• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Globální politika

Zde poslední díl od doktora Colemana. Než sem dám odkaz, tak bych jen chtěla podotknout, že je tam velmi dobře popsáno, jak to zařídit, aby se lidé chovali potřebným způsobem. Stačí nastavit parametry toho, co se jim vyplatí a už se jen dívat, jak se rozběhnou po vytyčených cestičkách. Takže doktoři začnou píchat do pacientů jedy a digitalizátoři začnou rozřazovat už v základních školách lidi typu doktora Colemana do spodních hranic vzdělání. Samozřejmě kvůli jejich "neschopnosti" se lépe učit, kterou "rozpozná" umělá inteligence. Ve skutečnosti rozpozná potenciální buřiče proti elitřáskému vrcholku pyramidy a okamžitě je vyřadí z oběhu a odsune na okraj společnosti díky algoritmům "personalizovaných drah" ve vzdělání. Zde je úryvek z jednoho dokumentu z ruského prostředí, ale je úplně jedno, že se jedná o ruské prostředí, protože ty trendy jsou celosvětové, stejně jako ta "elitářská" pyramida:

V roce 2019 takzvaní odborníci z autonomní neziskové organizace „Institut rozvoje internetu“ vybrali kybernetické sportovní disciplíny, jejichž výuku je podle jejich názoru nutné zavést ve školách. Zařadili tam: Dota 2 (společnost Valve Corporation), FIFA 19 (Electronic Arts, společnost známá svou širokou podporou LGBT), World of Tanks (Wargaming) a Minecraft (Microsoft). To znamená, že veškerý obsah těchto her byl vypracován západními IT společnostmi, které otevřeně těsně spolupracují s našimi geopolitickými protivníky a slouží jejich zájmům.

V prosinci 2020 měli digitalizátoři ruského vzdělání v plánu zavést „digitální výukové metodické komplexy“ pro 11 předmětů, a také pro 40 disciplín doplňkového a odborného vzdělání na základních i středních školách.

Avšak v tomto ohledu se „digitalizátoři“ poněkud opozdili kvůli nepřipravenosti obsahové části výukových materiálů, takže se dá předpokládat, že se v nejbližší době pokusí tento ztracený čas dohnat. Výhledově mají podle záměru „reformátorů“ tyto komplexy „částečně nebo úplně“ nahradit tradiční papírové učebnice. Školáci budou mít „příslušným způsobem certifikovaná zařízení personálního přístupu“, děti se budou moci dálkově účastnit vyučování, nebude-li jejich nemoc příliš těžká. Projekt je zaměřen na formování individuálních výukových drah a na konci školy budou absolventi muset mít pro ucházení se o další studium na středních a vysokých školách své digitální vzdělávací portfolio.

Co se týká vysokoškolského studia, tak hlavním směrem je diferenciace vysokých škol na tři skupiny: 1) vysoké školy pro elity nebo elitní denní fundamentální studium s pedagogem – takzvaná „univerzita pro jednoho“; 2) tradiční vysoké školy, kde zůstane zachováno nějaké to vyučování; 3) a nakonec vysoké školy s primitivními víceuživatelskými on-line kurzy – takzvaná „univerzita pro miliardu“. To znamená, že mezi vysokými školami budou lídři, průměrní a zaostávající.

Rok 2020 Cenu BAFTA už nedostanou hry, ve kterých nejsou LGBT postavy. The Last of Us II se stala nejlepší hrou roku 2020. Málokdo například ví, že přední herní cenu, která je analogem hereckého Oskara, už nemohou získat hry, ve kterých nejsou LGBT postavy. A počínaje rokem 2021, musí ti, kteří si chtějí činit nárok na tuto cenu, dosáhnout potřebných ukazatelů v těchto kategoriích. A už se to začalo projevovat, například The Last of Us II se stala nejlepší hrou roku 2020. Hlavní hrdinkou je tam mladá představitelka menšin, která podle námětu likviduje obyvatele nějaké náboženské obce a podřezává krk těhotným ženám. A to je prosím nejlepší hra roku 2020 právě kvůli tomu, že odpovídá všem těmto požadavkům.

A zde už odkaz na poslední díl knihy od dr. Colemana:
6., závěrečný díl: Dr. Vernon Coleman: Vakcíny jsou nebezpečné a nefungují - Každý, kdo vám tvrdí, že očkování je bezpečné a účinné, lže. Tady je důkaz. Knihu načetla Milena Míčová. Dnes ve 6. díle:

Kapitola 27 – Jak se potlačuje pravda
Kapitola 27 – Jak se potlačuje pravda, 2. část
Kapitola 28 – Závěr
Kapitola 28 - Závěr, 2. část

Zdroj: https://t.me/Proudnarodnihrdosti/3129

Naposledy upravené:
Tohle je "zajímavé". Trochu to, skrze historické paralely, působí jako výhrůžka Trumpovi

Britský přístup k Rusku a válce na Ukrajině se liší od toho amerického. Zatímco Američané vedení prezidentem Donaldem Trumpem věří v možnost narovnání vzájemných vztahů, Londýn nad Rusy už dávno zlomil hůl. Důvody jsou hluboce zakořeněné v britské historii a nesouvisí pouze se stávající osobou ruského prezidenta Vladimira Putina.
odobným způsobem jako se dnešní britští diplomaté diví Trumpově naivitě vůči Putinovi, divil se již britský premiér Winston Churchill naivitě Franklina D. Roosevelta vůči sovětskému diktátorovi Stalinovi za druhé světové války.
„Americký prezident Roosevelt měl až nepřípadnou slabost pro Stalina a ta diplomacie podle toho taky vypadala. Měl pocit, že jí sám rozumí nejlépe a svým osobním šarmem může překlenout animozity, na které poukazovali jeho poradci. Pro Winstona Churchilla to znamenalo velmi nepříjemné chvíle, zejména na konferenci v Teheránu v roce 1943,“

Naposledy upravené:
Tak mne napadlo, že ta změna informačního pole (přičemž řízeně přímo z USA), v tom smyslu, že USA a Západ se účastní války proti Rusku, je přípravou na nějaký útok ze strany Ruska, tentokrát již někam, kde to Západ zatraceně zabolí. Aby lidé pochopili, proč k tomu Rusko bylo dohnáno a těm, kteří to na Západě ženou do války, sklaplo.

PS: Že to kulminuje. O tom vypovídá podle mne i to náhlé vojenské spojenectví Srbska a Maďarska...

Naposledy upravené:
Tohle je "zajímavé". Trochu to, skrze historické paralely, působí jako výhrůžka Trumpovi
Zatímco na ostrovech vládnou lordi už několik století (fašismus, kolonialismus, rasová nesnášenlivost, třídní nadřazenost), USA jsou mladé a přišla tam řada utečenců z Evropy, kteří před lordy a jejich hrůzovládou utekli. V jejich historii bylo pár prezidentů, kteří se odklonili od fašistických "pravidel" a většinou za to zaplatili. Roosevelt byl jeden z nich, i když to v jeho případě nebylo tak okaté/exemplární.

Co si myslíte o té celní válce? Já mám takový dojem, že když nemohou vsadit na další koronavirus, protože by to vedlo k selhání řízení, tak se rozhodli najít důvod zhoršení ekonomických podmínek lidí v obchodní válce. A stále si myslím, že i když se rozpoutá taková "obchodní" válka, lze ji velmi dobře řídit a sledovat vlastní cíle. Stačí u těch správných toků správnými směry udělit výjimky... Všechny ostatní to odrovná a "naši" budou stále na koni. A stádo bude mít své vysvětlení, proč se mu zvyšují daně, odebírají nastřádané důchody, a proč by tedy mělo jít třeba na Rusa, či jinam. Při té tiskovce na Slovensku (k očkování proti koronaviru) se nějaký novinář naivně zeptal ve smyslu, proč by někdo chtěl poškodit najednou tolik lidí (Už jen z hlediska zisků farmaceutických firem to je hodně naivní otázka, i když já myslím, že to je až druhořadý vedlejší přínos, tím prvním je prostě poškodit populaci, aby jí to pokud možno nemyslelo, aby se nerozmnožovala a tak dále...). Já myslím, že bohužel ta spodní patra pyramidy vedou válku na život a na smrt, aniž by o tom věděla. Dokud to nepochopí napříč státy a budou stále sledovat to divadlo neokoni proti komusi a tak dále, tak z toho nevede cesta ven. Nahoře tu ekonomickou situaci zhoršují už tak očividně umělými způsoby, že to prostě bije do očí...

Naposledy upravené:
Co si myslíte o té celní válce? Já mám takový dojem, že když nemohou vsadit na další koronavirus, protože by to vedlo k selhání řízení, tak se rozhodli najít důvod zhoršení ekonomických podmínek lidí v obchodní válce. A stále si myslím, že i když se rozpoutá taková "obchodní" válka, lze ji velmi dobře řídit a sledovat vlastní cíle. Stačí u těch správných toků správnými směry udělit výjimky... Všechny ostatní to odrovná a "naši" budou stále na koni. A stádo bude mít své vysvětlení, proč se mu zvyšují daně, odebírají nastřádané důchody, a proč by tedy mělo jít třeba na Rusa, či jinam. Při té tiskovce na Slovensku (k očkování proti koronaviru) se nějaký novinář naivně zeptal ve smyslu, proč by někdo chtěl poškodit najednou tolik lidí (Už jen z hlediska zisků farmaceutických firem to je hodně naivní otázka, i když já myslím, že to je až druhořadý vedlejší přínos, tím prvním je prostě poškodit populaci, aby jí to pokud možno nemyslelo, aby se nerozmnožovala a tak dále...). Já myslím, že bohužel ta spodní patra pyramidy vedou válku na život a na smrt, aniž by o tom věděla. Dokud to nepochopí napříč státy a budou stále sledovat to divadlo neokoni proti komusi a tak dále, tak z toho nevede cesta ven. Nahoře tu ekonomickou situaci zhoršují už tak očividně umělými způsoby, že to prostě bije do očí...
Tie čísla tých ciel sú všelijaké...povedal by som selektívne, podľa potreby USA a elity, ktorá to celé riadi. Myslím si, že pomocou ciel je celý proces riaditeľňejší, predvídavejší a tým pádom aj ľahšie kontrolovateľnejší

Trump tím způsobí doma drahotu, případně nedostatek, protože spousta výrobků se v USA nevyrábí a musí je tedy dovážet. Výroba se do USA nevrátí hned, jestli vůbec. Poštve si tím své voliče proti sobě. Poroste pašeráctví. Nic víc. Je to zoufalá křeč. V Číně se tomu musí smát.

Pokud cla chápu, tak slouží ke stimulaci domácí výroby. I v historii, pokud se americké ekonomice nedostávaly některé kompetence, zavedla se cla na konkrétní výrobu a pak se z toho financovalo obstarání si daných výrobně-technologických kompetencí. V podstatě se Trump snaží obnovit domácí produkci. Nezapomeňme, že tato celní iniciativa se nenachází ve vzduchoprázdnu, ale jsou tu problémy pro mnohé státy a regiony na celém světě a hlavně v Evropě, která se připravuje o zdrojovou stabilitu. A USA nabízí levné zdroje (energie) a různé pobídky pro přestěhování výrob. Nakonec i v Evropě možná nebudou mít na vybranou, ale aby přežili, budou otevírat provozy ve Státech. To samozřejmě nebude problém pro Čínu ani pro Rusko, které jsou sami zdrojově zajištěni. Ostatně hlavní cíle, na kterých se Státy mohou "zahojit", jsou v Evropě, která bude zdrojem takového technologicko-výrobního transferu.

A z hlediska globalní politiky, myslím že je to otázka zajištění stabilního a bezkrizového přeformátování USA v regionalní stát bez nástrojů globálního vlivu. Otázkou je, co z toho všeho Trump nakonec skutečně realizuje. Z posledních událostí mám dojem, že jeho pozice není tak silná, jak se nás sám Trump snaží svým vystupováním ukázat. Státní elita se zatím, zdá se mi, snaží věci zdržovat tak, aby nějak přežili jeho období vlády.

Já myslím, že bohužel ta spodní patra pyramidy vedou válku na život a na smrt, aniž by o tom věděla.
V tom připadě by bylo lépe říci, že spodní patra pyramidy jsou vedena na porážku, aniž by si to uvědomovala. Válku na život a na smrt vedou elity mezi sebou (je dost příkladů vyvraždění rodin soupeřících rodů z dřívějších období). Dobytek je vybíjen, dle potřeby majitelů stáda, ale něco si vždy musí nechat ( Dav tu hru nemusí hrát, je to na něm, my jim to říkáme a ukazujeme, ale když se kůň nehce napít ? )

Co je válka ? Boj o zdroje, podle define koncepce: Soubor opatření na získání lidských, energetických, přírodních a dalších zdrojů.

Jenže mohou vrchní patra pyramidy, zničit spodní patra pyramidy, kdo je pak bude obsluhovat, ty vrchní patra ? Pyramida moci se zhroutí. Plán snížení počet obyvatel lidstva byl odpískán (desky s instrukcemi byli zničené výbuchem).

Dle mě je teď GP "rád, že je rád" - probíhá přetahovaná v řízení a za této situace je neakceschopný a v pasivitě, co se týká nějaké budoucí společné vize pro lidstvo, nic nemá a nic nešíří. Vše selhalo a nemůže ani spustit konkurz na nějakou skrytě parazitickou vizi, která by lidi oslovila. Takže chycený GP se stal již jenom korektorem a udržuje sebe a lidstvo před zničením. Ale musíme být ve střehu a hlídat jestli přeci jenom se o něco nepokusí.

Jedinou rozumnou vizi poskytla koncepce a proto prediktorem lidstva se již stal VP SSSR (bolševiků také bylo málo a všichni se jim smáli, ale jediní měli něco smysluplného) a pozoruji, že pyramida se sice velmi, ale pomalu a jistě otáčí a elity jsou nuceny pracovat na stabilitě lidstva (nebo jim to spadne na hlavu).

Naposledy upravené:
Cas ukaze kam az ta celni “valka” povede. Osobne se ale nedomnivam, ze cilem je zhorseni ekonomickych podminek pro lidi. Samozrejme z kratkodobeho hlediska to bude pro mnoho lidi financne narocnejsi, ale z dlouhodobeho hlediska to podpori domaci vyrobce.
Je fakt, ze mnoho zemi do kterych USA vyvazi sve vyrobky uplatnuji sve cla, naopak USA to dlouhou dobu nedelaly.
Trump ve sve kampani sliboval snizeni dani a mohu potvrdit, ze debaty na tohle tema probihaji. Zaroven vsak musi financovat svuj dluh, a Trumpova administrativa prave pocita s tim, ze tarify mohou do jiste miry nahradit dane,ktere planuje snizit
Pokud cla chápu, tak slouží ke stimulaci domácí výroby. I v historii, pokud se americké ekonomice nedostávaly některé kompetence, zavedla se cla na konkrétní výrobu a pak se z toho financovalo obstarání si daných výrobně-technologických kompetencí. V podstatě se Trump snaží obnovit domácí produkci. Nezapomeňme, že tato celní iniciativa se nenachází ve vzduchoprázdnu, ale jsou tu problémy pro mnohé státy a regiony na celém světě a hlavně v Evropě, která se připravuje o zdrojovou stabilitu. A USA nabízí levné zdroje (energie) a různé pobídky pro přestěhování výrob. Nakonec i v Evropě možná nebudou mít na vybranou, ale aby přežili, budou otevírat provozy ve Státech. To samozřejmě nebude problém pro Čínu ani pro Rusko, které jsou sami zdrojově zajištěni. Ostatně hlavní cíle, na kterých se Státy mohou "zahojit", jsou v Evropě, která bude zdrojem takového technologicko-výrobního transferu.

A z hlediska globalní politiky, myslím že je to otázka zajištění stabilního a bezkrizového přeformátování USA v regionalní stát bez nástrojů globálního vlivu. Otázkou je, co z toho všeho Trump nakonec skutečně realizuje. Z posledních událostí mám dojem, že jeho pozice není tak silná, jak se nás sám Trump snaží svým vystupováním ukázat. Státní elita se zatím, zdá se mi, snaží věci zdržovat tak, aby nějak přežili jeho období vlády.
Pozorne jsem si procetl vse co se o tech tarifech pise a situace je takova, ze mnoho zemi melo uvalena cla na americke zbozi, i EU, zatimco USA zadna cla na zbozi z techto zemi neuplatnovala. Takze spousta techto zemi vyuzivala moznost vyvazet na nejvetsi spotrebni trh bez omezeni, zatimco americke vyrobky v mnoha zemich clum podlehaly a to i v EU. To asi skutecne neni fer jak tvrdi Trump. Samozrejme beru v potaz i to, ze si to americni zavinili sami svym presunem vyroby do chudsich zemi v 70,80 a 90 letech.
Co se tyce reakci na ty tarify, tak japonska Honda jiz oznamila presun vyroby hondy civic z Mexika do USA. Zastupci jihokorejskeho Hyunday jiz prispechali s navrhem investice v USA za 26 miliard $ ,BMW jiz presunul skoro celou vyrobu pro americky trh do USA kvuli levnejsim nakladum,
atd. atd..
Osobne to chapu tak, ze Trump se snazi nejen o obnovu domaci produkce,ale i delat neco pro ty obycejne americany kteri ho volili, protoze jak znam americany, tak radi podpori domaci vyrobky. Stacilo videt jak hromadne bojkotovali korporace a firmy, ktere podporovali woke ideologii. Sice to bude kratkodobe financne narocnejsi, ale trhy se z toho mohou rychle vzpamatovat. Trump chce lidem zrusit dan z prijmu (vsem co vydelavaji mene nez 100 000$ rocne, coz je vetsina obycejnych lidi) aby odlehcil jejich penezenkam, zaroven vi, ze ty tarify nahradi ty penize pochazejici z dani z prijmu. Zaroven chce zrusit dane ze zisku pro americke akcie a americke cryptomeny.
Chapu to jako soucast transformace USA, ale zaroven jsem skepticky z dlouhodobeho hlediska, protoze i kdyz bude obnovena domaci vyroba, tak s vyvojem technologii bude mnoho pracovnich mist postupne nahrazeno roboty a umelou inteligenci. Co pak s tou nepracujici mnozinou lidi ? Ze by zakladni nepodmineny prijem ? Soucasny globalni prechod financni sfery na blockchain a DLT (distributed ledger technology) by tomu nasvedcoval.

Trump tím způsobí doma drahotu, případně nedostatek, protože spousta výrobků se v USA nevyrábí a musí je tedy dovážet. Výroba se do USA nevrátí hned, jestli vůbec. Poštve si tím své voliče proti sobě. Poroste pašeráctví. Nic víc. Je to zoufalá křeč. V Číně se tomu musí smát.
Nesouhlasím. Je třeba to hodnotit tak, že globální "elita" řídí Bidena i Trumpa a všechny kroky, které podnikají, přestože jsou mnohdy omezené prostředím, nebo i jeho přímým odporem (při manvérech vedoucích ke změnám něčeho, co je zaběhnuté), jsou dlouhodobě dopředu promyšlené. A když nezafunguje jedna varianta, v tom smyslu, že se brzy nedá opakovat ten trik s koronavirem, tak přistoupí ke starým osvědčeným receptům. A lidé, kteří se utápí v geopolitice, nedokážou rozpoznat, jak je vodí za nos, a že ty kroky jsou vlastně globálně koordinované. Zde vysloven stejný názor, že to bude mít podobobný účinek jako koronavirus (
Zdroj: https://t.me/SolovievLive/317140
), a pokud to Trump ustojí, tak to pozvedne USA. Což je to, co tvrdím já, že došlo na změnu scénáře a USA jako stát budou posilovat. Ano, nezměnilo se směřování změnit globálního lídra (Čína), ale z hlediska Ruska to podle mne znamená větší problémy. Obzvláště, jestli zase Amíkům půjdou na ruku. Zatím se dost drží, ale globalisté jsou úporní a cesty si najdou. Já myslím, že jedinou cestou je v Rusku vyhlásit otevřeně novou koncepci a zapojit do toho lidi jejich masovým informováním, o co jde. Jestliže z toho lidi neustále vynechávají, tak je to jako co je šeptem, to je čertem. To znamená, že má "elita" nějaké své plány a ty vždy budou koordinované s globalisty a tudíž proti lidem a v konečném důsledku povedou ke konečné porážce Ruska. Stále lidem nabízí jen soft Kurjaž, tj. nevychází za rámec globalistů, takto je porazit nemůže.

V tom připadě by bylo lépe říci, že spodní patra pyramidy jsou vedena na porážku, aniž by si to uvědomovala. Válku na život a na smrt vedou elity mezi sebou (je dost příkladů vyvraždění rodin soupeřících rodů z dřívějších období). Dobytek je vybíjen, dle potřeby majitelů stáda, ale něco si vždy musí nechat ( Dav tu hru nemusí hrát, je to na něm, my jim to říkáme a ukazujeme, ale když se kůň nehce napít ? )

Co je válka ? Boj o zdroje, podle define koncepce: Soubor opatření na získání lidských, energetických, přírodních a dalších zdrojů.

Jenže mohou vrchní patra pyramidy, zničit spodní patra pyramidy, kdo je pak bude obsluhovat, ty vrchní patra ? Pyramida moci se zhroutí. Plán snížení počet obyvatel lidstva byl odpískán (desky s instrukcemi byli zničené výbuchem).

Dle mě je teď GP "rád, že je rád" - probíhá přetahovaná v řízení a za této situace je neakceschopný a v pasivitě, co se týká nějaké budoucí společné vize pro lidstvo, nic nemá a nic nešíří. Vše selhalo a nemůže ani spustit konkurz na nějakou skrytě parazitickou vizi, která by lidi oslovila. Takže chycený GP se stal již jenom korektorem a udržuje sebe a lidstvo před zničením. Ale musíme být ve střehu a hlídat jestli přeci jenom se o něco nepokusí.

Jedinou rozumnou vizi poskytla koncepce a proto prediktorem lidstva se již stal VP SSSR (bolševiků také bylo málo a všichni se jim smáli, ale jediní měli něco smysluplného) a pozoruji, že pyramida se sice velmi, ale pomalu a jistě otáčí a elity jsou nuceny pracovat na stabilitě lidstva (nebo jim to spadne na hlavu).
No, lidé mohou válčit, aniž si to uvědomují. To je jako přirozená obrana organismu :-) Jsou tím prostředím, které ve svém celku klade odpor protilidským praktikám. A teď si představte, jak by to vypadalo, kdyby se začali bránit ne takto pasivně, ale účinně!

Já vím, že má fungovat Zákon času, ale zatím se mi zdá, že na tom globální prediktor není až tak špatně. On má nástroje, které působí do hloubky a dlouhodobě. Jedním z nich je školství, a pokud se podíváme na Rusko, tak já tam zatím žádnou změnu na státní úrovni nepozoruji. Vědí už od devadesátek, jak děti sezení v lavicích zdravotně a zřejmě návazně i intelektuálně poškozuje a nic se nemění. Jen jednotlivé odvážné školy najely navzdory státu na metodu Bazarného, která měla být zaváděna plošně! Navíc se k tomu teď přidala digitalizace, které se také lidé brání epizodicky, někde se jim to daří pozdržet, ale fakticky se ten parní válce tímto způsobem zastavit nedá. Zdravotnictví jako byznys je další kapitola sama pro sebe...

Tím, že jim ponechávají jejich Koncepci se všichni, kteří proti ní bojují dostávají do pozic partyzánů. Jenže ta globální armáda je příliš silná a ti partyzáni mnohdy bojují právě jen na základě intuice epizodicky a jinak pasivně (nevědomě a s nízkým účinkem).

Řeknete, že je to nebezpečné, že by se všichni obrátili proti Rusku, kdyby tu koncepci vyhlásilo otevřeně. To je podle mne hloupost. Protože Rusko by tím zároveň oslabilo jejich kádrovou základnu, když by vytyčilo lidské cíle a začalo je účinně naplňovat. Globalistům a "elitám" nikdo nemusí vykládat, čím je Rusko nebezpečné, a stejně se ho snaží všemi možnými způsoby zničit. Lidé v Rusku tak bojují a nevědí proti čemu. Mezitím, je statisticky likvidována aktivní část obyvatelstva, která se dobrovolně hlásí do války, která se mimochodem táhne už déle než Vlastenecká.

Naposledy upravené:
Cas ukaze kam az ta celni “valka” povede. Osobne se ale nedomnivam, ze cilem je zhorseni ekonomickych podminek pro lidi. Samozrejme z kratkodobeho hlediska to bude pro mnoho lidi financne narocnejsi, ale z dlouhodobeho hlediska to podpori domaci vyrobce.
Je fakt, ze mnoho zemi do kterych USA vyvazi sve vyrobky uplatnuji sve cla, naopak USA to dlouhou dobu nedelaly.
Trump ve sve kampani sliboval snizeni dani a mohu potvrdit, ze debaty na tohle tema probihaji. Zaroven vsak musi financovat svuj dluh, a Trumpova administrativa prave pocita s tim, ze tarify mohou do jiste miry nahradit dane,ktere planuje snizit

Pozorne jsem si procetl vse co se o tech tarifech pise a situace je takova, ze mnoho zemi melo uvalena cla na americke zbozi, i EU, zatimco USA zadna cla na zbozi z techto zemi neuplatnovala. Takze spousta techto zemi vyuzivala moznost vyvazet na nejvetsi spotrebni trh bez omezeni, zatimco americke vyrobky v mnoha zemich clum podlehaly a to i v EU. To asi skutecne neni fer jak tvrdi Trump. Samozrejme beru v potaz i to, ze si to americni zavinili sami svym presunem vyroby do chudsich zemi v 70,80 a 90 letech.
Co se tyce reakci na ty tarify, tak japonska Honda jiz oznamila presun vyroby hondy civic z Mexika do USA. Zastupci jihokorejskeho Hyunday jiz prispechali s navrhem investice v USA za 26 miliard $ ,BMW jiz presunul skoro celou vyrobu pro americky trh do USA kvuli levnejsim nakladum,
atd. atd..
Osobne to chapu tak, ze Trump se snazi nejen o obnovu domaci produkce,ale i delat neco pro ty obycejne americany kteri ho volili, protoze jak znam americany, tak radi podpori domaci vyrobky. Stacilo videt jak hromadne bojkotovali korporace a firmy, ktere podporovali woke ideologii. Sice to bude kratkodobe financne narocnejsi, ale trhy se z toho mohou rychle vzpamatovat. Trump chce lidem zrusit dan z prijmu (vsem co vydelavaji mene nez 100 000$ rocne, coz je vetsina obycejnych lidi) aby odlehcil jejich penezenkam, zaroven vi, ze ty tarify nahradi ty penize pochazejici z dani z prijmu. Zaroven chce zrusit dane ze zisku pro americke akcie a americke cryptomeny.
Chapu to jako soucast transformace USA, ale zaroven jsem skepticky z dlouhodobeho hlediska, protoze i kdyz bude obnovena domaci vyroba, tak s vyvojem technologii bude mnoho pracovnich mist postupne nahrazeno roboty a umelou inteligenci. Co pak s tou nepracujici mnozinou lidi ? Ze by zakladni nepodmineny prijem ? Soucasny globalni prechod financni sfery na blockchain a DLT (distributed ledger technology) by tomu nasvedcoval.
Tak bych to také neviděla, jako že USA doplácely na státy, které měly cla, zatímco USA ne. Díky distribuci peněz totiž dlouhodobě byla koupěschopnost na straně USA (to je ten "velký trh"), takže okolní státy se těmi cly musely udržovat alespoň při životě. Byl to takový mechanismus, aby alespoň měly z čeho živořit. Zároveň to z globálního pohledu je mechanismus řízení toku zdrojů. Kde je potřeba, tam se přiskřípne, kde jsou poslušní, tam se jim popustí...

Co se týče toho oživení u nás, s tím se počítat nedá, protože pro výrobu jsou potřebné také zdroje a o ty nás připravují. Především o ty levné energetické z Ruska. Pokud se nevzpamatujeme a nenavážeme opět obchod s Ruskem, tak se tu žádné oživení čekat nedá.

Naposledy upravené:
Chapu to jako soucast transformace USA,
Celého sveta. Všetko, čo sa dá vyrobiť doma, v regiónoch (kontinenty, štáty, kraje, okresy…) sa bude pre vlastný regionálny trh vyrábať doma. Globalizácia prebehla, teraz sa optimalizuje. Za každú cenu je potrebné na čo najnižšiu mieru znížiť celosvetovú prepravu toho, čo je možné vyrobiť a spotrebovať lokálne. A o tom aj tie clá sú. Ešte jednu vec treba zaviesť: tam, kde sú ložiská surovín (bane), tam aj musia byť ich spracovateľské závody, resp. v ich najmenšej možnej blízkosti. Je rozdiel prepravovať železnú rudu, alebo železné odliatky - to poprvé, a po druhé - hlušina po spracovaní rúd nebude pri fabrikäch vytvárať umelé kopce, ale pôjde spätne tam, kde bola vyťažená…

Srbsko a Maďarsko se dohodly na podmínkách podpisu obranné dohody.

Tento krok je reakcí na obrannou dohodu o Kosovu, Albánii a Chorvatsku.

Ze strany Srbska prezident Aleksandar Vučić uvedl:

"Mezi Srbskem a Maďarskem byla navázána intenzivní vojenská spolupráce"

Ze strany Maďarska hovořil ministr obrany země Christoph Szalai:

"Maďarsko vždy obhajovalo mír a Srbsko je na této cestě naším spojencem."

Očekává se, že Slovensko by se k této dohodě mohlo brzy připojit. Protože neexistuje žádná naděje na "nový světový řád".

Vzhledem k absenci společných hranic s Ruskem mezi výše uvedenými zeměmi se ukazuje, že se budou bránit před blokem NATO)))

Zdroj: https://t.me/VasiletsDmitriy/34524

Dám to sem, protože je to skrznaskrz globální věc.
A. Kolpakidi v závěru tohoto videa zcela přímočaře a limitně formuloval dvě možné varianty budoucího globálního vývoje, což v našem kolotočářském Pejzákově nebude patrně přijímáno s velkým nadšením: ""Musíte chápat, že lidstvo má dvě (možné) cesty - buď k fašismu, v tom s Putinem souhlasím, nebo ke komunismu. To dnes všichni chápou, tak se vyvíjí technologie. Buď digitální fašismus, nebo komunismus. Proto je očividné, že pouze levicové hnutí může vést v naší zemi a na celém světě ke komunismu. Je hanba, já osobně se stydím, že jsem se narodil v zemi, která byla majákem pro celé lidstvo, a nyní nějací ... Číňané."

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=m_-_kStKGcI

Ještě mě napadl takový příměr, proč nepodceňovat fakticky pozměňování účetnictví. (Kromě toho, jak Chruščov i touto metodou neuvěřitelně silně poškodil SSSR, už jsem dávala odkaz na Prilepina... https://ksb-csr.net/threads/globalni-politika.1339/post-45726). A Trump operuje nejen s těmi cly ale i s daněmi (fakticky to opět není nic jiného, než přenastavování účetních pravidel). Když jsem četla o Bělomořsko-baltském kanálu, tak tam bylo krásně vidět, jaké je účetnictví pokladnicí informací, jak se díky němu dají najít mezery a naopak vyhledat rezervy. Pokud si vzpomínám, tak tam jeden nevycházel z údivu, protože předtím zažil jen to účetnictví, kterým se tupě sbíraly informace pro jiné (výše), nebo se v něm maximálně fixlovalo, aby se platily o něco nižší daně. A tady najednou uviděl přímo v praxi, jak velice efektivní je to nástroj řízení. A já znovu připomínám, že (nahoře) mají všechny potřebné informace ze všech těch svých auditorských firem, které jim léta informace sbíraly z celého světa. Asi není na místě považovat globalisty za tupce nebo hlupáky.

Další pěkný příklad je z občanské války Severu proti Jihu. Kdo četl Unesené větrem, tak si jistě vzpomíná, jak probíhala na Jihu "Rekonstrukce", jak daněmi odrovnávali místní, aby to ti, kteří tam přišli ze Severu skoupili všechno za pakatel, nebo to přenechali místní "obslužné elitě", u které se předpokládalo, že bude naplňovat ten správný program řízení. Málokdo měl takové štěstí a tvrdost jako Scarlett, aby to ustál...

Ještě jeden příklad z knihy Ford a Stalin, o tom, jak žít lidsky. Tam byla železnice, která tak nějak fungovala, nebo spíš nefungovala, protože sloužila spíše jako předmět spekulace na burzách a o její samotný provoz se nikdo nestaral. Fordovi nezbylo než ji koupit a prakticky okamžitě ji dal do pořádku a začala fungovat velice efektivně. To samé je možné provést s USA jako se státem... Tam ta železnice také je, jen nefunguje, jak má. Když to ale vezme do ruky někdo, kdo ví jak na to...

Naposledy upravené:

Čína uvaluje odvetná cla na všechny produkty ze Spojených států​

Čína uvaluje cla ve výši 34 % na všechny produkty ze Spojených států

Čína oznámila uvalení cel ve výši 34 % na všechny produkty dovážené ze Spojených států. Informuje o tom agentura TASS s odkazem na rozhodnutí Státní rady Čínské lidové republiky.

Celní komise při Státní radě Číny uvedla, že tento krok byl reakcí na celní politiku amerického prezidenta Donalda Trumpa.

"Akce Spojených států nejsou v souladu s pravidly mezinárodního obchodu, vážně podkopávají legitimní práva a zájmy Číny," uvedli.

2. dubna americký prezident oznámil zavedení nového systému dovozních cel. Základní sazba bude činit 10 % pro veškeré dovážené zboží a pro některé země bude znatelně vyšší: 34 % pro Čínu, 46 % pro Vietnam a 20 % pro Evropskou unii. Na Ruskou federaci nebyla uvalena žádná cla. Podle těch, s nimiž hovořila Gazeta. Ru, nová obchodní cla povedou ke zpomalení globálního ekonomického růstu a prudkému poklesu cen ropy, což ovlivní Rusko. Více podrobností najdete v materiálu "Gazeta. Ru».

Chápu, že v rámci reciprocity se Čína uchyluje k odvetným opatřením směrem k USA.
Ale jako největší dovozce zboží do USA, stejně bude nejvíce poškozená ona.
Dalším logickým krokem by mělo být přesměrování dovozu do zemí, poškozených americkými cly a co nejrychlejším zavedením nové rezervní nebo přechodné měny.
Ale odváží se na to Čína, kterou Trump už vyhlásil jako největšího konkurenta (nepřítele) USA, toť otázka. Protože by to znamenalo přechod do otevřené konfrontace s USA a jak víme, Číňané jsou hodně opatrní. Jím náramně vyhovovala konfrontace USA s Ruskem. Jenže, pokud se Čína má stát centrem koncentrace řízení, musí ukázat, že na to má. GP jí tu šanci dává. :)
P.S. Stejnou šanci (konfrontace s USA - jaderný program) GP dává i Íránu

Našla jsem zajímavý citát generálmajora A. I. Vladimirova, který napsal „Základy obecné teorie války“: „Pravda života spočívá v tom, že pokud žijete mírovým životem a je proti vám vedena válka, aniž byste o tom vůbec měli tušení, tak jste v ní už prohráli. Američanům se u nás v Rusku povedlo dosáhnout toho, že nevnímáme válku, která je proti nám vedena, a to je jejich strategický úspěch, neboť oni s námi válčí a my s nimi neválčíme, což nás může přivést k záhubě…“

A já bych to dále zobecnila, nejedná se jen o ten rámec Západ versus Rusko, ten rámec je širší je to rámec války vrcholku sociální pyramidy proti jejím spodním úrovním! (Rusko je v tomto ohledu pro ně vrcholně nebezpečné, protože tam se bolševikům povedlo uvést do života kolektivismus a většině lidí pomohli najít svou sebeúctu. Ano, vrcholek jim to na chvíli zase dokázal sebrat, ale na jak dlouho?! Proto je z jeho pohledu lepší nositele této kultury vyvraždit, to se týká celého socialistického tábora i lidí na "vyspělém" Západě, kteří díky bolševikům zažili sociální stát, který tam byli nuceni zřídit, aby SSSR podkopali...)

To proto se potom může novinář na Slovensku naivně ptát, proč by někdo chtěl ublížit tolika lidem najednou a naočkovat je nějakým svinstvem... Oni už to dělají celá staletí, že poškozují spodní úrovně pyramidy, aby neměly šanci je svrhnout z jejich trůnu. A dělají to na úkor celého lidstva, protože mu tak brání dosáhnout vyšších úrovní. Jsou tou překážkou, kterou, když se podaří přeskočit, tak možná potom lidstvo poletí ke hvězdám. Jednou Jefimov vykládal, jak se bavil a nějakým takovým "elitářem" ve Švýcarsku, cituji z jeho videa (
Zdroj: https://vkvideo.ru/video351663392_456239490?t=2s
): Například když jsem mluvil se zasvěcenými ze Švýcarska, tak jim říkám: „Vždyť to jsou přece všechno taková globální schémata řízení lidstva. Cožpak třeba i z popudu nějakých osobních ambicí nemáte chuť někdy jít do televize a říci lidem: ‚Přátelé, vždyť vy vůbec nemáte ponětí o životě, je tu takový a takový systém znalostí.‘ Budete vypadat chytře a zdá se mi, že je to důležité i pro váš osobní život.“ A jaká byla odpověď? „Máte doma psa?“ Řekl jsem, že ano. „A chtělo se vám někdy blýsknout se před ním svou inteligencí? Vypadat chytře?“ „To ne.“ „Tak mi také takovou chuť nemáme.“ Takže jaký je jejich světonázor? Nepovažují nás za sobě rovné bytosti. „Jsme tu my, co máme právo na všechno a je tu ten dav. Když vedete stádo býčků na jatka, možná je vám to i líto, ale to je život. Když vedeme na jatka ve 2. světové válce 20 miliónů lidí, tak to samozřejmě není nic veselého. Ale takto to v životě chodí, jinak to nejde. To je naše algoritmika, naše chápání a vnímání světa (světonázor).“

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom