2023 slov

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
namiesto debaty o tom, ako doplniť jeho analýzu, upresniť, a vziať si ponaučenie, sa tu len hádate.
Tie hádky slúžia na odvedenie pozornosti od tej analýzy, proste utopiť vlákno v hádkach. Druhou cestou zamedzenia doplnenia, spresnenia tejto analýzy, alebo dokonca úplného odhalenia, je jej spochybňovanie.
Je bežné, že, ak prihorieva, tak sa zmobilizujú proti zdroju ohrozenia daného egregoru jedinci, ktorí sú v nejakej miere pod jeho vplyvom. To sa zreteľne deje tu na stránke.
Ak však zareaguje egregor priamo, tak potom to je nie len o prihorievaní, ale je to zásah do čierneho. Priama reakcia bola hneď po zverejnení prvej časti.
Priama reakcia (to je nie sprostredkovaná skrze osoby ním ovplyvnené) je však vždy pre daný egregor ohrozujúca, pretože sa charakterom reakcie odhaľuje podstata egregoru, skrze tvár, jeho obraz, v tomto konkrétnom prípade “šemu” Golema…
Indíciou k podstate ”šemu” je brada Černomora, resp. “rastový hormón” tejto brady, čo sa v českom jazykovom prostredí prejavuje známou frázou “nedelat, ale vydelat”…
Vďaka tejto téme 2023 slov možno dôjde k preprogramovaniu tohto “šemu” Golema, alebo dokonca zničeniu, a vôbec nie čakaním na zásah Rusov, ale zásahom GP.
Tým nechcem vzbudzovať zdanie, že sa to vyrieší samo, zásahom napr. GP. Treba priložiť ruky k dielu.
 
Naposledy upravené:
Asi by stálo za dovysvetlenie alebo zhrnutie toho, ako to vlastne bolo s tým KSB v našom regione. Zrejme tu došlo k nedorozumeniu zo strany @Lin , pretože určité informácie jej asi neboli známe.

Niekedy v rokoch 2012-13 (ak je tam nepresnosť, tak ma opravte) sa dostala KSB aj na levanet. Bolo to tak, že Lin upozornila Hoxa na uda/luda a ďalších na Zvedavci, že je to zaujímavý človek, a tak sa s ním Hox skontaktoval, a potom prešli aj na levanet. Lin upozornila Hoxa podobne aj na Irenu z Outsidermedia, aj na Oracla, ktorý písal na Zvedavci.

To, čo nevedela (a popravde, ani ja som to nevedel), je to, že KSB sa šírila na Slovensku už od 1990-tych rokov. Že ľudo, ako vtedajší zamestnanec STU mal kontakty na Rusov a pracoval s nimi už vtedy. Že už vtedy sa robili nejaké preklady a brožúrky.
KSB/DVTR začala na Slovensku na prelome rokov 1997/98. Zhruba od roku 2006 sme sa ako Slováci (áno, zriedka aj niekto z Čiech) stretávali a diskutovali na zvedavec.org a ďalśích fórach i osobne a robili prvé zhrnutia a preklady. Leva-net sme začali robiť s Hoxom až niekedy okolo roku 2012, keď sme pokecali, ako došiel raz pozrieť myslim na zvedavec, alebo kde to bolo
Leva-net bol v podstate úplne posledný a ne prvý v tej dobe.
Leva-net bol proste koncom cca. ročnej etapy od roku 1997/98 a nie zaćiatkom.
dávam ti video kde sa to do podrobna rozoberá, že zo Zaznobinom boli v kontakte na úrovní katedry STU už v devedesiatych rokoch a prvé preklady začali tuším v 1997.
 
Naposledy upravené:
ie hádky slúžia na odvedenie pozornosti od tej analýzy, proste utopiť vlákno v hádkach. Druhou cestou zamedzenia doplnenia, spresnenia tejto analýzy, alebo dokonca úplného odhalenia, je jej spochybňovanie.

„Hluboká moudrost vyrůstá ze silných pochybností.“

Zpochybňovat opravdu nelze? To nemyslíš vážně, že ne?
Můj příspěvek Tvou "analýzu" zničil, ale je zatím bez odezvy. Bez věcné odezvy..
A možná by zasloužil rozsekat na cucky, nebo necháš tento osud své "analýze"?

PS: A klidně můžeš vzít na pomoc i brilantně čisté myšlení ChatGPT, ať Ti to potvrdí..
 
Naposledy upravené:
Tiež som si všimol, že tael tam má nejaké nepresnosti, nedopovedanosti (t.j. odpovede, ktoré sú citáciami KSB,
Takže maximálne (medzné) zovšeobecnenie stvorenej reality je práve MIM.
ale v tom je ten čertik v detaile. Tym, ze sa nedopovie, pre nikoho to nebude davat zmysel len pre tych, co uz vedia odpoved.
A tym, ze odpoved bola formulovana len kopirovanim viet a nebol tam dany kontext, lebo okolo toho bolo niekolko stran texty dovysvetľujucich tu vetu, bud autor vie a nechce povedat, alebo nerozumie...
 
Mrzí ma to, ale musel som zmazať posledný príspevok Lin. Bol útočný, a to sem do verejnej časti fóra nepatrí. Dnes som bez výnimky mazal všetky útočné vyjadrenia.

Lin zároveň oznámila, že fórum opúšťa. To ma tiež mrzí.


PS: K tomu Joxovmu "Páči sa", to znamená "Nech sa ti/vám páči..." Je to zjednodušený slovný zvrat. Neznamená to, že "sa mu to páči". (dovysvetlenie pre lin)
 
Naposledy upravené:
ale v tom je ten čertik v detaile. Tym, ze sa nedopovie, pre nikoho to nebude davat zmysel len pre tych, co uz vedia odpoved.
A tym, ze odpoved bola formulovana len kopirovanim viet a nebol tam dany kontext, lebo okolo toho bolo niekolko stran texty dovysvetľujucich tu vetu, bud autor vie a nechce povedat, alebo nerozumie...
To áno, ale nikto z nás nie je dokonalý. Ja aj ty sa občas vyjadrujeme nejasne, neúplne. Preto je treba sa vždy pýtať na nejasnosti a upozorniť na to. Mňa, Joxa, Taela, alebo kohokoľvek.
 
Rozjelo se to už minulý týden. Tehdy to šlo zarazit ještě v zárodku. Nestalo se. Teď už je pozdě na vypínání elektriky.
Já se v reakcích na reakce na reakce vždy ztrácím ... po tom rozjetí minulý týden se mi zdálo, že se to uklidnilo a vyjasnilo, tak jsem nezasahoval. Teď to přešlo šíleně do osobní roviny.
 
Myslím, že toto sa nedá paušalizovať na všetkých Slovákov. Ja chápem celý tento tvoj príspevok, ako "hubovú polievku" pre Joxa a Ľuda. Nič viac, nič menej.

Pevne verím, že sa v tomto mýliš, a verím, že mi dá za pravdu aj čas.


@Lin, aj keď je chronológia a detaily toho, ako sa KSB dostalo do nášho regionu zaujímavá, a vcelku ma to aj zaujímavá, pretože som bol v tom, že KSB dostali k Hoxovi popolvár s udom, tak toto v skutočnosti nie je až tak dôležité. Nie sú to predsa preteky, ani olympiáda. Je to hlavne JŽO, a určitá forma požehnania, že sa k nám vôbec KSB dostalo a že sa tu uchytilo. Ja som za to Bohu vďačný. Chápem, že si chceš s popolvárom asi ujasniť chronologické nejasnosti v tejto veci. Len verím, že budete pri tom pokračovať v pokojnej a vecnej konverzácii, nejde o nič extra zásadné.

K tomu paušalizování se vyjádřil správně Fero a já potvrdila, že jsem se nevyjádřila v tomto případě přesně. Ano, jedná se převážně o tyto diskutující. Ale to se dostáváme i k tomu druhému, že pevně věříš, že se mýlím. Já se bohužel nemýlím v tom, co tito lidé píší a prosazují. A nejhorší na tom je, že se podobní lidé vždy objeví v diskusích tam, kde se pozvedá česko-slovenské téma. A to není náhoda. Je třeba proti těmto procesům bojovat a nezametat je pod koberec, protože jsou nepříjemné.
 
Možno ešte dlžím dovysvetlenie k tomuto:
Tiež som si všimol, že tael tam má nejaké nepresnosti, nedopovedanosti (t.j. odpovede, ktoré sú citáciami KSB, ale nie sú zanalyzované a preverené vlastným rozumom).
Tak sa poďme na to pozrieť :)

Najprv poviem, že debata o Bohu, to je naozaj niečo podobné ako veštenie z gule, pretože Boh je transcendentná bytosť a to znamená, že je za hranicami našich zmyslov a chápania a možno aj logiky, ktorou by sme ho mohli "ohmatať" a špecifikovať. To je preto, že sme ľudia, a teda sme súčasťou toho systému, ktorý on stvoril, a z tejto ľudskej pozície nevidíme "za horizont" (priamo na Boha). Ale je pár vecí, ktoré posúdiť môžeme.
Logika by mala každému postačiť na to, aby zistil, že všetky tie inteligentné výtvory musia mať svojho prvotného stvoriteľa. Veď všetko inteligentné je tvorené len intelektom. Neexistuje dôkaz, ktorý by svedčil o opaku. Všetky materiálne procesy majú svoj začiatok a koniec a boli iniciované inými procesmi, pričom do tohto procesu zasahoval vždy aj intelekt, napr. ľudský pri sociálnych procesoch.

KSB naozaj definuje Boha ako HNVR - Hierarchicky Najvyššie Všeobjímajúce/Všezahrňajúce Riadenie. Stručne ako Najvyššie Riadenie v Objektívnej realite. Znie to dosť čudne. Riadenie je totiž proces a samotný proces nemá subjektivitu. Proces je bežne chápaný ako tupý algoritmus/program. Aj preto osobne radšej dešifrujem skratku HNR ako Hierarchicky Najvyšší Rozum. Je to pravdivé aj úctivejšie k osobe Boha. Ale autori KSB pravdepodobne zvolili slovo riadenie preto, aby poukázali na to, že celý vesmír je riadený hierarchicky, pyramídovo. Od Jediného Boha, ktorý je celkom navrchu, až po nižšie hierarchie, ktoré sa rozvetvujú.

Preto nikto by to nemal brať automaticky úplne doslovne a slovičkariť nad tým. Veď vždy sa dá použiť aj slovo Rozum namiesto Riadenia.

KSB považuje Boha za čistě rozvojou strukturu v duchu: Vše se děje tím nejlepším možným způsobem v závislosti na úrovni mravnosti. Tedy Bůh je dobrý a toto dobro je soběstačné.
Tu to doplním, aby bolo jasné, koho sa tá mravnosť má týkať: Vše se děje tím nejlepším možným způsobem v závislosti na úrovni mravnosti všetkých účastníkov daného procesu. Áno, KSB naozaj považuje Boha za dobrú a spravodlivú bytosť, ktorej treba dôverovať.

Ale nějak přesně definovat obraz božího království na Zemi. To asi nebude možné. Zatím jsme spíš ve fázi, kdy identifikujeme ty slepé cestičky a snažíme se je označit, abychom do nich opakovaně nevstupovali. Jen jaksi někdo ty značky strhává a tak se v mnohém točíme v kruhu.
Ten začiatok je trochu nešťastne definovaný. Nie "To asi nebude možné", ale "To zatiaľ neviem". Takto by to bolo korektnejšie. Pretože na tom naozaj pracujeme. Určité všeobecné črty sú a spoločným úsilím sa ich snažíme postupne čoraz viac konkretizovať. To, že označenie tých slepých uličiek NIEKTO strháva (napr. v podobe zabúdania na historické poučenia. Mladí sa nechcú učiť na chybách starších, a z historických skúseností celkovo) je prirodzené, lebo celý svet je uprostred odvekej studenej vojny vedenej "globálnym zákulisím". A vo vojne sa takéto veci stávajú. Treba to brať ako faktor prostredia a urobiť protiopatrenia, aby sme sa pohli ďalej z bludného kruhu.

Tá 3. joxova otázka, na ktorú si odpovedal, bola:
- aký je jeho (Boží) zámer s tym, že ten obraz Božieho kráľovstva je kľúčový. Čo je to?

Myslím, že hovoriť o Božom kráľovstve je predbiehanie. Pretože najprv treba zistiť, čo je Boží Zámer. A tu je problém. Ako to zistiť? Dá sa to vôbec? Ja osobne v tomto napríklad vôbec nemám jasno. Ale napadla mi jedna vec. To príslovie "Ľudia majú takú vládu, akú si zaslúžia" je naozaj pravdivé. Ak sa totiž ľudia vo svojej mravnosti a politických a iných znalostiach nerozvíjajú dosť na to, aby mohli prekuknúť všetky machinácie a pokusy o podvod politikov, tak nie je možné, aby mali lepšiu vládu. Žijeme vo svete kde je dobro aj zlo, a zlo sa vždy bude tlačiť k moci, ak sa mu dobro nepostaví. A to sa ľudia musia naučiť: musia sa stať dobrými-mravnými a musia získať obšírne znalosti z oblasti politiky, ekonomiky a riadenia... Vtedy budú vidieť každý pokus o podvod a manipuláciu, a môžu tomu zabrániť. V takom prípade nedovolia zlu ovládnuť riadiace pozície, a výsledkom bude spravodlivá a harmonická spoločnosť.

Ak sú teda sociálne zákonitosti v ľudskej spoločnosti Zhora nastavené tak, že platí "Ľudia majú takú vládu, akú si zaslúžia", potom by táto zákonitosť mohla nasvedčovať tomu, že Boh predurčil ľudstvu to, aby sa naučilo vybudovať spravodlivú spoločnosť. Aby sa snažila o to tak dlho, až sa jej to podarí!

Tzn. že i Bůh sám je v podstatě realizovanou ÚFŘ. Zjednodušeně: Jemu tlačí na psychiku skutečnost, že by se poznal a poznával sáme sebe napřímo.
Toto naozaj nevieme, či Boh sám seba pozná alebo nepozná... Odkiaľ čerpá inšpiráciu pre svoje tvorenie a pod.
On je skrátka subjekt a Plná funkcia riadenia je nástroj, ktorý tento Subjekt nejakým spôsobom využíva. Rozum = intelekt. Boh ako Najvyšší Rozum určite má svoje Ciele a aj spôsoby ich realizácie, čo je 3. a 4. etapa riadenia. Do väčších detailov ísť nechcem, lebo by to boli len špekulácie, či mu niečo tlačí na psychiku, či v 2. etape skúma a poznáva procesy (alebo ich zo svojej prirodzenosti automatický pozná - ako vševediaci).

, že by se poznal a poznával sáme sebe napřímo.
No možno si to myslel tak, že Boh vytvoril zo svojho vedomia duše (Božie iskry ako fragmenty jeho vlastného vedomia), ktoré akoby poslal do temnoty matérie, aby ju prekonávali, poznávali a poznávali tak sami seba, a cez ne vlastne ten proces prežíval aj Boh. Nie že by sa Boh sám seba nepoznal, ale ak sú duše fragmenty Božieho vedomia, ktoré stratili pamäť a povedomie o svojej Božskej podstate, lebo sa inkarnovali do hmotných tiel, tak vznikol proces, keď "časť Boha - t.j. duše" sa vzdali pamäti, aby mohli znovaobjavovať svet a skrze neho aj svoju Božskú podstatu.
Áno, takáto hypotéza existuje. Je to samozrejme len jedna z mnohých hypotéz. V takom prípade chápem, čo si chcel povedať.

Toto vlastne bola tvoja odpoveď na Joxovu otázku:
"- ako môžem zistiť, aky je môj zmysel existencie, zaleží na zodpovedani pre seba co najsiršie toho obrazu, čo je Božie kráľovstvo?"

Ak sa teda vrátim k tomu, čo som písal vyššie, že príslovie: "ľudia majú takú vládu, akú si zaslúžia" je pravdivé a odráža sociologickú zákonitosť, ktorá je nastavená Zhora. Potom je zrejmé, že zmyslom existencie ľudí/ľudstva by malo byť vybudovanie spravodlivej spoločnosti, prekonanie všetkých foriem zla vo svete, ich minimalizácia, a vytvorenie veľkého funkčného harmonického supersystému, ktorý možno nazvať Božie kráľovstvo.
Ľudia by na tomto procese mali spolupracovať: individuálne aj kolektívne.
Toto je určite jedným z hlavných cieľov daných Zhora pre ľudstvo ako celok, i jednotlivcov.

A posledná Joxova otázka:
ako zistim, ze som na spravnej ceste?
V podstate súhlasím s Taelom, len to poviem stručne vlastnými slovami. Tu je extrémne dôležité pracovať na 1. priorite riadenia. T.j. naučiť sa pracovať s metodológiou, čo je vlastne hľadanie najefektívnejšieho a nejpresnejšieho spôsobu poznávania sveta a pravdy.
A treba začať aj komunikovať s Bohom. "Klopte a dostanete, hľadajte a nájdete..."
Boh odpovedá primárne cez JŽO.
 
K tomu paušalizování se vyjádřil správně Fero a já potvrdila, že jsem se nevyjádřila v tomto případě přesně. Ano, jedná se převážně o tyto diskutující. Ale to se dostáváme i k tomu druhému, že pevně věříš, že se mýlím. Já se bohužel nemýlím v tom, co tito lidé píší a prosazují. A nejhorší na tom je, že se podobní lidé vždy objeví v diskusích tam, kde se pozvedá česko-slovenské téma. A to není náhoda. Je třeba proti těmto procesům bojovat a nezametat je pod koberec, protože jsou nepříjemné.
Písal som, že pevne verím, že sa mýliš s tou ukrajinizáciou Slovenska. V tej citácii to vypadlo z kontextu. Verím, že k tomu nedôjde. A snažím sa aj tu krotiť vášne a hádky. Zámerne nechávam faktológiu, lebo tá sa dá vyjasniť, ale odstraňujem útočné komentáre. No nie som tu celý deň, a občas sa tu toho nasype...
Mne záleží na dobrých vzťahoch Čechov a Slovákov.

Na druhú stranu, nemôžeme tu (na fore) žiť ako v inkubátore v úplne ideálnych podmienkach bez mráčika. Takéto problémy prináša život, a treba sa ich naučiť vnútorne spracovávať a riešiť bez toho, aby sme situáciu len zhoršovali blbými poznámkami. Je to ako otužovanie a získavanie zručností pre spoločný rozvoj. Čo spolu prekonáme, to nás už neohrozí.
Podobne ako Putin, on vedie Rusko na hranici dopustenia namiesto po ideálnej pozametanej cestičke. Vďaka problematickej ceste, ktorou Rusko vedie k svetlej budúcnosti, sa ľudia čoraz viac zapájajú do boja o túto svetlú budúcnosť. Prestávajú čakať, že cár za nich vyrieši všetko, ale pridávajú ruku k dielu, a tak to má byť.

Ja sa tu na fóre snažím o to, aby fórum existovalo a fungovalo. Nedopustím jeho zánik. No vy sa zase snažte hľadať cesty, ako prekonávať prekážky spoločnej ceste Čechov a Slovákov k súbornosti. Nečakajte na cára a neutekajte ani z boja.
 
Naposledy upravené:
Písal som, že pevne verím, že sa mýliš s tou ukrajinizáciou Slovenska. V tej citácii to vypadlo z kontextu. Verím, že k tomu nedôjde. A snažím sa aj tu krotiť vášne a hádky. Zámerne nechávam faktológiu, lebo tá sa dá vyjasniť, ale odstraňujem útočné komentáre. No nie som tu celý deň, a občas sa tu toho nasype...
Mne záleží na dobrých vzťahoch Čechov a Slovákov.

Na druhú stranu, nemôžeme tu (na fore) žiť ako v inkubátore v úplne ideálnych podmienkach bez mráčika. Takéto problémy prináša život, a treba sa ich naučiť vnútorne spracovávať a riešiť bez toho, aby sme situáciu len zhoršovali blbými poznámkami. Je to ako otužovanie a získavanie zručností pre spoločný rozvoj. Čo spolu prekonáme, to nás už neohrozí.
Podobne ako Putin, on vedie Rusko na hranici dopustenia namiesto po ideálnej pozametanej cestičke. Vďaka problematickej ceste, ktorou Rusko vedie k svetlej budúcnosti, sa ľudia čoraz viac zapájajú do boja o túto svetlú budúcnosť. Prestávajú čakať, že cár za nich vyrieši všetko, ale pridávajú ruku k dielu, a tak to má byť.

Ja sa tu na fóre snažím o to, aby fórum existovalo a fungovalo. Nedopustím jeho zánik. No vy sa zase snažte hľadať cesty, ako prekonávať prekážky spoločnej ceste Čechov a Slovákov k súbornosti. Nečakajte na cára a neutekajte ani z boja.
Já také věřím, že se ukrajinizace Slovenska nepodaří, pokud se tomu budeme bránit. Jestliže se budeme tvářit, že žádný takový proces není rozehráván, tak to dopadne jako na Ukrajině. Kdyby mi na Slovensku nezáleželo, tak bych to nechala být. Je to přece jednodušší, poklepávat se vzájemně po ramenou a dělat, že nic nevidím. Rusové to dělali dlouho, že se tvářili, že nevidí, co probíhá na Ukrajině. Ty důsledky vidíme dnes a denně. Na to je to příliš vážná záležitost, abychom to omezovali jen na nějaké osobní útoky některých jedinců. Ten proces je rozhrán příliš do široka. Stejně jako u nás s Moravou. Znovu opakuji, že pokud někdo tyto jednoduché matrice/algoritmy není schopen prohlédnout, jak se potom chce zabývat nějakými vyššími smysly a daleko skrytějšími procesy rozehrávanými v ještě více dlouhodobějších časových intervalech? Druhou věcí je, že tito konkrétní lidé mohou tyto matrice/algoritmy chápat velice dobře, protože pracují na jejich uplatňování, naplňování s nějakými svými cíli (a u některých to může být čistě jen uražená ješitnost, neboť nechápou, že z nich někdo třetí dělá blbce, že nějaká opice čeká, až se do sebe dva tygři pustí). Jen tohle a nic víc, se tu v diskusi předkládá, aby si lidé udělali obrázek, jak o jednotlivých diskutujících, jejich motivech, tak i o této situaci jako takové. Co se týče mne, tak o Moravě jsem se s dost zuřivou oponentkou potýkala už někdy v roce 2014 na Outsider Media. Ten proces mezitím nikam nezmizel, skrytě je dále prohlubován, aniž by většina lidí tušila oč jde, a jaké to může mít důsledky. Jsou to všechno velice citlivá témata, kdyby nebyla, tak by je proti nám nemohli jako zbraň využívat. Jen si pomyslete, kdyby si všichni Ukrajinci v roce 2014 poklepali na čelo: "Co to na nás zkoušíte?" Kdyby měli znalosti o řízení a věděli, k jakým koncům to může vést, tak by dnes nestáli v zákopech a neumírali v nich.
 
Já také věřím, že se ukrajinizace Slovenska nepodaří
Ja naozaj nechapem, kde na toto chodíte. V tomto musi mat posledne slovo niekto, kto je pri procese.

Napriek posobenie vlady, prisla z kruhov blizkych tejto komunite myslienka, vyjadrit JASNE A BEZ MOZNOSTI DEZINTERPRETACIE odpor ku vojne a žiadost naroda o mierové rokovania.
Nasledne prebehla akcia na ozvucenie odmietnutia mimoriadnej služby, ktorej sa podla neoficialnych informacií len v Bratislave zučastnilo svojim podpisom 40 000! ludi, co je 20% kompletnej mužskejnpopulácie Bratislavy na na slovensku to bolo podla neofiko informacii 140 000 mužov.
Nasledne na to dalsia organizacia zorganizovala spontanne protesty, nebolo to nikym platene, proste ludia chceli a šli. Po vsetkych okresnych mestach.

Nasledne sa tejto myslienky chytila strana SMER SSD, ktorej nakryvalo informacne pole cela byvala alternativa napriek takym "hviezdam" ako staněk, ktory od toho odhováral.

Slovensko zjednotila myšlienka na mier a tu stale citam taketo "analyticke" poznamky o ukrajinizacii.
Odmietli sme tu matricu, zasiali sme semienko, ktore vyklicilo a pomohlo smeru vyhrat, tak prosim uz toto nerobte, lebo tu ukrajinizaciu tlacite prave takymito vyjadreniami do noosfery. A my a náš Národ takyto scenár davno odmietol....
140 000 mužov je 14 divizii. 14 divízii je veľmi veľa. A veľa neodmietlo ale povedalo, ze radsejnpojde do väzenia, ale nepojde bojovat za cudzie zaujmy , alebo proti narodu.

My sme svoje prava ako národ obhájili. 70% účasť na voľbách hovori za mier. A hovori aj to, ze nemali možnosť veľmi podvadzať, proti takejto egregorialnej mase.....
Ako Čelovekovia sme si pomohli a aj pan Boh nám pomohol.


Asi toľko.
 
Ja naozaj nechapem, kde na toto chodíte. V tomto musi mat posledne slovo niekto, kto je pri procese.

Napriek posobenie vlady, prisla z kruhov blizkych tejto komunite myslienka, vyjadrit JASNE A BEZ MOZNOSTI DEZINTERPRETACIE odpor ku vojne a žiadost naroda o mierové rokovania.
Nasledne prebehla akcia na ozvucenie odmietnutia mimoriadnej služby, ktorej sa podla neoficialnych informacií len v Bratislave zučastnilo svojim podpisom 40 000! ludi, co je 20% kompletnej mužskejnpopulácie Bratislavy na na slovensku to bolo podla neofiko informacii 140 000 mužov.
Nasledne na to dalsia organizacia zorganizovala spontanne protesty, nebolo to nikym platene, proste ludia chceli a šli. Po vsetkych okresnych mestach.

Nasledne sa tejto myslienky chytila strana SMER SSD, ktorej nakryvalo informacne pole cela byvala alternativa napriek takym "hviezdam" ako staněk, ktory od toho odhováral.

Slovensko zjednotila myšlienka na mier a tu stale citam taketo "analyticke" poznamky o ukrajinizacii.
Odmietli sme tu matricu, zasiali sme semienko, ktore vyklicilo a pomohlo smeru vyhrat, tak prosim uz toto nerobte, lebo tu ukrajinizaciu tlacite prave takymito vyjadreniami do noosfery. A my a náš Národ takyto scenár davno odmietol....
140 000 mužov je 14 divizii. 14 divízii je veľmi veľa. A veľa neodmietlo ale povedalo, ze radsejnpojde do väzenia, ale nepojde bojovat za cudzie zaujmy , alebo proti narodu.

My sme svoje prava ako národ obhájili. 70% účasť na voľbách hovori za mier. A hovori aj to, ze nemali možnosť veľmi podvadzať, proti takejto egregorialnej mase.....
Ako Čelovekovia sme si pomohli a aj pan Boh nám pomohol.


Asi toľko.
Je to prostě uhýbání od tématu. Jedny volby v dloudobém procesu přece nic neřeší. A my zde nemluvíme o válce na Ukrajině, ale o vztazích mezi Čechy a Slováky a Ukrajina v tomto případě slouží jako příklad vztahů mezi Ukrajinci a Rusy, těch paralel je tam spousta. Buď tedy rozumíme řízení a víme, jak něco potlačovat a nerozehrávat to, nebo ne. A lhaním o faktech našeho soužití v ČSSR, jak zde v diskusi bylo předvedeno, se jasně protlačují destruktivní procesy "ukrajinizace" ve vztazích mezi našimi národy. Zatím se nalezne dost oponentů, kteří to dokáží uvést na pravou míru, ale najdou se i za dvacet let? A ano, ty poslední volby na Slovensku dopadly jak dopadly i díky naší práci v infoprostoru, kdy odhalujeme pravdu o Ukrajině. To ale s tímto problémem moc nesouvisí. Jak víme, tyto procesy jsou plíživé a mají tendenci zatichat a rozhořívat se s novou silou. A vzhledem k tomu, že toto je web, kde by již měli být lidé v řízení dost obeznalí, je na pováženou, když místo, aby to potlačovali, přikládají pod oheň. Ale tím zase nemyslím, že by se o tom nemělo mluvit, naopak, je nutné o tom mluvit, aby lidé viděli, kde jim hrozí v dlouhodobém horizontu velké nebezpečí. Je nutné poukazovat na pozitivní strany našeho soužití, které nám všem přinesly prospěch, a kterých bylo v ČSSR jistě víc než negativních. Na koncepci v jaké jsme žili v ČSSR, v jaké žijeme nyní a na primární rozpory mezi spodkem pyramidy a jejím vrcholkem, které jsou především tím motorem rozehrávání podobných národnostních karet, když tím potřebují zakrýt parazitický charakter současné koncepce.
 
Naposledy upravené:
Je to prostě uhýbání od tématu. Jedny volby v dloudobém procesu přece nic neřeší

Tak najskor, žiadne uhybavnie od témy. Naopak. Ireno hore som Vám ukázal reálny riadiaci krok na vyšsích prioritach. Nedavam vseobecné frazy, ale realny krok, kde bola použitá plna funkcia riadenia tohto procesu.
Budete to popierať?
Po druhé, jedny voľby riesia veľmi veľa, vzhľadom na vyznamnosť tohto kroku v priestore, ktorý bol v plnom područí politiky SŠA a bol z neho vytiahnutý vôľou naroda.

tomto případě slouží jako příklad vztahů mezi Ukrajinci a Rusy, těch paralel je tam spousta
Vaša neznalost dejín len bude takto tlaciť na pílu. Slovensky národ a Česky narod majú rozdielne základy. Alebo budete tvrdit, že Česke kráľovstvo bolo súčasťou Uhorského kráľovstva?
Nie, paralela medzi Ukrajinou a Ruskom neobstojí, pretože ani geneticky nie sme (R1b v ČR vs R1a v SR a na Morave) pribuzní natoľko ako Rusi a Ukrajinci (väčšina R1a)
Ani wgregorialne nie sme natoľko pribuzní, keďže Slovensko sa nevolalo Bratislavske Česko, ale ukrajina, umely konstrukt, co asi viete, sa volala (čast jej uzemia) Kyjevska Rus.
vzhledem k tomu, že toto je web, kde by již měli být lidé v řízení dost obeznalí, je na pováženou, když místo, aby to potlačovali, přikládají pod oheň
V plnej miere suhlasím. Preco stale prikladáte a napriek horeuvedenym datam, tieto konkretne kroky bagatelizujete a hovorite o niecom, co nie je.

Ja som, taknisto, ako Róbert Fico, hovoril o spolupraci vo formáte V4. Tento formát zabezpečuje suverénne hájenie spoločných zaujmov suvwrénnych štátov na princípe partnerstva vo formáte rovny z rovnym.
O žiadnej ukrajinizacii nemôže byť ani reči, ale o partnerskom vzťahu.

Ireno, riadenie nie je len o teórii. A riadenie nie je vôbec o alarmistickom pristupe. Riadenie je o vyhodnocovaní vonkajších (a vnutornych) tlakoch prostredia na supersystém, ich rozpoznávaní a naslednom rieseni vektora cieľov so zreteľom na vnesenie supersystému do rovnovážneho stavu, ktorý bude niesť rovnováhu vzhľadom na novú situaciu v prostredí.
V4 a v buducnosti možno V4+ bola reakcia na nove smery v EU a jej riadení, preto vznikla nutnosť zničit V4 do formatu V2 (madarsko a poľsko), do ktoreho znova zapadne aj Slovensko, keďže fialova vláda V4ku otvorene bojkotuje tak, ako to robili traja jazdci apokalipsy (Matovic, Heger, Odor), ktori vyjavili pravdu a pojdu do zabudnutia dejin. Stvrty jazdec na svoj pad s kona este len čaká, ale o to sa postará parlament na prvej schôdzi...

Kľúče sú dva. Ako subjekt riadenia, poučit sa z matríc z minulosti a neopakovať, ale preprogramovať na spravne ukončenie a ako subjekt riadenia stále vyhodnocovať novovzniknutu situaciu a na ňu prispôsobovat reakcie supersystému.

Asi toľko.....
 
Jox: Tael, okrem matrice nicenia, ktoru ste pouzil a o.ktorej hore hovorite (1968, ktory je velmi citlivy pre cesku spoločnost a je uplne inak vnimany na Slovensku) stale tlacite ceskoslovensko.
Kto vam dal pravo hovorit za iny narod. Kto vam dal pravo snazit sa priväzovat akykoľvek národ ku zdochnutemu egregoru, ktory sposobil tolko strasti. a to par dni pred Slovenskymi voľbami.


Takže období ČSSR tak přínosné pro oba národy Jox nazval zdechnutým egregorem, který prý vyvolává vášně! Tím se asi myslí rozkvět naší republiky za ČSSR.

Tohle snad ani není třeba komentovat, Jox, cituji: Čo další, ktorí dlhodobo robia s matricami a egregormi a vidia? Všetko, čo nezapada do Vasho videnia sveta Lin, to tvrdite ze nie je, alebo tomu nerozumiete.
A kopete, ako soplave decko, tolko ku mojim basňam.

Vyhrážky Vy soplave decko? Ake, kde? Rad zverejnim nasu sukromnu diskusiu a vaše detinske reakcie. Kvoli jednemu z adminov som chcel byt ku vam @Lintaky, aby ste mala moznost porozmyslat o takom dolezitom aspekte zivota, ako vytvaranie matríc, ale ked nechcete, nechcete.


Dále, podle Joxe je náš společný egregor nekompatibilní, viz, cituji: presne tieto strasti. A ma zmysel vysvetľovať vam vysoku nekompaktibilitu egregorov, videnu napriklad v tom, že kym cesko za 2 svetovej vojny zasobovalo Reich, Slovensko pracovalo na povstani a zniceni Reichu?
Inak zaujimave, ze negativne reaguju vyhradne čeští čtenáři. A viem, ze tymto prilejem olej, ale. Prečo je to tak, viete?


Tak kdo se vyjadřuje negativně? Češi? A další „argumenty“ opravdu nemám chuť sbírat, každý si je v diskusi může projít sám. Já si naopak myslím, že naše egregory už nemohou být více kompatibilní, předvedli jsme to v praxi.
 
Naposledy upravené:
Je opravdu nutné vracet se opět na začátek, poté co se diskuse posunula a přinesla spoustu nových podnětů?

Pro sebe jsem došla k určitým závěrům:
* Taelův text byl skvělý - srozumitelné shrnutí pro ty, kteří se v běžných diskusích mimo toto fórum nedokáží konstruktivně vymezit oponentům nafrčených pouze z mainstreamu.
* Velmi oceňuji chuť něco samostatně vytvořit a dát srozumitelnou formou dohromady.
* Podpis byla troufalost, kterou by měl autor dle mého názoru přehodnotit.

* Obě strany tvrdí že spolupráce je žádoucí a vítají ji.
* Formát spolupráce si v tuto chvíli každý představuje jinak. Realitou je, že formát V4 v tuto chvíli bojkotuje česká strana/vláda.
* Je evidentní, že na fóru se nachází skupina lidí, která se KSB věnuje mnohem další dobu než většina z nás a dokážou použít některé nástroje řízení ke konkrétním výsledkům.
Pro mne inspirativní.

Pokud já vím, tak i V.V. Pjakin říkal, že užší spolupráce může vzniknout různým spojením Čechů a Slováků, nebo Slováků a Maďarů, záleží na tom jak dokáží integrovat své historické třecí plochy. V tuto chvíli to vypadá že Slovákům a Maďarům to jde o něco lépe.

Naše společná historie měla svoji hodnotu, i proto si naše národy dokázaly zachovat silné vazby na všech úrovních dodnes. Z toho lze do budoucna čerpat, neznamená to kopírovat za každou cenu starý formát.
Pro Čechy je zřejmě důležité od slovenské strany slyšet, že nebylo vše špatné. Co bylo - bylo. Konali jsme jak nejlépe jsme v danou chvíli dokázali a na co jsme byli připraveni.
 
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom