• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Debaty o politike na Slovensku

• Thread starter Thread starter tondo
  • Start date Start date
Nuž dobre. Švajčiarsko : čo vieš o projekte INTERPORT Košice? Stavím sa, že nič. Mám na mysli projekt, ktorý bol pripravovaný ešte pred rokom 1990, no nikdy sa nezrealizoval. V médiách z 90. rokov nájdeš síce zmienku o takomto projekte, ale ten nemá nič spoločné s plánovaným projektom, len sa niekto snažil na seba pritiahnuť pozornosť s inými úmyslami. A takto by som mohol pokračovať, ale nebudem, lebo viem, o čo Ti ide.
Nie, ty nebudeš pokračovať, pretože nevieš o čo mi ide. Uviedol si tu názov, ktorý si nezasadil do okolností. Až ho tam zasadíš, potom zistíš, akú šancu mal na realizáciu.

Projektov, ktoré si niekto navymýšľa, a ktoré sa nezrealizovali sú tony. Dôležité je, akú majú šancu uspieť, a motať okolo nich rozprávky je zbytočné.

A mimochodom:
Toto tu nie je o tom, o čo ide mne. Otázka skôr stojí, o čo ide tebe. Spomenul si tu Švajčiarskejšie slovenské Švajčiarsko bez ničoho a na základe toho kopeš do súčasnej reprezentácie. Mal by si to robiť odôvodnene. Neodôvodnené kopanie podkopáva. Už na to upozorňujem znova. Načneš, a nedokončíš: ... "verte mi, lebo som to povedal a rozprával som sa aj s pánom Nikto".

Naposledy upravené:
Kdeže. Veľmi dobre si uvedomujem, že GP otočil. Minimálne v niečom. Či už bol donútený alebo "zmenil názor" je nateraz vedľajšie. To však neznamená, že zotrvačnosť jeho plánov a procesov, ktoré spustil naďalej netrvá.

Čo chce HNR tu bolo udusené v r. 80-90tych tak, že nebola šanca vzhľadom na mravnosť tunajších ľudí, aby to vtedy dopadlo zdarne. A keď už by som to mal brať ako "pobídku HNR", potom musím brať v úvahu nevyhnutné okolnosti, alkoholizmus, klebety a všetky neduhy, ktoré Slovák mal a má. S týmto na krku sme vtedy mohli o vytvorení aj len štátu na úrovni ČSSR iba snívať. Inak, tuná to koliduje s tondovým "rozhovorom s pánom Nikto".

To, o čom hovoríš, je ešte kus pred nami. 3:97. Budem to opakovať dovtedy, kým si to neuvedomíte. Súhrn celoštátnej suverenity je zväzok suverenít jednotlivcov. A keď si medzi troma zo stovky, ktorí ohnú koleno a chrbát, nesmieš zabúdať na to, že tomu musíš prispôsobiť aj svoje riadenie a formovanie infopoľa. Fázy rastu nemožno preskakovať. Zasadiť žaluď a čakať, že na druhý deň bude z neho 4 metrový dub a za týždeň 500 ročný dubisko je ... ako sa to dá nazvať??

T. j. celkovo keď zhodnotím to, čo tu bolo napísané, a použijem Sokratove sitá, čo z toho je pravdivé, dobré a potrebné? Jediné, čo z toho vychádza je, že áno, môžeme byť v niečom centrom. Ale ak si ľudia mysleli, že centrom plných brúch a od rána do večera oslopaných gágorov, tak boli na veľkom omyle a vďaka tomu to aj dopadlo, ako to dopadlo. Hodená bola návnada a oni sa radi dali sa nachytať. Môžeme hrať duchovnú úlohu, a mali by sme ju hrať. A tá nie je spätá so "Švajčiarským lesklým životom" ako prvého stupienka. Je s ním spätá ako dôsledok našej mravnosti, a to je posledný stupienok. Nie prvý. Kto si to pletie, potom v dôsledku svojho nepochopenia vymýšľa rozprávky o slovenskom švajci ... a hádže zodpovednosť na pár ľudí, namiesto toho, aby v prvom rade zhodnotil, ako je na tom on sám, ako sme na tom boli vtedy a ako sme na tom kolektívne teraz.
ešte mi napadlo...." akou mravnosťou" disponujú Švajčiari, že sa im tak darí? Nie je to iba preto, že tam NIEKTO býva a potrebuje okolo seba kľud a spokojných občanov?

Nie, ty nebudeš pokračovať, pretože nevieš o čo mi ide. Uviedol si tu názov, ktorý si nezasadil do okolností. Až ho tam zasadíš, potom zistíš, akú šancu mal na realizáciu.

Projektov, ktoré si niekto navymýšľa, a ktoré sa nezrealizovali sú tony. Dôležité je, akú majú šancu uspieť, a motať okolo nich rozprávky je zbytočné.

A mimochodom:
Toto tu nie je o tom, o čo ide mne. Otázka skôr stojí, o čo ide tebe. Spomenul si tu Švajčiarskejšie slovenské Švajčiarsko bez ničoho a na základe toho kopeš do súčasnej reprezentácie. Mal by si to robiť odôvodnene. Neodôvodnené kopanie podkopáva. Už na to upozorňujem znova. Načneš, a nedokončíš: ... "verte mi, lebo som to povedal a rozprával som sa aj s pánom Nikto".
Už som Ti dosť jasne povedal, že nevieš o tom zhola nič. Ja som bol pri tom, keď sa uzatvárali zmluvy so subjektmi, ktoré mali do tohto projektu vstúpiť a môžem Ťa uistiť, že to boli aj subjekty, ktoré mali vo svojom portfóliu viac, ako vtedajšia celá Slovenská republika dokopy a ten projekt mal slúžiť za istým účelom, pričom sám mal produkovať ročný čistý zisk po odpočítaní vtedajšej 40% dane viac, ako 120 miliárd SK, pričom vtedajší štátny rozpočet sa pohyboval v objeme okolo 360 miliárd SK. Myslím, že som Ti už napovedal viac, ako si zaslúžiš, lebo si nedáš ani tú námahu, aby si si dobre, ale že veľmi dobre rozobral celú situáciu v období, keď sa formovala štátnosť a čo a ako sa dialo. A preto som sa aj vyjadril o mravnosti istých zúčastnených, ktorých veľa ľudí má za modlu - ja nie. A to bolo posledné moje vyjadrenie na túto tému. Možno raz sa to dočítaš detailnejšie, keď bude niekto rozoberať celý začiatok tých búrlivých rokov. Myslím, že niečo podobné je už na ceste a čoskoro uzrie aj svetlo sveta. A tiež si myslím, že vieš, o čom hovorím.

Už som Ti dosť jasne povedal, že nevieš o tom zhola nič. Ja som bol pri tom, keď sa uzatvárali zmluvy so subjektmi, ktoré mali do tohto projektu vstúpiť a môžem Ťa uistiť, že to boli aj subjekty, ktoré mali vo svojom portfóliu viac, ako vtedajšia celá Slovenská republika dokopy a ten projekt mal slúžiť za istým účelom, pričom sám mal produkovať ročný čistý zisk po odpočítaní vtedajšej 40% dane viac, ako 120 miliárd SK, pričom vtedajší štátny rozpočet sa pohyboval v objeme okolo 360 miliárd SK. Myslím, že som Ti už napovedal viac, ako si zaslúžiš, lebo si nedáš ani tú námahu, aby si si dobre, ale že veľmi dobre rozobral celú situáciu v období, keď sa formovala štátnosť a čo a ako sa dialo. A preto som sa aj vyjadril o mravnosti istých zúčastnených, ktorých veľa ľudí má za modlu - ja nie. A to bolo posledné moje vyjadrenie na túto tému. Možno raz sa to dočítaš detailnejšie, keď bude niekto rozoberať celý začiatok tých búrlivých rokov. Myslím, že niečo podobné je už na ceste a čoskoro uzrie aj svetlo sveta. A tiež si myslím, že vieš, o čom hovorím.
A ešte perlička : už si sa zamyslel niekedy, že existujú aj takí ľudia, ktorí sami uveria svojej neomylnosti a povedzme aj nadradenosti, že všetko vedia najlepšie na svete a keď zistia, že majú na dosah zlatú sliepku, ale tá má podmienky, ktoré nekorelujú s ich mravnosťou, tak sa stane obyčajne to, čomu sa hovorí - "keď nie ja, tak nikto". A myslím, že už som Ti naozaj povedal všetko, čo si potreboval počuť.

Ide to z teba ako z chlpatej deky. Uviedol si tu pár vecí, ale stále si neuviedol, ako sa to stalo, že to vyšlo naopak. A stále to nie je o tom, čo robí/nerobí Fico. Okrem toho, búraš stále do domnelého "ficomodlárstva". A myslím si, že zbytočne. A to preto, že v súčasnej situácii nemáš žiadnu alternatívu, t. j. je potrebné podporovať súčasné riadenie, a už ti to vysvetľujem zas, akoby si to nevedel. Ale ak to vieš, prečo potom kopeš? Lebo Švajčiarsko-slovensko spred 30tich rokov nevyšlo? A čo? Ako nám to pomôže v súčasnej situácii? Až žiadno, pretože to, že sa to nestalo znamená, že na to boli objektívne dôvody. A to, že sa teraz kopu vecí nedeje tak, ako chceš, má tiež svoje objektívne dôvody a tak isto ich má aj to, že nás aj kopu vecí obchádza, a za to môžeme byť doslova vďační. A keď nebudeme, tak sa bude práve to obdobie spred 30tich rokov, ktoré tu tak spomínaš, jednoznačne opakovať. Minimálne v niečom.

A k tomuto:
A ešte perlička : už si sa zamyslel niekedy, že existujú aj takí ľudia, ktorí sami uveria svojej neomylnosti a povedzme aj nadradenosti, že všetko vedia najlepšie na svete a keď zistia, že majú na dosah zlatú sliepku, ale tá má podmienky, ktoré nekorelujú s ich mravnosťou, tak sa stane obyčajne to, čomu sa hovorí - "keď nie ja, tak nikto". A myslím, že už som Ti naozaj povedal všetko, čo si potreboval počuť.
ňNo koment. Asi len toľko, že večne sa schovávať za frázy "napovedal som ti už dosť" je detinské. Čo si tým chcel povedať, si môžem len domýšľať, a keďže si nerád domýšľam "klebety", tak si domýšľať nebudem. Hovoríš o tom, čo si tu vyslovil, akoby to bolo super-hyper tájné, pritom už je to 30 rokov a nikomu tým neuškodíš ani tebe nikto za to neuškodí. Uhádneš čo ti tým chcem napovedať? Alebo Ti mám domyslieť? A tie vety o mravnosti, mravnosť je predsa základ. A keď sa tamto stane, nestane sa to náhodou. Zas to má svoje objektívne dôvody súviace s mravnosťou národa ako celku. Už sme sa Xkrát bavili o tom, prečo ruský národ neustále produkuje mravnostne kvalitných "vodcov". Otázka je prečo my nie, resp. keby som to ponímal z tvojho pohľadu. Z môjho uhla pohľadu je to také, aké to je. A myslím, že už som ti raz povedal, že tu nešprintujeme, ale maratónčime. 3:97. Netlač rieku. Potečie sama.

Nezoznámili sa s ňou v Dume, ale skôr - v procese tvorby. Bol to naozaj utajovaný režim a nie všetko sa zverejňovalo. Ale už sa o tom nebavme. Je to fakt, ktorý uzrel svetlo sveta a treba s KSB pracovať a učiť sa ju, ktorí sa ju chcú učiť.
Tondo, sorry jako. Byl jsem mimo, ale na tohle musím reagovat.

Rád bych se s tebou bavil věcně, ale ty překrucuješ fakta, jak se ti hodí.
A hlavní argument, že všechno bylo tajné.
Pokud mám věřit tomu, že 2 lidé z Československa se účastnili tvorby KSB, tak popřeli její hlavní princip - seznámit s ní masy. To byla hlavní věc, kterou pochopili autoři koncepce v Rusku. Protože věděli, že problémy ve společnosti vznikly kvůli tomu, že elity věděly a národy nikoli. A hned, jak KSB spatřila světlo světa, začali ji šířit.
Ty ale záhadně píšeš, že existuji věci, o kterých věděli jen vyvolené, hlavně na Slovensku.
Mluvíš vůbec o KSB nebo nějakém tajném spolku, který vznikl na Slovensku?

Ide to z teba ako z chlpatej deky. Uviedol si tu pár vecí, ale stále si neuviedol, ako sa to stalo, že to vyšlo naopak. A stále to nie je o tom, čo robí/nerobí Fico. Okrem toho, búraš stále do domnelého "ficomodlárstva". A myslím si, že zbytočne. A to preto, že v súčasnej situácii nemáš žiadnu alternatívu, t. j. je potrebné podporovať súčasné riadenie, a už ti to vysvetľujem zas, akoby si to nevedel. Ale ak to vieš, prečo potom kopeš? Lebo Švajčiarsko-slovensko spred 30tich rokov nevyšlo? A čo? Ako nám to pomôže v súčasnej situácii? Až žiadno, pretože to, že sa to nestalo znamená, že na to boli objektívne dôvody. A to, že sa teraz kopu vecí nedeje tak, ako chceš, má tiež svoje objektívne dôvody a tak isto ich má aj to, že nás aj kopu vecí obchádza, a za to môžeme byť doslova vďační. A keď nebudeme, tak sa bude práve to obdobie spred 30tich rokov, ktoré tu tak spomínaš, jednoznačne opakovať. Minimálne v niečom.

A k tomuto:

ňNo koment. Asi len toľko, že večne sa schovávať za frázy "napovedal som ti už dosť" je detinské. Čo si tým chcel povedať, si môžem len domýšľať, a keďže si nerád domýšľam "klebety", tak si domýšľať nebudem. Hovoríš o tom, čo si tu vyslovil, akoby to bolo super-hyper tájné, pritom už je to 30 rokov a nikomu tým neuškodíš ani tebe nikto za to neuškodí. Uhádneš čo ti tým chcem napovedať? Alebo Ti mám domyslieť? A tie vety o mravnosti, mravnosť je predsa základ. A keď sa tamto stane, nestane sa to náhodou. Zas to má svoje objektívne dôvody súviace s mravnosťou národa ako celku. Už sme sa Xkrát bavili o tom, prečo ruský národ neustále produkuje mravnostne kvalitných "vodcov". Otázka je prečo my nie, resp. keby som to ponímal z tvojho pohľadu. Z môjho uhla pohľadu je to také, aké to je. A myslím, že už som ti raz povedal, že tu nešprintujeme, ale maratónčime. 3:97. Netlač rieku. Potečie sama.
Ja rieku netlačím, pretože dobre viem, že tečie sama, no nemám rád, keď si máme stále šliapnuť na tie isté vidly a snažím sa vysvetľovať, že regulovaním toku tej rieky sa dá istým chybám vyhnúť a teda aj spomínam vo svojich komentároch, že už aj tu je naozaj dosť veľmi kvalitných ľudí, ktorí keď sa osmelia, by už aj mohli byť tými regulátormi a vzali zodpovednosť za reguláciu tej rieky.

ešte mi napadlo...." akou mravnosťou" disponujú Švajčiari, že sa im tak darí? Nie je to iba preto, že tam NIEKTO býva a potrebuje okolo seba kľud a spokojných občanov?
Teraz si zlial dve veci dohromady. O mravnosti Slovákov som písal preto, že keby sme chceli plniť poslanie nám určené, musela by byť o hodne vyššia na to, aby sme sa stali oným duchovným/konceptuálnym "centrom". T. j. na konceptuálnej rovine keby sme boli vysoko, zákonite by sa nám darilo ako výsledok aj na úrovni ekonomickej = životný, ekonomický, hospodársky rast a štandard. Ale 4. by odzrkadľovalo 1. a nie naopak. Naopak to ani byť nemôže. Len vtedy pokiaľ "si ťa niekto vyberie". Ale tam už nie si 1. ale si len sluha svojho pána, ktorý je 1.. Stojíš vyššie ako ostatní sluhovia a ostatní sluhovia k tebe vzhliadajú a uvažujú nad tým, čo oni robia zle, keď tebe sa vodí tak dobre. V prvom rade robia zle 1. Sú konceptuálne vykastrovaní, pretože vidia úspech ale nie to, čo ho spôsobilo. Snažia sa napodobniť úspech, ale idú na to od konca namiesto toho, aby rozobrali začiatok, určili príčiny a namiesto napodobňovania sa stali originálmi, ktorí tvoria sami zo seba. Naše poslanie nie je byť Švajčiarmi. Pozri sa okolo seba. Každý usiluje o anglické trávniky, pekné dvorečky, lesklé čačky-hračky bytečky a pod.. Napodobňuje. Kopíruje. A ten, kto kopíruje, je vo vleku. Nie je aktívny, je reaktívny. Neplní to, čo dostal za úlohu, snaží sa plniť inú úlohu, ktorá sa od neho nevyžaduje. Preto sme tam, kde sme. I so suverenitou, i s ekonomikou i so všetkým. Keď prestaneme mať za vzor Švajčiarsko, Rakúsko, SŠA, Anglicko, Nemecko .... bude to inak. Ale momentálne 3:97.

Ja rieku netlačím, pretože dobre viem, že tečie sama, no nemám rád, keď si máme stále šliapnuť na tie isté vidly a snažím sa vysvetľovať, že regulovaním toku tej rieky sa dá istým chybám vyhnúť a teda aj spomínam vo svojich komentároch, že už aj tu je naozaj dosť veľmi kvalitných ľudí, ktorí keď sa osmelia, by už aj mohli byť tými regulátormi a vzali zodpovednosť za reguláciu tej rieky.
Na túto tému sme sa už bavili. Skončilo to tým, že sformuluješ e-mail, ktorým budeme bombardovať riadenie ohľadne plnenia programového vyhlásenia vlády. Mal som zato, že to tu sprístupníš verejne, aby to mohlo byť pripomienkované. Doteraz nič. Počítam, aj keď nie som Počtář, ale tentokrát počítam, že to máš rozpracované. Možno.

Na túto tému sme sa už bavili. Skončilo to tým, že sformuluješ e-mail, ktorým budeme bombardovať riadenie ohľadne plnenia programového vyhlásenia vlády. Mal som zato, že to tu sprístupníš verejne, aby to mohlo byť pripomienkované. Doteraz nič. Počítam, aj keď nie som Počtář, ale tentokrát počítam, že to máš rozpracované. Možno.
Buď originál a zformuluj si ho sám v zmysle koncepcie.

Teraz si zlial dve veci dohromady. O mravnosti Slovákov som písal preto, že keby sme chceli plniť poslanie nám určené, musela by byť o hodne vyššia na to, aby sme sa stali oným duchovným/konceptuálnym "centrom". T. j. na konceptuálnej rovine keby sme boli vysoko, zákonite by sa nám darilo ako výsledok aj na úrovni ekonomickej = životný, ekonomický, hospodársky rast a štandard. Ale 4. by odzrkadľovalo 1. a nie naopak. Naopak to ani byť nemôže. Len vtedy pokiaľ "si ťa niekto vyberie". Ale tam už nie si 1. ale si len sluha svojho pána, ktorý je 1.. Stojíš vyššie ako ostatní sluhovia a ostatní sluhovia k tebe vzhliadajú a uvažujú nad tým, čo oni robia zle, keď tebe sa vodí tak dobre. V prvom rade robia zle 1. Sú konceptuálne vykastrovaní, pretože vidia úspech ale nie to, čo ho spôsobilo. Snažia sa napodobniť úspech, ale idú na to od konca namiesto toho, aby rozobrali začiatok, určili príčiny a namiesto napodobňovania sa stali originálmi, ktorí tvoria sami zo seba. Naše poslanie nie je byť Švajčiarmi. Pozri sa okolo seba. Každý usiluje o anglické trávniky, pekné dvorečky, lesklé čačky-hračky bytečky a pod.. Napodobňuje. Kopíruje. A ten, kto kopíruje, je vo vleku. Nie je aktívny, je reaktívny. Neplní to, čo dostal za úlohu, snaží sa plniť inú úlohu, ktorá sa od neho nevyžaduje. Preto sme tam, kde sme. I so suverenitou, i s ekonomikou i so všetkým. Keď prestaneme mať za vzor Švajčiarsko, Rakúsko, SŠA, Anglicko, Nemecko .... bude to inak. Ale momentálne 3:97.
...súhlas, veď preto som tú mravnosť dal do úvodzoviek

Sokratove tri sitá​

Sokratove tri sitá
Jedného dňa prišiel k Sokratovi akýsi rozčúlený človek: "Počul si už, Sokrates, čo urobil tvoj priateľ? Musím ti to ihneď povedať."

"Moment," prerušil ho mudrc. "Preosial si to, čo mi chceš povedať, cez tri sitá?"

"Cez tri sitá?" prekvapene sa opýtal ten človek.

"Áno, áno, cez tri sitá. Prvým sitom je pravda. Preskúmal si, či všetko, čo mi chceš povedať, je naozaj pravda?"

"Nie, len som to počul a..."

"Tak teda si to zaiste preosial cez druhé sito, ktorým je dobro. Je to, čo mi chceš povedať, keď už nemôžeš dokázať, že je to pravda, aspoň dobré?"

Ten druhý váhavo odpovedal: "Vôbec nie, práve naopak..."

"Aha!" prerušil ho Sokrates. "Tak použime ešte tretie sito a pozrime sa, či to, čo mi chceš povedať a čo ťa tak rozrušilo, je potrebné!"

"Potrebné to veru nie je..."

"Teda," usmial sa mudrc, "keď to nie je ani pravdivé, ani dobré, ani potrebné, radšej na to zabudni a nezaťažuj tým ani seba, ani mňa!"

Na zamyslenie;): tá prvá rovina ponaučenia je OK, ale čo tá druhá?
Mudrc(chytrejší) je presvedčený, že môže poučovať človeka(menej chytrého). Ale paradoxne sa spolieha na úsudok tohoto človeka. Mal si to vypočuť, a sám posúdiť/preosiať cez svoje sitá.

Ale paradoxne sa spolieha na úsudok tohoto človeka.
Práveže ho otáča k sebe samému, aby sa stretol so svojím vlastným svedomím, a sám zhodnotil, čo vlastne robí. Mudrc vedel, že väčšina takýchto naliehavých vecí za sebou skrýva len zbytočné reči, domnienky a klepy. Dal ho do režimu samoriadenia, namiesto toho, aby aj nabudúce prišiel za ním znova a znova musel osievať jeho vlastné NEdomyslené veci.

Buď originál a zformuluj si ho sám v zmysle koncepcie.
Nevidím v tom zmysel. Nepotrebujem nič dokazovať. Nebol som to ja, kto presviedčal celé fórum, že to zmysel má. Si to ty kto neustále pobáda k činnosti. A čo si vymyslel, je tvoj nápad, t. j. máš právo (keby sa to týkalo mňa, za seba by som povedal, že aj povinnosť) ujať sa jeho rozvinutia. A ak to neurobíš, no tak znova len plané reči: "Spravte to, spravte to, vy to spravte, ja vám to len nadiktujem." Nie som tvoja sekretárka.

Podľa mňa sú to spojené nádoby. Skúsim to vysvetliť.

Meniť spoločnosť zhora, ak neexistuje odpor z ešte vyššieho poschodia, je jednoduchšie, než meniť spoločnosť zdola.
- Pri zmene zhora: zavádzaš novú kultúru, nové móresy, mravnosť. Ak to nie je priliš drastické, tak veľká časť obyvateľstva sa podriadi a začne si to osvojovať. Tie generácie, čo boli proti, časom vymrú, a nové generácie sa už budú rodiť do novej kultúry. Čím vznikne stabilné prostredie. Je možné, že aj Švajčiari tak prišli ako slepé kura k zrnu.

Pri zmene zdola to ide ťažšie, najmä ak ľudia nemajú dostatočnú motiváciu, lebo ešte stále majú celkom uspokojivý konzum. A tiež, ak existuje odpor z vyšších poschodí. Ak ľudia prídu o konzum a padnú na dno, tak sú ochotní počúvať a kráčať za veľkými ideami v masovom meradle (inak sú ich počty malé). A keďže je tu odpor z horného poschodia, tak zmeny sú nútené prichádzať revolučne. Navyše GP v predstihu pripravuje vodcov-kozlov na úlohy revolučných vodcov.
Revolučne má šancu takýto boj ustáť len veľmoc, ktorá má všetky zdroje, a môže žiť nejaký čas aj uzavrete iba z vlastných zdrojov (ak sa zbytok sveta spolčí proti nej. Ako to bolo za ZSSR).
Evolučne je to ešte náročnejšie. Tam už treba doslova zázrak. Tam treba, aby sa väčšina občanov štátu stala sigma jedincami, nezlomnými ľuďmi žijúcimi podľa vyšších princípov. S takými GP nespraví nič, mohol by ich len vyvraždiť, ak by sa oni sami dali. Lenže títo ľudia sú dosť múdri, aby sa vedeli brániť. Kým bežných vodcov spája to, že chcú byť na čele davu. Tak sigma jedincov spája to, že sú tiež prirodzenými autoritami a nepísanými vodcami, ale oni o dav nestoja. Vedú ľudí k súbornosti.

No od toho má naša spoločnosť, náš národ, zatiaľ ešte veľmi ďaleko. Čo mi je ľúto, lebo by som želal nám všetkým žiť v oveľa spravodlivejšej spoločnosti.

Rozhovor, ktorý je potrebné si vypočuť.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=-_3usgKoOUY

Pozrela som si celý rozhovor;

osobný názor - myslím že je to dobrá a zaujímavá iniciatíva /za predpokladu aktívnych ľudí/ - je to človek čo ponúka otvorenú možnosť, a keďže je "za vodou" - tak má nadhľad a čas.

Niekde som tu dávnejšie zachytila príspevok o posunutí KSB/DVTR materiálov /dôležité sú podľa mňa aj informácie od Irena Aneri vo vlákne Globálna politika o Stalinovom pláne s prírodou, aj odkaz od TauRusa na levanet/- ak by sa to podarilo, mohla by z toho vzniknúť zaujímavá konštruktívna vec.

Myslím, že ku koncu roka to môže mať reálnejšiu formu - ak sa nájdu schopní ľudia.

Dopln.:
Rozhovor sa mi zdá seknutý, je aj druhá časť?

Naposledy upravené:
Rozhovor, ktorý je potrebné si vypočuť.
Čo-to naznačené, čo-to z tohto všeobecného po povrchu kĺzajúceho rozhovoru je možné vydedukovať, predpokladať, no na jednoznačné rozhodnutie podporiť/nepodporiť tento projekt je potrebný vážny a podrobný rozhovor.
Jednoznačne však, čo aj odznelo v závere: je tu priestor na vznik nového politického proslovenského subjektu, ktorý v minimálne hospodárskej oblasti skĺbi to dobré zo socializmu i z kapitalizmu, a dajúc pocit akej-takej životnej istoty, môže začať pracovať na slobode jednotlivca i spoločnosti. Je tu priestor preto, lebo mnohé, čo by sa v rámci mantinelov robiť mohlo a aj môže (aj z toho, čo voliči očakávali) sa v réžii vládnej koalície nerobí…

Tak v tomto by som bol veeeeeeeeeeľmi opatrný.
3:97
Jedine ak to vytrhneš z kontextu. A ak poukazuješ ohľadom medzinárodného postavenia 1. ČSR na jej vazalské postavenie vo vzťahu ku garantom jej vzniku (Francúzsko a VB), tak pochybujem, že ZK mal vo vzťahu k bežným poslucháčom toto na mysli.

Zdravia všetkým. Na sieti X som narazil na zaujímavý príspevok. Je tam fotografia dokumentu, ktorý má potvrdzovať podanie žaloby na Generálnej Prokuratúre. Na Michala Šimečku , obvinenie znie VLASTIZRADA.
Dávam sem obrázok zo siete X.
View attachment 4753
Nemôžem potvrdiť pravdivosť dokumentu. Na prvý pohľad vyzerá vierohodne.

Zdroj: https://x.com/JanoJano1977/status/1886869019594252349?t=yKMDAZHFWla2nDHFKHb1rA&s=19

Keď som si prečítal, čím všetkým bol počas svojej kariéry, tak sa mu čudujem, že sa ozval až teraz, pretože už aj takmer pubescent vie, že v štáte je taký neporiadok, čo sa týka vymožiteľnosti práva a nikdy sa mu ani omylom nezdalo, že ten neporiadok podkopáva samotné zriadenie štátu. Kde bol vtedy, keď robil v tých jeho veľa funkciách? To sa kľudne vedel pozerať, ako sa rozvracia republika zvnútra cez rôzne domáce mafie, ktoré si kupovali beztrestnosť a následne mali enormný vplyv na politikov, ktorých dosadzovali do štátnych funkcií, aby im kryli ich zločiny? To neboli zahraniční agenti, ale domáci grázli, ktorí v podstate robili rovnakú záškodnícku a vlastizradnú činnosť, ako tí z vonku. O čo mu ide tomu človeku? O ešte väčší neporiadok? 2012-2016 mal Smer jednofarebnú vládu, ako aj SIS pod prstom a v 2015 sa RF dozvedel v Moskve na prehliadke, že mu hrozí Majdan, ktorý v skutočnosti aj v 2018 bol. Tak o čo mu ide? Zahltiť médiá a verejnú mienku s pojmom "ačohentizmus"? Nabiť progresívcom viac munície, aby mohli prstom ukazovať na Smer, že boli neschopní počas ich vládnutia? Máme dosť iných starostí, ako dať do poriadku štát, aby fungoval a bol pripravený na zmenu orientácie, ktorá nevyhnutne prichádza, aj keď sa ako poslušní mopslíci veštci vyjadrujú, že sme pevne a natrvalo ukotvení v tej orientácii, v ktorej sme. Raz budú za tieto svoje výroky odsudzovaní, pretože svet sa v nejakých periódach pravidelne mení a slová ako natrvalo, nikdy a podobne by si mal akýkoľvek politik, ktorý chce byť suverénny dobre uvedomiť, lebo tými slovami len vyjadruje svoju podriadenú lojálnosť práve tomu, kto mu akurát vládne a hovoriť pravdu sa neodváži, žiaľ.

Naspäť
Top Bottom