• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Dá se někde ta v článku zmiňovaná dohoda najít? Nedaří se mi...

Dá se někde ta v článku zmiňovaná dohoda najít? Nedaří se mi...

Česká podpora Ukrajiny​

Česká republika podporuje demokratickou transformaci a euroatlantickou integraci Ukrajiny, a to jak rovině politické, tak i konkrétních projektů a iniciativ. Ukrajina je například prioritní zemí transformační spolupráce českého ministerstva zahraničí a také cílovou zemí Mezinárodního visegrádského fondu a Českého fondu technické spolupráce.
V letech 2014 – 2018 poskytla Česká republika Ukrajině pomoc ve výši přesahující 350 mil. Kč (13 mil. eur).

Společenství deklarovalo spolupráci v oblasti bydlení a klimatických změn a klade si za cíl také ochraňovat a prosazovat svobodu, lidskou důstojnost, demokracii a právní stát. Od jeho vzniku se do paktu připojily další desítky měst měst z Evropy i mimo ni. Kyjev do něj Hřib pozval ještě před invazí Ruska na ukrajinské území.
16. prosince 2019 v Budapešti, kde podpisem tzv. Paktu svobodných měst deklarují konkrétní oblasti a postupy vzájemné spolupráce. Přistoupení Prahy k tzv. Paktu svobodných měst ještě bude ve čtvrtek schvalovat pražské zastupitelstvo.

atd.atd.
19.12.2011Dohoda mezi Kabinetem ministrů Ukrajiny a vládou České republiky o vědeckotechnické spolupráci
21.10.2013Dohoda mezi Ministerstvem obrany Ukrajiny a Ministerstvem obrany České republiky o vzájemné kontrole kvality obranných produktů při vojensko-technické spolupráci

Bývalý šéf NATO objíždí země EU, aby podepsaly s Ukrajinou „Kyjevský bezpečnostní pakt“​

Víte, co v něm je? Ten, kdo podepíše, musí pak pomoci Ukrajině. Pokud však bude napaden ze strany Ruska, NATO mu nepomůže. Na to se smlouva nevztahuje. USA ho samozřejmě nepodepsaly. Bývalý šéf NATO objíždí země EU, aby podepsaly s Ukrajinou „Kyjevský bezpečnostní pakt“ https://echo24.cz/a/HiAZn/zpravy-sv...=883700&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Fiala se setká s Bidenem. Jednat budou v Polsku příští týden​

Biden by měl v Polsku vystoupit s projevem před ročním výročím ruské invaze na Ukrajinu. S Dudou bude jednat o bilaterální spolupráci a společných snahách podporovat Ukrajinu a posílit odstrašení ze strany NATO. Do skupiny B9 spadají vedle ČR a Polska také Bulharsko, Estonsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Rumunsko a Slovensko.

Zdroj: https://t.me/neCT24/27486

Naposledy upravené:
Našla jsem asi u Reichla na Pokec 24 https://www.nepodvoleni.cz/ velmi dobrý zpravodajský přehled, je tam i Petrov, Pjakin, Panarin
Zajímavé.
No prosil bych si pár doplňujících informací:
i. myslíš Reichla nebo Rajchla?
ii. a kterým odkazem Reichl/Rajchl na Pokec 24 odkazuje ten web nepodvolení?

A teď si propočítám samotný web nepodvoleni.cz.
i. pokud bych se díval na jeho úvodní stránku tak 10 sekund, mohl bych souhlasit, že jde o “velmi dobrý” zpravodajský přehled, jenomže zůstal jsem o něco déle
ii. web se tváří jako portál ”všech” alternativních webů - realizuje podobnou myšlenku, jako obecnější portál pravednes.cz (Ale na rozdíl od pravednes.cz se mi u nepodvoleni.cz vybavilo: “Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem.”)
iii. web je anonymní, u >původních< článků nejsou ani nicky, pokud nepočítám všeobjímající podpis “Redakce” a přitom se nám to tváří jako “velké” a “zpravodajské”
iv. poslední články pod nickem “Redakce” jsou cca z poloviny roku 2022, dál už je to jenom spící web, kde automat přebírá články ze zdrojů, které nastavil tvůrce a úspěšně tak budí dojem “aktivního” webu
v. vypadá to jako pokročilejší (protože schopný pracovat jako automat) klon webů, které jsem již zde propočítával (viz moje příspěvky obsahující “Máme tady takovou analogii s praním špinavých peněz.”)
vi. říkáš, že je tam “Petrov, Pjakin, Panarin” a já říkám, že tam NEJSOU, protože
a) Petrov tam má 1 (slovy “jedno”) video na úvodní stránce webu, je to jeho 1. lekce série “Úvod do KSB”, další videa (nebo linky na ně) nejsou a dokonce se z toho videa ani nejde dostat na kanál, odkud je video vzato (což např. u TyTrubka videí jde)
b) Pjakin to samé, jsou tam všeho všudy 4 videa: jeho obecná přednáška o GP, a po jednom videu z roků 2017, 2018 a 2022
c) je tam odkaz na smazaný TyTrubka kanál Panarina a Jurije Podoljaky (kde link je označen jako “Nový”), přitom oba již dlouho fungují jinde
vii. název webu “nepodvolení” se jistě náhodou podobá názvu série video rozhovorů Petra Hájka “Nepodvolení v Protiproudu”
viii. a co tedy na tom webu skutečně je? Tak nějak kaleidoskopické namáčecí všechno, z toho nejzajímavějšího vybírám:
* v úvodu několik linků na ruské zpravodajské weby jako TASS nebo Moscow Times (prostě my tu “proruskost” dáme náležitě na odiv, i kdybychom měli linkovat média v Rusku označená za zahraniční agenty https://en.wikipedia.org/wiki/The_Moscow_Times)
* News Front, infokuryr, Parlamentní listy, Argument, Vaše věc, vzducho-net, první zprávy, Nová republika, Outsidermedia, michal a petr, Zvědavec, (moje “oblíbená” :- ) Slovanka z necenzurovanapravda.cz, aliance narodních sil (další moje “oblíbenkyně“ Vítová), ac24.cz, …
* a pozor - dokonce je zde KOB-forum.eu (!) - mimochodem: všiml jsem si nedávno, že KOB-forum.eu se dokonce začíná objevovat na seznamech dezinfo/konspiro webů
* je tam sekce odkazů na blogy, nejvíce jich je na litterate.cz, což je platforma, kde publikuje Vidlák
* zajímavý je i “vpravo dole” seznam doporučených webů, kde nechybí např. RaptorTV

Naposledy upravené:
Tak tady stojí za vyslovení otázka: “Jak mohlo MO ČR resp. vláda ČR vědět už 01.02.2022 (kdy byla dohoda podepsána), že se bude takováto dohoda - “o spolupráci v oblasti poskytování léčebné péče raněnému vojenskému personálu Ukrajiny” - Ukrajině od 24.2.2022 (kdy byla SVO zahájena) hodit?”.
Mno, počítám, že od Putina to vědět nemohli.
Takže se to dozvěděli od Ukrajinců? Nebo rovnou od Američanů? Že 8.3.2022 bude potřeba u nás (a i jinde?) léčit raněný vojenský personál?

Ustoupit v podpoře Ukrajiny nejde, Západ by tím zahájil svůj rozklad, říká šéf Globsecu​

titulek za všechny drobný -

K počtářovi 12.23
Hele počtář, akorát jsi mi zkazil náladu. Já jsem ten odkaz vzala asi před týdnem na Pokecu, když tam byl Reichl a další "nově objevující", už nevím kde a hledat to nebudu, tak jsem to založila. Pro někoho to může být z hlediska času vyhovující, než to tahat z mnoha různých, jako AC24, atd. a kvůli tomu chodit spát po půlnoci, jako např. já. Já jsem to zkoukla narychlo 2x, jinak visím přes den na ruských při denních činnostech.
Kdysi dávno jsem se dívala na Pravdivě.eu, pak se to najednou změnilo a takových bylo hodně. Zase Pokec24 se pod tlakem nějakou dobu tvářil jako proukraj., aby se uchránil, co bude dál, uvidíme. Že se prostrkují navzájem všelijaké síly, to víme. Všechno podléhá času a rozlišení.
A u Vítové se mýlíš, ta studovala a protlačovala KSB už hodně dávno a musela manévrovat, žádný imit.prov. projekt.

Už to jede, budete cálovat. A žádný volební podvod to není, dezoláti. Vyskočila dorazila slova Marka Bendy​

A podobná je situace té demoliční čety ve vládě, Sněmovně, Senátu, nyní mají i podporu toho přece ‚ani trochu vládního kandidáta‘ pana generála Pavla. Mají tu většinu všude, a hlavně v parlamentu. Prohlasují a případně i přehlasují si všechno, co chtějí, a vy, co se vám to nelíbí, vy se třeba stavte na hlavu a odrážejte se ušima. S pocitem neomylnosti, nadřazenosti a patřičnou arogancí tu provádějí pusté reje a další demolici státu a okrádání vlastních občanů. A kdyby na to někdo poukazoval, že je to protizákonné, tak si prostě a jednoduše – změní zákon, ne? Přece jim do toho nebude kecat nějaký dezolát, dezinformátor, šmejd a případně ruský šváb,“ pokyvuje roztrpčeně herec.

Důchody snížit, platy ústavních činitelů zvýšit! Pozor na paralelu s Ferim…
„A už to jede. Pozdější odchod do důchodu, valorizace důchodů je špatně – musí se snížit. Platy ústavních činitelů taky špatně – musí se zvýšit! Zvýhodněné cestovné důchodců a studentů – pryč s tím! Pořádně jim napařit ceny. A k tomu další, například dovolit si postavit a pořídit vlastní bydlení nebo chalupy. Tak nic takového, mazánkové, budete pěkně cálovat! To nevadí, že už stavební materiál byl řádně zdaněný? Ne, nevadí! Pěkně to zaplatíte podruhý! ‚Sakra pochopte přece, že z něčeho se ta Ukrajina musí platit, blbečkové‘!“ vypočítává herec naštvaně a ve stejném tónu pokračuje.

„A teď to nejhorší. Ještě je potřeba prohlasovat zákon o umístění cizích vojsk na našem území a bez schválení parlamentem posílat naše vojáky do bojů bůhvíkam, ale evidentně na Ukrajinu. Stačí jen na 60 dnů (po těch 60 dnech stejně nikdo nepřijede zpátky). A jsme tam, kde jsme asi chtěli být, že?? A do toho ten klon poslaneckých lavic, Marek Benda, ještě prohlásí, že by nebylo dobré, aby prostý lid věděl všechno, že cenzura je potřebná. . .

Naposledy upravené:
Novým ředitelem VTÚ byl jmenován Jiří Kašpárek
Novým ředitelem státního podniku Vojenský technický ústav (VTÚ) byl jmenován Jiří Kašpárek, který dosud působil jako ředitel LOM Praha Trade a. s.
Černochová jmenovala bez výběrového řízení nového šéfa Vojenského technického ústav

331912629_1500993456976460_5893122075969422245_n.jpg

Marfuška si myslí ,že je carevna a može všetko

Naposledy upravené:
Šéf ČNB Michl má problém. Chybějící prověrka mu může bránit ve výkonu funkce.

Koukám, že touha zbavit se ho nabírá na obrátkách....

Teprve po středeční schůzce s vicepremiérem a ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) se budoucí prezident Petr Pavel rozhodne, jak bude postupovat v otázce změny zákona o důchodovém pojištění.

Zvolený prezident také sdělil, že bývalý poslanec a místopředseda STAN Jan Farský nebude vést jeho politický odbor. „Zvažovalo se pouze jeho působení jako externího poradce,“ upřesnil.

Na otázku Deníku, zda by podle něj měl rezignovat guvernér ČNB Aleš Michl, pokud by od Národního bezpečnostního úřadu nezískal prověrku na stupeň přísně tajné, o kterou zažádal loni v květnu, zvolený prezident odpověděl: „Nevím, zda potřebuje prověrku na tento stupeň, ale je důležité, aby měl tu, která je na funkci vyžadována. Odvolání guvernéra je velmi komplikovaná věc a vůbec bych o tom nechtěl spekulovat.“

Asi za ním byli muži v černém.

Pozdější odchod do důchodu, valorizace důchodů je špatně – musí se snížit.
Jindřich Rajchl
Tak dnes musím bohužel napsat neplánovaně ještě jeden příspěvek.
Dle poslankyně hnutí ANO Bereniky Peštové dnes Markéta Pekarová Adamová vyhlásila stav legislativní nouze, a to do 22.3.2023.
A jaký je účel - zrychlené projednání novely zákona o důchodovém pojištění. A kdoví, k čemu ještě bude toto znásilnění naší legislativy využito.
Proč hovořím o znásilnění? Protože neexistuje jediný důvod pro vyhlášení stavu legislativní nouze. Je to naprosto protiprávní akt, jenž má posloužit vládě k tomu, aby stihli co nejdřív sebrat důchodcům tisícovku, která jim dle platného zákona náleží.
Tohle už je opravdu za hranou všeho - oni si prostě z našeho právního řádu udělali trhací kalendář!

Zdroj: https://t.me/selskyrozum/27264

Naposledy upravené:
Hele počtář, akorát jsi mi zkazil náladu.
Hle, zdá se, že platí zákon zachování zkažené nálady.
Ale nechápu jak k tomu došlo, protože to, co jsem napsal v mém příspěvku
Zajímavé.
v bodech (i) - (viii) o Tebou (pokud vím) na 2 fórech propagovaném webu, si může každý lehce ověřit.
Pak ovšem Tvoje hodnocení onoho webu jako “velmi dobrý zpravodajský přehled” a tvrzení, že “je tam i Petrov, Pjakin, Panarin”, když tam ve skutečnosti vlastně vůbec nejsou, počítám že jsou poněkud lehkomyslné a vyznívají podivně/neadekvátně. Reputace trpí a vyvolává to otázky.

Z hlediska obsahu je ten web vlastně podivnou směsí uspaného původního obsahu od jakési “Redakce”, linků na normální weby a linků na imitačně-provokační projekty.
Takže zase mohu zopakovat mé oblíbené: “Jedním ze jmen boha Šivy-ničitele, který má 1008 jmen, je údajně “míchačka” či “ten, který míchá”.
Pokud by sis přečetla pravidla fóra https://ksb-csr.net/help/terms/ zjistila bys na konci stránky, že některé z webů odkazovaných na nepodvoleni.cz jsou tímto fórem považovány za nedůvěryhodné, byť ten výčet není úplný.

Pokud se týká webu pravdive.eu, tak i zde jsou použity některé ty samé základní principy, jako na nepodvoleni.cz, ale mnohem gramotněji, není to tak do očí bijící:
i. taky je to portál “všech” alternativních webů, ale působí mnohem přirozeněji

(Viz seznam doporučených webů ve sloupci vpravo. Jde o weby, ze kterých jsou články přebírány. Kdybych měl já udělat takový seznam, kde by byli “všichni”, sjednotil bych všechny elfí seznamy, které jsou k dispozici na manipulátorech, konspirátorech, demagogu atd. atp. To neučinili, takže zde máme pouze někým vytvořený výběr. A na tom výběru není ani tak zajímavé, kdo tam je, jako to, kdo tam NENÍ - tedy z těch alternativních informačních zdrojů, kteří jsou v poslední době dosti známí či populární…)

(A ještě jeden okometrický postřeh. Když si prolistuji seznam odkazovaných článků směrem do historie, počítám s tím, že některé z těch “doporučovaných webů” jsou si rovnější, než jiné. Což se projevuje tím, že mají výrazně větší četnosti odkazovaných článků, i když mi přijde, že jde o srovnatelně aktivní weby. Viz sekce ve sloupci vpravo, nazvaná “Nejčtenější za týden”.)

(Třeba takový Protiproud tam má pouze 2 články, asi ho nemají rádi...
A díval jsem se na leva-net. Ten tam má 18 článků. Což je celkem hodně, když uvážíme, že samotný web pravdive.eu dal svůj první článek 25.4.2022 a byl jím - samozřejmě - článek vzducho-netu. Ostatně ne nadarmo má tento zdroj pořadové číslo "1" viz "https://pravdive.eu/source/1/aenews".
Ale podívejme se, kolik článků má samotný leva-net od 04.04.2022 17:51, což je první článek, který pravdive.eu odkazuje. Leva-net má takových článků jenom 9. Lze si tedy ověřit, které články leva-net sice zveřejnil, ale nakonec smazal.)

ii. web pravdive.eu je taky anonymní jako nepodvoleni.cz, ale aspoň si nehraje na “vlastní tvorbu”

iii. na pravdive.eu nejsou trapné vějičky typu 1 video gen. Petrova nebo odkaz na v Rusku umístěný nizozemský Rusku nepřátelský web/zahraniční agent, který je v Rusku od jisté doby zakázán

iv. je tam vzducho-net i leva-net

v. také je to směs linků na normální weby a linků na imitačně-provokační projekty, ale celé je to mnohem více uvěřitelné…pokud tedy nepočítám jejich lživé motto “Informace bez lhaní” (to je důvěryhodné asi tak, jak když někdo někomu valí klíny do hlavy a občas to prokládá frázemi typu “věř mi” a “musíš mi věřit”)

Naposledy upravené:
Petr Markvart: Co si ještě necháme líbit?
Ve jménu této hloupé mantry budou ruinovat ekonomiky svých zemí, už tak vyčerpané pandemickými hysteriemi, energetickou krizí a novými koly závodů ve zbrojení,
které si žádná z nich nemůže dovolit. Celkový účet za tento nesmyslný podnik se jenom v ČR šplhá už do stovek miliard korun, které budou chybět na důchodech, ve zdravotnictví, školství a infrastruktuře,“ míní.

Jindřich Rajchl - Dle poslankyně hnutí ANO Bereniky Peštové
dnes Markéta Pekarová Adamová vyhlásila stav legislativní nouze, a to do 22.3.2023.

A jaký je účel - zrychlené projednání novely zákona o důchodovém pojištění. A kdoví, k čemu ještě bude toto znásilnění naší legislativy využito. Proč hovořím o znásilnění? Protože neexistuje jediný důvod pro vyhlášení stavu legislativní nouze. Je to naprosto protiprávní akt, jenž má posloužit vládě k tomu, aby stihli co nejdřív sebrat důchodcům tisícovku, která jim dle platného zákona náleží. Tohle už je opravdu za hranou všeho - oni si prostě z našeho právního řádu udělali trhací kalendář! Pojďte jim prosím s námi vzkázat, že takhle to dál už fakt nejde!

Nevšiml jsem si v minulosti, že by mejnstrým dělal živé přenosy z "velitelského shromáždění" naší armády tak, jako se stalo dnes.
Přímý přenos skončil, takže článek se záznamem zde:
21.2.2023
Náčelník GŠ:
"Proto je třeba pokračovat v modernizaci armády a připomínat, že v ČR existuje branná povinnost i možnost mobilizace, která by byla nezbytná v případě dlouhodobého konfliktu.
„Pojďme si nic nenalhávat,“ řekl Řehka s tím, že v případě konfliktu se „život každého vojáka i občana okamžitě obrátí naruby a všechno bude jinak “."

Ministryně války:
"„Víme, že nesmíme ztrácet čas,“ dodala Černochová k pořízení švédských bojových vozidel CV90 i tanků Leopard.
Ministryně zmínila i pomoc ze strany Spojených států, od nichž ČR získá finance na modernizaci armády i vrtulníky."

Naposledy upravené:
Nevšiml jsem si v minulosti, že by mejnstrým dělal živé přenosy z "velitelského shromáždění" naší armády tak, jako se stalo dnes.
Přímý přenos skončil, takž článek se záznamem zde:
21.2.2023
Náčelník GŠ:
"Proto je třeba pokračovat v modernizaci armády a připomínat, že v ČR existuje branná povinnost i možnost mobilizace, která by byla nezbytná v případě dlouhodobého konfliktu.
„Pojďme si nic nenalhávat,“ řekl Řehka s tím, že v případě konfliktu se „život každého vojáka i občana okamžitě obrátí naruby a všechno bude jinak “."

Ministryně války:
"„Víme, že nesmíme ztrácet čas,“ dodala Černochová k pořízení švédských bojových vozidel CV90 i tanků Leopard.
Ministryně zmínila i pomoc ze strany Spojených států, od nichž ČR získá finance na modernizaci armády i vrtulníky."
Západ to projíždí na plný plyn a teď před kapitulací potřebuje vyjednat co nejlepší podmínky a záruky , pro jejich přežívání , ve formátu AUKUS .
Ono by se mohlo stát , že zbytek světa totálně odřízne AUKUS od svých zdrojů . A tahle mezinárodní sankce , by je donutila , požrat se navzájem .
Z tohoto důvodu , dosazená pakáž v satelitech anglosaského konglomerátu , dostala příkaz chrastit zbraní . Ty figurky nechápou , že budou první , koho páníček s gustem odhodí z podvozku letadla .
A teď začíná nábor kádrů , kteří včas zacítí změnu větru a začnou skřípat pakáži prsty . Vždy , když nějaký super kolos zdechá , nastává odliv jeho přisluhovačů .

Naposledy upravené:
Západ to projíždí na plný plyn a teď před kapitulací potřebuje vyjednat co nejlepší podmínky a záruky , pro jejich přežívání , ve formátu AUKUS .
Ono by se mohlo stát , že zbytek světa totálně odřízne AUKUS od svých zdrojů . A tahle mezinárodní sankce , by je donutila , požrat se navzájem .
Z tohoto důvodu , dosazená pakáž v satelitech anglosaského konglomerátu , dostala příkaz chrastit zbraní . Ty figurky nechápou , že budou první , koho páníček s gustem odhodí z podvozku letadla .
A teď začíná nábor kádrů , kteří včas zacítí změnu větru a začnou skřípat pakáži prsty . Vždy , když nějaký super kolos zdechá , nastává odliv jeho přisluhovačů .
Zeman se demonstrativně neúčastní schůzky prezidentů B9 s Bidetem v PL (celou dobu namísto anglosaských cílů podporoval projekt RU2.0). Zato gen(ius) Pávek si plete pozici prezidenta státu s postem vrcholového představitele NATO (vrchního logistika dodávek zbraní a peněz pro válku na UK) + nutnost maximálních výdajů na zbrojení (záchrana USA nákupem předraženého vojenského šrotu) = ještě větší ekonomický a sociální rozklad ČR a zbídačování jeho obyvatel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...t=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart
B9 má na svá bedra převzít zátěž udržování války na Ukrajině + sanovat ekonomický dopad na západní spojence (pokračuje zvýšené vysávání našich zbývajících zdrojů).
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Fiala se ve Varšavě setká s Bidenem

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom