
Naposledy upravené:
...... Z tohto pohľadu môže nový VP ZSSR vyzerať ....."
Podle mě se jedná o velice citlivé téma a v rámci dynamickosti kolektivní psychiky a všeho okolo, dost dobře neuchopitelné, a také v dobré víře předpokládám, že všichni poctivě studující to myslíme v konečném vektoru cílů zhruba stejně.

Představuji si za sebe, že můžu být členem týmu, kde je také V.M.Zaznobin mluvčí kolektivu VP CCCP a je v tomto týmu také i Petrov Konstatin Pavlovič (volchv Meragor), akademik, profesor, generálmajor.
Ale nejsem členem takového týmu.
 
Kam sa to az posuva co tu hodnotis Atom.
Niekto vytvoril koncepciu t.z. teoriu KSB druhy ju len vyucuje. To je ale ohromny rozdiel. To sa tyka tak Petrova aj Pjakina. Toto nie je o neomylnosti toho alebo hentoho ci z kolektivu VPCCCP FKT alebo hocikoho kto tu hodnoti VPCCCP. To je o principe ziak ucitel. Na slovensku aktualne studentik prava Janiga chcel poucovat dekana PFUK Burdu. Niekedy mi to tu pripomina tuto situaciu.
A kdo ji tedy vytvořil (teoriu KSB)?
 
Vážně Putinovi neuškodila? Tak to máme každý jiné informace. Byl jsem v Rusku po přijetí penzijní reformy. Jen líný tam nekopal do Putina. Zapojila se do toho veškerá liberální svoloč, dokonce i ukrajinská CIPSO. Lezli ze všech kanálů.
když viděl, jak jedna analytická poznámka k penzijní reformě může zamávat s náladami ve společnosti?
Myslím, že to už je trochu prehnané. Chceš povedať, že tie nálady v celom Rusku vyvolal ten Veličkov referát? Naozaj tomu veríš?
Kto má viac divákov, prezident Ruska Putin, ktorého vysielajú vo všetkých médiách, alebo Veličko na ich dotu.ru ? To je tisíc a jedna. Dokonca aj Pjakina na YT sledovalo v tej dobe okolo 150 tis. divákov a Rusko má 450 mil. ľudí. V tej dobe mal Putin podporu okolo 70 percent, a po jeho prejave mu trochu klesla, ale stále to bolo cez 50.

Ak ľudí niečo nahnevalo, tak to bolo to, že Putin sľuboval jedno a potom ohlásil opak. Ja viem, že bol donútený. Ale zobral to na seba, keď povedal, že je to tak z ekonomického hľadiska správne a musí to byť. A ľudí to samozrejme naštvalo, lebo to od neho nečakali.
Prečo do toho ťaháš Veličkov referát? Skús sa na ulici v Rusku spýtať, koľko ľudí pozná KSB a vie, čo je to VP ZSSR. Nebude to veľa percent. A z tejto sumy koľko ľudí číta tie ich dlhé referáty? Tiež len zlomok. (Oni majú strašne blbý spôsob šírenia informácií. Dokonca ani k ich KSB archívu sa nedá dostať, čo som dnes skúšal, ukazuje to "strana nenájdená". Musel som to robiť krkolomne. Hrozné lajdáctvo.)

To, že sa Pjakin postavil na obranu Putina pred verejnosťou bolo správne. Možno tie videá nemali ani zďaleka taký výtlak, ako mainstreamová propaganda, ale koľko toľko to pomohlo. A ďalšia dobrá vec je, že Pjakin niektoré veci ozvučuje dlhodobo. Napr. aj tie problémy v armáde, zradcovstvo elít a potreba ich náhrady, zradzanie záujmov Ruska zo strany CB. To pomaličky ale iste tlačí na informačné pole (ako voda na kameň) a obrusuje ho to. Takže už sa to dostalo aj do debát u Solovjova.

Ono na to netreba byť veľký génius dovtípiť si, že tajné služby pôjdu po tomto hnutí. Čo som si všimol, tak najviac ich vytáčalo, keď niekto z predstaviteľov KSB kandidoval do politiky. Urobil to Petrov a nemal až taký zlý výsledok, a dostal rakovinu, na ktorú zomrel. Jefimov tiež išiel do kandidátky v Petrohrade, a netrvalo dlho, a obvinili ho z korupcie a šup do basy. Zaznobin zomrel na nejakú chorobu. Či bola prirodzená alebo nie, to neviem. Skúšali s tým bojovať, ale neúspešne. Pjakin tiež zažil drsnú udalosť vo svojom živote. Ale tým skôr si mohol rozmyslieť, či "otočí samopal do vlastných rád". Nečudoval by som sa, keby po nejakom čase začal útočiť aj na Jefimova. Pretože Jefimov nepodporil Pjakina v jeho verzii. Veličko tiež nebude hovorcom príliš dlho, má svoj vek. Tú funkciu o pár rokov prevezme niekto iný. Som zvedavý, či aj na toho nového bude útočiť. Neprekvapilo by ma to.

Cílem projektu by nemělo být zakonzervování značky VP SSSR a zachování si vůdčího intelektuální postavení.
Tá konzervácia značky bola hlavne k tomu, aby im (autorskému kolektívu) niekto cudzí, komu kvôli neschopnosti ovládať emócie nedôverujú, nevkladal slová do úst v ich mene. Aby Pjakin nemohol napísať niečo, s čím autorský kolektív nesúhlasí, a neskoršie generácie by to vnímali, že to napísal VP a nie Pjakin. Ako teraz, keď na Ozone sú pod značkou VP ZSSR aj knihy autorského kolektívu aj Pjakina.

Poviem to ta, žrecká moc nepotrebuje žiadne značky. Žrecká moc na Rusi vždy existovala a nevolala sa vnútorný prediktor. Ten pojem vtedy jednoducho neexistoval. Ľudia sa nestávajú žrecmi tým, že sa tak nazvú. Boh vždy niekoho obdaril touto mocou ("svjatoe mesto pustoe nebyvaet") a ten, kto ju dostal, tak ju aj realizoval. Nepotreboval žiadne značky. Boli to politici, básnici, pustovníci, atď... Pjakin má schopnosť ovplyvňovať spoločnosť a aj to robí. On žiadnu značku VP ZSSR nepotrebuje. Rozhodol sa zrejme nachytať a vytrestať Velička tým, že ho dotlačil k tej registrácii a potom poriadne sprdol. Pritom na FKT Altaj má v knižnici knihy len bez značky VP ZSSR. On ju totiž nepotrebuje. Načo sú žrecom blbé značky, a ešte k tomu cudzie?!

Ani s tým slovom mafia to nebolo tak, ako to hovoril, že by to bol výmysel Velička. Dnes som prekutával celý archív starých prác VP ZSSR od roku 1990, a medzi rokmi 1995 až 2002 (teda ešte za starej garnitúry VP ZSSR Zaznobina a jeho vrstovníkov) som našiel práce, kde sa slovo mafia používa v pozitívnom zmysle (hoci negatívnych zmienok je v celom archíve nepomerne viac). To, čo písal Petrov o ruskej mafii, ktorá pomohla červenej armáde vyhrať vojnu, čerpal Petrov práve z týchto starých prác. Je tam veľa odsekov, ktoré Petrov použil formou copy-paste. Sú tam aj tie výrazy, ktoré Petrov prebral, že ruský ľud a mafia sú za určitých okolností jednotní, riekanka o "ruskej maline" a ďalšie. Potom našiel som tam opakované zmienky, kde starý VP ZSSR nazýva mafiou (bez úvodzoviek, ale v pozitívnom zmysle) stranu boľševikov VKP(b) a Stalinov úradnícky aparát. Hovorí o nich, ako o mafii v pozitívnom zmysle. V jednej z preložených prác je dokonca aj konceptuálne hnutie spojené so slovom mafia. Takže Veličko neprišiel s ničím novým, a opakujem: je to z prác VP ZSSR z obdobia rokov 1995 až 2002.
Toto Pjakin musel vedieť, a aj tak spoľahol na to, že mnoho čitateľov si to už nepamätá, a utkal na Velička s týmto slovom "mafia" intrigu. Nemusel to robiť. Súdiac podľa otvorených zdrojov, nebolo vtedy v hre nič také, čo by stálo za rozkol a trieštenie síl. A Veličko veľmi dlho čakal, kým napísal tú správu o FKT. Spor začal v septembri 2018, kde Pjakin začal hneď verejne podkopávať a škodiť VP ZSSR, sústavne opakovať to odporúčanie o čítaní kníh len za Zaznobina (nespočetnekrát), ohovárať ho s prevzatím definície "hybridnej vojny" (otvorená lož), intriga so slovom mafia a iné. A Veličko napísal referát, v ktorom otvorene všetko pomenoval, až v apríli 2020 (až 1,5 roku!!!). Pjakin vydržal len 5 dní v sep. 2018, keď po incidente do toho zatiahol verejnosť.

Hovorí sa: "Boh sa nikdy nemýli! Všetky veci sa vyvíjajú tým najlepším možným spôsobom vzhľadom na mravnosť a etiku všetkých aktérov procesu".

Celá táto kauza je dobrá v tom, že mnohí ľudia začnú byť ostražitejší pri počúvaní a čítaní jedného aj druhého, Pjakina aj Velička. Začnú viac prehodnocovať a skúmať všetko povedané. Tak by to aj malo byť. Nechceme nové náboženstvo (davo-"elitarizmus", veční žiaci závislí na učiteľoch), ale metodologickú kultúru: ľudí kutilov, koumákov, "vyčisliteľej", tvorivých analytikov a budovateľov.
 
Ak ľudí niečo nahnevalo, tak to bolo to, že Putin sľuboval jedno a potom ohlásil opak.
Tu iba doplním, že poučený Putin, iba pre to, aby sa zapáčil ľudu, nebude opakovať chyby Lenina a Stalina. Z hľadiska imperatívu budúcnosti nesmie podľahnúť tlaku ľudí. Nesmie robiť to čo kompetenčne prislúcha iným. Rusku by sa to vrátilo ako bumerang kultu.
 
Myslím, že to už je trochu prehnané. Chceš povedať, že tie nálady v celom Rusku vyvolal ten Veličkov referát? Naozaj tomu veríš?
Kto má viac divákov, prezident Ruska Putin, ktorého vysielajú vo všetkých médiách, alebo Veličko na ich dotu.ru ? To je tisíc a jedna. Dokonca aj Pjakina na YT sledovalo v tej dobe okolo 150 tis. divákov a Rusko má 450 mil. ľudí. V tej dobe mal Putin podporu okolo 70 percent, a po jeho prejave mu trochu klesla, ale stále to bolo cez 50.

Ak ľudí niečo nahnevalo, tak to bolo to, že Putin sľuboval jedno a potom ohlásil opak. Ja viem, že bol donútený. Ale zobral to na seba, keď povedal, že je to tak z ekonomického hľadiska správne a musí to byť. A ľudí to samozrejme naštvalo, lebo to od neho nečakali.
Prečo do toho ťaháš Veličkov referát? Skús sa na ulici v Rusku spýtať, koľko ľudí pozná KSB a vie, čo je to VP ZSSR. Nebude to veľa percent. A z tejto sumy koľko ľudí číta tie ich dlhé referáty? Tiež len zlomok. (Oni majú strašne blbý spôsob šírenia informácií. Dokonca ani k ich KSB archívu sa nedá dostať, čo som dnes skúšal, ukazuje to "strana nenájdená". Musel som to robiť krkolomne. Hrozné lajdáctvo.)

To, že sa Pjakin postavil na obranu Putina pred verejnosťou bolo správne. Možno tie videá nemali ani zďaleka taký výtlak, ako mainstreamová propaganda, ale koľko toľko to pomohlo. A ďalšia dobrá vec je, že Pjakin niektoré veci ozvučuje dlhodobo. Napr. aj tie problémy v armáde, zradcovstvo elít a potreba ich náhrady, zradzanie záujmov Ruska zo strany CB. To pomaličky ale iste tlačí na informačné pole (ako voda na kameň) a obrusuje ho to. Takže už sa to dostalo aj do debát u Solovjova.

Ono na to netreba byť veľký génius dovtípiť si, že tajné služby pôjdu po tomto hnutí. Čo som si všimol, tak najviac ich vytáčalo, keď niekto z predstaviteľov KSB kandidoval do politiky. Urobil to Petrov a nemal až taký zlý výsledok, a dostal rakovinu, na ktorú zomrel. Jefimov tiež išiel do kandidátky v Petrohrade, a netrvalo dlho, a obvinili ho z korupcie a šup do basy. Zaznobin zomrel na nejakú chorobu. Či bola prirodzená alebo nie, to neviem. Skúšali s tým bojovať, ale neúspešne. Pjakin tiež zažil drsnú udalosť vo svojom živote. Ale tým skôr si mohol rozmyslieť, či "otočí samopal do vlastných rád". Nečudoval by som sa, keby po nejakom čase začal útočiť aj na Jefimova. Pretože Jefimov nepodporil Pjakina v jeho verzii. Veličko tiež nebude hovorcom príliš dlho, má svoj vek. Tú funkciu o pár rokov prevezme niekto iný. Som zvedavý, či aj na toho nového bude útočiť. Neprekvapilo by ma to.


Tá konzervácia značky bola hlavne k tomu, aby im (autorskému kolektívu) niekto cudzí, komu kvôli neschopnosti ovládať emócie nedôverujú, nevkladal slová do úst v ich mene. Aby Pjakin nemohol napísať niečo, s čím autorský kolektív nesúhlasí, a neskoršie generácie by to vnímali, že to napísal VP a nie Pjakin. Ako teraz, keď na Ozone sú pod značkou VP ZSSR aj knihy autorského kolektívu aj Pjakina.

Poviem to ta, žrecká moc nepotrebuje žiadne značky. Žrecká moc na Rusi vždy existovala a nevolala sa vnútorný prediktor. Ten pojem vtedy jednoducho neexistoval. Ľudia sa nestávajú žrecmi tým, že sa tak nazvú. Boh vždy niekoho obdaril touto mocou ("svjatoe mesto pustoe nebyvaet") a ten, kto ju dostal, tak ju aj realizoval. Nepotreboval žiadne značky. Boli to politici, básnici, pustovníci, atď... Pjakin má schopnosť ovplyvňovať spoločnosť a aj to robí. On žiadnu značku VP ZSSR nepotrebuje. Rozhodol sa zrejme nachytať a vytrestať Velička tým, že ho dotlačil k tej registrácii a potom poriadne sprdol. Pritom na FKT Altaj má v knižnici knihy len bez značky VP ZSSR. On ju totiž nepotrebuje. Načo sú žrecom blbé značky, a ešte k tomu cudzie?!

Ani s tým slovom mafia to nebolo tak, ako to hovoril, že by to bol výmysel Velička. Dnes som prekutával celý archív starých prác VP ZSSR od roku 1990, a medzi rokmi 1995 až 2002 (teda ešte za starej garnitúry VP ZSSR Zaznobina a jeho vrstovníkov) som našiel práce, kde sa slovo mafia používa v pozitívnom zmysle (hoci negatívnych zmienok je v celom archíve nepomerne viac). To, čo písal Petrov o ruskej mafii, ktorá pomohla červenej armáde vyhrať vojnu, čerpal Petrov práve z týchto starých prác. Je tam veľa odsekov, ktoré Petrov použil formou copy-paste. Sú tam aj tie výrazy, ktoré Petrov prebral, že ruský ľud a mafia sú za určitých okolností jednotní, riekanka o "ruskej maline" a ďalšie. Potom našiel som tam opakované zmienky, kde starý VP ZSSR nazýva mafiou (bez úvodzoviek, ale v pozitívnom zmysle) stranu boľševikov VKP(b) a Stalinov úradnícky aparát. Hovorí o nich, ako o mafii v pozitívnom zmysle. V jednej z preložených prác je dokonca aj konceptuálne hnutie spojené so slovom mafia. Takže Veličko neprišiel s ničím novým, a opakujem: je to z prác VP ZSSR z obdobia rokov 1995 až 2002.
Toto Pjakin musel vedieť, a aj tak spoľahol na to, že mnoho čitateľov si to už nepamätá, a utkal na Velička s týmto slovom "mafia" intrigu. Nemusel to robiť. Súdiac podľa otvorených zdrojov, nebolo vtedy v hre nič také, čo by stálo za rozkol a trieštenie síl. A Veličko veľmi dlho čakal, kým napísal tú správu o FKT. Spor začal v septembri 2018, kde Pjakin začal hneď verejne podkopávať a škodiť VP ZSSR, sústavne opakovať to odporúčanie o čítaní kníh len za Zaznobina (nespočetnekrát), ohovárať ho s prevzatím definície "hybridnej vojny" (otvorená lož), intriga so slovom mafia a iné. A Veličko napísal referát, v ktorom otvorene všetko pomenoval, až v apríli 2020 (až 1,5 roku!!!). Pjakin vydržal len 5 dní v sep. 2018, keď po incidente do toho zatiahol verejnosť.

Hovorí sa: "Boh sa nikdy nemýli! Všetky veci sa vyvíjajú tým najlepším možným spôsobom vzhľadom na mravnosť a etiku všetkých aktérov procesu".

Celá táto kauza je dobrá v tom, že mnohí ľudia začnú byť ostražitejší pri počúvaní a čítaní jedného aj druhého, Pjakina aj Velička. Začnú viac prehodnocovať a skúmať všetko povedané. Tak by to aj malo byť. Nechceme nové náboženstvo (davo-"elitarizmus", veční žiaci závislí na učiteľoch), ale metodologickú kultúru: ľudí kutilov, koumákov, "vyčisliteľej", tvorivých analytikov a budovateľov.
Domnívám se, že tebou předkládané pojetí domnělého rozkolu v kolektivu VP SSSR neodpovídá realitě. V.V.Pjakin pouze hasil škody, páchané imitačně-provokační činností periferiemi GP skrze některé členy kolektivu VP po smrti V.M.Zaznovbina, mezi kterými V.V.Pjakin určitě nebyl. To, že to vzbudilo nevoli těchto periferií, je celkem pochopitelné, proto se ho snaží všemožně očernit a zdisktreditovat. Jak se v tom vyznat je celkem jednoduché - "po ovoci poznáte je ..."
 
Myslím, že to už je trochu prehnané. Chceš povedať, že tie nálady v celom Rusku vyvolal ten Veličkov referát? Naozaj tomu veríš?
Jardobe, z kontextu mého příspěvku snad nevyplývá, že celý ten rozruch v Rusku po přijetí penzijní reformy způsobil Veličko.
Reagoval jsem na tvoje slova, že " Putinovi tá správa naozaj neuškodila".
Popsal jsem situaci v Rusku v té době a napsal že Veličko přiložil "své polínko do ohně".
To "polínko" určitě ovlivnilo konceptuální obec, která místo toho, aby vysvětlovala situaci, připojila se ke kritice anebo byla zticha, čímž ovlivnila další lidi.
Zajímavé, že dnes jsem zrovna poslouchal Zaznobina, rok 2013 " Jak se zbavit smutného dědictví Atlantidy" a on tam od 1:18 min. vysvětluje, jak je důležité poslouchat Putina a chápat, co říká v umlčení. Putin pracuje na to, aby společnost konečně procitla a pozvedla se na vyšší úroveň chápání, než demonstrují novináři nebo západní politici. Bez té vyšší míry chápání, Putin nemůže toho mnoho udělat.
Škoda, že Veličko tehdy při napsání své analytické zprávy doporučení Zaznobina nevzal k srdci.
Veličko přece není jen tak obyčejný občan. On je představitelem VP SSSR, má větší zodpovědnost, proto i nároky na něho jsou vyšší.
Kdo má zájem, může si Zaznobina poslechnout, ale doporučuji začít aspoň o pár minut dříve:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=AdRz2U2DHKw&t=2997s



Poviem to ta, žrecká moc nepotrebuje žiadne značky. Žrecká moc na Rusi vždy existovala a nevolala sa vnútorný prediktor. Ten pojem vtedy jednoducho neexistoval. Ľudia sa nestávajú žrecmi tým, že sa tak nazvú. Boh vždy niekoho obdaril touto mocou ("svjatoe mesto pustoe nebyvaet") a ten, kto ju dostal, tak ju aj realizoval. Nepotreboval žiadne značky. Boli to politici, básnici, pustovníci, atď... Pjakin má schopnosť ovplyvňovať spoločnosť a aj to robí. On žiadnu značku VP ZSSR nepotrebuje. Rozhodol sa zrejme nachytať a vytrestať Velička tým, že ho dotlačil k tej registrácii a potom poriadne sprdol. Pritom na FKT Altaj má v knižnici knihy len bez značky VP ZSSR. On ju totiž nepotrebuje. Načo sú žrecom blbé značky, a ešte k tomu cudzie?!
V tomto odstavci se skoro shodneme, až na to, že Pjakin "dotlačil" Velička k registrací značky VP SSSR. Nechceš snad říci, že Veličko se zachoval jako objekt řízení a udělal to, k čemu ho Pjakin "dotlačil"?
Nechci tě nachytat na slovíčkách, ale ať se dívám z jakékoli strany, Veličko především poškodil sám sebe, svoji pověst. Další ukáže čas.
Ani s tým slovom mafia to nebolo tak, ako to hovoril, že by to bol výmysel Velička. Dnes som prekutával celý archív starých prác VP ZSSR od roku 1990, a medzi rokmi 1995 až 2002 (teda ešte za starej garnitúry VP ZSSR Zaznobina a jeho vrstovníkov) som našiel práce, kde sa slovo mafia používa v pozitívnom zmysle (hoci negatívnych zmienok je v celom archíve nepomerne viac). To, čo písal Petrov o ruskej mafii, ktorá pomohla červenej armáde vyhrať vojnu, čerpal Petrov práve z týchto starých prác. Je tam veľa odsekov, ktoré Petrov použil formou copy-paste. Sú tam aj tie výrazy, ktoré Petrov prebral, že ruský ľud a mafia sú za určitých okolností jednotní, riekanka o "ruskej maline" a ďalšie. Potom našiel som tam opakované zmienky, kde starý VP ZSSR nazýva mafiou (bez úvodzoviek, ale v pozitívnom zmysle) stranu boľševikov VKP(b) a Stalinov úradnícky aparát. Hovorí o nich, ako o mafii v pozitívnom zmysle. V jednej z preložených prác je dokonca aj konceptuálne hnutie spojené so slovom mafia. Takže Veličko neprišiel s ničím novým, a opakujem: je to z prác VP ZSSR z obdobia rokov 1995 až 2002.
Na to je potřeba se podívat případ od případu, na kontext. Mafie (ta negativní) skutečně v jistém smyslu pomáhala Rudé armádě ve válce, protože usoudila, že Hitler by pro ní byl horší, než Stalin. Zrovna tento případ ( a jsou i jiné) demonstruje, že za určitých podmínek národ a mafie se mohou sjednotit na určitém vektoru cílů. O jednotě snad ani nemůže jít, protože víme, kolik jiné škody mafie za VVV napáchala.
Strana bolševiků se někdy chovala jako mafie, protože používala teror a podnikla loupežná přepadení. Viz. Stalin, když sháněl peníze pro stranu.
Ale dnes je jiná doba. My přece neusilujeme o násilném svržení moci a nastolení diktatury proletariátu.
My usilujeme o to, aby člověk žil pod diktátem vlastního svědomí. A to vyžaduje jiné prostředky.
Konceptuální hnutí jako mafie? Nevím, musel bych ten text vidět. Jestli můžeš, dej prosím, odkaz.
Mně vadí, že zavedením slova "mafie" v pozitivním smyslu do koncepce, rozmývá se jeho negativní vnímání.
Dnes jsem též poslouchal Velička a řezalo mi uši, když několikrát použil slovo "mafie" v pozitivním smyslu. Něco ve smyslu mafie Generálního štábu carského Ruska pomohla bolševikům s revoluci.
Jsem seznámen s názorem Velička na termín "mafie", ale jak ho bude vnímat člověk, který o tom ví houby? Ten přece musí mít kognitivní disonanci.
Nebo budeme pokaždé zdůrazňovat, že konceptuální mafie je ta hodná a třeba soudcovská nebo juvenilní je špatná? Proč?,- se zeptá obyvatel. Soudcovská se stará o potrestání zločinů a juvenilní o štěstí děti. Proč v prvním případě je mafie pozitivní a ve dvou dalších je negativní? Jak se v tom mám vyznat? A co si má myslet, když při veřejném vystoupení slyší slovo "mafie" v pozitivním smyslu?
Já nevím, třeba bych si myslel, že bolševici se spojovali s kdekým, aby vyhráli revoluci nebo bych si pomyslel, že v Generálním štábu byla nějaká mafie, která pomohla svrhnout cara.
A co víc, od Zaznobina jsem nikdy neslyšel, aby ve veřejném vystoupení použil termín "mafie" v pozitivním smyslu.

Asi už necháme Pjakina a Velička, protože už se opakujeme. Psát něco má smysl, když říkáš něco nového. Čas ukáže, na které straně je pravda. S posledními tvými dvěma odstavci naprosto souhlasím.
 
Jardobe, to mám chápat tak, že Cézar se kritizovat nesmí? Protože rozkol?...
Vždyť ten rozkol Veličko mohl zažehnat za 5 minut, kdyby osobně projednal s Pjakinem tuto věc ještě před tím, než se to dostalo do informačního pole.
Jenže, on se zachoval ve smyslu " já jsem vrchnost a ty seš kdo?" a poslal na Pjakina nejdříve konceptuálního chlapce z líhně Budkova a pak 2 další z moskevské pobočky KPE - Serova, který potom, ještě před analytickou zprávou o činnosti FKT napsal o Pjakinovi pamflet.
Vždyť jsme to všichni sledovali téměř v přímém přenosu.

Kdo ve skutečnosti celou situaci vyhrotil? Ten kdo kritizoval nebo ten, kdo na kritiku slyšet nechtěl?
Sám jsi tu zmínil míru, která se vytratila po smrti Zaznobina ....

Jak se vypořádáš se svou mírou, když podle tebe Pjakin vyzval VP SSSR k reakci a Veličko zareagoval vrchnostensky a celých 5 dní Pjakinovi neodpověděl ???
 
V tomto odstavci se skoro shodneme, až na to, že Pjakin "dotlačil" Velička k registrací značky VP SSSR. Nechceš snad říci, že Veličko se zachoval jako objekt řízení a udělal to, k čemu ho Pjakin "dotlačil"?
Nechci tě nachytat na slovíčkách, ale ať se dívám z jakékoli strany, Veličko především poškodil sám sebe, svoji pověst. Další ukáže čas
Doufal jsem, že jsme se na zhodnocení, že v tomto ohledu Pjakin přechytračil Velička již shodli.
 
Naposledy upravené:
Jak se vypořádáš se svou mírou, když podle tebe Pjakin vyzval VP SSSR k reakci a Veličko zareagoval vrchnostensky a celých 5 dní Pjakinovi neodpověděl ???
On neodpověděl na námitky, ale řekl, ať si Pjakin dělá, co uzná za vhodné.
Na ty námitky neodpověděl ani za dalších x let.

Juro, nezdá se ti, že tvoje reakce už je poněkud osobní?
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom