• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Ruska 2025

V hrdinském městě Volgograd na Mamajevském kurganu, v rámci Mezinárodního fóra "Velké dědictví – Společná budoucnost", načasovaného tak, aby se shodovalo s 80. výročím vítězství ve Velké vlastenecké válce, byla představena světelná instalace "Světlo velkého vítězství".

<iframe
width="720"
height="405"
src="
Zdroj: https://rutube.ru/play/embed/2eb04ce421887532a00073e915be0da7
"
frameBorder="0"
allow="clipboard-write; autoplay"
webkitAllowFullScreen
mozallowfullscreen
allowFullScreen
></iframe>

Išli tam T.Gašpar a R.Glück

Zdroj: https://www.facebook.com/100050576555704/posts/1230574768638397/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Išli tam T.Gašpar a R.Glück
To su ti, ktori hlasovali za vyslanie vojakov do Polska a Pobaltia... asi nas idu chranit pred raketami z Iranu. Su ti rusi duraci alebo ani nevedia koho pozyvaju? Vratane Fica na 9.Maja kedze cely Smer hlasoval za tento zakon, keby boli v opozicii tak marxista Blaha krici ako nas zatahuju do konfrontacie s bratskym narodom, BruSSelske peniaze dokazu aj marxistov obmakkcit.

Odkaz boľševikov je pre mnohých ak nie vyslovene negatívnym obrazom, tak minimálne neurčitým, hmlistým…
Tu treba mať na pamäti, že s nástupom Chruščova k moci sa špinil nielen Stalin ale aj boľševizmus, lebo ten bol so Stalinom tesne spätý. Smrťou Stalina umrel aj boľševizmus. Sú to už tri generácie po a z tej generácie pamätníkov ich už veľa nežije a majú minimálny mediálny priestor. Sama z osobnej skúsenosti vieš, že skoro každému, ktorému spomenieš boľševikov a boľševizmus, musíš vysvetliť ich skutočnú podstatu a obsah, a aj tak nemáš záruku, že to daný jedinec prijme. Tri generácie informačnej diverzie vo všetkom a všade ohľadom boľševizmu prinieslo svoj výsledok.
Ty sa ešte nemôžeš ani v Rusku otvorene prihlásiť k “odkazu boľševizmu”, ty to môžeš robiť len nepriamo skrze vytyčovanie a plnenie boľševickej agendy ale bez toho označenia “boľševizmus. Proste tá boľševická agenda je prijateľnejšia a prechodnejšia bez tej boľševickej agendy…
Já to dělat můžu, vždy jsem to dělala, dělám a dělat budu... Není to tak, že každý na svém místě má dělat, co může? V roce 2014, když se někdo v diskusi zmínil o bolševikovi, tak jedině v podobě nadávky, dnes už se lidé o tom dohadují... To je výsledek informační práce.

To su ti, ktori hlasovali za vyslanie vojakov do Polska a Pobaltia... asi nas idu chranit pred raketami z Iranu. Su ti rusi duraci alebo ani nevedia koho pozyvaju? Vratane Fica na 9.Maja kedze cely Smer hlasoval za tento zakon, keby boli v opozicii tak marxista Blaha krici ako nas zatahuju do konfrontacie s bratskym narodom, BruSSelske peniaze dokazu aj marxistov obmakkcit.
Politika "v rámci možností" povedala by som.

Já to dělat můžu, vždy jsem to dělala, dělám a dělat budu...
To robí väčšina z nás, čo sme tu. Ale je nás málo, jak v ČR, SR, tak aj v RF… Je to mravenčia práca a jej výsledky sa začínajú len kde-tu prejavovať. Ešte to nie je štatisticky významne preukazné, aby bolo možné sa ako spoločnosť prihlásoť k odkazu boľševizmu.
Aj preto Putin reagoval na premenovanie Volgogradu na Stalingrad v tom duchu, že je to na jeho obyvateľoch. Je to test, skúšobný balónik. Ak si to presadia, tak to už bude predpoklad k návratu nielen pomenovania ale aj k odkazu boľševizmu.

To robí väčšina z nás, čo sme tu. Ale je nás málo, jak v ČR, SR, tak aj v RF… Je to mravenčia práca a jej výsledky sa začínajú len kde-tu prejavovať. Ešte to nie je štatisticky významne preukazné, aby bolo možné sa ako spoločnosť prihlásoť k odkazu boľševizmu.
Aj preto Putin reagoval na premenovanie Volgogradu na Stalingrad v tom duchu, že je to na jeho obyvateľoch. Je to test, skúšobný balónik. Ak si to presadia, tak to už bude predpoklad k návratu nielen pomenovania ale aj k odkazu boľševizmu.
A právě proto já říkám, že se nemáme spokojit s málem a chtít víc. Být já na místě té studentky, tak by si to Putin za klobouk nedal, co bych mu tam pověděla a to před kamerami na celý stát. A já předpokládám, že by za to byl rád. Takže přestaňme ho neustále litovat, jak to má těžké, a začněme mu pořádně nahrávat. Nebudeme-li my formovat své požadavky, oligarchové, ani zblblé stádo to za nás neudělá.

vytvaranie informacneho pola (rusky) - "Coskoro? Pytaju sa Putina ci by nemal byt Volgograd premenovany na Stalingrad": tu

FSB hovořila o masovém vraždění sovětských zajatců Británií v roce 1945​

V květnu 1945 zničila britská armáda v Lübeckém zálivu kulometnou palbou tři německé lodě se zajatci koncentračních táborů, zabila až 12 tisíc lidí, většinou sovětských válečných zajatců, vyplývá ze zveřejněného odtajněného archivního dokumentu ruské FSB.​

3. května 1945 zaútočila britská letadla na tři německé lodě s vězni koncentračního tábora na palubě. Lodě Cap Arcona, Tilbeck a Deutschland přepravovaly zajatce do Norska; většina z nich byli sovětští váleční zajatci, uvádí RIA Novosti.

Britské válečné letouny údajně pokračovaly v útoku, i když lodě byly požádány, aby útok zastavily. Britská armáda bombardovala a střílela bezbranné lidi ze vzduchu a pak dorazila ty, kteří se pokusili utéct z lodí. Britská armáda pak umístila několik přeživších do tábora, kde byli všemi možnými způsoby týráni. Zároveň Britové nechtěli pohřbívat sovětské válečné zajatce, které brutálně zabili v Baltském moři.

Podrobnosti o této monstrózní tragédii vyprávěl svědek Vasilij Salomatkin, jeden ze zázračných přeživších. Podrobnosti jsou odhaleny v jeho dopise zaslaném 2. května 1949 plukovníku Vasiliji Vanějevovi do kanceláře komisaře Rady ministrů SSSR pro repatriaci sovětských občanů.

Kult nepotrebujeme. Potrebujeme realitu.
To nie je o kulte. Sú určité tradičné hodnoty, ktoré si zasluhujú úctu... Ak si prestaneme vážiť tradičné hodnoty, stratíme všetko.
Úcta k rodine, úcta k rodičovstvu, úcta k Domovine/Otčine/Rodisku, úcta k spravodlivosti (vrodený boľševizmus v jeho odvekej historickej podstate v našej DNA), úcta ku komunite snažiacej sa o spravodlivejší život (komunizmus v čistej, neskazenej podobe). Kým nacionalizmus je len úcta k vlastnej komunite, tak komunizmus (nepliesť s marxizmom!!!) ako odveká idea dáva komunite svetlé smerovanie k harmonickému rozvoju, odstráneniu davo-"elitarizmu". Takto to vidím ja.

PS: A osobne pre mňa má najvyššiu cenu úcta k JŽO. Pretože ak by život so mnou aktívne nekomunikoval, tak by bol môj život prázdny a márny. Ale ak počujem slová života, tak ma hreje pocit, že robím veci správne a všetko sa deje ako má...

Naposledy upravené:
Proste, jak u nás, tak aj v Rusku systém chráni zločincov tak, že z nich robí obete a zločincov zo zástancov spravodlivosti. A toto máš naprieč celou spoločnosťou.
@Popolvár, ale takto nakonfigurovaná situácia aj tak speje ku krvavosti. Ak strčíme hlavu do piesku, tá hroziaca katastrofa sama nezmizne (ľud má takú vládu, akú si zaslúži). Dnes aj keď ľudia v Rusku nejdú oligarchom po krku, tak zomierajú v stotisícoch na fronte. A prečo? Kto im to zariadil? Tí istí oligarchovia, ktorých toľké roky nechávali na pokoji, a netlačili na nich...

A osobne pre mňa má najvyššiu cenu úcta k JŽO. Pretože ak by život so mnou aktívne nekomunikoval, tak by bol môj život prázdny a márny. Ale ak počujem slová života, tak ma hreje pocit, že robím veci správne a všetko sa deje ako má...
Zaiste. A JŽO nemôže byť jasnejší vo vzťahu k pochovaniu mŕtveho človeka. To považujem za univerzálnu všeľudskú hodnotu. Pokiaľ niekto dlhodobo drží hentak človeka "vypchatého" a vystavuje ho ľuďom na oči mimo času určeného narozlúčku s nebohým, dá sa to už považovať za niečo iné, než je normálna úcta.

PS: Nikto tu neútočí na:
Sú určité tradičné hodnoty, ktoré si zasluhujú úctu... Ak si prestaneme vážiť tradičné hodnoty, stratíme všetko.
Úcta k rodine, úcta k rodičovstvu, úcta k Domovine/Otčine/Rodisku, úcta k spravodlivosti (vrodený boľševizmus v jeho odvekej historickej podstate v našej DNA), úcta ku komunite snažiacej sa o spravodlivejší život (komunizmus v čistej, neskazenej podobe).
Práve naopak. V tomto sa 100 % zhodneme. Akurát vystavovanie Lenina 100 rokov po smrti je už úplne niečo iné a s danou vecou to absolútne nesúvisí. Takže to netreba ani obhajovať ako symbol. Pretože je jasné, kto tento "symbol" používa a na čo. Preto baliť to do boľševizmu nie je ani trochu vhodné. Je to koncepcia, ktorá sa ním zaštiťuje, ale je to jeho opak. Boľševikov mám za normálnych ľudí. Nie za satanistov.

A JŽO nemôže byť jasnejší vo vzťahu k pochovaniu mŕtveho človeka.
Ale veď v tomto s tebou súhlasím. A v tomto súhlasí aj Irena. Takže?

Skús si v kľude ešte raz prečítať tie Irenine príspevky a uvidíš, že je to myslené inak. Nejde o vystavovanie múmie človeka. Ide o mauzoleum, ako symbol na prehliadke víťazstva. Ide tiež o zachovanie sôch a pomníkov Lenina.

V jednom z minulých príspevkov si spomenul Osvienčim ako atrakciu pre ľudí. Ja som tam tiež bol tento rok prvýkrát v živote. A nešiel som si tam pozrieť atrakciu. Chcel som tie miesta skrátka vidieť naživo. Navnímať tú atmosféru. A piety tam bolo až až... Na niektorých miestach sa nesmelo ani rozprávať.

Ja úplne rozumiem Ireninej aktivite ohľadom boľševizmu. Čítam aj medzi riadkami, ale ona to hovorí aj otvorene. Skrátka od čias Chruščova až dodnes existovala masívna dezinformačná kampaň proti zásluhám skutočných boľševikov. A pripisovali im zločiny trockistov. Dnes sa brutálne prepisuje história, a robilo sa to krok po kroku.
Veď vieš, kde je problém v našej spoločnosti... Ľudia sú pasívni... A pasívni ľudia vedú seba i celú spoločnosť do záhuby po ceste degradácie... A kto bol posledným príkladom aktívnych ľudí, ktorí bojovali za svetlú budúcnosť? Boli to práve boľševici, ktorí mali aj jasnú a zrozumiteľnú ideológiu, ktorá sa mohla šíriť ako vírus, pretože mala jasné idey a ciele... Trockisti chcú, aby sa na tento príklad zabudlo. Aby ľudia vnímali komunistov a najmä boľševikov ako nadávku. Aby sme si sami pľuli na vlastné hodnoty a vzory, ktoré pozdvihli životnú úroveň "dolných 5(sk)/10(cz) milionov".
Ako chceš ľudí zjednotiť a motivovať, keď im neukážeš vzory zo života? Keď im neukážeš, že to kedysi fungovalo a ľudia to dotiahli ďaleko, len boli sily, ktoré sa to celé snažili zmariť a pravdu prekrútiť?!
Zmeniť pasívnych ľudí na aktívnych je tá najťažšia úloha na svete... A práve Irena sa o to snaží tým, že očisťuje meno skutočných boľševikov... Vidieť v tom robenie náboženstva na fóre je absolútne nepochopenie tejto snahy. A bolo by aj chybou, ak by niekto miesto vlastnej aktivity skysol len na adorovaní boľševikov. Irena vytvára v spoločnosti informačné pole. A svojimi príspevkami nepresviedča nás, ale nás nabáda svojou zanietenosťou k tomu, aby sme tiež aktívne šírili toto informačné pole aj mimo fóra. Aby sme pomáhali očisťovať ich meno. Sú to overtonove okná. A len vďaka nim sa očisťuje historická pravda od nánosov.
Nejde predsa o návrat k marxizmu. Ide o návrat k tomu, aby ľudia začali aktívne bojovať za lepší život. Aby sa zobudili, zjednotili (k čomu treba jednotiacu ideu a jasné ciele) a aktívne vykročili k cieľu. Pasivita je smrť.

Naposledy upravené:
Ak by si bola na jej mieste ako študentka, tak by si bola v podobnej pozícii a prejave ako ona. Ak by si však tú možnosť dostala ako už vyzretá osoba píšucá pod @Irena Aneri, tak “by si to Putin za klobúk nedal”…, s tým súhlasím.
A ono je to tak, že ta studentka žije v určitém informačním prostředí. Budou-li jí různí blogeři vtloukat do hlavy, že Putin všechno ví nejlépe, že v daném prostředí, jaké ho obklopuje, dělá co může, nikdy si netroufne přijít s nějakou výslovnou kritikou a to znamená, že nevyvine tlak, který by Putin ve své činnosti mohl využít. Zatímco oligarchové ten tlak vyvíjejí a žádné problémy s tím nemají. Je to také o tom, nakolik je člověk samostatný a aktivní, průbojný... To je přesně to, co učil děti Makarenko. Spolupracovat spolu, vzít na sebe odpovědnost, když se mi něco nelíbí, tak to říci a najít způsoby, jak to vyřešit, žádné poklonkování domnělým autoritám. Což vůbec nevylučuje to, že si Putina vážím a hluboce oceňuji to, co dokázal, jenže teď stojí ve výkonné funkci a pokud se mi nelíbí, jak něco funguje, tak je třeba mu to říci a začít to společně s ním řešit... Když lidé nic řešit nechtějí, nemůže fakticky dělat nic ani on. To oni mu rozšiřují jeho pole působnosti v hájení zájmů většiny... On jim to dává najevo, jak jen může.

jednom z minulých príspevkov si spomenul Osvienčim ako atrakciu pre ľudí. Ja som tam tiež bol tento rok prvýkrát v živote. A nešiel som si tam pozrieť atrakciu. Chcel som tie miesta skrátka vidieť naživo. Navnímať tú atmosféru. A piety tam bolo až až... Na niektorých miestach sa nesmelo ani rozprávať.
Čisto môj postoj,tiež to tak vnímam (ako atrakciu)...
Ja zase už len z princípu,(ak sa tam naozaj dialo čo sa tvrdí) by som tam nikdy nešla, kôli energiam... takýmto miestam sa jednoducho vyhýbam.
Treba si aj položiť otázku: Prečo z toho robia "atrakciu"?
Napr: Výlety zo škôl pre študentov? Mne to príde z zbytočné,. hm, ok, v škole sa o tom učí, ako o mnoho iných veciach....

Musí sa objaviť niekoľko ľudí: Putin o následníkovi​

Prezident Ruska Vladimir Putin vyhlásil, že neustále premýšľa o následníkovi, no nakoniec voľba bude záležať na Rusoch.

Pozn.: Správa vychádza z videa Zarubinovi. (Nepodarilo sa mi dohľadať to celé, zatiaľ len úryvok tu:
Zdroj: https://www.instagram.com/reel/DJPQhK_soSy/
) Táto téma sa rieši na pozadí. Pre tých, ktorí dumajú štýlom: "Putin skončí a čo bude ďalej? Všetko sa zosype ..."
V minulosti už tieto otázky verejne boli položené:
Tu - pred 11 rokmi:
Zdroj: https://youtu.be/aEapCe8A94M

Tu - pred 3 rokmi:
Zdroj: https://youtu.be/afbp0EUvadI

Naposledy upravené:
KDO PŘIJDE NA VÍTĚZNOU PŘEHLÍDKU

✔️ Slovenský premiér Robert Fico
✔️ Srbský prezident Aleksandar Vučić
✔️ Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva
✔️ Prezident Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev
✔️Palestinský prezident Mahmúd Abbás