• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Slintačka a krívačka (SLAK) na Slovensku 2025

Ohľadom SLAK na Slovensku by som rád upozornil na článok na novarepublika.cz ,
od bloger Daniel Sterzik, predseda hnutia Stačilo !
// Len pre info , Stačilo! mali dnes predstavenie kandidátov do parlamentných volieb v ČR na jeseň //.

.........
Jednou jsem takhle v jednom z areálů nechával opravit vjezdovou komunikaci. Tomu asfaltu se už nedalo říkat asfalt a kolem vrat areálu šlo spíš o rozdrbanou šotolinu. I najela odborná firma, přivezla silniční frézu a dala se do díla.

Ukázalo se, že asfalt je kolem vrat rozdrbaný proto, že pod ním byla deset metrů dlouhá mělká betonová vana, do které někdy na začátku devadesátek kdosi nasypal trochu štěrku, nejspíš to ani nezhutnil a jen přelil novým kobercem. „A jo,“ vzpomněl jsi jeden ze starých pardálů, „to bylo na dezinfekci v případě epidemie slintavky a kulhavky .

V článku je poukázané na rozdielne riadenie procesov v ČSSR a Slovensko 2025.

Zazmluvnené a poschvaľované veci nie sú na úrovni potvrdzovania/spochybňovania vírusov ako takých,
Správne. Sú dôsledkom. Inak by to nemohli poschvaľovať/zazmluvniť. Pretože by nevznikol na to normálne priestor, pretože daná paradigma by čo sa týka chovu zvierat určovala úplne iné pravidlá, a teda by zákonite k nemociam buď nedochádzalo vôbec, alebo len v takých mantineloch, pre ktoré by sa "im" neoplatilo riskovať krk, pretože zisk z toho by za to nestál. Ak teda myslíš zazmluvnený dovoz mäsa, napríklad? Či ešte narážaš na niečo iné?

..sa tu bavíme o voze a o koze..

Pozri si konkrétnych majiteľov zúčastnených podnikov - nielen fariem, ich pozadie a finančné prepojenia.

Ak ťa to skutočne zaujíma vo vecnej rovine,pozri si výpisy z obchodného registra,pozri si finstat, prečítaj si plné znenie Agendy 2030, One Health Agenda 2030, MZP, IHR, legislatívu EU v tejto veci voči členským štátom, kompetencie členských štátov v rámci týchto agend atď.atď...

....Ústavu SR, jej pozíciu voči legislatíve EU a tak podobne.

..sa tu bavíme o voze a o koze..

Pozri si konkrétnych majiteľov zúčastnených podnikov - nielen fariem, ich pozadie a finančné prepojenia.

Ak ťa to skutočne zaujíma vo vecnej rovine,pozri si výpisy z obchodného registra,pozri si finstat, prečítaj si plné znenie Agendy 2030, One Health Agenda 2030, MZP, IHR, legislatívu EU v tejto veci voči členským štátom, kompetencie členských štátov v rámci týchto agend atď.atď...

....Ústavu SR, jej pozíciu voči legislatíve EU a tak podobne.
Nemám dojem, že sa bavíme o voze a koze. Agenda 2030 má niekoľko cieľov, medziiným to, aby sme schudobneli, nejedli mäso ale hmyz, a aby sa zredukoval náš počet na planéte. A toto celé stojí na nesprávnej koncepcii riadenia - neľudskej. Rovnako tak na neľudskej koncepcii riadenia stojí táto čiastková vec s vírusom. V danej oblasti je to paradigma určujúca, že sa veci s chovmi budú diať tak, ako sa v súčastnosti dejú. Keby paradigma bola zmenená (vyžaduje si to nárast počtu jednotlivcov - jej nositeľov), tak zákonite by sa agenda 2030 nediala, pretože by sa nepresadzovala antiľudská koncepcia riadenia a teda logicky by všetky tie ďalšie prepojenia, o ktorých hovoríš, a ktoré sú v hierarchii 5. druhov moci nižšie ako koncepcia/paradigma, jednoducho nediali podľa tej antiľudskej koncepcie/paradigmy, ale podľa ľudskej koncepcie/paradigmy. Preto som hore napísal, že kým sa nezmení paradigma (koncepcia) = nedôjde ku kritickému nárastu počtu jej členov, tak je zákonité, že sa veci budú diať podľa starej paradigmy (koncepcie neľudskej) a z toho plynie, že "odborníci B" budú mať zníženú šancu niečo riadiť a ovplyvniť tak, aby to išlo inak.
V KSB existujú 2 koncepcie riadenia. Ľudská a antiľudská. A rovnako tak to je na úrovni jednotlivca. A čo sa týka zdravia je to analogicky k týmto dvom "celostná" a "šarlatánska". Je tam úplne jasná paralela a rovnako existujú aj jasné paralely ohľadne riadenia, keďže procesy prebiehajúce v kolektívnom organizme zodpovedajú priebehu procesov v jednotlivcoch podľa princípu: "Čo sa deje v malom, deje sa aj vo veľkom." Preto ten, kto sa vyzná v otázkach zdravia, veľmi ľahko pochopí, čo sa deje na úrovni riadenia sociálnych supersystémov.

Je to únavná "diskusia"...

ja hovorím o tom,že sa tu deje vedomé zavádzanie verejnosti,ktoré sa vôbec diať nemusí keby "menežovanie" nebolo účelné ale objektívne, nie za cieľom zisku ale skutočného riešenia veci.

Podľa tebou predostrenej logiky teda kompetentní - vláda SR - konajú v rámci 'neľudskej' koncepcie, čiže konajú zle - s tým súhlasím.

Mali čas aj priestor riešiť to inak - preventívnejšie aj šetrnejšie, legislatívne na to mali všetky "páky", ale nepoužili ich - na to žiadne ospravedlnenie skrátka neexistuje.

Mali čas aj priestor riešiť to inak - preventívnejšie aj šetrnejšie, legislatívne na to mali všetky "páky", ale nepoužili ich - na to žiadne ospravedlnenie skrátka neexistuje.
Lenže ja ich predsa vôbec neospravedlňujem. Iba vysvetľujem, prečo sa tu veci nemôžu nediať tak, ako sa dejú. To je všetko.
Som rád, že sme sa zhodli. I ja by som bol rád, keby sa to nedialo, presne ako píšeš:
ja hovorím o tom,že sa tu deje vedomé zavádzanie verejnosti,ktoré sa vôbec diať nemusí keby "menežovanie" nebolo účelné ale objektívne, nie za cieľom zisku ale skutočného riešenia veci.
Akurát "iba" paradigma to zatiaľ neumožňuje. Je to objektívna zákonitosť. Počas COVIDizmu keby bol pri moci RF, zrejme by sa veľa vecí odohralo rovnako alebo aspoň dosť podobne. Preto pri moci nebol. Jediné, čo by asi bolo iné, by bola "sloboda vakcinácie" a tlak vyvíjaný na ľudí by podľa mňa taký silný nebol. A domnievam sa tak preto, že RF už v minulosti úvahám o povinnej vakcinácii bránil, a to za jednej zo svojich vlád. No tu už sme v hypotetickej rovine. Podstatné je, že to, čo som vyložil vyššie je funkčné. Proste to tak je.

Naposledy upravené:
Lenže ja ich predsa vôbec neospravedlňujem. Iba vysvetľujem, prečo sa tu veci nemôžu nediať tak, ako sa dejú. To je všetko.
Som rád, že sme sa zhodli. I ja by som bol rád, keby sa to nedialo, presne ako píšeš:

Akurát "iba" paradigma to zatiaľ neumožňuje. Je to objektívna zákonitosť. Počas COVIDizmu keby bol pri moci RF, zrejme by sa veľa vecí odohralo rovnako alebo aspoň dosť podobne. Preto pri moci nebol. Jediné, čo by asi bolo iné, by bola "sloboda vakcinácie" a tlak vyvíjaný na ľudí by podľa mňa taký silný nebol. A domnievam sa tak preto, že RF už v minulosti úvahám o povinnej vakcinácii bránil, a to za jednej zo svojich vlád. No tu už sme v hypotetickej rovine. Podstatné je, že to, čo som vyložil vyššie je funkčné. Proste to tak je.

Práveže veci sa môžu diať ináč, bez ohľadu na nejakú "paradigmu" - lebo priestor aj možnosti na to sú, a kompetentným v tom nič objektívne nebráni aby použili iný prístup - a preto hovorím že sa bavíme o voze a o koze....

Možnosti iného riešenia sú,ale sa neaplikujú.

Polemiku z mojej strany týmto považujem za ukončenú.

Práveže veci sa môžu diať ináč, bez ohľadu na nejakú "paradigmu" - lebo priestor aj možnosti na to sú, a kompetentným v tom nič objektívne nebráni aby použili iný prístup - a preto hovorím že sa bavíme o voze a o koze....
Môžu, ale iba teoreticky...
Čím skazenejší systém a ľahostajnejší ľudia, tým ťažšie bude zaviesť a udržať v chode nejaký harmonický systém... Pretože k moci sa budú dostávať len hrabiví gauneri a ľuďom to bude jedno, kým budú mať kde bývať, čo si obliecť a čo žrať.
Robiť dobrého a spravodlivého kráľa ľahostajným i d i o t o m, ktorí sa nechajú na každom kroku zneužívať gaunermi a zlodejmi, môže len dobromyseľný i d i o t.

Preto každý národ má takú vládu, akú si zaslúži, lebo to závisí od mieri jeho ľahostajnosti ku gaunerom, ktorým dovolil vládnuť.

Preto treba zmeniť koncepciu na spravodlivejšiu, všepiť ľuďom do makovíc lásku k spravodlivosti, hrdinstvo a aktivistickú odvahu jednať. Pozitívne chucpe voči gaunerom a akejkoľvek nespravodlivosti. Ak budú ľudia takíto, tak štát bude fungovať korektne, stabilne spravodlivo.
Ak sa nenaučia byť aktívny v boji o spravodlivosť, ale zostanú ľahostajní, tak sa nadvlády gaunerov nikdy nezbavia.

Nie je hlúpe myslieť si, že spravodlivosť a poriadok nastolí nejaký jeden človek s jeho družinov a my, celý národ ostaneme ľahostajnými ťuťmákmi, a iba budeme súdiť toho vodcu, či sa mu to podarilo alebo nie?
To ako vážne chcete, aby sme sa celý národ dostal do "zasľúbenej krajiny" na chrbte jedného dobromyselného hrdinu, a my ho pritom budeme ešte kritizovať, či kráča dosť rezko?! Čo sme sa s koňom zrazili!!!

@Barbora , na toto narážal @SLAV_jan_in . Môžeš to robiť, tak ako naznačuješ, ale to je ako ísť na cestu okolo sveta v rozsýpajúcej sa rachotine, ktorú musíš na každom piatom kilometry opravovať, lebo stále sa niečo nové pokazí... Treba vymeniť auto, nie sa terigať donekonečna v rachotine...
To, čo navrhuješ, je len krízový manažment, ale popritom treba pracovať na systémovej zmene. Celé to zmeniť od základu.
Preto aj chodiť na voľby má zmysel len v tom zmysle, že nám to dáva trochu času (voliť tých, čo brzdia náš zošup do priepasti), aby sme sa ako národ spamätali, popracovali na sebe a sami sa zachránili pred pádom do priepasti. Žiadne smery, sns, republiky a zorovia nás nezachránia. Zachrániť sa musíme sami, ale kvôli tomu sa musí prebrať z narkózy veľmi veľa ľudí. Zatiaľ nás je žalostne málo. Musí nás byť oveľa viac a musíme začať aktívne pracovať na našej záchrane. Ak sa väčšina nezobudí, tak bude mať len pekný výhľad v hľadisku na ceste do nebytia.
Ukážkový príklad osudovej smrteľnej ľahostajnosti občanov je Ukrajina. Bolo im jedno, že v r. 2014 moc uchvátili extrémisti. Teraz zomierajú denne po tisícoch a Ukrajina, ich štát, prestane existovať. Tak dopadne každý ľahostajný národ. Ľudia, zobuďte sa! Vzdelávajte sa a buďte aktívni!

Naposledy upravené:
Môžu, ale iba teoreticky...
Čím skazenejší systém a ľahostajnejší ľudia, tým ťažšie bude zaviesť a udržať v chode nejaký harmonický systém... Pretože k moci sa budú dostávať len hrabiví gauneri a ľuďom to bude jedno, kým budú mať kde bývať, čo si obliecť a čo žrať.
Robiť dobrého a spravodlivého kráľa ľahostajným i d i o t o m, ktorí sa nechajú na každom kroku zneužívať gaunermi a zlodejmi, môže len dobromyseľný i d i o t.

Preto každý národ má takú vládu, akú si zaslúži, lebo to závisí od mieri jeho ľahostajnosti ku gaunerom, ktorým dovolil vládnuť.

Preto treba zmeniť koncepciu na spravodlivejšiu, všepiť ľuďom do makovíc lásku k spravodlivosti, hrdinstvo a aktivistickú odvahu jednať. Pozitívne chucpe voči gaunerom a akejkoľvek nespravodlivosti. Ak budú ľudia takíto, tak štát bude fungovať korektne, stabilne spravodlivo.
Ak sa nenaučia byť aktívny v boji o spravodlivosť, ale zostanú ľahostajní, tak sa nadvlády gaunerov nikdy nezbavia.

Nie je hlúpe myslieť si, že spravodlivosť a poriadok nastolí nejaký jeden človek s jeho družinov a my, celý národ ostaneme ľahostajnými ťuťmákmi, a iba budeme súdiť toho vodcu, či sa mu to podarilo alebo nie?
To ako vážne chcete, aby sme sa celý národ dostal do "zasľúbenej krajiny" na chrbte jedného dobromyselného hrdinu, a my ho pritom budeme ešte kritizovať, či kráča dosť rezko?! Čo sme sa s koňom zrazili!!!
Jardob nerozumieme sa.

Ja nie som sudca, nehovrím o žiadnej teórii ale o konkrétnych veciach ktoré mohli byť v rámci kompetencií daného vládneho zoskupenia a v rámci ich možností urobené - keď nič iné, tak si stačí prečítať vyjadrenia obyčajných ľudí pýtajúcich sa základné "sedliacke" otázky, na ktoré doteraz nedostali konkrétne odpovede.

Napriklad:

- keď sa vedelo o nákaze od 07/03 - prečo sa začalo konať až o toľko dní neskôr? Prečo sa to neriešilo hneď?

- prečo sú povoľované testy len v určitom laboratóriu? Veď labáky by mali byť všade rovnaké a teda je jedno kde sa testy robia...

- prečo sa zvieratá zaočkovali a vzápätí zabili?

- prečo neboli postihnuté farmy karanténne uzavreté hneď v prvé dni?

- prečo je uznaný len jeden "nespochybniteľný" veterinárny názor?

...a x ďalších jednoduchých vecí, ktoré sa naozaj urobiť mohli - ak niekto nájde objektívny dôvod prečo sa neurobili,rada asi ho vypočujem nielen ja, ale hlavne tí ľudia čo sa ich to dotklo...

Po právnej stránke - nie je pravda že EU legislatíva je imperatívne nadradená nad ķompletnú Ústavu SR a zákony.
Toto vedia všetci - takže ako som tu už veľakrát písala, a keď nie ja tak oveľa kompetentnejšie osoby - ústavní právnici - by vedeli povedať cesty.

Nie je to vôbec o jednom človeku ktorý "vedie družinu", je to aj o tom či objektívne zváži možnosti a či počúva aj ľudí, ktorí poukazujú na rozpory a dokonca sú schopní ukázať "cestu von".

Okrem iného - ja predsa nie som nikto, som úplne nepodstatná osoba,nemám žiaden vplyv ani dosah - len vidím čo sa deje, a píšem to tu.
Tým snáď neohrozujem nikoho, alebo áno?

Naposledy upravené:
Jardob nerozumieme sa.
Ale rozumieme. Viem čo naznačuješ... Skrátka to, že aktuálna vláda mohla niektoré veci robiť inak... Ale neurobila.

A čo s tým chceš spraviť? Vždy to tak bude, ak budeme záchranu hľadať iba vo voľbách. To je v pohode, že poukazuješ na chyby. To je pohľad z jednej strany. Ja a Slavjanin hovoríme o pohľade z druhej strany na rovnakú vec. Skrátka my, ako národ, sa potrebujeme prebudiť a začať sa zachraňovať sami. Lebo žiadni volení politici za nás to neurobia...

Už chápeš, o čo mi išlo. Ja ti neodporujem, len hovorím B, k tomu A. Veci sa dajú krátkodobo riešiť aj bez zmeny paradigmy, ale to je len látanie diery v streche, aby nám netieklo do postele. Paradigmu tak či tak treba zmeniť, lebo nám strecha padne na hlavu. Len to nebude hneď teraz, ale až o niečo neskôr.

K tomuto tématu připomínám jeden díl Kurgiňana ( z dílů o covidu), kde upozorňuje na to, jak se "objevila" metoda masového vybíjení zvířat.
"Upekli" to v Imperial College London, jacísi Anderson a Ferguson. Ferguson za to dokonce dostal Řád britského impéria. A od té doby se to používá všude, ač i v Británii se proti tomu ozvaly různé veterinární organizace nebo i Světová organizace pro zdraví zvířat.

"Ferguson neměl žádné vzdělání v oblasti předpovídání vývoje různých nemocí, epidemií atd. I když on byl samozřejmě velmi šikovný, rychle se v problematice zorientoval, poté, co se ho zmocnil Anderson, který si Fergusona najal na pseudo-matematický protiepidemický alarmismus.
Tento alarmismus prováděli Anderson a Ferguson docela důsledně. Po celou dobu – od roku 1996, kdy došlo k poplachu ohledně takzvané nemoci šílených krav – máme co do činění se stejnou věcí. ...
...V roce 2001 Ferguson a Anderson vyvolali paniku kolem epidemie slintavky a kulhavky ve Velké Británii. ..
...Ferguson a Anderson tvrdili, že „masivní zabíjení je bohužel jediný způsob, jak zvládnout tuto britskou epidemii".
---
„Důsledky politiky souvislého zabíjení dobytka byly velmi vážné. Nejenže bylo zabito více než milion zvířat na více než 3 000 farmách, ale vyvstaly i další problémy, včetně....
....„- exponenciální nárůst pohybu vozidel a personálu zapojeného do utracení, který pravděpodobně přispěl k místnímu šíření slintavky a kulhavky.“
- To znamená, že začali tak rychle přesunovat vozidla a personál podílející se na tomto utracení dobytka, že začali dodatečně infikovat dobytek.
„- pokles touhy po spolupráci ze strany zemědělců (někdy vedoucí k úmyslnému nebo nevědomému zpoždění přenosu zpráv o podezření na infekci ze strachu z následků pro sousedy) …“

Anderson byl také u zrodu CEPI – globálního „zachránce“ před covidem ( globální iniciativa, která financuje výzkumné projekty na vytvoření vakcín pro nově se objevující infekční choroby (EID), jako je koronavirus, Ebola a Zika). Měl vazbu i na Gatese a různé nadnárodní organizace.

Naposledy upravené:
Hej, jasné - chápeme sa.
Ja s tým neurobím nič - s tým urobia niečo ľudia lebo objektívna nespokojnosť rastie.

Osobne si myslím že ľudia sú "mravní" a "prebudení" dosť - informácie sú všade na nete, ľudia čítajú, rozprávajú sa a spájajú si veci do súvislostí. Aj keď to v médiách ozvučené nie je, vnútri medzi ľuďmi je.

Zmena paradigmy o akej vy hovoríte je viacgeneračná otázka - to čo sa môže urobiť v priebehu dajme tomu 10rokov - aby to pocítili aj starší ľudia a aby to malo reálny výchovný efekt pre deti - lenže na to musia byť buď zvolení adekvátni predstavitelia, alebo títo čo tam sú začať konať inak - v prospech ľudí - a nie sa donekonečna handrkovať o fazuľkách...

Ešte aby sme sa neminuli pochopenia - moja kritika celú dobu nie je o premiérovi, ale o ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a o jeho rozhodnutiach v danej veci!!

Naposledy upravené:
Ešte aby sme sa neminuli pochopenia - moja kritika celú dobu nie je o premiérovi, ale o ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a o jeho rozhodnutiach v danej veci!!
Čiže inými slovami nekritizuješ vodiča, kritizuješ navigátora. Ktorý ale taktiež ide podľa zlej mapy (paradigmy). Ja ti nič nevyčítam. Kritizuj koho chceš a za čo chceš. Ani sa nezastávam ani jedného ani druhého. Práve preto, že si uvedomujem, že idú podľa zlej mapy. Podľa ktorej dnes ide drvivá väčšina ľudí, prakticky každý jeden, kto sa riadi vírusovou teóriou a virológiu pokladá za osnovu zdravia. Pritom medzi celostnou medicínou a súčasným virologickým šarlatánstvom je z hľadiska funkčnosti asi taký rozdiel ako medzi VP SSSR a starostom dediny o 20tich ľuďoch.

žiadne ospravedlnenie skrátka neexistuje.
Existuje. Ak je to prostriedok k dosiahnutiu konkrétneho cieľa. Ber faktor prostredia, t.j. parametre východzieho stavu a cieľ. A o tom cieli RF stále dookola hovorí, no aj my sa tu tomu smejeme: “suverénna politika na všetky štyri strany”…
A kedy a za akých podmienok to bude možné?
Ako a čím k tomu prispieva SLaK?

@SLAV_jan_in už je to naozaj únavná "polemika" - tvoje 'povolenie' na to čo alebo koho 'kritizujem' skutočne nepotrebujem - celú dobu hovorím o konkrétnych krokoch daného kompetentného rezortu, sú to kroky metodologické nie ideologické /v zmysle 'zdravotnej paradigmy' o ktorej píšeš/, ktoré urobené byť mohli a neboli.

@Popolvár súhlas, čas ukáže.

Ako pise VP SSSR, politik sa nauci pravo, ale biologia, chemia, sociologia chyba... bez odbornosti v radoch politikov budu navzdy len babkami tych ktori chapu viac ale im staci ze sa vedia legislativne vykrutit zo vsetkeho a za nic nenesu zodpovednost. Ako Smer krical ze covidove obmedzenia su protiustavne? Co sa deje dnes? Opat zakaz vstupu do lesov a na dalsiu hru divadla si pockame. Oni mozu riadit ale nechcu, radsej sa zbavia zodpovednosti na triko roznych plandemickych komisii a uradov a ked im niekto bude hovorit o zlyhani tak len zalomia rukami - o tom rozhodovali odbornici nie my. A ludia snad volili na riadenie statu nejakych specializovanych odbornikov zavretych vo svojej bubline ohrievajucich si svoju polievocku? Jediny Becik sa ozval proti tomu sialenstvu co je zalostne malo, pricom priamo pred ocami maju riesenie tych zlych komunistov, vratane potravinovej sebestacnosti na ktore ale zvysoka kaslu vdaka comu mozno ovciarstvo zanikne lebo nie je rentabilne, preco by dotovali nasich hospodarov ked mozu dotovat zapadnych, vcera stat odskodnil sicky v nemeckej spolocnosti ktora im nevyplatila odstupne, komu pojdu do vrecka peniaze za uhynute zvierata? Z tych par fariem je jedna vlastnena financnou skupinou a druha danmi a tym to odklepnu okamzite chudakom, ludia co maju dvoch troch byckov sa budu musiet byt o kazdy cent ako je tu zvykom. Fico ma plnu zodpovednost za to ze mame nefunkcne druzstva do ktorych mohli byt naliate miliardy, tie miliardy ktore dal zapadniarom a svojim oligarchom aby sme mali haly na urodnej pode a ludia sa nemohli zamestnat v polnohospodarstve ale nicit si zdravie v geopatogennych halach na nocnych zmenach v ktorych sme na vrchole europy a mozno aj sveta. Potom si spravi lacne promo ako ide na nocnu zmenu po ktorej povie ze je zniceny ako pes, ale ved zvysil prispevky za nocne, to uz sa oplati za 10 eur na hodinu si znicit zdravie...

Jardob nerozumieme sa.

Ja nie som sudca, nehovrím o žiadnej teórii ale o konkrétnych veciach ktoré mohli byť v rámci kompetencií daného vládneho zoskupenia a v rámci ich možností urobené - keď nič iné, tak si stačí prečítať vyjadrenia obyčajných ľudí pýtajúcich sa základné "sedliacke" otázky, na ktoré doteraz nedostali konkrétne odpovede.

Napriklad:

- keď sa vedelo o nákaze od 07/03 - prečo sa začalo konať až o toľko dní neskôr? Prečo sa to neriešilo hneď?

- prečo sú povoľované testy len v určitom laboratóriu? Veď labáky by mali byť všade rovnaké a teda je jedno kde sa testy robia...

- prečo sa zvieratá zaočkovali a vzápätí zabili?

- prečo neboli postihnuté farmy karanténne uzavreté hneď v prvé dni?

- prečo je uznaný len jeden "nespochybniteľný" veterinárny názor?

...a x ďalších jednoduchých vecí, ktoré sa naozaj urobiť mohli - ak niekto nájde objektívny dôvod prečo sa neurobili,rada asi ho vypočujem nielen ja, ale hlavne tí ľudia čo sa ich to dotklo...

Po právnej stránke - nie je pravda že EU legislatíva je imperatívne nadradená nad ķompletnú Ústavu SR a zákony.
Toto vedia všetci - takže ako som tu už veľakrát písala, a keď nie ja tak oveľa kompetentnejšie osoby - ústavní právnici - by vedeli povedať cesty.

Nie je to vôbec o jednom človeku ktorý "vedie družinu", je to aj o tom či objektívne zváži možnosti a či počúva aj ľudí, ktorí poukazujú na rozpory a dokonca sú schopní ukázať "cestu von".

Okrem iného - ja predsa nie som nikto, som úplne nepodstatná osoba,nemám žiaden vplyv ani dosah - len vidím čo sa deje, a píšem to tu.
Tým snáď neohrozujem nikoho, alebo áno?
Ja by som sa spýtala aj nasledovné. ČO konkrétne spravili majitelia dotknutých fariem vlastným pričinením, potom, čo sa potvrdilo Maďarsko? Tí majitelia nie sú ani nevzdelanci, ani bez prostriedkov, vedia používať zdroje informácií, dokonca aj riadia viaceré odvetvia a majú odborníkov. Uzavrieť farmu, zabezpečiť dezinfekčné brody, eliminovať v maximálnej možnej miere kontakt s vonkajším svetom aspoň na úrovni tých fariem, na to nepotrebuješ príkaz štátu. Možno sa mýlim a unikla mi informácia, kde tieto opatrenia vykonali. Ale z toho, čo sledujem znepokojených menších farmárov, k týmto preventívnym opatreniam pristúpili a realizovali ich len v priebehu minulého týždňa.

Ja by som sa spýtala aj nasledovné. ČO konkrétne spravili majitelia dotknutých fariem vlastným pričinením, potom, čo sa potvrdilo Maďarsko? Tí majitelia nie sú ani nevzdelanci, ani bez prostriedkov, vedia používať zdroje informácií, dokonca aj riadia viaceré odvetvia a majú odborníkov. Uzavrieť farmu, zabezpečiť dezinfekčné brody, eliminovať v maximálnej možnej miere kontakt s vonkajším svetom aspoň na úrovni tých fariem, na to nepotrebuješ príkaz štátu. Možno sa mýlim a unikla mi informácia, kde tieto opatrenia vykonali. Ale z toho, čo sledujem znepokojených menších farmárov, k týmto preventívnym opatreniam pristúpili a realizovali ich len v priebehu minulého týždňa.
Dobrá otázka!

Myslím že "najvokálnejší" a najviditeľnejší z majiteľov je Patrik Tkáč - J&T finances.

Možno sa k tomu vyjadrí...a možno nie.

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom