• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2026

Podľa mňa je pravdivá.
Je to spôsob, ako okrem toho, čo sa v článku píše, pomôcť štátom juhovýchodnej a strednej Európy s prekonaním hroziacej ropnej krízy.
Lukoil má mnoho čerpačiek v Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku (tu má aj ropnú rafinériu).
Ak to dotiahnu s USA, tak sem potečie aj ruská ropa a útoky UA v akejkoľvek podobe budú brané ako útok na americké záujmy a objekty.
Trochu v tom koliduje ta skutečnost, že ty ukrajinské útoky jsou ve skutečnosti útoky americkými, ale budiž. Hledat vždy přijatelné vysvětlení tam, kde je motivace ve skutečnosti zcela jiná ovšem zakládá dost velkou chybu vlastního řízení. Ostatně i ty mínusy u příspěvku vypovídají o tom, co si o podobných dohodách myslí lidé, něco říkají, a to i dovnitř Ruska!

Kdyby Rusko chtělo zase "začít vyrábět traktory", tak by nepřenechávalo řízení strategických podniků cizákům. A co se týče bývalého východního bloku, ten by se jen tím dřív ocitl opět v jeho sféře řízení, jenže opravdově a ne jen hubou, na základě dohodiček band, které při první příležitosti zase otočí, protože by se to znovu opíralo o konkrétní budování lidské společnosti a o okamžité výsledky, které by to začalo přinášet.

Přijede nakonec prezident z Maroka na volby?​

Jeho tým se o to pokouší, Pavel ale prý nereaguje​

Přijede nakonec prezident z Maroka na volby?​

Jeho tým se o to pokouší, Pavel ale prý nereaguje​

Negativní reklama, taky reklama ?
Asi hlavně musí zůstat v centru pozornosti za každou cenu, dav je přelétavý. Navíc to asi není taková podrž-taška, jak se zdálo - dupne si - je to chlapák, když chce. Možná dav je tak upadlý (zvláště mladší), že státnické způsoby nebo nezpůsoby nedokáže rozlišit.

Nebo jeho pomale odepisování ? Vítr už otáčí plášti jelit ?

Těžko v dnešní zrychlené, prolhané době, rychle odhadnout.

Naposledy upravené:
13. září zemřel brigádní generál Karel Blahna, u kterého byl tehdy ještě major Petr Pavel podřízeným na misi našich vojáků v Jugoslávii. Když se dočetl, že Petr Pavel velel při záchraně francouzských vojáků řekl: ,, Sakra, celou dobu, jsem si myslel, že tomu velím já."
Petr Pavel mu nepřišel ani na pohřeb.

Co se voleb týká, paní politručka by měla být na Kanárech. Jeví se to, že ani ona nebude volit.

Dukla 1944: Od největšího bojového nasazení čs. vojáků za 2. světové války uplynulo 82 let​

Ministr obrany Jaromír Zůna se v sobotu společně se slovenským prezidentem Peterem Pellegrinim a svým slovenským resortním kolegou Robertem Kaliňákem zúčastnil vzpomínky na vojáky padlé během 2. světové války při bitvě na Dukle. Na pietě byli přítomni také velvyslanci obou zemí – český ambasador v Bratislavě Rudolf Jindrák a jeho slovenský kolega z Prahy Martin Muránsky – společně s ředitelem Vojenského historického ústavu Praha brigádním generálem Alešem Knížkem.

Karpatsko-dukelská operace měla na podzim roku 1944 podpořit Slovenské národní povstání. Největší a nejsložitější bitva, v níž českoslovenští vojáci kdy bojovali, se nakonec stala i symbolem zápasu obou národů za svobodu a samostatnost. Přímé ztráty činily více než 1,5 tis. padlých československých vojáků a 10 tisíc zabitých mužů v sovětské uniformě. Celkové ztráty ale zahrnovaly více než 66 tisíc sovětských a přes pět tisíc raněných a nezvěstných čs. vojáků.

„Když se v roce 1944 vytvářel 1. československý armádní sbor v SSSR, dostal do vínku základní úkol – podílet se na osvobození Československa. K ideji česko-slovenské vzájemnosti a společného státu se přihlásilo rovněž Slovenské národní povstání, kterému spěchali bojovníci od Dukly na pomoc. Na podzim roku 1944 tak měla československá armáda ve Francii, na Slovensku a Polsku víc tanků, než v zářijové mobilizaci v roce 1938,“ připomněl v projevu ministr obrany Jaromír Zůna.

Češi a Slováci bojovali bok po boku za svobodu vlasti už v první světové válce v plucích československých legií. O dvě desetiletí později stáli opět pospolu v Polsku, Francii, na obloze nad Británií, v pouštích severní Afriky, východního Středomoří i v Sovětském svazu. Léto a podzim 1944 přineslo nejrozsáhlejší vypětí čs. armády druhého odboje.
1791522091696.webp

Pavel překvapil Česko a odvolil. První dáma k volbám nedorazí​

Prezident je prý rád, že se mu nakonec odvolit podařilo. „Jsem rád, že jsem to takhle mohl udělat a dát najevo lidem, že mají jít také,“ dodal s tím, že řešení, jak se vrátit a odvolit, hledal celou dobu. Kritiku společnosti prý vnímal. „Zčásti jsem ji vnímal jako oprávněnou, zčásti je to trochu hysterie. Jsem rád, že jsem mohl dát jasně najevo, o co mi jde a na čem záleží,“ dodal.
Později na sociálních sítích uvedl, že uznat chybu není jednoduché. „Ale když si politik váží důvěry lidí, musí to dokázat. Vím, co je odpovědnost a že jakákoli důvěra se získává těžko, ale hrozně snadno a rychle se ztrácí.
Za chyby se platí a já se z téhle vlastní poučil,“ napsal Pavel. 😇

Casablanca - Praha a zpět. Pavel si na volby pronajal marocký tryskáč​

Let SAW2982 z Prahy do Casablanky, kterým prezident v pátek s ochrankou také přicestoval, podle serveru Flightradar24 zajišťuje soukromý tryskáč Hawker 900XP marocké společnosti Sarah Airways s registrací CN-RBS.
Sarah Airways je soukromá letecká společnost a provozovatel soukromých letadel se sídlem v Casablance v Maroku.
Celková cena za pronájem letadla by se podle odhadu měla pohybovat přibližně mezi 30 000 EUR a 45 000 EUR (cca 750 000 Kč až 1 130 000 Kč).
Pavel v pátek ráno odletěl z Casablanky v 7:56 a v Praze přistál ve 13:45.

Naposledy upravené:

Pavel překvapil Česko a odvolil. První dáma k volbám nedorazí​

Prezident je prý rád, že se mu nakonec odvolit podařilo. „Jsem rád, že jsem to takhle mohl udělat a dát najevo lidem, že mají jít také,“ dodal s tím, že řešení, jak se vrátit a odvolit, hledal celou dobu. Kritiku společnosti prý vnímal. „Zčásti jsem ji vnímal jako oprávněnou, zčásti je to trochu hysterie. Jsem rád, že jsem mohl dát jasně najevo, o co mi jde a na čem záleží,“ dodal.
Později na sociálních sítích uvedl, že uznat chybu není jednoduché. „Ale když si politik váží důvěry lidí, musí to dokázat. Vím, co je odpovědnost a že jakákoli důvěra se získává těžko, ale hrozně snadno a rychle se ztrácí.
Za chyby se platí a já se z téhle vlastní poučil,“ napsal Pavel. 😇

Casablanca - Praha a zpět. Pavel si na volby pronajal marocký tryskáč​

Let SAW2982 z Prahy do Casablanky, kterým prezident v pátek s ochrankou také přicestoval, podle serveru Flightradar24 zajišťuje soukromý tryskáč Hawker 900XP marocké společnosti Sarah Airways s registrací CN-RBS.
Sarah Airways je soukromá letecká společnost a provozovatel soukromých letadel se sídlem v Casablance v Maroku.
Celková cena za pronájem letadla by se podle odhadu měla pohybovat přibližně mezi 30 000 EUR a 45 000 EUR (cca 750 000 Kč až 1 130 000 Kč).
Pavel v pátek ráno odletěl z Casablanky v 7:56 a v Praze přistál ve 13:45.

Ano náš "uhlíkový" PePa.

Naspäť
Top Bottom