Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Vďaka za radu, toto som nevedel. Už viem.Video je vytvorené pomocou AI. Pri každom YT videu si vieš zobraziť popis videa a tam pri videách tvorených umelou inteligenciou sú upozornenia.
Proč je přerušení kontaktu s rodinou poslední zkouškou nejvzácnější osobnosti | Carl Jung.
Zdroj: https://youtu.be/nDC9stLFHjI
Názvy sa materiálom dávajú preto, aby zaujali toho, koho majú zaujať.Tak nevím... přestože samotný název videa je dost zavádějící (ve videu nikde nezazní, že by snad samotné přerušení kontaktu s rodinou bylo jakýmsi vrcholným projevem procesu individuace), je pravda, že i jeho obsah, vzhledem k tomu, že zdůrazňuje výhradně negativní vliv rodinných vazeb na zrání psychiky jedince, k takovému závěru svádí.
A o tom to video je. Individuácia je proces.určitou míru napětí v určité fázi považoval sice za téměř nevyhnutelnou (pokud člověk skutečně hledá vlastní cestu),
Aj Jung triafal klinec po hlavička skvele. Jeho knihy sú plné múdrostí a poznania na ceste k ZDROJU.Carl Gustav Jung - Struktura psyché
Na Páleša som nechodil ani ja a ani ma to tam neťahalo. A o nič som neprišiel. Dokonca ani na platené semináre pána doktora Rosinského som nechodil.Teozoficka spolocnost vyhlasila Krisnamurtiho za vtelenie Krista cim sa celkom odchylili od Blavatskej nedogmatickosti, aj Steiner radsej odisiel... Pales a sofiologia je tiez taka mensia sekta, ked som sa chcel prihlasit na ich fb stranku tak adminka sa spytala ci chodim na prednasky, hovorim ze nie ale mam napocuvanych niekolko hodin az desiatky hodin na Slobodnom vysielaci, odpoved bola ze kto nechodi na platene prednasky sa nemoze stat clenom...
Ja hovorím, že treba mať svoj osobný dekóder a použiť informácie, ktoré sú k máni. Každý máme svoju vlastnú cestu poznania. Kto sa nejako kam zaradí, alebo čo sa z toho vyvinie, to už je na každom.
Neveriť-overiť, rozmýšlať. Sám za seba.
Ľudia hladajú guruov a myslia si, že on to za nich urobí, naleje im rozum do hlavy, dostanú certifikáty o zasvätení rôznych stupňov, očístí ich a otvorí čakry a podobné srandy porobí a oni nebudú musieť nič, len pečené holuby a budú osvietení...(ale aj to je cesta k poznaniu, že tak to nefunguje)

www.armadnymagazin.sk
Jung je pro mne symbolem symbolismu.Zaujímavý článok, kde sa spomína Jung. Nemá niekto ešte nejaké indície ohľadom Junga? Alebo snáď @Počtář , nemá nejaké odložené v šuplíku?
Tento článok mi totiž potvrdzuje moje podozrenia na Junga, že to asi nebude až taký dobrodej.
Tady asi bude třeba při výpočtu zohlednit podstatně více dobových proměnných, než to zvonka vyzerá.Počítám však, že nemůže škodit vést v patrnosti, že jak Freud, tak Jung byli jewrejové.
Tak věděl jsem, že se pouštím na tenčí led.Tady asi bude třeba při výpočtu zohlednit podstatně více dobových proměnných, než to zvonka vyzerá.
Potvrdené Židmi, pred chvíľou som dostal info. Freud bol Žid a vraj pochádzal z Moravy a Jung určite Žid nebol.Tak věděl jsem, že se pouštím na tenčí led.
Což v těchto případech nastává vždy, když jewrejský původ nelze potvrdit:
* otevřeným konstatováním v oficiálním životopisu či na wikipedii
* otcem nebo matkou
* ba ani mojí empirickou jmennou heuristikou
Přesto jsou zde indicie, které mne vedou k tomu, že se k jewrejskému původu Junga kloním. Tvůj komentář mne paradoxně v některých ohledech v mojí domněnce spíše utvrzuje.
Přesto tyto indicie nic nemění na mém postoji k Jungovi, jak jsem psal ve svém předchozím komentáři. Mým cílem nebylo snižovat jeho genialitu. Pouze je dobré si dávat bacha na přílišné nadšení pro Junga, je třeba mít řádně zapnuté rozlišení.
Shrnu tedy celkově, proč takto počítám jeho kořeny:
0. žádný z níže uvedených bodů samostatně nic neznamená; ale dohromady je to systém, který svědčí
1. to, že někdo nemá "oficiálně" jewrejský původ dle wiki či IA nic neznamená
2. Freudova strategie prosazení psychoanalýzy pomocí spolupráce s oficiálně nejewrejským Jungem vykazuje znaky tandemové metody zvané "informační kleště", kterou s oblibou používají právě jewrejové
3. protestatnská církev sloužila jako útočiště jewrejů, kteří byli z politických a/nebo sebezáchovných důvodů nucení konvertovat ke křesťanství (dalším takovým útočištěm byl např. jezuitský řád)
* "pozdějšími spolupracovníky byli kromě Junga ještě L. Bingswater a E. Jones, všichni z protestantských rodin" - takže opět protestanté
* E. Jones ~ Alfred Ernest Jones, mimo jiné dle wiki Freudův oficiální životopisec ~ jeho matka byla rozená Lewis ~ Lewis ~ Levi
* L. Bingswatera jsem nenašel, pokud je tím myšlen Ludwig Binswanger, tak kromě toho, že byl protestant, tak se orientoval na jewrejské filosofy, víc se mi k němu už nechtělo hledat
https://cs.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung
4. nejenom, že se Jung s Freudem přátelil, ale "Freud se rozhodl Junga adoptovat a „po vzoru patriarchů jej pomazat in partibus infidelium – v zemi nevěřících“"
5. mezi jeho pacienty patřila dcera Johna D. Rockefellera
6. měl jewrejské milenky (nejméně 2, dlouhodobé, a nebyly to zrovna nějaké "šlapky", takže počítám, že by se "jen tak" s nějakým nejewrejem "nezahazovaly")
https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Jung
7. "O Jungovi je také známo, že se zajímal o židovskou mystickou tradici kabaly."
Gemini
8. "Samuel Preiswerk byl uznávaným hebraistou a profesorem Starého zákona. Napsal úspěšnou gramatiku hebrejštiny a vyučoval mimo jiné i svého budoucího zetě, Jungova otce Paula Achilla Junga.
Jako znalec hebrejštiny a Starého zákona byl Preiswerk fascinován židovskou kulturou a biblickými proroctvími. Věřil, že hebrejština je „jazykem nebes“.
Vydával časopis Das Morgenland (Východ), ve kterém obhajoval myšlenku návratu Židů do Palestiny a založení jejich vlastního státu, aby se naplnila biblická proroctví. Zakladatel moderního sionismu Theodor Herzl ho proto později označil za jednoho z prvních průkopníků této myšlenky."
9. Emma Rauschenbach - Jungova manželka
"V době svatby s tehdy chudým lékařem C. G. Jungem (v roce 1903) byla druhou nejbohatší dědičkou ve Švýcarsku." (bylo jasné, že byť chudý, má potenciál - pozn. Počtář)
10. "Paul Achilles Jung, Carlův otec, byl nejmladším synem významného německo-švýcarského lékaře a profesora medicíny v Basileji, Karla Gustava Junga (1794–1864). Karl Jung se stal rektorem Basilejské univerzity a mistrem Švýcarské lóže svobodných zednářů." (tedy jewrejo-zednářů - pozn. Počtář).
https://de.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung
11. "Od roku 1944 se (Jung - pozn. Počtář) intenzivně zabýval judaismem, který v roce 1955 považoval za společný kořen své psychologie a Freudovy a za předchůdce alchymie, kterou velmi obdivoval."
12. jeho právníkem byl Vladimir Rosenbaum (tedy dle empirické jmenné heuristiky jewrej)
13. "Mnoho Jungových důležitých spolupracovníků a následovníků byli Židé."
14. "Jung podporoval židovské uprchlíky, kteří u něj podstoupili analýzu, poskytováním bezplatných analytických sezení a tím, že mnoha svým židovským analyzovaným a kolegům pomáhal znovu se profesně etablovat v exilu prostřednictvím doporučujících dopisů."
15. "Silné přijetí psychologie C. G. Junga německými Židy v té době a jejich následné vyhnání z Německa pravděpodobně usnadnily mezinárodní šíření jungovské psychologie. V roce 2007 byl každý třetí jungovský analytik židovského původu." (odkdy jewrejové tak ochotně akceptují nejewrejské teorie z oblasti společenských věd? - pozn. Počtář) (navíc došlo k použití "mechanismu násilné diaspory", jako bylo při zničení "Druhého chrámu" - pozn. Počtář)
Z Příboru v okrese Nový Jičín, tam si ho jako významného rodáka velmi považují , je po něm pojmenované hlavní náměstí s radnicívraj pochádzal z Moravy
To nebylo předmětem polemiky, to nikdo nezpochybňuje, že byl jewrej a že se narodil v Příboře.Freud bol Žid a vraj pochádzal z Moravy…
Znám oficiální verzi, že jewrej nebyl.…a Jung určite Žid nebol.