2023 slov

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Takže období ČSSR tak přínosné pro oba národy Jox nazval zdechnutým egregorem, který prý vyvolává vášně! Tím se asi myslí rozkvět naší republiky za ČSSR.
Treba si uvedomit, ze ten rozkvet za CSSR bol hlavne materialny. Uz Stalin hovoril o nutnosti toho, ze nestaci len zvysovat zivotnu uroven ludi, lebo vo vysledku budu len viac spotrebovavat a produkovat viac odpadu. To co mozeme vidiet dnes v USA a na zapade a ludia a spolocnost tam degraduju. Stalin hovoril, ze je nevyhnutne vychovavat subezne s rastom zivotnej urovne aj noveho Cloveka, ktoremu nejde len o materialne veci, ale o to, aby rozvijal svoj potencial aj celu spolocnost a setril zdroje Zeme. K tomu vsak po Stalinovej smrti nedoslo ani v ZSSR ani v CSSR. Ved nakoniec system polozili samotni obcania, ktorych oklamali, ze budu mat este viac materialnych veci ako to "udajne" bolo na zapade. Chceli mat hlavne krajsie auto, televizor, magnetak ako ma ich sused atd.
Navyse sa tento materialny rast v CSSR odohral v mierovom, stabilnom obdobi, ked bolo k dispozicii obrovske mnozstvo zdrojov. To uz je vzhladom aj na zakon casu nenavratne prec. Cast zdrojov sa vycerpala, skoro vsetky bane su dnes zatvorene, ceny ropy a plynu su radovo vyssie ako vtedy, polnohospodarska poda je zastavana a poda vycerpana atd.
Zaver je, ze budovanie vzajomne vyhodnych vztahov medzi narodmi a statmi uz nemoze byt zalozene len na zvysovani materialnych statkov spolocnosti, ale treba sa viac sustredit na vychovu Clovekov. Takze skusenost z budovania CSSR maju dnes obmedzene pouzitie.
 
Já také věřím, že se ukrajinizace Slovenska nepodaří...
Prekopírujem to aj tu:
Voľby 30.9.2023 na Slovensku je možné kľudne považovať za vyvrcholenie druhého SNP. Ich výsledok pre celý svet deklaruje otvorenie cesty k mieru, ochrane národnoštátnych záujmov a mierovej spolupráce medzi národmi. Úprimnosť slovákov a medinárodný význam volieb potvrdil hneď 1.10.2023, a to nie iba symbolicky ale aj historicky, JUBILEJNÝ 100. ROČNÍK MEDZINÁRODNÉHO MARATÓNU MIERU v Košiciach. Áno, pred nami je veľmi zložitá cesta praktického naplnenia definovaných cieľov, no každá cesta môže mať koniec len vtedy, keď je započatá. Stalo sa. Som pripravený a neskutočne sa teším.
 
Jox: Tael, okrem matrice nicenia, ktoru ste pouzil a o.ktorej hore hovorite (1968, ktory je velmi citlivy pre cesku spoločnost a je uplne inak vnimany na Slovensku) stale tlacite ceskoslovensko.
Kto vam dal pravo hovorit za iny narod. Kto vam dal pravo snazit sa priväzovat akykoľvek národ ku zdochnutemu egregoru, ktory sposobil tolko strasti. a to par dni pred Slovenskymi voľbami.


Takže období ČSSR tak přínosné pro oba národy Jox nazval zdechnutým egregorem, který prý vyvolává vášně! Tím se asi myslí rozkvět naší republiky za ČSSR.

Tohle snad ani není třeba komentovat, Jox, cituji: Čo další, ktorí dlhodobo robia s matricami a egregormi a vidia? Všetko, čo nezapada do Vasho videnia sveta Lin, to tvrdite ze nie je, alebo tomu nerozumiete.
A kopete, ako soplave decko, tolko ku mojim basňam.

Vyhrážky Vy soplave decko? Ake, kde? Rad zverejnim nasu sukromnu diskusiu a vaše detinske reakcie. Kvoli jednemu z adminov som chcel byt ku vam @Lintaky, aby ste mala moznost porozmyslat o takom dolezitom aspekte zivota, ako vytvaranie matríc, ale ked nechcete, nechcete.


Dále, podle Joxe je náš společný egregor nekompatibilní, viz, cituji: presne tieto strasti. A ma zmysel vysvetľovať vam vysoku nekompaktibilitu egregorov, videnu napriklad v tom, že kym cesko za 2 svetovej vojny zasobovalo Reich, Slovensko pracovalo na povstani a zniceni Reichu?
Inak zaujimave, ze negativne reaguju vyhradne čeští čtenáři. A viem, ze tymto prilejem olej, ale. Prečo je to tak, viete?


Tak kdo se vyjadřuje negativně? Češi? A další „argumenty“ opravdu nemám chuť sbírat, každý si je v diskusi může projít sám. Já si naopak myslím, že naše egregory už nemohou být více kompatibilní, předvedli jsme to v praxi.
Irena, prosím, netlač na pílu. Vo výbušnom prostredí je treba zachovávať BOZP. Len tak sa dá bezpečne pracovať a tvoriť na takom pracovisku.
 
Prekopírujem to aj tu:
Voľby 30.9.2023 na Slovensku je možné kľudne považovať za vyvrcholenie druhého SNP. Ich výsledok pre celý svet deklaruje otvorenie cesty k mieru, ochrane národnoštátnych záujmov a mierovej spolupráce medzi národmi. Úprimnosť slovákov a medinárodný význam volieb potvrdil hneď 1.10.2023, a to nie iba symbolicky ale aj historicky, JUBILEJNÝ 100. ROČNÍK MEDZINÁRODNÉHO MARATÓNU MIERU v Košiciach. Áno, pred nami je veľmi zložitá cesta praktického naplnenia definovaných cieľov, no každá cesta môže mať koniec len vtedy, keď je započatá. Stalo sa. Som pripravený a neskutočne sa teším.
Prosím ťa, skús k tomu dopísať aj svoj komentár, čo si tým chcel naznačiť...
 
Slovensky národ a Česky narod majú rozdielne základy.
Ta rozdielnost je skvele viditelna na statnych hymnach.
Ceska hymna je pomala oslavna basen, ktora ladne ospevuje krasy svojej krajiny.
Slovenska hymna je rychla, durova hymnicka piesen, manifest, vyzva do boja, podobne ako basen Mor ho!
Z mojich pozorovani som postrehol, ze aj Cesi su viac pohodickari ako Slovaci. Raz som bol v Prahe svedkom ako sa v hospode vadili dvaja Cesi. Asi 10 minut stali oproti sebe a nadavali si, vyhrazali a urazali sa. Potom sa ukludnili a rozisli. Neveril som vlastnym ociam. Ani ich len nenapadlo pouzit nasilie! Keby to boli Slovaci tak uz po piatich sekundach by si jednu, dve vypalili, pobili sa a potom uzmierili a spolu si vypili. Aj preto hlavne na diskoteky nechceli Slovakov pustat (nezazlievam im to).
Vlastne som za tych sest rokov zivota v Cechach ani raz nevidel cesku rvacku. Mozno aj preto je v Cechach taka oblubena marihuana, lebo navoduje podobny pocit pohodicky, kludu.
Dalsi markantny rozdiel je, ze vacsina Slovakov je viac duchovne zalozena, veria v Boha (Bohu) a aj napriek 40 rokom marxistickej ideologie si tu vieru uchovali do dnesnych cias.
Zaver. Nie sme identicke narody, ale spolupracovat vieme aj chceme, len treba vyladit podmienky charakteristicke pre kazdy narod a o to si myslim sa aj tu na forach snazime.
 
Naposledy upravené:
Skúsim to trochu zhŕnúť:

Irena vyjadruje svoju obavu, aby sa vzťahy medzi Čechmi a Slovákmi nezvrtli do nenávisti, konkrétne Slovákov k Čechom, tak ako sa Ukrajinci naučili nenávidieť Rusov.

Jox hovorí, že sa to nemôže stať, lebo matrične máme inú históriu, iné korene a inú DNA, než mali voči sebe Rusi a Ukrajinci. Navyše Slováci v poslednom roku ukázali AKTÍVNE naprieč celou spoločnosťou silný záujem o mier v republike.

Irene ide skôr o podstatu než matričné a historické paralely nás a ruso-ukrajincov. Ide o to, že nenávisť sa dá rozpútať ľahko. Dá sa to vyvolať aj umelo. Trochu mi to pripomenulo roky vlády Jána Slotu, keď nadával Maďarom, huckal Slovákov, a legendárnou ostala jeho veta v opitosti "Do tankoch, na Budapeeešť...!" Potom Slota odišiel, a nastúpila diplomacia Smeru a Slovensko-Maďarské vzťahy sa krásne normalizovali. Dnes sú vynikajúce.

Vnímam to tak, že Irena a možno niektorí ďalší českí bratia sa obávajú, že ich Slováci začnú nenávidieť. Mohli nadobudnúť taký dojem po niektorých útočnejších príspevkoch, čo tu padli. Potrebujú počuť, že o to Slovákom nejde.

Ja môžem všetkých ubezpečiť, aj na základe interných diskusií, čo sme viedli aj s Joxom a Ľudom, že tak to nie je. Je tu iba odpor k myšlienke čechoslovakizmu. Návratu k tomu, čo dvakrát zlyhalo a zomreli pritom aj dobrí štátnici. Veď ono to bolo vidieť aj v tom historickom opise. Kým tieto myšlienky rozvíjali obyčajní ľudia v zahraničí - americkí Slováci, americkí Česi, tak to všetko vyzeralo rozumne. No akonáhle sa do toho zaangažovali skutoční politici, ktorí sa neskôr aj podieľali na založení štátu, tak tieto pôvodné myšlienky začali deformovať. Takí je rozdiel medzi obyčajnými ľuďmi, a zelitarizovanými politikmi bez ohľadu na národnosť.

Skrátka, rozvíjajme aj naďalej svoju spoluprácu, ale netlačme myšlienky vytvárania spoločnej štátnosti. Neznásilňujme to. Vždy treba zohľadňovať spätné väzby, ktoré vznikajú. Aj tieto súčasné. A čechoslovakizmus ako myšlienka tu robí v našich vzťahoch šarapatu. A to hovorím napriek tomu, že som spoločný štát zažil a mám naň iba dobré spomienky. Pracujme teraz skrátka na prehlbovaní vzťahov dvoch národov, dvoch štátov. Pracujme na tom, aby V4 fungovala. A ja verím, že bude. Liberalizmus padne aj u vás. Zaručene. Slovensko spôsobí dominoefekt.
Netlačme nasilu myšlienky, ktoré vyvolávajú vášne a odrádzajú od spolupráce.
 
Naposledy upravené:
Som rád, ze šla diskusia smerom ku používaniu plnej funkcie riadenia.
pri uvahach o buducich krokoch musime pozerat na:
- celkový stav tlakov prostredia (minimálne na strednú europu, ale aj europu ako celok a BRICS)
a) vnutorny stav supersystemu a jeho zložiek v rovine
- dusevnej (utrpenie spôsobené v poslednych rokoch), ako aj rozlozenie typov psychiky v spoločnosti (viditelne aj podla volenia
- bezpecnostnej (vonkajšie hrozbý, ako aj vnútorné hrozby, ako napr. (ne)sloboda slova, ilegálni migranti a ich zlociny, ale ak oplotena ambasada a zasahovanie do zivota mimovladkami a 8nymi agentami vratane medií
- materialnej, teda stav materialneho zabezpecenia chranených skupin obyvateľstva (deti, dôchodcovia) a stav rodin a obyvateľstva v celku.
- duchovnej, teda stav vzdelanosti a projekty zamerane na rozvoj/degradaciu obyvateľstva
- telesnej, odporucania nielen ihiel, ale aj otocenej pyramidy potravin, alkohol, tabak a ine narkotiká a stav ich dostupnosti a ich riesenia...

alebo si jednoducho vezmeme menej poeticky 6 priorit ZPR a ideme po nich, až sa dostaneme ku 1. priorite, svetonazorovej a mame to isté....


A pochopenim tychto vplyvov sa nasledne rekalibruje alebo znovanastavuje na novu situaciu cely supersystém vzhľadom na kolektivne zaujmy celku ako aj zaujmy jeho jednotlivych zložiek na co najvyssie možnom princípe s prihliadnutím na okolite prostredie, ktore so supersystémom vzajomne prichadza do styku...

Takže, ked sme videli v skrytom aj otvorene pripravy na vojnu, riesili sme vojnu a povedali nie.
Videli sme ceny energií, riesili sme.tieto. A aj kvoli tym dvom hore padla hegerova vlada a prisiel zapach.

a teraz je potreba jedno, vyriesit 1. prioritu a jej jasné vysvwtlenie detom aj dospelym a za jednu generaciu sa posunieme tak, ako sa neposunuli ľudstvo za poslednych 2000 rokov od prichodu jedneho Človeka, ktorý kazal, alebo 1600 rokov, kedy prisiel iny Človek.
 
Je tu iba odpor k myšlienke čechoslovakizmu. Návratu k tomu, čo dvakrát zlyhalo a zomreli pritom aj dobrí štátnici.
Jardobe, promiň, ale "ono" to neselhalo, ono to bylo záměrně rozbito... a termín "Čechoslovakismus"... můžeš definovat "Čechoslovakismus"?
A je nezbytné si položit otázku, PROČ to "slehalo", jak píšeš. KDO a s jakým záměrem to "selhal". V čí prospěch a v čí neprospěch. Opravdu má někdo pocit, že jak ČR, tak SR na rozdělení vydělaly? Kdo byl hlavím beneficientem?
 
Tak najskor, žiadne uhybavnie od témy. Naopak. Ireno hore som Vám ukázal reálny riadiaci krok na vyšsích prioritach. Nedavam vseobecné frazy, ale realny krok, kde bola použitá plna funkcia riadenia tohto procesu.
Budete to popierať?
Po druhé, jedny voľby riesia veľmi veľa, vzhľadom na vyznamnosť tohto kroku v priestore, ktorý bol v plnom područí politiky SŠA a bol z neho vytiahnutý vôľou naroda.


Vaša neznalost dejín len bude takto tlaciť na pílu. Slovensky národ a Česky narod majú rozdielne základy. Alebo budete tvrdit, že Česke kráľovstvo bolo súčasťou Uhorského kráľovstva?
Nie, paralela medzi Ukrajinou a Ruskom neobstojí, pretože ani geneticky nie sme (R1b v ČR vs R1a v SR a na Morave) pribuzní natoľko ako Rusi a Ukrajinci (väčšina R1a)
Ani wgregorialne nie sme natoľko pribuzní, keďže Slovensko sa nevolalo Bratislavske Česko, ale ukrajina, umely konstrukt, co asi viete, sa volala (čast jej uzemia) Kyjevska Rus.

V plnej miere suhlasím. Preco stale prikladáte a napriek horeuvedenym datam, tieto konkretne kroky bagatelizujete a hovorite o niecom, co nie je.

Ja som, taknisto, ako Róbert Fico, hovoril o spolupraci vo formáte V4. Tento formát zabezpečuje suverénne hájenie spoločných zaujmov suvwrénnych štátov na princípe partnerstva vo formáte rovny z rovnym.
O žiadnej ukrajinizacii nemôže byť ani reči, ale o partnerskom vzťahu.

Ireno, riadenie nie je len o teórii. A riadenie nie je vôbec o alarmistickom pristupe. Riadenie je o vyhodnocovaní vonkajších (a vnutornych) tlakoch prostredia na supersystém, ich rozpoznávaní a naslednom rieseni vektora cieľov so zreteľom na vnesenie supersystému do rovnovážneho stavu, ktorý bude niesť rovnováhu vzhľadom na novú situaciu v prostredí.
V4 a v buducnosti možno V4+ bola reakcia na nove smery v EU a jej riadení, preto vznikla nutnosť zničit V4 do formatu V2 (madarsko a poľsko), do ktoreho znova zapadne aj Slovensko, keďže fialova vláda V4ku otvorene bojkotuje tak, ako to robili traja jazdci apokalipsy (Matovic, Heger, Odor), ktori vyjavili pravdu a pojdu do zabudnutia dejin. Stvrty jazdec na svoj pad s kona este len čaká, ale o to sa postará parlament na prvej schôdzi...

Kľúče sú dva. Ako subjekt riadenia, poučit sa z matríc z minulosti a neopakovať, ale preprogramovať na spravne ukončenie a ako subjekt riadenia stále vyhodnocovať novovzniknutu situaciu a na ňu prispôsobovat reakcie supersystému.

Asi toľko.....
Nie je podstatné, či máme rozdielne dejiny, ak dokázal ZSSR existovať toľké roky pohromade a rozpadom každý národ iba stratil, čo je nepopierateľný fakt, tak aj Češi a aj Slováci stratili rozpadom ČSSR. A ak mi niekto bude neustálne mávať pre mňa neznámou vlajkou a tvrdiť že ČSR je mŕtvy projekt, tak ho prestávam brať vážne a napadá mi, že je to riadený proces z južných zemí. Choďte vysvetliť Maďarom do Budapešti, že majú žiť v priateľskom a bratskom zväzku so Slovákmi bez nároku na územie Feldvidéku. Aý uvidím nejaké hnutie z Maďarska, ktoré bude otvorene o takejto situácii hovoriť, tak to začnem brať vážne.
Mne sa skôr zdá, že taký kaliber ako je pani Irena na tomto fóre je pre niekoho nežiadúci, tak ho treba odtiaľ vyštvať.
 
"Čechoslovakismus"... můžeš definovat "Čechoslovakismus"?
Vždyť už to bylo řečeno mnohokrát, a i v tomto vlákně: Československo mělo podle clevelandské dohody vzniknout jako spojení dvou rovnoprávných národů, ale velmi brzy byla prosazena idea jediného československého národa, ve kterém hrály rozhodující roli české politické, finanční, průmyslové zájmy a kulturní vzorce, zatímco slovenské, řekneme-li to jemně, nebyly příliš zohledňovány, což se přeneslo ještě hluboko do 60. let. To je čechoslovakismus v kostce.

Pokud někdo, ať už Čech nebo Slovák (nebo Pjakin) zastává názor, že nový svazek Čechů a Slováků je možný jedině na rovném základě jako projev vůle obou bratrských národů, tak v tom nevidím žádnou paralelu s ukrajinismem.

Naopak paralelu s ukrajinismem vidím tam, kde Irena výslovně požaduje, že "je třeba proti těmto procesům bojovat a nezametat je pod koberec, protože jsou nepříjemné." Myslím si, že kulturní boj může přinést stejné zlo nebo dokonce více zla než zametání pod koberec, že je naopak třeba diskutovat a hledat rozlišení. Samozřejmě ten emocionální a nerozlišující štěk o zdechnutém egregoru vnímám stejně jako Irena jako nespravedlivé paušální zavrhnutí celého Československa.
 
tak v tom nevidím žádnou paralelu s ukrajinismem.
Jednak mluvíš jen o ČSR, nikoli ČSSR. Druhá věc: existovalo by Slovensko nebýt i nedokonalé ČSR?
A to, jak se rozpadlo ČSSR - tedy, už ČSFR - to byla první fáze - tak to paralely s SSSR nabízí zcela viditelné. Vyvolávání nespokojenosti, vyvolávání šarvátek na národnostním základě...
Ale to bychom se pořád motali dokola.
 
Naposledy upravené:
Choďte vysvetliť Maďarom do Budapešti, že majú žiť v priateľskom a bratskom zväzku so Slovákmi bez nároku na územie Feldvidéku.
Ak mas na mysli spolocny stat Slovakov a Madarov tak som si nevsimol, zeby to tu na fore niekto podporoval. Len vzajomnu spolupracu samostanych statov spolupracujucich ako rovny s rovnym. Takuto spolupracu sme uz mohli vidiet v ramci V4, ked sme sa s CR, Polskom a Madarskom spojili proti riadenej migracii v EU a spolocne sme tomu odolali. Podobne sa spolu riesila aj dvojita kvalita potravit a mnozstvo inych veci. Ta spolupraca ma byt medzistatna. Dufam, ze nasledujuca situacia ostane len v hypotetickej rovine. Kludne sa totiz moze stat, ze nova slovenska vlada zacne robit pronarodnu politiku a podporovat mier, t.j. nedodavat zbrane na Ukrajinu. Vdacni ukrajinci na oplatku zastavia plyn a ropu na Slovensko. V tejto situacii moze pomoct Madarsko, lebo je pripojene aj na turecky prud a z Madarska vedie plynovod Adria aj na Slovensko. Tym moze novu slovensku vladu podrzat a zachovat si spojenca pre ine buduce situacie. Obdobne by sa mohla zachovat aj Ceska republika a spustit reverz na Slovensko. Otazkou je ci by to sucasna ceska vlada bola schopna a ochotna pre Fica urobit.
 
Vaša neznalost dejín len bude takto tlaciť na pílu. Slovensky národ a Česky narod majú rozdielne základy. Alebo budete tvrdit, že Česke kráľovstvo bolo súčasťou Uhorského kráľovstva?
Nie, paralela medzi Ukrajinou a Ruskom neobstojí, pretože ani geneticky nie sme (R1b v ČR vs R1a v SR a na Morave) pribuzní natoľko ako Rusi a Ukrajinci (väčšina R1a)
Takže národy a jejich podobnost nebo rozdílnost se podle Joxe hodnotí na základě genetiky? Já takový přístup odmítám. Doporučuji každému, aby si přečetl v odkazu alespoň první kapitolu co je to národ.
Co je to za nesmysl? Haploskupinu R1a lze nalézt i v Indii nebo Íránu. To mají potom Slováci blíže k některým Indům a Íráncům než k Čechům? Mohou se Slováci bavit s těmito Indy a Íránci, aniž by se museli učit jejich jazyk? S nimi mají společné základy a s Čechy rozdílné? Co je důležitější? Původ nebo jazyk a kultura? Nebo je snad důležitější, pod kterého panovníka daná skupina lidí spadá? Mně je úplně jedno, že Slovensko bylo historicky v Uhrách a české země pod Rakouskem. Ač prošly oba národy odlišným historickým vývojem, jsou si podobné. Důkazem toho je, že se na tomto fóru spolu bavíme - Češi se Slováky, nikoliv s Maďary, Němci nebo Rakušany. Mimochodem i v ČR je R1a nejpočetnější haploskupinou, byť není převažující.

Jestli jsem to správně pochopil, tak tím ukrajinstvím paní Irena v tomto vlákně nemá na mysli přímou podporu Ukrajiny proti Rusku, ale způsob myšlení, který zavedl Ukrajinu tam, kde dnes je. To nemá vůbec nic co dělat s tím, že na Slovensku většina odmítá všelijakými způsoby podporu Ukrajiny ve válce - za to samozřejmě velké díky.

Jox a spol. jsou bohužel ukázkovým příkladem tohoto myšlení. Na Ukrajině se mimo jiné tlačila nesmyslná teorie, že ti praví Ukrajinci jsou potomky jakýchsi germánských kmenů proti těm podřadným slovanským Moskalům. Aby za každou cenu odůvodnili, že oni nejsou Rusové. A Jox tu zdůvodňuje rozdílné základy mezi Čechy a Slováky pomocí zastoupení haploskupin R1a a R1b, že je to něco jiného než Ukrajinci vs. etničtí Rusové. A nezapomene uvést, že na Moravě je R1a, aby navíc zdůvodnil rozdílnost lidí na Moravě oproti lidem v Čechách. Na rozdíl od Ukrajinců netvrdí nic o nadřazenosti. Objektivně to rozdílné vlastnosti jsou. Ale naprosto bezvýznamné sekvence v DNA, stejně bezvýznamné jako barva očí nebo vlasů. Je naprostým nesmyslem to považovat za rozdílné základy národů. A proč někdo takový nesmysl používá v argumentaci? Jediné vysvětlení je to, že žádný jiný smysluplný argument nemá a za každou cenu hledá důvody k rozdělování a nemožnosti společného státu. Toho minulého i možného budoucího.
To je prostě rozbíječství, ať už vědomé nebo nevědomé, to srovnání s Ukrajinou sedí.
 
Jardobe, promiň, ale "ono" to neselhalo, ono to bylo záměrně rozbito... a termín "Čechoslovakismus"... můžeš definovat "Čechoslovakismus"?
A je nezbytné si položit otázku, PROČ to "slehalo", jak píšeš. KDO a s jakým záměrem to "selhal". V čí prospěch a v čí neprospěch. Opravdu má někdo pocit, že jak ČR, tak SR na rozdělení vydělaly? Kdo byl hlavím beneficientem?
Pozri, veď nikto nehovorí, že vinu v tom mal český alebo slovenský národ. Zodpovednosť za zlyhanie je vždy na tom, kto riadi, a nielen ten viditeľný kormidelník, ale aj tí zákulisní...
Ale to na veci nič nemení. Ty si myslíš, že ak by dnes niekto zakladal nové Československo, že o niečom bude rozhodovať slovenský alebo český národ? Nie, znova o všetkom budú rozhodovať iba nadôveryhodné "elity" a tie tam znova zanesú míny. A nejedná sa len o Čechov a Slovákov. Rovnaký nezmysel by bolo dnes spojovať do jednej štátnosti aj Slovákov a Maďarov, alebo Slovákov a Poliakov.
 
Mne sa skôr zdá, že taký kaliber ako je pani Irena na tomto fóre je pre niekoho nežiadúci, tak ho treba odtiaľ vyštvať.
Pani Irena určite nie je tá. ktorá tlačí na pílu
Brzdi prosím ťa! Ja sa snažím na tomto fore udržať pokojnú atmosféru, argumentáciu s faktami a bez emocii... Ako admin viem odhadnúť aké argumenty na koho ako zapôsobia a čo je výbušné a čo nie.

Nesnaž sa rozdúchavať umelé vášne. Varujem ťa ako admin.
 
tie tam znova zanesú míny. A nejedná sa len o Čechov a Slovákov. Rovnaký nezmysel by bolo dnes spojovať do jednej štátnosti aj Slovákov a Maďarov, alebo Slovákov a Poliakov.
Ale je přece hlavně na nás, abychom ty miny odhalovali a zneškodňovali. Ne abychom je přiživovali! Opět: PROČ tam byly ty miny položeny a kdo měl z jejich "odpálení" prospěch? Byli to Češi, Slováci? Čechoslováci? Nebo někdo úplně JINÝ, kdo by měl z podobných tendencí, zde prezentovaných, nepochybně radost?
A spojení s Maďary a Poláky kulhá na obě nohy. Proč by se jako Slovensko mělo spojovat s nimi? Slováci měli někdy s Polskem a Maďarskem společný stát, kde ve vysokých funkcích působili Slováci? (Díky Bohu za Husáka!!). Kde se nikdo nesnažil Slováky polonizovat, maďarizovat? Ano, to by byla blbost.
 
Naposledy upravené:
Ak mas na mysli spolocny stat Slovakov a Madarov tak som si nevsimol, zeby to tu na fore niekto podporoval. Len vzajomnu spolupracu samostanych statov spolupracujucich ako rovny s rovnym. Takuto spolupracu sme uz mohli vidiet v ramci V4, ked sme sa s CR, Polskom a Madarskom spojili proti riadenej migracii v EU a spolocne sme tomu odolali. Podobne sa spolu riesila aj dvojita kvalita potravit a mnozstvo inych veci. Ta spolupraca ma byt medzistatna. Dufam, ze nasledujuca situacia ostane len v hypotetickej rovine. Kludne sa totiz moze stat, ze nova slovenska vlada zacne robit pronarodnu politiku a podporovat mier, t.j. nedodavat zbrane na Ukrajinu. Vdacni ukrajinci na oplatku zastavia plyn a ropu na Slovensko. V tejto situacii moze pomoct Madarsko, lebo je pripojene aj na turecky prud a z Madarska vedie plynovod Adria aj na Slovensko. Tym moze novu slovensku vladu podrzat a zachovat si spojenca pre ine buduce situacie. Obdobne by sa mohla zachovat aj Ceska republika a spustit reverz na Slovensko. Otazkou je ci by to sucasna ceska vlada bola schopna a ochotna pre Fica urobit.
súhlas, ale prečo nie aj s Českým národom?
 
Brzdi prosím ťa! Ja sa snažím na tomto fore udržať pokojnú atmosféru, argumentáciu s faktami a bez emocii... Ako admin viem odhadnúť aké argumenty na koho ako zapôsobia a čo je výbušné a čo nie.

Nesnaž sa rozdúchavať umelé vášne. Varujem ťa ako admin.
Jardob zamysli sa, kto tu rozdúchava atmosféru nie je to pani Irena....ale ty vždy ukľudnuješ iba ju. Až si prečítaš Joxove komentáre, tak tam zbadáš aj osobnú rovinu, na ktorú akosi zabudneš reagovať.
 
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom