• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Ruska 2025

Pozrel som si tie oslavy. Z celého dejstva je jasné, že Rusko si svoju históriu cení a pripomína. Národ, ktorý si pamätá svoje dejiny, bude žiť veľmi dlho. Narozdiel od ukrajiny a iných štátov, ktoré svoje dejiny prepisujú. Nech si západ hovorí čo chce, ale Rusko je planetárna civilizácia. Veľmi sa mýlili somári na západe, keď si mysleli, že Rusi sú primitívi. Ukazuje sa presný opak. Tiež by si mohli tú oslavu pozrieť ukronacisti spolu s ich kurátormi, tie obrovské množstvá vojakov a techniky ... a mali by sa sami seba spýtať "To akože my máme bojovať proti tomuto národu?????"

Aleksandar Vučič a Srbsko nepriateľmi nie sú, takže on tam prítomný bol
Takže mi len potvrdzuješ, že nielen georgievská stuha (v novodobých udalostiach sa zvýraznil jej význam najmä v súvislosti s ŠVO) ale aj miesto na tribúne boli tentokrát výsadou. A keďže aj táto vláda zbrane, síce komerčne ale aj tak, na UA proti Rusom dodáva, tak je prirodzené, že túto poctu a výsadu RF tentokrát nemal.
Ak sa vrátim k podstate slov Putina na rokovaní s Ficom ohľadom obnovy bilaterálnych vzťahov SR-RF zhruba v duchu “tak niečo preto urobte” a info Fica na tlačovke v odpovedi redaktorke Denníka N v súvislosti s rokovaním s brazílskym prezidentom, tak R.Fico aj niečo robiť začal a v prípade úspechu SR ukončí zbrojné dodávky na UA a presmeruje to do Brazílie…

a v prípade úspechu SR ukončí zbrojné dodávky na UA a presmeruje to do Brazílie…
Bodaj by. Ešte stále si nemyslím, že ukončenie dodávok zbraní závisí iba od Fica. Presnejšie ... málo od neho závisí. Za zbrojovkami predsa stoja iné skryté sily. Ale konečne by mohol využiť objektívne okolnosti na dosiahnutie subjektívnych cieľov. Otázka je, či bude mať na tento manéver už tým, čo si spomenul, dostatok priestoru zo strany oných síl, ktoré podliehajú močiaru. Každopádne, konečne by dostali figu pod nos p******ti neustále jačiaci o "dvoch tvárach" (lebo môžu), a bol by to bod k dobru pre voliča.

Naposledy upravené:
Bodaj by. Ešte stále si nemyslím, že ukončenie dodávok zbraní závisí iba od Fica. Presnejšie ... málo od neho závisí. Za zbrojovkami predsa stoja iné skryté sily. Ale konečne by mohol využiť objektívne okolnosti na dosiahnutie subjektívnych cieľov. Otázka je, či bude mať na tento manéver už tým, čo si spomenul, dostatok priestoru zo strany oných síl, ktoré podliehajú močiaru. Každopádne, konečne by dostali figu pod nos p******ti neustále jačiaci o "dvoch tvárach" (lebo môžu), a bol by to bod k dobru pre voliča.
zbrojárom môže byť predsa jedno, kto im za tie zbrane zaplatí

Ak sa vrátim k podstate slov Putina na rokovaní s Ficom ohľadom obnovy bilaterálnych vzťahov SR-RF
Je tu ešte jedna závažná vec: prosba R.Fica o súhlas Ruskej federácie, aby v Bratislave mohla byť postavená socha maršála Koneva.
Vzhľadom na to, že I.S. Konev (velil 1. ukrajinskému frontu) s oslobodením Bratislavy nemá nič spoločné (Bratislavu oslobodil 2. ukrajinský front pod velením R.J.Malinovského), je to veľmi zvláštna prosba.
Spočiatku som si myslel, že to má súvis s Prahou a pražskou sochou Koneva.
Má, aj nemá.
Socha Koneva má v tejto prosbe silnú symboliku a súvisí to historicky s prvou Slovenskou republikou, SNP a povojnovým usporiadaním. Ani SNP nezvrátilo to, že naše povojnové usporiadanie nadviazalo na predvojnové Československo. Slovenská republika bola vo vojnovom stave so ZSSR a delegácia organizátorov SNP prišla do Moskvy neskoro - Moskva už mala dohovor s exilovou čs. vládou E. Beneša a Praha získala u nás vládnuce postavenie. A Prahe tohto obdobia toto postavenie garantovala symbolicky socha Koneva.
Je opäť vojna, Slovenská republika za predošlej prezidentky a vlád bola opätovne vo vojnovom stave s Ruskom, opäť je tu “ukrajinský front” a opäť sa bude riešiť povojnové usporiadanie.
A aj keď sa po voľbách u nás čo-to zmenilo a zlepšilo vo vzťahu k Rusku, ešte stále sme v koalícií tých (EÚ, NATO),čo proti nemu bojujú na východnom fronte.
“SNP” ešte len príde (odchod z EÚ), avšak delegácia v Moskve už bola. Aj so žiadosťou o nadviazanie na štátnosť Slovenskej republiky v novom povojnovom usporiadaní (v projekte Trojmoria, či RU II…). O tom je tá socha Koneva…

Naposledy upravené:
zbrojárom môže byť predsa jedno, kto im za tie zbrane zaplatí
Tu nejde o to, kto tie zbrane vyrába. Ide o to, kto ich potrebuje. A ten vyvíja aj tlak, aby sa vyrábali a posielali "niekam" a nie inam. Možno si pamätáš vyjadrenie srbského premiéra (bývalého?), že napriek dodávkam zbraní západným štátom, ktoré ich potom dodávajú Ukrajine, to Srbi nepovažujú za akt nepriateľstva voči Rusom. A to sú Srbi! Ktorí majú s Rusmi stáročné nadštandardné vzťahy. Podumaj o tom, čo nevidno. A čo sa deje v Srbsku. A tí sú so suverenitou na tom oveľa lepšie, ako sme my.

Tu nejde o to, kto tie zbrane vyrába. Ide o to, kto ich potrebuje. A ten vyvíja aj tlak, aby sa vyrábali a posielali "niekam" a nie inam. Možno si pamätáš vyjadrenie srbského premiéra (bývalého?), že napriek dodávkam zbraní západným štátom, ktoré ich potom dodávajú Ukrajine, to Srbi nepovažujú za akt nepriateľstva voči Rusom. A to sú Srbi! Ktorí majú s Rusmi stáročné nadštandardné vzťahy. Podumaj o tom, čo nevidno. A čo sa deje v Srbsku. A tí sú so suverenitou na tom oveľa lepšie, ako sme my.
Keď prestaneme vyrábať pre Ukrajinu, ale pre Brazíliu a Brazília to potom predá do napr. Čiernej Hory a oni na Ukrajinu, kto za to môže, my?

Keď prestaneme vyrábať pre Ukrajinu, ale pre Brazíliu a Brazília to potom predá do napr. Čiernej Hory a oni na Ukrajinu, kto za to môže, my?
Mám pocit, že sa nerozumieme. Ja nikoho nevyviňujem. Iba konštatujem svoje presvedčenie, že RF nie je zatiaľ na koni tak, aby mohol zo dňa na deň škrtnúť výrobu zbraní direktívnym spôsobom. Toť vsjo. A otvoril som to iba preto, že je to jedna z vecí, ktoré mu neustále hádžu na kabát ako "rozoklaný jazyk". Inými slovami, subjekt riadenia výroby zbraní u nás nie je Róbert Fico. Výroba zbraní je tak veľký biznis, že už aj len oficiálni vlastníci firiem na ich výrobu majú minimálne rovnako dobré páky na to či sa bude vyrábať, alebo nie a na to, kam sa bude dodávať a kam nie. SMER s. r. o. nepatrí Ficovi.

Práve som čítal, nie prvý a nie posledný článok o útokoch kyjevskej bandy/západu na ruské továrne produkujúce rôzne druhy dôležitého materiálu. Doslova ma to zdvihlo zo stoličky. Dronové útoky na továreň vyrábajúcu ultratenké optické vlákna pre fpv drony odolné voči rádiovému rušeniu neutíchajú. Továreň sa opakovane stala terčom dronového útoku a dochádza k obmedzeniu a výpadkom výroby. Nie je potrebné vysvetľovať, že tieto bojové prostriedky denne šetria desiatky životov ruských vojakov a zasadzujú protivníkovi bolestivé rany. Továreň je však napriek tomu BEZ protivzdušnej obrany! Údajne je na vine ťažkopádna ruská byrokracia, no všetci tušíme, že je za tým otvorená vlasovská sabotáž. Pokiaľ Rusko nedokáže eliminovať takéto drzé záškodníctvo, potom naozaj nie je dôvod na optimizmus. Nečudujem sa pohlavárom KOZA, že stále dúfajú v strategickú porážku Ruska. Viac v https://cz24.news/ozbrojene-sily-uk...ripravuje-o-vyhodu-v-dronove-valce-slepcenko/

Mám pocit, že sa nerozumieme. Ja nikoho nevyviňujem. Iba konštatujem svoje presvedčenie, že RF nie je zatiaľ na koni tak, aby mohol zo dňa na deň škrtnúť výrobu zbraní direktívnym spôsobom. Toť vsjo. A otvoril som to iba preto, že je to jedna z vecí, ktoré mu neustále hádžu na kabát ako "rozoklaný jazyk". Inými slovami, subjekt riadenia výroby zbraní u nás nie je Róbert Fico. Výroba zbraní je tak veľký biznis, že už aj len oficiálni vlastníci firiem na ich výrobu majú minimálne rovnako dobré páky na to či sa bude vyrábať, alebo nie a na to, kam sa bude dodávať a kam nie. SMER s. r. o. nepatrí Ficovi.
Jasne, veď ani ja to tak nemyslím. Ale ako jedna z možností by bola naďalej vyrábať, ale nepredávať priamo strane konfliktu.

Jasne, veď ani ja to tak nemyslím. Ale ako jedna z možností by bola naďalej vyrábať, ale nepredávať priamo strane konfliktu.
Ak ide o súkromné firmy, tak štát im nepripravuje biznis plán a nemôže tie firmy ani zrušiť. To by šlo k súdom proti štátu a podobne, ako to bolo, keď Fico zakázal zisk súkromným poisťovniam v minulosti.
To je jedna vec. Ale druhá vec je to, že štát by týmto firmám nemusel dávať dotácie, o čom som čítal v jednom analytickom článku od Katalyn Tary. Myslím, že tam spomenula aj nejaké vlastnícke väzby na ľudí z Ukrajiny u jednej konkrétnej firmy.
Robiť politiku na všetky svetové strany uprostred železnej opony Západu nie je vždy jednoduché. Je to ako byť dvojitým agentom.

Mimo téma,chtěl jsem po AI bootoj aby mi odkýval že Krym nebyl součást Ukrajiny,že ho pouze administrativně spravoval.Furt mi předhazuje,že dle ukrajinské ústavy slovo republika v názvu Autonomní republika krym,neznamená stát.Čím mu mám argumentovat,nejsu právně znalej.I když jsem mu předhodil výklad Pjakina,trvá si svém.Mohu tedy požádat o formulaci,podle které je průkazné,že Krym Rusko neanektovalo,ale postupovalo dle práv?Děkuji velice.Nejde jen o boota,alevtak celkově,bych měl čim dokazovat.

Mimo téma,chtěl jsem po AI bootoj aby mi odkýval že Krym nebyl součást Ukrajiny,že ho pouze administrativně spravoval.Furt mi předhazuje,že dle ukrajinské ústavy slovo republika v názvu Autonomní republika krym,neznamená stát.Čím mu mám argumentovat,nejsu právně znalej.I když jsem mu předhodil výklad Pjakina,trvá si svém.Mohu tedy požádat o formulaci,podle které je průkazné,že Krym Rusko neanektovalo,ale postupovalo dle práv?Děkuji velice.Nejde jen o boota,alevtak celkově,bych měl čim dokazovat.
Ak má program preddefinované kategorické podmienky - napr, že buzerant je zdravý a normálny, Krym je ukrajinský atď, tak z neho nevydolujete inú odpoveď, ani keď sa postavíte na hlavu.

Ale druhá vec je to, že štát by týmto firmám nemusel dávať dotácie
To by bola cesta, lenže potom vlastníci daných firiem a ľudia, ktorí sú na nich prepojení majú aké dohody s vlastníkmi SMERu, s. r. o. a HLASu, s. r. o.? Podľa môjho názoru je za oponou toto už jednoducho dohodnuté, a Fico nemá inú cestu iba balansovať to pred ľuďmi ako sa dá = manévrovať. Chýba mu zdroj, o ktorý by sa mohol oprieť/ktorý by majiteľov "SROčky" prinútil akceptovať/dal im pádny dôvod, že zbrane sa dodávať nebudú. A ten zdroj sú ľudia. Iný jednoducho nemáme. A tento jeden zdroj je tak isto dosť nejednotný, čo sa Ukrajiny týka. A nielen Ukrajiny ale celkovo smerovania SR:
1. priorita - vízia, kto som, načo žijem
Priemerný Slovák nemá odpoveď.
3. priorida - ideológia
Priemerný Slovák sa pasuje do role vlastenca. Dokonca to robí aj veľká časť liberastov, hlavne, ak ide o hokej alebo futbal. Pri vlajkách a hymne to však končí. Vzhľadom na prioritu č. 1. tomu chýba ozajstná náplň a je to len povrch. Židokresťanské dožívajúce vákuum na základe absencie/zmätku na 1. priorite nahrádza nevedno čo - náboženstvo konzumu, nevedomosti a neznalosti.
Keďže To znamená, že v spoločnosti by musel znieť hlas ľudí naširoko, ktorí by toto podporovali. Ale nie štýlom "Harabín a spol." Pretože títo (p******ti) robia práve presný opak. Nezviditeľňujú reálnych páchateľov, a pozadie, iba štekajú stále na Fica, t. j. zbavujú ho v infopriestore zdrojovej stability - pripravujú ho o podporu ľudí. A ďalšia vec je, že aj tu by sme museli byť maximálne zjednotení a pripravení na tlak majiteľov zbrojárenských firiem a majiteľov ich majiteľov. Nijako extrémne sa Fico neprejavuje ako silne pro-národný politik (ako extrém to iba vyzerá len vo vzťahu k liberastnému spektru politiky), ale už:
- ho chceli zastreliť (a málom sa im to podarilo),
- potichu organizovali majdan,
Myslím si, že by sa dalo konštatovať, že po obchode so zdravím je obchod so zbraňami druhý najvýnosnejší kšeft. Na to, aby tu politik mohol uplatňovať direktívne vôľu národa jednoducho znova nemáme potrebnú silu.

Ak má program preddefinované kategorické podmienky - napr, že buzerant je zdravý a normálny, Krym je ukrajinský atď, tak z neho nevydolujete inú odpoveď, ani keď sa postavíte na hlavu.
Má takové tendence,například nazývat KOB konspirací,nicméně když to rozvedu víc do hloubky,najednou sám nabízí koncepci na sjednocení slovanů podle koncepce atp.Dá se k tomu donutit postupnou cestou.Jde mi o to čím argumentovat,nemusí to být boot zrovna,jako v tomto případě.Třeba komukoliv kdo se vyzná v mezinárodním právu.??

Naposledy upravené:
Má takové tendence,například nazývat KOB konspirací,nicméně když to rozvedu víc do hloubky,najednou sám nabízí koncepci na sjednocení slovanů podle koncepce atp.Dá se k tomu donutit postupnou cestou.Jde mi o to čím argumentovat,nemusí to být boot zrovna,jako v tomto případě.Třeba komukoliv kdo se vyzná v mezinárodním právu.??
Ahoj,
prečítaj si toto - dávam tu linky na 4rôzne zdroje v RU,ale znenie textu je rovnaké.

A západná verzia výkladu od "slávnej medzinárodnej organizácie s vysokými cieľmi" Council on Foreign Relations:

Alebo ak sa ti chce čítať, tak si stiahni 90 stránkový výklad veci zo západného uhla pohľadu:

Ale treba si uvedomiť akí ľudia stoja za Council on Foreign Relations, a aké sú/boli ich pohnútky a ciele.
Skrátka - komplexný kontext veci.

A FR výklad /oveľa neutrálnejší ako EN verzie/ celej veci.

Ak ťa to naozaj zaujíma, po prečítaní zistíš rozdiely v pohľadoch na vec, v závislosti od toho kto daný výklad robil a za akým účelom.

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom