2023 slov

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
K filmu Císařův-pekař Pekařův-císař. Pověst o golemovi je židovská, čili můžeme něco vyčíst o GP. Již víme, že GP nás láká do rájů a jeden druh ráje je technologický, všechno za nás budou dělat roboti (golem), ale co pak ? Degradujeme. Pro mnoho vynálezců bylo hnacím motorem, že dělají něco pro lidstvo, aby bylo lepším místem. Jenže šli špatným směrem pokrok je potřeba především sociální a technologický je druhotný, ten je vlastně vynucen jak sociální super systém roste, aby byli i technické prostředky na jeho řízení (potřeby obyvatelstva a reakce na ně ho vynucují). Proto by GP nejradši populaci snížil, aby nemusel mít vysoké technologie pro jeho řízení, protože ty zase vyžadují mnohem vyšší mravnost a to zase ohrožuje jeho parazitické postavení. Jenže ještě k tomu GP potřebuje technologický náskok, aby ho mohl paraziticky řídit a asi se mu dříve částečně podařilo, ale asi spíše náhodou - nastala globální katastrofa a GP si nějak uchoval (hermetizoval znalosti s dřívějška).

To na okraj. Teď k podstatě, mám otázku:
Nač lidé toho golema vůbec potřebovali ?
Proč si nezatopili v peci dřevem ?

(vidím v tom i vývoj naprosto zbytečných technologií i dnes - móda, okouzlení, aby běžel krysí závod - jeden známý mi řekl, že ty všechny moderní vychytávky v autech používá snad pouze ten co je vyvinul a všem ostatním jsou spíše na obtíž, hlavně že na výstavě se s tím mohou blýsknout, ale jinak je pro život jako takový je to zhýralost)
A jsme zase u toho ráje, vše za nás udělá golem a my pak budeme tančit a radovat se?
(Nestačí najíst se a mít kde hlavu složit - nejenom chlebem je člověk živ - je nucen k plně komfortnímu životu rozvíjet svůj potenciál a zapojit se to života občiny).
 
Naposledy upravené:
to je právě to neznámé jádro pudla, co ovládá ono "vyvolené" pole. Jenže tyto informace jsou již v jiných publikacích a knihovnách, než je jen ta jedna jediná oblíbená zjevená "svatá" knihovna.

Znalost pouze jediného balíčku učebnic (oboru) ještě není žádnou zárukou, že žák pak v životě vše zvládne. Život po nás vždy vyžaduje řešení toho - co jsme ve škole vynechali.
tak mistře. Ukazujete to naozaj pekne, ze ste presne vedeli, co robíte.
Ked sa M preklopi na W, je to vidieť hodne dobre.
A kto hovori o tom, že o egregoroch hovori len jedna kniha, alebo dve knihy.
A kto hovori ze len ksb uci pracu s egregormi. Kto to kedy tvrdil?
A žiadne razitko sem, razitko tam, hrali ste sa s noosferou a robite to, co pred dvoma dnami ini clenovia, ktori ako sa dalo najskor odvadzali od toho podpisu, ktory bol kľúčom,teda aspon sa zdal.

Nakoniec skončíte s tym, ze egregory su nad 1 prioritou? Naozaj? Tak sinpopíšme prvu prioritu, lebo je to od Vas imitacno-provokacna cinnosť. Čonje prva priorita? Je to Mistře rozlíšenie mozaiky Z celku ku detailom. A čím viac clovek chape, tym viac dostava detailov.
To je to budhistické, že sa musí vinkajší svet človeka zmeniť na nekonecny palác a vnutorná bytosť (Duša v prenesenom zmyslenslova) sa musi meniť na Božiu.

Pretože potom sa stane, ze bude môcť clovek, cim viac rozšíriť hranice svojho vonkajšieho vesmiru v hmote a čase a tym pbsiahne čím dalej tym väčšiu mozaiku vesmíru a tym viac je schopny pochopit detaily v jednotlivych vrstvach a urovniach.


Toto je ultimativny cieľ, rozširovat mozaiku a chapať viac a tym chapat a citiť okolo seba vnimanie sveta nielen zakladnymi zmyslami.

A potom aj egregory, aj ine bytosti avetle aj temne, vlastne ego, nic z tohto nebude uz problem.
Ale tento egregor okultisti nedostanú. Ani ten Slovenský. A poviem to tak ako to už napisali pani hore. Ktokoľvek môže šíriť v neskreslenej forme. Kto bude meniť ale vyznamy, obrazy, tam je upozornenie na zaciatku kazdej literatúry ksb.
Bolo potreba na to upozornit, kto s.tym chcete nakladat dalej tak, ako doteraz, je to na vas....
 
K filmu Císařův-pekař Pekařův-císař podruhé. Spojím to i s názvem vnitřního prediktoru. Například mám název (šém) města, kterým to město označuji. Jednoduchou zkratkou (symbol)) obsáhnu opravdu robusní algoritmicko-informační zabezpeční (město může jako příklad zastupovat egregor - i když tam jde předvším o pole nesoucí informace). Pokud jsem v tom městě žil, vím o každé ulici, obchůdku, průjezdu atd. a nejsem sám mohu se snadno domluvit a spustit nějaké procesy (využít algoritmicko-informační zabezpečení) s ostatními, kteří v tom městě byli nebo žijí.

Tím se snažím naznačit nebo osvětlit význam takové zkratky (symbolu) při vzniku a při řízení egregoru.
 
Naposledy upravené:
Ano tam byl i druhy moci a neni nic, mozna by vedela JanaK, jestli ma jeste videa s Pjakinem.
Na zdejsim DVTR take neni ....
Na Leva-netu byl dříve odkaz na Galerii, kde byla většina obrázků. Hox tento odkaz, nevím proč, odstranil. Odstranil i video Pjakina o GP a struktuře elit.
Video se dá najít zde:

Zdroj: https://odysee.com/@boniecek:c/V.-Pjakin,-Ot%C3%A1zky-a-odpov%C4%9Bdi---speci%C3%A1ln%C3%AD-d%C3%ADl-o-GP-a-struktu%C5%99e-elit-(z-7.8.2014):c
 
-pokračovanie-

Záver: Aj napriek teoretickej fundovanosti v KSB je, žiaľ, stále množstvo členov komunity KSB len biorobotom ovládaným "šemom" z pražského okultného centra židovstva.
Čo s tým?
Nielen národ český bude musieť zabojovať na dvoch frontoch – vnútornom (individuálna psychika, stroj psychiky jedinca) a vonkajšom (okultný židovský pragocentrizmus – šem Golema).

Vnútorný front – kvalitatívny stroj psychiky jedinca.
Tento front ovplyvňujú dva faktory.
Faktor prvý – negatívny - tak ako židia len sami sa môžu zbaviť židovstva, no zároveň nie sú schopní prijať kritiku a poukázanie na chyby židovstva, a ani diskusiu o tom - táto téma je pre nich tabu, čiže sú uzavretí v kruhu inferna židovstva, tak tak isto je to vo veľkej miere aj s biorobotmi riadenými „šemom Golema“.
Faktor druhý – pozitívny - „šem Golema“ symbol okultného židovského pragocentrizmu (Praha pod jeho vplyvom nikdy nebude schopná blokovej spolupráce, a vždy to bude smerovať ku konglomerátu). Vzhľadom na to, že toto je pôvodnému obyvateľstvu českej kotliny cudzí prvok, tak sa v českej kotline bije pôvodný egregor českej kotliny s týmto importovaným židovským egregorom, a preto obyvateľstvo českej kotliny nie je tak kompaktným biorobotom a nie je, až na určité % populácie, ani obrezané. Tu je dôležité nájsť ten pôvodný egregor českej kotliny, no nebude to jednoduché, viď. nasledujúce.

Vonkajší front - okultný židovský pragocentrizmus – „šem Golema“.
Tu je potrebné predovšetkým nájsť odpovede na dve otázky.
Otázka prvá: Kedy došlo k vpádu cudzieho prvku – židovstva do českej kotliny?
Tu odporúčam preskúmať, kto vlastne bol „praotec Čech“.
Tvrdím: „Praotec "Čech" bol vodcom jednej vetvy, skupiny židov, ktorí po rozptýlení Rimanmi privandrovali do českej kotliny a založili Prahu nielen ako trh so slovanskými otrokmi, ale aj tu vybudovali okultné centrum židovstva.“
Popremýšľajte: Prahu založil praotec Čech. Praotec Čech v akom význame? Čeština má len jedno označenie "praotec Čech", no slovenčina to rozlišuje: praotec Čech (Čech ako meno, národnosť) alebo praotec Čiech...
Odrazovým mostíkom môže byť napr. „V Kosmově líčení příchodu do Čech je nalézána řada shods Vergiliovou Aeneidou, a biblický příběh o příchodu Izraelitů vedených Mojžíšem do Kanaánu(https://cs.wikipedia.org/wiki/Praotec_Čech)
Otázka druhá: Čo konkrétne spôsobuje, že Praha je okultným centrom židovstva? Čo sa tam nachádza? Čo v skutočnosti je „šem Golema“?
Tu odpoveď ani indíciu zatiaľ nemám.
A že zodpovedanie tejto otázky je mimoriadne dôležité, naznačuje aj dávne proroctvo Sibyly ohľadom tretej svetovej vojny: „Praha bude zničená, nezostane v nej kameň na kameni...“
Tretia svetová vojna prebieha.
Čoho všetkého sa tento obraz zničenia dotkne, či len okultného centra židovstva – „šemu Golema“, alebo doslovne nezostane z Prahy kameň na kameni bude ovplyvnené predovšetkým týmto: „Proto míra krvavosti nadcházejících událostí bude záležet na míře osvojení si všemi vrstvami společnosti... Znalosti Koncepce obecné bezpečnosti.“

A čo toto všetko v súvislosti s Českou republikou, Slovenskou republikou a V4 znamená?

4. V.V.Pjakin: “Sami definujte, jak budete spolupracovatjeden s druhým, ale jedině na mírové bázi.”

V danej situácii je jedinou možnou variantou spolupráce na mierovej báze model spolupráce samostatných štátov na úrovni V4. Každý model založený na formálnom zväzku (je to podpis, je to zmluva) znamená okamžitú vojnu v plnom rozsahu dvoch nekompatibilných egregorov, otvoreného útoku pragocentrizmu - pražského okultného centra proti Slovensku a obranného egregoru Slovenska zhmotnenom v "Mor ho!", najprv na egregoriálnej úrovni, no s jej skorším či neskorším prejavom aj na hmotnej úrovni.
To isté platí ohľadom Maďarska a jeho egregoru "V Uhorsku je Maďar pánom!" Vzhľadom na pozadie a silu ovládacích modulov (pražského židovského „šemu Golema“ a budapeštianskeho šovinizmu) a vzhľadom na vyše tisícročnú históriu Veľkej Maravy/Uhorska je priechodnejšia užšia spolupráca s Maďarmi, tí skôr pristúpia na "rovný s rovným". Devízou užšej spolupráce s Čechmi je silná komunita KSB v Českej republike a Slovenskej republike i v mnohých aspektoch pozitívne väzby na ČSSR u obyvateľov oboch štátov.
Avšak je tu aj tretí faktor! Prekážkou formálnych zväzkov v priestore V4 je Poľsko. Vytvorením akéhokoľvek formálneho dvojstranného zväzku teraz by sa jak Poľsko tak ohrdnutý štát (buď Maďarsko, alebo Česká republika) cítili minimálne odstrčené, ak nie ohrozené, a to by mohlo vyústiť k ešte väčšiemu primknutiu k Londýnu, či Washingtonu a k snahe tento formálny zväzok dvoch rozbiť.

Aj z týchto dôvodov za danej vnútornej i vonkajšej situácie sme zásadne proti akýmkoľvek formálnym zväzkom dvoch štátov a jednoznačne podporujeme čo najužšiu spoluprácu v rámci V4 a suverenizáciu jej členov.

Koniec
 
Moc dekuji, Jani.
Premyslim o tom proc tam neni. Casy se meni .....

Dam sem jeste dnesni clanek s panem presidentem Zemanem, mimochodem k tematu tohoto vlakna zde.
 
-pokračovanie-

Záver: Aj napriek teoretickej fundovanosti v KSB je, žiaľ, stále množstvo členov komunity KSB len biorobotom ovládaným "šemom" z pražského okultného centra židovstva.
Čo s tým?
Nielen národ český bude musieť zabojovať na dvoch frontoch – vnútornom (individuálna psychika, stroj psychiky jedinca) a vonkajšom (okultný židovský pragocentrizmus – šem Golema).

Vnútorný front – kvalitatívny stroj psychiky jedinca.
Tento front ovplyvňujú dva faktory.
Faktor prvý – negatívny - tak ako židia len sami sa môžu zbaviť židovstva, no zároveň nie sú schopní prijať kritiku a poukázanie na chyby židovstva, a ani diskusiu o tom - táto téma je pre nich tabu, čiže sú uzavretí v kruhu inferna židovstva, tak tak isto je to vo veľkej miere aj s biorobotmi riadenými „šemom Golema“.
Faktor druhý – pozitívny - „šem Golema“ symbol okultného židovského pragocentrizmu (Praha pod jeho vplyvom nikdy nebude schopná blokovej spolupráce, a vždy to bude smerovať ku konglomerátu). Vzhľadom na to, že toto je pôvodnému obyvateľstvu českej kotliny cudzí prvok, tak sa v českej kotline bije pôvodný egregor českej kotliny s týmto importovaným židovským egregorom, a preto obyvateľstvo českej kotliny nie je tak kompaktným biorobotom a nie je, až na určité % populácie, ani obrezané. Tu je dôležité nájsť ten pôvodný egregor českej kotliny, no nebude to jednoduché, viď. nasledujúce.

Vonkajší front - okultný židovský pragocentrizmus – „šem Golema“.
Tu je potrebné predovšetkým nájsť odpovede na dve otázky.
Otázka prvá: Kedy došlo k vpádu cudzieho prvku – židovstva do českej kotliny?
Tu odporúčam preskúmať, kto vlastne bol „praotec Čech“.
Tvrdím: „Praotec "Čech" bol vodcom jednej vetvy, skupiny židov, ktorí po rozptýlení Rimanmi privandrovali do českej kotliny a založili Prahu nielen ako trh so slovanskými otrokmi, ale aj tu vybudovali okultné centrum židovstva.“
Popremýšľajte: Prahu založil praotec Čech. Praotec Čech v akom význame? Čeština má len jedno označenie "praotec Čech", no slovenčina to rozlišuje: praotec Čech (Čech ako meno, národnosť) alebo praotec Čiech...
Odrazovým mostíkom môže byť napr. „V Kosmově líčení příchodu do Čech je nalézána řada shods Vergiliovou Aeneidou, a biblický příběh o příchodu Izraelitů vedených Mojžíšem do Kanaánu(https://cs.wikipedia.org/wiki/Praotec_Čech)
Otázka druhá: Čo konkrétne spôsobuje, že Praha je okultným centrom židovstva? Čo sa tam nachádza? Čo v skutočnosti je „šem Golema“?
Tu odpoveď ani indíciu zatiaľ nemám.
A že zodpovedanie tejto otázky je mimoriadne dôležité, naznačuje aj dávne proroctvo Sibyly ohľadom tretej svetovej vojny: „Praha bude zničená, nezostane v nej kameň na kameni...“
Tretia svetová vojna prebieha.
Čoho všetkého sa tento obraz zničenia dotkne, či len okultného centra židovstva – „šemu Golema“, alebo doslovne nezostane z Prahy kameň na kameni bude ovplyvnené predovšetkým týmto: „Proto míra krvavosti nadcházejících událostí bude záležet na míře osvojení si všemi vrstvami společnosti... Znalosti Koncepce obecné bezpečnosti.“

A čo toto všetko v súvislosti s Českou republikou, Slovenskou republikou a V4 znamená?

4. V.V.Pjakin: “Sami definujte, jak budete spolupracovatjeden s druhým, ale jedině na mírové bázi.”

V danej situácii je jedinou možnou variantou spolupráce na mierovej báze model spolupráce samostatných štátov na úrovni V4. Každý model založený na formálnom zväzku (je to podpis, je to zmluva) znamená okamžitú vojnu v plnom rozsahu dvoch nekompatibilných egregorov, otvoreného útoku pragocentrizmu - pražského okultného centra proti Slovensku a obranného egregoru Slovenska zhmotnenom v "Mor ho!", najprv na egregoriálnej úrovni, no s jej skorším či neskorším prejavom aj na hmotnej úrovni.
To isté platí ohľadom Maďarska a jeho egregoru "V Uhorsku je Maďar pánom!" Vzhľadom na pozadie a silu ovládacích modulov (pražského židovského „šemu Golema“ a budapeštianskeho šovinizmu) a vzhľadom na vyše tisícročnú históriu Veľkej Maravy/Uhorska je priechodnejšia užšia spolupráca s Maďarmi, tí skôr pristúpia na "rovný s rovným". Devízou užšej spolupráce s Čechmi je silná komunita KSB v Českej republike a Slovenskej republike i v mnohých aspektoch pozitívne väzby na ČSSR u obyvateľov oboch štátov.
Avšak je tu aj tretí faktor! Prekážkou formálnych zväzkov v priestore V4 je Poľsko. Vytvorením akéhokoľvek formálneho dvojstranného zväzku teraz by sa jak Poľsko tak ohrdnutý štát (buď Maďarsko, alebo Česká republika) cítili minimálne odstrčené, ak nie ohrozené, a to by mohlo vyústiť k ešte väčšiemu primknutiu k Londýnu, či Washingtonu a k snahe tento formálny zväzok dvoch rozbiť.

Aj z týchto dôvodov za danej vnútornej i vonkajšej situácie sme zásadne proti akýmkoľvek formálnym zväzkom dvoch štátov a jednoznačne podporujeme čo najužšiu spoluprácu v rámci V4 a suverenizáciu jej členov.

Koniec
....kto je to sme....?
 
Dam sem jeste dnesni clanek s panem presidentem Zemanem, mimochodem k tematu tohoto vlakna zde.
Tvůj odkaz mě hází na Leva-net.
Článek se Zemanem je tento?
 
Otázka druhá: Čo konkrétne spôsobuje, že Praha je okultným centrom židovstva? Čo sa tam nachádza? Čo v skutočnosti je „šem Golema“?
Tu odpoveď ani indíciu zatiaľ nemám.
Já myslím, že chodíš kolem toho. Z indicií od Pjakina, které k tomu uvedl mi stále vychází, jedna věc. Co je pro GP tak důležité, aby se toho nikdo nezmocnil a když už je na stopě, je nemilosrdně zlikvidován. Psal jsi o egregoru a já se domnívám, že je to právě tento židovský egregor vytvořený na utrpení Slovanů a ukotvený v Praze nebo nejbližším okolí. Vidím to jako takový úhelný kámen, Kostějovu jehlu GP. A šém tohoto Golema vidím symbolicky jako programovací nástroj, nebo vstupní dveře pro programování, nevím, jak to lépe popsat. Pokud tedy GP u nás umístil takovýto egregor, pak vytvoření okultního centra kolem něj je naprosto logické. Může to být třeba zesilovač působení aktivit kabalistů, ochranná stráž, nebo něco podobného. Jsou to jenom spekulace, ale různých indicií, které mě k tomu vedly je hodně.

V.V. Putin suverenizuje Rusko pomocí matrice v.v. války. Tato válka fakticky skončila až v Praze. Takže analogicky SVO by také mohla skončit v Praze a to přeprogramováním „Golema“ tak, aby buď sloužil všem, nebo spíše aby došlo k přeprogramování algoritmů řídících světovou židovskou komunitu. Musíme najít šém a zlomit Kostějovu jehlu.
Tu odporúčam preskúmať, kto vlastne bol „praotec Čech“.

Můžeš mít pravdu, ale také je tu jiná, velice zajímavá indicie. Přečetl jsem několik velice zajímavých knih od Zdeňka Patricka (Dýmající zrcadlo, Silnější než Daniken) a v jedné z nich, už si nepamatuji v které, zmiňuje možný původ Čechů. Legenda o praotci Čechovi má údajně základ v záchranné misi slovanského výsadku pod vedením Jarila, nyní zbožštělého, v té době požívající velice vyspělé technologie. A výsadek tu zřejmě zůstal.
 
Naposledy upravené:
To na okraj. Teď k podstatě, mám otázku:
Nač lidé toho golema vůbec potřebovali ?
Proč si nezatopili v peci dřevem ?
Ve filmu CPPC možná Golem představoval skrytou moc židovstva, která je v Praze přítomná a zdá se, že škodí. Film se zřejmě snažil ukázat, že tuto moc je možné využít blahodárně jejím osvojením a donucením podílet se na společenském prospěchu (pracoval Golem, někdo dělal těsto, někdo sázel do pece, atd.). Samozřejmě za podmínky přísného dozoru, obrazně vyjádřeno v podobě připoutání této moci, odpovídajícími řetězy, k blahodárnému jednání. A to "připoutání" je pouze možné schopností co největšího počtu lidí jí porozumět, což ten film už dostatečně nezdůraznil..

Nebo jí nechat na pokoji jako teď a topit tím dřevem? Kvůli předraženému plynu, který má na svědomí právě tato moc..

Zrušit zřejmě nejde, když se bez ní lidé obejdou, využijí jí nelidé, tak jako dosud..
 
Naposledy upravené:
Já myslím, že chodíš kolem toho. Z indicií od Pjakina, které k tomu uvedl mi stále vychází, jedna věc. Co je pro GP tak důležité, aby se toho nikdo nezmocnil a když už je na stopě, je nemilosrdně zlikvidován. Psal jsi o egregoru a já se domnívám, že je to právě tento židovský egregor vytvořený na utrpení Slovanů a ukotvený v Praze nebo nejbližším okolí. Vidím to jako takový úhelný kámen, Kostějovu jehlu GP. A šém tohoto Golema vidím symbolicky jako programovací nástroj, nebo vstupní dveře pro programování, nevím, jak to lépe popsat. Pokud tedy GP u nás umístil takovýto egregor, pak vytvoření okultního centra kolem něj je naprosto logické. Může to být třeba zesilovač působení aktivit kabalistů, ochranná stráž, nebo něco podobného. Jsou to jenom spekulace, ale různých indicií, které mě k tomu vedly je hodně.

V.V. Putin suverenizuje Rusko pomocí matrice v.v. války. Tato válka fakticky skončila až v Praze. Takže analogicky SVO by také mohla skončit v Praze a to přeprogramováním „Golema“ tak, aby buď sloužil všem, nebo spíše aby došlo k přeprogramování algoritmů řídících světovou židovskou komunitu. Musíme najít šém a zlomit Kostějovu jehlu.


Můžeš mít pravdu, ale také je tu jiná, velice zajímavá indicie. Přečetl jsem několik velice zajímavých knih od Zdeňka Patricka (Dýmající zrcadlo, Silnější než Daniken) a v jedné z nich, už si nepamatuji v které, zmiňuje možný původ Čechů. Legenda o praotci Čechovi má údajně základ v záchranné misi slovanského výsadku pod vedením Jarila, nyní zbožštělého, v té době požívající velice vyspělé technologie. A výsadek tu zřejmě zůstal.
K praotci Čechovi. Můžeš mít pravdu, ale také je tu jiná, velice zajímavá indicie. Přečetl jsem několik velice zajímavých knih od Zdeňka Patricka (Dýmající zrcadlo, Silnější než Daniken) a v jedné z nich, už si nepamatuji v které, zmiňuje možný původ Čechů. Legenda o praotci Čechovi má údajně základ v záchranné misi slovanského výsadku pod vedením Jarila, nyní zbožštělého, v té době požívající velice vyspělé technologie. A výsadek tu zřejmě zůstal.
Táto debata o význame v podstate čudného slova "Čech" tu už tiež za tie roky párkrát bola. Čo si pamätám, viackrát som sa potom stretol s etymologickým vysvetlením, že v niektorých dialektoch staroslov(i)enčiny, a hlavne myslim v niektorych oblastiach Balkánu výraz čeh, čehať, čehaty znamenal kedysi dozorca, hoci dnes to tam znamená skôr škriabať, driapať..či trhať. Na Slovensku niečo ako kedysi drap, drab, (dráb?), resp. dnes čihať, číhať, číhač, čuvať, čuvač. Postupne bol ten výraz behom stáročí trochu menený. Proste že tá samohláska zrejme migrovala, bola trochu menená smerom k "i" až "u", pričom spoluhlasky zostávali.
 
Naposledy upravené:
Ve filmu CPPC možná Golem představoval skrytou moc židovstva
To jsme se ve smyslové rovině nesetkali. Golem v rovině, kterou řeším představuje technokracii, nelidské technologie zaváděné prostřednictvím židů, ne židovskou moc (za mě bych to spíše pojmenoval židovskou nemoc), ta je jinde. Řešil jsem v příspěvku absurditu používaných technologií, které neslouží životu, ale zisku prostřednictvím okouzlování obyvatelstva těmito hračičkami. To pečení chleba Golemem je do očí bijící, atomová energie golema ve středověku s nesmyslnými riziky (i třeba budoucího zneužití), když to jde úplně jednoduše s vysokou stabilitou.

Spíše mi šlo o matrici podobnou z animáku "Krtek a rádio", kde krtek najde rádio a moc se mu to líbí, ale zvířátkům tolik ne a opustí les. Krtek je sám a smutný, rádio zakope do země a zvířatka vrátí (Golema zakopat do země, tam kde byl a jít si svou cestou a získat informační náskok jinudy).

Nicmén otázka nadřazenosti technologií je závažná. Například v Austrálii existovala vysoce rozvinutá biogenní civilizace a přijeli anglo-sasové a zničili ji (Aboridžinci dopadli stejně co Indiáni) a ani to moc netají byl o tom dokument na zoom.

My jim nemusíme ty technologie z hlouposti poskytovat, oni jsou vzadu a nejsou tvůrčí (k tomu je potřeba láska a tou opovrhují - příkladů nelidskosti židů je v literatuře dostatek - naposledy koncentrační tábory, které jsou jejich dílem - main kampf je převlečený talmud - hold se ostřili - pogrom za pogromem sami se chlubí svojí historií, to je důsledek jejich nelidské pýchy, kdy se nechají ostřit, místo aby se vzepřeli) a nemohou sami tvořit nové technologie, pouze kradou existující, stejně jako pravděpodobně GP jehož jsou nástrojem. Takže GP ponouká tvořit technologie a pak je proti nám používá (Programátor v garáži roky tvoří operační systém a přijde Bill Gates a vše mu ukradne ((koupí za směšnou částku)) - není sice moc dobrý programátor, za to je výborný bandita a ještě se tím vytahuje, je o tom i film).

Použijme svůj tvůrčí potenciál především prioritně na změnu sociálního super systému na lidštější, na vytvoření království Božího na zemi a pak již nebude nic nemožné a budeme moci i cestovat ve známém vesmíru a objevovat ten zatím neznámý a technologie nám budou sloužit ke zvyšování kvality života a ne my jim v zájmu zisku korporací.
 
Naposledy upravené:
Z Izaiáša? Myslíš v preklade niečo ako toto?
(Aj s úvodom z Deuteronómia, aby nie len obrezaní nacistickí "Übermenschovia" zo samovyvoleného národa pochopili jednoznačne, že o čo ide - kontext)

Deuteronómium, 23:19-20, 28:12 -
„… a budeš dávať na úver mnohým národom,
ale sám nebudeš brať na úver a budeš vládnuť nad mnohými národmi,
ale oni nad tebou vládnuť nebudú“


A prísľub na záruky budúce z Izaiáša:
(Izaiáš 60:10-12)
„Vtedy synovia cudzincov budú budovať steny tvoje,
a ich králi - slúžiť tebe, bo v hneve Mojom Ja som ťa ničil,
no v blahovôli Mojej budem milostivý k tebe.“
„I budú vždy otvorené vráta tvoje, nebudú sa zatvárať ni dňom ni nocou,
aby prinášaný bol k tebe majetok národov a privádzaní boli ich králi.“
„Lebo národy i kráľovstvá, ktoré nezachcú tebe (židovstvu) slúžiť
– zahynú a také národy úplne vykynožené budú“.


Talmud komentuje Starý Zákon v rovnakom duchu:
Majetok gója (podľudí, nežida, nižšie dobytka) – to je neobývaný kút:
kto prvý ho ovládne, ten bude jeho pánom
“ (traktát “Baba batra” 54, 16).

„Aboda zara“, 26, v. a Tosafot pokračujú:
„I najlepší z gójov smrť si zaslúži“.

Baba Mazia 24a
„Ak žid nájde predmet, ktorý patrí nežidovi (Gojim = doslovne podčlovekovi), nemusí to vrátiť“

Sanhedrin 58b
„Ak nežid udrie žida, tak musí byť zabitý“

Sanhedrin 57a
Ak žid zabije nežida (podčloveka), nedostane trest smrti„

Sanhedrin 57a
„Čo žid ukradne od nežida (untermenša), môže si ponechať“

Jebamoth 98a
„Všetky deti od nežidov sú zver“

Tospoth, Jebamoth 84b
„Keď jete s nežidom, je to rovnaké, akoby ste jedli so psom“

Baba Mezia 114b
„Všetci nežidia nie sú ľudia, sú to netvory“

Soferim 15
„Aj tí najlepší z nežidov by mali byť zabití“

Atď apod.
Poprosím každého najprv si prečítať tento Udov príspevok. Alebo aj ďalšie.
Ak by sme vychádzali čisto z toho, že naozaj aj mnoho ľudí čo sa zaujíma o KSB, prechádza od jedných autorít k druhým. Tak asi niet sporu, že mnohí za takú KSB autoritu majú Pjakina.
Pamätám si presne aká senzácie bola, ten jeho rozhovor pre českého moderátora. Popolvár to krásne rozobral. A mne na základe postrehov Joxa, Popolvára a Uda trklo, že nikto v žiadnom komentáre sa neohradil alebo nenaštval, že Praha je židovské okultné centrum. Normálne mi to príde ako tichý súhlas, (hrdosť?), že Praha je centrom riadenia. No je to okultné židovské (podľa Pjakina) centrum!!!

Ja mám Prahu rád, je to krásne mesto, ide o to, kto si to tam osedlal. Kedy sa začne v ČR riešiť toto? Vôbec som nezaregistroval od českej komunity otázku "Čo s tým?" alebo ak to nie je pravda, tak konfrontovať ho. Takto mi príde, že to nikomu (nahlas) nevadí.
 
Poprosím každého najprv si prečítať tento Udov príspevok. Alebo aj ďalšie.
Ak by sme vychádzali čisto z toho, že naozaj aj mnoho ľudí čo sa zaujíma o KSB, prechádza od jedných autorít k druhým. Tak asi niet sporu, že mnohí za takú KSB autoritu majú Pjakina.
Pamätám si presne aká senzácie bola, ten jeho rozhovor pre českého moderátora. Popolvár to krásne rozobral. A mne na základe postrehov Joxa, Popolvára a Uda trklo, že nikto v žiadnom komentáre sa neohradil alebo nenaštval, že Praha je židovské okultné centrum. Normálne mi to príde ako tichý súhlas, (hrdosť?), že Praha je centrom riadenia. No je to okultné židovské (podľa Pjakina) centrum!!!

Ja mám Prahu rád, je to krásne mesto, ide o to, kto si to tam osedlal. Kedy sa začne v ČR riešiť toto? Vôbec som nezaregistroval od českej komunity otázku "Čo s tým?" alebo ak to nie je pravda, tak konfrontovať ho. Takto mi príde, že to nikomu (nahlas) nevadí.
Infiltrácia riadiacich štruktúr židovskou nacistickou mafiou
- nezlučiteľnosť židonacizmu (démonkracie)
s občianskou spoloČnosťou a skutočnou demokraciou,
metodické zotročovanie a genocída národov podľudí národom "vyvoleným"

Podpora židovstva vládcami v Perzii, Grécku, Egypte, Ríme, v kresťanských a islamských štátoch​

Vraždy v jubilejných rokoch, kapitola 1.4.​

Aj v časoch protižidovských opatrení, masakrov a pri zohľadnení protižidovských nálad sú nápadné osobitné zákony súviace so židovskými záležitosťami, ktoré boli prijaté v záujme židovských osôb, zákony, ktoré podporovali diskrimináciu nežidovských osôb.

Od roku 323 pred n. l. si židovské osoby v egyptskom hlavnom meste Alexandrii vytvorili vlastný štát s ekonomickými a politickými výsadami oproti väčšinovému obyvateľstvu.[1] V Malej Ázii, Sýrii a Mezopotámii mali podobné privilégiá ako v Alexandrii od roku 224 pred Kr. za vlády Antiocha III (Veľkého).[2] V tom čase bolo z Iraku presídlených 2 000 židovských rodín do Frýgie alebo Lýdie v Turecku. Keď mestá Malej Ázie žiadali od kráľa Marka Agrippu (63 – 12 pred n. l.) rovnaké práva pre domáce obyvateľstvo ako pre židovské, suverénne to odmietol. Július Cézar a jeho nástupcovia udelili Židom mimo Palestíny výsady oproti pôvodnému obyvateľstvu miest, ktoré ich prijímali.[3] Cisár Augustus potvrdil práva a výsady židovských osôb v Alexandrii.

Alexander Veľký nariadil všetkým nežidovským osobám žijúcim v jeho mocenskej sfére uctievať gréckych bohov. Židovské osoby však mohli týchto povinných bohov beztrestne verejne nerešpektovať.[4] Rímski cisári od Caesara cez Caligulu, Nera až po cisára Justiniána (527 – 565 n. l.) tiež pokračovali vo verejnej ignoráciií náboženstva židmi, dokonca ju posilňovali. Synagógy boli chránené štátom. Nežidovské osoby museli okrem rímskych bohov uctievať obetami aj rímskych cisárov ako božské bytosti. Židovské osoby mohli tieto náboženské uctievania odmetať. Ich praktizovanie sabatu bolo rešpektované.

Obdobie od roku 300 do roku 400 n. l. v Rímskej ríši nazvali židovskí spisovatelia “Zlatým vekom“. V tom čase žilo v Rímskej ríši 5,5 milióna židovských osôb, z toho 1,5 milióna v Alexandrii, 1,5 milióna v Palestíne a 2,5 milióna rozmiestnených v severnej Afrike, Grécku, na Blízkom východe, na Balkáne, v Taliansku, Nemecku, Francúzsku, Španielsku[5] , ako aj mimo Rímskej ríše v Írsku, Škótsku, Anglicku, Etiópii, Arábii, Iraku, Perzii, Indii, Indonézii, Číne, Mongolsku. V rámci Rímskej ríši boli právne prepojení s kňazským rodom Áron-Levi-Kohen v Jeruzaleme. Rímski cisári osobitnými nariadeniami zabezpečili, aby židovské osoby neohraničene vykonávali platby jeruzalemskému chrámu a aby sa v Palestíne nevyskytovali žiadne symboly cisárskej rímskej vlády.[6] Keď rímske vojská pod vedením Tita v roku 70 n. l. dobyli Jeruzalem, farizejský vodca Jochanan Ben Sakkai sa zmluvou s dobyvateľmi dohodol, že na univerzite v Jawne sa bude naďalej vyučovať judaizmus a že 73 % židovských osôb mimo Palestíny (v Palestíne ich vtedy žilo len 27 %) si zachová všetky výsady. On sám opustil Jeruzalem ukrytý v rakve.[7]

V rokoch 712 až 1211 žili židovské osoby počas obdobia, ktoré židovskí spisovatelia nazývali “Zlatým vekom” v islamskom Španielsku privilegovaný život. Niektoré žili ako elita, ako dvorní lekári kalifov, ako tajní vyslanci. [8] Gamud ibn Naghela bol vezírom kráľa Malagy. Mojžiš ben Maimon, Maimonides, zo španielskej Córdoby sa stal osobným lekárom egyptského sultána Saladina a jeho syna a nástupcu.

Niektorí židovskí bankári potom financovali kresťanských kráľov, aby bojovali proti moslimským vládcom v Španielsku.

Kým v roku 1119 po dobytí Toleda kresťanmi museli všetci moslimovia konvertovať na kresťanstvo núteným krstom, židia zostali suverénni so svojimi nekresťanskými zvykmi.

Z citadiel bývalých moslimských vládcov sa stali obytné štvrte “Juderia”.

Používanie biologických zbraní sa držalo mimo dosahu židovských osôb: Nesmeli vstupovať do domov kresťanov, nesmeli opustiť svoje domovy počas veľkonočných sviatkov. Počet židovských osôb bol kontrolovaný: Kresťanské osoby, ktoré vstúpili do židovskej komunity, boli zabité, ak sa zistil ich nežidovský pôvod.

Kým pápež Urban II. nechal v Nemecku prenasledovať a vraždiť židovské obyvateľstvo v súvislosti s križiackymi výpravami v rokoch 1096 až 1189, v katolíckom Španielsku vládli židovské osoby.

Židovskí bankári vyberali dane v moslimskom i kresťanskom Španielsku, platili z nich časť aktivít od nich závislých kráľov vrátane výberu týchto daní. Boli teda skutočnými vládcami v Španielsku. Finančnú a daňovú zvrchovanosť v Kastílii vykonával Solomon ibn Zadak, ktorý si držal kráľa Alfonza X, Jozef Pichon kastílskeho kráľa Henricha II. Označovali sa za generálnych pokladníkov. Hernando de Talavera, Tomas de Torquemada, Pablo de Santa Maria a Isac Abrahac si držali kráľovnú Izabelu Kastílsku a Ferdinanda II. Isaac Gomez (nar. 1620), finančný poradca španielskeho kráľovského dvora, si držal španielskeho kráľa Filipa IV.

Osobnými lekármi Karola Veľkého boli Židia. [9]

V roku 1084 im biskup von Speyer udelil výsady.

v roku 1090 podľa Grabowského cisár Henrich IV výslovne udelil židom v biskupstvách Speyer a Worms, ako aj ich súvercom v celom Nemecku, nasledujúce výsady oproti kresťanským obyvateľom:

Ustanovenia v skratke: [13]

  1. Židia majú byť podriadení len cisárovi: ad cameram nostram attineant.
  2. Ich dedičný hnuteľný a nehnuteľný majetok je chránený.
  3. Okrem priestorov pred mincovňou a inými zmenárňami im malo byť umožnené meniť peniaze v celom meste.
  4. Mali mať možnosť voľne obchodovať v celej ríši bez toho, aby museli platiť clo.
  5. Majú byť oslobodení od povinnosti poskytovať ubytovanie a služby pre kráľovské vojská.
  6. Ak sa u nich nájde ukradnutý majetok, ktorý kúpili, pod prísahou uvedú cenu, ktorú zaplatili. Pôvodný vlastník môže získať svoj majetok späť zaplatením tejto ceny. (Toto “priekupnícke právo” zodpovedá židovskému právu, pozn. autora.)
  7. Násilné krsty židovských detí sa pod trestom zakazujú. Ak si Žid dobrovoľne želá dať sa pokrstiť, musí dodržať trojdňovú lehotu, ktorá ukáže, či je táto zmena z jeho vlastnej vôle. Ak prestúpi na kresťanskú vieru, stratí právo na dedičstvo.
  8. Ak im niekto vezme pohanských sluhov (otrokov, pozn. autora) pod zámienkou, že ich chce pokrstiť, bude potrestaný a sluhovia sa vrátia židovi.
  9. Židia môžu mať kresťanské slúžky a ošetrovateľky a zamestnávať kresťanskú pracovnú silu,
  10. ale nesmú si kupovať kresťanských služobníkov.
  11. V sporoch medzi židmi a kresťanmi sa uplatňuje zásada osobnosti. Podobne ako kresťania, aj židia mali mať možnosť preukázať svoju pravdu prísahou, ako aj židovským a kresťanským svedkom.
  12. Židia nesmú byť vystavení žiadnemu božiemu súdu ani byť mučení. Naopak, po 40 dňoch majú zložiť prísahu a usvedčení môžu byť len židovským a kresťanským svedkom súčasne. Židia sa môžu odvolať na kráľovský súd. (To zodpovedá židovskému právu, pozn. autora.)
  13. V prípade vraždy alebo zranenia Žida sú stanovené podrobné tresty. (V prípade zranenia: odseknutie ruky. V prípade zabitia: poprava. To zodpovedá židovskému právu, pozn autora.)
  14. Spory medzi Židmi rozhodujú Židia. Ak by niekto chcel zatajiť nejaký skutok, musí sa priznať pred rabínom. V prípade závažného zločinu sa má Židom udeliť milosť na základe odvolania k cisárovi, ak si to želajú. (To je v súlade so židovským právom, pozn. autora)
  15. Židia smú predávať svoj tovar kresťanom.
    Opätovne sa zdôrazňuje, že nikto si od nich nemôže nárokovať odvody a platby.
Privilégium je podpísané vysokými cirkevnými a svetskými svedkami. [10]

Tieto výsady z roku 1090 pre všetkých židov v Nemecku obnovil 6.4. 1157 cisár Fridrich I. Barbarossa, v auguste 1236 ich obnovil cisár Fridrich II., 11.3.1260 ich potvrdil arcibiskup Eberhard z Wormsu a 2.1.1360 kolínsky arcibiskup Wilhelm.

V roku 1103, len sedem rokov po masovom vyvražďovaní židovského obyvateľstva počas 1. križiackej výpravy, cisár Henrich IV. ubezpečil židov, obchodníkov a duchovných, ako aj vdovy a siroty, o svojej osobitnej ochrane v rámci Cisárskeho zemského mieru. V roku 1187 im bola poskytnutá privilegovaná ochrana v Rýnsko-francúzskom zemskom mieri. V roku 1182 cisár Fridrich Barbarossa obnovil privilégium z roku 1090 osobitne v Regensburgu, v roku 1188 v Mohuči. V roku 1276 v Augsburskom židovskom zákone Rudolfa Habsburského a v roku “rintfleischovských” masakrov v roku 1298, ktoré boli zrejme vykonané s tichou podporou úradov, kráľ Albrecht na norimberskom ríšskom sneme 18. 11. 1298 privilegoval židov zárukami v Ríšskom zemskom mieri. Privilegiá udelili židom v roku 1415 rímsko-nemecký kráľ Žigmund Luxemburský a v roku 1521 snem vo Wormse.
 
..pokračovanie

V roku 1544 nemecký cisár Karol V. vydal “Speyrer Judenprivileg” (Speyrské privilégium židov), v ktorom židom udelil ochranu ich obchodovania a tovarov, ich náboženstva, náboženských budov a ich pobytu v mestách. Kresťania sa pri požičiavaní peňazí museli uspokojiť s predpísanými úrokmi, židovskí bankári nie. A proti židom mohli byť podniknuté právne kroky, len ak žalobu povolil cisár.

V roku 1294 pápež Bonifác vymenoval židovské osoby za osobných lekárov pápežov. Takmer 300 rokov boli nežidovskí lekári z tejto činnosti vylúčení. Až v roku 1572 pápež Gregor túto výsadu zrušil.

Nemeckí cisári v stredoveku dali židov pod svoju osobnú ochranu. Zakázali kresťanom, branie úrokov.[11] Pri požičiavaní peňazí povolili úročenie len židom, čím im poskytli bankový monopol. Chránili ich mestské štvrte hradbami a poskytovali im stráž. Keď v rokoch 1288 a 1298 vraždy a vyháňanie znížili počet nevplyvných židov v Nemecku, kolínsky arcibiskup Engelbert II. krátko predtým v roku 1266 ubezpečil židov v zmluve, vytesanej do dvojmetrového kameňa v kolínskej katedrále, o ich monopole na vyberanie úrokov.

“My, Engelbert, z Božej milosti arcibiskup svätej kolínskej cirkvi, vyhlasujeme všetkým na večné dni: […]že židia, ktorí žijú v našej diecéze […]majú dostať svoje predchádzajúce slobody, ktoré sú podrobnejšie opísané nižšie a ktoré im boli udelené so súhlasom a povolením katedrálnej kapituly a našich predchodcov, ako aj poradného zboru našich veriacich. Slobody židov majú pokračovať tak, že sa im umožní slobodne a bez prekážok pochovávať telá svojich zosnulých na ich […] cintoríne, bez ohľadu na to, cez ktoré miesto ich prinesú, […] Z tejto slobody sa však vylučujú telá Židov, ktorí zomreli po vyslovenom vylúčení židovskou cirkvou, […].Taktiež nechceme, aby sa akýkoľvek rozsudok smrti […] vykonal buď na schválenom cintoríne, alebo na susednom mieste […] Žiaden žid […] nesmie platiť vyššie clo a mýto ako kresťania […] a nesmie byť povinný platiť iné […]. Taktiež každému úžerníkovi alebo kresťanovi, ktorý verejne požičiava na úrok, sa absolútne zakazuje usadiť sa v meste Kolín, aby tým židia neutrpeli žiadnu ujmu. […] Preto sme nariadili, aby tieto slobody boli vyryté do týchto kameňov a zamurované na večnú pamiatku, verejne a pre všetkých.”[12]

Kamenná zmluva stojí dodnes nepoškodená v kolínskej katedrále už 740 rokov. [13]

Od 13. storočia Kazimír Veľký[14] a nasledujúci poľskí králi Žigmund (1564) a Ladislav IV (1636) udeľovali židovským ľuďom privilégiá, oslobodili ich spod nadvlády šľachty, dali im hospodársku, právnu, náboženskú a kultúrnu autonómiu.

Výlučne židovským osobám povoľovali pápeži a nemeckí cisári praktizovať iné náboženstvo, než aké predpisovali panovníci krajín. Z ustanovenia “Cuius regio, eius religio”, regent určuje náboženstvo, mali židovské osoby takmer vždy výnimku.

Cisár Leopold I. zakázal v rokoch 1703 až 1743 vydať knihu J. A. Eisenmengera “Objavené židovstvo”.

Kým kresťanskí Rusi boli poddanými svojich šľachticov, židovské ruské osoby v ich od roku 1791 vyhradenej oblasti Čerta osedlosti (rusky Черта́ осе́длости, angl. Pale of Settlement) takto utláčané neboli.

Koncom 19. storočia žilo v Ruskom impériu 5 000 000 Židov. Približne 200 000 z nich malo povolené bývať v mestách, ktoré neboli súčasťou osídľovacej línie.

Nežidovskí obyvatelia Alžírska, na rozdiel od židovských, neboli po prevzatí krajiny Francúzskom v roku 1870 uznaní za občanov Francúzska.[15]

V Berlínskej zmluve z roku 1878 sa signatárske štáty opäť zaviazali k osobitným výsadám pre Židov. V článku 44 sa napríklad Rumunsko zaviazalo umožniť Židom prisťahovať sa a poskytnúť týmto nerumunským občanom všetky občianske práva.

Keď vyšla najavo masívna účasť židovských osôb na zavádzaní sovietskej vlády v Rusku, hlava štátu Lenin vydal v júli 1918 príkaz na oslobodenie od platenia daní osobám, ktoré o tom informovali.

Na Parížskej mierovej konferencii v roku 1919 bolo dohodnuté, že práva tzv. menšín budú zahrnuté do ústav novovzniknutých nástupníckych štátov habsburskej monarchie.

V roku 1922 získali židovskí obyvatelia Horného Sliezska, obývaného väčšinovo Nemcami, “osobitné, medzinárodne zaručené práva“.[16] Versaillská zmluva v spojení s ustanoveniami Spoločnosti národov v tom čase vytvorila osobitné práva pre židovské osoby v regióne okolo Osvienčimu.

Po “vražde” Walthera Rathenaua v roku 1922 (pozri kapitolu Hitlerovi židovskí vojaci) nemecká vláda zakázala negatívne vyjadrenia o zavraždených členoch vlády “Zákonom na ochranu republiky”. Tým zastavila vtedajšie vyhlásenie, že Rathenau bol jedným z 300 “plánovačov ovládnutia sveta”, ktoré zverejnil sám Rathenau (pozri kapitolu o holokauste).

Aj dnes sa prijímajú takéto osobitné zákony:

Od roku 1991 hrozí podľa francúzskych Gayssotových zákonov 5 rokov väzenia a pokuta 45 000 eur za zverejnenie popierania, že Nemecko zavraždilo milióny Židov plynom. V roku 1994 nasledovalo Rakúsko a Nemecko so zákonnými zákazmi zverejňovania takýchto tvrdení (§ 130 ods. 3 Trestného zákona (StGB) stanovuje za takéto vyhlásenia až 5 rokov väzenia).

Švajčiarsko v roku 1995 prijalo aj zmeny a doplnenia článku 261, ktoré zakazujú verejné popieranie vyvraždenia miliónov Židov plynom Nemeckom.

Španielsko nasledovalo s príslušnými zákonmi v roku 1996 (článok 607).

Nemecký zákon o nepremlčateľnosti genocídy považuje vyvraždenie 27 miliónov sovietskych ľudí za menej utrpenia ako vyvraždenie 6 miliónov židovských ľudí, pretože vojna proti Sovietskemu zväzu sa v ňom nepovažuje za genocídu.

Zákon nemeckého Bundestagu z roku 1999 o postavení pamätníka holokaustu v Berlíne sa zameriava výlučne na židovské obete národného socializmu. Zákon banalizuje zamlčaním plánovanej vraždy napr. 27 miliónov sovietskych osôb (Hitler plánoval vyvraždiť 30 miliónov), 18 miliónov osôb nemeckého pôvodu (George Clemenceau: “Na svete je 20 miliónov Nemcov priveľa“), z ktorých asi 12 miliónov nevolilo ani nepodporovalo Hitlera, 6 miliónov Poliakov, 500 000 osôb sintsko-rómskeho pôvodu, 100 000 osôb s postihnutiami (hendikepovaných osôb), komunistických osôb v Nemecku a západnej Európe a homosexuálnych mužov rozsah zločinov národného socializmu.

Druhý vatikánsky koncil (1961, autor) nielen odsúdil akýkoľvek antisemitizmus, ale tiež zdôraznil, že Božia zmluva so židmi trvá. To je aj platné protestantské učenie.”[17] Po schvaľujúcej zmienke o diskriminácii nežidov zo strany pápeža Jána XXIII. ” otvorene […] pre všetkých bez rozdielu, predovšetkým pre židovských bratov” (zvýraznenie autor) v roku 1987 sa k židom oficiálne obrátil pápež Ján Pavol II: “Ste našimi privilegovanými bratmi, a v istom zmysle by sa dalo povedať, že ste našimi staršími bratmi“.[18] Ani dnes nie sú podľa toho nežidovskí obyvatelia sveta spojení s Bohom. Pápež Ján Pavol II. na jeseň roku 1997 vyhlásil: “Izraelský ľud je ľudom Božím, je vyvoleným národom. To je nadprirodzený fakt.”[19] Aj islamský Korán predstavuje židovský národ ako osobitne spriaznený s Bohom: 2. súra 40 – 41: “Deti Izraela, pamätajte na moju milosť, ktorou som vás obdaroval, a zachovávajte moju zmluvu a ja zachovám zmluvu s vami… 47. Deti Izraela, pamätajte na moju milosť, ktorou som vás obdaroval, a že som si vás obľúbil nad celú zem.[20]

Tieto právne preferencie ukazujú, že svetskí a duchovní vládcovia v mnohých krajinách boli pod rozhodujúcim prožidovským vplyvom, a to aj v čase vražedných akcií proti židovskému národu.

Zdroje:​

Titulný obrázok: Kamenná tabuľa s vytesanými privilégiami pre židovských obyvateľov v kolínskej katedrále, “Kölner Judenprivileg

  1. Marcus R. Antisemitizmus v helenisticko-rímskom svete:64
  2. Marcus R. Antisemitizmus v helenisticko-rímskom svete:66
  3. Marcus R. Antisemitizmus v helenisticko-rímskom svete:65-66
  4. Thorwald J. Korenie. Sága o Židoch v Amerike. Mníchov: Droemer Knaur Verlag Schoeller & Co., 1978:24
  5. Thorwald J. Korenie. Sága o Židoch v Amerike. Mníchov: Droemer Knaur Verlag Schoeller & Co., 1978:28
  6. Thorwald J. Korenie. Sága o Židoch v Amerike. Mníchov: Droemer Knaur Verlag Schoeller & Co., 1978:28, 29
  7. Thorwald J. Korenie. Sága o Židoch v Amerike. Mníchov: Droemer Knaur Verlag Schoeller & Co., 1978:34
  8. Thorwald J. Korenie. Sága o Židoch v Amerike. Mníchov: Droemer Knaur Verlag Schoeller & Co., 1978:40
  9. Thorwald J. Korenie. Sága o Židoch v Amerike. Mníchov: Droemer Knaur Verlag Schoeller & Co., 1978:133
  10. Grabowsky, A. Privilégium Fridricha Barbarossu pre Židov vo Wormse (1157). Z: Práca s prameňmi, in: historicum.net, URL: 05.05.2009. http://www.historicum.net/no_cache/persistent/artikel/5029/
  11. Lateránsky koncil 1215, zákaz úrokov pre kresťanov.
  12. Brisch C. Geschichte der Juden in Cöln und Umgebung, Bd 1. Mülheim/Rh. 1879:87-8 || ab. Židovské práva na kameni. Kölnische Rundschau 01.08.1981:15.
  13. V roku 1937 ho Paul Clemen reprodukoval s úplným textom v inventárnom zväzku katedrály. V rokoch 1963/64 bola existencia tejto kamennej zmluvy utajená na výstave “Monumenta Judaica”.
  14. Privilégium Kalisch 1264
  15. Lex Cremieux
  16. Čierna kniha 1934:22
  17. rn. Cirkevná encyklopédia. Judaizmus. Kölnische Rundschau. 05.08.2005:2
  18. Lorenz A. Obnoviť tvár zeme. Mníchov 2011:46,48
  19. Kardel H, Kappler A. Marcel Reich-Ranicki. Eichmann von Katowice. Hamburg, 1998:18
Publikácie Tureckej náboženskej nadácie. Milostivý Korán. Pôvodný text s nemeckým prekladom. Edícia: H. Achmed Schmiede. Preklad Max Henning. Ankara/Turecko 2002:8. ISBN 975-389-053-2 02.06 Y.0005.33
 
Poprosím každého najprv si prečítať tento Udov príspevok. Alebo aj ďalšie.
Ak by sme vychádzali čisto z toho, že naozaj aj mnoho ľudí čo sa zaujíma o KSB, prechádza od jedných autorít k druhým. Tak asi niet sporu, že mnohí za takú KSB autoritu majú Pjakina.
Pamätám si presne aká senzácie bola, ten jeho rozhovor pre českého moderátora. Popolvár to krásne rozobral. A mne na základe postrehov Joxa, Popolvára a Uda trklo, že nikto v žiadnom komentáre sa neohradil alebo nenaštval, že Praha je židovské okultné centrum. Normálne mi to príde ako tichý súhlas, (hrdosť?), že Praha je centrom riadenia. No je to okultné židovské (podľa Pjakina) centrum!!!

Ja mám Prahu rád, je to krásne mesto, ide o to, kto si to tam osedlal. Kedy sa začne v ČR riešiť toto? Vôbec som nezaregistroval od českej komunity otázku "Čo s tým?" alebo ak to nie je pravda, tak konfrontovať ho. Takto mi príde, že to nikomu (nahlas) nevadí.
Ani neviete Um, ako veľmi ma Popolvárovo pomenovanie toho, čo sa opakuje stále dokola a predsa - nikto sa nad tým poriadne nezamyslel, dostalo. Pohybujem sa v prostredí Česko - Slovenskom prakticky celý svoj život a otázka v čom sa ako národy líšime a prečo, ma veľmi zaujíma... Popolvárovo pomenovanie bolo ako blesk z čistého neba, možnosť pozrieť sa na nezodpovedané otázky trochu inou optikou. O inom ale chcem v tomto mojom príspevku písať. Rozobrali sme film CPPC ale chýbal mi pohľad tých, ktorí sa pohybovali blízko alebo sa filmovania zúčastnili, ďalej zhodnotenie filmu odborníkmi. Prečo bol film vytvorený, aká bola úloha Wericha atd. Pretože náhľadom do historie filmu sa otvorili ďalšie témata, položila by som otázku na ďalšie "bádanie" teraz takto - Kto bol Jan Werich? Čo svojou tvorbou sledoval, ako posobil na povedomie národa, čo bolo jeho úlohou od jeho kurátorov v českej - československej spoločnosti? Kto boli jeho kurátori?
Najdoležitejšou osobou filmu Císařův pekař... bol Jan Werich. V detstve a na celý život ho ovplyvnil nemý film Golem od Paulla Wegenera z roku 1920. Ďalším dielom, ktoré malo na malého Jana Wericha vplyv bola knižka pre deti Malý Bosco, plná kúzelníckych trikov, tajomstva a mágie. V r. 1931 s Jiřím Voskovcom napísal Jan Werich Golema pre Osvobozené divadlo. Na jeho základe chceli spracovať toto téma pre zahraničný trh a tak sa presadiť vo svete. (zdroj Ondřej Suchý). Povod filmu Císařův pekař v revue Osvobozeného dvadla Golem potvrdzuje aj filmový historik Ivan Klimeš, sú tam niektoré dejové, situačné aj ideologické väzby, V polovici 30.tych rokov V a W spolupracovali na príprave filmu Golem, ktorý sa mal natáčať v Prahe v režii Juliena Duviviera, ten ale neakceptoval ich skoro hotový scenár, pretože uprednostňoval romantické pojatie pred parodickým (Le Gollem Julien Duvivier, 1936). Téma Golem bolo oživené na počiatku 50. tych rokov. Povodná predloha bola aktualizovaná, Golem už neni domácim sluhom ale je to hrozba ničivej sily v dobe, keď svet riešil čo buude ďalej po zvrhnutí atomovej bomby na Hirošimu a Nagasaky. To bola "aktuálna medzinárodne politická dimenzia filmu. V rovine domácej politickej scény je doležitý doraz na roľu ľudového vodcu, ktorý si vie so všetkým rady, čo Werich svojou osobnosťou a herectvom dokonalo stelesňoval".
Réžiu filmu Císařův pekař - Golem Werich ponúkol Jiřímu Krejčíkovi. Okrem toho, že bol hercom v hlavnej roli filmu, bol Werich aj šéfom výrobnej skupiny, niečo ako producent. Film bol na vtedajšiu dobu veľmi nákladný, boli pochybnosti, či vobec film vo formáte veselohra bude stáť za to. Bol to krásny, farebný, nákladný reprezentatívny film, ktorý sa príliš nehodil do západoeurópskeho formátu, čerstvo zoštátnená kinematografia sa však chcela prezentovať v západnom svete jednak ako kinematografia vyspelá a za druhé ako kinematografia, ktorá žije a tvorí v slobodnom svete, aby sa popreli fámy, že komunizmus je totalitná ideológia, ktorá bráni ľuuďom vo slobodnej tvorbe (zdroj Ivan Klimeš). Werich tu zafungoval ako slobodný tvorca, ktorý paradoxne spracováva židovskú látku v dobe, keď posiluje antisemitizmus. Ten film mal niekoľko propagandistických funkcií smerom na západ. Aby sa ten projekt priblížil distribučnému formátu na západe bola vytvorená jednodielna verzia The Emperor and the Golem, ktorá sa potom uvádzala v zahraničí, vypadli z nej niektoré ideologické pasáže, aby bol film stráviteľnejší pre západ. Povodne bola premietaná (aj v Československu po niekoľko desaťročí) len zostrihaná jednodielna verzia bez piesne "Ten dělá to a ten zas tohle" (údajne, túto pieseň nemal Werich rád, bol na ňu alergický). Pre západ je golemovské téma veľmi atraktívne, jednak je veľmi spojené s židovskou Prahou, čo v 50.tych rokoch nikto v tej oficiálnej kultúre československej nezdorazňoval, avšak židovská Praha pre svet znamenala niečo podstatného. Potom je tu ten moment, že išlo o Rudolfínsku dobu, čo je ďalší zaujímavý moment pre zahraničie.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Zz5RulQeNPk&t=3s

Paradoxov okolo Wericha je viac Werich strávil vojnu za oceánom, pri filmovaní bol krytý ministrom Václavom Kopeckým, to bolo úplné výsostné postavenie,
"Režisér Frič, než se stal režisérem filmu sám, byl jmenován ministrem předsedou zvláštní komise ustanovené ministrem na sledování natáčení filmu. Jan Werich a Jindřich Krejčík nenalezli k sobě žádoucí tvůrčí vztah". Jiří Krejčík bol z filmu odvolaný, (údajne bol film už značne rozpracovaný) a povolaný bol režisér Frič, Werichov kamarát. ten preobsadil niektoré role (Ďalšie natáčanie odmietol herec Karel Höger. Zmena nastala aj v roli Sirael (novo Nataša Gollová) a v roli jedno z radcov (novo Oldřich Lipský)). Werich uviedol, že Krejčík nepochopil jeho herecký štýl. Karel Höger napísal režisérovi Krejčíkovi dopis: "Těšili jsme se, že budeme hrát s Werichem, individualitou, na jeho dar optimismu. Spatřovali jsme veliké plus, že budeme pracovat s Vámi...Shodli jsem se na zvláštním stylu, který měl film mít, stylu který předpokládal kromě technické virtuozity jasné porozumění vnitřnímu obsahu díla. Lituji, že nám Werich svůj umělecký záměr nerozvinul. ...Metoda improvizace se Werichovi na císaře hodila velmi dobře, ale selhala na Matějovi. Werich se uchýlil v Matějovi ke vnější charakteristice. Werich nemyslel, necítil, nejednal jako Matěj". Mám z toho taký pocit, že o budovateĺskú agitku šlo až v druhom pláne. Pretože Werich mal hlavné slovo pri tvorbe filmu a prvoradá bola produkcia pre západné zahraničie, zdá sa mi, že cieľom bolo ukázať, že aj "Matej"dokáže spoločnosť doviesť kam je správne treba, možno vysielanie určitého signálu ďalšieho vývoja spoločnosti. Ohľadom egregorov netrúfam si presne pomenovať, ale domnievam sa, že ten kolektívny budovateľský egregor nebol cieľom diela. Dala som odkazy na niektoré mená, videa s nimi sú po uvedení do vyhĺadávača Císařúv pekař a meno odbornníka - dohľadateľné. Videá vznikli už pred 11 rokmi, plne zverejnené boli až pred 3 rokmi, všetky (hm - ďalšia otázka). Ešte pridám jedno video z tejto série, dohĺadala som až teraz: Císařův pekař: Legenda stále živá
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=4_PnFCYAWwg
...ešte pridám tento príspevok k filmu, pretože je v ňom veľa múdrych myšlienok, aspoň teda pre mňa
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=fRkgtcJ_wz8
 
Naposledy upravené:
Jak už bylo předesláno výše, ďábel je skryt v detailech. Matěj Kotrba.
Z Wikipedie: Matěj je mužské křestní jméno. Původně hebrejské jméno (hebrejsky מתתיה, Matitja nebo מתתיהו, Matitjahu) znamená „Hospodinův dar“, proto se někdy překládá jako Božidar či Theodor. Jakého pak boha byl Matěj Kotrba dar? JHVH, boha krve a smrti, židovského boha.
Kotrba je slovo používané v hovorovém českém jazyce, expresivní výraz, pro slovo hlava.
Závěr. Matěj Kotrba (Marx Karel) je po určitý čas ustanoven tím, kdo má být v očích lidu hlavou židovských okultních sil, na čas svázaných řetězy, a poskytující manu-chléb, materiální zabezpečení. Ale Člověk je nejen chlebem živ.
 
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom