2023 slov

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Popolváre - tos ty sám dával dohromady? No... jako bys seděl na trojnožce v Delfách = hulil u toho hodně silný matroš.
Promiň - nejde mi s tím naložit jinak.
Začnu hned u začátku, kde popisuješ, jak se KSB šířila. Jediná správná osoba tam byl jmenovaný Hox. Pokud mě paměť neklame, byl to on, kdo pro komunitu Levanetu objevil Petrova. Později i materiály Mrtvé vody - a to, myslím, již za pomoci Taura.
První informace z Petrova jsem na Zvědavce "zanášela" já. Překvapen? Můžeš být, ale je to tak.
Lidé jak Udo, Kysučan - na ty jsem upozornila Hoxe já, protože jsem tyto diskutující znala ze Zvědavce. A na Leva vyvstal problém s překlady. Bylo nás velmi málo ruštinářů a co se mě týká - já byla schopná překládat články od VP SSSR, ale ne odborné texty typu Mrtvá voda.
A Pjakin? Toho pro komunitu objevil Taurus a střídavě jsme ho překládali spolu - jak kdo se toho chopil. Jen do diskuse, stručný obsah do komentáře. No a pak jsem si všimla skvělé práce paní Ireny, která začala překládat pro Outsidermedia.
(I zde jsem si chodila číst a dokonce jsem si se dvěma členy i psala = vyměňovala zkušenosti. Dodnes si těch stránek velmi vážím.)
Hoxe jsem tedy nasměrovala na Irenu - a je z toho spolupráce přes mnoho let.
Tolik k šíření KSB.

Dál - jestli dobře chápu - opisuješ "příběh", kde židovský egregor usiloval o převzetí řízení KSB a to v podobě tohoto článku a podpisu "VP ČSR". Takováto spekulace chce už doopravdy silný žaludek.
Zvláštní, že se mi okamžitě vybavila situace před desítkou let dozadu - na první Vodě.
Tehdy velmi ochotná slovenská skupina nabídla Hoxovi pomoc v tom, že obstará virtuální prostor = server a stránky. Dopadlo to tak, že mu tato skupina chtěla nakonec celé stránky sebrat a to včetně všech tam uveřejněných materiálů a překladů. Stalo se to. A komunita se vracela zpět na Leva...
A víš, co je nejzvláštnější? Že důvodem k rozkolu byla - jako tady - "národovecká notečka" a k tomu Tisův motiv jako motiv slovenského národního hrdiny. A samozřejmě - "český útlak". Úplně stejné to tehdy bylo.
Takže:
- mám tisíc důvodů se domnívat, že je toto ten skutečný scénář, kterým se jistá a velmi neúspěšná skupina snaží převzít velení i zde.
A pro tebe přidám, že ten scénář je velmi ubohý a tebe nehodný.
Ako sa k nám dostala KSB (dopodrobna)!

Zdroj: https://youtu.be/M1Ov7swFbL8?si=kf0XYIr8QNQ2T-5W&t=372

Viac dielov je tu:
 
Ľudia, nebláznite.
Ak by som mal charakterizovať, čo sa tu zase spustilo, tak by to bolo - jako malé děti...
Veľmi málo naozaj konštruktívnych príspevkov, zato veľa pocitov ublíženosti na oboch stranách. ďakujem @popolvárovi, ktorý ako jediný sa pokúsil konštruktívne hľadať príčiny toho, čo spomínal pjakin a toho, čo aj tu vidíme. A namiesto debaty o tom, ako doplniť jeho analýzu, upresniť, a vziať si ponaučenie, sa tu len hádate. Ja osobne v tejto téme už nemienim pokračovať tu na fóre, budem to radšej riešiť osobne a pracovne (v zmysle KSB) medzi oboma národmi.
 
Přestože neznámé "vedoucí autority" kolektivu VP SSSR
Zaznobin, Velicko, Jefimov. Daval som to sem s podpornymi citaciami Velicko ma znacku, Jefimov potvrdil, ze oni traja to rozbehli (a Jefimov napisal moj oblubeny Gambit). Dalsi sa potom pridavali, ale zakl. aut. kolektiv boli tito traja.
 
Boh je večný, nemá začiatok ani koniec
boh je ahsolútna moc, všetko mu je podriadené a zákony vytvára pre druhých, on sám je zákon
boh je vo všetkom a všetko je v bohu je Všejediné
boh je jediná skutočná existencia a my sa zrkadlíme v jeho mysli
nie je nič, čo by boh nestvoril
prezentuje svoju múdrosť lásku a dobrotu, keď tvorí
boh nám dal svedomie, tvorivý potenciál, rozlíšenie, aby sme si mohli vybudovať božie kráľovstvo na zemi
Dobre, takze máme jasno v tom:
- existuje Boh? ☆
- čo je to Boh? ☆
- aký je jeho zámer ☆ s tym, že ten obraz Božieho kráľovstva je kľúčový. Čo je to?
- ako môžem zistiť, aky je môj zmysel existencie, zaleží na zodpovedani pre seba co najsiršie toho obrazu, čo je Božie kráľovstvo
- ako zistim, ze som na spravnej ceste?

Treba už len dopilovať odpovede na tieto hrubo vyznačené otázky.
 
Dobre, takze máme jasno v tom:
- existuje Boh? ☆
- čo je to Boh? ☆
- aký je jeho zámer ☆ s tym, že ten obraz Božieho kráľovstva je kľúčový. Čo je to?
- ako môžem zistiť, aky je môj zmysel existencie, zaleží na zodpovedani pre seba co najsiršie toho obrazu, čo je Božie kráľovstvo
- ako zistim, ze som na spravnej ceste?

Treba už len dopilovať odpovede na tieto hrubo vyznačené otázky.
Ano, souhlasím toto jsou ty důležité otázky, na kreré je třeba hledat odpovědi. A právě v těchto tématech poskytuje KSB podnětnou inspiraci. V KSB se totiž k těm tématům přistupuje nezaujatě a to přináší ovoce. Oni autoři těch materiálů zjevně usoudili, že se musí držet za každou cenu pravdy tak, aby se vyhnuli konstrukcím různorodých iluzí. A na druhou stranu, že bude přínosné všemožné ty iluze popsat, nasvětlit a tím pomoci uvědomit si jejich často zhoubnou podstatu, V duchu již notoricky známého pořekadla:
Mnohé věci se jeví být nepochopitelné, což ale není důsledek slabosti našeho rozumu, nýbrž jen skutečnosti, že nezapadají do okruhu našich pojmů. A proto je třeba rozšiřovat si okruhy pojmů a zyšovat svou míru chápání. A tady platí další poučka: Každý v míře svého chápání pracuje na sebe a v míře svého nechápání na ty, co chápou více.

KSB chápe Boha jako nejobjemnější proces řízení, v němž se vše odehrává. A tento proces jako každý proces řízení má své cíle.
Pokud je to takto, pak odpověď na první dvě otázky je zřejmá.
Ano, Bůh existuje, neboť on je Všedržitelem a vše se děje v něm.
Co je to Bůh? Bůh je hierarchicky nejvyšší lépe nejobjemnější řízení do něhož jsou vloženy hierarchicky nižší procesy. A to celé spěje k cili. A jaký je ten cíl? To je opravdu klíčová otázka. KSB považuje Boha za čistě rozvojou strukturu v duchu: Vše se děje tím nejlepším možným způsobem v závislosti na úrovni mravnosti. Tedy Bůh je dobrý a toto dobro je soběstačné. Ale nějak přesně definovat obraz božího království na Zemi. To asi nebude možné. Zatím jsme spíš ve fázi, kdy identifikujeme ty slepé cestičky a snažíme se je označit, abychom do nich opakovaně nevstupovali. Jen jaksi někdo ty značky strhává a tak se v mnohém točíme v kruhu.

Také zavedení mezně zevšeobecňujícího pojmu Matérie-Informace-Míra v KSB se ukazuje být inspirativní. Umožňuje rozlišovat procesy v té celkové hierarchii. Dalším důležitým pojmem je Úplná funkce řízení. To je čistá forma, podle níž se řídí všechny procesy. Tzn. že i Bůh sám je v podstatě realizovanou ÚFŘ. Zjednodušeně: Jemu tlačí na psychiku skutečnost, že by se poznal a poznával sáme sebe napřímo. To vyvolává jeho potřebu řídit v tom smyslu. Že on je všemocný a dokonalý a on tedy musí stvořit něco co mu bude jakoby odcizené a při tom bude mít možnost (vlastně nutnost) se k němu vrátit, ale již to nebude přímá cesta. Takto dojde ke znovuustavení jednoty skrze něco již té původní jednotě odcizeného. Proto v KSB je definován lidský stroj psychiky v duchu: člověk je a má být náměstkem Boha na Zemi a svým úsilím má vědomě přispívat k vybudování království božího na Zemi. To znamená pomáhat božímu Záměru. Ovšem ne jen jako jednotlivec, nýbrž zejména jako Soubornost. Tedy každý realizuje svou konkrétní misi, ale celkově ty mise jsou vzájemně sladěné jak horizontálně, tak vertikálně a to jak v cílech, tak v prostředcích. A to není nějaká redukce, naopak v tomto pojetí realizuje každý své maximum.

K tomuto tématu doporučuji klasické dílo ruské/světové literatury M.A.Bulgakov - Mistr a Markétka. V tomto díle je schéma Boha a zejména jemu podřízené struktury Ďábla velmi názorně a obrazně uchopeno. I s ohledem na konkrétní dějinné období v Rusku v minulém století 20-30 léta. Také leccos o strukturách nadnárodního řízení a jejich metodách je v tom díle naznačeno. Když už se tu probírají ty matrice, tak v tomto díle je jich přítomna celá řada. Taková perlička Bulgakov cca před sto lety předpověděl složení Fialovy vlády (4+1) - Wollandova svita. A buď předpověděl, nebo se stal inspirací názvu Apollo - tv show znázorňující opakovanou výpravu na měsíc, když pojmenoval v klíčové scéně v kapitole Odhalení černé magie přednostu akustické komise jako Arkádije Apollonoviče. Ale to jsou skutečně jen drobnosti. Dalekosáhlejších modulů je v tom románu přítomna celá řada. Nechci zde těm, kdo to ještě nečetli spojlerovat :)

ako zistim, ze som na spravnej ceste?
Zde bych si vzal na pomoc také to, s čím přišla KSB. Životu adekvátní chápání Boha je základ. Pokud Boha chápeme ve výše naznačeném duchu jako všímprostupující proces realizace dobra, pak to vede i k tomu, že Bůh komunikuje s každým jedním osobně skrze jazyk životních okolností (jak vnitřně, tak vnějškově) a tato komunikace, tento informační kanál by měl být základem rozhodování a směrování na úrovni individuálních misí. Samozřejmě je tu problém, že v DE se páni biblického projektu důsledně soustředili na to, ten každého přímý kanál k Bohu přerušit a nebo ho různorodě zkreslovat. Ať již překrucováním podstaty pravého Boha, jak říká vždy Jefimov, který existuje, nebo různorodým přeplňování vědomí všelijakými nesmysly (rádiem a televizí počínaje, různorodými drogami konče).
 
To je o roce 2011, 2012? Pochybuju.
Čti, co píšu. Překlady udovi nikdo neupírá.
Lin ani ja ťa už nechápem, dávam ti video kde sa to do podrobna rozoberá, že zo Zaznobinom boli v kontakte na úrovní katedry STU už v devedesiatych rokoch a prvé preklady začali tuším v 1997. A ty mi na to odpovedáš 2011, 2012??? Wtf.
 
Kromě toho není samostatné provádění psychofyziologických cvičení podobného druhu bez kontroly a pomoci ze strany zkušenějších lidí pro psychiku bezpečné: „jogíni samouci“ tvoří jednu ze skupin pacientů v psychiatrických nemocnicích.
Dodám k tomu, že hlavný pilier KSB je pochopenie všetkých procesov najmä z mravného hľadiska a v rozlíšení "to, nie to". Svetonázorovo-informačný rozvoj jednotlivca musí prebiehať v súlade s jeho mravno-etickým rozvojom. Ak nie, z jednotlivca sa stáva v lepšom prípade manipulátor, v horšom prípade skončí na psychiatrii alebo zomrie. Ak sa jednotlivec správne, v súlade s Bohom, vyvíja na svojej mravno-etickej úrovni, tak žiadnu "jógu" ani "nadprirodzené schopnosti", okultizmus a podobne nepotrebuje používať. Je v súlade s mravno-etickou zložkou Života, ktorou sa riadi ako keď sa cestovateľ riadi kompasom.

Po prečítaní diskusie mi napadlo spojenie: "biorobot naprogramovaný KSB". Na KSB treba dozrieť, pretože pri nezrelej psychike sa z nej stáva "program/ideológia" pre jednotlivca.
 
A právě v těchto tématech poskytuje KSB podnětnou inspiraci
V čom?
Oni autoři těch materiálů zjevně usoudili, že se musí držet za každou cenu pravdy tak, aby se vyhnuli konstrukcím různorodých iluzí.
Preco by mali robit konštrukty iluzií? Nerozumiem tomu, prečo by sa nemali drzat pravdy. Aj ked oravdanje popis deja z pohľadu popisujuceho.
A na druhou stranu, že bude přínosné všemožné ty iluze popsat, nasvětlit a tím pomoci uvědomit si jejich často zhoubnou podstatu, V duchu již notoricky známého pořekadla:
Mnohé věci se jeví být nepochopitelné, což ale není důsledek slabosti našeho rozumu, nýbrž jen skutečnosti, že nezapadají do okruhu našich pojmů.
Popsat vsemožné iluze? Nie je lepšie popisovat istinu vecí?
A cez istinu vecí sama podstata zla bude ukázaná?
To porekadlo vami citované ma uplne iny význam. Nie je jeho cieľom poukazovať na zlo, ale jehoncieľom je zmenit algoritmickú vybavu človeka. Pretože je o algoritmoch v hlave, ktoré dokážu rozpoznať vzorce dejov, takzvane matrice (a priradit im nazov alebo len popis) a tym pochopit dej viac....
A proto je třeba rozšiřovat si okruhy pojmů a zyšovat svou míru chápání. A tady platí další poučka: Každý v míře svého chápání pracuje na sebe a v míře svého nechápání na ty, co chápou více.
Rozsirovat si pojmy áno, ale len v ramci zvyšovania chápania, inak je to memorovanie sa encyklopedii bwz moznosti spajania pojmov, vid dnesny typ vyuky a vedy vo vseobecnosti v davielitarnej spolocnosti.
A vami citavane porekadlo popisuje davoelitarnu spolocnosť, ktora je presne takto nastavena.
KSB chápe Boha jako nejobjemnější proces řízení, v němž se vše odehrává. A tento proces jako každý proces řízení má své cíle
Boh je proces riadenia? Ano objekt ani subjekt, proces? Asi nie
Ano, Bůh existuje, neboť on je Všedržitelem a vše se děje v něm.
Co je to Bůh? Bůh je hierarchicky nejvyšší lépe nejobjemnější řízení do něhož jsou vloženy hierarchicky nižší procesy
A ako by ste vysvetlil obraz za touto vetou? najvyssie lepsie najobjemnejsienriadenie do ktoreho su vlozene hierarchicky nizsie procesy?
Wste raz Boh je proces?
Ale nějak přesně definovat obraz božího království na Zemi. To asi nebude možné
Dostali sme sa ku koreňu veci. Viete, existovali takzvani proroci. Co boli proroci? Proroci boli ľudia, ktorí dokazali pochopit objemnejšiu čast mozaiky a tiez túto nasledne interpretovať ľuďom okolo seba. Oni nedokazali definovat tento obraz?
My to nedokázeme? A preco by sme nemali taketo nieco dokazať.
Treba si to len želat, takto si vy konkretne u seba ten proces zablokujete, no to neznamena, ze u druhych nie je tento proces možny.
A kedže Boh je vseveduci a vsemocny, tým, že mu odopierate možnost dat Ľuďom rozlíšenie toho, co je Božie Kráľovstvo, hovoríte, ze vsemocny nie je. Ani vsedrziteľ.
Nemôže byt aj to aj to.
Zatím jsme spíš ve fázi, kdy identifikujeme ty slepé cestičky a snažíme se je označit, abychom do nich opakovaně nevstupovali. Jen jaksi někdo ty značky strhává a tak se v mnohém točíme v kruhu.
Takže v podstate hovorite,.že Boh je psychopat, ktorý si nastavi cieľ, aby ľudstvo kračalo ku Boziemu kraľovstvu, nasledne nedovoli ľudstvu vediet, co to vlastne je a zaroveň dovolí ľudstvu vidiet len vsetko negativne aby sa tomu vyhlo a nič pozitivne z matrice Božieho kráľovstva?
Také zavedení mezně zevšeobecňujícího pojmu Matérie-Informace-Míra v KSB se ukazuje být inspirativní.
V čom? medzne zovseobecnujuci pojem je čo? MIM je proces a nazov MIM je popis toho procesu, respektive procesov vo vnútri človeka a jeho interakcii do vnutra a navonok.

Takže dalej nebudem stracať čas. Rozhodol som sa debatu vziať na prvý prioritu ZPR preto, aby sa ukazalo pochopenie procesov, po "hubovej polievke" zúčastnenymi.

Ja som prvu prioritu vysvetlil svojimi slovami. Ako to dopadlo, moze forum posudit same.
 
Zaznobin, Velicko, Jefimov. Daval som to sem s podpornymi citaciami Velicko ma znacku, Jefimov potvrdil, ze oni traja to rozbehli (a Jefimov napisal moj oblubeny Gambit). Dalsi sa potom pridavali, ale zakl. aut. kolektiv boli tito traja.
Zaznobin snad ano, ale Veličko a Jefimov se přidali později. Proč křivdíš těm, a mlčíš o nich, co skutečně k zakládajícímu kolektivu patřili?
Slova Lin mohu potvrdit, skutečně byla u počátků KOB na Leva-netu. Leva-net, protože to skutečně začalo Leva-šovem, SAV. Proč jsi na Lin takový zlý?
Lidé se Tě budou bát a nebudou se s Tebou bavit, proč s nimi jednáš povýšeně?
 
Naposledy upravené:
Zaznobin snad ano, ale Veličko a Jefimov se přidali později. Proč křivdíš těm, co skutečně k zakládajícímu kolektivu patřili?
Slova Lin mohu potvrdit, skutečně byla u počátků KOB na Leva-netu. Leva-net, protože to skutečně začalo Leva-šovem, SAV. Proč jsi na Lin takový zlý?
Lidé se Tě budou bát a nebudou chtít se s Tebou bavit, proč se s nimi jednáš povýšeně?
Lin bola sucastou zakladajuceho kolektivu VP SSSR? @Um @jardob @Jura @JS chalani už by možno stačilo s tymito ChatGPT blbosťami, kde my hovorime o.niecom a tuto kolegovia melu úplne od veci.....
 
Zaznobin snad ano, ale Veličko a Jefimov se přidali později. Proč křivdíš těm, co skutečně k zakládajícímu kolektivu patřili?
Slova Lin mohu potvrdit, skutečně byla u počátků KOB na Leva-netu. Leva-net, protože to skutečně začalo Leva-šovem, SAV. Proč jsi na Lin takový zlý?
Lidé se Tě budou bát a nebudou chtít se s Tebou bavit, proč se s nimi jednáš povýšeně?
*jardob* časť textu odstranená, ktorá bola iba zbytočným útokom a rozoštvávaním.

A ty netrep.
KSB/DVTR začala na Slovensku na prelome rokov 1997/98. Zhruba od roku 2006 sme sa ako Slováci (áno, zriedka aj niekto z Čiech) stretávali a diskutovali na zvedavec.org a ďalśích fórach i osobne a robili prvé zhrnutia a preklady. Leva-net sme začali robiť s Hoxom až niekedy okolo roku 2012, keď sme pokecali, ako došiel raz pozrieť myslim na zvedavec, alebo kde to bolo
 
Naposledy upravené:
Nezastávam sa ho, ale on nehovorí nič také, že lin bola súčasťou VP ZSSR.
Slova Lin mohu potvrdit, skutečně byla u počátků KOB na Leva-netu. Leva-net, protože to skutečně začalo Leva-šovem, SAV.

Takže ja o VPSSSR a tuto anjusko o tom, ze lin niekde bola.
@jardob sielnsom na 1. prioritu, diskutujuci sa ukazali ako nechapajuci a co prislo? Utok na mna v osobnej rovine.

Proč jsi na Lin takový zlý?
Lidé se Tě budou bát a nebudou chtít se s Tebou bavit, proč se s nimi jednáš povýšeně?

Paci sa. A toto je treba stopnut, lebo toto je jednoznacne reakcia na prvu prioritu.
 
Naposledy upravené moderátorom:
Zaznobin snad ano, ale Veličko a Jefimov se přidali později. Proč křivdíš těm, a mlčíš o nich, co skutečně k zakládajícímu kolektivu patřili?
Slova Lin mohu potvrdit, skutečně byla u počátků KOB na Leva-netu. Leva-net, protože to skutečně začalo Leva-šovem, SAV. Proč jsi na Lin takový zlý?
Lidé se Tě budou bát a nebudou se s Tebou bavit, proč s nimi jednáš povýšeně?
Prepáč, ale nikto z nás reálne nevie, kto všetko bol reálne zakladajúcim členom VP ZSSR. Nemáme tam insidera a oni túto informáciu neprezradili, ak sa nemýlim. Máme len indície a to je všetko. Ono aj na ruskej scéne existovali hádky kvôli zásluhám toho a onoho. Jedni sa zastávali Zubova a nadávali na Zaznobina, ďalší sa zastávali Zaznobina a nadávali na Velička.
Toto je rozdeľuj a panuj. Preto by bolo rozumné v tejto téme nepokračovať. Nemáme si to ako overiť, kto bol na úplnom začiatku ruského autorského tímu. A nechcem, aby sa tu ľudia o tom dohadovali.
 
V čom?

Preco by mali robit konštrukty iluzií? Nerozumiem tomu, prečo by sa nemali drzat pravdy. Aj ked oravdanje popis deja z pohľadu popisujuceho.

Popsat vsemožné iluze? Nie je lepšie popisovat istinu vecí?
A cez istinu vecí sama podstata zla bude ukázaná?
To porekadlo vami citované ma uplne iny význam. Nie je jeho cieľom poukazovať na zlo, ale jehoncieľom je zmenit algoritmickú vybavu človeka. Pretože je o algoritmoch v hlave, ktoré dokážu rozpoznať vzorce dejov, takzvane matrice (a priradit im nazov alebo len popis) a tym pochopit dej viac....

Rozsirovat si pojmy áno, ale len v ramci zvyšovania chápania, inak je to memorovanie sa encyklopedii bwz moznosti spajania pojmov, vid dnesny typ vyuky a vedy vo vseobecnosti v davielitarnej spolocnosti.
A vami citavane porekadlo popisuje davoelitarnu spolocnosť, ktora je presne takto nastavena.

Boh je proces riadenia? Ano objekt ani subjekt, proces? Asi nie

A ako by ste vysvetlil obraz za touto vetou? najvyssie lepsie najobjemnejsienriadenie do ktoreho su vlozene hierarchicky nizsie procesy?
Wste raz Boh je proces?

Dostali sme sa ku koreňu veci. Viete, existovali takzvani proroci. Co boli proroci? Proroci boli ľudia, ktorí dokazali pochopit objemnejšiu čast mozaiky a tiez túto nasledne interpretovať ľuďom okolo seba. Oni nedokazali definovat tento obraz?
My to nedokázeme? A preco by sme nemali taketo nieco dokazať.
Treba si to len želat, takto si vy konkretne u seba ten proces zablokujete, no to neznamena, ze u druhych nie je tento proces možny.
A kedže Boh je vseveduci a vsemocny, tým, že mu odopierate možnost dat Ľuďom rozlíšenie toho, co je Božie Kráľovstvo, hovoríte, ze vsemocny nie je. Ani vsedrziteľ.
Nemôže byt aj to aj to.

Takže v podstate hovorite,.že Boh je psychopat, ktorý si nastavi cieľ, aby ľudstvo kračalo ku Boziemu kraľovstvu, nasledne nedovoli ľudstvu vediet, co to vlastne je a zaroveň dovolí ľudstvu vidiet len vsetko negativne aby sa tomu vyhlo a nič pozitivne z matrice Božieho kráľovstva?

V čom? medzne zovseobecnujuci pojem je čo? MIM je proces a nazov MIM je popis toho procesu, respektive procesov vo vnútri človeka a jeho interakcii do vnutra a navonok.

Takže dalej nebudem stracať čas. Rozhodol som sa debatu vziať na prvý prioritu ZPR preto, aby sa ukazalo pochopenie procesov, po "hubovej polievke" zúčastnenymi.

Ja som prvu prioritu vysvetlil svojimi slovami. Ako to dopadlo, moze forum posudit same.
Tiež som si všimol, že tael tam má nejaké nepresnosti, nedopovedanosti (t.j. odpovede, ktoré sú citáciami KSB, ale nie sú zanalyzované a preverené vlastným rozumom).

Ale napr. toto:
medzne zovseobecnujuci pojem je čo?
No to je výraz z hrubých kníh. To je, keď nejaký objekt alebo proces zovšeobecňuješ, stále viac a viac, až prídeš na hranicu zovšeobecnenia, a to je ten medzne/maximálne zovšeobecnený pojem.

Maximálne zovšeobecnenie objektívnej reality sa dá zhrnúť do pojmu "všetko".
Keď budem postupovať o stupeň späť, tak "všetko" možno rozdeliť na: Nestvorenú realitu (Boha) a stvorenú realitu.
Boha deliť nemožno. Preto pokračujem Stvorenou realitou.
Stvorenú realitu možno rozdeliť na tri nerozlučné prvky: Matériu+Informáciu+Mieru

Takže maximálne (medzné) zovšeobecnenie stvorenej reality je práve MIM.
 
Naposledy upravené:
Slova Lin mohu potvrdit, skutečně byla u počátků KOB na Leva-netu. Leva-net, protože to skutečně začalo Leva-šovem, SAV.

Takže ja o VPSSSR a tuto anjusko o tom, ze lin niekde bola.
@jardob sielnsom na 1. prioritu, diskutujuci sa ukazali ako nechapajuci a co prislo? Utok na mna v osobnej rovine.



Paci sa. A toto je treba stopnut, lebo toto je jednoznacne reakcia na prvu prioritu.
*jardob* editované

(***)
A zase to prevratili presne naopak, hoci dobre vedia, bo sme to tu neraz rozoberali.
Navyše aj Leva-net bol v podstate úplne posledný a ne prvý v tej dobe.
Leva-net bol proste koncom cca. ročnej etapy od roku 1997/98 a nie zaćiatkom.
(***)
 
Naposledy upravené moderátorom:
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom