Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Aj ďalší text stál za to. Vynikajúca analýza Slovákov a Slovanov (plne v súlade s pohľadmi E.Páleša na budúcnosť Slovanov). Už v tomto diele predpovedal, že násilná maďarizácia v dohľadnej budúcnosti zničí Uhorsko - roztrhá ho z vnútra. Inak, toto bolo aj dôvodom Sarajevského atentátu na Františka Ferdinanda d’Este rakúsko-uhorského následníka trónu - on chcel nielen zastaviť maďarizáciu ale reformovať Rakúsko-Uhorsko - dať jednotlivým národom jazykovo-kultúrnu autonómiu, a to mebolo v plánoch globálneho riadenia. A tak jak násilná maďarizácia rozbila a zničila Uhorsko, tak aj násilná ukrajinizácia zničila Ukrajinu.Neviem, čo ma čaká v ďalšom texte, ale aj keby to malo byť len o tom úvode, tak to stojí za to.
Já to vidím tak, že Franz Ferdinand nedokázal rozklíčovat sdělení jasně demonstrující plány globálního zákulisí, jenž bylo otištěno 25. prosince 1890 v britském periodiku zvaném Truth (Pravda). Sdělení bylo prezentováno jako sen (noční můra) mladého německého císaře Viléma II., přičemž (satirické vánoční) vydání zmíněného periodika bylo věnováno hypnóze. Text byl doprovázen malůvkou plnou symbolů, jejíž součástí je velmi zajímavá "prorocká" mapka. Tato mapa ukazuje Rusko jako poušť - to se naštěstí nenaplnilo díky bolševismu. I období obecně známé jako "fin de siècle" mělo svůj "Posthistorický piknik".Inak, toto bolo aj dôvodom Sarajevského atentátu na Františka Ferdinanda d’Este rakúsko-uhorského následníka trónu - on chcel nielen zastaviť maďarizáciu ale reformovať Rakúsko-Uhorsko - dať jednotlivým národom jazykovo-kultúrnu autonómiu, a to mebolo v plánoch globálneho riadenia.

Už jsem to tady viděl vícekrát, tak jsem si to zadal do hledání a vyšlo mi 84x termín "Koncepce sociální bezpečnosti".(v termínech Koncepce sociální bezpečnosti by šlo o doplnění mozaiky na úrovni první a druhé priority, konceptuální a chronologické)
Podívejte se, většinu materiálů Koncepce jsem do češtiny překládala já, a na začátku byla dohoda, že zůstane termín sociální, jak to bylo původně přeloženo na Leva-netu, toho já se důsledně držím. Nebudu kvůli něčím dohadům a neustálým změnám opravovat zpětně všechny překlady včetně už stovek pořadů s Pjakinem...Už jsem to tady viděl vícekrát, tak jsem si to zadal do hledání a vyšlo mi 84x termín "Koncepce sociální bezpečnosti".
Nikdy to nebyla sociální a neměla by být, vždy jen společné. Nebyl jsem u té debaty (četl jsem ji), kdy se začalo psát ne KOB, ale KSB a obě strany měly své důvody pro ten název. Strana KOB vytýkala, že se to časem začne zaměňovat (společná = sociální) a když vezmu princip "praxe je kritériem pravdy", tak měli tenkrát pravdu. Na leva-netu se už důsledně používá sociální a "společné" zůstalo jen v materiálech obrazového charakteru.
Pro neznalé KOB, jde o to, že autoři (VP SSSR) používají jen název "obecné" nebo "společné" a nikdy ne sociální, to je úplně jiný význam a důležitý. Pokud by chtěli používat slovo sociální, tak by ho použili.
Za překlady velké díky.Podívejte se, většinu materiálů Koncepce jsem do češtiny překládala já, a na začátku byla dohoda, že zůstane termín sociální, jak to bylo původně přeloženo na Leva-netu, toho já se důsledně držím. Nebudu kvůli něčím dohadům a neustálým změnám opravovat zpětně všechny překlady včetně už stovek pořadů s Pjakinem...
Víte, takových debat bylo. A pokaždé se přišlo k něčemu jinému. Někdo tomu říká společná, někdo společenská, někdo obecná... A dohodnout se nemohou. Takže přeskakovat z jednoho termínu na druhý, jak se to zrovna někomu zlíbí, mi připadá velice kontraproduktivní, proto se prostě držím toho původního, na který jsem přistoupila s tím, že je zavedený, a hotovo.Za překlady velké díky.
Pokud je mi známo tak výsledkem této bouřlivé debaty bylo, že se bude používat V KSB slovo společné, takže jestliže je tomu jinak tak o tom nemám žádné povědomí.
Kdyby to bylo opravdu jedno, tak bych tuto debatu vůbec nezačínal.Víte, takových debat bylo. A pokaždé se přišlo k něčemu jinému. Někdo tomu říká společná, někdo společenská, někdo obecná... A dohodnout se nemohou. Takže přeskakovat z jednoho termínu na druhý, jak se to zrovna někomu zlíbí, mi připadá velice kontraproduktivní, proto se prostě držím toho původního, na který jsem přistoupila s tím, že je zavedený, a hotovo.
Nikomu to není jedno, ale každý na to má svůj názor, proto je nejlepší zůstat u původního termínu.Kdyby to bylo opravdu jedno, tak bych tuto debatu vůbec nezačínal.
sociální = společenskáUž jsem to tady viděl vícekrát, tak jsem si to zadal do hledání a vyšlo mi 84x termín "Koncepce sociální bezpečnosti".
Nikdy to nebyla sociální a neměla by být, vždy jen společné. Nebyl jsem u té debaty (četl jsem ji), kdy se začalo psát ne KOB, ale KSB a obě strany měly své důvody pro ten název. Strana KOB vytýkala, že se to časem začne zaměňovat (společná = sociální) a když vezmu princip "praxe je kritériem pravdy", tak měli tenkrát pravdu. Na leva-netu se už důsledně používá sociální a "společné" zůstalo jen v materiálech obrazového charakteru.
Pro neznalé KOB, jde o to, že autoři (VP SSSR) používají jen název "obecné" nebo "společné" a nikdy ne sociální, to je úplně jiný význam a důležitý. Pokud by chtěli používat slovo sociální, tak by ho použili.
Autorský kolektív VP ZSSR používa a vždy používal termín "obščestvennaja" (obščestvo = spoločnosť; obščestvennaja = spoločenská). Neviem už presne, kto v našom regióne prišiel s výmyslom "spoločná", ale tento výraz nemá nič spoločné s ruským originálnym názvom. Je to bezpočnostná koncepcia pre "spoločnosť", nie pre nejaký anonymný spolok neznámych "spoločníkov"Kdyby to bylo opravdu jedno, tak bych tuto debatu vůbec nezačínal.
Keďže som sa na tej diskusii sám podieľal a spoluprekladal aj DVTR, tak viem, že výsledkom diskusie bolo, že sa pri preklade KOB do KSB bude používať termín “spoločenskej”. Neskôr túto otázku zase niekto otvoril v snahe pretlačiť termín “spoločnej”.Pokud je mi známo tak výsledkem této bouřlivé debaty bylo, že se bude používat V KSB slovo společné, takže jestliže je tomu jinak tak o tom nemám žádné povědomí.
nabojpravdy.cz