Malý sportovec
„V ten stejný den mi večer už syn říkal, že ho strašně bolí lýtka. Nechala jsem ho jít spát a říkala jsem si, že se to do rána třeba zlepší,“ popisuje Skalová.Další den byla z práce doma a všimla si, že syn dlouho nevstává z postele. „Šla jsem za ním do pokoje a zjistila jsem, že už je vzhůru delší dobu, ale nemůže vůbec vstát na nohy. Tím, jak to bolelo, nedokázal vůbec propnout nohy ani se na ně nemohl postavit,“ vzpomíná žena.
Aby mohla syna převést do nemocnice, musela ho do auta přenést.
Malý sportovec se nakazil dvěma typy chřipky najednou - Seznam Zprávy
Původců respiračních onemocnění se v letošní zimě šíří mnoho, a to včetně dvou typů chřipky. Případy souběžné nákazy jsou u nás ojedinělé, mohou je doprovázet závažné komplikace.
A diskuze o příznacích např.:
- Zbytečné léky tam do něj necpali. Dostával infuze s vitamíny, Paralen, Ibalgin. Kdyby se jednalo o typickou bolest svalů celého těla, asi to nějak neřeším. Ale ve stavu, kdy už byl bez teplot, jen s kaslem, zjistím, že nemůže skrz bolest vstát z postele.. Na lýtka se mu nedalo ani sahnout, jak moc to bolelo. Netušila jsem, že chřipka může způsobit zánět svalů. Byla to pro mě novinka. Ani dětská sestra v důchodovém věku mi nedokázala poradit, co s ním, že se s tím ještě nesetkala po dobu své praxe u pediatra. Jsem ráda, že mu v nemocnici pomohli.
- Přesně toto se stalo před lety synovi. Teploty a pak po ustoupení teplot večer bolest lýtek, ráno už nevstal. Skončili jsme na pohotovosti. Byla to komplikace u virózy tzv. myositida. Musel pak hodně pít, ledviny vše ze svalů vyloučily a za 24h byl naštěstí v pohodě. Předtím jsem o tom taky neslyšela.
- Je to 14 dnu zpet a mela jsem horecku, bylo mi hrozne zle. Syn mi sel koupit test do lekarny, tip chtipky A +B koukala jsem zda je to vubec mozne. Ano je. Tedko po 14 dnech mam znova virozu.
- Šestiletý syn měl stejné příznaky. Napřed vysoká horečka, kašel a rýma. 3.den si stěžoval na bolest nohou a další den se už vozil v sourozencově kočárku. Hospitalizaci jsme se vyhnuli, protože bylo narváno ještě horšímu případy a prý by s námi stejné nic než klid na lůžku nedělali. Bohužel náš pediatr žádné rychlotesty nedělá, takže ani nevíme co přesně měl.
- Úplně chápu, mám syna taky 11 let, o víkendu prokázána chřipka, 40. horečky, nemohl se posadit, nebyl schopen z lehu udělat sed. A to závodně plave, má osvalené tělo. Bylo to zlé. Včera jsme byli na kontrole, pořád to bylo ještě dle doktora virové. A to už mu hnisalo oko a má hnisavou rýmu. Dostal kapky do oka i do nosu a zítra už jdem znova, mám podezření na zánět průdušek. A to moje děti nebývají nemocné. Přesto oba těžký průběh chřipky. Přeju Všemu synovi, aby byl už v pořádku a byl zdravý.
Diskuze - Malý sportovec se nakazil dvěma typy chřipky najednou - Seznam Zprávy
Původců respiračních onemocnění se v letošní zimě šíří mnoho, a to včetně dvou typů chřipky. Případy souběžné nákazy jsou u nás ojedinělé, mohou je doprovázet závažné komplikace.